31 Ocak 2016 Pazar

GÜRER SORDU, OBRUK KÖYÜ SORULARI DA YANITLANDI
 SULAMA SUYU BAŞKA  BAHARA KALDI


                Niğde İli Bor İlçesi Obruk Köyü sorunları ile ilgili CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergelerine Bakanlıklarca yanıtlar verildi. Obruk Köyü sulama suyu sorunu ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu’nun yanıtladığı soru önergesinde Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Obruk  köyüne  su kuyusu açılmamasına neden izin verilmediğini sormuş ve 33 bin dekarı bulan ekilebilir alanın yağmur suyu ile tarıma muhtaç olduğunu belirtmişti.
 Obruk köyü sınırında Konya İli Bel Kaya köyünde su kuyusu açılmasına izin verilirken, Obruk’un kuyu açılmasından neden mahrum bırakıldığını da yazılı soru önergesinde dile getirmişti.  Bakan verdiği yanıtta  “ Konya yeraltı suyu eylem planı kapsamında yapılan değerlendirmelere göre, rezerv yönünden yetersiz olan alt havzalarda yeni  sulama alanı açılmamaktadır. Gerçek  yer altı su  çekimlerinin  belirlenebilmesi maksadıyla , havzada açılan bütün kuyular,otomatik sayaç sistemine geçtikten sonra  yer altı suyu seviyeleri ve çekimleri sürekli izlenecektir. Değerlendirmelerde müspet  neticeler ortaya  çıkarsa , yeni sulama alanı açılması yönünde talepler gözden geçirilecektir” dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  bu yanıtını yeterli olmadığını ve ucu açık ifadeler kapsadığını belirterek bölgede sulu tarım için bir an önce çalışmalarda bulunulmasının gerektiğini belirtti.

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in   Obruk’ta toplulaştırma ile ilgili yapılan çalışmaya yönelik yazılı sorusunu da  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yanıtladı. Bakan Çelik  verdiği yanıtta şöyle dedi: “ Bakanlığımızca  3083 sayılı ’Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine’ dair  tarım reformu Kanunu “ 5403 sayılı ‘ Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’ kapsamında  verilen  hizmetleri  yürütmek amacıyla, bu hizmetlerin  yapılacağı alanları belirleyen  Bakanlar Kurulu Kararı  ile Resmi Gazete’de ilan edilen ‘Uygulama Alanları’nda  arazi toplulaştırılma faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çerçevede , söz konusu kanunlar kapsamında  Bakanlığımız uygulama alanında yer alan Niğde ilinde; 5 adet proje ile  122 bin 500 ha alanda  29 yerleşim  biriminde arazi  toplulaştırma çalışmaları yürütülmekte  olup, Bor ilçesi Obruk Köyü  de söz konusu toplulaştırma projeleri dahilinde yer almaktadır” denildi. 

Florür Vernik Uygulaması

 Fotoğraf
Florür Vernik Uygulaması Halk Sağlığı Müdürlüğünce bu yıl Sağlık Bakanlığının  planladığı üzere  60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencileri ile ilköğretim 1.sınıf öğrencilerine uygulandı.
 Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR ve Halk Sağlığı MüdürV.Dr.Ertan
DEĞİRMENCİOĞLU’nun katılımıyla 21 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Eğitimciler Anaokulunda uygulamanın stardı verilmiş olup; uygulamanın   1.aşaması 21 Aralık 2015 - 22 Ocak 2016 tarihleri arasında sağlık ekiplerince  il ve ilçe merkezleri ve il dahilindeki tüm köy okullarında  öğrencilerin dişleri fırçalanarak, ağız diş taramaları gerçekleştirilmiş ve flor vernik uygulamaları yapılmıştır.
Öğrencilere Sağlık Bakanlığınca gönderilen diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapılarak uygulamanın 2.aşaması 11.04.2016-13.05.2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.
153 ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR
Niğde Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde yükseköğrenim bursu alan üniversite öğrencileri ve aileleri ile burs veren işadamları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği kahvaltı programında bir araya geldi. Hüdavend Hatun Sosyal Salonu'nda verilen kahvaltıya katılan öğrenciler, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti.
"Yapılan her hizmet unutulur ama insana ve insanlığa yapılan hizmet unutulmaz" diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise şimdilik 153 öğrenciye verdikleri burs miktarının önümüzdeki yıllarda 500'e kadar çıkabileceğini, yurt sorunu yaşayan öğrencilere de Türkiye'nin hangi ili veya ilçesi olursa olsun yardım edeceklerini açıkladı.
Programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Özkan ve Harun Dikici, Belediye Meclis üyeleri, burs veren hayırsever işadamları, burs alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

