27 Şubat 2011 Pazar

VERGİ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR - TOPLUMUN REFAHI İÇİN ZAMANINDA VERGİ ÖDENMELİ


VERGİ HAFTASI KUTLANDI
Vergi Haftası 21-27 Şubat 2011 tarihleri arasında bir dizi etkinliklerle kutlandı. Çamardı ilçesi Mal Müdürü Enver PERİŞAN , görevinde başarı gösteren şef Mustafa KAYA , Tuğba ERDOĞDU , Adem GÜMÜŞ ,Özlem İNCE ,Ahmet TAŞKIRAN ve Cengiz ÖZTÜRK' e teşekkür belgesi verdi.Başarılarının devamını diledi.
Çamardı YİBO öğrencileri ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri Mal Müdürü Enver PERİŞAN ' ı öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettiler. Vergi Haftası sebebi ile tüm birimleri gezerek bilgi aldılar.
TARİHİ VERGİ AFFI
Vergi borcuna kolaylık getiren düzenleme yasalaştı. Hangi borçlar yasa kapsamında? Yasa yürürlüğe girdiğinde ne yapmak gerekiyor?
Cumhuriyet tarihindeki en büyük vergi ödeme kolaylığını getiren düzenleme Cumhurbaşakın Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HANGİ BORÇLAR YASA KAPSAMINDA?
Yasayla, belediye ve gümrük vergileri dahil, tüm vergiler, TEDAŞ ve özel dağıtım şirketlerine olan elektrik, belediyelere olan su ile oda ve borsalara olan aidat borçları yeniden yapılandırılıyor. Trafik cezaları, öğrenim kredisi borçları ve TRT'nin elektrik payı ve bandrol ücretinden kaynaklı alacakları da kapsamda.
HANGİ TARİHE KADAR OLAN BORÇLARI KAPSIYOR?
31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri; belediyelerin beyannamelere ilişkin vergileri, 2010'da tahakkuk eden vergileri, ödenmemiş ücret, su kullanım, büyükşehir belediyelerinin su ve atık su bedeli alacakları yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

CEMRELER DÜŞÜYOR
Cemre bugün suya düşüyor.Geçen hafta 20 Şubat'ta cemre havaya düştü.Niğde ve çevresi karlar altındaydı.Her taraf bembeyazdı.
Bugün ikinci cemre suya düşüyor. Yarın leylekler gelecek. Gelecek Pazar üçüncü cemre toprağa düştükden sonra da bahar başladı demektir.
Kor durumundaki ateş, ”cemre”, önce kasımın 105’inde (19-20 Şubat) “havaya”, sonra kasımın 112’sinde (26-27 Şubat) “suya”, nihayet kasımın 119’unda (5-6 Mart) “toprağa” düşer.
Bunlara birinci, ikinci, üçüncü cemre denilir. Üçüncü cemre toprağa düştükten sonra, toprağın ısındığı, güneşli havada topraktan göğe doğru nemin yükseldiği gözle görülebilir.
Tabiat uyanıyor
Cemre’nin toprağa düşmesi tabiatın uyanmaya başlamasına işaret eder. Ağaç dikiminin, tarlaya tohum atımının zamanı gelmiştir.
Ahiler Kalkınma Ajansı Kapadokya Bölgesi'ndeki Tabelalara Ortak Kimlik Çalıştayı 2. Toplantısı yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir , Aksaray ve Niğde illerinden turizm alanındaki paydaşların katılımıyla 2. Çalıştayı düzenledi. Kapadokya’daki turizm bölgelerinin Kaymakamları, Belediye Başkanları, Turizm İl Müdürleri ile dernek ve kurum temsilcileri katıldı.

Çalıştay’da, tabelalarda malzeme olarak taş kullanılmasına karar verilirken, taşın üzerindeki yazı fontu ve şekli bir sonraki çalıştayda belirlenecek.Çalıştay’ın 14 mart 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan 3. ve son oturumunda konu karara bağlanacak ve karar onay için Nevşehir ve Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulularına gönderilecek.

