30 Haziran 2016 Perşembe

KİRLİLİĞE SEBEP OLANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM


NİĞDE VALİLİĞİ ÇEVRE KİRLİĞİNE YOL AÇAN SEBEPLERİN ARAŞTIRILDIĞINI VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARININ BAŞLADIĞINI YAZILI OLARAK AÇIKLADI
İlimizde 27 Haziran 2016 Pazartesi gecesi çevre kirliliğine yol açan Kızılca Deresi’ne izinsiz atık bırakılması olayı sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda tüm ilgili kurumlar tarafından sorunun giderilmesine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Kirliliğe sebep olanların tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birimlerce çalışılmaktadır.
Kızılca Deresi bitiminde tespit edilen, kirliliğe neden olan ve dereye izinsiz bırakılan kimyasal maddeden alınan numune Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı’na gönderilmiş, yapılan tarama sonuçlarında atığın, “Uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden” oluştuğu belirlenmiştir.
Söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde, Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri teknik desteği ile Niğde Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına başlamıştır.
Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi veya kişiler hakkında adli işlemler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda il Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.
 Benzeri olumsuz hadiselerin yeniden yaşanmaması için sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirler alınmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 30.06.2016



Emekliye bayram öncesi müjdeli haber


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Müdürlüğü Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankasından maaş alan memur emeklisi, dul ve yetimlerin ödemeleri her ayın 1'inci ve 5'inci günü yapılırken, Ramazan Bayramı dolayısıyla bu düzenlemede değişikliğe gidildi.
Bayram dolayısıyla memur emeklisi, dul ve yetimlerin maaş ödemeleri arefe günü yapılacak. Böylece, söz konusu bankadan 320 bin 246 memur emeklisi, dul ve yetime toplam 991 milyon 547 bin 972 lira ödeme yapılacak. (basından) 

28 Haziran 2016 Salı

Gıda fiyatlarında Avrupanın en ucuz 15. ülkesiyiz
TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü verilerine göre;


Türkiye, 2015 yılı Satınalma Gücü Paritesi sonuçlarına göre gıda ve alkolsüz içeceklerde Avrupa'nın en ucuz 15. ülkesi oldu. Karşılaştırmalarda, 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke, İsviçre, İzlanda, Norveç, Türkiye, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek kapsandı. Türkiye için 90 olan fiyat düzeyi endeksi, gıda ve alkolsüz içeceklerin AB ortalamasından %10 daha ucuz olduğunu ve Avrupa'da 100 Euro karşılığı satın alınan aynı mal ve hizmet sepetinin, Türkiye’de 90 Euro ile satın alınabileceğini göstermiştir. Gıda fiyatlarında Avrupa’nın en pahalı ülkesi İsviçre ile en ucuz ülkesi Makedonya arasında yaklaşık 3 kat fark bulunmaktadır.
Tütün ürünlerinde ucuz, alkollü içeceklerde pahalı ülkeyiz
Tütün ürünlerinde 48 olan fiyat düzeyi endeksi ile AB ortalamasından %52 daha ucuz olan Türkiye, Avrupa’nın en ucuz 6. ülkesi konumunda yer almıştır. Tütün ürünlerinde en ucuz ülke 25 endeks değeri ile Makedonya, en pahalı ülke ise 220 endeks değeri ile Norveç olup, ülkeler arası en yüksek fiyat farklılığı bu grupta gözlenmiştir.
Alkollü içeceklerde ise Türkiye, 190 endeks değeri ile AB ortalamasının üstünde yer alıp en pahalı 3. ülke olmuştur.
Ekmek ve tahıllarda en ucuz 7. ülkeyiz
Ekmek ve tahıllar grubunda yer alan ürünler, Türkiye’de AB ortalamasından %29 daha ucuza alınabilmektedir. Bu grupta en pahalı ülke 162 fiyat düzeyi endeksi ile İsviçre, en ucuz ülke ise 53 endeks değeri ile Romanya olmuştur. Et, Türkiye’de 78 endeks değeri ile AB ortalamasından %22 daha ucuzdur. Bu grupta ise en pahalı ülke 254 endeks değeri ile İsviçre, en ucuz ülke ise 52 endeks değeri ile Arnavutluk olmuştur.
Süt, peynir ve yumurtada ise en pahalı ülke 175 fiyat düzeyi endeksi ile Norveç, en ucuz ülke ise 65 fiyat düzeyi endeksi ile Polonya olmuştur. Bu grupta Türkiye, 122 endeks değeri ile AB ortalamasının üstünde yer almış ve en pahalı 8. ülke olmuştur. Ülkeler arası en az fiyat farklılaşması bu grupta gözlenmiştir
NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “ KISMİ AF HAZIRLIĞIMI VAR?”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Danıştay ve Yargıtay   ile ilgili hükümetin getirdiği yeni düzenleme sürecine yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği soruda   “Bazı dosyalarla ilgili bir af hazırlığı mı var? diye sordu.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Danıştay ve Yargıtay’da üye sayısının düşürülmesi,,buna karşın dosya sayılarındaki artışın nasıl çözüm bulunacağını  sorgulayarak şöyle dedi:  AKP hükümetleri döneminde 2011 yılında kanun değişiklikleriyle Yargıtay üye sayısı 250'den 387'ye, Danıştay üye sayısı 95'ten 156'ya çıkarılmıştı. Yargıtay ve Danıştay’ın dosya yükünün artması, dosyaların sürüncemede kalması, yoğun iş yükü gerekçe gösterilmişti. 2014 yılında ise Yargıtay üye sayısı 516'ya, Danıştay üye sayısı 195'e çıkarıldı.