NİĞDE KIZ KAMPÜSÜ EĞİTİM - ÖĞRETİME HAZIR 

        Niğde Merkez Kırbağları mevkiinde yapımı tamamlanan Niğde Kız Kampüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci döneminde hizmete açılıyor.
        Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İb
rahim YAŞAR, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet AKAYCAN ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YİĞİT’ten oluşan ekip çalışmaları yerinde inceledi.
       Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “32 derslikli Kız Meslek Lisesi, 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile toplamda yaklaşık 2300 kız öğrenciye hizmet verecek kampüs Türkiye’nin örnek projesi olma özelliği taşıyan bu tesisi ilimize kazandırmanın memnuniyetini yaşıyoruz.
       32.020 m2 alan üzerine inşa edilen Niğde Merkez Kız Kampüsü içerisinde 1 adet 32 derslikli Kız Meslek Lisesi, 1 adet 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve kapalı spor salonu bulunuyor. 32 derslikli Kız Meslek Lisesi bünyesinde modern sınıflar, uygulama anaokulu sınıfları, uygulama mutfakları, saç bakım atölyeleri, modern kütüphane, 108 kişi kapasiteli seminer salonu, kış bahçesi ve pansiyon binasına tüp geçit bulunuyor. 24 Derslikli Kız İmam Hatip Lisesi bünyesinde ise dersliklere ek olarak fen laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, çok amaçlı salon, uygulama mescitleri ve atölyeler bulunmaktadır. Kampüs bahçesi 12.500 m2 yeşil alanı ile öğrencilerin ders dışı vakitlerini dolu dolu geçirebilecekleri şekilde tasarlandı. Dinlenme alanları, tenis kortları, basketbol, voleybol sahaları, 5 adet süs havuzu, 5 adet kamelya ve yürüyüş yolları öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerine imkân sağlayacak. Kampüs girişinde 2 adet güvenlik, 14 adet turnike ve öğrenciler için elektronik takip sistemi kampüs güvenliğini en üst düzeyde sağlayacaktır.
      300 Öğrenci kapasiteli pansiyon binası kampüste eğitim görecek öğrencilerin çok ferah ve modern bir ortamda barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.75 adet 4 kişilik odanın bulunduğu öğrenci yurdu içerisinde engelli öğrenciler de unutulmadı. 2 adet engelli öğrenci odası bulunan pansiyonda öğrenciler için 8 adet etüt odası, Türk hamamı, sauna, fitnes salonu, buhar banyosu ve dinlenme alanları öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya hazır vaziyette tasarlandı. Kampüs hem altyapı donanımlarıyla hem de sunduğu imkânlarla kız öğrencilerimiz için çok gözde bir eğitim tesisi olmayı hedefliyor” dedi. 

30 Ocak 2016 Cumartesi

VALİ KILIÇ NİĞDE EVLERİ 4 HEKİMLİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPIM İŞİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Merkez Niğde Evleri Aile Sağlığı Merkezini ziyaret etti.
Vali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ’dan oluşan ekiple Niğde Evleri mevkiine  yapılacak olan  4 Hekimli Asm Yapım İşi çalışmalarını yerinde inceledi.
Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Söz konusu iş yaklaşık 1.650,00 m2 alan üzerine inşaatı yapılacak olup; yaklaşık 315 m2 oturum alanına sahip asm inşaatında 4 adet muayane odası, birer adet aile planlama, aşı ve bebek izleme, tıbbı müdahale, bebek emzirme, laboratuvar, dinlenme ve teknisyen odaları bulunmaktadır. Ayrıca iş kapsamında yaklaşık 15 m2’lik alana sahip çardak bulunmaktadır.

Eski binanın fiziken yetersiz olması, ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle yeni bir bina yapılması ve   bölgede kentsel dönüşüme binaen mevcut nüfusun artıyor olması  sonucu yeni yapılacak Aile Sağlığı Merkeziyle bölgedeki vatandaşların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının daha konforlu bir ortamda karşılanması planlanmıştır. Söz konusu ASM de 4 Aile Hekimi ve 4 Aile Sağlığı Elemanı ile hizmet verilecektir. Her türlü Laboratuvar hizmetleri, ketem hizmetleri(kanser taramaları) gebelik ve bebek takipleri, aile planlaması hizmetleri, aşılama, obezite danışmanlığı ve muayene hizmetleri verilecektir. Özellikle hasta başına düşen muayene süresini artırmak, vatandaşa daha etkin ve verimli tedavi sunmak, hekim başına düşen hasta sayısını azaltmak, vatandaşların sağlık kuruluşlarına daha kısa zamanda ulaşmalarını ve hizmeti daha kolay almalarını sağlamak, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında daha kolay ve sağlıklı takiplerini yapmak, vatandaşa yönelik sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yaparak erken tanı ve tedavi hizmeti vererek oluşabilecek risklerin önüne geçmek, ikinci basamak sağlık hizmetine yönelik başvuru sayısını azaltmak böylece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha modern ve daha konforlu binalarda hizmet almalarını sağlamak planlanmıştır.” dedi.
 NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER,
  “ZAMLAR DAR GELİRLİNİN BELİNİ BÜKTÜ."
 TAŞERON İŞÇİLERE VERİLEN SÖZLER DERHAL YERİNE GETİRİLMELİ” DEDİ

            Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada taşeron işçilerin durumlarına değindi ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. 
  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer herkesin ve her kesimin sorunlarının arttığını ifade ederek zamlar ve taşeron işçilerin durumlarına değindiği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti:“  Bir yandan da yaşam devam ediyor. Esnaf, çiftçi, işçi, emekli, engelli, herkesin, her kesimin sorunları artıyor. Ekonomideki bozulmalar devam ediyor; her gün gelen zamlar dar gelirlinin belini büktü. Atanamayan öğretmenler, sorunlarına çözüm istiyor. Esnaflarımız iş yerlerini kapatacak duruma geldi.
 BAĞ-KUR primlerindeki artış mağdur ediyor. Emekliler, banka promosyonları için verilen sözler yerine getirilsin istiyor. Üretici ürününü satamıyor. İşsizler iş bekliyor. Ülkemizde 600 bin civarında taşeron olarak çalışan insan var. 200 bin kişi, asıl işi yapanların yerine çalıştırılıyor. Üç ay içinde taşeron işçilere kadro verileceği açıklanmıştı. Bu sürecin altı aya sarktığı söyleniyor. Taşeron işçilere verilerin sözler derhâl yerine getirilmelidir. Kamuda, ayrımsız, taşeron işçilere bir an önce kadro verilmelidir. Emek en yüce değerdir ve alın teriyle çalışanların hakkı,  terleri kurumadan ödenmelidir” dedi.
GENÇLİK VAKFI PEŞİN’İ ZİYARET ETTİ
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Niğde İl Başkanı  Burak Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri İl Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN’i ziyaret ettiler.
Meclis Başkanı PEŞİN “ Ensar, İlim Yayma, TÜGVA ve TÜRGEV'den oluşan sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunu sağlayan STK İmam Hatipliler Platformu Niğde Koordinatörlüğü görevini yürütmemiz sebebiyle  Niğde de yeni kurulan ve değerler eğitimi ile donatılmış bir gençlik yetiştirmek için uğraşan TÜGVA'nın her faaliyetinde yanlarında olacağız inşallah. Nazik ziyaretleri ve Kelamların en güzeli olan Kuranı Kerim okuma rahlesi hediyeleri nedeniyle teşekkür ediyor, yönetimine başarılar diliyorum.” Dedi.

TÜGVA Niğde İl Başkanı Burak Yaşar’ın yanı sıra ziyarette Teşkilat Başkanı Ömer Gökgül, Yüksek Öğrenim Koordinatörü Batuhan Avat, Lise Koordinatörü Yasin Şahiner, Orta Okul Koordinatörü Uğur Öztürk, Kadın ve Aile Koordinatörü Şakire Türkköse, Dış İlişkiler Koordinatörü Büşra Apaydın’da yer aldı.
ULUKIŞLA İLÇESİNDE MESLEKİ KURSLARIN BELGE TÖRENİ YAPILDI
Ulukışla İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Niğde İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan "Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştiriciliği" ve Halk Eğitim Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Niğde İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan "Argon Kaynakçısı" kurs bitirme belge töreni yapıldı.
Törene  Kaymakam Ferhat ATAR, Belediye Başkanı Ali UĞURLU, Niğde İş Kurumu Şube Müdürü Sebahattin DEMİRBOĞA, İl Genel Meclis üyesi Şahin TULGAR ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet OKYAY katıldı.
  Kaymakam Ferhat ATAR ve diğer kurum amirleri tarafından Kursiyerlere kurs bitirme belgeleri takdim edildi.
VALİ  KILIÇ OKUL YAPIMI PROJESİ İLE İLGİLİ İNCELEMELERDE BULUNDU
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Merkez Selçuk Mahallesinde bulunan Mevlana Ortaokulu 24 Derslikli okul projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.
Vali Kılıç ,  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan’ dan oluşan ekiple çalışmaları yerinde inceledi.
Mevlana Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Niğde Merkez Selçuk Mahallesinde bulunan Mevlana Ortaokulunun ihtiyaca cevap verememesi, artan nüfus yoğunluğundan kaynaklı derslik ihtiyacı nedeniyle 3 bloktan oluşan okulun eski 2 bloğunun yıkılarak birinin yerine 24 derslikli modern bir okul yapılacak ve yıkılan bir blok arsası okul bahçesine katılarak öğrencilerin daha ferah bir alanda ders dışı faaliyetlerini ve teneffüs saatlerini geçirmelerine imkân sağlanacaktır. İhale süreci tamamlanan proje 2016 yılında tamamlanarak en yakın Eğitim-Öğretim döneminde hizmete açılacak. Yaklaşık 650 m2 oturum alanına sahip 24 derslikli okul; bodrum+ zemin+3 kat olacaktır.
Bodrum katta; salon, kantin fen laboratuvarı, kazan dairesi ve erkek ve kız soyunma odaları bulunacaktır. Zemin katta; 5 adet derslik, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti ve memur odası, idari oda, müdür yardımcısı odası ve bilgisayar laboratuvarı bulunacaktır.Diğer katlarda; 8’er adet derslik, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti ve birer adet müdür-müdür yardımcısı odası bulunacaktır.
Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, hayata hazır mutlu bireyler yetiştireceğimiz bir okul inşa ediyoruz. Her alanda hızla gelişen günümüz Türkiye’sinde yeni ihtiyaçlar doğmaktadır. Bu doğrultuda eğitim yapılarının öğrenmeye yardımcı ortamlar sağlaması amacıyla mekânların her biri daha işlevsel ve değişikliklere ayak uydurabilecek nitelikte olması gerekmektedir. Gelecekte söz sahibi olacak öğrencileri bunun gibi çağdaş ve modern okullarda yetiştireceğiz. Niğde nüfusunun en fazla olduğu mahallelerden biri olan Selçuk Mahallemizin derslik ihtiyacını karşılamak ve Mevlana Ortaokulumuzun eskiyen binalarını yenilemek amacıyla hazırladığımız bu proje ile hem okulumuzu yenileyeceğiz hem de okul bahçesini genişleterek öğrencilerimize daha fazla alan sağlamış olacağız. İlimiz Eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.


