31 Mart 2011 Perşembe

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Çamardı AK Parti İlçe Başkanı Gaffur KARACA , Çamardı Ekspres’ i ziyaret ederek , ilçe teşkilatı olarak seçime doğru yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi

12 Haziran 2011 de yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili seçimi için AK Parti teşkilatı olarak , mahalle ve köy yönetimleri oluşturduk. Bunlar kendi bölgelerinde seçmeni bilgilendirmek ve oy kullanmalarını sağlayarak amacıyla çalışmalarını sürdürecekler.
AK Parti ilçe teşkilatı olarak Kadın ve Gençlik Kollarımız var. Kadın kolları kendi bünyesinde kadınlara yönelik çalışmalar yapacak.
Gençlik kolları teşkilatta her alanda çalışmaktalar. Yani hem gençlere yönelik çalışmalarda hem de faal işlerde çalışacaklar.
Seçim Koordinasyonu Merkezi ( SKM) oluşturuldu.Çalışmalar tamamlandı. Sorumlu başkan ve yardımcıları da belirlendi. Köylerimizdeki bütün sandıkların müşaitleri tamamlandı.
Adayların netleşmesinden sonra , köy ve kasabaları düzenli olarak ziyaret edeceğiz diye belirten , Gaffur KARACA , Çamardı ilçesinin en dinamik , en çalışkan partisiyiz. Teşkilat büromuz sürekli açık dedi.
CHP İLÇE BAŞKANI EMİROĞLU Ilçe teşkilatı olarak” ön seçime hazırlanıyoruz” dedi.
Çamardı ilçesi CHP ilçe Başkanı Mustafa EMİROĞLU , yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
12 Haziranda 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ve yapacakları “ ön seçime “ hazırlandıklarını , çok yoğun çalıştıklarını belirtti. Mustafa EMİROĞLU , 3 Nisan 2011 Pazar günü yapılacak olan ön seçimde kayıtlı üyelerin tümünün oy kullanmasını bekiyoruz dedi.
İlçe Seçim Kurulu’nun hazırlık yaptığını , sandık ve sandık başkanlarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen EMİROĞLU , üyelerimizi tek tek dolaşıyoruz dedi.
3 Nisan da ilçe merkezinde kurulacak sandıkta üyelerimiz aday sıralamasını belirleyecekler dedi. Ve ilçe teşkilatının Gençlik kollarının köylerde gerekli çalışmalar ve toplantılar yaparak, seçmeni bilgilendiriyorlar die belirtti.
İLÇE KAYMAKAMI KAMU
KURUMLARINI ZİYARET ETTİ

Çamardı ilçesi yeni Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , yaklaşık bir ay önce göreve başladı.
Bu süre içinde , kendisini daire amirleri , muhtarlar ve vatandaşlar ziyaret etti. Bunun yanı sıra Niğde Valisi Alim BARUT ‘ ta geçtiğimiz hafta Çamardı ilçesine gelerek , Kaymakam DÖNMEZ ‘ e başarılar diledi.
Ilçe Kaymakamı M.Fevzi Dönmez , kendisini ziyaret eden , Hakim ve Savcıları , İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU’ yu , Bademdere Belde Belediye Başkanı Fethi KAKIZ’ ı , Emiyet ve Jandarmayı , son olarak da Müftülük ve Milli Eğitim Müdürünü de ziyaret etti.
MAHALLE MUHTARLARINA

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

ÇAMARDI BELEDİYESİ İLÇEDEKİ MAHALLE MUHTARLARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR VERDİ.

Belediye Meclisinin aldığı karar üzerine diz üstü bilgisayarlar , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ‘ nun makam odasında , üç meclis üyesi Yaşar DEVELİ , Nuri KARATAŞ , Durmuş DEMİR ve beş mahalle muhtarı ,Aydın YAZICI , Mehmet ALAKUŞ , Mustafa KOKULUPINAR , Latif TUNCER ve Yusuf KURŞUN’ a verildi.
Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , mahalle muhtarlarının yaptıkları hizmetlerde daha etkin ve kolaylıklar sağlamak amacı ile bu diz üstü bilgisayarları vermeyi uygun gördüklerini , yaklaşık 5 bin TL ‘ ye mal olduğunu belirtti. Ayrıca muhtarlara hayırlı olmasını ve işlerinde kolaylıklar diledi.
Maden Mahalle Muhtarı Aydın YAZICI , arkadaşları adına “ Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Böyle bir şey düşündükleri için , bizi onurlandırıp , işlerimizin kolaylaşmasını sağladıkları için . Vatandaşın da ,bizimde yararımıza oldu. Teşekkür ederiz. “ dedi.

