30 Eylül 2016 Cuma

GENÇLERİN SORUNLARI İNCELENMELİ

CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “GENÇLERİN SANAT, KÜLTÜR VE SOSYAL ETKİNLİKLERDE DAHA ÇOK YER ALMASI SAĞLANMALIDIR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer  Fethi  Gürer  gençlerin sorunlarının incelenmesi için Meclis araştırması istedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer:“Üniversitede öğrenci gençlerin  önemli bir kesiminin  yaşadıkları yerde ve okullarda  sanat ve kültür etkinliklerinde yer almadıkları, genel anlamda sosyal faaliyetlere yönelmedikleri gözlenmektedir. Gençler  “mahalle” ve çevre baskısı olmak üzere çeşitli nedenler ifade etmektedirler. Gençlerin sosyal yaşamdan giderek uzaklaşmalarının, bulundukları şehir ve üniversitelerde sanat, kültür  ve sosyal etkinliklerde daha sınırlı yer almalarının nedenleri, gençlerin yaşama bakışta, durumlarında meydana gelen değişimlerin incelenmesi, araştırılması neden ve sonuçlarının değerlendirilebilmesi  gereklidir”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “ Gençlerin yaşama hazırlanmasında  yenilikçi, üretken ve erdemli bireyler olmalarının sadece derslere  girip çıkmaları ile  olamayacağı bir gerçektir.”dedi ve şöyle konuştu:“Spor faaliyetleri,öğrenci kulüpleri, tartışma platformları, gönüllü yardım  faaliyetleri gibi etkinliklerin gençlerin kendilerini daha iyi tanımalarında önemli olacağı mutlaktır.Ancak bu çalışmalara  tüm üniversitelerde aynı düzeyde bir katılım ve ilgi sağlanamadığı gibi farklı üniversitelerde  bu anlamda  sınırlı sayılabilecek çalışmalar vardır.
Sosyal ve kültürel etkinlikler, gençlerin yeni beceri  kazanmalarına ve derslerde  edindikleri  bilgilerin  yaşamda  uygulamalarına yardımcı olur. Sosyal  etkinliklere katılan  öğrenciler arasında  disiplin, sorumluluk duygusu, kendine güven ve arkadaşlık duyguları daha yaygınlaşmaktadır. Sosyal etkinliklerde yer alan öğrencilerin takım çalışması, analitik düşünme ve sorun çözme gibi becerilerinin daha hızlı geliştiği de incelemelerle saptanmıştır.
“Sesini kes”, “sınıfını geç”, ”cebini düşün” anlayışına yönelik öğrencilerin yetişmesinin mevcut hükümetin yaklaşımı olduğunu söylemek çok yanlış olmaz. Hükümetin bu bağlamda gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını teşvik edici olması gerekir. Bu anlamda dahi yapılanların tek başına araştırılması gerekecek bir konu olduğu gerçektir.
 Üniversitelerin bilim, kültür ve üretim merkezleri olması, öğrencilerin sosyal anlamda her olanağa da sahip olması ile olasıdır. Bu nedenle tüm üniversitelerin bu yönlüde ele alınarak değerlendirilmesi gençlerin sahip oldukları olanakların görülmesi adına da önemlidir. Çağımızda  kültürel, toplumsal, ekonomik değişimin öncüsü sayılan üniversitelerde  toplumun geleceğini şekillendirecek öğrencilerin eğitimleri yanında yaşadıkları ortam ve sosyal olanaklarla donanımlı olmaları önemlidir. Bulunduğu kente okuduğu okula yabancılaşan ve yalnız dersleriyle-ki ezberci bir yaklaşıma yönelerek-  başarıyı arayan  öğrencinin okul sonrası sorun yaşaması da kaçınılmazdır.
Üniversiteler ve  öğrenci sorunlarının araştırılması için oluşacak komisyon ile üniversitelerde genel durumun irdelenmesi, kültürel ve toplumsal durumun ele alınması, üniversitelerin bütçelerinde kültürel etkinlikler ve uygulamaları ile ayrılan payın değerlendirilmesi için meclis araştırması açılmasını talep ediyorum” dedi.








29 Eylül 2016 Perşembe

NİĞDE ŞEHİDİNE YÜRÜYOR ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında Niğde ve Bor ilçesinden Ortaokul ve Lise öğrencilerinden oluşan 2500 öğrenci ve 140 personel ile "Niğde Şehidine Yürüyor" programı düzenlendi. 
Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, Şehidin babası Hasan Hüseyin HALİSDEMİR, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU ile okul idarecileri ve Çukurkuyu Beldesi halkı katıldı.
 Program öncesinde Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bor Ş. Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  Şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim hatimleri yaptılar. Program, Niğde ve Bor´dan öğrenci servis araçlarından oluşan konvoyun Çukurkuyu´da bulunan Şehit Ömer Halisdemir Parkına ulaşmasıyla başladı.
 Protokol mensupları ve öğrenciler ellerinde Bayrağımız ve dövizleri ile kortej eşliğinde şehitliğe yürüdüler. Şehitliğe varılmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencilerinin yaptığı Bayrak Koşusunun tamamlanmasıyla Şehidin babası Hasan Hüseyin HALİSDEMİR´e Bayrak Teslim töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
15 Temmuz Şehitleri Spor Lisesi öğrencisi Ayşe ÜNSAL Şehit Ömer HALİSDEMİR´e yazılan "30 Kuş" adlı şiiri okudu. Yasin-i Şerif ve Aşr-ı Şerifler okunarak hatim duası yapılmasıyla program son buldu.

Niğde Belediyesi'nden Girişimcilik Eğitimi

Niğde Belediyesi , KOSGEB VE AHİKA işbirliğinde girişimcilik eğitimi düzenleniyor.
Niğde Belediyesi ,KOSGEB ve Ahiler  Kalkınma Ajansı  işbirliğinde 30 kişiye uygulamalı  girişimcilik eğitimi  verecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma fırsatı yakalayacak.
Girişimcilik eğitiminin 1-7 Kasım 2016 tarihleri arasında Niğde Belediyesi Eğitim Salonunda gerçekleştirileceğini ifade eden Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, ''İlgilenen girişimci adayların başvurularını Niğde Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne 25 Ekim 2016 Salı gününe kadar şahsen yapabilecekler''  diye  konuştu.
KONTENJAN 30 KİŞİ İLE SINIRLI
Girişimcilik eğitim kontenjanının 30 kişi ile sınırlı olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Akdoğan , istekliler arasında yapılacak mülakattan sonra eğitime katılmaya hak kazananların , Niğde Belediyesi internet sitesinden ilan edileceğini vurguladı.
BAŞVURULAR 25 EKİM 'DE SON
Akdoğan, ''Girişimcilik eğitimi için başvurular 25 Ekim 2016 Salı gününe kadar yapılabilecek. Mülakat tarihi ve saati ise başvuru yapan isteklilere telefonla bildirilecek'' dedi.
EĞİTİMDE NELER VAR
 Başkan Akdoğan ;"Niğde Belediyesi ,KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansı İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi, Kasım ayı içerisinde başlayacak girişimcilik kursu 32 saatlik eğitimden oluşmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek.Eğitim içeriğinde KOSGEB destekleri , yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı , başvuru aşamaları ,iş planın hazırlanması , pazar araştırmasının yapılması , yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek " ifadelerini kullandı.
BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLECEK
Toplam 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara Sertifika verilecek. Sertifika alan katılımcılar , yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB 'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe , 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek.

