31 Ekim 2016 Pazartesi

İş Makinası Kazası
Niğde Fesleğen Köyündeki maden ocağında meydana kazada iş makinesi devrildi.
Meydana gelen kazada   iş makinesinin  devrilmesi sonucu araç içerisine sıkışan A.D. isimli şahıs arama kurtarma ekiplerinin  yapmış olduğu çalışma sonucu yaralı olarak çıkartılıp 112 ekiplerine teslim edildi.


CHP'DEN İL ALAY KOMUTANINA ZİYARET


 Niğde İl Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu'nu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile CHP İl Başkanı , Merkez İlçe Bşk V.,Kadın Kolları Bşk., il- ilçe yöneticileri ve CHP İl Genel Meclis üyesi ziyaret ederek yeni atandığı görevinden dolayı başarı dilediler.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaret sırasında anı defterini de imzaladı.İl Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu ziyaretten dolayı teşekkür ederken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de yaptığı konuşmada yeni görevinde başarılar diledi ve Niğde halkının ülkesine yasalara ve devletine olan bağlılığından söz ederek “Huzurlu bir il olması güvenlik görevlilerimizin hizmetlerini kolaylaştırmaktadır. Kurumları ile uyumlu bir işbirliği mevcut olan sorunların da aşılmasını sağlayacaktır” dedi.

KONFERANS

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE
" TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURULUŞU " KONULU KONFERANS.
KONUŞMACI YRD. DOÇ. İBRAHİM ÖZTÜRK
Turizm İstatistikleri, 
III. Çeyrek: Temmuz-Eylül, 2016

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus ÖZ tarafından yapılan açıklamaya göre,
Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %32,7 azaldı,
Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %32,7 azalarak 8 milyar 277 milyon 9 bin $ oldu. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %71,6’sı yabancı ziyaretçilerden, %28,4’ü ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.
Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 6 milyar 647 milyon 446 bin $’ını kişisel harcamalar, 1 milyar 629 milyon 564 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Ziyaretçilerin kişi başı ortalama harcaması 686 $ oldu,
Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 622 $, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 901 $ oldu.

Ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı çeyreğine göre %30,7 azaldı,
Ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2016 yılı III. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,7 azalarak 12 milyon 63 bin 311 kişi oldu. Bunların %78,5’ini (9 milyon 466 bin 509 kişi) yabancılar, %21,5’ini (2 milyon 596 bin 802 kişi) ise yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Turizm gideri geçen yılın aynı çeyreğine göre %15,8 azaldı,
Yurt içinde ikamet edip başka ülkeleri ziyaret eden vatandaşlarımızın harcamalarından oluşan turizm gideri, geçen yılın aynı çeyreğine göre %15,8 azalarak 1 milyar 131 milyon 773 bin $ oldu. Bunun 893 milyon 248 bin $’ını kişisel, 238 milyon 526 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Yurt dışını ziyaret eden vatandaşlar 2015 yılı III. çeyreğine göre %13,1 azaldı,
Bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,1 azalarak  2 milyon 234 bin 774 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 506 $ olarak gerçekleşti.



NİĞDE’DE ÇOŞKULU BAYRAM KUTLAMASI                                                   
Gürer “Biz Cumhuriyetiz”                         
Niğde’de Cumhuriyet Bayramı törenleri coşkuyla kutlandı.
 Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Niğde protokolü ile vatandaşların katıldığı bayram töreninin ardından CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in katıldığı Atatürkçü Düşünce Derneği etkinliği yapıldı.

Akşam Vali Peynircioğlu’nun verdiği resepsiyona da CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer,  Niğde protokolü ve Gaziler katıldı. Aynı akşam düzenlenen CHP İl Gençlik Kolları  yürüyüşü de çoşkulu geçti. Yürüyüş sonrası CHP İl Gençlik Kolları Başkanı, İl Başkanı ve CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer birer konuşma yaptılar. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer
Niğde Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü sonrası konuşmasında "Biz özgürlüğüz, biz demokrasiyiz, biz Cumhuriyetiz, biz Mustafa Kemaliz. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız”dedi.


Elmada sorun bitmiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, elmada son yıllarda yaşanan sorunların bir türlü bitmediğini bildirerek, “elmada, Rusya ambargosu ve Ortadoğu pazarındaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle rekolte artışı çiftçimizin yüzünü güldürmedi. Yetersiz talep nedeniyle üretici fiyatı geçen yılın 45-50 kuruş altında seyrediyor” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, üretimde Çin ve ABD’nin ardından üçüncü sırada yer alan Türkiye’nin bu yıl, 2015 yılının 300 bin ton üzerinde, 2,9 milyon ton dolaylarında elma üreteceğini belirtti. Son yıllarda elma üretiminin 2,6 milyon ton ile 3,1 milyon ton arasında seyrettiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Türkiye, dünya elma üretiminden yaklaşık yüzde 3,8 pay alıyor. Elmada ülkemiz büyük bir üretim potansiyele sahip. Isparta, Karaman, Niğde, Denizli, Antalya, Kayseri ve Çanakkale’de üretim yoğunlaşsa da ülkemizin hemen her yerinde elma yetiştirilebiliyor. Buna karşın tüketimimiz 2,2 milyon tonu, ihracatımız 142 bin tonu ancak buluyor. Elmanın 300 bin tona yakınını da üretim ve kullanımda kaybediyoruz. Üretim 2,6-2,7 milyon tonun üzerine çıkınca talep yetersizliği yaşanıyor.
Bu sene de bunu görüyoruz. Geçen yıl, üreticide 80 kuruş ile 1 lira 20 kuruş arasında değişen fiyat 35 kuruş ile 70 kuruş arasına indi. Elmada, Rusya ambargosu ve Ortadoğu pazarındaki sıkıntıların devam etmesi nedeniyle rekolte artışı çiftçimizin yüzünü güldürmedi. Yetersiz talep nedeniyle üretici fiyatı geçen yılın 45-50 kuruş altında seyrediyor.”