KONFERANS


NİĞDE İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Niğde’de 2016 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda geçen yıl yapılan ve bu yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin ilimizde işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda gerçekleştirilen projeler ve 2015 yılı içerisinde kurumun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.
Niğde’de 2015 yılında özel sektör bazında alınan açık iş sayısının 6684 olduğu ve 3720 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda ayrıca yapılan iş yeri ziyaret sayısının 1923 olduğu söylendi.
Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarına katılan kursiyer sayısının 585 kişi olduğu bunların  24’ünün işe yerleştiği, Kurumdan alınan bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan kişi sayısının 14.088, iş başı program sayısının ise 403 olduğu ve istihdamın %90’ a ulaştığı belirtildi.
 Toplantıda Kurum tarafından Girişimcilik/Staj kursları kapsamında 107 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği,  Meslek Seçimine Destek programı kapsamında 156 kurumun ziyaret edildiği ifade edildi.


NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER NİĞDE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
“NİĞDE’NİN SORUNLARININ ÇÖZÜM BULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


                Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de esnaflarla görüştü, Kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti. Bazı dernek ve sendikalara ziyarette bulundu.
                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl ve İlçe yöneticilerinin de yer aldığı ziyaretlerde, yaptıkları çalışmaları anlattı.
                Niğde’de kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke sorunları ve Niğde sorunlarına değindi. “Niğde sorunlarının çözüm bulması için çalışıyoruz” dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde her kesimi ilgilendiren önemli sorunların bulunduğuna değindi. “Üretici, esnaf, işçi, dar gelirli, emekli, engelli, şehit aileleri, atanamayan öğretmenlerin ve sağlıkçıların durumu, Emniyet mensuplarının sorunları, memurların sorunları, gençlerin sorunları yanında ilçelerin köylerin sorunlarını da TBMM’de gündeme taşıyoruz. Çözüm üretilmesi ve çözülmesi adına önerilerde de bulunuyoruz. Sorunların takipçisiyiz. Her aşamada Niğde İli için yapılması gerekenleri dile getiriyoruz ”dedi.
                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ Niğde Havaalanı, Niğde Sulama Suyu, Niğde Hızlı Tren, Niğde Tıp Fakültesi, Akkaya Barajı yıllardır konuşulan konular. Üreticilerin ürünlerini pazarlamada karşılaştıkları güçlükler ve Niğde İli’nde entegre tarım ürünleri işleme tesisleri olmaması her yıl tekrarlanan sorunlara neden oluyor. Niğde’nin, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamının dışında  kalması önemli bir kayıp. Tekstil sanayii zor durumda, İşçiler işten çıkarılıyor, Bağ- Kur Prim artışı esnafın belini büktü. Yeni iş, aş alanları kadar, mevcudun da desteklenmesi gerekli. Sorunlar Niğde İli’nde göçün sürmesine neden oluyor. Turizm konusunda çok gerideyiz. Bunun düzelmesi içinde çok sayıda yazılı soru önergesi verdim. Her sorunun takipçisi olacağız ”dedi.

                Terör konusunda da Gürer,  “Nasıl oldu da dağdan şehre inen terörle bu kadar silah cephaneyi kent içine yığdılar ve devletten bir yetkili bunu görmedi. İşe buradan bakmak lazım. Her şehit haberi içimizi yakıyor. Kentler bu hale nasıl geldi halkımız iyi düşünmeli ve değerlendirmeli” dedi. Gürer, Bor ilçesinde de  ziyaretlerde bulundu.
TAR - GEL PERSONELİ ÇİFTÇİLERİ EĞİTİYOR
                Niğde İl Müdürlüğümüz TAR – GEL Mühendis ve Veteriner Hekimleri tarafından; İl ve İlçe Merkez Kasaba ve Köylerde ki çiftçilere yönelik 2016           yılı kış dönemi çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
                Kış Mevsimi İlk Çiftçi Eğitim Toplantısı Edikli Kasabasında başladı ve Konaklı, Orhanlı, Alay, Kiledere, Yeşilgölcük, Yıldıztepe ve Hacıabdullah Kasabaları ve Çarıklı, Kömürcü, Ağcaşar, Kayırlı, Tırhan ve Hasaköy Köyleri ile devam etti. Bugün ise Ovacık Köyünde gerçekleştirilmektedir. Toplantıya İl Müdürümüz Murat TÜRKMEN,  İl Müdürlüğü İdari kadrosu, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa SAĞ, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR,  TAR – GEL Personelleri,  Köy Muhtarı ve çok sayıda çiftçiler katıldı. 
                Niğde Merkez Köy ve Kasabalar ile tüm İlçelerimize bağlı köy ve kasabalardan sorumlu TAR- Gel personellimiz,  Çiftçilerimizin kış aylarında ki boş zamanlarını iyi değerlendirmek amacıyla il genelinde 6 ilçe merkezi, 23 Kasaba ve 131 Köy olmak üzere Toplam 160 yerleşim yerlerinde çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları hazırlanan bir program çerçevesinde devam ediyor.
                Bu toplantıların yapılmasının amacı; çiftçilerimizin özellikle kış aylarında boş vakitlerini değerlendirmek, bilgilerini artırmak, tarımsal yeniliklerden, tarımsal desteklemelerden haberdar olmalarını sağlamak, çiftçilerimizin karşılaştıkları temel sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm yollarını onlara göstermektir. Kısacası Bakanlığımızın Stratejik Planları doğrultusunda Niğde İlimizde kırsal kalkınmayı sağlamaktır.   
                Tar - Gel personellerimizde kendilerine bağlı köy ve kasabalarda hazırladıkları eğitim programı doğrultusunda çiftçilere; Tarımsal Desteklemeler, Münavebeli Üretim Modeli,  Tarımsal Kuraklık, Ekonomik Yatırımlar, KOP Yatırımları,  Toprak Analizleri, Ürün Sigortası, Bitki Hastalık ve Zararlıları, Hayvan Hastalıkları, Küpeleme, ŞAP Aşılamaları başta olmak üzere tüm aşılamalar, Hayvan Hareketleri, Süt Hijyeni ve Antibiyotik Kalıntısı,  Gıda Güvenliği, Arıcılık Faaliyeti, Yem Bitkileri,  Organik ve İyi Tarım Uygulamaları, İnsanlarda bağımlılık yapan bitkiler hakkında bilgilendirme ve önleyici tedbirlerin alınması ve anız yangınları gibi konularında bilgilendirme yapıyorlar.