29 Eylül Kalp Günü

  Niğde Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Ertan  DEĞİRMENCİOĞLU   açıklama yaptı:                                                                         
                                                                                                          
    Kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizi ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedenlerindendir. Türkiye’de her 10 ölümden 4’ü kalp krizi nedeniyle oluşmaktadır.
    Kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısı belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleşmektedir. Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımı bozulmaktadır. Kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesi ne kadar gecikirse kalpte oluşan hasar o kadar artmakta, kişi hayatını kaybedebilmekte veya ileri ki yaşamında yaşam kalitesini bozan sorunlarla karşılaşmaktadır.
    Kalp krizi geçiren bir kişi için tedaviye başlanıncaya dek geçen süre en önemli faktörlerden birisidir. Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmek hayati önem taşımaktadır.
    Halkımızın farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefimiz bulunmaktadır:
    1. Toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesini sağlanması:
    Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir.
    2. Acil durumlarda 112’ yi arayarak hastaneye ambulans ile gitmelerinin ve uygun tedaviye erişiminin sağlanması:
    Halkımızın kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için derhal 112 Acil Servisi aramanın ne kadar önemli olduğunu anlaması gereklidir. Kalp krizinin farklı tiplerinin bulunduğu ve bunların tedavilerinin değişebileceği dikkate alınarak “112 Acil Servisi zaman yitirmeden aranması; kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlayacaktır.
    Hastaneye ulaşan hastaların rahatsızlıklarının kalp krizi olması durumunda ambulansın ilgili hastayı doğrudan anjiyo yapılan merkezlere ulaştırılmalarını sağlanması hedeflenmektedir.
    Kalp krizi geçiren hastalarda ölüm oranını ve kalp yetersizliğini azaltmak, yaşam kalitesini artırmak amacıyla, hastanın uygun tedavi erişimini artırmak ve işlemin en iyi standartlarda yapılmasını teşvik etmek için desteklerinizi ve çalışmalarımızda başarıda yanımızda yer almanızı bekliyoruz.

28 Eylül 2016 Çarşamba

NİĞDE MİLLETVEKİLİ  GÜRER 
DEVLETE AİT KURUMLARDA  YAZILIM PROJELERİ İÇİN İNCELEME İSTEDİ
                CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarında birden çok kere yazılım programlarının  hazırlanması, değişmesi, uygulanması ile oluşan zararların  ve nedenlerin araştırılması için Meclis araştırması istedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  şöyle dedi: “ Yazılım projeleri  devlete ait  kurum ve kuruluşlarda  son  yirmi yılda olabildiğince yaygınlaşmıştır. Yazılım projelerinin başarısı, işleyişteki akıcılığı, uygulamada ortaya çıkan olumsuzluklar ve doğru ile yanlışın paylaşımında oluşmuş ortak bir yaklaşım olmadığından tekrarlanarak devam eden süreçlerin önemli kamu kaynak israfına, zaman ve iş gücü kaybına neden olduğu da bir gerçektir. Bu bağlamda Devlete bağlı kurum kuruluşlarda yazılım  projelerinin erdiği nokta, oluşan sorunlar, değişen yazılımlar ve bu bağlamda oluşan maddi kayıpları da içerecek bir araştırma geleceğe de ışık tutacaktır”.
                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  meclis araştırmasının gerekçesinde de şu konulara değindi: “Yazılım  ülkemizde yakın tarihin en çok tartışılan, uygulamada başarı yanında başarısızlıklarla da harcanan büyük mesailer sonrası hayal kırıklıkları yaratan bir süreçtir. Bir süre kullanılıp vazgeçilen ,bütçe olanaklarını etkileyen olumsuz yansıma kadar insan  verimliliğini de direkt etkileyen yazılım projeleri yaşanan sorunlarına rağmen de halen  çözüm aranan bir boyuttadır. Kullanım dışı kalmış onlarca proje ve uygulamada sorun yaşanan onca örnek de mevcuttur. Yazılım sorunlarının aşılmasında iyi eğitimli uzman  ekip kadar  işe meyilli personelin de önemi büyüktür. Projelerde test  süreçleri  önemlidir. Keza  performans, güvenlik, etkileşim, esneklik gibi yazılım süreçleri yönetimi de çok önemlidir. Yazılım projelerinin başarısı, işleyişteki akıcılığı önemli ölçüde etkilemektedir.
                Uluslararası bir araştırmaya göre dünyada yazılım projelerinde  dahi , %49’unun  bütçesi ve süresinin katlanarak tamamlanabildiği, ülkemizde ise yazılım projelerinin başarı oranının ise  düşük olduğu bilinmektedir.
                Uzmanlar yazılım projelerindeki başarısızlığın; kapsam, süre, bütçe ve ekip olarak iyi bir projelendirme yapılamaması, proje yönetiminin yetersizliği, doğru yerde doğru ürünün kullanılmaması, tedarikçinin yanlış seçimi, proje teknik liderinin yetersizliği, metodoloji eksikliği, üst yönetimin sahiplenmemesi, kuruluştaki yöneticilerin destek vermemesi, çalışanların yeni şeylere karşı gösterdiği direnç, çalışanların geleneksel yapıyı koruma isteği, çalışanlar için yaratılan yeni iş yükü, yaratacağı verimlilik ve izlenebilirlikten çekinme, kurum içi organizasyonun yetersizliği, kayıt dışı çalışmadan kaynaklandığı belirtilmektedirler. Teknolojik gelişim hızına etik değerlerin de aynı oranda ayak uyduramaması bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Yazılım geliştirmede hızlı teknolojik gelişim yaşanmaktadır. Yazılım üretimi, seçimi, kurulum ve uygulama süreçlerinde sorunların çözümü için bilgi paylaşımı önemlidir.
                Ülkemizde  kurum ve kuruluşların kadrolarının oluşumunda doğal olarak o dönemin koşullarına göre personel istihdamı söz konusu olmuştur. O nedenle, yapılan işe göre ücret ve kadro olmaması yetişmiş eleman sorununu da beraberinde getirmektedir. Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği kadroları, bu bağlamda  tüm kurumlarda görev tanımı ile  ücret koşullandırılması da  dikkate alınarak oluşturulması gereken kadrolardır. Verimlilik, ürün geliştirme, stok, lojistik, yönetim, bakım-onarım, servis ve üretim sürecinin entegre planlanması ile teknoloji, inovasyon, bilişim, yazılım alanlarının bir hayli iç içe geçmiş durumda olması bu mühendislik kadrolarını daha da önemli kılmaktadır.
                Devlet kurumlarında  yazılım projeleri, karşılaşılan sorunlar,vazgeçilen çalışmalar, kurumsal yapıların bu bağlamdaki konumu,çözüme yönelik atılması gerekli adımlar ve  ülke kamu kaynaklarından bu güne kadar boşa gitmiş yatırımların araştırılması, incelenmesi, yasal düzenlemelere de yol açacak bir sonucun açığa çıkarılması adına  Meclis araştırması önem arz etmektedir”.