29 Mart 2011 Salı

BORÇ, ALO 170'DEN ÖĞRENİLEBİLİR
Sigorta borcu bulunan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarının taksitlendirme başvuruları 2 Mayıs 2011 yılında sona erecek. Bu süre içinde vatandaşlar borçlarını SGK internet sitesinden, il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerinde taksitlendirebilecekler. Kurum, son olarak vatandaşların borç yapılandırması yapabilmeleri için Alo 170 hattını da bu hizmete tahsis etti. Kayıt dışı istihdam hattı borcunu taksitlendirmek isteyenlere de yardımcı olacak.

İLK TAKSİTİ ÖDE, SAĞLIK KARNESİ AÇILSIN
GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK'TA
GENÇLER SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI ALMANYA' DA YAPILACAK " DÜNYA KUPASI ' NA" ÇAMARDI DEMİRKAZIK TESİSLERİNDE HAZIRLANACAK
Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin KAPLAN' ın verdiği bilgiye göre; Gençler Serbest Güreş Milli Takımı Güreş Fedeasyonunun belirlediği faaliyet raporuna göre , 22 Mart - 13 Nisan 2011 tarihleri arasında ve 22 Nisan - 12 Mayıs 20011 tarihlerinde Çamardı Demirkazık tesislerinde yaklaşık 70 sporcu ve teknik heyetten oluşan Milli Takım kampa girecek.
Bu kamp Serbest Güreş Milli Takımının 4. kampı olacağı da belirtildi.
VERGİ REKORTMENİ
OTO LASTİKÇİSİ MAHMUT SERTTAŞ
Çamardı ilçesi Mal Müdürlüğünce açıklanan gelir vergisi rekortmenlerinden Basit Usul Ticari Kazanç ( B.U.T.K.) Listesinde Mahmut SERTTAŞ , birinci olmuştur.
Mahmut SERTTAŞ , 1958 Çamardı doğumlu orta okul mezunu. Evli ve 4 çocuk babası.
32 yıldır Çamardı ilçesinde oto lastik tamirciliği yapıyorum diyen Serttaş , ilçede tek lastikçi benim. Tek lastik üzerinden vergi veren de benim. Ama her tamirci de lastik tamir ediyor. Ben bunu anlamıyorum diyor.
Daha önce 2007 yılında da teşekkür belgesi aldığını söyleyen Mahmut Serttaş , vergilerimi hiç aksatmadan devamlı ve zamanında ödüyorum.
Herkes vergisini öderse , gelişir , huzur içinde yaşarız diye belirten Serttaş, mutluyum dedi.
MHP İLÇE BAŞKANI BİLAL ÇINAR
Ilçe teşkilatı seçim çalışmalarına başladı diye belirtti.
Çamardı MHP ilçe Başkanı Bilal ÇINAR , ilçe teşkilatının 12 Haziran 2011 de yapılacak 24. Dönem Milletvekili seçim çalışmalarına başladığını belirtti.
Bilal ÇINAR , 25 Mart 2011 tarihinde , köy delegeleri , il delegeleri , parti yönetimi ve bir çok konuğun katıldığı yemek verildiğini belirtti.
Akpınar Alabalık Tesislerinde verilen yemeğe , Burç Beldesi Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , Bademdere Beldesi Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Eryılmaz , Esnaf Kefalet Başkanı , Milletvekili aday adaylarından Yusuf AYDIN , Mahide YARAMIŞ , İbrahim BALLI , Ahmet ÖZBEK ve her köyden 10 kişi yaklaşık 200 - 250 kişinin katıldığı yemekte seçim çalışmalarının başladığı belirtildi.
İNTERNET CAFELER
DENETLENDİ

