28 Şubat 2010 Pazar


HAYDİ KIZLAR FOTOĞRAF ÇEKELİM

Çamardı İlçesi'nde proje faaliyetlerine kursiyer olarak katılacak olan ilköğretim öğrencisi 25 kız çocuğu, yöredeki köylerde yaşayan, gelir seviyesi düşük ailelerin başarılı çocukları arasından seçildi. Çamardı YİBO ‘ da 14 köyden gelen öğrecilerin öğretim gördüğü , bu proje için seçilen öğrencilerin 7. Ve 8. Sınıflardan seçildiği belirtilmiştir.

Genç Doğa, Doğu Akdeniz'in ikinci büyük havzası konumunda olan Seyhan Havzası'nın Niğde-Çamardı Yöresi'nde, sulak alanların ve doğal su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmak ve kamuoyu ile bölge halkının dikkatini çekmek amacıyla “Haydi Kızlar Fotoğraf Çekelim!” adlı bir proje hazırlamıştır. Bu proje Birleşmiş Milletler Ortak Hibe Programı” kapsamında, Niğde-Çamardı Yöresi'nde yaşayan halkın ve yerel kurumların iklim değişikliğine uyum kapasitelerini geliştirmek ve katkı sağlayabilmek amacıyla hazırlanmıştır.

21 Şubat 2010 Pazar

GAZETEMİZ 3 YAŞINDA
yayın hayatına 08.3. 2008 yılında başlayan,ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ , 3 yaşında. Gazetemizin daha iyi ve daha uzun soluklu olması sizlerin elinde.
yine de abone olarak, reklam vererek destekleyen ;Gözde Lahmacun ,Ceragem Çamardı ,Aksoylar Seyahat , İmren Lahmacun ve Emir Sigorta ' ya teşekkür ederiz. ,gazetemiz yazarları, Özer ARSLANPAY ve Hayrettin OĞUR 'a da teşekkür ediyoruz.

20 Şubat 2010 Cumartesi

BOKS MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK 'TA
Yıldız Erkekler Boks Mili Takımı güç geliştirme kampı başladı. 16 - 28 Şubat tarihleri arasında Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim merkezinde çalışmalarına başladılar.
Yıldız erkek boks milli takım teknik direktörü Sefer Karataş Demirkazık’da yapacakları Milli takım güç geliştirme kampı ile ilgili bilgi verdi. 2010 yılı Faaliyet Programı doğrultusunda Boks Milli Takımı 16–28 Şubat 2010 tarihleri arasında yaklaşık 65 milli boksör ile Demirkazık kamp eğitim merkezinde kamp’a gireceğini belirtti.

19 Şubat 2010 Cuma

ESNAFLAR YENİ BAŞKANI SEÇTİ
Çamardı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçimi ve Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı için iki aday yarıştı. Sami ALTINKAYA ve Mehmet ALAKUŞ.
Olağan Genel Toplantısı salı günü Çamardı Öğretmenler Evi Sosyal Hizmetler salonun da yapıldı. 261 kayıtlı üyeden 234 esnafın oy kullandığı 4. olağan genel kurul toplantısında 5 oy geçersiz sayıldı.
Sami ALTINKAYA 90 oy alırken, Mehmet ALAKUŞ 139 oy alarak, Çamardı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yeni başkanı oldu. ALAKUŞ, kutlamaya gelen konukları kabul etti.

17 Şubat 2010 Çarşamba


VALİ DEMİRKAZIK KAMPINDA
DEMİRKAZIK’TA KAMPTA BULUNAN GÜREŞ VE JUDO TAKIMINI VALİ ÂLİM BARUT, MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET ZİYARET ETTİDemir kazık’ta kampta bulunan güreş ve judo takımını vali Âlim Barut, milletvekili Muharrem Selamoğlu ve beraberindeki heyet Emli vadisi ve Demirkazık bölgesinde inceleme gezisi yaptılar. Demirkazık kamp eğitim merkezinde 25 ocak 2010 tarihinden bu yana kampta bulunan Niğde güreş ve judo takımlarını ziyaret etiler.
NİĞDE GÜREŞ VE JUDO TAKIMLARI DEMİRKAZIK’TA
Niğde İli Güreş ve Judo takımları 22 Ocak–08 Şubat 2010 tarihleri arasındaÇamardı Demirkazık Kamp Merkezinde kamp yaptılar.turnuvalara hazırlık amacı ile Fizik Kuvvet ve Kondisyon Gelişim Kampına Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanmaktalar.Güreş takımı 3 antrenör ve 15 sporcu ile judo takımı ise 1 antrenör ve 6 sporcu ile kampa katıldı

