31 Mart 2016 Perşembe

TERÖRÜ LANETLİYORUZ


4,5G'ye geçiş bu gece
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yarın sabah hayatımıza girecek olan 4.5G teknolojisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarından itibaren mobilde internet hızının 10 kat artacağını söyledi ve ekledi: "Yalnız internete hızlı bağlanayım derken dikkat etmek de gerek, yoksa yüksek fatura ödemek kaçınılmaz olur."Mobil internet hızını en az 10 katına çıkaracak 4,5G teknolojisi bu geceden itibaren devreye giriyor. GSM operatörleri, SIM kartları ve cihazları yeni teknolojiye uygun olan ve geçişe onay veren abonelerine bu geceden itibaren yüksek hızda internet bağlantısı sağlayacak.
Hız farkıİşletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak, veri indirme hızı 375 Mbit/saniye üst limitine çekilecek.
Örneğin, 2 GB büyüklüğünde bir video eskiden  13 dakikada yüklenirken, 4,5G'de 54 saniyede indirilebilecek.
Operatöre onay 
GSM operatörleri, yeni hizmeti ek ücret almadan sunacak. Bu hizmetten faydalanabilmeniz için GSM operatörünüze onay vermeniz gerekiyor. Aksi halde, telefon ve sim kartınız uyumlu olsa dahi hız artışını göremeyeceksiniz. Operatörünüzün çağrı merkezini arayarak yardım alabilirsiniz.
ŞIRNAK ‘TA YARALAN POLİSE ZİYARET
KAYMAKAM ATAR ŞIRNAK ‘TA ÇATIŞMADA YARALANAN POLİSİ ZİYARET ETTİ
Şırnak'ta bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu yaralanan  Polis memuru Bünyamin UĞURLU'ya baba evinde geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirildi.
Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR  “Adana'dan Şırnak iline atanan Bünyamin Uğurlu, bir ay önce kısa süreli izne gelmiş ve görev yerine geri dönmüştür. Devam eden operasyonlar kapsamında kalleş saldırı sonucu yaralanmış 2 gün Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi edildikten sonra dinlenme amacıyla uçakla memleketi Ulukışla'ya gönderilmiştir.

Memleketinde dahi görev yerinde omuz omuza mücadele ettiği arkadaşlarını düşünen er oğlu er kahramanımıza ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz.”
VALİ KILIÇ’A KÖŞKÖNÜ KÖYÜ MUHTAR VE AZALARINDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Niğde İli Ulukışla İlçesi Köşkönü Köyü Muhtarı Mahir Özlü, Tabaklı Köyü Muhtarı Kenan Ünal ve her iki köyün azalarından oluşan heyet Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’a teşekkür ziyaretinde bulundular.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Muhtarlar; Ulukışla İlçesi Tabaklı Bağlısı Köşkönü’nün Köy statüsüne kavuşmasında Vali Kılıç’ın kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etmek amacıyla ziyarette bulunduklarını ifade ettiler. Köy Muhtarları Vali Kılıç’a kendi resminin bulunduğu dokuma halı hediye ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necmeddin Kılıç’ta; “Sizlerin  buraya gelmesi bizim için mutluluk vesilesidir, nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.