25 Şubat 2011 Cuma

İLK MİLLETVEKİLİ ADAYI BELİRLENDİ
549 MİLLETVEKİLİ NEREDE?
MİLLETVEKİL ADAYLARI NEREDELER? DİYEN

Bağımsız aday olarak Balıkesir Bölgesinden ismi bağımsız aday olarak ön plana çıkan şair gazeteci Hayret SAĞLAM ilk propagandasını Susurluk’ta Başlattı.
Libya cehenneminden olaylardan canını zor kurtaran kadim dostu Susurluk’lu kardeşi Cemil KÜÇÜKKILIǒı karşılamak amacı ile Susurluk’ta bulunan Milletvekili Balıkesir Bağımsız adayını Susurluk DHA muhabiri İbrahim PAMUKÇU tanıyarak röportaj yapma fırsatı buldu.
.kararsızların oyları beni çok cesaretlendiriyor. . Hayret SAĞLAM Kendi sitesinde www.hayretgazetesi.com açıklamaları detayları yayınlanmakta olup halkına bu şekil de ulaştığını belirtmektedir

24 Şubat 2011 Perşembe



YENİ KAYMAKAM GÖREVE BAŞLADI
Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet SARIBACAK’ ın görevinin sona ermesi sebebiyle yerine Çorum Kaymakam adayı Mehmet Fevzi DÖNMEZ’ in atandığı belirtilmiştir.
Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , ilçede görevine başladı.
1980 yılında Konya ilinde dünyaya gelen M.Fevzi DÖNMEZ , Gazi Üniversitesi Hukuk fakültesini bitirdikten sonra İçişleri Bakanlığınca 2007 yılında açılan Kaymakamlık Sınavını kazanarak 2008 yılında Çorum Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. 2008 tarihinden beri Kırıkkale ili Delice İlçesinde Kaymakamlık görevini yürüten F. DÖNMEZ , Çamardı ilçesine atanmış ve ilçede göreve başlamıştır.
Çamardı ilçesi yeni Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ' e başarılar dileriz.

23 Şubat 2011 Çarşamba


VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Çamardı ilçe Mal Müdürü Enver PERİŞAN , “ Vergi Haftası “ sebebi ile açıklamalarda bulundu.
“Amacımız kamu oyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması amacına yönelik olarak iş ve işlemlerimizi layıkı ile yapmak.” Dedi.
21 - 27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanacak vergi haftasında bir dizi etkinliklerin yapılacağını belirtti.

21 Şubat 2011 Pazartesi


KAYMAKAM MEHMET SARIBACAK’ TAN VEDA ZİYARETLERİ
16 Ağustos 2010 tarihinde Çamardı ilçesinde göreve başlayan Mehmet SARIBACAK , görevde kaldığı 6 ay içinde pek çok şey yaparak , ilçe halkı ile yakından ilgilenerek , halkın gönlüne girmeyi başardı.Gitmesine vatandaşlar çok üzüldü.
Altı ay içinde , Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası , köyleri ziyaret , Demirkazık Köyüne sosyal tesis , Çamardı ÖğrencilereYardım Derneği ' nin kurulması ve çalışmalarına başlaması , ilçe ve köylerdeki okullara , 23 ilköğretim ve 2 liseye 130 Akıllı Tahta yerleştirilmesi diye sayabiliriz.
Kaymakam Mehmet SARIBACAK , geçtiğimiz hafta başında Emniyet personeline , hafta içinde resmi daire personellerine veda ziyaretlerinde bulundu .Daha sonra ilçe esnafını gezerek vedalaştı.
Başarılı polislere takdirname
İLÇE KAYMAKAMI MEHMET SARIBACAK BAŞARILI POLİS MEMURLARINA TAKTİRNAME VERDİ. VEDALAŞMAYI İLK EMNİYET PERSONELİ İLE YAPTI.
Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet SARIBACAK ,başarılı çalışmalarından dolayı İlkay KUBİLAY , Mevlüt ÇAPAR , Sedat TORNACI , H. Mustafa İNCE ve Erman KAYA’ yı tebrik ederek takdirnamelerini verdi. Kaymakam Mehmet SARIBACAK , “ aslında hepiniz takdirname almaya layıksınız ama birkaçınıza veriyorum.” Dedi.