UMKE DEMİRKAZIK  BÖLGE TATBİKATI TAMAMLANDI
 Niğde İl sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Çamardı Demirkazık Dağı’nda 3 ilin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi.

“İlimizin coğrafi yapısı ve dağcılık turizmine elverişli olması nedeni ile zaman zaman dağcı kazaları, suda boğulmalar, sel felaketleri ve toplu trafik kazaları vb. olaylar meydana gelmektedir. Bu kapsamada; 2016 yılı UMKE faaliyet planları doğrultusunda İlimiz Çamardı İlçesi Emli Vadisi Mevki’inde 23-25 Eylül tarihinde kamp düzenlenmiştir.
Kamp’a İlimizden 20’UMKE personeli, Nevşehir İlinden 4 UMKE Kayseri ilinden 7 UMKE personeli toplamda 31 UMKE personeli ile Niğde Sağlık Müdürlüğü yönetiminde 23 Eylül 2016 tarihinde eğitim ve tatbikatlarla kampımız başlamıştır. Bu kapsamada; 2016 yılı UMKE faaliyet planları doğrultusunda İlimiz Çamardı İlçesi Emli Vadisi Mevki’inde 23-25 Eylül tarihinde kamp düzenlenmiştir.
 Kamp’a İlimizden 20 UMKE personeli, Nevşehir İlinden 4 UMKE Kayseri ilinden 7 UMKE personeli toplamda 31 UMKE personeli ile Niğde Sağlık Müdürlüğü yönetiminde 23 Eylül 2016 tarihinde eğitim ve tatbikatlarla kampımız başlamıştır. Kamp süresince; -Kamp brifingi, şok tatbikatı ve tatbikat değerlendirilmesi, temel kampçılık ve çadır kurulumu eğitimi, zor şartlarda hayatı idame ettirme eğitimi, kondisyon yürüyüşü ve değerlendirilmesi, ip sürüş teknikleri eğitimi, arazide hasta taşıma teknikleri eğitimi, UMKE medikal çanta eğitimi, temel Yaşam Desteği eğitimi, deprem konulu eğitimler, arazide yön bulma eğitimi, gece tatbikatı ve intikal eğitimi, arazide yaralı kurtarma tatbikatı ve Olay yeri yönetimi eğitimi konulu eğitimler ve tatbikatlar yapıldı.

 Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada, bilgi, beceri ve eğitimini sürekli geliştiren Niğde UMKE il içi ve il dışında meydana gelebilecek olağan veya olağan dışı durumlarda aktif olarak görev almaya devam edecektir.’’ diye konuştu.

 MİLLETVEKİLİ GÜRER “KENT KONSEYLERİ DESTEKLENMELİDİR.”
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   Kent Konseylerinin işlevinin artırılmasını istedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyu Meclise taşıdı ve  Meclis araştırması da istedi. Gürer şöyle dedi: “Türkiye’de sayısı net olarak bilinmemekle birlikte 200’ün üzerinde Kent Konseyi faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 2950 belediye bulunmasına karşın kurulan kent konseyleri sayısı oldukça düşük kalmıştır. Belediyelerin belirleyici olması dolayısıyla, uygulamada konseylerin büyük bir çoğunluğu belediyelerin bir uzantısı olarak çalışmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının geliştirilmesi ve yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine vatandaş katılımının sağlanması konusunda kent konseylerine büyük bir görev düşmektedir. Ancak ne yazık ki, yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere, ülkemizde azımsanmayacak sayıda il ve ilçe belediyesinin henüz bir kent konseyi bile yoktur.”
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Kent Konseylerinin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “1992 Rio Yeryüzü Zirvesi’nde 21. Yüzyılın Yerel Gündemine ilişkin olarak geliştirilen ‘Yerel Gündem 21’ programı kapsamında,  taraf ülkelerce, kentin sürdürülebilir geleceğine yönelik bir vizyon geliştirilmesi; mevcut sorunların, çözüm hedeflerinin, takviminin ve maliyetlerinin tespiti önemli noktalardan birkaçını oluşturmaktadır.
1992 yılında Rio de Janeiro'da gerçekleştirilen BM Dünya Çevre ve Kalkınma Konferansı sırasında, 21. yüzyılın asıl hedefi olarak belirlenen sürdürülebilir kalkınmaya nasıl ulaşılabileceği belgelendirilmiş ve Türkiye'nin de temsil edildiği konferansta, "Gündem 21" başlıklı somut bir küresel eylem planı benimsenmiştir. 1992 Rio Konferansı'ndan başlayarak 1996'da İstanbul'da gerçekleştirilen Habitat-II "Kent Zirvesi"ne kadar uzanan BM Konferansları, küresel ortaklık ilkesinin yerel izdüşümleri olan Yerel Gündem 21'lerin tüm dünyada kabul görmesini ve yaygınlaşmasını sağlamış ve anılan sürecin güçlü uluslararası dayanaklarını oluşturmuştur.
"Yerel Gündem 21" şeklinde anılan ve Avrupa'daki diğer örnekleriyle birlikte, ülkemizde BM Kalkınma Programı (BMKP) ile ortaklaşa uygulanmaya çalışılan bu programın özü, kentlerde yerleşik yerel yönetimlerle, sivil toplumu, kent gündemini belirlemek amacı etrafında birleştirerek, hem katılımcı demokrasiyi hem de, çevre ve yaşam kalitesini geliştirmektir. Yerel Gündem 21, bu kısa tariften de anlaşılabileceği gibi, başta "iyi yönetişim" olmak üzere, "bugünün gereksinimlerini, gelecek nesillerin gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılayan kalkınma" şeklinde yorumlanan "sürdürülebilir kalkınma" ile de, yakından ilintili bir programdır. Dolayısıyla, Yerel Gündem 21'in ortaya çıkışı, uygulama aşamaları ve günümüzde karşılaştığı sorunları tasvire çalışırken, sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçiriliş safhalarından ve özellikle de, iyi yönetişim olgusundan söz etmek kaçınılmazdır.
 "İnsanlık tarihsel bir dönüm noktasındadır" tümcesiyle başlayan Gündem 21, amacın vazgeçilmez bir yöntemi olarak, "küresel ortaklık" kavramını gündeme getirmektedir. Bu kavramla birlikte, tüm dünyada geleneksel yönetim anlayışı, yerini, "yönetişim"  olarak ifade edilen, katılımcılığa ve ortaklıklara dayalı yeni bir yaklaşıma bırakmaya başlamıştır.  Yönetişim, "çok aktörlü yönetimi" çağrıştırmaktadır ki, bunu, yurttaş taleplerine duyarlı, dolayısıyla yurttaşları birer paydaş olarak karar verme sürecine katan; hesap vermeye hazır, dolayısıyla saydam ve demokratik denetime açık; tabana dayalı, dolayısıyla gücünü halktan alan yeni bir icraat şekli olarak da tanımlamak mümkündür. Ülkemizde kent konsey uygulamalarında genelde Belediyeler Kent Konseylerini kontrollerinde birer örgütlenme yapısı olarak görmektedir. Bütçesi olmayan Kent Konsey yapılanması da en azından bir kısmı doğal olarak belediyelerin kontrolünde olmayı kabullenmektedir. Gönüllü kişiler yerine belediyelerin işaret ettiği bir oluşum olarak kent konseyleri sürmekte kimi yerde ise kurulmamaktadır. Kent konseylerinin yalnızca tüzel kişilerden oluşmasının yarattığı dengesizliğin giderilebilmesi ve katılımcı demokrasinin hayata geçirebilmeleri için, sivil toplumu güçlendirecek ve vatandaş katılımının önünü açacak uygulamalar geliştirilmelidir.
 Bu anlamda yerel yönetimlerde katılımcılığı teşvik edecek bir ödül ve teşvik sisteminin, ulusal düzeyde kongrelerin veya yarışmaların organize edilmesi büyük bir ihtiyaçtır. Kent Konseylerinin genel durumu ve sorunları ve yasal düzenlemeler için meclis araştırması yapılarak yapının tümden ele alınıp geliştirilmesi önemli bir kent bilinci oluşum dokusunun doğmasına vesile olacaktır.”


