30 Nisan 2011 Cumartesi


UKRAYNALI TURİSTE DEMİRKAZIK'TA KURTARMA OPERASYONU
… Niğde’nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağında doğa yürüyüşü gerçekleştirirken rahatsızlanan 24 yaşındaki Ukraynalı Turist için helikopterle yapılması düşünülen kurtarma operasyonun sabaha kaldığı belirtildi.
Niğde’nin Çamardı ilçesi yakınlarında bulunan Demirkazık dağına Kayserinin Yahyalı İlçesinden iki gün önce hareket ederek doğa yürüyüşüne başlayan beşi erkek ikisi kadın toplam yedi turist kafilesinde yürüyüşe katılan 24 yaşındaki Aleks adlı Ukrayna vatandaşı Demirkazık Dağının 3250 metre yükseklikte bulunan Tekekalesi mevkiinde yüksek ateşin etkisi ile rahatsızlandığı belirtildi.
İHALE YAPILDI
Çamardı ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince Köydes kapsamında ihale yapıldı.

Üçkapılı Köyü , kazı göleti genişletme işi , Niğde Şamlıoğulları Harfiyat - Musa Kirazcı isimli firmaya
Bekçili Köyü , KÖS Göleti sulama tesisi yapım işi , Kayseri Gaybet İnşaat Mimarlık Taah.San.ve Tic.Ltd.Şti
Beyazkışlakçı Köyü , KÖS Göleti sulama tesisi yapım işi , Kayseri Gaybet İnşaat Mimarlık Taah. San. Ve Tic. Ltd.Şti.
Kavlaktepe Köyü , YÜS sulama tesisi yapım işi , T Kayseri Gaybet İnşaat Mimarlık Taah.San. Ve Tic.Şti.
Isimli firmalara ihale sonucu yapımı verilmiştir.
AHİLER KALKINMA AJANSI, KOSGEB VE HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ahiler Kalkınma Ajansı ile KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Hazine Müsteşarlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” 28 Nisan 2011 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, yaptığı açılış konuşmasında inovasyon, katma değer yaratılması, AR-GE çalışmaları, uzmanlaşma ve farkındalık yaratma konularına değindi.

27 Nisan 2011 Çarşamba

GENÇLİK HAFTASI İL DÜZENLEME KOMİTESİ TOPLANDI
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programı gereğince; ; 15–21 Mayıs 2011 tarihleri arasında 81 İlde 29.Gençlik Haftası kutlamaları yapılacaktır.

Bu nedenle; Gençlik Yürüyüşü programının planlanması, hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi amacıyla; İl Düzenleme Komitesinde yer alan kişilerin katılımıyla, Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS’ ın Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda İl Düzenleme Komitesi toplanarak Gençlik Haftası kutlamaları programı gerçekleştirilmiştir.

GÜREŞ MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI DEMİRKAZIK'TA
Gençler Serbest Güreş Milli Takımı , Almanya' da yapılacak olan "Dünya Kupası" na hazırlanmak için , yine Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde kamp yapacaklar.
Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan 22 Mart – 13 Nisan 2011 tarihlerinde kamp yapan Gençler Güreş Milli Takımı , tekrar 22 Nisan- 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında yaklaşık( 70 ) yetmiş sporcu ve teknik heyetten oluşan güreş milli takımının Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezine gelerek kamp yapacakları belirtildi.
Bu kampın serbest güreş milli takımının beşinci kampı olacağı belirtildi.

26 Nisan 2011 Salı

21-28 NİSAN EBELİK HAFTASI

21-28 Nisan arası Ebelik Haftası olarak kutlanmaktadır. Batı dilinde ebe karşılığı kullanılan “midwife” sözcüğü eski saxan dilinden gelmektedir. Düz anlamı ile doğuran bir kadınla birlikte olan kadın demektir. Bu sözcük aynı zamanda “ebe” anlamındadır. Ebelik mesleği ise dünyanın en eski mesleklerindendir. Eski çağlarda Asurlularda, Çinlilerde, Mısırda, Eski Yunanda, Hititlerde Ebelik mesleği vardı.
Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan
tüm ebelerimizin, ebelik haftasını kutlarız.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Çarşamba Günü Yapılacak.

Ahiler Kalkınma Ajansı aylık olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Çarşamba günü Saat 11:00’de Nevşehir’deki Ajans Merkez Binası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Alim Barut başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek.

24 Nisan 2011 Pazar

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DÜZENİ PLANLARINI HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR…
• KIRŞEHİR-NEVŞEHİR-NİĞDE-AKSARAY PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLAN NOTLARI DEĞİŞİKLİKLERİ ONAYLANDI…
Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü, çarpık kentleşme ve sanayileşmenin önlenerek kentsel ve kırsal yerleşmelerin sağlıklı bir şekilde yönlendirilmesi ve çevrenin korunması maksadıyla çevre düzeni planlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

23 Nisan 2011 Cumartesi

AVRUPA AŞI HAFTASI

Aşı İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan, virüs, bakteri v.b. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinlerin) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere aşı denir.
Dünyada, her yıl aşı ile korunulabilir hastalıklar nedeniyle 5 yaş altıda 2 500 000 çocuğun öldüğü tahmin edilmektedir. Bunların %38 i kızamık, % 27’si Hib enfeksiyonu, %20’si boğmaca, %14’ü tetanoz, %1’i diğer hastalıklar nedeniyle gerçekleşmektedir.