Akıllı Vezne’de 5 Ayda 36 Bin İşlem

Niğde Belediyesi’nin bünyesine kazandırmış olduğu ‘’ Akıllı Vezne’’ hizmetinden 5 ayda 36 bin kişi yararlandı.
Akıllı vezne sayesinde vatandaşlara su ve benzeri borçları kolaylıkla ödeme imkanı sağlandı.
Niğde Belediyesi, vatandaşların belediyeyle ilgili pek çok işlemi haftanın 7 günü ve günün 24 saati yapabilecekleri ‘’Akıllı Vezne ‘’ uygulamasını 5 ay önce hayata geçirmişti.  Açılışını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yaptığı Akıllı Vezne ‘de 5 ayda 36 bin işlem yapılırken 253 bin 127 TL’de tahsilat oldu. Bu sistem sayesinde vatandaşlar veznede sıra beklemeden, mesai saatleri dışında da gelip kolaylıkla birçok veznesel işlemi yerine getirebiliyor.
Niğde Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Akıllı Vezne sayesinde işlemler daha kolay ve daha çabuk yapılıyor. Akıllı Vezne’yle su, emlak, çevre temizlik, akıllı sayaçlara su yükleme, temizlik vergisi, ilan-reklam, taksitli borçlar gibi ödemelerin kolay ve pratik yapılmasını sağlayan sistemden vatandaş da oldukça memnun.
Belediye binasının girişinde hizmete giren Akıllı Vezne Sistemi, vatandaşların ödemelerini nakit veya kredi kartıyla yapmalarına da olanak sağlıyor. Biri belediye binasında olan Akıllı Vezne’nin diğeri de Özbelde Mevkii’nde hizmet veriyor.

ÇAMARDI KAYMAKAMI MUSTAFA SERİN 'İN

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
"Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümüdür.
29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz.
        1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, birlik beraberlik ve kardeşlik içinde geride bırakacağımızın inancındayım. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

30 Ekim 2016 Pazar

Ulukışla da Han Duvarları Şiirinin Galası yapıldı



Niğde’nin Ulukışla İlçesinde  Faruk Nafiz Çamlıbel’in şiirinden yola çıkarak Dursun Özden’in hazırladığı Han Duvarları Belgeseli Ulukışla’da gösterildi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Vali Yardımcısı, Kaymakam ve Belediye Başkanlarının yanısıra  sanatçı Gürsel Derviş ile Ulukışla halkının katıldığı gösterimde Han duvarları şiiri anlatıldı.

Galada konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Niğde kültürü, folklore, tarihi doğası ile özel ve on bin yıllık yaşamın olduğu coğrafyadır” dedi. Niğde İlinin yeterince tanınmadığını hatta Niğdelilerin dahi yeterince Niğde’ nin dününü bilmediğini belirtti. Niğde ile ilgili yazdığı beş kitap ve beş bine erişen makalede anlattığı Niğde’nin Güney Kapadokya'nın Antik dönem merkezi olduğunu da ifade etti.
CUMHURİYET KONSERİ
Ulukışla Kaymakamlığı Müzik Topluluğu tarafından hazırlanan yeni halk eğitim merkezi binasında Mustafa Kemal'in Sevdiği Türküler, Kahramanlık Türküleri ve Şiir Dinletisi programı gerçekleştirildi.

Niğde Belediyesi’nin 'Girişimcilik Kursu' Kasımda Başlıyor

Niğde Belediyesi’nin AHİKA ve KOSGEB ile birlikte vereceği Girişimcilik Kursu’nun müracaatları sona erdi. Müracaat eden 200 aday arasında yapılan değerlendirmede, 60 aday kasım ayının ilk haftasında başlayacak kurslara katılma hakkını elde etti.
Niğde Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Girişimcilik Kursu’na müracaat eden adaylar, oluşturulan bir komisyon tarafından Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda mülakata alındı. 200 aday arasında yapılan değerlendirmede 60 aday, 4 gün sürecek kurslara katılma hakkını elde etti.
Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda 30’arlı olarak 2 grup halinde verilecek kursların ilki kasım ayının ilk haftasında başlayacak.  İkinci grubun kurs tarihi ise kasım ayının son haftası olarak belirlendi.
Niğde Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ücretsiz olarak verilecek kursları başarıyla tamamlayan adaylara KOSGEB tarafından girişimcilik sertifikalarının verileceği bildirildi.
Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu Belediye Başkanlarının ve Bakanlıklardan Yetkililerin Katılımı ile Gerçekleşti