Üniversite de Yeni Eğitim Öğretim Yılı 
“15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi” ile Başladı



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesin de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına güçlü bir başlangıç yapan Üniversitesite öğrencilerini merkez yerleşke girişinde açtığı “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi” ile karşıladı.
Eğitime güçlü bir başlangıcın, milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde mümkün olacağına dikkat çeken üniversitemiz, öğrencilerine vatanın sadece bir toprak parçası olmadığını, kültürel değerlerimiz ve ortak hedeflerimizle el ele vererek bu coğrafyada hep birlikte yükselebileceğimizin mesajını verdi.
Sergi ile ilgili açıklama yapan Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; “Kendi milletinin, kendi polisinin canlarına kasteden, kendi devletinin kurumlarını bombalayan hainlerin insan olarak anılması mümkün değildir” dedi.
Milli İradeye ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin girişimin hatırlatılması ve unutturulmaması gerektiğini belirten Rektör Görür; “Üniversiteler özgürlüğün ve demokrasinin önemli kapılarından biridir, öğrencilerimizin bu kapıdan milli birlik ve beraberlik duygularıyla girmeleri, bilimin neferleri olarak bu bilinçle hareket etmeleri gerekir. Bu sorumluluğu hatırlatmak da bizim en büyük görevimizdir” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Milli Birlik ve Beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğinin de altını çizen Rektör Görür; “Yüce Milletimiz bu saldırıyı gerçekleştirenleri asla unutmayacaktır, unutmamalıdır” dedi
Sergide, Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş bağımsızlık ve milli birlik temalı 80 fotoğraf yer aldı.



27 Eylül 2016 Salı

İlçelerde Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından, Bor ve Ulukışla Kaymakamlığının işbirliğinde İlçede bulunan Ziraat Odası, Esnaf Odaları Birliği ile Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik 6736 Sayılı Kanun hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.
Toplantılarda konuşan Bor SGM Müdürü Reyhan ÇAVUŞ,  vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceklerini belirterek; “Borcu olan vatandaşlarımızın 6736 sayılı kanunun başvuru tarihlerini kaçırmadan bu ödeme kolaylığından yararlanmaları avantajlarına olacaktır” dedi.
6736 Sayılı Kanun ve uygulamada getirdiği yenilikler hakkında sunum SGK Denetmen Yrd. Eray BUZ tarafından gerçekleştirildi.
SGK Denetmen Yrd. BUZ yaptığı konuşmada, "Toplantıları organize eden kaymakamlıklara ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu tür toplantıların sürekli yapılması gerekli toplantıların devamını diliyorum" diyerek katılımcıların sorularını cevaplandırdı.


26 Eylül 2016 Pazartesi

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

 10 ŞEHİDİMİZ VAR. ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET , YAKINLARINA SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ..
3 Mahalleye 3 Kapalı Pazaryeri

Niğde Belediyesi’nin İlhanlı ve Selçuk mahallelerinde başlattığı kapalı Pazaryeri yapım çalışması yoğun bir tempoyla sürüyor. Özbelde Mevkiine yapılacak Niğde’nin en büyük kapalı Pazaryeri ise ihale aşamasında. Bu üç noktada yapılacak çalışmalar tamamlandığında, Niğde merkezdeki kapalı Pazar yeri sayısı 5’e çıkacak.
Niğde Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştıran ve şehir estetiğine katkı sağlayan projeleri bir bir hayata geçiriyor. Birkaç yıl öncesine kadar tek bir kapalı Pazaryeri bile olmayan Niğde, bu yıl içinde beşinci kapalı Pazar yerine kavuşacak. Niğde Belediyesi, Dere Mahallesi ve Şahinali Mahallesi’nde yapılan 2 kapalı pazaryerinin ardından, Selçuk ve İlhanlı mahalleleri ile Özbelde Mevkii'ne de 3 ayrı kapalı Pazar yeri yapımı için kolları sıvadı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın talimatıyla, İlhanlı Mahallesi'nde ve Selçuk Mahallesi'nde kapalı pazaryeri yapım çalışmalarına başlandı. Özbelde Mevkii'nde yapılması planlanan ve ihale aşamasında olan kapalı pazaryeri ise Niğde’nin en büyük kapalı pazaryeri olacak.


Bor Onur Ekemen İlk/Ortaokulunun açılış töreni düzenlendi
Bor ilçesinden hayırseverler Esin ve Atıl EKEMEN´in arsasını ve yapımında kullanılmak üzere 2 Milyon TL bağış yaptığı Onur Ekemen İlk ve Ortaokulu düzenlenen açılış töreniyle Eğitim-Öğretime açıldı. Açılış törenine Niğde Valisi Ertan PEYNİRCİOĞLU ve diğer protokol üyeleri, hayırseverler Esin ve Atıl EKEMEN ile çok sayıda veli katıldı.
Yapımına 16.03.2015 tarihinde başlanan ve toplam 3.666.000,00 TL maliyeti olan okul bünyesinde 24 derslik, 2 adet Fen Laboratuvarı, 2 adet Resim dersliği, 1 adet Müzik dersliği ,kütüphane ve Basketbol sahası bulunmakta olup Temmuz ayında Eğitim-Öğretime hazır hale gelmiştir.
Protokol mensupları ve hayırseverlerin yaptığı konuşmaların ardından Vali PEYNİRCİOĞLU hayırseverlere plaket takdim etti.
Kurdele kesimi ile okul açılışı gerçekleştirilerek protokol mensuplarınca okul gezildi
Dünya Doğum Kontrol Günü’nde Türkiye gerçekleri

Türkiye’de doğum kontrol hapı kullanım seviyesi ve bilinci
bir çok ülkeye kıyasla düşük seviyede seyrediyor.