Koyun Yetiştiriciliği, Besleme ve Hastalıkları Paneli Düzenlendi


Niğde Üniversitesi ve Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Ortaklaşa Düzenlediği “Koyun Yetiştiriciliği, Besleme ve Hastalıkları” konulu panel Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1299’da gerçekleştirildi.
Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş’ın panel başkanlığını yaptığı; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Ali Ayar’ın panelist olduğu programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, il müdürleri, akademik personel ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Niğde İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz yaptı. Yılmaz; “Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği olarak Halk Eğitim ve İŞKUR’la birlikte düzenlemiş olduğumuz Sürü Yöneticisi Benim kursları açılmış ve bu çerçevede toplam olarak 405 kursiyere sertifikaları verilmiştir. Bu sertifikalar neticesinde iş istihdam olanağı sağlanmıştır.
Birlik olarak ilimizde 2011 yılında merkezde 1. Halk Elinde Ülkesel Akkaraman Islah Projesi, 2012 yılında ilimiz Bor ilçesinde 2. Akkaraman Ülkesi Küçükbaş Hayvan Islahı, 2015 yılında yine Ulukışla ilçesinde Ülkesel Halk Elinde Kıl Keçisi Islah Projesi. 2013 yılında Çamardı İlçesi Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Akkaraman Islah Projesi devam etmekte olup toplam 30.000 Akkaraman anaç koyun ve 1.500 akkaraman damızlık koç ile birlikte ıslah çalışması devam etmektedir. Ayrıca Ulukışla İlçesinde 300 baş Teke ve 6.000 baş anaç kıl keçi ile ıslah çalışması devam etmekte olup bu ıslah çalışmalarına ait damızlıklarda damızlık seçiminde 8.862 adet diş kuzular damızlık olarak ayırtılmıştır. Ayrıca 3.073 adet erkek kuzu damızlık koç adayı olarak ayırtılmış ve hayvan sayısında toplam 11.935 adet damızlık akkaraman koyun ve koç adayında artış meydana gelmiştir.
Kıl keçisinde ise 2012 yılından bu tarafa 2.401 adet dişi oğlaklar ve 768 adet damızlık erkek oğlaklar ıslah projesinde damızlık olarak artış sağlanmıştır. İmkân verildiği takdirde önümüzdeki yıllarda ıslah sayısının 6.000 den 10.000 e çıkartılması halinde ülkemiz hayvancılığında önemli ölçüde damızlık artışları meydana gelecektir” dedi.
Erdoğan Yılmaz’ın ardından sözü panele başkanlık yapan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş aldı. Prof. Dr. Ulutaş panelin önemine değindi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Koyun ve keçi yetiştiricileri; kendi aralarında organize olarak damızlık küçükbaş hayvan yetiştirmek üzere İller bazında teşkilatlanarak 80 İlimizde kuruluşunu tamamlamıştır diyerek sunumuna geçen Prof. Dr. Veysel Ayhan; “ Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ise 16 Haziran 2006 tarihinde kurulmuş olup merkezi Ankara’dır. Türkiye genelinde 220 binin üzerinde üyesi, 800 ‘e yakın personeli ve yönetim kadrosuyla, 45 milyon civarında hayvan varlığına sahip Ülkemizin kırsal alanlar dikkate alındığında en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Yüksek kalitede ve ülke ihtiyacına cevap verecek damızlık koyun ve keçi yetiştirmek suretiyle ülke ekonomisine, sosyal ve çevre yönüyle de faydalar sağlamak gibi bir vizyona sahiptir.
Veysel Ayhan konuşmasının devamında; halk elinde koyun keçi ıslahı ülkesel projesi, sürü yönetimi elemanı benim projesi konularına değinerek, Merkez Birliğinin ilk kez ülkemiz genelini kapsayan Türkiye Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca yapılan birlik ve işletme ziyaretleri, yurt dışı teknik incelemeleri, düzenlenen konferans panel ve toplantılar hakkında bilgi verdi.
Panelin ikinci konuşmacısı Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş ise Koyun-Keçilerde Önemli Hastalıklar ve Koruyucu Aşılamalar” başlıklı konuya değindi.
Prof. Dr. Osman Erganiş ayrıca; biyogüvenlik, sürü sağlığı yönetimi, biyogüvenlik sürü sağlığı yönetimi ve programlı aşılama, sürü sağlığı yönetimi ve programlı aşılama koyunculukta biyogüvenlik, sürü sağlığı yönetimi ve programlı aşılama konularına da sunumunda yer verdi.

Panelde son konuşmayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Ali Ayar yaptı. 


Soru cevap bölümünün ardından panel başkanına ve panelistlere rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener tarafından teşekkür belgesi verildi.
Ak Parti’ye 2 belediye daha katıldı
Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük ve Orhanlı belde belediye başkanları yapılan tören sonrasında Ak Partiye geçti. Belde Belediye başkanlarına rozeti Başbakan Ahmet Davutoğlu taktı.
Böylelikle Ak Parti’nin Niğde’deki toplam belediye sayısı 20’ye çıktı. Grup toplantısında AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve Merkez İlçe başkanı Ömer Kılıç, Yeşilgölcük ve Orhanlı Belediye Başkanlarına refakat etti.

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir saflarına katılan belediye başkanları hakkında şunları söyledi : ‘’Erhan Polat ve Hakkı Şengül bugün Başbakanımızın rozet takması ile birlikte partimize katıldılar. Kendilerine hoşgeldiniz diyorum. Ak Parti Belediyelerinin yaptığı hizmet ortada. Fazla söze gerek yok. İnşallah bundan sonra Orhanlı ve Yeşilgölcük’te de daha güzel hizmetlere imza atacağız. Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Gayri Safi Yurtiçi Hasıla, IV. Çeyrek: Ekim - Aralık, 2015