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler‘in sürdürülebilir ve yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlediği Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu'nda bu yıl Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırıldı. Etkinliğe yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanlarının yanı sıra bakanlıklardan da birçok yetkili katıldı.
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu'nun dördüncüsü 26 Ekim Çarşamba günü Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir'in yaptığı etkinlikte Türkiye'nin de altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı tartışıldı.
“Düşük karbonlu ekonomi ile 17 trilyon doları bulan tasarruf sağlanabilir”
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkenin, kentlerin yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için büyük önem arz eden uluslararası anlaşmalara imza attığını ve bu anlaşmaların Türkiye için de iklim, kentleşme ve yol güvenliği gibi konularda 2030 yılına kadar tutturması gereken net hedefler ortaya koyduğunu belirtti.
Şehirlerin, düşük karbonlu ekonomi ile büyümeleri sonucunda dünya genelinde 2050 yılına kadar 17 trilyon doları bulan bir tasarrufun sağlanabileceğine dikkat çeken Tekir sözlerini şu şekilde sürdürdü: “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler olarak biz de sürdürülebilir kentler için ulaşım ve kentsel gelişimi teşvik etmek amacıyla kirliliği azaltmak, halk sağlığını iyileştirmek, karbon gazı salınımını azaltmak ve güvenli kamusal alanlar yaratmak için faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Özellikle şehirlerde ulaşım ve kentsel gelişim alanında sürdürülebilir ve birbirleri ile bütünleşik çözümler sunmayı hedefliyoruz, yaşanabilir şehirler inşa etmek için tüm çözümlerin bütünleşik bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

“Üniversiteler görevini yaptığı müddetçe yaşanabilir atmosferler oluşturabiliriz”
Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Topçu ise konuşmasında üniversitelerin yaşanabilir şehirler alanındaki rolüne değinerek, “Üniversiteler artık basit bir atmosferden çıkıp çok karmaşık bir atmosfere doğru gitti. bunun doğurduğu bürokrasiden, fazla işlerden kurtulup işlerimizi sürdürülebilir bir hale dönüştürmek için üniversitemizde bir sistem geliştirdik. Bu sistemin özü şudur; bir rektörün, bir öğretmenin, bir bölüm başkanının, bir öğrencinin yaptığı işlerde ne var ise sistem olarak otomatik hale getirmek. Dolayısıyla yaptığımız işlerin basit, uygulanabilir ve sonuç odaklı olması gerekiyor. Her şey insanların daha mutlu bir hayat sürmesi için. Bizim görevimiz bu kadar karmaşık bir üniversiteden, basit yönetilebilir bir üniversite çıkarmak, uygun insanlar yetiştirerek yaşanabilir şehirler konusunda karar vericilere destek olmaktır. Dolayısıyla üniversite öğretimin bu yönde evrilmesi şarttır. Üniversiteler görevini yaptığı müddetçe bizler sürdürülebilir, yaşanabilir atmosferler oluşturabiliriz.” dedi.
“Yaşanabilir şehirler hem şimdiki hem de gelecek nesiller için çok önemli”
WRI US Direktörü & Portland Oregon Eski Belediye Başkanı Sam Adams da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yaşanabilir, sürdürülebilir şehirlere sahip olmak artık zorunlu hale gelmiştir. Sürdürülebilir bir şehir daha sağlıklı, daha refah seviyesi yüksek ve daha eşitlikçi bir yaklaşıma sahip şehir demektir. Bu şehirler hem şimdiki nesil için hem de gelecek nesiller için çok önemli. Tabii yaşanabilir şehirler hedefine ulaşmak oldukça zor bir çalışma gerektiriyor. Farklı paydaşları bir araya getirmek bunlardan bir tanesi. Dünyadaki diğer örneklere bakarak ilham edinmek bu işin en önemli parçasıdır. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz. Bugün burada yaptığımız etkinlik ise bu zoru başarmak adına atılmış önemli bir adımdır.”
Konuşmalar ardından etkinlik; yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler, belediye başkanları ve çeşitli bakanlıklardan yetkililerin; “Küresel Taahhütlerden Yerel Uygulamalara”, “Küresel İklim Hedeflerine Ulaşmak & İklim Değişikliği Eylem Planları”, “Tasarımla Daha Güvenli ve Erişilebilir Kentler” ve “Verimli Binalar: Kentler için Büyük Fırsat” başlıkları altında yapılan panellerdeki bilgi, deneyim ve çözüm önerilerini paylaşımları ile devam etti.
VALİ PEYNİRCİOĞLU İL ÖZEL İDARESİNDE
Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU İl Özel idaresini ziyaret ederek brifing aldı. Brifinge İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna  katıldı.
Genel Sekreter Ali NEBOL'ün yanısıra tüm şube müdürlerinin hazır bulunduğu brifingde Vali PEYNİRCİOĞLU; tüm şube müdürleri ile yakından ilgilendi ve yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
            Genel Sekreter Ali NEBOL’ün verdiği brifingde hem 2015-2016 yılları çalışması yeralırken, 2017 yılında da hazır olan projeler üzerinde duruldu.


DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI
Niğde Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenledi
Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Niğde Belediye Başkan yardımcısı Rıfat ÖZKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Hüseyin DEMİRTAŞ, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa ALİÇ ile çok sayıda davetli, öğrenci ve veli katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi tarafından aziz şehitlerimizin ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.
Programda Bilim ve Sanat Merkezi müdürü İsa ALİÇ, ‘‘15 Temmuz gecesi, ülkemizi, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi yok etmek isteyen hainler harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz darbe girişimine karşı cadde ve meydanları doldurarak hatta ölümü göze alarak bu girişimini bozguna uğratmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz; cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şüphesiz ki o kahramanlar kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma etkinliklerinde aziz şehitlerimizi yâd edecek, hatıralarını nesilden nesile aktaracağız.’’ dedi.