ÇAMARDI İLÇESİNDE İNTERNET CAFELER DENETLENDİ
Çamardı ilçesinde bulunan 7 inter net cafe denetlendi. Gerekli uyarılar yapıldı.
Inter net cafeler de iki tür denetleme yapıldığı belirtildi. Bir mülkü amirin isteği üzerine , bir de Jandarma ve Emniyet güçlerinin yaptığı denetim.
Jandarma ve Emniyetin asayiş ve güvenlik açısından yaptığı kontrol ve denetimlerde , küçük yaştaki çocuk müşteriler , sigara içimi , zararlı yayınlar , yasak sitelere girişi engelleyen filitre proğramının olmayışı , kamera sistemi olmayan cafeler kontrol ediliyor ve denetleniyor.
Geçtiğimiz hafta içinde , ilçe Kaymakamlığının yaptırdığı zararlı yayınları önlemek amacı ile , ilçedeki 7 inter net cafenin kontrol edildiği ve denetimlerinin yapıldığı belirtildi.
Bazı inter net cafeler uyarılırken , bazılarında eksiklerinin giderilmesi istendiği belirtildi. Eksikler giderilmezse , idari ceza uygulanacağı , uygulanacak cezaların 3 bin TL ile 15 bin TL olacağı belirtildi.

23 Mart 2011 Çarşamba

--------------------------------------------------------------------------------

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması, 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak.

--------------------------------------------------------------------------------
SAATLER İLERİ ALINACAK
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması, 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2011/1474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 28 Mart Pazartesi günü (pazarı pazartesiye başlayan gece) 03.00'ten itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Saatler, 30 Ekim 2011 tarihinde Pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.
Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan Hibe Kazanan Projeler Belli Oldu.
Ahiler Kalkınma Ajansı, Bölge Planının Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanmasının ardından 2010 Yılı Mali Destek Programını açıklamıştı.
Proje başvuruları için sürenin 10.12.2010 tarihinde sona ermesinin ardından TR71 bölgesi illeri Aksaray, Kırıkkale, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir'den toplam 240 proje başvurusu yapılmıştı. Bunlardan 145 proje kırsal kalkınma, 47 proje tarıma dayalı sanayi, 48 proje de küçük ölçekli altyapı başlıklarından geldi.Projelerin illere göre dağılımı ise aşağıdaki gibi oluşmuştu.
Niğde ili katılan proje sayısı 40 , kabul edilen proje sayısı 9 , kalan proje sayısı 27
Red edilen proje sayısı 4
18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI
1982 yılında Yaşlıları Koruma Derneği tarafından her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “YAŞLI HAFTASI” olarak kutlanmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü Yaşlılığı 65 yaşından sonraki dönem olarak tanımlanmaktadır. Bugün Dünyada yaklaşık 600 milyon kişinin 60 yaş ve üzerindedir.Türkiye'de halen beş milyon kişi 65 yaş ve üzerindedir. Yaşlı nüfusun artışı, “gelişmişlik göstergesi” olarak kabul edilmektedir.
Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Ancak, devletimiz yaptığı çalışmalar tek başına yeterli değildir. Unutulmamalıdır ki, her insan yaşlılık dönemini yaşayacaktır.
Dr. Bahattin İLTER
İl.Sağlık Müdürü