30 Mart 2016 Çarşamba

NİĞDE İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKTE FARELERE SAVAŞ AÇTI
Niğde İl Müdürlüğü tarafından Ovacık Köyünde Tarla Faresi ile toplu mücadele ekinliği düzenledi.
Çiftçilerin önemli gelir kaynaklarından olan ve aynı zamanda il ekonomisine ciddi katkı sağlayan Hububat ve Meyve Ağaçlarını tarla farelerinden korumak için  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.
 Düzenlenen Etkinliğe İl Müdürü  Murat TÜRKMEN, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN,  Patates Araştırma Enstitü Müdürü Vekili Murat NAM,  Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa SAĞ, Niğde Toprak Mahsulleri Ofisi Amiri Vedat SAVAŞIR, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR,  İl Müdürlüğü İdari kadrosu ile Ziraat Mühendisleri,  Köy Muhtarı ve çok sayıda çiftçiler katıldı. 
  Konu İle İlgili İl Müdürü Murat TÜRKMEN; Bu sene Niğde ilimizde ve  İç Anadolu Bölgesinde tarla faresi populasyonu çok fazla oldu. Bu durum Ziraat Mühendislerimiz tarafından tarla kontrolleri sırasında tespit edildi.  Tarla Farelerinin tarlalarda ve bahçelerde büyük ölçüde artış göstermesi üzerine İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından Niğde genelinde tarla farelerine karşı çiftçilerle birlikte mücadele başlattık.
FARELER BASKI ALTINDA TUTULUYOR: Kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılanlar; doğal dengenin bozulmadığı ortamlarda tarla farelerini baskı altında tutarlar. Bu doğal düşmanları korumak için, avlanmamak ve gereksiz ilaç kullanmamak gereklidir. Derin toprak işleme, münavebe, tarla temizliği, delikleri su ile doldurmak, kapan kurmak ta önemli mücadele yöntemleridir. Kimyasal mücadelede ise en etkili dönem; kıştan çıktıkları ve en zayıf oldukları ilkbahar ve ayrıca geç sonbahardır. Tarlada 25 m2'de 5 işlek delik sayıldığında mücadele gerekir. Her işlek beslenme deliğine 3-5 adet zehirli yem, tahta kaşık ile bırakılır. Çinko-fosforla hazırlanan yemden yiyen farenin sinir sistemini felç olur ve iç kanama geçirerek deliğin içinde ölür. Uygun olmayan ilaçlarla hazırlanan yemler ise; farenin dışarıda ölmesine sebep olup, bunları yiyen diğer hayvanları da öldürerek yaban hayatını yok etmektedir. İlaçlama sonrasında tarlalar gezilip, fare ölüleri toplanarak imha edilmelidir.  Çiftçilerimizin büyük oranlarda zarar görmelerini önlemek için mutlaka toplu ve tarama mücadele yapmaları şarttır. Tarla faresi ile mücadelede kullanacakları zehirli yem temini için üreticilerimizin İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaatları gerekmektedir." Dedi.
        Etkinliğe katılan İl Genel meclis Başkanı Mahmut PEŞİN ise  2015 yılında tarımsal projeler için bir çok alanda İl Tarım Müdürlüğüne yardımcı olduklarını bunlardan bir tanesinin de Fare Mücadelesi için Zehirli Yem Hazırlama Tesisi olduğunu söyledi.  Tarla Fareleri  ile daha etkin mücadele edilmesi için İl Özel İdare Kaynakları ile Fare Zehiri Hazırlama ve Paketleme Tesisi Kurdurduklarını bu tesiste el değmeden çiftçilerin kullanmasına yönelik fare zehirleri hazırlandığını ve çiftçilerin bu konuda ki taleplerinin anında karşılandığını söyledi.
   Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR ise etkinlikte; İl Tarım Müdürlüğü, İl Genel Meclis Başkanlığı ve diğer kurum ve kuruluşlar ile koordineli çalıştıklarını, kış eğitimlerinde de Ovacık Köyüne gelmiştik. O zaman çiftçilerimiz Tarla Faresi ile toplu mücadele talep etmişlerdi. Şuan onu gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimizin üretim alanlarında maliyetlerini azaltmaya yönelik ürünlerini daha yüksek fiyatlara satmaya yönelik depolama olsun, teknolojik destek olsun, SMS olsun bir çok hizmeti yapma gayretindeyiz dedi.

 ŞAMPİYONLAR KAYMAKAM SERİN'İ ZİYARET ETTİ     
Geçen ay Okullar arası yıldız kız ve yıldız erkek takımları arasında yapılan müsabakalarda Çamardı İlçesi Nazmiye Pınar Ortaokulu yıldız kız ve  yıldız erkek takımı Niğde şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.
Nazmiye Pınar Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Serkan Kocaman, Okul Müdürü Ali İhsan Yıldızeli, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eke ve birinciliği hak eden takım öğrencileri Kaymakam Mustafa SERİN'i makamında ziyaret ettiler.
 Kaymakam Serin, göstermiş oldukları bu büyük başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2015
NİĞDE SGK İL MÜDÜRÜ MUSTAFA TURAN’DAN 
POLİS EĞİTİM MERKEZİ (POMEM) MÜDÜRÜ SAMİ EKİM’E ZİYARET

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Turan ve İl Müdür Yardımcısı Mehmet Özışık ile görevine yeni başlayan Niğde Polis eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Sami Ekim’e makamında ziyaret etti, iyi dilek ve temennilerde bulunarak, görevinde başarılar diledi.
            Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Güvenlik ile ilgili konuların görüşüldüğü ziyarette, Polis Okulu   öğrencilerine Sosyal Güvenlik konularında konferans verilmesinin faydalı olacağı ifade edildi.
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Polis Okulu Müdürü Sami Ekim, Mustafa Turan’a teşekkür etti.  


VALİ KILIÇ ŞEHİT MUSTAFA ŞAHİN’İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

                Vali Necmeddin Kılıç Mardin/Nusaybin’de çıkan çatışma sonucu Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin’in ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
Vali Kılıç’a Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt eşlik etti.
                Duygulu anların yaşandığı ziyarette Vali Kılıç başsağlığı dileyerek taziyede bulunduğu aileye, sabırlar temenni etti. Devlet olarak şehidimizin ailesine gereken ne varsa yapılacağını ve sahip çıkılacağını söyledi.

