22 Haziran 2010 Salı


SURİYE VE TÜRK GÜREŞ MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP MERKEZİNDE HAZIRLANACAK
Yıldız Greko-Romen Milli takım teknik direktörü İbrahim Yıldırım Demirkazık kamp eğitim merkezinde yapacakları milli takım kampı ile ilgili açıklama yaptı.
“Güreş Federasyonu başkanlığımızın 2010 yılı faaliyet programları gereği Yıldızlar Greko-Romen Güreş Milli Takımı Hazırlık kampı 16 Haziran-06 Temmuz 2010 tarihleri arasında Suriye Grekoromen Güreş Milli takımı ile Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde yaklaşık 60 kişilik kadro ile 10 kişilik Suriye Güreş milli takımının katılımı ile ortak ikili kamp yapacak.”dedi.
sonunda hedeflerinin 8 Ağustos 2010 tarihinde Bosna Hersek'te yapılacak olan Yıldızlar Grekoromen Avrupa şampiyonasına hazırlık olduğunu söyledi.

21 Haziran 2010 Pazartesi


HALK EĞİTİM MERKEZİNDE
YIL SONU SERGİ VE BELGE TÖRENİ

Çamardı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim yılında açılan kursların ,geleneksel yıl sonu sergi ve belge töreni geçtiğimiz gün yapıldı.
Tören ve sergi Çamardı Halk Eğitim Merkez binasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile başladı. İlk konuşmayı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kudret ÖZÇELİK yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Müdür yardımcısı İsmail Karacan kısa bir konuşma yaptı. Ve belge törenine geçildi.Kursiyerlere belgelerini İlçe Kaymakamı Turgay İLHAN ‘ ın eşi İlkay İLHAN ve daire amirleri verdi.

20 Haziran 2010 Pazar

18 Haziran 2010 Cuma

KÖYLERİN SORUNLARI
ÇARDACIK KÖYÜ
Çamardı ilçesi Çardacık köyü Muhtarı Fevzi AKTAŞ , köyün içindeki yolların yani bahçe ve yayla yollarında düzenleme yapıldığını , iki köy arası bahçe yollarını hizmete açtığını ve kumlattığını belirtti.
Sulama suyu sondajının devam ettiğini , hazır olan sulama suyunda gözün açılıp , boru içine alınması yani havuza alınmasını istiyoruz dedi.
Dört ay önce , köy içindeki yollara kilit döşenmesini istemişti. Şimdi köy içindeki yollara kilit taş döşendiğini fakat yarım kaldığını tamamlanmasını beklediklerini ve imam lojmanının tadilatının yapılmasını istediklerini belirtti.
KOCAPINAR Köyünde kooperatifin elektrik borcu sorunu devam ediyor. Sulama yapamadıklarını , ektikleri her şeyin kuruduğunu söylüyorlar.
YELATAN Köyünde , köylüler gölet istiyor.İçme suyunda sorun yaşandığını yükseklere su çıkmadığını belirtiyorlar.
BEYAZKIŞLAKÇI Köyü sağlık evi , Ebe , hemşire istiyor.
İLÇEYE MOBESE TAKILACAK
Niğde İl Özel İdaresi ‘ nin yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamasında 5 ilçeye MOBESE takılmasının proğrama alındığı belirtilmiştir.
Işte bu 5 ilçeden birisi Çamardı. Eğer uygun görülürse ilçede belirlenen yerlere 11 mobese takılacak. 11 mobesenin takılması düşünülen yerler şöyle:
1 mobese Pazar Yerine - 2 mobese Halk Eğitim Müdürlüğü civarına
1 mobese Kantarın olduğu yere - 2 mobese Hastane Kavşağına
1 mobese Üçkapılı Köyü yoluna - 2 mobese Belediye caddesine
2 mobese de arka caddeye

17 Haziran 2010 Perşembe


SİZLERLE SİZİN İÇİN HALK GÜNÜ
ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU, SİZLERİN İSTEĞİ ÜZERİNE AYDA BİR KERE SİZLERLE BİR ARAYA GELECEK. SİZLERİ DİNLEYECEK..
Çamardı ilçe halkının isteğini Çamardı Ekspres Gazetesi olarak Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ‘ ya ilettik.
Bunun üzerine Belediye Başkanı ; her zaman sizlerle , sizin aranızda olduğunu , kapısının herkese açık olduğunu belirtti. Ama yine de madem ki vatandaşların pek çoğu halk günü yapılsın istiyor , her ay beliril bir gün bir araya gelelim dedi.
Genç , yaşlı , kadın , erkek hepinizin duygularını , düşüncelerini , eleştiri ve önerilerinizi dinleyecek. Paylaşacak , açıklamalarda bulunacak.
DAHA YAŞANILIR , DAHA GÜZEL BİR ÇAMARDI İÇİN ..