22 Mart 2011 Salı

YENİ MÜFTÜ GÖREVE BAŞLADI
İki yıldır vekaleten yürütülen Çamardı ilçe Müftülüğü' ne yeni müftü atandı. Ve ilçe Müftüsü Hayri ERENAY göreve başladı.
Yeni Çamardı ilçe Müftüsü Hayri ERENAY,1965 yılında Mersin İli Erdemli İlçesi Çiftepınar Köyünde doğdu.İlkokulu Köyde bitirdi.1984 yılında Mersin İmam-Hatip Lisesini bitirip aynı yıl Marmara İlahiyat Fakültesine kaydoldu.1989 yılında öğrenci iken Mersin İli Erdemli İlçesi Tozlu Köyünde İmam-Hatipliğe başladı.1992 yılında Sivas İli Doğanşar İlçesinde Müftü olarak göreve başladı.1993 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir dalında Bilim Uzmanı Ünvanını aldı.Halen Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir Ana Bilim dalında Doktora yapmaktadır…
NİĞDE İL AV KOMİSYON KARARI
KORUMA ALTINA ALINAN AV HAYVANLARI:
Memelilerden; Yaban Keçisi (Av Turizmi hariç)
Kuşlardan; Büyük Kızkuşu, Kızkuşu, Bağırtlak, Sığırcık, Çilkeklik ilimizde popülasyonlarının azaldığı ve nesillerinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden, bu memeli ve kuşların avının 2011-2012 av sezonunda yasaklanması. AVLANMANIN YASAKLANDIĞI SAHALAR: Niğde merkez ilçe , Bor ilçesi , Altunhisar , Ulukışla , Çiftlik ve
ÇAMARDI İLÇESİ; Yasaklama gerekçesi; Keklik ve Tavşan popülasyonunun azalması
MASA TENİSİ YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI
Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Yıldızlar Masa Tenisi İl birinciliği 14-15 Mart 2011 tarihlerinde 75. Yıl spor salonunda kupaların sahiplerini bulmasıyla sona erdi.
Yıldızlar Masa Tenisi İl birinciliğinde Çamardı YİBO Kızlar ve Erkekler sıralamasında 4. oldu.
Şampiyonada derece yaparak kupa alan okullar ise şöyle sıralandı.
BAYANLAR SIRALAMASI: ERKEKLER SIRALAMASI:
1-NİĞDE 19 MAYIS İ.Ö.O. 1-GÜLLÜCE İ.Ö.O.
2-BOR 100. YIL YİBO İ.Ö.O. 2-BOZKÖY İ.Ö.O.
3-KIZILCA ATATÜRK İ.Ö.O. 3-BOR KENAN EVREN İ.Ö.O.
4- ÇAMARDI YİBO 4- ÇAMARDI YİBO
AHMET YILMAZ TUNCER’İN
“ SEVDA YUNUS ve ÇELİK “ isimli 3. Şiir kitabı yayınlandı.
Ahmet Yılmaz TUNCER’ in daha önce , “ Odam Yalnızlığım ve Ben “ , “ Aşk ve Ölüm “ isimli şiir kitapları yayınlanmıştı.
“Sevda , Yunus ve Çelik “ isimli şiir kitabı 64 sayfa olup , birbirinden güzel 51 şiire yer verilmiş.
ÇAMARDI İLÇESİNİN VERGİ
REKORTMENLERİ

Çamardı ilçesinde açıklanan gelir vergisi rekortmenleri G.U.T.K ( Gerçek Usulde Ticari Kazanç) listesinde ilk sırayı Sibel EMİROĞLU B.U.T.K ( Basit Usul Ticari Kazanç) listesinde ise Mahmut SERTTAŞ aldı.
Çamardı ilçe Mal Müdürlüğü , 2010 takvim yılı gelirlerine ilişkin , 2010 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmenlerini açıkladı.
Sibel EMİROĞLU - Petrol - 15.483.54 TL ile Gerçek Usul Ticari Kazanç gelir vergisinde vergi rekortmeni olurken ,
Savaş ÖZKAN - Eczacı - 14.099. 46 TL ile ikinci,
Metin TURASAN - Petrol - 10.236.30 TL ile üçüncü olmuştur.
4. - Serdar ECEMİŞ - Nalburiye - 1 5. - Ali AKKAŞ - Market-Giyim
6. - Ruhi SAĞLAM - Petrol 7. - Yasin YILMAZ - 8.- Ergün KURTGÖZÜ - Nakliye -
9. - Ramazan KURTGÖZÜ - Nakliye - 10. - Şükrü TEKE - Müşterek Bahis -
BELEDİYE HİZMETLERi
DEVAM EDİYOR

Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU 2011 yılında da İlçe de eksik kalmış, tamamlanmamış olan Kilitli parke ve bordür taşı döşeme işinin tamamlanacağını belirtti.
Yeni Mahalle ve Maden Mahallesinde ki eski ve yıkılmaya yüz tutmuş binaların ortadan kaldırılacağını , oralarda çevre düzenlemesinin yapılacağını söyledi.
Ayrıca Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, , İlçede eksik ve yetersiz Kanalizasyon şebekesi için İller Bankasına müracaat edilmiş olup projesi çizilmektedir diye belirtti.
ÇAMARDI YİBO YİNE BAŞARDI
MÜNAZARA YARIŞMASINDA ÇAMARDI YİBO ÖĞRENCİLERİ SPORDA OLDUĞU GİBİ BAŞARILARINI KANITLADILAR
Niğde Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulunda düzenlenen " Okullar arası Münazara Yarışması" ön eleme sonuçlarında Çamardı YİBO öğrencileri finale kaldı.
Yarışmaya katılan 10 ilköğretim okulundan dört okul finale kaldı.Bunlar: Selçuk İlköğretim Okulu , Kanunı S.Süleyman İlköğretim Okulu , Çamardı YİBO ve Alparslan İlöğretim Okulu.
Münazara konusu " Teknolojinin fayda ve zararları " , münazaraya katılan öğrencilerin bir kısmı "teknolojinin fayalarını " savunurken , bir kısmıda " teknolojinin zararlarını" savundu. Çamardı YİBO öğrencileri " teknolojinin zararlarını " savundu. Bu öğrenciler ; Ayşenur TEKİR , Demet AKSOYLU , Feride TEKİR , Makbule BUDAK , Özge YILMAZ ve Teslime ERTAŞ.
Teknolojinin zararlarını savundular ve jüriden 464 puan alarak finale kaldılar.
Çamardı Tüketici Hakem
Heyeti 2010 değerlendirmesi

4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği, Çamardı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 0l.09.2010-31.12.2010 tarihleri arasında yapılan tüketici şikayetleri ile ilgili konular aşağıdaki şekilde sonuçlanmıştır.
Kredi kartından alınan yıllık kart ücretlerinin iadesi için yapılan 50 adet başvuru neticesi, bankalardan savunma alınarak, dilekçe sahiplerine kredi kartı ücretlerinin iadesi hususunda karar verilmiştir.
Banka hesaplarından alınan hesap işletim ücretinin iade için yapılan 50 adet başvurunun 48 ‘ i tüketici lehine sonuçlanırken , 2 ‘ si aleyhine yani olumsuz sonuçlanmıştır.

19 Mart 2011 Cumartesi

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'NUN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İLE İLGİLİ MESAJISevgili Hemşerilerim,
Ülkemizin bugünlere gelmesini sağlayan Kurtuluş Savaşımızın temellerinin atıldığı ve bir ulusun dünya tarihine adını kahramanlık, yılmazlık ve yenilmezlik uğruna verdiği canlarla yazdırdığı bir savaştır Çanakkale.
Bugünün özgür Türkiye’sinin temellerinin atıldığı, bağımsızlık mücadelemizde kilometre taşı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 96. Yılında, yokluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş mücadelemizin mimarı olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun komutasındaki aziz şehitlerimizi derin bir minnet ve saygıyla anıyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
ÇANAKKALE SAVAŞLARININ 96 YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLER HAFTASI NEDENİYLE.NİĞDE MİLLETVEKİLİ İSMAİL GÖKSEL ‘İN MESAJI
DEGERLİ NİĞDELİ HEMŞERİLERİM
Milletimizin zaferlerle taçlandırdığı binlerce yıllık şanlı tarihinde, kritik zamanlarda elde edilen, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek varlığımızı ebedileştiren birçok başarı vardır.
bu başarılardan biride Çanakkale savaşlarıdır. Milletimizin zor şartlar altında kendisinden çok güçlü ordulara karşı verdiği muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, tarihi dönüm noktalarından biridir.
Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi Allahtan rahmet, aziz hatıraları önünde minnet ve şükranla eğiliyorum. bu vesileyle Niğdeli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum
18 MART ÇANAKKALE
ZAFERİ KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’ nin 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de kutlandı.
Tören , Anıta çelenk konulması , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirler okundu.
Öğrenciler Alt geçidi kullanmıyor
KAVŞAK DÜZENLEMESİ ŞART !