                Her çiftçi toplantısı sonunda da Kasaba ve Köylerde çiftçilerimizin karşılaştığı temel tarımsal sorunlar,  Çiftçilerimizin ve İlçe Müdürlüğümüzden beklentileri ve İl ve İlçe Müdürlüklerimizin Çiftçilerimize tavsiyeleri yapılarak toplantılar sonlandırılmaktadır.
BİR KARIŞ TOPRAK BOŞ KALMASIN PROJESİNDE HEDEFLERE ULAŞILDI

       Niğde Valiliğinin Bir Karış Toprak Boş Kalmasın Projesi kapsamında yürütülen “5 Bin Hektar Alana 5 Milyon Fidan” alt projesi fidan dikimi uygulamasında başarılı sonuçlar alındı.

      Niğde İlinde erozyonu önlemek, toprak muhafazasını sağlamak, ağaçlandırma yaparak ormanlık alanı arttırmak ve gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla orman köylüsüne gelir sağlamak maksadıyla başlayan proje Niğde Valiliği koordinesinde, Niğde İl Özel İdaresi, Gıda-Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü,  Orman İşletme ve Kaymakamlıkların eşgüdümü içerisinde çalışmalarını sürdürmüş ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. 
 
       İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Niğde İl Özel İdaresi çalışmaları kapsamında gelir getirici ürünlerden 1 milyon elma fidanı ile 1.000 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış olup 1 Milyon elma fidanının 271 bini Niğde Valiliğince vatandaşlara  bedava dağıtılmış, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da beğenilen, övgü alan ve takdir edilen çalışmalarda fidan dikiminde ve fidanların bakım ve beslemesinin yaptırılarak büyüme ve gelişmelerinde yüzde doksan beş başarı oranına ulaşılmıştır.

       Bir Karış Toprak Boş Kalmasın projesi dâhilinde yapılan bir diğer çalışma ise, Orman İşletme Müdürlüğü ve Niğde İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleşen Köy Yolu Ağaçlandırma çalışmalarıdır. Bu kapsamda Niğde genelinde toplam 110 köyde 638 km köy yolunda 184 bin 650 adet fidan dikimi yapılmıştır. Dikilen fidanların sulaması için de Niğde İl Özel İdaresi aracılığıyla köylerimize 131 adet sulama amaçlı 3 tonluk su tankerleri dağıtılmıştır.
           
         
         
NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER, 
EMEKLİLERİN  SORUNLARINI BAKANA SORDU

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanması  isteği ile  emeklilerin sorunlarını sordu. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “ Ülkemizde emeklilik süreci ve emeklilik sonrası yaşanan sıkıntılar her geçen gün artmaktadır. Emeklilikle ilgili yeterli süreyi çalışıp, yaşa takılan çok sayıda çalışan mağdur vardır. Seçim öncesi emeklilerin promosyon almasına yönelik sözlerin yerine gelmesini beklemektedirler. Emekliler  muayene ve ilaç katılım payları ile ilgili de sorunlar yaşamaktadır”dedi.
            Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin sorunlarını bakana sordu ve çözüm istedi. Gürer,  Bakan Soylu’ya yönelttiği yazılı soruların 45 gün içinde yanıtlanması gerekiyor. Gürer soruları şöyle:
1-Emeklilik için yeterli çalışma günü sayısına ulaştığı ve primlerini ödediği halde yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma  var mıdır?
2-Emeklilere kamu çalışanları ile aynı oranda banka promosyonu verilmesi ile ilgili bir çalışma var mıdır?
 3-Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarının ve fark ücretlerinin kaldırılması düşünülmekte midir?”