                Şehit Ailesi de Vali Kılıç’ın ziyaretine karşılık memnuniyetlerini ifade ederek; “Vatan sağolsun, tüm hemşerilerime de vermiş oldukları manevi desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
OKUL SPORLARI FUTBOL YARI FİNAL MÜSABAKALARI NİĞDE’DE

2015 – 2016 sezonu okul sporları faaliyet programında yer alan genç erkekler ve genç kızlar yarı final futbol müsabakaları 28 – 31 Mart 2016 tarihleri arasında Niğde’de yapılacaktır.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; “28-31 Mart tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan genç kız ve erkek yarı final müsabakalarına 8 erkek ve 8 kız takımı katılacaktır.

Müsabakalar Bor 100.Yıl stadı ve Niğde Üniversitesi Besyo futbol sahasında oynanacaktır. Müsabakalara katılacak olan tüm idareci, antrenör ve sporculara başarılar diliyorum ve müsabakalara Tüm halkımız halkımız davetlidir ”dedi.
 AİLE HEKİMLERİNE SÜRÜCÜ RAPORLARI EĞİTİMİ
    NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDE SAĞLIK RAPORLARI KONUSUNDA AİLE HEKİMLERİNE EĞİTİM VERİLDİ
    Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünde Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Eğitim Verildi. 2 grup halinde Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim salonunda eğitim düzenlendi.
     Yeni ehliyetler için istenecek belgeler , Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmeye başlandı. Sağlık Raporunun vatandaşa ek bir maliyet getirmeyeceğini, sosyal güvenlikleri kapsamında aile hekimlerinden alınabileceğini belirtildi.
     Sürücü Adayları ve Sürücülere düzenlenen Sağlık Raporları konusunda tereddütleri gidermek ve birlikteliği sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Paşa Mehmet EROL ve İl Emniyet Müdürlüğü Sürücü Belgeleri Sicil ve Arşiv Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Mehmet AĞCA tarafından aile hekimlerine yönelik eğitim verildi.









MİLLİ GÜREŞÇİLER DEMİRKAZIK’TA
    İŞİTME ENGELLİLER GÜREŞ MİLLİ TAKIMI, 2. KAMPINI DA ÇAMARDI DEMİRKAZIK'TA YAPIYOR. İRAN DA YAPILACAK DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORLAR.
      İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı 21Mart 2 Nisan Tarihlerinde Niğde Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde 2. kampına başladı.
     Toplamda 62 kişiden oluşan kamp kadrosunda 50 sporcu, 11 çalıştırıcı ve 1masörden oluşuyor. Milli takım kadrosunda yıldızlar, gençler ve kategorisinde yarışan sporcular bulunuyor. ve çalıştırıcı, İşitme Engelliler Milli Takımının başarısı için ter döküyor. Teknik direktörlüğünü tecrübeli çalıştırıcı Rüstem Koyuncu'nun yaptığı ekipte serbest stilde; Zahir Şahin, Ahmet Özak, Abbas Eker, Fatih Yavuz bulunuyor.
    Mayıs Ayı basında İran'da yapılacak olan dünya şampiyonasına yoğun bir tempoda hazırlanmaya devam eden milli takım kadrosu, takım halinde grekoromen ve serbest stilde Dünya Şampiyonluğunu hedefliyor. Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonasında başarılı olan sporcular 2. kampa da çağrıldılar. Milli takım Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde çalışmalara günde yine çift antrenman ile başladı.
Çok sayıda şampiyon sporcu, antrenör ve Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinin Milli Takımın başarışı için özveri ile ter döküyor.
Grekoromen sitilde ise; Temel Yaşar, Ayhan Kızılay, İlyas Peker, İsmail Göze ve Mesut Zehir görev yapıyor. Milli takım masörlüğünü ise Mehmet Can yapıyor. İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik kadrosunda yer alan antrenörler, yıllarca Güreşe hizmet etmiş tecrübeli isimler.
Teknik ekip sorumlusu Rüstem Koyuncu: “Niğde Demirkazık'ta 2. kampımızı yapıyoruz. Niğde kampından sonra, son kampımızı Ankara'da yapacağız. Allah izin verirse amacımız, İran'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi zirvede yer almasını sağlamak” dedi.
     
BU REKLAMCILAR ÇOK BİLİYOR
Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi aracılığıyla bir konferans düzenledi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1299’ da gerçekleştirilen ve Reklam Yazarı Caner Tepikoğlu’nun sunum yaptığı programa İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selen Doğan, akademik personel ve öğrencileri katıldı.

Başarı geçicidir, diyerek “Bu Reklamcılar Çok İyi Biliyor” başlıklı sunumuna başlayan Caner Tepikoğlu konuşmasının başında yaratıcılık kavramını açıkladı. Tepikoğlu; “Birbirinden bağımsız birkaç konuyu birbirine bağlayarak birleşen noktalarla ortaya farklı bir şey koymaktır. Sizler, okuyun, izleyin, ilham alın, tanıyın, tanışın ve de hayatı yaşayın” dedi.

Reklam Yazarı Caner Tepikoğlu konuşmasının devamında reklamcılık sektöründe başarılı olmanın sırlarını öğrenciler ile paylaşırken, reklamcılık sektörüne, reklam şirketlerine ve reklam geleceğine dair bilgiler de verdi.

Sunumların sonunda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından Caner Tepikoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.


29 Mart 2016 Salı

YÜZBAŞI HALİL ÖZDEMİR ŞEHADETE ULAŞTI

 NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ 5 YIL BOR İLÇESİNDE GÖREV YAPAN ŞEHİT YÜZBAŞI İÇİN BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ
"İlimiz Bor İlçesinde 16. 08. 2010- 15. 07. 2015 tarihleri arasında İlçe Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Halil Özdemir Mardin İli Nusaybin İlçesinde şehit olmuştur.
Mardin İli Nusaybin 
İlçesinde 14 Martta sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından başlatılan operasyonlar sırasında güvenlik güçlerimizin kontrol amaçlı girdikleri binada bölücü terör örgütü üyeleri tarafından döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu İlimiz Bor ilçesinde 2010 – 2015 yılları arasında Üsteğmen rütbesi ile Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yapmış olan Yüzbaşı Halil Özdemir 27.03.2016 tarihinde şehit olmuştur.  

Yüzbaşı Halil Özdemir İlimizde; askerleri ile sahada görev yapan,  insiyatif alan, halkla sıcak ve dengeli ilişkiler kuran tam bir Vatansever Türk Subayı olarak tanınmakta idi. Yüzbaşı Halil Özdemir, İlimizde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı 12.06.2013 ve 20.01.2014 tarihlerinde Valiliğimiz tarafından iki kez  başarı belgesi ile ödüllendirilmişti.

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’in naaşı 29.03.2016 tarihinde Mersin İli Tarsus İlçesi Ulu Camii’de kılınacak cenaze namazının ardından Tarsus İlçe Şehitliğine defnedilecektir. Şehidimize Allahtan rahmet, Ailesine,  sevenlerine ve Ülkemize başsağlığı diliyoruz."

27 Mart 2016 Pazar

METEOROLOJİDEN UYARI !
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkenin iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolunun doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


“Bankacılık Kariyeri”


Niğde Üniversitesinde Bankacılık ve Finans Kulübü aracılığıyla “Bankacılık Kariyeri” konulu bir konferans düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Garanti Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, akademik personel ve öğrenciler ilgi gösterdi.
Program Tolga Egemen’in biyografisinin okunmasıyla başladı.
Bankacılık alanında çalışmak isteyen öğrencilere bu alanda kendilerinden beklenen, sahip olunması gereken ve farklılık yaratacak özellikleri anlatan Tolga Egemen, başarıya giden kariyer basamakları hakkında da bilgiler verdi.
Tolga Egemen; “Başarılı insan şu an ki işini çok iyi yapandır. Hayatta sadece size verilen görevleri yapmak yetmiyor. Sadece size verilen görevi yapanlar düz çizgi üzerinde gidiyor yani işinden de olmuyor ama çok da yükselemiyor. Ne kadar çok mücadele varsa o kadar yükseğe çıkmak mümkün. Önemli olan ne istediğini iyi bilmek ki en zoru da bu.
Kimler yükseliyor derseniz ona verilen işi sadece ezberleyip yekilisine geri verenler değil, o işi sorgulayan, ben buna nasıl değer katabilirim diye soranlar yükseliyor. Bu her alanda böyledir. Hep şöyle düşünürüm. Kendimi onun yerine koyarım ben olsam nasıl bir şekilde bunun bana anlatılmasını isterdim deyip hayal edip ona öyle anlatırdım” dedi.
Programın soru cevap kısmının ardından Tolga Egemen’e, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Şahin teşekkür belgesi ve plaketi, Bankacılık ve Finans Kulübü öğrencileri de çiçek takdimi yaptı.



AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Yapılacak
Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 28 Mart 2016 Pazartesi günü Saat 14:00’te Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.


ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

            Mardin/Nusaybin’de çıkan çatışma sonucu Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa ŞAHİN'in cenazesi Niğde’de toprağa verildi.
Mardin’de düzenlenen askeri törenin ardından, Şehit J.Uzm.Çvş. Mustafa ŞAHİN'in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu Niğde/Merkeze getirildi.
Baba evinden helallik alınmasının ardından Niğde Dışarı Camisinde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Daha sonra Şehidimizin naaşı binlerce vatandaş eşliğinde Niğde Şehitliğinde toprağa verildi.
Şehit Cenazesine; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekilleri, Alparslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Ömer Fethi Gürer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Levent Ölmez, Garnizon Komutanı J.Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Ali İpek, Özgür Körükçü, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kurum Kuruluş Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
 Ölüm Nedeni İstatistikleri, 2015

Ülkemizde dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler, 157 bin 965 oldu, 24/03/16
kırıkkale'de ölümlerin 782'si dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.
 Aksaray’da ölümlerin 718'i dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.
 Niğde’de ölümlerin 679'u dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.
 Nevşehir’de ölümlerin 714'ü dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.
 Kırşehir'de ölümlerin 580'i dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.


26 Mart 2016 Cumartesi

Şehidimizin İkindi Namazına Müteakiben Cenaze Namazı Kılınacak

Şehidimiz J.Uzm.Cvş. Mustafa ŞAHİN'in naaşı ikindi namazına müteakiben Dışarı Camiinde kılınan namaz sonrası Niğde Şehitliğine defnedilecektir.


Milletimizin Başı Sağ Olsun.

NİĞDE ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Niğde’li Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Şahin şehit oldu.