Bereketli Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu önüne yapılan alt geçidi öğrenciler kullanmıyor.
Öğrenciler alt geçidi kullanmıyor. Öğrencilere neden alt geçidi kullanmadıklarını sorduk. “ yol uzuyor. Böyle geçmek daha yakın ve kolay diye yanıt verdiler.
Öğrenciler , veliler , vatandaş ve yetkililerle konuştuk. Çıkan sonuç ; alt geçidi kullanılır hale getirmek ve kavşak düzenlemesi yapmak.
Öğrencilerin alt geçidi kullanmak zorunda kalacak şekilde bir düzenleme ve yönlendirme çalışması yapılmalıdır. Yani alt geçidin kullanılması için , kavşak düzenlemesinin şart olduğu ortaya çıkıyor.

14 Mart 2011 Pazartesi

SAVCI GÖREVE BAŞLADI
Yeni Cumhuriyet Savcısı M. Alperen DOĞRU , Çamardı ilçesinde göreve başladı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ nun (HSYK) Karar namesine göre , Çamardı Cumhuriyet eski Savcısı Dilber AKTAŞ ‘ ın Ağrı ili Tutak ilçesine atanması üzerine , Diyarbakır ili Ergani ilçesi Cumhuriyet Savcısı M. Alperen DOĞRU ‘ da Çamardı ilçesine atanmıştır.
Çamardı Cumhuriyet Savcısı M. Alperen DOĞRU , Antakya doğumlu. İlk ,orta ve lise öğrenimini Mersin de tamamlayan DOĞRU , Ankara Hukuk Fakültesi mezunu.
Görev yaptığı yerler , Şırnak ili İdil ilçesi ve Diyarbakır ili Ergani ilçesi
Cumhuriyet Savcısı M. Alperen DOĞRU, ilçe şirin ,güzel.İnsanları kendi halinde diye belirtti.

12 Mart 2011 Cumartesi

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU' NUN MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,

Ülkemizin toprakları henüz işgal altındayken, büyük bir yokluk ve yoksulluk içerisinde, milli mücadelemiz tüm hızıyla devam ederken kaleme alınan bu dizeler; Türk ulusunun tüm manevi değerlerine, bağımsızlık aşkına ve yıkılmaz mücadeleci ruhuna tercüman olmuştur. Bugün bile okuduğumuzda tüylerimizi diken diken eden, birlik beraberlik duygularımızı en üst düzeye çıkaran bu dizeler, unutulmaz kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımızın simgesi olmuştur.
Değerli şairimiz; Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek nasıl duygular içerisinde İstiklal Marşımızı kaleme aldığını da bizlere en güzel şekilde anlatmıştır.
Yüce Türk Milletinin tüm özelliklerinin dizelerle eksiksiz bir şekilde verildiği İstiklal Marşımızın, marş olarak kabulünün 90. yılında İstiklal Marşımızın değerli şairi, T.B.M.M.’nin ilk dönem milletvekillerinden, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, bu anlamlı şiiri İstiklal Marşı olarak oy birliği ile kabul eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birinci T.B.M.M. üyelerimizi saygıyla ve rahmetle yad eder, bu vesileyle siz değerli hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.


Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili

9 Mart 2011 Çarşamba

ÇAMARDI İLÇESİNDE KAR TATİLİ
Niğde ili ve Çamardı ilçesinde hava muhalaefeti sebebi ile ilköğretim ve liseler 1,5 gün tatil edildi.
Niğde Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından aiırı kar yağışı sebebi ile Çamardı ilçesindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar 09 Mart 2011 Çarşamba günü olmak üzere 10 Mart 2011 Perşembe günü olmak üzere 1.5 gün tatil edilmiştir.