ÇAMARDI YİBO’DAN BİR BAŞARI DAHA
Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu başarıya doymuyor. Kupaları Çamardı’ ya ve okullarına getirmeye devam ediyor.
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu okullar arası kros yarışmalarında yıldız erkek takım sıralamasında il üçüncüsü olarak kupayı Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na getirmiştir. Yıldız erkek ferdi sıralamada ise sekizinci sınıf öğrencisi Sergen AVCI ikinci olarak gümüş madalya almıştır.
Müsabakada dereceye giren öğrenciler sevinçlerini arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştılar.

Dernek ve üniversite öğrencilerinden
KÖY OKULUNA KİTAP BAĞIŞI
Çamardı ilçesi Demirkazık köyü , Demirkazık İlköğretim Okulu öğrencilerine Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü öğrencileri kitap ve ansiklopedi bağışladılar.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü öğrencileri , geçtiğimiz aylarda Çamardı Demirkazık zirvesine tırmanmak için geldiklerinde , köy okulunu ziyaret ederek , öğrencilerle tanışmışlar. Okul kitaplığında yeterli kitap olmadığını görünce , okula ve öğrencilere kitap bağışlamak istediklerini belirtmişlerdir.
Ve kendi okul harçlıklarından aldıkları ansiklopedi ve 100 temel eseri okul kitaplığına bağışladılar.
Ayrıca Niğde Atatürkçü Düşünce Derneği Demirkazık köyünden Şehit Jandarma Duran OKÇU anısına, Demirkazık İlköğretim Okuluna ansiklopedi ve hikaye kitapları bağışladıkları belirtilmiştir.
Okul müdürü Ender BAKICI ve öğrenciler , Atatürkçü Düşünce Derneğine ve Erciyes Üniversitesi öğrencilerine , bu duyarlı davranışlarından dolayı çok mutlu olduklarını ve teşekkür ettiklerini belirttiler.

19 Şubat 2011 Cumartesi


ÇAMARDI İLÇESİ BURÇ BELDESİ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIŞMALARINI ANLATTI
KAYMAKAMLIK KUPASI MAÇLARININ YAPILDIĞI İLÇEDEKİ TEK HALI SAHA BURÇ BELDESİN DE.
Beldenin girişinde , belediye binasının karşısındaki kayalık alanda düzenleme çalışmaları yapılarak , açılan alana halı saha yaptırdığını söyleyen Başkan ÖZMEN , “ Gençleri kahvehanelerden kurtardım “ diyor.
Halı sahanın yapımının iki ayda tamamlandığını , 120 bin TL ‘ ye mal olduğunu , belediyeye çok güzel gelir kaynağı oldu diyen Başkan , halı sahanın hemen yanına spor tesisi yaptırdığını , spor tesisinin içinde büyük bir kafeterya , bulunduğunu ,kafeteryanın 118 bin TL’ ye mal olduğunu belirtti.
Kafeterya da 200 sandalye , 25 masa , 117 ekran plazma TV ve LİG TV olduğunu söyleyen Başkan , gençlerin maçları ücretsiz burada izlediğini belirtti. Ayrıca kafeteryaya 2 adet bilardo masasının da konulacağını , Nisan ayında spor tesisinin üzerine , büyük bir düğün salonu yapımına başlanılacağını belirtti

SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI
AVRUPA ŞAMPİYONASINA ÇAMARDI DEMİRKAZIK'TA HAZIRLANACAKLAR

Milli takımların Niğde İli Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'ne gelmeye devam ettiği belirtildi.

2011 yılı faaliyet programında yer alan 18 Şubat – 6 Mart 2011 tarihleri arasında yaklaşık 50 kişilik sporcu ve teknik heyetten oluşan güreş kafilesi ile 10 kişilik Rusya kafilesinin birlikte kamp yapacağı belirtildi.

Daha öncede Çamardı Demirkazık'ta kamp çalışması yapan Güreş Milli Takımı , 29 Mart – 6 Nisan 2011 tarihlerinde Almanya'nın Dortmund Şehrinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacakları belirtildi.
ENERJİ DESTEĞİ TOPLANTISI YAPILDI
Enerji Desteği Komisyonu aylık olağan toplantısı ,Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS başkanlığında toplanmıştır.
Enerji desteği komisyonu yapmış olduğu 2011 yılı Şubat ayı toplantısında; 18 adet firmanın 2007-2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında muhtelif aylara ait 53 adet elektrik enerjisi teşvik talebi değerlendirilmiş ve bu firmaların toplam olarak 722.672,43 TL enerji desteğinden yararlanmaları uygun bulunmuştur. firmalardan teşvik uygulamasından faydalanabilecek olan 96 adet firmanın talebi değerlendirilerek bu firmalara toplam olarak 56.026.318,96 TL Hazine Müsteşarlığınca ödenmek üzere elektrik enerjisi teşvik desteği verilmiştir.
YAKUT ve USLU PAZAR GÜNÜ NİĞDE’DE
Niğde’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Öz İplik-İş Sendikasının Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapılacağı belirtildi.