Neşet Ertaş Türküleri İle Anıldı

Niğde Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1923'de Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elmanı Mesut Dağlı tarafından "Neşet Ertaş Türküleri Konseri" gerçekleştirildi.
Öğretim elemanı ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu konserde, Niğde Üniversitesi Genel Sekreteri Batuhan Taşdurmaz ve Konservatuvar Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Timur Vural ve Doç. Dr. Ferit Bulut'da dinleyiciler arasında yerlerini aldı.

İlk olarak Neşet Ertaş'ın
 kendisini anlattığı kısa bir ses kaydı ile başlayan konser üç kısımdan oluştu. İlk kısımda yoğunlukla Neşet Ertaş'ın sesinden dinlemeye alıştığımız "Mezar Arası, Aşk Ateşi, Gel Sevelim Sevileni Sevelim, Bir Ayrılık Bir Yoksulluk ve Ağla Sazım" gibi Bozlaklar seslendirilirken, Şiir ile başlayan ikinci kısımda ise; "Çıkaydın Da Denek Dağı, Karlı Dağlar, Acem Kızı, Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar, Aldın Aklımı Bir Bakışta" isimli türkü ve bozlaklar Mesut Dağlı tarafından seslendirildi.

Son kısım ise, ilk olarak Neşet Ertaş'ın bestelerini nasıl yaptığını anlatan bir video ile başladı. Sonrasında ise sırasıyla; "Biter Kırşehir’in Gülleri Biter, Ne Söyleyim Yalan Dünya Haline, Ah Yalan Dünya, Vay Vay Dünya" ve Potbori olarak hazırlanmış olan "Getir Berber, Gülüşü Gülden Güzel, Bağa Gel Bostana Gel, Doyulur Mu, Gel Yanıma Gel Gel" isimli türküler seslendirildi.

Seyircinin bolca duygulanıp, eğlendiği konserin sonunda Mesut Dağlı'ya teşekkür belgesi Niğde Üniversitesi Genel Sekreteri Batuhan Taşdurmaz tarafından verilirken, Mesut Dağlı ve sanatçı arkadaşlarına çiçek ve diğer teşekkür belgelerinin takdimi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Timur Vural tarafından yapıldı.



KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNİN DESTEKLENMESİ

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı’’küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi’’ İle İlgili Tebliğ Yayınlandı.
                Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 30 ocak 2016 tarihinde yayınlanan 29609 sayılı Tebliğ ile Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan Çay ve Fındık ürünleri hariç açıkta veya örtü altı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerinin desteklenmesi ile yapılan usul ve esaslar belirlendi. ÇKS sistemine kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan Çay ve Fındık ürünleri hariç açıkta veya örtü altı ünitelerinde   meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında 100 tl /da küçük aile işletmesi desteği yapılacak.2016 üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı ;Açıkta üretim için bir dekarın örtü altı ünitelerinde üretim için 500 m2’nin altında olan küçük aile işletmelirine destekleme ödemesi yapılmayacaktır.

                Küçük aile işletmelerinin desteklemesinde yararlanmak isteyen çiftçilerimizin başvurularını tebliğ yayınlanma tarihinden itibaren başlayıp 31/10/2016 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize yapmaları gerekmektedir dedi.
REMİDE TURASAN TÜRKİYE 3.
Müsabakalara Niğde ilini temsilen katılan Remide Turasan yıldız kızlar kategorisinde Türkiye 3. Oldu.
Türkiye Dart Federasyonu Dart Şampiyonası 4. Ayak turnuvası 19 – 20 Mart 2016 tarihleri arasında Gaziantep ilinde düzenlendi.

 Dart Antrenörü Ersin Duman; “Sporcum Remide Turasan zorlu rakiplerini yenerek Türkiye 3.lüğünü kazandı. Kendisini tebrik ediyorum ve Bizden desteklerini esirgemeyen Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan’a ve Spor Şube Müdürümüz Bülent Özgüven’e teşekkür ediyorum”dedi. 

21-27 Mart Tuza Dikkat Haftası


Niğde Halk Sağlığı Müdür V.   Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU Hafta ile ilgili açıklamada bulundu
                        Gizli Tuza Dikkat Edelim

    “Bakanlığımız tarafından 2011 yılından beri ‘Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı’ yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkileri konusunda kamuoyu oluşturmak amacıyla, her yıl farklı tarihlerde ‘Dünya Tuza Dikkat Haftası’ etkinlikleri yapılmaktadır.
    Ülkemizde kişi başı günlük tuz tüketimi 18 gramdan 15 grama düşmüştür ancak halen sağlığı olumsuz etkileyebilecek düzeydedir. Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarı günlük 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı ve ya 1 silme tatlı kaşığı) geçmemelidir.
    Tuz tüketiminin azaltılması için öneriler:
    *Ambalajlı besinlerin besin etiketinde yer alan mono sodyum glutamat, sodyum nitrat, sodyum bikarbonat, sodyum sitrat, sodyum askorbat vb. tüm sodyumlu bileşiklere dikkat edilmelidir. Çünkü bunlar besinin tuz/sodyum içeriğini artırmaktadır.
    * Besinlerin bileşiminde sodyum bulunduğundan, yemek hazırlama, pişirme, tüketim sırasında tuz ilavesinden kaçınılmalıdır.
    * Hazır soslar, atıştırmalık ürünler ve paketlenmiş yiyecekler, tuzlanmış kuruyemişler, turşu ve salamuralar, konserveler, mineralli içecekler yüksek miktarda tuz içermeleri nedeniyle az tüketilmelidir.
    * Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için yıkama, suda bekletme gibi işlemler uygulanabilir.
    *Ambalajlı tüketime sunulan yiyeceklerin içeriği etiketlerden okunmalı, tuzsuz ya da tuzu azaltılmış ürünler; tuz ve tuz yerine geçen maddelerin miktarları düşük olan ürünler tercih edilmelidir.
    * Tuz yerine, soğan, sarımsak, baharatlar, limon, sirke, biber vb doğal lezzet arttırıcılar kullanılmalıdır.
    Tuz tüketiminin azaltılması konusunda ısrarlı davranıldığında başarıya ulaşmak mümkündür.
  