Doğum kontrolüyle ilgili yapılan araştırmalar Türkiye'de doğum kontrolüne ilişkin bilincin halen pek çok ülkeye göre düşük olduğunu ve bugün Türkiye’de her 4 kadından 1’inin kendi isteği dışında gebe kaldığını gösteriyor. Halen Türkiye’de en sık kullanılan doğum kontrol yöntemi geri çekilme olarak belirtilirken, bu yöntemi benimseyen kadınların 4’te 1’i ilk yılda gebe kalıyor.
81 ilden 23 binden fazla kişiyle web sitesi üzerinden doğum kontrol yöntemlerine ilişkin yapılan bir anket sonuçlarına göre ise doğum kontrol haplarında Türkiye’nin yüzde 30’unun hala efsanelere inandığı görülüyor.5
26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü dolayısıyla ülkemizdeki mevcut durumu ve dünyadaki trendleri değerlendiren Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir: “Doğum kontrolü çocuk sahibi olmamak anlamına gelmez ve anne-bebek sağlığı açısından çok önemlidir. Plansız gerçekleşen gebeliklerdeki riskleri azaltır ve ailenin mutluluğu için kritiktir” diye konuşuyor. Yeni nesil doğum kontrol yöntemlerinin geliştirildiğinin altını çizenProf. Dr. Cansun Demir, devam ediyor: “Yeni nesil doğum kontrol yöntemlerinde östrojen dozları azaltıldı, sivilce ve tüylenmeyi azaltan, cildi güzelleştiren ürünler geliştirildi. Kilo aldırmayan, ödem azaltıcı ürünler piyasaya sunuldu, 28 gün sürekli kullanılan ürünler geliştirildi ve son olarak da doğala özdeş doğum kontrol hapı geliştirildi. Kadınların doğum kontrol hapları ile ilgili yanlış bildikleri gerçekler var, bu vesileyle bunları hatırlatmakta fayda var. Daha da önemlisi; doğum kontrol hapları doğru ve düzenli kullanıldığında yaşam kalitesini ve süresini uzatabiliyor. Yakın zamanda yapılan araştırmalar da ortaya koydu ki6 doğum kontrol hapları, toplam kanser riski ve tüm nedenlere bağlı ölümlerde %10 azalma sağlıyor.” 7

İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen ve The Lancet Oncology tarafından yayımlanan araştırma8 ise doğum kontrol haplarının kanıtlanmış faydalarını şu şekilde özetliyor:

  • Yumurtalık ve rahim kanseri riskinde % 50 – 60 oranında azalma
  • Adet dönemini düzenleme
  • Adet kanaması miktarında azalma
  • Adet öncesi gerginlik tedavisi
  • Adet ağrılarında azalma
  • Aknede iyileşme
  • Tüylenmede azalma
  • Cilt ve saç güzelliği
  • Pelvik inflamatuar hastalığa karşı koruma
  • Over kistleri ve miyomda azalma
  • İyi huylu meme hastalığı riskinde azalma
  • Dış gebeliği engelleme
  • Ödem azaltıcı etki gösterme
  • Kemik yoğunluğunu artırarak, kemik erimesini azaltma
  • Yumurtalık kistleri ve memedeki fibrokistik hastalıkların
    engellenmesine fayda sağlama

25 Eylül 2016 Pazar

Ufuk Projesi’nde İlk Kura Çekimi 4 Ekim’de Yapılacak

Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi 4 Ekim 2016 Salı Günü 5 Şubat Spor Salonu’nda yapılacak. Saat 14.00’de başlayacak kura çekiminde 235 adet konutun kimlere verileceği hak sahipleri arasından belirlenecek.

Niğde Merkez Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde konutlar yükselmeye devam ediyor. 6. Alanda inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi, 4 Ekim 2016 Salı Günü saat 14.00’de 5 Şubat Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kura çekimine, Niğde Belediyesi ve TOKİ ile anlaşma sağlayan vatandaşlar katılacak. Hak sahipleri, 75 metrekare, 90 metrekare ve 110 metrekarelik konut tipleri için kura çekecek. İnşaatı tamamlanan konutlarda, blok görevlilerine ayrılan,  ilk ve son katlarda bulunan dairel
er kura çekimine dahil edilmeyecek.

24 Eylül 2016 Cumartesi

GÜRER-“NİĞDE ADLİYE BİNASI İNŞAASI 700 GÜNDE BİTECEKMİ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde Adliye  binası  inşa alanını gezdi.
 Gürer mevcut durumda  2015  yılında başlayan  ve 700 günde biteceği açıklanan inşaatın tamamlanmasının zor göründüğünü söyledi. Bütçe komisyon görüşmelerinde Konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sorduğunu ve inşaatın belirlenen sürede tamamlanması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden Gürer  halen devam eden inşaatın ise yerinde yaptığı inceleme de durma noktasında olduğunu  gördüğünü belirtti. Temeli atıldığında  700 günde tamamlanacağı açıklanmıştı  bir yıl geride kaldı. İkinci yıl  sonuna  verilen sözün yerine getirilmesi gerekir. Adliye mevcut hali ile yıllardır taşınması ve yeni bir bina yapılması gündemde idi. Sonuçta temel atıldı inşaat başladı ama ağır aksak yürüyor”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  -“Niğde kent dokusu için uygun da olmasa eski terminal binası yeri seçildi. Niğde Adliye Sarayında  13 mahkeme  bu binada yer alacağı da  söylendi. 24 milyon 300 bin TL bedelle ihale edildi. 1566 Ada, 8 nolu parselde kayıtlı 10.006 m² yüzölçümüne sahip  bina  ne yazık ki istenen hızda ilerlemiyor.  1 Bodrum + zemin + 4 normal kat olarak toplam 21.570 m² inşaat alanına sahip Adliye sarayı verilen söze uygun tamamlanması gerekli. Niğde bu bağlamda  farklı hizmetlerde de  hep göz ardı edilen kenarda bırakılan bir il. Konuyu yeni dönemde de meclise taşıyacağım. Bir an önce Adliye binası yapılması ve açılması sağlanmalıdır.”dedi.

 Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  berbaerinde  CHP İl Yöneticileri Sadettin Koçkesen ve Mehmet Erdemir ile CHP Merkez İlçe Yönetici Bayram Yıldırım’la inşaat alanını gezdi. İnşaatın durma noktasında olduğunu ve Adliye Binasının kısa sürede  tamamlanması için gerekli çalışmaların hükümet tarafından yapılmasını istedi.