16 Şubat 2010 Salı

DERNEK ,BELİRLENEN AİLELERE YARDIMLARA BAŞLADI.
İç Anadolu Kuraklıkla Mücadele ve Ekolojik Yaşam Derneği (AnaDoğa) tarafından yürütülen "Yoksul Çiftçiler ve Kadınlara Yönelik Saanen Süt Keçisi Yetiştiriciliği" projesi kapsamın da , dernek tarafından Niğde , Çamardı , Bor ve Ulukışla ilçelerinde yardım başlamıştır.
İç Anadolu Kuraklıkla Mücadele ve Ekolojik Yaşam Derneğinden Çamardı Ekspres'e yapılan açıklamalara göre; belirledikleri ailelere , daha doğrusu kadınlara 14 + 1 Saanen Süt Keçisi , keçi süt sağma makinası , kaba yem ve kesif yem (torba) verildiği belirtildi.. Bu dağıtımdan Çamardı ilçesi nde 3 aileye , Burç beldesinde de 1 aileye yardım yapılmıştır. .
TRAFİK KAZASI
Elektrik Direğine Çarpan Sürücüyü Elektrik Çarptı .
Çamardı İlçesi'nde , Köylere Hizmet Götürme Birliği Saymanlığı'nda görevli memur Ali Üçer, Çamardı Niğde yolu Üçkapılı köyü yakınlarında yolun karlı ve kaygan olması sebebiyle yönetimindeki 51 EA 541 plakalı otomobilin kontrolünü kaybederek , yol kenarındaki elektrik direğine çarpması sonucu ağır yaralanmıştır.
ÜSKÜL KÖYÜ MUHTARI GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
MUHTAR TACETTİN BAYRAK , GAZETEMİZİ ZİYARET EDEREK , KÖYDE YAPILAN HİZMETLERİ VE KÖYÜNÜN İSTEKLERİNİ BELİRTTİ.
Çamardı ilçesi Üskül (Yeniköy) köyü Muhtarı Tacettin BAYRAK, her köyde olduğu gibi, Üskül köyünde de sorunlar olduğunu bunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU
YAPACAKLARINI“2010 HEDEFLERİMİZ” DİYE AÇIKLADI. ** İlçemiz İmar haritası çizimi için çalışma yapmak.
** Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun eski harap binası yıkılıp yerine yeni binanınyapılması için gerekli çalışmaların yapılması. ** İlçemizin daha güzel bir görüntü sergilemesi için cevre ve yol düzenlenmesi yapılması.
** Belediyemize ait su kanallarının su kaybının önlemesi maksadı ile beton kanala dönüştürülmesi için çalışma yapılması.
** damlama usulü ile sulamaları için Belediyemizce gerekli kolaylıkların sağlanması.
** Turizme önem verilerek, yaylacılık Turizmi için alt yapı çalışmalarına devam edilmesi. Diye yeni yıl projelerini açıkladı.

13 Şubat 2010 Cumartesi


BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA
Bayan Güreş Milli Takımı Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 05 - 19 Ocak 2009 tarihleri arasında 35 sporcu ile kamp çalışmalarına başladı. . Milli takımın hedefleri bu yılki Uluslar arası turnuva ve şampiyonalara şimdiden hazırlık yapmak, bayan güreşçilerin eksikliklerinin giderilmesi ve Uluslar arası deneyim kazanmaları için çalışarak turnuva ve şampiyonalara hazır hale gelmelerini sağlamak olduğunu yoğun bir faaliyet dönemi geçirebileceklerini belirtti
EYNELLİ KÖYLÜLERİNİN İSTEKLERİ
Eynelli köyü muhtarı ve köylüler , yetkili ve ilgililerden istekleri olduğunu ,. Çamardı ilçesi Eynelli köylüleri en önemli sorunlarının köyün içinden akan derenin olduğunu , bir an önce ıslah edilmesini , Geçen yıl köye gölet yapıldığını , fakat kapalı boru sisteminin olmadığını , 2 bin dönüm arazinin sulanamadığını , . Içme suyu borularının değiştirilmesinin yarım kaldığını, tamamlanmasını , köyün içine parke taş döşenmesini istiyorlar. Doktorlarının gittiğini , yerine doktor verilmesini , Eynelli köyüne düğün salonu ve konuk evi istediklerini belirttiler.

TARİHİ KİLİSE HARAP HALDE
Çamardı ilçesi , Maden mahallesinde bulunan kilise ,kaderine terk edilmiş , yıkılmaya yüz tutmuş bir durumda. Gazetemiz Çamardı Ekspres’ te geçtiğimiz yıl “ kilise ilgi bekliyor “ diye haber yaptık. Fakat o günden bu güne değişen bir şey olmadı. Bakımsız , tavanı tutan sütunların bazıları yıkıldığı için, tavan da yer yer yıkılmalar olmuştur.İçinde ateş yakılmış. Duvarları tahrip edilip , yazılar yazılmış. Bir an önce bakım yapılmalı, görülmeye değer bir yapı haline getirilip , turizme açılmalıdır.

VALİ ALİM BARUT ÇAMARDI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ VALİ BARUT; “ÇAMARDI İLÇESİ ASAYİŞ AÇISINDAN HUZURLU BİR İLÇE” DEDİ
Niğde Valisi Âlim Barut turlarına, Çamardı İlçesi ile devam etti. Çamardı İlçe halkı ile tanışmak ve onların asayiş, eğitim, sağlık, tarım, yol, su gibi sorunlarını yerinde incelemek üzere Vali Barut ve beraberindekiler Çamardı İlçesine geldiler.. İlk olarak Kaymakamlık ziyaret edildi. Ziyarette Çamardı Kaymakamı Turgay İlhan, İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaş karşıladı. sonra alt katta bulunan İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Durgun ziyaret edildi. Buradan İlçe Belediye binasına geçildi. . Vali Barut, Belediye Başkanından bilgi aldıktan sonra İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Akyıldız ile İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Menduh Pökün'ü makamlarında ziyaret edip, İlçenin asayişi hakkında bilgi aldı.
HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KURSLARI
Çamardı ilçesinde ,açılan kurslara büyük ilgi var. Çamardı Halk Eğitim Müdürlüğünce bu eğitim ve öğretim yılı Güz Dönemi içinde 6 branşta toplam 16 kursun açıldığı belirtildi.
. Halk Eğitim Müdürü Kudret ÖZÇELİK , 2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim yılı güz dönemi yani yaklaşık 4 aylık süre içinde 145 bayan , 144 erkek toplam 289 kursiyerin bu kurslardan yararlandığını belirtmiştir.

MUHTAR “ SAĞLIK GÜVENCEMİZ YOK “ DEDİ
MUHTAR İBRAHİM AYDOĞAN MUHTARLARIN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ. Çamardı ilçesi Mahmatlı köyü Muhtarı İbrahim AYDOĞAN , kendisinin ve diğer muhtarların pek çok sorunu olduğunu söyledi. muhtarlarında çok sorunu olduğunu , yetkililerin de bu sorunlara çözüm bulmaları gerektiğini belirtti.
Muhtar AYDOĞAN , çok az bir ücret aldıklarını , sağlık güvencelerinin olmadığını, bu konu ile ilgili yasanın bir an önce çıkarılmasını istediğini söylerken , Bağ-kur borçlarını bile ödeyemediğini , sağlık hizmetlerinden faydalanmadıklarını belirtti.

ÇAMARDI MESLEK YÜKSEK OKULU
İlçeye büyük yarar sağlayan Meslek Yüksek Okulu’nun tekrar ilçede açılmasını istiyor halk.
Müdürlüğünü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk'ün yaptığı Çamardı Meslek Yüksekokulu açılmış,Bünyesinde Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak Su Ürünleri , Arıcılık, Bahçe zireati , Ağaç İşleri ve maden programları bulunuyodu. 7 akademik personel Görev yapmakta idi. Devamlı göç veren , büyük nüfus azalması yaşayan Çamardı ilçesinin gelişmesi ve kalkınması için Meslek Yüksek Okulu’nu tekrar ilçeye kazandırmak gerekir.

12 Şubat 2010 Cuma

NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT MİLLİ TAKIM EKİBİNİ ZYARET ETTİ
Niğde Valisi Alim BARUT, Bisiklet A Milli Takımı teknik kadro ve sporcularla birlikte Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde kamp yapan 27 kişilik milli takım ekibini ziyaret etti.

