20 Ekim 2016 Perşembe

Türk Dünyası Uluslararası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimi Üniversitede Yapıldı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen “Türk Dünyası Uluslararası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimi” Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür  Merkezi Salon 1071'de gerçekleştirildi.
Tanıtım filmi gösterimi ile başlayan programa, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş ve çok sayıda davetli katıldı.
Festival kapsamında birincilik ödülüne layık görülen Kırgız yönetmen Artıkpay Süyündükov’un “Göç” isimli belgesel gösteriminin ardından konuşma yapan Federasyon Başkanı Menderes Demir; "Federasyonumuz Türk kültürüne katkı sunmak amacıyla bu yıl Yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Cumhuriyetler, Türk toplulukları ve akraba toplulukları arasında bu festivali düzenlemiştir" dedi.
Festivalin düzenlenmesindeki gayenin Türk Milletinin öz ve kök değerlerini öne çıkarmak olduğunu ifade eden Demir, geniş bir coğrafyaya yayılan bu milletten çıkan değerleri öncelikle Türk Dünyasına, sonra dünyaya duyurmak adına katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demir konuşmasını; "Bizleri Niğde'de ağırlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum" diyerek sürdürdü.
Üniversitemiz Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Gökhan Metin Bozokul’un “Çomçalı Gelin” adlı eserinin gösterime layık görüldüğünü vurgulayan Başkan Demir; "Umarım bundan sonraki filmleri değerli öğrencilerimiz beğenirler ve Türk Dünyasına katkı sunmak için filmler çekerler" dedi.
Konuşmanın sonunda Türk Dünyası Uluslararası Belgesel Film Festivaline destek verenlere teşekkür plaketi verildi.
Hakasyalı yönetmen YuriyKuroçka’nın “Ben Hakkas” isimli belgeseli ve Tatar yönetmen Salavat Yuzeev’in “Shunu Gelecek” adlı belgesel filmlerinin gösterimi ile devam eden program öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder