31 Temmuz 2010 Cumartesi


ÇAMARDI KAYMAKAMI TURGAY İLHAN VALİ YARDIMCILIĞINA ATANDI
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlıklar Kararnamesi Yayımlandı
İçişleri Bakanlığı'nca Vali Yardımcılıkları ile Kaymakamlıklara Yapılan Atamalara İlişkin Kararname Resmi Gazete'nin Bugünkü Sayısında Yayımlandı. buna göre,Çamardı Kaymakamı Turgay İLHAN , Vali yardımcılığı' na atandı.

29 Temmuz 2010 Perşembe

METEOROLOJİ'DEN REKOR SICAKLIK UYARISI
31 Temmuz 2010 Cumartesi günü; Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan DİYARBAKIR, BATMAN ve Ülkemizin iç kesimlerinde bulunan AFYONKARAHİSAR, NİĞDE illerimizde,

1 Ağustos 2010 Pazar günü; İç bölgelerde bulunan ANKARA, AFYONKARAHİSAR,NİĞDE, KIRIKKALE, KONYA, KARAMAN ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan ŞANLURFA, BATMAN illerimizde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve ekstrem (rekor) değerler civarında sıcaklıkların yaşanacağı tahmin edilmektedir.
ÇAMARDI İLÇESİNDE RÜŞVET OPERASYONU
Çamardı ilçesinde Jandarmanın düzenlediği rüşvet operasyonunda aralarında Devlet Memurları, siyasiler ve işadamlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Göz altına alınan üç kişi savcılıkça serbest bırakıldı.Bunlar : Çamardı Tapu Sicil Müdürlüğü personelinden Y.K ve diğer iki kişi, H.K , A.T
beş kişi savcılıkça mahkemeye sevk edildi. Tapu Sicil Müdürü Mustafa Y., AK Parti ilçe başkanı ve aynı zamanda Elekgölü Muhtarı H.Hüsnü B. , T.Sicil memuru H.Hüseyin D. ve iş adamları Muammer A. , Yasin K
Ve tutuklandılar.

27 Temmuz 2010 Salı


ÇAMARDI BU YIL DA SBS DE BAŞARILI
Geçen yıl yapılan SBS 8.Sınıf yerleştirme sonuçlarına göre Anadolu, Anadolu Öğretmen ve Fen Lisesine toplamda 50 öğrenci yerleştiren ilçemiz bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavına göre 126 öğrenciyi Anadolu, Anadolu Öğretmen , Fen Lisesi ve Meslek Liselerine yerleştirmiştir.

25 Temmuz 2010 Pazar

Üniversite Adaylarının Dikkatine,

Yeni sisteme göre, öğrenci yerleştirmenin ilk kez yapılacağı 2010 tercih döneminde aceleci davranmayınız. Yapacağınız ufak bir hata, geleceğiniz için bütün hayallerinizi yıkabilir.
En doğru Üniversite, en doğru bölüm ve en doğru mesleği seçmeniz için, 2010 yılında değişen sisteme göre, tercih yapın.

24 Temmuz 2010 Cumartesi


GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINA DEMİRKAZIK’DA HAZIRLANACAK
Güreş Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan 25 Temmuz–15 Ağustos 2010 tarihleri arasında yaklaşık 44 kişilik milli güreşçi ve teknik heyetten oluşan güreş kafilesi Demirkazık tesislerinde kampa girecek.

20 Temmuz 2010 Salı

ESKİ DEĞİL ARTIK YENİ MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU

2010 - 2011 ÖĞRETİM YILIN DA HİZMETE GİRECEK
Eski Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu inşaatı hızla devam etmekte. 2010 - 2011 Eğitim - Öğretim yılına yetişmesi için çalışıldığı belirtiliyor.
Eski okul atıl durum da iken yıkılarak , yerine 1300 m2 kapalı alan üzerine 4 katlı , 20 derslikli yeni M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu yapılmaktadır.
Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , okul inşaatının 10 Eylülden önce biteceğini , yeni öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti.

Kiraz üreticisinin değerlendirmesi
İlçe genelinde merkez olmak üzere , her yerde kiraz ağacı görmek mümkün ama ,Bademdere Beldesi , Yelatan , Celaller ve Çukurbağ köylerinde kiraz üretiminin daha yoğun olduğu belirtildi. Ayrıca üretici ilk defa ilçeye tüccarın geldiğini , bundan çok memnun olduklarını belirttiler.
ÇUKURBAĞ KÖYÜ Muhtarı Nurettin KIRAÇ , kiraz üretiminde bu yılı değerlendirdi ; Muhtar , bu yıl kirazın normal irilikte ve güzel olduğunu söyledi. Kendisinin de bir üretici olarak , köylüsünün de, şikayetçi olmadığını , ürüne bu yıl tüccarın 2,5 - 3 TL verdiğini , geçmiş yıllarda 4 - 5 TL den aldığını belirtti.
YELATAN Köyü kiraz üreticileride , bu yıl ürün çok ama mevsimsel şartlar yüzünden kalitesiz dediler . Tüccarın ürüne 2 - 2,5 TL verdiğini , verilen fiyatın 1,5 - 2 TL ye düştüğünü söyleyen üreticiler de oldu.

ALT GEÇİT YAPILIYOR
Yeni M. Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ nun önüne alt geçit yapılıyor.
Okul konum olarak , Çamardı ilçe girişinde , anayol üzerinde olması sebebiyle öğrencilerin okula gidiş - gelişlerinin daha güvenli olması için alt geçit yapımına karar verilmiştir.
Eski okul hizmette iken , iki öğrencinin , trafik kazasında hayatını kaybettiği bilinmektedir.
Çamardı Belediyesi ve Kayseri Kara yollarının ortak girişimi sonucunda yapımı sürmekte olan alt geçitin on beş gün içinde biteceği belirtilmiştir.

14 Temmuz 2010 Çarşamba


KİRAZLAR TOPLANIYOR
Niğde genelinde olduğu gibi , Çamardı ilçesinde de kirazlar toplanıyor. Geçen yıla göre , bu yıl ürünün ve fiyatların düşük olduğu , belirtiliyor

11 Temmuz 2010 Pazar

İLK SAĞLIK KAPISI AİLE HEKİMLİĞİ ve VATANDAŞIN İSTEKLERİ
10 Mayıs 2010 tarihinde Niğde ve ilçelerinde Aile Hekimliğine geçildi. Yaklaşık iki aydır bu sistemde Çamardı ilçesi ve köylerinde de sağlık hizmetleri verilmekte.
Köyde yaşayan vatandaşlar hastaları olduğu zaman zorlandıklarını , özellikle maddi durumu iyi olmayanların sorun yaşadıklarını belirtiyorlar.
Hafta da bir Aile Hekimleri köylere giderek , mobil hizmet veriyorlar. Sağlık evi ve doktoru olan köydeki vatandaşlar , eskiden her gün doktorumuz vardı. Şimdi öyle değil diye , üzüntülerini dile getiriyorlar. Köylerden Çamardı ilçesine ücretsiz servis yapılsın derken , Çamardı ilçe hastanesinin de ilçe dışında olması sebebiyle ilçe içinde de servis olmasını istiyorlar.

9 Temmuz 2010 Cuma


YUNUS İNŞAAT ATAKTA
Yunus İnşaat ve Harfiyat ‘ ın işletmecisi Yunus BIÇKI, geçtiğimiz günlerde bir ekskavatör (paletli kepçe ) daha alarak filoyu genişletti.
Paletli kepçe, paletleri sayesinde temel kazısı , bina yıkımı , yol işleri, inşaat kum nakliyesi ve harfiyat işlerini büyük kolaylık ile yapabilmekte.
Çamardı ve çevresinde bu işlerde kullanılmak üzere , Yunus İnşaat sahibi Yunus Bıçkı , vatandaşlarında katılımı ile yeni alınan ekskavatörü filoya ekleyerek hizmete sundu.

6 Temmuz 2010 Salı


AŞK ve ÖLÜM
Ahmet Yılmaz TUNCER ‘ in ikinci şiir kitabı" AŞK ve ÖLÜM" geçtiğimiz ay yayımlandı.Çamardı Ekspres ‘ te de şiirleri yayınlanmakta.
Kitapta birbirinden güzel ve duygulu 62 şiir bulunmakta.
YAZ DÖNEMİ KUR-AN KURSU
BAŞLADI

Çamardı ilçesi ve tüm köylerinde cami ve Kur’an kursları olan her yerde yaz dönemi Kur’an kursları başladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın düzenlemiş olduğu yaz dönemi Kur’ an kursları 21 Haziran - 20 A ğustos tarihleri arasında kendi arasında üç dönem olarak devam edecek olan kurslar için kayıtlar geçtiğimiz hafta başladı.
Kayıtların tüm camilerde ve Kur ‘ an kurslarında yapılacağı açıklanmıştır.

ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES
ÇAMARDI İLÇESİNDE YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES DÜZENLENDİ
Kermes 25 Haziran - 02 Temmuz tarihleri arasında Öğretmen Evi ve karşıda ki binada yapıldı.
Bir hafta boyunca el işi işlemeler , yöresel yemekler , sıkma , dürüm , kebap , kıyafetler , ayakkabı ve çeşitli hediyelik eşya ile kermese katılan gönüllü bayanlar güler yüzle gelen konukları ağırladılar.
Çamardı Gülbahçe Erkek Öğrenci Yurdu' n da kalan öğrenciler yarına yapılan kermese ilçe halkı ve yaylaya gelenler tarafından büyük ilgi gösterildi. Gülbahçe Erkek Öğrenci Yurdu Dernek idare heyeti tarafından yapılan duyuru üzerine yüz gönüllü bayanın yaptığı el emeği göz nuru işlemeler , nevresim , pike ve mutfak takımların yanı sıra yöresel yemek yaparak da kermese katılım yapıldığı belirtildi.

3 Temmuz 2010 Cumartesi

İLK SAĞLIK KAPISI AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI
10 Mayıs 2010 tarihinde Niğde ve ilçelerinde Aile Hekimliğine geçildi. Yaklaşık bir aydır bu sistemde sağlık hizmetleri verilmekte.
Çamardı İlçe Hastanesi ‘n de görevli doktor ve yardımcı personel ile yaptığımız söyleşide şunları söylediler; Sağlık ocağı sistemi oturduğu için , Aile Hekimliğine geçilmesinde ilçede bir zorluk yaşanmadığını , merkezdeki hastaların daha duyarlı olduğunu belirttiler.
Aile Hekimlerinden temel sağlık hizmeti istendiğini fakat ,ücra yerlerdeki hastalara , çocuklara ulaşamadıklarını , örneğin ; aşı yapılacak ama vatandaşa ulaşamadıklarını , belirtilen adreste bulamadıklarını söylediler.
Haftada bir aile hekimlerinin köylere gittiğini , mobil hizmet verdiklerini söylerken, yardımcı sağlık personelinin yetersiz olduğunu , en az iki yardımcı personelin olması gerektiğini belirttiler.