ÇUKURBAĞ KÖYÜ SORUN LAR ÇÖZÜLSÜN İSTİYOR
Çukurbağ köyü muhtarı Nurettin KIRAÇ köyün ve köylülerin sorunlarını dile getirdi. Köyün girişindeki köprünün dar olduğunu, genişletilmesi için dört yıldır yapılmasını beklediklerini ,sık sık kazaların yaşandığını belirtti.
. En önemlisi de ; elma üreticisi köylülerin sorunlarının çok olduğunu, KIRAÇ , meyve suyu için fabrikanın elmaları çok ucuza aldığını söyleyen muhtar , verilen ücretin emeklerinin karşılığı olmadığını, alıcı tüccarında olmadığını , elmaların satılmadığını , üreticinin elinde kaldığını belirtti.

10 Şubat 2010 Çarşamba

ELMALAR TOPLANDI
Elma üreticileri sorunlarına çözüm bekliyor. Çamardı ilçesi , belde ve köylerinde elmaların toplanmasına başlanıldı. Yaklaşık bir ay gibi bir süre de tamamlanan elma toplama , sorunları da tekrar gündeme getirdi.
Üreticiler , ; toprak analizi yapılmasını , ilaçlama konusunda bilgi verilmesini ve ziraat mühendislerinin sık sık gelmesini istiyorlar. Ayrıca , topladıkları ürünü satamadıklarını, değerinin verilmediğini ,söylerken,yardım edilirse, yol gösterilirse, daha iyi ürün alacaklarını söylüyorlar.
BİSİKLET MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK’TA
Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi Bisiklet Federasyonu Büyük Erkekler Milli Takımını ağırlıyor. 12 - 25 Kasım 2009 tarihleri arasında Bisiklet Federasyonu Büyük Erkekler Mili Takımı kondisyon kampı yapacağı belirtildi. 2007 ve 2008 yıllarında da Demirkazık Kamp Eğitim Merkezine gelen Bisiklet Milli Takımı , Aladağlar Demirkazık ’ta ki çalışma ortamının çok elverişli olduğunu , bu sebepten bu yılda kamp için , yine Demirkazık kampını seçtiklerini belirten milliler , 25 sporcu ve 2 antrenör ile kamp çalışmalarına başladı.

9 Şubat 2010 Salı

HENTBOL MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK’TA
Hentbol Gelişim Kampı ve Milli Takım alt yapı hazırlık kampı Demirkazık Dağ ve Kayak Evi Eğitim Kampındaydı. Hentbol Milli Takımı 28 - 30 Ekim tarihleri arasında 65 kişilik sporcu ve teknik kadrosu ile kamp çalışmalarını Çamardı Demirkazık’ta yaptı.

YENİ NİĞDE VALİSİ
Alim BARUT , yeni görevine başlıyor.
Valisi Sebahattin Öztürk Erzurum Valiliğine atandı. Öztürk'ten boşalan makama İçişleri Müsteşar Yardımcısı Alim Barut getirildi.Niğde Valilisi Alim Barut ,01.02.1955 tarihinde Yozgat'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1977 yılında mezun oldu. İçişleri Bakanlığınca yapılan maiyet memurluğu (kaymakam adaylığı) imtihanını kazanarak 1978 yılında Kahramanmaraş'ta devlet memurluğu görevine başladı.
2004 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü, aynı yılsonunda Müsteşar Yardımcılığına atandı. Halen bu görevi yürütmekte iken, Niğde Valiliğine atandı.İngilizce bilen Barut, evli ve üç çocuk babası.
VALİ ÖZTÜRK, ÇAMARDI İLÇESİNE VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU
Niğde Valiliği görevini yürütmekte iken Erzurum Valiliği'ne atanan Vali Sebahattin Öztürk, Çamardı İlçesine veda ziyaretinde bulundu. Vali Öztürk'ü Çamardı İlçe Kaymakam Vekili Ozan Gazel ve Belediye Başkanı Yavuz Soylu'nun yanı sıra kurum müdürleri, vatandaşlar karşıladı. Vali Öztürk İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanını Makamlarında ziyaret etti.