    Sağlıklı günler dilerim.”
GÜREŞ GRUP MÜSABAKALARI

       NİĞDE DE YILDIZ ERKEKLER SERBEST GÜREŞ GRUP MÜSABAKALARI BAŞLADI.
Türkiye Güreş Federasyonunun 2015 – 2016 sezonu faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler Serbest Grup Güreş Müsabakaları 25 – 27 Mart 2016 tarihleri arasında Niğde İl Müdürlüğü 5 Şubat spor salonunda yapılıyor.

Niğde Güreş İl Temsilcisi Yılmaz Kurt ” Müsabakalara 20 ilimizden katılım gerçekleşti. Oldukça zorlu mücadelelerin gerçekleştiği müsabakalarda tüm idareci, antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

25 Mart 2016 Cuma

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE 
Reklamcılık Üzerine Bir sunum : "Bu Reklamcılar Çok Biliyor" 24 Mart 2016 Perşembe Saat 14.30'da Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1299'da.
Ekonomik Güven Endeksi, Mart 2016

PAZAR GÜNÜ SAATLERİNİZİ İLERİ ALMAYI UNUTMAYIN !

27 Mart Pazar Günü Saatler İleri Alınacak

    Saatlerin ileri alınmasından dolayı Niğde Valiliği mesai saatleriile ilgili açıklamada bulundu. 


    Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada;  İlgi (b) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bütün yurtta saatler bir saat ileri alınacaktır.

    Bu çerçevede İlimiz dahilinde halen uygulanan mesai saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup, ilgi (a) sayılı yazımızda belirtilen ve aşağıda gösterilen çalışma saatlerinin uygulanmasına aynen devam edilecektir.

    Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere göre çalışma saatlerinin düzenlenmesi zorunlu olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait hükümler saklıdır" denildi. 



    MESAİ SAATLERİ
    SABAH :08.00 -12.00
    ÖĞLE :13.00 -17.00

    24 Mart 2016 Perşembe


    24 MART DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ

    NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜR V. ERTAN DEĞİRMENCİOĞLU “DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ” İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
    Robert Koch'un Tüberküloz'a (Verem) neden olan basili keşfini duyurduğu 24 Mart (1882) günü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) desteğiyle "Dünya Tüberküloz Günü" kabul edilmiştir. 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü, geçtiğimiz yıllara oranla görülme sıklığı azalıyor bile olsa, ülkemiz ve Dünya için önemli bir sağlık sorunu olmaya devam eden Tüberkülozu hatırlamak ve hatırlatmak için önemli bir araçtır.
        Tüberküloz hastalığının sebebi Mycobacterium Tuberculosis isimli bir basildir. Hemen hemen tüm organlarda hastalık yapabilse de en sık akciğer tüberkülozuna neden olması ve bu durumdaki bulaştırıcılığı sebebiyle, sadece hasta için değil tüm toplum için bir sağlık problemidir. . Tüberküloz hastalarının yaklaşık %70 1 i Akciğer, geri kalanı ise diğer organ (Akciğer Zarı, Lenf Bezleri, Kefnik ve diğerleri) tüberkülozu şeklinde görülmektedir.
        Tedavi olmayan bir Akciğer Tüberkülozu hastası her yıl yaklaşık olarak 10-15 kişiyi enfekte eder. 5 Yaş altı çocuklar, yaşlılar,bağışlkllğl baskılayıcı ilaç kullananlar, HIV Enfeksiyonu olanlar Diabetes Mellitus, Kronik Böbrek Yetmezliği, Lösemi, Lenfoma, Akciğer Kanseri olanlar, sigara içenler, madde ve alkol bağımlılığı olanlar, ideal vücut ağırlığının % 90'ından daha az kiloda olanlar verem hastalığı yönünden riskli kişilerdir.
        Belirtiler; 2-3 haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorğunluk, halsizlik, balgam çıkarma, kanlı balgam, nefes darlığı, göğüs, sırt ağrısı ve tutulan organa özel belirtiler şeklinde olmaktadır. BCG (verem) aşısı özellikle çocukları verem hastalığından korur. ülkemizde doğumdan sonra 2. ayını dolduran bebeklere yapılır.
        Bu nedenledir ki tüberküloz ile mücadele öncelikle bir "toplum sağlığı sorunu” olarak algılanmalıdır. Son yıllarda maalesef artan sıklıkta gördüğümüz ilaca dirençli basillerin oluşturdığu Tüberküloz olguları, bu hastalıkta ek sorunlar, tedavi başarısızlıkları ve sonuçta ölümlerde artış ile birlikte anılmaktadır.
        Dünya nüfusunun üçte biri tüberküloz basili ile enfekte durumdadır. Her yıl yaklaşık 9 milyon yeni hasta ortaya çıkmaktadır, 2013 yılı verilerine göre, 1.5 milyon insan tüberküloz nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bu denli yaygın bir sağlık problemi ile savaşmak -ve savaşı kazanmak- sadece başta biz hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının çabalarının yeterli olamayacağı bir durumdlff. O nedenledir ki bu mücadelenin üç ayağından birini "tıbbi uygulamalar” oluştururken diğer ikisiniide 'sağlık politikaları” ve "toplumsal bilinçlendirme ve bilgilendirme” oluşturmaktadır.
        Ülkemizin Tüberküloz savaşında gösterdiği başarı dikkate değer niteliktedir. 1960'11 yıllarda kabaca yüzbinde 180 düzeyindeki tüberküloz insidansı şimdilerde yüzbinde 25'e yaklaşmıştır. Bu başarıda Göğüs Hastalıkları uzmanları, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı ve Verem Savaşı Dispanserleri direk pay sahibidirler. Bu çalışmaların desteklenmesi ve daha ileriye taşınması ancak ulusal politikaların aynı yönde oluşturulması ve toplumsal bilinçlenmenin sağlanması ile mümkün olacaktır. İşte "Dünya Tüberküloz Günü” de hastalığın ulusal ve küresel yükünün büyüklüğünün anlaşılabilmesi ve toplumsal bilinçlenme amacına yönelik bir fırsattır. Tüberküloz ile ilgilenen tüm sağlık çalışanlarını ve sağlık dışı paydaşları toplum sağlığı için verdikleri emekten ötürü kutluyor ve saygı ile anıyoruz.