Konuşmanın ardından program; öğrencilerin okuduğu şiirler, 15 Temmuz Destanı adlı video gösterimi, A.S.A grafiğin hazırladığı 15 Temmuz gecesi konulu kum sanatı gösterisi, kurumun müzik öğretmeni Mehmet Ali ERDEN yönetimindeki Bilsem Anadolu Ritim Grubu öğrencilerinin hazırladığı türkü ve marşların dinletisi ile devam etti. Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere çiçek takdimi ve sertifika töreni ile program sona erdi.
NİĞDE İLİNDE 11 ADET DOĞAL SİT ALANI SAPTANDI

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yönelttiği:“Niğde İlinde dağılımı belli bir coğrafi alanla sınırlı olan veya tabii yaşam alanı sınırlı bir coğrafi bölgeden ibaret olan habitat ve türleri nelerdir?
 Bölgedeki hayvan ve bitki türleri nelerdir?
Mevcut şartları sebebiyle yakın gelecekte nesli yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecek türler nelerdir?
Korunmaları adına çalışma yapılmakta mıdır?”
sorularını Bakan yanıtladı:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından verilen yanıtta,“Bakanlığımızca, Niğde İline ait mevcutta 11 adet doğal sit alam olduğu, bunlardan 6 tanesinin 1. Derece Doğal Sit, 1 tanesinin 2. Derece Doğal Sit ve 4 tanesinin de 3. Derece Doğal Sit Alanı olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca 19.07.2012 tarihli ve 28358 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik" ve "Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar" kapsamında doğal sit alanlarının korunarak gelecek nesillere aktarılması, bilimsel kriterler ışığında alanın sahip olduğu biyo-ekolojik (flora, fauna, habitat), jeolojik, hidrojeolojik ve jeomorfolojik değerlerin belirlenmesi ve önerilerin ortaya konulması amacıyla doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan "Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu,,.projelerin idari süreci devam etmekte olup, proje henüz sonuçlanmamıştır”denildi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde doğal dokunun korunmasının önemine vurgu yaparak, “Bulunduğumuz coğrafya tarihi, kültürü, folkloru ve doğal dokusu ile önemli zenginliklere sahiptir. Bunların korunması ve geleceğe taşınmasında herkese ve her kesime düşen sorumluluklar vardır. Bu bağlamda devletin Niğde iline daha ciddi olarak eğilmesi, önemsemesi, koruma kararlarının kağıt üzerinde kalmaması önemlidir. Geleceğimizi birlikte korumalı ve çocuklarımız için değerlerimizi yaşatarak geleceğe taşımalıyız”dedi.


ERKEN TEŞHİS KANSERDEN KORUR
NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜR V. DR. ERTAN DEĞİRMENCİOĞLU “ KANSER KONUSUNDA TOPLUM BİLİNÇLENMELİ “ DERKEN ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNİ ANLATTI. VATANDAŞLARI KETEME BEKLİYORUZ DEDİ.
“Kanser dünyada ve ülkemizde giderek artan, sağlık boyutunun yanı sıra psikolojik,sosyal ve ekonomik boyutları da olan, hasta ve yakınlarını etkileyen çok yönlü bir sağlık problemidir. Dünyada her yıl 12 milyon insan kanser hastalığına yakalanmakta ve 7.6 milyon insan da bu sebeple ölmektedir.
    Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Günümüzde bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli  beslenme, fiziksel aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır.
    Kanserde korunma kadar ‘Erken Teşhis ’üzerinde de durulması gerekmektedir. Erken teşhis, yaşam kalitesi ve süresinin artması açısından ve bazı kanser türlerinde tedavi edilebilme oranını yükselttiğinden oldukça önemlidir. Bu amaçla ülkemizde toplum tabanlı olarak 3 kanser türünde ( Meme ,Rahim ağzı ve Kalın Bağırsak Kanseri) tüm KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi),Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde taramalar yapılmaktadır.
    İlimizde de bu taramalar  KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ayrıca Merkez ve İlçe köylerden Müdürlüğümüze ait araçlarla tarama yaptıracak kişiler Merkez Dışarı Camii arkasındaki KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)’e taşınıp ücretsiz olarak Meme, Rahim Ağzı ve Kalın Bağırsak taramaları yapıldıktan sonra ikametlerine götürülmektedir.
    Taramasını yaptığımız kanserlerden biri olan MEME KANSERİ kadınlarda en sık görülen kanser türü olup, kadınlarda kansere bağlı ölümlerde birinci sırada yer almaktadır. KETEM’de Meme Kanseri için 40-69 Yaş arasındaki kadınlara klinik meme muayenesi ve mamografi taramaları yapılmaktadır. Bu tarama 2 (iki)yılda bir tekrarlanmalıdır
    Erken tanı ile büyük oranda tedavi edilebilen diğer bir kanser türü RAHİM AĞZI KANSERİdir. Bu kanser için 30-65 Yaş arasındaki kadınlara KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde  HPV DNA Testi taraması yapılmaktadır. Bu taramayı belirtilen yaş aralığındaki kadınlarımız 5 (beş) yılda bir yaptırmalıdır.
    KALIN BAĞIRSAK KANSERİ taraması da yine KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde  50-70 Yaş arasındaki kadın ve erkeklerde, 2 (iki) yılda bir olmak üzere Gaitada Gizli Kan(GGK) testi ile yapılmaktadır

    Kanser hastalığına karşı mücadelede ERKEN TEŞHİS dolayısıyla KANSER TARAMALARININ çok önemli olduğunu belirterek, halkımızı ücretsiz olarak taramalarını yaptırabilecekleri  KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerimize bekliyoruz.” Dedi.