Niğde Kültür Merkezinde Pazar günü sabah saat 10:00 da başlayacak olan olağan gelen kurul için davet edilen AK Parti Kayseri milletvekili ve TBMM Başkan vekili Sadık Yakut ve Öz iplik-İş Sendikasının bağlı olduğu Hak-İş Konfederasyonunun Genel Başkanı Salim Uslu, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Genel Merkez Yöneticileri, yanı sıra Öz Oman-İş Sendikası Gelen Başkanı Settar Arslan’da Niğde’ye geleceği belirtildi.

18 Şubat 2011 Cuma


KAYMAKAM MEHMET SARIBACAK’TAN
İLÇE HALKINA VEDA MESAJI
SAYGI DEĞER ÇAMARDI’LILAR
Yurt dışı görevimi yapmak üzere , Bakanlık tarafından 28.3.2011 - 15.7.2011 tarihleri arasında Ankara ‘ da lisan kursuna katılacağım için , Çamardı ilçesinde görevim sona ermektedir.
Çamardı ilçesinde görev yaptığım bu kısa süre içinde çok şeyler yapmaya çalıştım. Çamardı için , sizler için..Sizleri unutmayacağım.
Tüm Çamardılı hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.

Mehmet SARIBACAK

17 Şubat 2011 Perşembe

AHİLER KALKINMA AJANSIYönetim Kurulu Toplantısı
19 Şubat 2011 Cumartesi Günü Yapılacak

Ahiler Kalkınma Ajansı Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 19 Şubat 2011 Cumartesi Saat 10:00’da Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı hizmet binasında yapılacak.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Alim Barut başkanlığındaki toplantıda, birim faaliyet raporunun Yönetim Kurulu görüş ve onayına sunulması , 2010 yılına ait mali tabloların Yönetim Kuruluna sunulması ve başarılı projelerin detaylı incelenmesi gibi konular görüşülecek.
DEVLET HASTANESİ HEKİMİNE ŞİDDET

Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Serçe yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Nevşehir Devlet Hastanesi’nde acil hekim doktoruna yapılan şiddeti kınadı. Serçe; “Dr. İ . Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Hekimlerinden Dr. Ziya Ekici’ye nöbeti sırasında bir hasta yakını tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tüm meslektaşlarımız adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bütün kamuoyunu Hasta hakları konusundaki hassasiyeti Hekim hakları konusunda da göstermeye davet ediyoruz” dedi.

16 Şubat 2011 Çarşamba


BURÇ BELEDİYE BAŞKANI
REMZİ ÖZMEN , İKİ YILI DEĞERLENDİRDİ
2009 - 2010 yılında Burç Beldesin de yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , Çamardı Ekspres Gazetesine yaptığı açıklama da , “ göreve başladığımda ilk işim ,belde deki çöp sorununa bir çözüm bulmak oldu. Beldenin çeşitli yerlerine 150 çöp varili yerleştirdim.” Diyen Başkan ÖZMEN ,
“ Belde olarak su sorunumuz yok. Ama Yeni Mahallenin yukarı kısımlarına su çıkmıyordu. Su getirerek , bu sorun da çözüldü.
Çamardı - Burç arasındaki yola çok emek verildi. Genişletildi ve asfaltlandı. Sık sık kazaların yaşanmasına sebep olan bu yolun yapılması ile sadece Burç ve Çamardı halkı değil , civar köylerde faydalandı. Vatandaşlar yolun yapılmasından çok memnun. Her fırsatta teşekkür ediyorlar.