8 Mart 2011 Salı

SİBEL KONUŞ'UN "DÜNYA KADINLAR GÜNÜ " MESAJI

MHP Bor İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Konuş 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile yaptığı açıklamada ; Türk Tarihinden verdiği örnekler ile Türk Kültüründe , Töresinde kadının kutsal bir varlık olduğunu belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi Bor Kadın kolları olarak, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın “8 Mart Kadınlar Günü” nü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ün annesi Zübeyde Hanım’ı, Nene Hatun’u, Kara Fatma’yı, Şerife Bacı’yı ve kurtuluş savaşı kahraman kadınlarını, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ve diyoruz ki;
“Ey kahraman Türk kadını!…Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde, göklere yükselmeye lâyıksın.”
… Niğde Gazeteciler Biriliği Başkanı Hayrettin Yenel,in " Dünya Kadınlar Günü" mesajı
İslam dışında kadının bir meta gibi görüldüğü her dönem, insanlık için utanılması gereken dönemlerdir. Günümüzde geri kalmış ülkeler yanında kendisini modern, çağdaş gören birçok ülkede de aynı zihniyet hala devam etmektedir. Kadıların yaşamımızdaki rolünü, onların günlük yaşamımızda olmadıkları anları düşündüğümüzde daha da iyi anlamaktayız.
Toplumuzda hala şiddet gören, hak ve özgürlükler açısından arzu ettiği imkanlara hala sahip olamayan tüm kadınlarımızın gönüllerinden ne geçiyorsa o güzelliklere bir an önce kavuşmalarını dilerim.
Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutlarım..
Selam ve Sayrılarımla,
Hayrettin YENEL
Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı
NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'NUN "KADINLAR GÜNÜ " MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,

Bir milletin var olma ilerleme ve söz sahibi olma aşamalarında üstlendikleri fedakarlıklarla, saygıyı ve övgüyü hak eden en önemli kişiler kadınlarımızdır. Ne mutlu bizlere ki; ülkemiz bu yönden dünyanın en şanslı ülkelerinden biridir.
Ülkemiz tarihinde, fedakarlıkları, milli mücadelemizdeki unutulmaz katkıları, toplumsal yaşamımızda ki vazgeçilmez rolleriyle tüm insanlığın takdirlerini toplamış kadınlarımız, ülkenin gelişiminde de çok önemli roller oynayarak ülkemizin bu noktalara gelmesinde önemli pay sahibi olmuşlardır.
Türk kadınının toplumsal yaşamımıza katkısının artmasının, ülkemizin gelişiminde bizlerin önüne yeni ufuklar açacağına inanmaktayım. Ben, nesillere fedakarlığın ne demek olduğunu öğreten kadınlarımızın, aktif yaşam içerisinde ki rollerinin yükseltilmesi sonucunda ülkemizin ve Niğde’mizin gerek ekonomik açıdan, gerekse maneviyat açısından çok daha iyi yerlere geleceğine dair büyük bir inanç taşımaktayım.
Bu inançla cefakar, fedakar, vefakar ve çalışkan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım

Muharrem SELAMOĞLU
Ak Parti Niğde Milletvekili

7 Mart 2011 Pazartesi

BU GÜN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, TÜM KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gün.
1857 yılında New York'lu dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliklere ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının, kutladığı uluslararası bir güne dönüştü.
Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün geçmişi çok eskilere dayanıyor.

1 Mart 2011 Salı

Blogspot neden kapatıldı?

Türkçe 4 milyondan fazla sayfası bulunan Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot.com’un, daha önce olduğu gibi, yine Digiturk’ün şikayeti üzerine kapatıldığı ortaya çıktı. Telekomünikasyon ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları ve Sektörel Araştırmalar Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren, Digiturk’ün özellikle dizi ve maç yayınlarındaki telif ile yayın haklarını gerekçe göstererek, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nden ‘kapatma kararı’ aldığını söyledi.

CEBIT Fuarı için Almanya’da bulunan Özeren, ‘kapatma’ kararının Digiturk ve Google arasında yaşanan hukuki bir süreç olduğunu belirterek, “Google, bu sıkıntıyı başka ülkelerde de yaşıyor. Kararın kaldırılması için blogger’ın şikayeti yeterli değil. İtirazda bulunabilecek tek kurum Google” dedi.

ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ 4 YAŞINDA
08.3 2008 Tarihinde yayın hayatına başlayan Çamardı Ekspres 4.yılına girmenin mutluluğunu yaşıyor.
Yayın hayatına başladığı ilk günden beri yanımızda olan , yüreklendirenlere , abone olarak , reklam vererek destekleyen herkese sonsuz teşekkürler..
yanımızda olursanız daha nice yıllar beraber olmak ümidi ile..