 Bu kez bu yasa tasarısıyla Yargıtay üye sayısı 300'e, Danıştay üye sayısı 116'ya düşürülüyor. Üç yılda Yargıtay üye sayısının 200'e, Danıştay üye sayısının da 90'a düşmesi hedefleniyor. 2012'de 136 bin, 2014'te 158 bin, 2015'te 165 bin tutuklu var. Dosya sayısı artarken bu yasa tasarısıyla oluşan daralmayı aşmak için bazı dosyalarla ilgili bir af hazırlığı mı vardır?”dedi. Bakan Bekir Bozdağ’ın soruya karşılık ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

27 Haziran 2016 Pazartesi

NİĞDE OSB YÖNETİM KURULU AÇIKLAMA YAPTI .SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİKLERİNİ AÇIKLADI
27.06.2016 Pazartesi günü 02:00 – 04:30 saatleri arasında Niğde Şehir Merkezi’ni saran ağır koku nedeniyle vatandaşlarımız tedirgin olmuşlardır. Kamuoyunda tedirginlik hakimken, sebebi ve sorumluları belli olmayan koku nedeniyle basın yayın organlarında ve sosyal medyada gerçeği yansıtmayan, Niğde OSB’yi hedef gösteren haberlere yer verilmiştir.
Saatler ilerledikten sonra Polis, İtfaiye, AFAD, ve doğalgaz ekipleri kokunun kaynağını bulmuşlar, Niğde Çevre Yolu’ndaki Kızılca Deresi’nin bitiminde toplanan sudan geldiğini tespit etmişlerdir. Kesin sonuç Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Konya Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından dereden alınan numunelerin incelenmesinden sonra alınacaktır
Hal böyle iken Niğde OSB ve Sanayicilerinin suçlanması kabul edilemez bir durumdur.  
Niğde OSB her türlü inceleme ve denetime açıktır. OSB’de kimyasal ürün ve kimyasal atık üreten tesis yer almamaktadır.
 Kokunun Niğde OSB ve OSB sanayicilerinden kaynaklanmadığı, Niğde OSB ve Sanayicilerini zan altında bırakan bu konuda yasal mercilere başvurulacağı,
 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Şevket KATIRCIOĞLU                               Abdurrahim Ayhan BİRİM                          
Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkan V.       Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

BELEDİYE BAŞKANI FARUK AKDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Niğde il merkezinde hissedilen kötü kokunun Niğde Belediyesi’ne ait arıtma tesisi ve Akkaya Barajı’ndan kaynaklanmadığını açıkladı. Başkan Akdoğan, kötü kokunun Kızılca Deresi’ne dökülen petrol türevi kimyasal bir maddeden kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiğini vurguladı.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 27 Haziran Pazartesi gecesi 02.00 sıralarında il merkezinde yoğun olarak hissedilen kötü kokunun kaynaklandığı Kızılca Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yakınlarındaki bölgede, belediye başkan yardımcıları ve Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim görevlileri ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin Kızılca Deresi’ne evsel atık bırakmadığını belirterek, “Bu su ile belediyenin bıraktığı atık suyun bir ilgisi yok. Bu suyun üzerine petrol türevi bir kimyasal atık bırakıldığı Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü elemanları tarafından değerlendiriliyor. Bu şekilde olması, kötü kokunun sebebi gibi görünüyor. Buraya kimyasal atık bırakılması hem Niğde’nin hem Bor’un kirlenmesine, sağlık adına ciddi zararlar verilmesine neden oldu. Bu bir vatan hainliğidir. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılacaktır” dedi.
Buranın temizlenmesi ile ilgili bir çalışma başlatılacağını anlatan Başkan Akdoğan, “Bu durum Akkaya Barajına, ya da arıtma tesisine evsel veya katı atık bırakılmasından kaynaklanan bir durum değil. Buraya petrol türevi kimyasal atık bırakıldığı açıkça görülüyor. Alınan numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın laboratuvarına gönderildi. Sonuç bekleniyor” diye konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, doğalgaz veya içme suyunda bir sorun olmadığını da ifade ederek, “Niğdeli hemşehrilerimize geçmiş olsun temennisinde bulunmak istiyorum. Bunun temizlenmesiyle ilgili belediye olarak, özel idere olarak, çevre müdürlüğü olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.

NİĞDE DE METAN GAZI VATANDAŞLARI HASTANELİK ETTİ

NİĞDE VALİSİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU KONU İLE LGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
"İlimizde 27 Haziran 2016 Pazartesi gecesi saat 02.00 civarında 112 Acil Çağrı Merkezine Vatandaşlarımız tarafından yoğun gaz kokusu alındığına dair ihbarlar gelmeye başlamış, alınan ihbarlar üzerine Belediye, Emniyet, Sağlık, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kapadokya Gaz Ekiplerince Şehir Merkezinde kokunun kaynağına yönelik geniş çaplı çalışmalar başlatılmıştır.
Vatandaşlarımızdan gelen tüm ihbarlar dikkate alınmış her şüpheli noktaya ilgili ekiplerimizce ulaşılmıştır.
Saat 04.00 itibarı ile kokunun yoğunlaştığı Kızılca Deresi bitiminde çalışmalar hızlandırılmış ve söz konusu kokunun bu dereden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yaşanan sorunun söz konusu bölgeye izinsiz atık bırakılması sonucu oluştuğu değerlendirilmektedir.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dere suyundan numune alınarak tahlil yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiştir.  Vatandaşlarımızın endişelendiği üzere söz konusu kokunun doğal gaz kaçağı veya Akkaya Barajı’ndan kaynaklanmadığı anlaşılmıştır.
Öte yandan duyulan koku nedeni ile gece boyunca 71 vatandaşımız sağlık kurumlarına müracaat etmiş, tedavileri acil poliklinik ve servislerde tamamlanmasının ardından hastaların tamamı taburcu edilmişlerdir.
Konu, ilgili birimlerce takip edilmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