15 Şubat 2011 Salı


ÇAMARDI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖĞRENCİ , VELİ VE ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
"Sevgili Öğrenciler,
2010 - 2011 Eğitim-Öğretim yılının 2.kanaat dönemine 14 Şubat Pazartesi günü ,daha zinde ve dinlenmiş olarak başlamış bulunmaktayız. Bu yarı yılın geçen dönemlere göre daha başarılı olacağınıza va daha çok çalışacağınıza ınanıyorum. Çünkü hepinizin sınıflarında sizin için kurulmuş , akıllı tahtalar ve teknoloji ile donatılmış sınıflar bulunmaktadır. Sizlere başarılı bir yıl diliyor , gözlerinizden öpüyorum.
saygıdeğer velilerimiz, sizler de çocuklarımızın eğitimi için uğraş verdiniz,gayret ettiniz , çalışıp çabaladınız. Çocuklarımızın sevincine de , üzüntüsüne de ortak olun.Onlarla konuşun.Onları dinleyin ve onları anlayın. Bunu yaparken öğretmenleriyle görüşün ve onların da görüşlerini alın.Unutmayınız ki eğitim hepimizin ortak işidir.
Değerli meslekdaşlarım ve yönetici arkadaşlar , eğitim-öğretim gibi kutsal bir görevin onuru ile yeni bir döneme daha başladınız. Sizlere sağlık,mutluluk ve huzur içinde geçireceğiniz bir yarı yıl diliyorum.

Hacı ERDOĞAN / İlçe Milli Eğitim MD.
NİĞDE'DE NÜFUS SAYIM SONUÇLARI
Niğde İli Genelinde Nüfus artış hızı 5,87 oranında düştü. 2009 yılında 339.921 olan Niğde Nüfusu 2010 yılında 337,931 'e düştü.
337.931 olan Niğde genel nüfusunun 167.551 'i erkeklerden, 170.380 'i ise kadınlardan oluşuyor.
Türkiye - toplam nüfus : 73.722.988
Niğde - genel il nüfusu : 337.931
Niğde - il/ilçe merkezleri nüfusu : 163.237
Niğde - belde ve köyler nüfusu : 174.694
Niğde Şehir Merkezi : 109.724
Bor Merkez Nüfusu : 38.320
Çiftlik Merkez Nüfusu : 3.304
Altunhisar Merkez Nüfusu : 2.899
Ulukışla Merkez Nüfusu : 5.594
Çamardı Merkez Nüfusu : 3.396
Burç Beldesi nüfusu : 2.006
Bademdere Beldesi nüfusu :1.788

İKİNCİ OTOBÜS HİZMETE GİRDİ
Çamardı Belediyesinin aldığı ikinci otobüste hizmete girdi.
Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ‘ dan aldığımız bilgiye göre , geçtiğimiz hafta Devlet Malzeme Ofisi ‘ n den ( DMO) 111 bin TL ‘ ye nakit olarak alınan 2011 Prestij yolcu otobüsünün 27 kişilik olduğu ve normal sefer yapacağı belirtildi.
Otobüsün 10:30 - 16:00 saatlerinde Çamardı - Niğde arasında yolcu taşıyacağı , eğer okullardan veya öğrencilerden talep gelirse , onlara da hizmet verebileceğini Belediye Başkanı Yavuz SOYLU belirtti.

14 Şubat 2011 Pazartesi

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

HAYIRLI KANDİLLER..