A'dan Z'ye Niğde
Niğde Belediyesi, şehrin tarihine ışık tutan ve geleceğine yön veren kültürel eserler sunmaya devam ediyor. Niğde Belediyesi'nin kültür yayınlarından biri olan ve Kültür Konseyi Derneği tarafından hazırlanan  "81 İlde Kültür ve Şehir-NİĞDE" isimli kitabı yayımlandı. Eser, bugüne kadar Niğde'yi her yönüyle anlatan en kapsamlı kitaplardan biri olarak değerlendiriliyor.
Kültür Konseyi Derneği adına Dr. Metin Eriş'in editörlüğünde, alanında uzman pek çok akademisyenin yazı ve fotoğraflarıyla katkıda bulunduğu "81 İlde Kültür ve Şehir-NİĞDE" isimli eser, Niğde'nin tarihi ve kültürel özellikleriyle birlikte coğrafi dokusunu, Niğde'nin bütün kültür varlıklarını geçmişten günümüze tarihi bir yolculukla anlatıyor. Eser, 5 bin yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Niğde'nin sosyolojik yönü, doğası, tarihi, ekonomisi, geleneksel evleri, çalgıları, kütüphaneleri ve basın hayatı, kültür hayatının ürünleri ve gelenek görenekleri, mutfağı ve sporu olmak üzere birçok konuda geniş bilgi sunuyor.

Kültür yayınlara büyük önem veren Niğde Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda ise "Niğde Evliyaları", "Niğde Aşıklık Geleneği ve Niğde Halk Şairi İbrahim Dabak", "Anadolu'da Türk Anıtları", "Eskimeyen Niğde" gibi  kültür eserleri de yayımlanmıştı.

29 Ocak 2016 Cuma

VALİ KILIÇ ESKİ FERTEK YOLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPIM İŞİNİ YERİNDE İNCELEDİ

 Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Eski Fertek Yolu 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi yapım işini yerinde inceledi.
 Vali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ’dan oluşan ekiple Eski Fertek Yolu mevkiine  yapılacak olan  4 Hekimli Asm Yapım İşi çalışmalarını inceledi.
  Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Söz konusu iş yaklaşık 800,00 m2alan üzerine inşaatı yapılacak olup; yaklaşık 315 m2oturum alanına sahip asm inşaatında; 4 adet muayene odası, birer adet aile planlama, aşı ve bebek izleme, tıbbı müdahale, bebek emzirme, laboratuvar, dinlenme ve teknisyen odaları bulunmaktadır. Ayrıca iş kapsamında yaklaşık 15 malana sahip çardak bulunmaktadır.
 Yerleşime yeni açılmış olan bu bölgede yakın bir başka Aile Sağlığı Merkezi olmaması sebebiyle ve   bölgede oluşan nüfus yoğunluğuna binaen Aile Sağlığı Merkezinin söz konusu bölgedeki vatandaşların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının karşılanması planlanmıştır. Eski Fertek yoluna yapılacak olan ASM de 4 Aile Hekimi ve 4 Aile Sağlığı Elemanı (Hemşire-Ebe-ATT vb.) personeli ile hizmet verilecektir. ASM’de Laboratuvar hizmetleri, ketem hizmetleri(kanser taramaları), gebelik ve bebek takipleri, aile planlaması, aşılama, obezite danışmanlığı ve muayene hizmetleri verilecektir. Vatandaşa daha etkin ve verimli tedavi sunmak, hekim başına düşen hasta sayısını azaltmak, vatandaşların sağlık kuruluşlarına daha kısa zamanda ulaşmalarını ve hizmeti daha kolay almalarını sağlamak, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında daha kolay ve sağlıklı takiplerini yapmak, vatandaşa yönelik sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yaparak erken tanı ve tedavi hizmeti vererek oluşabilecek risklerin önüne geçmek, ikinci basamak sağlık hizmetine yönelik başvuru sayısını azaltmak böylece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha modern ve daha konforlu binalarda hizmet almalarını sağlamak amaçlanmıştır.” dedi.

28 Ocak 2016 Perşembe

Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'yi çevre illerle ekonomik ve kültürel alanlarda bütünleştirmek amacıyla başlatılan "Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor" adlı projenin startını Adana'dan verdi. Seyhan Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Akdoğan, Adana ve Niğde'nin kültürel açıdan benzer özelliklere sahip olduklarını belirterek, "Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı Niğde'de konuk etmek için bazı projeler hazırladık. Artık Niğde'den Adana'ya 1 saatte gelinebiliyor" dedi.
Niğde Belediyesi'nin "Niğde, Komşu illerle Bütünleşiyor" projesi, Adana'dan başlatıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adana Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyerek projenin detayları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürü  Mustafa Keleş, Niğde Belediye Meclis Üyesi Bekir Peker, Ulusal gazete, TV ve haber ajanslarının bölge müdürleri ve temsilcileri ile yerel basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarından oluşan kalabalık bir basın mensubu topluluğu katıldı.
Basın Toplantısının açılış konuşmasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Niğde ile Adana'nın gerçekten artık birbiri ile bütünleşme aşamasına geldiğini belirterek, "Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan, Adana medyası ile dostluk bağı kurup  tanışmak, duygularını ifade etmek, Niğde'yi tanıtmak için buradalar. Bu akşam güzel bir amaç için bizi bir araya getirmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Niğde'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Akdoğan, Adana'dan başlattıkları projeyi, sırasıyla Mersin, Konya ve Kayseri'de devam ettireceklerini ifade etti. Başkan Akdoğan, bugünden başlayarak ziyaret edecekleri komşu illerde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerini yaz mevsiminde Niğde'ye davet ederek, onlara Niğde'yi gezdireceklerini ve Niğde'nin tanıtımını yapacaklarını vurguladı.
NİĞDE’NİN BİLİNMEYEN TARİHİ DEĞERLERİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER ÇALIŞMALARDA BULUNUYOR
GÜRER, ‘ALTUNHİSAR ULUKIŞLA KÖYÜ ANTİK AVÖREN YERLEŞMESİNİ’ DE TBMM’YE TAŞIDI