26 Haziran 2016 Pazar

ODA VE BORSA BAŞKANLARINDAN VALİ PEYNİRCİOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Ziraat Odası Başkanları Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarete Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Erdoğan Aykin ve Ziraat odası başkanı Veli Kenar katıldı.
Başkanlar tarafından Odaların genel durumları ve çalışmaları hakkında Vali Peynircioğlu’na bilgi aktarıldığı ziyaret sonrası Oda ve Borsa Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri adına hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getiren Vali Peynircioğlu ise başkanlara tek tek teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

25 Haziran 2016 Cumartesi

"Bana AB´yi Anlat”

"Bana AB´yi Anlat Slogan, Resim ve Kısa Öykü Yarışması" Ödülleri Takdim Edildi
“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi” kapsamında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  Niğde de düzenlediği "Bana AB’yi Anlat" yarışması sonuçlandı.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında IPA-I programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, kısa adı “ Bana AB ‘yi Anlat “ adı ile resim, slogan ve kısa öykü kategorilerinde il düzeyinde  ilk 3’e giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen ödül töreni ile İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR tarafından öğrencilere verildi.
 Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan ECER, Okul Müdürleri ve danışman öğretmenler  katıldı.



24 Haziran 2016 Cuma


VALİ PEYNİRCİOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR


Niğde Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Emekli Vali Metin Turcan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Ertan Peynircioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette; Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Emekli Vali Metin Turcan ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Şevket Katırcıoğlu, Ömer Demir ve Ramazan Ferhat katıldı.
Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Emekli Vali Metin Turcan ve beraberindeki heyet hayırlı olsun dileklerini iletirken Vali Peynircioğlu Vakıf çalışmaları hakkında heyetten bilgi aldı.
Vali Ertan Peynircioğlu Türk Silahları Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Emekli Vali Metin Turcan ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Vakıf çalışmalarında başarılar diledi.

ÇİFTLİK HEYETİNDEN VALİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Vali Ertan Peynircioğlu’nun 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Valiler Kararnamesinin Resmi Gazetede yayımlanması ile Niğde Valiliği görevine başlamasının ardından Çiftlik İlçesinden bir heyet kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat, Divarlı Belediye Başkanı Mustafa Balcan, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, İl Genel Meclisi Üyeleri, Çardak Köy Muhtarı Hatice Pilak ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Çiftlik İlçesi ile ilgili proje ve yatırımlar hakkında ziyaretçilerden kısa bir bilgi alan Vali Peynircioğlu’na katılımcılar hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Vali Ertan Peynircioğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken tüm katılımcılara tek tek teşekkür etti.  

23 Haziran 2016 Perşembe

ÇAMARDI HEYETİNDEN VALİ PEYNİRCİOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Çamardı ilçe protokolü, 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Vali Ertan Peynircioğlu’na hoş geldin ziyaretinde bulundu.
Saat 11.30’da gerçekleştirilen ziyarete Çamardı İlçe Kaymakamı  Mustafa Serin, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İl Genel Meclis Üyeleri Gafur Karaca ve Ünal Pınar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Bilal Develi, Ziraat Odası Başkanı Bilal Çınar ile Ak Parti İlçe Başkanı Yasin Yılmaz katıldı.
Katılımcıların Vali Ertan Peynircioğlu’na hayırlı olsun dileklerini ilettiği ziyarette ayrıca Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin ve Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu tarafından ilçede yapılan çalışmalar aktarıldı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ertan Peynircioğlu ise katılımcılara tek tek teşekkür etti.
VALİ PEYNİRCİOĞLU’NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Vali Ertan Peynircioğlu 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanmasının ardından hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor.
Vali Peynircioğlu’na;  İlbank Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Kayseri Tapu ve Kadastro XI.  Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİKA) Genel Sekreteri Fatih Yıldız hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyaretlerde konuklar Vali Peynircioğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dilediler.

Vali Ertan Peynircioğlu ise ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek  “İlimizin kalkınmasında, gelişmesinde ve yapılacak yatırımların desteklenmesinde şüphesiz dayanışma içinde olmak gerekmektedir. Hepimizin gösterdiği gayret ve elbirliği ile Niğde’yi daha güzel yarınlara taşıyacağız.” dedi. 

VALİ PEYNİRCİOĞLU'NA AK PARTİ HEYETİNDEN ZİYARET
 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren Valiler kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Vali Ertan Peynircioğlu’na hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.
TBMM İdare Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile beraberindeki Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna  ziyarette bulundular.         
Gerçekleşen ziyarette Ak Parti heyeti, Vali Peynircioğlu’na yeni görevinde başarılar dilerken Vali Peynircioğlu ise birlik ve beraberlik içerisinde Niğde’ye hizmet edeceklerini vurguladı.

            Karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı ziyarette Vali Peynircioğlu heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

22 Haziran 2016 Çarşamba

CHP HEYETİ MİLLETVEKİLİ GÜRER İLE BİRLİKTE İL GENEL MECLİS BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer beraberinde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Merkez İlçe Başkan Vekili Faruk Kabadayı, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı  Şengiz Güler, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya ve İl Yöneticisi Mehmet Erdemir ile   Niğde İl Genel Meclisi Başkanlığı'na  seçilen  Bülent Küçüktuna’yı  ziyaret etti.
 Niğde İl Genel Meclis Başkanlığı bir süre önce   yapılan seçimlerde  değişmişti. Yeni seçilen  Bülent Küçüktuna’ya yeni dönem çalışmalarında  başarılar dileyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kurumların bölgeye yaptığı projeler ve çalışmaların önemli olduğunu, özellikle kültür  ve turizm konusunda Niğde İli için yapılacak çok çalışmanın bulunduğunu belirtti. Niğde İlinin bölge illeri arasında  tarihi ve kültürünün, zenginliğine karşın yeterince öne çıkamadığına değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bu bağlamda yapılması gereken çalışmaların olduğunu ifade etti.
 İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna da  İl Genel Meclis üyelerinin farklı partilerden olduğunu, Niğde sorunlarında uyumlu bir işbirliği içinde bulunduklarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Başkan Akdoğan, Engelli Vatandaşı Sevindirdi


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kas erimesi hastalığına bağlı yürüme güçlüğü çeken engelli vatandaşa, akülü tekerlekli sandalye verdi. Niğde Belediyesi’nin son 2 yıl içinde engelli vatandaşlara verdiği tekerlekli sandalye sayısı 45’i buldu.
Kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle uzun zamandır yürüme güçlüğü çeken Selma Kaya isimli engelli vatandaş, kısa bir süre önce Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne akülü tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın talimatıyla Selma Kaya’nın talebini hemen yerine getirdi. Akülü tekerlekli sandalyesini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın elinden alan Sema Kaya, Başkan Akdoğan’a ve belediye görevlilerine teşekkür etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sadece Niğde merkezde değil, il genelinde tekerlekli akülü sandalye kullanabileceğini belgeleyen tüm engelli vatandaşların taleplerine yerine getirmeye çaba gösterdiklerini söyledi. Başkan Akdoğan, tekerlekli sandalye talebinde bulunan vatandaşların taleplerinin kısa süre içinde yerine getirildiğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Niğde Belediyesi, son 2 yıl içinde, manüel ve akülü olmak üzere 45 engelli vatandaşa engelli aracı verdi.
ALTUNHİSAR PROTOKOLÜNDEN
 VALİ PEYNİRCİOĞLU’NA HOŞ GELDİN ZİYARETİ 
Altunhisar ilçe protokolü, 01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Vali Ertan Peynircioğlu’na hoş geldin ziyaretinde bulundu.
Ziyarete Altunhisar İlçe Kaymakamı  Mehmet Erdem, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Keçikalesi Belediye Başkanı Şamma Öztürk, Karakapı Belediye Başkanı Kamil Demiralp, köy ve mahalle muhtarları ve Cami Yaptırma Dernek Başkanları Kerim Arıöz ile Mehmet Gözcü katıldı.
Altunhisar ilçesi ile ilgili proje ve çalışmaların konuşulduğu ziyarette katılımcılar, Vali Peynircioğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileterek yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ertan Peynircioğlu ise katılımcılara tek tek teşekkür etti.


Din Görevlilerine Manevi Destek Eğitimi Verildi
Niğde İl Müftülüğü, Niğde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Niğde Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kızılay İl Başkanlığı ile ortaklaşa “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu alan eğitimi programı düzenlendi.
 Niğde Üniversitesi Derbent Konferans Salonunda, İlde görev yapan tüm din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi” eğitimi verildi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Vali Yardımcısı Ali İPEK ise konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Ardından Niğde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şevki TÜRK, Afet Nedir/Hangi Durumlar Afet kabul Edilir? Afet Öncesi Tedbirler konusunda sunum yaptı.
Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yasemin YAVUZER tarafından da Afetlerde Psiko-sosyal Desteğin Tanımı ve P-S Müdahalenin Aşamaları konusunda sunum yaptı.
Kızılay İl Başkanlığı Personeli Erman ERBAŞ ise Psikolojik İlkyardım ve Toplumu Harekete Geçirme konusunda , Merkez Çifre Minareli Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Hatice MALKOÇ tarafından Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri ve Olağanüstü Durumlar Sosyolojisi konularında , İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR ise Kur'an'ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü'min Portresi hakkında sunum yaptı.




3. ETAP TOKİ KONUTLARININ KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI
      Çamardı ilçesi girişinde Adana evleri ve 1. Etap TOKİ Konutlarının yanında yapımı devam eden 212  adet 3. Etap TOKİ Konutlarının konut  belirleme kura  işlemleri yapıldı.
    Çamardı Belediyesi  ve Toplu Konut İdaresi ortaklaşa yürüttüğü toplamda 212 adet Çamardı 3.etap projesi Hak sahipliği ve  Konut   Belirleme Kurası Noter huzurunda  Çamardı Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapıldı.                                                                  
ULUKIŞLA HEYETİ  VALİ PEYNİRCİOĞLU ‘ NU ZİYARET ETTİ

01.06.2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Niğde İline atanan Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU'na Ulukışla heyeti  hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette  Vali PEYNİRCİOĞLU  "Ulukışla tarih boyunca coğrafi konumu itibariyle önemli yeri olan bu günde yeri önemli olan bir yerleşim yeridir. Ulukışla'nın ve Ulukışla halkının sorun ve talepleridir ile yakından ilgileneceğim. En kısa sürede ilçeyi de ziyaret edeceğim" dedi.