Niğde’ye Modern Kavşak

Niğde Belediyesi peyzaj çalışmalarıyla şehrin çehresini değiştirmeye, şehre estetik bir görünüm kazandırmaya devam ediyor. Lale figürünün üzerine Türk Bayraklarının resmedildiği Derbent Kavşağı’ndaki objenin etrafına 12 çeşitten oluşan yaklaşık 25 bin çiçek ve süs bitkisi ekildi.
Niğde Belediyesi kenti geleceğe taşıyacak projelere imza atarken bir yandan da güzel bir görünüm için kavşaklarda ve yol kenarlarında peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Derbent Kavşağı’nda yaptığı peyzaj çalışmasıyla şehrin yeni bir görünüme kavuşmasını sağlandı.
DERBENT KAVŞAĞI’NA YAKLAŞIK 25 BİN ÇİÇEK
Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Derbent Kavşağı’nda 25 bine yakın çiçek ve süs bitkisi ekimi gerçekleştirdi. Derbent Kavşağına ekibin ve aralarında Mavi servi, leylandi, berberis, ligustrum, taflan, büyük ilex, top mazı, büyük şimşir, sarmaşık, kare şimşir ve lavantanın da bulunduğu 12 çeşit çiçek kavşağa güzel bir görünüm kazandırdı.
Derbent Kavşağı’ndaki peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız kadar peyzaj çalışmaları, şehrin estetiği de o kadar önemli bizim için. Derbent Kavşağı’ndaki çalışmalarla caddemiz daha farklı bir görünüme kavuştu. Niğde’mizin daha estetik bir görünüme kavuşması için burada başlattığımız çalışmayı şehir genelinde de devam ettireceğiz. Amacımız Niğde’nin daha yaşanabilir, daha modern, daha yeşil olması’’ ifadelerini kullandı.
Çiftlik İlçesinden Güreşçi Dünya Üçüncüsü Oldu
Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Greko-Romen stilde Dünya üçüncüsü olan Mustafa Baki’yi makamında ağırladı. Başarılı sporcuya günün anısına hediye verildi.
İran’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında Niğde ili Çiftlik İlçesi Divarlı beldesi doğumlu sporcu Mustafa Baki, 60 Kg. Greko-Romen Stil güreş müsabakalarında büyük bir başarı göstererek Dünya Üçüncüsü oldu.

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Yılmaz Kurt’un yönetiminde İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasına hazırlanan Mustafa Baki, 60 Kg.’da katıldığı Greko-Romen güreş şampiyonasında büyük bir başarıya imza attı.

29 Ekim 2016 Cumartesi

CUMHURİYET


29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 93. YILI COŞKUYLA KUTLANDI.


                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ertan Peynircioğlu’nun Valilik Makamında kutlamaları kabulü ile başladı.


                Tebriklerin kabulünün ardından 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nın 93. yılı kutlamaları Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.
                Törene, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ağır Ceza Reisi Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri,  Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
                Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Vatandaşlar, Öğrenciler ve Askeri Birliklerin bayramlarını kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
                Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ile devam eden törende günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yaptı.
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz.” diyen Vali Peynircioğlu konuşmasına şöyle devam etti;
   Her karışı Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mukaddes toprakların ilelebet Türkiye Cumhuriyeti olarak var olması için, her türlü iç ve dış düşmanlarımızla hep birlikte mücadele etmeli, kenetlenip “Bir” olmalıyız.
                Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için, her geçen gün çeşitli alanlarda yerli teknolojiler üretiyoruz. Eğitim düzeyi, ekonomisi, adalet sistemi ile her bakımdan gelişmiş bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın en değerli hazinemiz olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmadan, her alanda bu cennet vatan için gayret sarf etmeliyiz. Allah bu vatan için emek sarf edenleri, gecesini gündüzüne katarak, canını hiçe sayarak gayret gösterenleri daima muzaffer kılsın.
                Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş mücadelemizde ve bu güne kadar şehit düşen tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; fikri hür, vicdanı hür gençleri yetiştiren eğitim camiamızın, değerli Niğdeli hemşerilerimin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”
                Vali Ertan Peynircioğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende halk oyunları gösterisi ve Niğde Belediyesine ait mehteran takımının yapmış olduğu gösteri düzenlendi.
                Törende, şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberinde protokol üyeleri tarafından ödül takdim edildi.
                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.




“Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

28 Ekim 2016 Cuma

CUMHURİYET EN DEĞERLİ MİRASTIR

NİĞDE VALİSİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU ' NUN
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

"Büyük Türk Milleti olarak varoluşumuzun ve muasır medeniyetler seviyesine çıkma amacımızın, eşitlik ve hürriyet temeline dayalı olarak atılan en önemli adımlardan olan Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılını kutlamanın gururu içerisindeyiz.
29 Ekim 1923; Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin hemen ardından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” ilkesi ile çıktığı yolda, Türk Milletinin tarih sahnesinde yerini alışının sembolüdür.
Cumhuriyetin ilanı; büyük bir vizyonla daima ileri bakan, demokratikleşme ve çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yürüyen büyük bir devlet olma çabamızda bize ışık tutacak ve geleceğimiz adına en büyük güvencemiz olacaktır.
Cumhuriyet, milletimiz için sadece bir yönetim şekli olmayıp istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olarak atalarımızın bize bıraktığı en değerli mirastır. Bugün de Cumhuriyet’i gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi Kurtuluş Savaşındaki aynı duygu ve kararlılığa sahiptir. Büyük Önder Atatürk’ün; ” Ey Yükselen yeni nesil Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” sözünde olduğu gibi Cumhuriyetimizin gençlerimizle daha da güçleneceğine inancım tamdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başta Olmak Üzere İstiklal Mücadelemizin Bütün Kahramanlarına Allahtan rahmet diliyor, Niğdeli hemşehrilerimizin ve bütün Vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum."

                                                                                                              

Başkan Akdoğan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Akdoğan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada ‘’ Cumhuriyet, milletin elele vererek ve iman gücüyle mücadele ederek kazandığı özgürlüğümüzün sembolüdür. 93 yıldır özgürce yaşadığımız, bağımsızlığa kavuştuğumuz tarihimizin şanlı dirilişidir. Türk Milleti Cumhuriyet’in ilanından önce ve sonra zorlu dönemlerden geçti ve 15 Temmuz’da da yaşanılan Fethullahçı Terör Örgütünün yaptığı hain darbe girişimi ülkemizi derinden etkiledi. Türk Milleti asırlardır sürdürdüğü kahramanlık geleneğini yine yaşatarak darbeyi darbeyle durdurdu. Milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir bölücü güç duramaz. Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak, ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle vatanı için gözünü kırpmadan canını veren Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten ve kalbi duygularımla kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

CHP MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR 

 CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TBMM’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilanının yıl dönümü de olan bugünü Mustafa Kemal Atatürk 10.ncı Yıl Nutkunda en büyük bayram olarak tanımlamıştır. Cumhuriyet halkın doğrudan temsilcileri ile bugüne değin süre gelmiştir. Bundan sonrada sonsuza değin yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." deyişi akıllardan çıkarılmamalı ve “Kayıtsız Şartsız Egemenlik Milletindir” düşüncesine uygun değerlendirme ve bakış içinde olmalıyız.” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer –“Bayram ilan edildiği günden bugüne coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramına bu kere zor ve sorunlu bir süreçte gidiyoruz. İç ve Dış sorunları ağırlaşan ve bu bağlamda terör örgütleri ile mücadele durumunda olan ülkemizde birlik ve beraberliği dünden daha çok ihtiyacı var. Ötekileştirmeden ülkede Cumhuriyet, Demokrasi ve Mustafa Kemal Atatürk düşüncesi doğrultusunda geleceğe yürümek tek çare ve yoldur.
 Cumhuriyette, Atatürk'ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerini temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Ulus, seçimle yöneticileri seçer, Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele arkadaşları ve onunla bütünleşen halkımız olmasa idi yurdumuz işgal altında olacaktı.  Trakya ve Anadolu’dan oluşan bu coğrafyayı bize vatan olarak emanet eden Milli Mücadele anlayışı olmasa bugün bu topraklarda ya esir ya işgal altında yaşıyor olacaktık. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının halkı ile başardığı büyük kurtuluş mücadelesi sonrasında halkın kendi temsilcilerini seçtiği Cumhuriyet ile bu zaferi taçlandırmıştır. Onun için hem Atatürk’ü hem çok sevmek hem de doğru anlamak öğrenmek zorundayız. Onun bilime bilgiye verdiği değeri, Çağdaş medeniyet hedefini iyi algılamalıyız.  Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeliyiz “dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmadan, Atatürk ilke ve devrimleri sahiplenerek, laik demokratik sosyal devlet ilkesinden ile geleceğe yürüyeceğiz. Cumhuriyetin 93.yılında karşı güçlerin amansız saldırı ve bölücülüğüne rağmen Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğe taşıma yolunda ödünsüz ve korkusuz mücadeleye devam edeceğiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tüm halkımızın büyük bir inanç, onur ve çoşku ile kutlaması da anlamlı ve önemli buluyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ”dedi.                                                                                                     



27 Ekim 2016 Perşembe

ÖMER HALİSDEMİR KROS YARIŞMASI SONUÇLANDI


Ömer halisdemir kross yarışması 26 ekim 2016 tarihinde Bucakçayır koşu parkurunda 15 antrenör, beden eğitimi öğretmenleri ve yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
KATEGORİLER
Küçük Kızlar: 1500mt
Küçük Erkekler:2000mt
Yıldız Kızlar: 2000mt
Yıldız Erkekler: 3000mt
Genç Kızlar: 3000mt
Genç Erkekler: 4000mt
Büyük Bayanlar: 3000 mt.
Büyük Erkekler : 5000 mt.  olmak üzere 8 kategoride gerçekleştirildi.
3000 Metre Büyük bayanlarda
1. Hafize Ünaler
2. Duygu Özbek
3. Kader Yıldırım,
4.Hilal Yazgan olurken,
5000 Metre Büyük erkeklerde
1.Eren Yıldız,
2.Mustafa Şahin,
3.Emrah Can,
4. Halil İbrahim Arıcak oldular.
Yarışmaların sonunda ilk dörde giren sporcular 10 Kasımda Ankara da yapılacak olan Atatürk’ü anma kros yarışlarına katılacaklar.
Yarşmada dereceye giren sporculara ödüllerini
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doc.Dr Sedef  Kurt, İl Hakem Kurulu Başkanı Ali Tunç ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından kupa ve madalyaları takdim ed