7 Şubat 2010 Pazar

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDEYDİ
Türkiye Dağcılık Federasyonu 2009 Yılı Faaliyet Programı içerisinde yer alan ileri kaya eğitim kampı başladı. Eğitime katılımın fazla olması nedeni ile batı ve doğu bölgesi sporcuları iki ayrı gruba ayrılarak eğitim yapacaklar 26 Eylül 03 Ekim 2009 tarihleri arasında batı grubu Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezi futbol sahasında çadırlı olarak yapılmaktadır dağcılar uygulama kaya eğitimini cımbar vadisinde yapmaktadırlar .
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ALTIN
Çamardı Kaymakamı Turgay İlhan, ÖSS'de ve SBS'de başarılı olan öğrencilere altın hediye etti. -2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Niğde Valiliği tarafından yürütülen Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında başarılı olan idareci ve öğretmenlere ödülleri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Salonunda düzenlenen törenle verildi.Törene Çamardı Kaymakamı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve başarılı öğrenciler katıldı.
ÇAMARDI İLÇESİNE TOKİ EVLERİ
Çamardı ilçesi Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , ilçeye yapılacak olan TOKİ evleri hakkında bilgi verdi. Bereketli mahallesi , Yayla evleri karşısına 136 konut yapılmasına karar verildiği , konutların 90 m2 olduğunu , başvuruların başladığını , belirten Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , , 3 bin TL (3 milyar) peşinat ve konut bitinceye kadar , taksitlerin başlamayacağını , eve girince kira öder gibi ödeme yapılacağını belirtti. Bunun çok önemli olduğunu belirten Yavuz SOYLU , konut inşaatlarının başladıktan altı ay sonra teslim edileceğini vatandaşların başvurularını beklediklerini belirtti.
MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ
Aladağlar'ın 2500 metreden yüksek kesimlerine de mevsimin ilk karı düştü. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştığı belirtildi.. Kar yağışı nedeniyle hava sıcaklığı Çamardı Demirkazık Kamp Merkezin de 2 dereceye, Çamardı ilçe merkezinde ve Aladağlar'ın çevresindeki yerleşim merkezlerinde hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

6 Şubat 2010 Cumartesi

EN BAŞARILI OKULLARA BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
Niğde ili genelinde Teftiş Gruplarınca değerlendirilen ve en başarılı bulunan okullar başarı belgesi ile ödüllendirildi. Bu değerlendirmeye göre, Niğde ili ve ilçelerindeki en başarılı 6 okul belirlendi.Çamardı ilçesi Kavlaktepe köyü Şehit Üsteğmen Ruhi AKSOY İlköğretim Okulu 95 puan alarak, OTDÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde İlköğretim Okulu ile aynı dereceyi paylaştı. Kavlaktepe Şehit Üsteğmen Ruhi AKSOY İ.Ö.Okul müdürü Gökhan BALCI’nın tek derslikli okulda 26 öğrencisi bulunmaktadır. Teftiş Gruplarınca teftiş ve değerlenrilmesi yapılan okulların başarı belgeleri, yapılan bir tören ile törene katılan okul müdürlerine verildi.
İHALE YAPILDI
Çamardı İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği'Doğrudan Temin Usulü ile ayrı ayrı ihalesi yapıldı. Celaller Köyü Yol ve Kaldırım Düzenleme İşi, (Kilitli parke taşı alımı, nakliyesi ve döşemesi)Demirkazık Köyü Yol ve Kaldırım Düzenleme İşi, Elekgölü Köyü Yol ve Kaldırım Düzenleme İşi,Orhaniye Köyü Yol ve Kaldırım Düzenleme İşi,Yeniköy (Üskül) Köyü Yol ve Kaldırım Düzenleme İşi,
MÜFTÜ YİNE GELMEDİ

Geçtiğimiz yıl Çamardı ilçe Müftüsü Ali ÇAM’ ın Kayseri Yeşilhisar’a atanmasından sonra,Çamardı ilçe müftülüğüne İzmir il müftülüğünden Mustafa Çalışkan’ın ataması yapılmış fakat gelip başlamaıştır. Bir yıldır önce Fatih ONGUN , daha sonra Ali KAPLAN’ ın vekalet ile yürüttüğü Çamardı ilçe müftülüğüne Çankırı ili Eldivan ilçe müftüsü Ali CAN atanmıştır. Yeni ataması yapılan müftü Ali CAN , Kütahya ili Çavdarhisar müftüsü olarak göreve başlamıştır.