Kaymakam Ferhat ATAR başkanlığındaki ziyarete Belediye Başkanı Ali UĞURLU, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kamu Yararına Çalışan Atatürkçü Düşünce Derneği, Şehit ve Gaziler Derneği, Türk Hava Kurumu, Muhtarlar Derneği katıldı.
TÜİK BÖLGE MÜDÜRÜ YUNUS ÖZ’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

01.06.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Vali Ertan Peynircioğlu’na TÜİK Bölge Müdürü Yunus Öz hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette TÜİK Bölge Müdürü Yunus Öz Vali Peynircioğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunurken Vali Ertan Peynircioğlu  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

21 Haziran 2016 Salı

Mahalle İftarları Devam Ediyor


Niğde Belediyesi, 20 Haziran Pazartesi günü de Kent Meydanı’nda binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturdu.
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ‘mahalle iftarları’ programı devam ediyor. İlki Paşakapı Caddesi’nde açılan iftar sofrası, sırasıyla İlhanlı Mahallesi, Efendibey Mahallesi, Selçuk Mahallesi ve Özbelde Mevkiinde devam etti.
Ramazan ayı boyunca 9 ayrı noktada iftar sofrası kuracak olan Niğde Belediyesi, bu yılki 6. İftar sonrasını 20 Haziran Pazartesi günü Niğde Belediyesi önündeki Kent Meydanında açtı.
İftar yemeğine gelen çocuklara pamuk şeker ikramı yapılırken yemekler Niğde Belediyesi görevli personelleri tarafından masalara servis edildi. İlahiler ve yapılan dualardan sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi aynı anda iftarını açtı.
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün iftar programı şöyle:
23 Haziran Perşembe: Dere Mahallesi
27 Haziran Pazartesi: Perşembe Pazarı
30 Haziran Perşembe: Şahinali Mahallesi Özden Market arkası


İtfaiye Personeli 
İl Tarım Müdürlüğü Çalışanlarına Yangın Eğitimi Verdi

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereği  İ Tarım Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğünün  koordinasyonunda İl Tarım Müdürlüğü çalışanlarına  İtfaiye Müdürlüğünce temel yangın eğitimi ve söndürme uygulaması eğitimi verildi.
Eğitimde personele yangın çıkmaması için gerekli önlemlerin alınması, olası yangın durumlarında yapılması gerekenler ve tahliye yapılması, bina içerisindeki mevcut ekipmanla yangına müdahale etmek,  yangından korunma yöntemleri, yangın tüpünü kullanma, söndürme ve soğutma gibi konular anlatıldı.
 Eğitimin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır. Ayrıca olası depremde alınması gereken tedbirler anlatılarak acil müdahale ile ilgili bilgiler verilmiştir.


NİĞDE  MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER  NİĞDE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLC İLER  ODASINI ZİYARET ETTİ


 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde’de  demokratik kitle örgütleri ve esnaf kuruluşları ziyaretlerine devam ediyor.  Gürer,  Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı   Sadullah  Çarboğa ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Meclis çalışmalarını anlattı. “Şoförlerin  yaşadığı sorunlarla ilgili her zaman destek vermeye ve çözüm için çalışmaya hazırım “dedi.
 Niğde CHP  Merkez İlçe Başkan Vekili Faruk Kabadayı ile il  yöneticileri Ekrem Sayın ve Mehmet Erdemir ‘inde yer aldığı ziyarette  Niğde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer  K Yetki Belgesi ile oluşan sorunların  giderilmesi konusunda mecliste girişimlerde bulunacağını ifade etti. Gürer şöyle konuştu.  “Şoförlerimizin sorunları ve çözüm bekledikleri konularda  ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimlerde  bulunacağım. Yazılı soru önergeleri ile şoförlerimizin sorunlarını gündeme taşıyacağım. Genelde tüm esnaflarımızın sıkıntıları giderek artıyor. Bu bağlamda çözüm merkezi hükümet. Sizlerin ilettiğiniz sorunları yetkililere  yansıtmak ve çözümü için çalışmak bizlerin  görevi”dedi.
Oda Başkanı Sadullah Çarboğa da  K1  Yetki belgesi yanında  kamyon kasalarında   boyut  sorunu ile ilgili yaşanan sıkıntılara  ve ayrıca şoförlerin genel sorunlarına değindi.  Yurt dışına çalışan araçların, yurt içi taşımacılıkta da yer almasında uygulama sorunlarını  dile getirdi.
 Ziyaretten dolayı memnun  olduklarını , sorunların bir an önce yasal düzenleme ile aşılmasını şoförler olarak beklediklerini ifade etti.



TOBB VE NiTSO 700 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Ramazan ayı dolayısıyla her yıl gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerine bu yılda devam ederek ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundular.
Gıda paketleri, Niğde kent merkezinde belirlenen 700 ihtiyaç sahibi aileye Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri tarafından bizzat teslim edildi.