NİĞDE’DE KAVUN DA TARLADA KALDI


GÜRER:“ÜRETİCİ PERİŞAN, TARIM BAKANLIĞI SEYREDİYOR”
Niğde ilinde kavun da tarla da kaldı. CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Bor ilçesinde Tepeköy’de üreticiler ile konuştu. Gürer tarlada kalan ürün sorununu TBMM’ye de taşıdı. “Tarım Bakanı üreticilerin sorunlarını seyrediyor ”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer önce üretici ile buluşup sonra TBMM’de dile getirdiği sorunu anlatırken tarımda diğer ürünlerde yaşanan sıkıntıları da dile getirdi.” Üretici ürettiğini satamıyor, tüketici pahalı ürün alıyor, Tarım Bakanlığı seyrediyor “dedi
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada ,“ Niğde'de üretici perişan. Burada bunu dile getiriyoruz ama Tarım Bakanlığının Niğde'ye daha müdahalesi yok. Hafta sonu köyleri gezdim, elma 10 kuruş, patates 25 kuruş, domates 15 kuruş. Tüccar almadığı için ürün maliyetinin altında dahi satılamıyor. Bor Tepeköy'de de kavunlar tarlada kalmış. Üreticilerle konuştum, dekar maliyeti 1000 lira  iken tüccar gelip 1 dekar kavunu 100 liraya dahi almıyor. Şu anda ürün tarlada. İlaç, mazot, gübre, elektrik ile kuyudan çıkarıldığı için maliyeti artan suyun kullanıldığı Niğde'de Tarım Bakanlığı Niğde'yi neden unutuyor? Ürün değer bulmadığı gibi; Niğde, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi dışında bırakıldı. Yüzde 70'i tarım ve hayvancılıkla geçinen bir bölge nedense IPARD kapsamına alınmadı. Havza bazlı teşvik kapsamında elma, patates, kavun yok. Hayvancılıkla ilgili düzenlemede Niğde unutuldu. Üretici ürününü satamıyor, tüketici ise kentlerde pahalı ürün almak durumunda kalıyor.Tarım Bakanlığı ise seyrediyor. Bakanlığın bu konuda Niğde ve diğer bölgelerdeki üreticiler için dikkatini çekiyorum” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Bor Tepeköy’de konuştuğu üreticilerle tarlalarda kalan ürünü de yerinde gördü ve  patates, elma, domates sonrası kavun ürününde dahi üreticinin mağdur durumda olması ve Tarım Bakanlığının bu bağlamda bir müdahalesinin olmamasını anlaşılır görmediğini ifade etti. “Bol bol vaat ve kağıt üzerinde kalan söz var ama  tarım kan kaybediyor üretici ekim dikim yapmaktan vazgeçiyor. Bunun sıkıntısı gelecek yıllarda pahalı ürün olarak tüketiciye de yansır. Bir an önce sorun olan ürünlere bakanlık doğrudan müdahalede bulunmalıdır “diye konuştu. Gürer, Tepeköy  ve Karanlıkdere köyleri için  sulama amaçlı gölet sözünün de halen uygulamaya geçirilmediğine de  vurgu yaptı .”Bir an önce Karanlıkdere ve Tepeköy için  gölet yapımı sağlanmalıdır”dedi.


26 Ekim 2016 Çarşamba

NİĞDE DE FETÖ / PDY SORUŞTURMALARI DEVAM EDİYOR

NİĞDE VALİLİĞİ OHAL BASIN AÇIKLAMASINA GÖRE ; İL DE 369 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA , 251 TUTUKLAMA  ,402 GÖREVDEN ÇIKARMA
15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY)  aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir. 
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 26 Ekim 2016 tarihi itibariyle; toplam 360 personel görevden uzaklaştırılmıştır. 
İl Genelinde toplam 251 kişi (78 Milli Eğitim personeli, 71 Emniyet personeli, 14 Adliye personeli, 1 Vali Yardımcısı, 17 Kamu Görevlisi, 4 Akademisyen, 5 Asker, 8 Sağlık personeli, 1 Defterdarlık personeli, 52 sivil) tutuklanmıştır.
01 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 402 personel (1 Valilik personeli, 23 Ömer Halisdemir Üniversitesi personeli, 259 Milli Eğitim personeli, 2 SGK personeli, 1 Çalışma ve İş Kurumu personeli, 5 Müftülük personeli, 1 Patates Araştırma Enstitüsü personeli, 40 Sağlık personeli, 2 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli,1 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, 58 Emniyet Personeli, 1 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, 1 Jandarma personeli, 4 Defterdarlık personeli, 2 Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, 1 KYK personeli) kamu görevinden çıkarılmıştır
Niğde de; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 21 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup; daha önceden kapatılan 4 dershanenin de malvarlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca; 1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne,  1 öğrenci yurdu inşaatı da hazine adına tescil edilerek Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir. İl OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre 1 derneğin faaliyeti,  Bor İlçe OHAL Bürosu Başkanlığı kararına göre de 1 derneğin faaliyeti durdurulmuştur. 
İl genelinde OHAL kapsamında taşınmaz devrini önlemek amacıyla 1111 kişi için önlem alınmış olup; ayrıca Maliye Hazinesine 37 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğüne 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce İhtiyati tedbir konularak 1982 taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 412 taşınmaz kısıtlanmıştır. Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri ise 32.555.000,00 TL’dir. Ayrıca; Bor İlçesinde bulunan 1 adet tarım ve hayvancılık tesisinin mülkiyeti 343 adet büyükbaş hayvanla birlikte hazineye devredilmiştir.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.