Niğde ile ilgili yazdığı kitaplar ve köy,  kasaba ve ilçeleri ile birlikte İl tarihinin yakın tanığı olan Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu kere  Niğde İli Altunhisar İlçesi Ulukışla Köyü antik Avören bölgesinin açığa çıkması için Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mahir ÜNAL’a yazılı sorular yöneltti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde bölgenin tanımını yaptı. Gürer şöyle dedi: “Niğde Altunhisar İlçesi Ulukışla Köyü sınırları içinde, Hasandağı eteklerinde Avören antik yerleşmesi yer almaktadır.
 Meşe ağaçları ile kaplı alanda yer alan antik kent bölge yakınında,  özel müteşebbis tarafından geniş bir alanda kiraz dikimi yapılmıştı. Kiraz dikim alanının beş yüz metre ilerisinde ormanlık alanda ise yüzlerce ev, mezar ve dönemin sarnıçları ile iki ayrı yeraltı girişi ve bir tapınma noktası bulunmaktadır.
 Bölgede son yıllarda define avcılarınca önemli oranda yağmalar yaşanmaktadır. Köyde, çok sayıda yapıda kullanılan taşların bu bölgeden alındığı anlatılmaktadır” dedi.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer özellikle su sarnıçlarının görülmeye değer yerler olduğunu da ifade ederek “Avören Antik Kent alanında yer alan ve birbiri ile bağlantılı birden çok sarnıç vardır. Özellikle iç alanlarında özel bir kaplama bulunan ve birbirine akışı bulunan sarnıçlar antik dönem su sistemleri ile ilgili çok özel bir örnektir. İncelenmesi ve turizme kazandırılması düşünülmekte midir?” diye sordu.
                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bakanın yanıtlanması isteği ile şu soruları yöneltti: “1-Avören Antik Kent alanında bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır?
2-Avören Antik Kent alanında yer alan ve birbiri ile bağlantılı birden çok sarnıç vardır. Özellikle iç alanlarında özel bir kaplama bulunan ve birbirine akışı bulunan sarnıçlar antik dönem su sistemleri ile ilgili çok özel bir örnektir. İncelenmesi ve turizme kazandırılması düşünülmekte midir?
3-Define avcılarınca talan edilen bölgede yer altı şehirlerinin gezilebilir kılınması düşünülmekte midir?
 4-Bölge tanıtımı ve korunması amaçlı bir çalışma var mıdır? 5-Altunhisar Ulukışla Köyü yerleşim alanında yüzey araştırması ile tarihi yapıların tespiti yapılmış mıdır?
            Kültür ve Turizm Bakanı  Mahir Ünal’ın  45  gün içinde vereceği yazılı cevap ile bölgenin durumu bakanlık kayıtlarına da geçmiş olacak.


KAVAKLIOĞLU ARABAŞI ÇORBASINDA DERİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Peygamber mesleği olan deri işleme sanatı ile rızıklarını alın terleri ile kazanan Bor AYDER esnaflarının istek ve taleplerini dinleyen Millet vekili ARABAŞI ÇORBASI Programına katıldı
Niğde Ak Parti Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU  ve İl Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN  ile birlikte Bor Ayakkabıcılar ve Dericiler Kooperatifi (Bor AYDER) yönetim kurulu ve üyelerinin düzenlediği arabaşı çorbası programına katıldı.
Bor AYDER üyeleri ile bir araya gelen Millet vekili  KAVAKLIOĞLU “desteklerimizle   kurulan Küçük Sanayi Sitesi projesi yatırım programına alınarak ihale aşamasına geldi. İlimiz için önemli bir gelişmedir. Kooperatifin plan tadilatı ile ilgili birkaç prosedürün halledilmesiyle de Bor ilçemiz yeni bir sanayi sitesine daha kavuşacak.” Dedi.




Türkiye nüfusu açıklandı

Türkiye nüfusu 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle 78 milyon 741 bin 53 olarak açıklandı.
Türkiye’nin nüfusu 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 78 milyon 741 bin 53 kişi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılını ilgilendiren Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarını açıkladı.
Verilere göre; Türkiye’de ikamet eden nüfus 2015 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 45 bin 149 kişi arttı. Erkek nüfusun oranı yüzde 50,2 (39 milyon 511 bin 191 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 49,8 (39 milyon 229 bin 862 kişi) olarak gerçekleşti.
Yıllık nüfus artış hızı 2014 yılında bin 13,3 iken, 2015 yılında binde 3,4 oldu.
İl ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı 2014 yılında yüzde 91,8 iken, bu oran 2015 yılında yüzde 92,1’e yükseldi. Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 7,9 olarak gerçekleşti.