MÜSİAD REKTÖRÜ ZİYARET ETTİ
Niğde Müsiad Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ve üyelerinden Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Adnan Görür’e ziyaret.
Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle böyle bir ziyaret yaptıklarını söyleyen Müsiad Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe şu ifadelerde bulundu.
‘’Müsiad olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Çünkü bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, dünya ülkeleri arasında rekabet edebilir hale gelmesi eğitim seviyesi ile doğru orantılıdır. Üreten bir ülke her zaman kazananacaktır. Niğdemizin önemli kurumularından biri olan Üniversitemize bu anlamda birçok başarıya imza atıyor ve bizim için büyük bir değere sahip. 15 Temmuz’da darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in isminin Niğde’deki üniversitemize verilmesi bu anlamda çok büyük öneme sahip. Şehidimizin isminin üniversiteye verilmesinde etkisi olan kişilerden bir tanesi de siz olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin eğitim seviyesinin artması, yeni bölümlerin dahil edilmesi gibi birçok alanda başarılara imza attınız. Yeni dönemde de bu başarılarınızın artacağına inancımız tamdır. Eğitim öğretim yılının siz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi

Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür’’ Nazik ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Müsiad’ın ülkemiz ekonomisine katkısını yakinen takip ediyor ve taktir ediyoruz. Ülkemizin kalkınmasında önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum’’ dedi.

23 Eylül 2016 Cuma

ÇAMARDI KAVLAKTEPE YERALTI ŞEHRİNİN  DURUMU VAHİM


 CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çamardı İlçesi Kavlaktepe yer altı şehrine gitti.
   Niğde İlinde gezilebilir durumdaki tek yer altı şehrinin durumunu vahim olarak tanımlayan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanına yer altı şehrinin kurtarılması için gereken desteği vermesini istedi.  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla  ilgili soru önergesinin de halen Bakanlık tarafından yanıtlanmadığını ifade  etti ve şöyle konuştu:
“Niğde İlinde farklı yerlerde yer altı şehirleri var. Kayırlı ve Kavlaktepe yer altı şehirleri temizlenip turizme açılmıştı ancak Kayırlı yer altı şehri göçmelerle gezilmez oldu. Kavlaktepe yer altı şehri ise yaklaşık 15 yıl önce ışıklandırıldı. Örnek bir yer altı şehri olarak gezilebilir kılındı. Çamardı İlcesine bağlı Kavlaktepe Köyü'nde. Ulaşımı kolay ayrıca ünlü Aladağ Demirkazık zirvesine ulaşım yolu  üzerinde. Şehre 35 km. ve korunma , barınma amacı ile yapılmış. 12.yy Bizans dönemi kalıntısı.içinde odaların yanında son bölümde küçük bir göl var. Çevresi incelemeye açık. Ne yazık ki yer altı şehrine gittiğimde gördüklerim çok düşündürücü ve üzücü. Girişi tel ile kapatılmış, elektrik tesisatı parçalanmış. Turizm için düzenlen bölgenin dışı çöplük olmuş. İçler acısı bir durum var. Oysa dış avlunun girişine bir muhtarlık binası yapılsa, bölgeye kapı yapılsa, ışıklandırma sağlansa, ana yola İngilizce tanıtım panosu yapılsa yüzlerce turistin uğrak noktası olur.  Niğde dışı da hangi kentte olursa olsun böyle bir eser kurtarılır. Çevresindeki bilimsel araştırma ile olası diğer mekanlar da açığa çıkarılır. Niğde'de ise yok edilişi adeta seyrediliyor.   Valimiz yeni atandı. Çamardı İlçesine ziyarete giderken yol üzerinde bu mekanı mutlaka görmesini dilerim. Bu tarihi merkezin bu halde olması kabul  edilemez”.
  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in  Kültür ve Turizm Bakanının yanıtlaması istemi ile  verdiği soru önergesini de, Bakanlık halen yanıtlamadı. Niğde İlinin gezilebilir tek yer altı şehri  için Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in verdiği soru önergesinde Kavlaktepe yer altı şehrinin mevcut durumunu ele alarak yapılması gereken çalışmaların durumunun açığa çıkması adına sorular yöneltti.

Erken Uyarı sistemi

    Niğde  Ovacık Köyü, Çamardı ve Merkez İlçeleri olmak üzere 3 ayrı noktada Erken Uyarı Sistemi Kuruldu.
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Niğde'de  üç ayrı noktada  Erken Uyarı Sistemi kurdu. Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ovacık köyü, Çamardı ilçesi ve Niğde Merkez ilçeleri olmak üzere 3 ayrı yerde Erken Uyarı Sistemi kurdu. .
 Erken uyarı sistemleriyle ayrıca, bölgedeki hava sıcaklığı, ortam nemi, yağış miktarı, toprak sıcaklığı ve yaprak ıslaklığı gibi verilerde kaydedilerek erken uyarı sisteminin geliştirilmesine destek sağlanacak.
 Erken uyarı sisteminin amacının, hastalık ve zararlı etmenlerin oluşumu ve gelişimi için uygun iklim koşullarının sürekli takip edilerek, bunlarla mücadele etmek için en doğru zamanın tespit edilmesi olduğu belirtildi.

AİLE SAĞLIK MERKEZİNE ADI VERİLDİ
15 Temmuz Gecesi Ömer Başçavuş'un yapmış olduğu bu kahramanlık yapılan darbe girişiminin önlenmesinde en büyük ilk adım ve milletin kaderini değiştiren büyük bir kırılma noktası olmuştur.
 Niğde Halk Sağlığı Müdür V. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU “   Başçavuş Ömer HALİSDEMİR'in aziz naaşı vatan toprağına verildi, ama ismi ve eylemi hepimizin aklında, vicdanında ölümsüzleşti.
    Artık yeri Ölmezler Yolu'dur.
    Kahraman Şehit Ömer HALİSDEMİR (4 Mart 1974, Çukurkuyu, Bor, Niğde doğumlu olup; Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bor Çukurkuyu Aile Sağlığı Merkezinin adı Müdürlüğümüz tarafından Şehit Ömer HALİSDEMİR Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilmiştir.” Dedi.