"İŞ CİNAYETLERİNDE AVRUPA 1'İNCİSİ, DÜNYA 3'ÜNCÜSÜ OLMAMIZ KABUL EDİLEMEZ!"

GÜRER ” HİÇBİR MALİYET İNSAN YAŞAMININ SAHİP OLDUĞU DEĞERİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR”
MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER İŞGÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ KANUN DEĞİŞİKLİĞİ AKP MİLLETVEKİLİ OYLARI İLE REDDEDİLDİ

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında verdiği değişiklikle ilgili Kanun Değişiklik teklifi AKP Milletvekili oyları ile reddedildi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer:“30/6/2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan 20/6/2012 tarihli, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 7'nci maddesinin değiştirilmesiyle ilgili Kanun Teklifi verdim. Kamu kurum ve kuruluşları hariç 10'dan az çalışanı bulunan iş yerlerinde de bunun uygulanması talebinde bulundum.  Kamu hariç 10 kişiden az işçi çalıştırılan yerlerde Bakanlığın maddi desteğiyle iş güvenliği ve sosyal güvenlik anlamında düzenlemeler ihtiyaç durumundadır. “dedi.
2015 YILINDA İŞ CİNAYETLERİ İLE 1730 KİŞİ, 2016 YILINDAN BU GÜNE KADAR 1.421 KİŞİ YAŞAMINI KAYBETTİ
CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Üyesi Ömer Fethi Gürer sözlerine şöyle devam etti:“Türkiye'de 2014 yılı itibarıyla 1 veya daha fazla sigortalı işçi çalıştıran iş yeri sayısı 1 milyon 679 bin 940'tır. Bu iş yerlerinin yüzde 85'ine karşılık gelen 1 milyon 434 bin 262 iş yeri, 10 kişinin altında personel çalıştıran işletmelerdir. Türkiye İstatistik Kurumunun rakamlarına göre, Türkiye'de 2015 yılı itibarıyla herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı olmadan çalışan kayıt dışı oranı yüzde 35'dir. 2015 yılında iş cinayetlerinde 1.730 kişi yaşamını yitirmiştir. 2016 yılı ilk dokuz ayında 1.421 kişi, Eylül ayında 141 kişi, Ekim ayında 121 kişi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmiştir. İş cinayetlerinde Avrupa 1'incisi, dünya 3'üncüsü olmamız kabul edilemez.” dedi.
YAŞAM HAKKI, EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Yasa teklifi ile ilgili konuşmasında,“ Yaşam hakkı en temel insan hakkıdır. Çalışma yaşamından önce düşünülmesi gereken insan hayatının hesaplanamaz değeridir. Hiçbir maliyet insan yaşamının sahip olduğu değerin üzerinde değildir. İş kazalarına karşı alınacak önlemlerde özünde bu bakış yer almalıdır. Ülkemizde ne yazık ki sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma, esnek, güvencesiz istihdam politikaları, çalışma koşullarının ağırlaştırılması, kadın, genç, çocuk emeğinin sömürüsü ve kayıt dışı istihdamlarla iş kazalarının daha da fazla yolu açılmaktadır. İş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili yapılacak düzenlemelerde mutlak surette kapsam genişletilmeli ve çalışanların lehine düzenlemeler yapılmalıdır. İş cinayetleri kaza  ve kader değildir, tamamı önlenebilir. İş kazalarının yanı sıra meslek hastalıklarıyla da ülkemiz ilk sıralarda yer almaktadır. Çalışma yaşamının içinde bulunan olumsuzluklardan kaynaklanan iş kazaları çalışanlar için büyük risktir. İnsan yaşamının değeri, konuşmamda belirttiğim gibi, bir fiyatlandırmayla hesaplanamaz. Eğer bir iş yeri açılıyorsa, 10 kişiden az kişi çalıştırıyorsa, orada iş güvenliği ve yasayla ilgili yapılacak düzenlemelerde, eğer kişinin bu yollu mağduriyeti oluşuyorsa o konuda da devletin destek vermesi gerekir. Bu nedenle bu kanun teklifinin değerlendirilmesini ve olumlu oy vermenizi temenni ediyorum.
    Bakanlarımıza yazılı ve sözlü olarak ilettiğimiz soru önergelerinde, Meclis araştırmalarında iş kazalarını sık sık gündeme getiriyoruz. İş cinayetlerinin varlığı, çalışma hayatında yarattığı risk, insanların işe olan ihtiyaçlarıyla doğan boşlukların tamamı değerlendirilmeli ve bu bağlamda İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'yla ilgili vermiş olduğumuz teklifin olumlu biçimde ele alınarak kanunda bu değişiklik yoluna gidilmesini yüce Meclisten temenni ediyorum.”dedi. Kanun değişiklik teklifi AKP milletvekili oyları ile reddedildi.