Yapılan yardımla ilgili açıklamada bulunan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "Yardımlaşma ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı bu özel ayda yardımda bulunmamıza öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
VALİ PEYNİRCİOĞLUNA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Resmi Gazete‘de yayınlanan son Valiler Kararnamesi ile Niğde Valiliğine atanan Vali Ertan Peynircioğlu kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Bor Organize Sanayi Bölge Müdürü, Bor Şeker Fabrikası Müdürü  ile Bor İlçesine bağlı Belde Belediye Başkanlarını makamında kabul etti.
Ziyarete katılan konuklar, Vali Peynircioğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerini ilettiler.

Vali Ertan Peynircioğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; " Sizler ve tüm Niğdeli vatandaşlarımızla birlikte el ele vererek ilimize en güzel hizmetleri sunmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.
CHP HEYETİ MİLLETVEKİLİ GÜRER İLE VALİYİ ZİYARET ETTİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer beraberinde CHP İl Başkanı Erhan Adem, Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Merkez İlçe Başkan Vekili Faruk Kabadayı, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı  Şeniz Güler, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya ve İl Yöneticisi Mehmet Erdemir ile  Niğde İline yeni atanan Vali Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret etti. 
01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı  Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren  Valiler kararnamesi ile  Niğde Valiliğine atanan  Vali  Ertan Peynircioğlu’na  hoş geldin ziyaretleri kapsamında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet ziyarette bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Ertan Peynircioğlu ise “Bayrak yarışında devraldığım bayrağı daha ileriye taşımak için bu gün buradayım, ilimizin gelişmesi, daha ileri gitmesi için elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğim” dedi.

19 Haziran 2016 Pazar

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN !


BABA AİLENİN TEMEL DİREĞİ

Niğde Valisi Ertan PEYNİRCİOĞLU'NUN
BABALAR GÜNÜ MESAJI

"Ailenin temel direği hiç kuşkusuz babalardır. Kendisinden güç aldığımız, ömrünü ailesinin mutluluk, huzur ve güven içerisinde yaşamasına adayan muhterem babalarımızın varlığı daima huzur kaynağıdır.
Üstlendiği sorumluluk ve görevleri şartlar ne olursa olsun son derece özveri ile yerine getirmeye çalışan, döktüğü alın teri ile ailesinin istek ve ihtiyaçlarını karşılayan emektar babalarımızın hakkı ödenemeyecek kadar çoktur.
Aile bireylerinin mutlu, güvenli ve onurlu bir hayat sürmeleri, çocukların hayırlı bir geleceğe hazırlanmaları ve sağlam bir terbiye ile yetişmeleri elbette babalar sayesinde mümkündür.
Yüce dinimizin kendilerine bir üf bile demeye izin vermediği, yanımızda yaşlandıklarında cennetin anahtarı olacak derecede kıymet verdiği anne babalarımızın hatırını her şeyin üstünde tutmalıyız. Onların hayır dualarını alabilmek için çalışmalı ve gönüllerini her zaman hoşnut etmeyi şiar edinmeliyiz.
Yaşı ne olursa olsun insan her zaman bir baba tecrübesine ihtiyaç duyacaktır. Bizleri büyütüp bu günlere getiren, bizim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp elinde avucunda ne varsa hizmetimize sunan kıymetli babalarımızın babalar gününü en kalbi duygularımla kutlar, sağlıklı mutlu ve huzurlu ömürler dilerim.  "     



18 Haziran 2016 Cumartesi

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER 
“MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI İÇİN YAZ 