13 Şubat 2011 Pazar

ÇAMARDI KAYMAKAMI MEHMET SARIBACAK' TAN KUTLAMA

Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet SARIBACAK 14.02.2011 Pazartesi günü başlayan 2. Yarı yıl için başarılar diledi.
“ 2010 - 2011 Eğitim ve Öğretim 2. Yarı yılının ülkemiz ve Çamardı ilçe Milli Eğitim Camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.
Yeni dönem de , dersler akıllı tahta kullanılarak daha kolay işlenilecek ve öğrencilerin dersi daha kolay anlayabilmesi sağlanacak. Ayrıca görsel uygulamalar rahatlıkla kullanılabileceği için öğrencilerin dersle ilgili video ya da deneyleri tahta ekranında kolaylıkla uygulayabilmesi mümkün olacaktır.
Bu projenin uygulanması ile , ilçemiz okulları teknolojik anlamda çağdaş eğitim seviyesine ulaşmada büyük bir adım atmış oldu.
Tüm öğretmen ve öğrencilere , başarılar ldilerim.”
TATİL BİTTİ
Eğitim - Öğretim yılının ikinci yarısı başlıyor.
Yaklaşık 16 milyon öğrencinin yarı yıl tatili sona erdi. Okula başlıyor. 600 bin öğretmen Bu gün işbaşı yapacak.
Niğde genelinde 271 okulda 73 bin 276 öğrenci Pazartesi günü ders başı yapacak.
2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı 28 Ocak 2011 de sona erdi. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yaptı. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanıştı.. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlıyor. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanacak.
NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'NUN MEVLİT KANDİLİ MESAJI
Peygamber Efendimizin doğum günü, tüm İslam alemi için çok önemli ve mübarek bir gündür.
Çünkü Allah'ın bütün âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz o gün dünyaya şeref vermiştir. Yani bu gece ALLAH' ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu bir gecedir. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Cenab-ı Hak'ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Bizler de kullar olarak, yaptığımız her bir işi, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz.
Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği, mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı bu gecede, yüreklerimizin ibadetle çarpması, gönüllerimizin bir olması dileklerimle tüm hemşerilerimizin mevlid kandilini kutluyor, Cenab-ı Hak'tan tekrarlarını nasip etmesini temenni ediyorum.
Muharrem Selamoğlu / Niğde milletvekili
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMUADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) VERİ TABANI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2010 Nüfus Sayımı Sonuçlar
Buna göre 2009 yılı itibariyle 72 milyon 561 bin 312 kişi olan ülke nüfusu, 1 milyon 161 bin 676 kişilik artışla, 2010 sonunda 73 milyon 722 bin 988 kişiye ulaştı.
2010 yılında 81 ilden 53'ünün nüfusu bir önceki yıla göre arttı, 28 ilin nüfusu ise azaldı.
Nüfus artış oranının en yüksek olduğu iller sırasıyla, Bilecik, Isparta ve Erzincan, en düşük olduğu iller ise Tunceli, Çankırı ve Ardahan oldu.

10 Şubat 2011 Perşembe

NİĞDE VALİLİĞİ KAYIP DAĞCI İLE İLGİLİ BASIN DUYURUSU YAYINLADI
Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık köyü Emni mevkiinde 08 Şubat 2011 günü saat 23.00 sıralarında, (3) kişilik dağcı grubunun kamp ve tırmanış faaliyeti esnasında dağcılardan Serkan KAYA' nın gruptan ayrılarak kaybolduğu 09 Şubat 2011 günü sabah saatlerinde Niğde İL J.K.lığına telefonla bildirilmiştir.
Olay haber alınır alınmaz; Çamardı İlçe J.K.lığından (1) JAK timi, Niğde İl Afet Koordinasyon Müdürlüğünden (5) , İl merkezinde bulunan AKUT ekibinden (4) kişilik arama grubu ile bölgeyi tanıyan (3) vatandaş tarafından arama kurtarma faaliyetine derhal başlanılmıştır.
Mağdur Serkan KAYA ' nın bulunması için Niğde İl Vali Vekilinin talebi üzerine; Niğde İl J.K.Iığınca Genelkurmay Başkanlığından helikopter destekli özel eğitimli arama kurtarma timleri istenmiş ve 09.02.2011 günü Hv.K.K.lığına ait bir AS -532 Cougar Arama Kurtarma Helikopteri İncirlik /Adana'dan , J.Genel K.lığına ait bir S-70 helikopteri ve Jandarma Komando Özel Asayiş K.lığından (1) JÖAK Timi Ankara'dan bölgeye hareket etmiştir.
Niğde Vali Vekili, Çamardı Kaymakamı ve İl J.K.lığından yeteri kadar askeri personel ve 112 Sağlık ekipleri ile birlikte Demirkazık Dağı Emni Vadisi Kamp bölgesinde arama kurtarma koordinasyon merkezi oluşturulmuştur.
Kayıp dağcı Serkan KAYA' nın, 09 Şubat 2011 günü saat 13.15 sıralarında, Adana-Aladağ ilçesi Kıcak köyüne kendi imkânları ile ulaştığının öğrenilmesi üzerine Adana ili Aladağ İlçe J.K.lığı arama ekipleri bölgeye yönlendirilmiştir.
Adana İncirlik Hava Meydan Kliği tarafından görevlendirilen helikopter ile kayıp dağcı Serkan KAYA Aladağ ilçe J.K.lığından alınarak Demirkazık Dağında bulunan Arama kurtarma Koordinasyon merkezine getirilmesi sağlanmıştır. Serkan KAYA' nın 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı tespit edilmiştir.
Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan başta Genelkurmay Başkanlığı personeli, kamu kurumları ve Sivil toplum kuruluşları ile yörede yaşayan ve yardım faaliyetlerine katılan vatandaşlara teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DEVLET BAHÇELİ CUMARTESİ GÜNÜ NİĞDE'YE GELİYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumartesi günü tam günü içeren bir ziyaret için Niğde ye geliyor.
Niğde'de MHP İl ve İlçe teşkilatlarınca yapılacak olan toplantılara katılmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde'ye geleceği belirtildi.