 

GÜRER “SAHTE BAL KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMA YAPILMALIDIR”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Sahte bal konusunun önemle ele alınması gerektiğini  bal aromalı şurupların nişasta bazlı tatlandırıcılı ile elde edilen ürünlerin  üreticiye bal diye sunulmasının engellenmesi gerektiğini söyledi. 
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunun çok yönlü ele alınması içinde meclis araştırması istedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer meclis araştırması isteğinde şöyle dedi.-“Ülkemizde arıcılık yaygınlaşmaktadır. Arıcılık  oldukça zor uğraş gerektiren, bakımı, korunması verimin artırılması amacı ile düzenli takip isteyen bir üretim alanıdır. Ürünü bal  yararlı bir besindir. Bal üretiminde ülkemiz yüz bin tonu geçmiştir. Ancak sahte bal sorunu da yıllardır konuşulmasına rağmen yok edilememiştir. Bal üretici dernekleri sahte balların  piyasada  yer aldığını ve önlenmesini gerektiğini sıklıkla ifade etmektedirler. Hatta marketlerde  tatlandırıcı ile bal aromalı şurupların  bal diye satıldığı , nişasta bazlı şekerlerden elde edilen ürünlerle vatandaşların yanıltıldığı  iddia edilmektedir. Bal ürünü,  eldesi zor olmasından dolayı  maliyeti yüksek bir üründür. Arıcılığın sorunları ve bal ürününün üretiminden pazarlanmasına ülke genelinde durumunun incelenmesi irdelenmesi sorunun çözümüne katkı amaçlı Anayasanın 98 , İçtüzüğün 104 ve 105’ inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ederim. “dedi.
 İnsan sağlığını da etkileyen ekonomik anlamda da haksız kazançlara neden olan sorunun çözümlenmesi amacıyla meclis araştırması talep eden Niğde Milletvekili Ömer  Fethi Gürer araştırma gerekçesinde de şu görüşlerini dile getirdi.-“
 Arıcılık, bal arısı kolonilerin bulundukları yörelerde bal üretimi sağlamak amacı ile yapılmaktadır. Arıcılık bir meslek olmadan öte bir sanattır. Bal arılarının bulunduğu yerde en az 5 km sınırlar içinde  ziyaret edecekleri  polenli bitkiler  elde edilecek  balın da tadını almasına vesile olur.
Ülkemizde tarımsal alanlarda kullanılan zirai ilaçlar başta olmak üzere arıcılığın alan daralmasına yol açan çok farklı faktörler de vardır. Bölgenin iklim raporları, toprağın yapısı ve gece-gündüz arasındaki ısı farkları, bölge de varsa aşırı rüzgârlı, soğuk geceler her biri ayrı ayrı takip gerektirmektedir. Rüzgar tutmayan, fazla soğuk olmayan, güneş alabilecek yerler arıcılar için tercih noktalarıdır. Genç ve çalışkan bir ana arı olması da önemlidir. Ana arısı olmayan koloniler gelişmezler ve kısa bir süre sonra sönerler. İlkbaharda gelişebilmesi için sonbahar bakımı da önemlidir. 
Kısacası Bal üretimi çok yönlü bilgi ve uğraş gerektirir nedenle da doğal maliyeti yükseldiği için fiyatı artmaktadır. Bu sahte bal üretenlerin iştahını kabartan bir durumdur.  100 bin ton üretilen ve dünyada ilk sıralarda yer bulmaktadır. Ordu, Muğla, Adana, Sivas  Mersin gibi illerimiz ilk sırada üretim bölgeleridir. Farklı ülkelere yurt dışı satımı da yapılan bal, kestane, ıhlamur, çiçek, çam balı, narenciye, yayla balı, pamuk, ayçiçeği gibi flora kaynaklarının ismiyle de üretilmektedir. Arıcılık faaliyetlerinden elde edilen bal ve balmumu, polen ve arı sütü gibi arı ürünlerinde milli ekonomiye önemli katkısı vardır. Bal üretimini artırmak ve kırsalda yürütülen tarımsal faaliyetleri çeşitlendirmek amacıyla  2003'te destekleme uygulamasına başlanmıştır. Bal, arı sütü, polen gibi ürünlerle piyasada bulunan arı ürünlerinin üretiminden pazarlaması yapılmaktadır. 
Tüketicinin sağlıklı bal tüketebilmesi ve sahteciliği önlemek amacıyla bakanlık düzeyinde kontroller yapılmaktadır. 3  yıllık denetimlerde denetimler sonunda 578 işletmeye hijyen kurallarına uygunsuzluk, kayıt dışılık ve benzeri nedenlerle idari yaptırım uygulanmıştır. Denetimlerde 4 bin 652 numunenin analizi sonucunda 517'sinin kalite kriterlerine uymadığı ya da glikoz kullanılarak üretilen sahte bal saptanmıştır. 2012'den bugüne kadar taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen toplam 34 firmanın 80 farklı parti bal ürünü teşhir edilmiştir. Ülkemizde bal üretimin artmasına karşın bal görünümlü bal aromalı nişasta bazlı şuruplardan sahte bal üretimine sorunlar devam etmektedir. 
Toplumun bilinçlenmesi sahte bal ile gerçek bal tanınırlığının artırılması, bu bağlamda mevcut durum ile yapılabileceklerin araştırılarak soruna kalıcı çözüm bulunması amacı ve arıcılığı sorunlarının araştırılması önemlidir”dedi.

22 Eylül 2016 Perşembe

FETÖ SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR


  NİĞDE VALİLİĞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE,721 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA , 247 TUTUKLAMA ,402 PERSONEL GÖREVİNDEN ÇIKARILMIŞTIR.
       15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY)  aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar Niğde dede kararlılıkla sürdürülmektedir.
      Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle; toplam 721 personel görevden uzaklaştırılmıştır.
       İl Genelinde toplam 247 kişi (78 Milli Eğitim personeli, 70 Emniyet personeli, 14 Adliye personeli, 1 Vali Yardımcısı, 15 Kamu Görevlisi, 4 Akademisyen, 5 Asker, 8 Sağlık personeli, 1 Defterdarlık personeli, 51 sivil) tutuklanmıştır.
      1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile Niğde genelinde 402 personel (1 Valilik personeli, 23 Ömer Halisdemir Üniversitesi personeli, 259 Milli Eğitim personeli, 2 SGK personeli, 1 Çalışma ve İş Kurumu personeli, 5 Müftülük personeli, 1 Patates Araştırma Enstitüsü personeli, 40 Sağlık personeli, 2 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli,1 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, 58 Emniyet Personeli,1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, 1 Jandarma personeli, 4 Defterdarlık personeli, 2 Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, 1 KYK personeli) kamu görevinden çıkarılmıştır.
 Niğde de; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup; daha önceden kapatılan 4 dershanenin de malvarlıkları hazineye devredilmiştir.
    Ayrıca; 1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,  1 öğrenci yurdu inşaatı da hazine adına tescil edilerek Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir.
  Il OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre 1 derneğin faaliyeti,  Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre de 1 derneğin faaliyeti durdurulmuştur.
İl genelinde OHAL kapsamında taşınmaz devrini önlemek amacıyla 1289 kişi için önlem alınmış olup; ayrıca Maliye Hazinesine 37 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğüne 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce İhtiyati tedbir konularak 1974 taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 410 taşınmaz kısıtlanmıştır. Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri ise 32.555.000,00 TL'dir.
    Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.