OKULLARI AÇILSIN”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada mevsimlik işçi olarak göç eden ailelerin çocuklarının gittikleri bölgelerde yaz okulları açılarak eğitime alınmalarını önerdi.  
 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:“Eğer bundan dolayı da eğitimden mahrum kalanlar var ise bir bakacağız. Arkadaşlar "Bununla ilgili bir mevzuat düzenlemesi yaptık." dedi. Eğer o mevzuat düzenlemesi bu kaybedilen eğitim süresini veya açığını kapatmazsa sizin söylediğiniz de değerlendirilebilir diye düşünüyorum”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada önemli bir sorun olan mevsimlik işçi çocuklarının durumu ile ilgili şöyle konuştu: “Mevsimlik işçiler mayıs ayında, okullar kapanmadan Niğde iline gelmekte ve hasat süreleri sona erinceye kadar çadırlarda yaşamaktadır, ekim ayı gibi dönüş yapmaktadırlar. Aileleriyle bölgeye gelen çocuklar çadırlarda çağ dışı koşullarda yaşamakta, su, tuvalet olanakları sınırlı, toz toprak içinde, teknolojiden uzaktırlar. Genelde, tarlada çalışamayan, eğitim yaşındaki bu çocuklara bölgede kullanılmayan köy okullarında mevsimlik çalışma dönemlerinde hızlandırılmış eğitim verilmesi olası değil midir? En azından, aile tarlada, bahçede çalışırken sağlıksız, elektriksiz çadır yerine okulda eğitim görmeleri, daha düzenli bir ortamda yaşamaları sağlanamaz mı? Yaz dönemi için, bu bağlamda, atanamayan öğretmenlere de kadro açılması sağlanarak bu yolda, bu amaçla verimli olarak değerlendirilmeleri olası değil mi?” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz soruya verdiği yanıtta şöyle dedi:” Niğde'yle ilgili sordu sayın vekilimiz: "Köy okullarında eğitim verilebilir mi? Okul eğitimini almayanlara, babaları çalışırken evlatlarına eğitim verilebilir mi?" diye. Arkadaşlarla bir bakalım ama genelde bunların okul bittikten sonra evlatlarının geldiğini düşünüyoruz”diye konuştu. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bunun üzerine “ Mayısta gelip ekimde gidiyorlar Sayın Bakan. Yani iki ay oradan kayıpları var, iki ay oradan. Bunlar mevsimlik işçi. Güneydoğudan geliyor, tarlada, bağda, bahçede çalışıp sonra dönüş yapıyorlar. Altı ay boş, eğitimsiz.” diye müdahelede bulundu. Bakan  İsmet Yılmaz sözlerine devam ederek şöyle tamamladı:“  Buna bir bakalım. Yani biz istiyoruz ki öğrencilerimize kesinlikle daha iyi bir eğitim verelim. Bakın, bu terörden dolayı mağdur olan evlatlarımız, öğrencilerimiz vardı, bir telafi eğitimi verdik. Eğer bundan dolayı da eğitimden mahrum kalanlar var ise bir bakacağız. Arkadaşlar "Bununla ilgili bir mevzuat düzenlemesi yaptık." dedi. Eğer o mevzuat düzenlemesi bu kaybedilen eğitim süresini veya açığını kapatmazsa sizin söylediğiniz de değerlendirilebilir diye düşünüyorum.”dedi.
MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI
TBMM  sorunu dile getiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı açıklamada da   Mevsimlik işçi çocuklarının eğitim sorununun yalnız Niğde için değil tüm bölgelerde mevsimlik işçilerin çocukları için geçerli olduğunu ve bu konun mutlaka çözümlenecek ciddi bir sorun olarak yıllardır ihmal edildiğini de ifade etti. Nisan ile Haziran sürecinde ve  Eylül Ekim sürecinde okuldan mahrum kalan çocukların yeterli eğitim alamadığını ve sağlıksız koşullarda aileleri ile barındığını ifade eden  Gürer “ Mevsimlik yaz okulları çocuklar için de atama bekleyen öğretmenler için de bir çözüm oluşturacaktır. Bakanın bu bağlamda bakalım yaklaşımının bir çözüm üretilmesine vesile olmasını umuyorum.”dedi.


     
ÜLKEMİZDE 16          KOP ile NİĞDE DE ÇİLEK SEKTÖR OLMA YOLUNDA

           İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje birimince hazırlanan “NİĞDE GÖZDESİ ÇİLEK PROJESİ “  İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf PARLAK ve Proje Koordinatörü Mühendis Suat ELLİ tarafından KOP idaresine elden teslim edildi.
           İl Müdürü Murat TÜRKMEN yaptığı açıklamada; “ İl Müdürlüğü olarak KOP’a “Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Yayımı Projesi “ni sunduklarını söyledi. Projenin toplam bütçesinin 1.773.240,00 TL olduğuna değinerek bunun 1.329.930,00 TL ( % 75) nin KOP İdaresince desteklenmesinin beklendiğini belirtti.
Türkmen “ İl genelinde her çiftçimize en az 3 dekar ve en fazla 10 dekar olmak üzere 61 çiftçimize toplam 424 dekarlık çilek bahçesi kurulacağını söyleyerek her işletmeden en az 3 kişi olmak kaydıyla en az 183 kişiye iş imkânı sağlanmış olacaktır. Ayrıca özellikle çilek hasat dönemlerinde başta kadın iş gücü olmak üzere yaklaşık 2.000 kişiye sezonluk iş imkânı sağlanmış olacaktır.” Dedi.

Ramazan Ayı Gıda Denetimleri

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yıl boyunca gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla denetim ve kontrollerimiz Riske Dayalı, Bakanlık ve İl Yıllık Kontrol Planı çerçevesinde devam etmektedir.  Yılbaşından bugüne kadar ilimizde gıda işyerlerinde eğitim çalışmalarının yanında 1383 adet gıda işyeri denetimi gerçekleşmiştir.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından rutin denetimlerin yanı sıra yapılan ek denetim uygulamalarında, Niğde'mize özgü tahinli pide ve tüketiminin artış gösterdiği pide, ekmek, simit, tatlı üretim ve satış yerleri ile lokanta gibi toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırılmıştır. Yapılan denetimlerde, işyerleri asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından kontrol edilmekte olup işyerlerinde genel ve özel hijyen gereklilikleri hususunda bilgi verilmektedir.
Konu ile ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Murat TÜRKMEN "Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemin alındığını, vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmeleri, sağlık ve huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmelerini hedeflediklerini belirterek; denetimlerin ramazan ayı boyunca devam ederek, bayram öncesinde özellikle şeker ve şekerli mamuller ile tatlı üreten ve satan işletmeler üzerinde yoğunlaşacağını ifade etmiştir."
Tüm bu denetimlere rağmen en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu için vatandaşlarımızın açıkta satılan, menşei belli olmayan bozuk ve sağlıksız ürünleri satın almamaları, görülen olumsuzlukları Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerekmektedir.