9 Şubat 2011 Çarşamba


HAFTA SONUNDA DELEGE SEÇİMİ YAPILDI
Çamardı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , Odanın çalışmalarından , yapılan ve yapılacak olan işlerden söz etti. Başkan , köy delege seçimlerinin sorunsuz bir şekilde yaptıklarını , 06.3.2011 tarihinde Çamardı Ziraat Odası Delege seçimlerinin de sorunsuz yapıldığını ve çiftçinin , üreticinin sorunlarının görüşüldüğünü bellirtti.
Bu yıl üreticiye fidan dağıtımını çok düzenli yaptıklarını , bundan sonra dağıtılacak fidanları kendilerinin yetiştirip dağıtmayı planladıklarını belirtti.
AHİLER KALKINMA AJANSI

Ülke Masalari ve İhracata Yönelik Devlet Destekleri Semineri
TR 71 Bölgesinde Tamamlandı.
Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi tarafından tüm Türkiye düzenlenecek olan ve TR 71 bölgesindeki organizasyonu Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ‘Ülke Masalari ve İhracata Yönelik Devlet Destekleri Semineri’ TR 71 Bölgesi illerinden Kırıkkale ve Niğde’nin ardından Nevşehir’de gerçekleşen toplantıyla sona erdi.

8 Şubat 2011 Salı

BAKAN MUSTAFA DEMİR NİĞDE'YE GELDİ
Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, birtakım temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye geldi. İlk olarak Niğde Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Demir, Vali Âlim Barut’la yaptığı görüşmenin ardından Niğde Belediye Başkanlığı’na, Kadastro İl Müdürlüğü’ne, Tapu Sicil Müdürlüğü’ne, Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü’ne de ziyarette bulundu.
Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Hanlar İden ve Dr. Adil Nas, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri karşıladı.
BAKAN DEMİR BELEDİYELERİN SORUNLARINI DİNLEDİ.
Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Valilik, Belediye ve diğer kurumları ziyaret ettikten sonra aynı günün akşamı Grant Otelde Niğde de bulunan tüm Belediye Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata ve Niğde de bulunan tüm İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

5 Şubat 2011 Cumartesi



NİĞDE TV ÇAMARDI İLÇESİNDEYDİ
Niğde TV Genel Müdürü Kerem İŞKAN , 04.02.2011 Cuma günü Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ' yu ziyaret etti.
Tarihi Çamardı Evi ziyaret edildi.Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , ilçe ve projelerinden söz etti.Muhabirin sorularını yanıtladı.