                                                           
 MİLLETVEKİLİ GÜRER    “ÇAMARDI BADEMDERE  SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”
        Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çamardı Bademdere Köyünün sorunlarının çözülmesini istedi.
       Bademdere Köyünün Çamardı bölgesinde doğal güzelliği yanında tarım ve hayvancılık ile de önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye iken köye dönüşen belde de sorunların  arttığını yerinde giderek gördüğünü ifade etti. Bademdere Köyünde  vatandaşlarla sohbet eden Gürer , tarım ile geçinen bölgede göç nedeni ile nüfusun düştüğünü ancak yaz aylarında nüfusun iki üç katına eriştiğine vurgu yaparak Bademdere gibi yerlerin köye dönüşmesi yanlış olmuştur.Bademdere ve benzeri belediyelerde  ciddi araştırmalar  yapılmadan verilen kararların yarattığı sorunlar artmaktadır”dedi.
      Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu-Çamardı ilçesine bağlı Bademdere  Köyü Aladağları seyreyleyen ve eteklerine değin uzanan güzel bir yerleşmedir. Bu köy sınırları içinde Ciniviz Kale ki onarım ve kurtarma bekleyen antik bir kaledir vardır.Totari su kaynağı yanında Çukurova göçerleri içinde önemli bir yayladır.Belediye iken  6360 sayılı yasa ile Bademdere Köye dönüştürüldü.
        Bu değişim öncelikle arıtma tesisinin işletilmesinde sorun yarattı Muhtarlık bütçesi ile köy arıtma tesisi çalıştırılması olası değil. İl Özel İdare ise Arıtma tesisi halen çalıştırmıyor. Bu nedenle ciddi bir çevre sorunu oluşmak üzere İl Özel idare Halıcılık Atölyesi kapatılmış. Bina çürümeye terk edilmiş. Yazın nüfusu iki kat artan bölgede bu tesis dahi verimli kullanılamamış ve yok olmaya terk edilmiş durumda. Bademdere elma bahçeleri yanında salatalık üretiminde de önemli bir üretim alanı, Sulama suyu bölgede sorun, Gölet yapılacağı yıllar önce açıklanmasına karşın gölet inşasından bir haber yok. 20 yakın köy için içme suyu olarak Totari su kaynağından yararlanması yolunda çalışmadan da bir ses çıkmamış. Kısacası Bademdere sorunları ile baş başa bırakılmış durumda sorunlarını mecliste de dile getireceğim Yetkililerin bir an önce Bademdere sorunlarını çözmeleri için çalışmalarda bulunmalarını diliyorum”dedi.
       Gürer-“Köy içi atıkların zamanında alınmaması nedeni ile ciddi sağlık sorunlarının da doğabileceği ifade edilmektedir. Nüfusuna bakılmaksızın her köy için aynı süre ve günde atıkların alımı yapıldığı büyük köylerde bu nedenle sorun oluştuğu belirtilmektedir. Köy atıklarının büyük köylerde daha kısa aralıklarla alınması ve yeterli atık toplama aracının bölgede görevlendirilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmalıdır.”diye konuştu.
      Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bademdere sınırları içinde yer alan Kalenin onarılması ve Şah Toraman Türbesinin de kurtarılmasını isteyen yazılı soru önergelerini bakanlıklara ilettiğini de belirtti ve Aladağların tanınması turizm amaçlı öne çıkarılması ile Bademdere bu bağlamda da gelişiminin olası olacağını kayt etti.

OKULLAR AÇILDI 
       Ders Zili Çaldı
Resmi ve özel okullarda 18 milyonun üzerinde öğrenci ders başı yaptı.
Törenler, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak şekilde hazırlandı ve 1 hafta boyunca bu kapsamda etkinlikler düzenlenecek.
Birinci dönem 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek
2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen ders başı yaptı.
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek.
Birinci dönem 20 Ocak 2017 Cuma sona erecek. Yarı yıl tatili, 23 Ocak-3 Şubat 2017'de yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 6 Şubat 2017 Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek.
2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak.

YENİ DERS YILI BAŞLADI
 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulunda Kutlandı
         2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 09.00´da Hükümet Meydanında yapılan Çelenk sunma töreni ile başladı.
        Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulunda saat 11.00´de devam eden kutlama programına Niğde Valisi Ertan PEYNİRCİOĞLU, Belediye Başkan Vekili Rıfat ÖZKAN, Garnizon Komutanı J. Alb. İdris TATAROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, diğer protokol mensupları ile veliler ve öğrenciler katıldı.
     Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri de yapılacak bu sebeple kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim okunarak katılımcılar tarafından Aziz Şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar gönderildi.
     Niğde Valisi Ertan PEYNİRCİOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim YAŞAR  günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
    Programın devamında Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu 3. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunarak hoş geldiniz dediler. Günün anlam ve önemiyle alakalı şiirlerin ardından kutlama programı halkoyunu gösterisiyle son buldu.

AK PARTİ YÖNETİMİ VALİ PEYNİRCİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

             Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Ertan Peynircioğlu’nu ziyaret etti.
            Niğde Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyarette Ak Parti İl ve İlçe Yönetiminin Niğde’de ki çalışmaları hakkında bilgi aktaran Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Peynircioğlu’na Niğde Valiliği görevinde başarılar dileyerek 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası gösterdiği yoğun çaba nedeniyle de ayrıca teşekkür ettiler.
             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Peynircioğlu ise Siyasi Partilerin Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunun altını çizerek “Bilindiği üzere Vatandaşlarımız egemenliğini TBMM aracılığıyla kullanmaktadır. Bunun da en önemli vasıtası Siyasi Partilerdir. Vatandaşlarımızın Milli İradesi de Siyasi Partiler vasıtasıyla gerçekleşiyor.” dedi.
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ÇAMARDI DA KUTLANDI


    19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SEBEBİ İLE ÇAMARDI İLÇESİNDE DE TÖREN DÜZENLENDİ. ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ZİYARET EDİLDİ.
Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' e  “ Mareşal “ rütbesi ile “ Gazi “ ünvanı verilişinin 95. Yılı ve 19 Eylül Gaziler Günü Çamardı ilçesi Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
Törene Çamardı Kaymakamı Mustafa SERİN , Garnizon Komutanı Üsteğmen Çelebi BAĞCI , Belediye Başkan V. İlhami ERİKÇİ , Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan ŞİRİN , Emniyet Amir V. Mehmet DEMİR , daire amirleri , Şehit , Gazi ve yakınları katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ve gazi ve şehit yakınlarını ilçe protokolü ziyaret etti.

20 Eylül 2016 Salı

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

              19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Niğde Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi.
            Törene, Vali Ertan Peynircioğlu, İl Garnizon Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Niğde Belediyesi Başkan Vekili Rıfat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP İl Başkanı Erhan Adem, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız, Şehit Aileleri Niğde Dernek Başkanı Ömer Demir,  Kurum Müdürleri ile Gaziler ve Vatandaşlar katıldı.
            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan törende sırasıyla Niğde Valiliği, İl Garnizon Komutanlığı, Niğde Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği çelenk sunumu gerçekleştirildi.
            Şiir okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız yaptı.
            Tören, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki Protokol Üyelerinin Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri” isimli resim sergisinin açılışını yapması ile sona erdi.