LYS Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR´IN LYS Mesajı

Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler;
Türkiye genelinde LYS’ye 1 milyon 73 bin 18, ilimizde ise 4200 aday girecektir.
Lisans Yerleştirme Sınavları toplamda 5 oturumda yapılacak olup, 18 Haziran 2016 tarihinde LYS-4 ile başlayacak 26 Haziran 2016 Pazar günü LYS-3 ile sona erecektir.
LYS sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanmakta olduğu ve öğrencilerimizin endişelenmelerini gerektirecek bir durum yoktur.
Öğrencilerimiz, meslek hayatına yön verecek LYS’deki sorular kadar yaşadığı çevre ve stresle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu süreçte aday en büyük desteği ailesinden alacaktır; dolayısıyla ailenin bilinçli olması, olumlu tutum ve davranışlarla gençleri desteklemeleri, adayların sınavı sorunsuz atlatmalarına yardımcı olacaktır.
Adayların ve anne-babaların sınav sürecinde yaşadıkları en belirgin duyguların başında heyecan, endişe ve  kaygı vardır. Bu sebeple sınava ilişkin kaygının temelinde sınavlar değil, sınavlara yüklenilen anlamlar, yönelttiği düşünsel tepkiler, içsel konuşmalar, yorumlar ve değerlendirmeler yatmaktadır. Adaylarımızın hazır bulunuş düzeyleri ve kendilerine olan özgüvenleri ne kadar yüksekse, kaygı düzeyleri de o kadar normal, dolayısı ile başarıları da en üst seviyede olacaktır.
Adaylarımızın sınav öncesinde dikkat etmeleri gereken hususları ifade etmek gerekirse;
  •   Sınava gireceğiniz okul / bina ve salonu önceden mutlaka görünüz.
  •   Uyku düzenini sağlamak için belirli bir saatte yatıp ve belirli bir saatte kalkmaya alışmalısınız.
  •   Beslenme sisteminizi değiştirmeyiniz; doğru beslenme başarınızı artırır.
  •   Stresli ve yorucu aktiviteden uzak durmanız yararınıza olacaktır.
  •   Gevşeme egzersizleri yapmak sınav öncesi stresinizi azaltacaktır.
Sınav günü yapılacaklar
  •   Sınav Merkezine yarım saat öncesinde ulaşınız.
  •   Sınavda yanınızda bulundurmanız gereken belgeleri akşamdan hazırlayınız.
  •   Sınav merkezine giderken yanınızda size yardımcı olacak ya da doğabilecek problemlerin çözümünde size destek olacak bir kişinin olması, sınava ilişkin oluşabilecek olumsuzlukları engelleyerek   kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacaktır.
Sevgili öğrenciler sınav sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacaktır; sonrasında tercihler döneminde sizlere yardımcı olmak üzere il merkezinde 10,  ilçelerde ise Altunhisar 1, Bor 3, Çamardı 1, Çiftlik 1 ve Ulukışla 1 olmak üzere toplamda 17 Tercih ve Danışma Bürosu oluşturduk ve bu bürolarda 44 rehber öğretmenimizi görevlendirdik. Tercih ve Danışma Büroları 26 Temmuz – 02 Ağustos 2016 tarihleri arasında hizmet verecektir.
      LYS’YE girecek  öğrencilerimize  başarılar diliyorum ve  her bir öğrencimiz için haklarında en hayırlısını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.         
                                                                                           
SODES İLE HAYATA TUTUNUYORUM PROJESİ RESİM SERGİSİ AÇILDI
NİĞDE FERTEK ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ OKULUNDA 35 ÖZEL ÖĞRENCİ 168 SAAT SÜREN RESİM KURSUNU TAMAMLADI. YAPTIKLARI RESİMLER SERGİLENDİ VE BELGE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Niğde Halk Sağlığı Müdür V.    Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU  “Müdürlüğümüzce yürütülen 0068 nolu SODES ile Hayata Tutunuyorum Projemizin  amacı ; İlimiz Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)'nde tedavisi devam eden kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar,  risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli çocuklarımızın yalnız olmadıklarını, yaşadığımız toplumun bir parçası olduklarını, damgalanmış, dışlanmış bireyler olmadıklarını anlatmak, proje bitiminde fayda sağlayacakları sertifikalı bilgisayar kursu, iş uğraş eğitimcilerince risk taşımayan, üst düzey zihinsel beceri gerektirmeyen takı tasarımı, ebru sanatı, resim kursları gibi ruhlarını doyuracak ve el becerisi kazandıracak kurslar düzenlemektir.
    Bunun yanında kursiyer ve ailelerine eğitimcilerimizce  zararlı alışkanlıklarla mücadele, engellerle baş etme, öz benliklerini kazanma, tedavilerinde devamlılık sağlama, toplumla barışık olma gibi yetkinlikler kazanmalarını sağlayıcı eğitimler vererek bilinçlenmelerini sağlamaktır.
    Bu amaçla projemizin önemli bir ayağını oluşturan  Fertek Özel Eğitim  Meslek Eğitim Merkezi Okulunda 35 çocuğumuz  için Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ocak ayında 168 saat süren resim kursumuz açılmış ve bugün eğitimler tamamlanmıştır. Özverili okul yönetimi ve öğretmenlerimizin desteği ile çocuklarımız kursunu başarı ile bitirmiş ve sertifika almaya hak kazanmışlardır.
    Bu okullarda okuyan özel öğrencilerimizi topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak, “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da bütün kurumların en temel görevleri arasındadır. Çünkü burada gördük ki destek verildiği sürece durumları ne olursa olsun öğrencilerimiz güzel işler başardığını, çok güzel eserler ortaya çıkardığını görmekteyiz.
    Bu vesile ile İlimizde yaşayan üç gruba yönelik çalışmalar yaptığımız bu projenin kabulünde ve yürütülmesinde desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Valilik SODES Birimi’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve Müdürlüğümüz Proje Birimi çalışanlarına teşekkür ederim.” Dedi.