15 Haziran 2010 Salı


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ
BİR YILI DEĞERLENDİRDİ



Çamardı Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN ,2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim yılını ilçe açısından değerlendirdi.
“ 2009 - 2010 Eğitim ve Öğretim yılına , 2008 - 2009 Eğitim ve Öğretim yılından kazanmış olduğumuz başarının heyecanı ve sevinci ile başladık. Ve bu heyecan ve motive ile devam ettik.
Eksik öğretmenlerimize rağmen , mevcut öğretmenlerimizin fedakarane çalışmalarından dolayı okul idarelerinden aldığım sonuçlara göre , bu yılında verimli olacağı kanaatindeyim. Bu çalışmalarından dolayı , okul idarecilerimize öğretmenlerimize , öğrenci ve velilerimize şükranlarımı bildiririm. “ dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.
ÇAMARDI İLÇE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ve ÇPL FUARA KATILDI.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen il genelindeki mesleki ve teknik eğitim veren okul ile kurumlarda hazırlanan projelerin sergileneceği Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

7 Haziran 2010 Pazartesi

ÇAMARDI TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ
163. KURULUŞ YILINA YENİ HİZMET BİNASINDA GİRDİ
Çamardı İlçe Tapu Sicil Müdürü Mustafa YÜCE ‘ nin gayretleri ile , ilçe halkı ve Tapu Sicil Müdürlüğü bünyesinde çalışan elemanlar yeni hizmet binasına kavuştu.
Eskiden yani daha önceki çalışma yerinde , iki masa dört personel , iki bilgisayar ile 25 m2 bir oda da çalışan personel de , vatandaşlarda zorluk çekiyorlardı.
Şimdi yeni hizmet binasında , iyi şartlarda çalışan personel ve vatandaşlar da bu durumdan çok memnun.

3 Haziran 2010 Perşembe


ÇAMARDI ÖĞRETMEN EVİ
YAZ KAMPINA HAZIRLANIYOR

ÇAMARDI ÖĞRETMEN EVİ MÜDÜRLÜĞÜNE TEKRAR GETİRİLEN ALİ İHSAN YILDIZELİ YAYLA KAMPI İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI.
Çamardı Öğretmen Evi müdürlüğüne tekrar Ali İhsan YILDIZELİ getirilmiştir.
10 yıldır Çamardı ilçesinde görev yapmakta olan YILDIZELİ , üç yıldır öğretmen evi müdürlüğünü yürütmektedir. Ek binanın bir an önce yapılması için çalışıldığını , yaz (yayla kampına) kampına yetiştirileceğini belirtmiştir..
A. İhsan Yıldızeli , yaz kampı başvurularının başladığını , fiyatların çok uygun olduğunu , tüm doğa severleri Çamardı öğretmen evine beklediklerini belirtti.

1 Haziran 2010 Salı

MUSTAFA EMİROĞLU SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Kurultayımıza on beş gün kala Genel Başkanımız Deniz BAYKAL’ a bu çirkin komployu düzenleyenler , iktidarın karşısında dik duran , ülkeyi savunan , cumhuriyeti kuran , CHP ‘ yi bölmek , parçalamak ve güçsüz duruma itmek istemişlerdir.
Ülkenin birliği ve beraberliği için laik cumhuriyeti korumak için , ülkemizde yaşanan işsizliğe , yoksulluğa dur diyebilmek için güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi ‘ ne ihtiyaç vardır.
Genel Başkanımız Kemal KILIÇTAROĞLU’ nu büyük bir coşkuyla toplumun bütün katmanlarının desteği ile 33. Olağan Kurultayımızda genel başkan olarak seçilmiştir.
ülkemizi bu karanlıktan çıkaracak. İnsanlarımızın etnik kimliği ne olursa olsun , hiç ayrım yapmadan Türkiye Cumhuriyeti ve Devletimize sahip çıkacağına inanıyorum. Hepimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

YAPILAN HİZMETLERLE DAHA
YAŞANILIR BİR ÇAMARDI

BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU , YAPILMAKTA OLAN HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ .
Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , “ Küçük belediyelerin en büyük sorunlarından biri maddi sıkıntı. Bizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz “ dedi. Ve açıklamalarda bulundu. Bereketli mahallesi yayla evleri karşısına yapılacak olan TOKİ Çamardı evleri projesinde toplam 136 konutun alt yapı çalışmalarının bittiğini belirtti.
Yıkılan eski Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ nun yerine , projesini Milli Eğitim Bakanlığı’ nın kendi elemanlarınca çizilen üç katlı bir okul yapılacağını ve yine yeni Mehmet A.Ersoy İlköğretim Okulu olarak hizmet vereceğini söyledi.
Çarşı içi ve mahallelerin daha güzel bir görünümde olması için çalışıldığını , 2010 yılı içerisinde parke taş ve asfalt çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.