4 Şubat 2011 Cuma


ATATÜRK' ÜN NİĞDE İLİNE GELİŞİNİN 77. YIL DÖNÜMÜ SEBEBİ İLE MUHARREM SELAMOĞLU' NUN MESAJI
Sevgili Hemşerilerim ,
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğdemize gelişinin 77. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bir dünya lideri olan Mustafa Kemal Atatürk öncelikle ülkemiz vatandaşları olmak üzere, tüm dünya insanlarına birçok önemli miraslar bırakmıştır. Bir fikir adamı ve bir devlet adamı olarak, tüm dünyaya verdiği mesajlarla dünyada 20. yüzyılı şekillendiren liderlerden biri olmuştur.
Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bu önemli gün vesilesiyle, Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere ülke savunmasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.
Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili
4 ŞUBAT 2011 DÜNYA KANSER GÜNÜ
Kanser, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sık görülmesi ve ölümlere yol açması nedeniyle oldukça önemli bir halk sağlığı sorunudur. Özellikle kadınlarda en sık görülen kanserler arasında meme, rahim, kalın bağırsak, akciğer kanserleri’dir. Yaş ilerledikçe kadınlarda kanser görülme sıklığı daha da artmaktadır. Erkeklerde en sık görülen kanserler arasında akciğer kanseri alırken bunu prostat, ve kalın bağırsak kanserleri izlemektedir.
Kanser; anormal vücut hücrelerinin başıboş kontrolsüz bir şekilde üremeleri ile meydana gelen bir çeşit hastalıktır. Başka bir deyişle vücutta meydana gelen kötü tümörlere kanser denir.
Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser Günü, 1-7 Nisan Kanser Haftası, Eylül Meme Kanser Bilinçlendirme ayı gibi yıl içerisinde belirlenen tarihlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanser hakkında genel bilgiler aktarmak erken teşhis ve tedavinin önemini vurgulamak ve sağlık personeline kanser ile ilgili son gelişmeleri aktarmak amacıyla eğitim çalışmaları yapılmaktadır
… Türkiye Hentbol 1. Liginde Pazar günü 75 Yıl Kapalı Spor Salonunda Niğde Temsilcimiz 51 Niğdespor ile Adana RAL Spor karşı karşıya geliyor.
51 NİĞDE’YE, RAL GELİYOR

Türkiye Hentbol 1. Liginde Pazar günü 75 Yıl Kapalı Spor Salonunda Niğde Temsilcimiz 51 Niğdespor ile Adana RAL Spor karşı karşıya gelecek.
Türkiye Hentbol 1. Ligi (D) grubunda 14. haftada yapılacak olan diğer karşılaşmalar ise şu şekilde olacak.
06.02.2011/BEŞPARMAK SPOR KULÜBÜ - İSTANBUL ANAFEN KOLEJİ
06.02.2011 /ADANA ÇUKOBİRLİK - KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ S.K.
06.02.2011/ 51 NİĞDESPOR - ADANA RAL SPOR KLB.
06.02.2011 /SAKARYA B.BLD. S.K.- 68 AKSARAY SPOR KULÜBÜ
06.02.2011/ KONYA SELÇUKLU BLD. S.K. -KAYSERİ ATLAS EĞİTİM S. KLB

2 Şubat 2011 Çarşamba


ÖĞRETMEN EVİNDE BALIK SERVİSİ
Çamardı ilçesi Öğretmen Evi’ n de yaklaşık bir aydır balık servisi yapılmaktadır.

Öğretmen Evi Müdürü Ali İhsan YILDIZELİ ‘ nin verdiği bilgiye göre ; Bir yıl önce öğretmen evinin bahçesinde bulunan havuzlara yavru balıkların atıldığını ve büyüyen bu balıkların şimdi satışa sunulduğunu belirtti.
Mangalda ızgara balığı , öğretmen evinde kalan konukların ve özellikle memurların tercih ettiğini ve çok beğendiklerini belirtti.
Öğretmen Evi Müdürü A.İhsan Yıldızeli , yaz aylarında balık restoran olarak vatandaşa hizmet vermeyi düşündüklerini , canlı , temiz ve taze balık yemek isteyen herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.

1 Şubat 2011 Salı

TRAFİK KOMİSYONU TOPLANDI
Çamardı İlçe Trafik Komisyonu ocak ayının ikinci yarısında toplandı. Toplantıya ilçeTrafik Komisyon Başkanı Kaymakam Mehmet Sarıbacak ve komisyon üyeleri ; Belediye Başkanı , İlçe Emniyet Amiri , Jandarma Komutanı , Şoförler Odasından bir üyenin katılımı ile toplanan komisyon ,yeni yapılan düzenlemeler neticesinde güvenli bir trafik akışı için yapılması gerekli konuların görüşüldüğü belirtildi.
Levhaların yenilenmesi ve belirlenen yerlere takılması kararı alındığı , levhaların takılmasını belediyelerle beraber yapılacağı belirtildi.
Komisyon üyelerinden İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , vatandaşlarımızdan şehir merkezinde park kurallarına uymalarını istiyoruz. Zaten caddeler küçük ve dar , buralara araçların park yapılmaması gerekir.
Özellikle pazar yerine araçlarını bırakabilirler. Hem sorun yaşanmaz , hem de trafik yoğunluğu olmaz dedi.