                                                                                               


    “Çanakkale’den Günümüze” Konulu Konferans

    Niğde Üniversitesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü Dolayısıyla bir konferans düzenlendi.
    “Çanakkale’den Günümüze” konulu Konferans Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi salon 1923’de gerçekleştirildi.
    Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
    Çanakkale Savaşı’nın yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya ayrıca bu savaşın dönemin güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin de gerçek bir destanı olduğunu sözlerine ekledi.
    Büyük bir milletin tarihinin bir sayfasını birlikte anıyor olmanın büyük bir gurur olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya; bu milletlerin tarihin derinliklerinden süzüle süzüle geldiklerini de ifade etti.

    Soru cevap bölümünün ardından konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Derviş Kılınçkaya’ya Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
      Türkiye'de 2016 Şubat ayında 101 703 konut satıldı, 
       Kırıkkale'de, 2016 Şubat ayında 411 konut satıldı.
     Aksaray'da, 2016 Şubat ayında 384 konut satıldı.
     Niğde'de2016 Şubat ayında 333 konut satıldı.
     Nevşehir'de2016 Şubat ayında 195 konut satıldı.

    23 Mart 2016 Çarşamba

    NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ KONSERİ
    NİTSO ÜYESİ KUYUMCULAR, İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUARA KATILDILAR

    Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı kuyumcular, Odanın yapmış olduğu organizasyonla İstanbul Jewelry Show 2016 Fuarına katıldılar.
    Dünyanın "ticari hacmi en yüksek" beş kuyumculuk Fuarından biri olan Istanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı "ISTANBUL JEWELRY SHOW MART"
    Altın, mücevher, taş, montür, gümüş, saat, vitrin malzemeleri, makine ve ekipmanları ve kasa sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı,   Doğu Avrupa'dan Yakın Asya'ya, Rusya'dan Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine' kadar dünya çapındaki en önemli alıcılarla tanışma ve işbirliği imkanı sağlıyor.

    NiTSO üyesi kuyumcular fuarın kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerini ilettiler

    'yangına profesyonel müdahale' eğitimi

    Niğde Belediyesi İtfaiyesinden Profesyonelli Hamlesi
    Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, "Profesyonel İtfaiye Hizmetleri" kapsamında başlattığı eğitim hamlesine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda ilk yardım ve kişisel gelişim eğitimi alan Niğde Belediyesi itfaiye personeline şimdi de 'yangına profesyonel müdahale' eğitimi veriliyor.
    Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki eğitim biriminden gelen 5 kişilik uzman ekip, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline, yangına müdahale, organizasyon, trafik kazalarında kurtarma, ilk yardım, yangın sonrası yapılacak çalışmalar ve ruhsat öncesi denetimler gibi konularda uygulamalı ve teorik eğitim veriyor. Eğitimlere Niğde Belediyesi İtfaiye personelinin yanısıra, bazı ilçe ve belde belediyelerinden gelen itfaiye personeli de katılıyor. Dört gün sürecek eğitimlerin ardından katılımcılar, 5 farklı konuda TSE belgeli sertifika alacak.