Türkiye nüfusunun yüzde 18,6’sının ikamet ettiği İstanbul, 14 milyon 657 bin 434 kişi ile en çok nüfusa sahip olan il oldu. Bunu sırasıyla yüzde 6,7 (5 milyon 270 bin 575 kişi) ile Ankara, yüzde 5,3 (4 milyon 168 bin 415 kişi) ile İzmir, yüzde 3,6 (2 milyon 842 bin 547 kişi) ile Bursa ve yüzde 2,9 (2 milyon 288 bin 456 kişi) ile Antalya illeri takip etti. Bayburt ili ise 78 bin 550 kişi ile en az nüfusa sahip il oldu.
NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER, 
NİĞDE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
GÜRER:“TERÖR DAĞDA DEĞİL,  ŞEHİR MERKEZİNDE. BU DURUMA KİM GETİRDİ İYİ BİLİNMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.
Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve parti yöneticileri ile Niğde Belediye Başkanlığı yapmış olan Av. Ahmet Oğuz Özmen’inde yer aldığı ziyarette Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizdeki terör olaylarına değindi.
 Gürer, Şehit Aileleri ile gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ve sorunlarının çözümü için yasa teklifi dâhil her konuda girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
“Her gün gelen şehit haberleri ile içimiz yanıyor” diyen Gürer şöyle konuştu: “Terör 7 Haziran seçimlerinden sonra hızlı bir yükselişe geçti. Dağdaki terör kent merkezlerine indi. Bu süreci iyi gözlemlemeli ve iyi irdelemelidir.  Terör dağda değil şehir merkezinde. Bu duruma ülkeyi kim getirdi? Halkımız bunu iyi sorgulamalı. Kentin merkezine onca silah cephane girerken bu ülkenin istihbarat örgütü, kentin valisi diğer görevliler durumdan hiç mi haberdar değillerdi? İnternette yer alan belgelere göre operasyon iznini vermeyen yetkililerden söz ediliyor. Bunlar için “Arkadaş, sen nasıl oluyor da şehrin ortasına onca cephane yığılıyor, hendek kazılıyor görmüyorsun?” diye neden sorulmuyor? Yoksa açılım süreci ile kol kola girilen örgütlere şirinlik adına olan bitene göz mü yumuldu? Her gün gelen şehit haberleri içimizi acıtıyor. Olan biteni algı operasyonları ile değil vicdanlar ile sorgulamalıyız. Halkımız, “Ülkemizi kim bu hale getirdi?” sorusunu sormalı.  Her soruna bir kılıf uydurup içinden sıyrılmaları onların sorumluluklarını yok etmez. Hükümet şikâyet makamı değil çözüm yeridir. CHP olarak teröre karşı her türlü desteği veriyoruz. Terörün her türüne karşıyız. İnsanca hakça bir yaşamı savunuyoruz. CHP olarak terörün sona ermesi için atılacak her doğru adımın arkasındayız.  “dedi.
Niğde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesi Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını bir rapor olarak hazırladıklarını ve bunun TBMM’de ele alınmasını istediklerini belirtti. Şehit ve gazilerin sorunlarının çözüm bulmasını umut ettiklerini ifade etti. Derneğin Şehit ve Gazi aileleri ile dayanışma içinde sorunlarına çözüm arayan bir yaklaşımla çalıştığını belirten Başkan Yıldız, terör olaylarının bir an önce önlenmesini beklediklerini de ifade etti.


BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE DESTEK

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından başlatılan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyasına Niğde İl teşkilatı da büyük destek verdi.
Ak Parti Niğde İl Başkanlığının organizasyonuyla Niğde’de başlatılan yardım kampanyasına Niğde İl, ilçe , kadın ve gençlik kolları teşkilatları destek verdi.
İl genelinde toplanan yardımların dün yola çıktığını belirten İl Başkanı Emrah Özdemir, "Bütün teşkilatlarımızın bu kampanyada emeği oldu. Emeği geçen teşkilat mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca  bu kampanyamıza duyarlık gösterip destekte bulunan  saygıdeğer vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah orada yaşanan bu dramı da bir an önce bitirsin. Huzur içinde yaşayacakları güvenli bir ortamı Rabbim onlara da nasip etsin." dedi.
Bayır bucak'ta yaşayan Türkmenlere el uzatmanın, tarihin yüklediği bir sorumluluk ve kardeşlik hukukunun gereği olduğunu dile getiren Özdemir, "Niğde ve ilçelerinden toplanan gıda, giysi ve battaniye gibi insani yardımlar Bayır bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Rusya'dan gelip Bayır bucak'ta Türkmenleri bombalayan güçlere sesleniyorum, onlar asla yalnız değildir. Yapılan zulümler en kısa sürede son bulacak ve Bayır bucak'taki Türkmenlerimiz rahat bir nefes alacak" dedi. 

Konuşmaların ardından yardım tırı, Bayır bucak Türkmenlerine ulaşmak üzere yola çıktı.