PANELE BÜYÜK İLGİ

ÇAMARDI MÜFTÜLÜĞÜ' NÜN DÜZENLEDİĞİ " HZ. PEYGAMBER VE MERHAMET " KONULU PANEL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ. ÇOK BEĞENİLDİ.
Çamardı İlçe Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftsı sebebi ile düzenlediği etkinliklerden " Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi " konulu panel büyük ilgi gördü.
Panele konuşmacı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Bölüm Başkanı Prof.Dr.Hasan KESKİN ve Prof.Dr. Cemal AĞIRMAN katıldı. Ayrıca yeni göreve başlayan Niğde İl Müftüsü Hasan ÇINAR , İl Sosyal Hizmetler Müdürü , Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Burç Beldesi Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , Bademdere Beldesi Belediye Başkanı , Daire Amirleri , okul müdürleri , İl Meclis üyeleri , muhtarlar ,İlçe Müftüsü Hayri ERENAY . Müftülükte görevli vaiz ve hocalar, ilçe , belde ve köylerden gelen çok sayıda yüzlerce vatandaş katıldı.
PANELDE MERHAMET KONUSU İŞLENDİ
ÇAMARDI İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SİYER YARIŞMASINDA
BAŞARILI OLDU

Kutlu Doğum Haftası sebebi ile Hz. Muhammed’in hayatının öğretilmesini teşvik etmek amacı ile yapılan siyer yarışmasında Çamardı İmam Hatip Lisesi öğrencileri 2. Ve 3. Oldular.
Niğde ‘ de Kutlu Doğum Haftası sebebi ile yapılan siyer yarışmasına il ve ilçelerden 23 grup öğrencinin katıldığı , bir grubun üç öğrenciden oluştuğu belirtildi.
Çamardı İmam Hatip Lisesi öğrencileri SİYER Yarışmasında 1. , 2. Ve 6. Sırada finale kaldı. Daha sonra ilk üçe girerek 2. Ve 3. Oldular.
Niğde İmam Hatip Lisesi öğrencileri 1. Olurken , Çamardı İmam Hatip Lisesinden , Fuat CİZLER , Ayşegül ÖZKAN ve Güllü Ş. DİLEKÇİ 2. Oldular.
Yine Çamardı İmam H. Lisesinden , Melikşah GÜMÜŞ , Şerife VURAL , Huriye TÜRKAN 3.oldular.
Bu yarışmada 1. Olan öğrencilere bin TL , 2. Olan öğrencilere 500 TL , 3. Olan öğrencilere de 250 TL para ödülü verildiği açıklandı.

22 Nisan 2011 Cuma


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN..

19 Nisan 2011 Salı


ÇAMARDI İLÇESİNE MOBESE KURULUYOR
MOBESE KAMERALAR İÇİN EMNİYETTE VE İLÇEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda ihalesi gerçekleştirilen Niğde’nin bütün ilçelerine kurulacak olan MOBESE kamera sistemi Çamardı ilçesinde son aşamaya geldi.
Çamardı İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , MOBESE kameralarının ilçe halkının huzur ve güvenliği için emniyet hizmetlerin daha etkin ve hızlı verilebilmesi açısından önemli katkı sağlayacağını söyledi.
İlçe Emniyet Amiri KAÇAN ,: “. İlçemizin 5 ayrı noktası olan, ilçe girişi Halk Eğitim Merkezi Karşısına , Pazar Yeri , Hükümet Meydanı , 100. Yıl cadde girişi ve Adana Evleri önü olarak tespit edildi. Bu noktalarda toplam 5 nokta da , birisi hareketli olmak üzere ,9 Mobese kamerası ikili setler halinde kurulma çalışmaları devam ediyor.

17 Nisan 2011 Pazar


KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ başladı
Çamardı ilçe Müftülüğünce 14 - 20 Nisan 2011 tarihleri arasında “Kutlu Doğum Haftası “ ile ilgili bir dizi etkinlikler yapıldı.
13 Nisan 2011 tarihinde , Kur’an Kursları arası bilgi yarışması Ç.P. Lise konferans salonunda yapıldı.

14 Nisan Perşembe günü sabah Kutlama Komitesi Çarşı esnafını ziyaret etti. Ve gül dağıttılar.
Öğleden sonra , Vaiz Ali Kaplan Eynelli köyünde konusu “ Merhamet ve Kalp Temizliği “ olan konferans verdi. Akşam Bademdere Beldesin de , ilçe Müftüsü Hayri ERENAY , konusu “ Hz. Muhammedin Hoş görü ve Merhameti “ olan konferans verildi.

16 Nisan 2011 Cumartesi

HASTANELERDE HİZMET ALIM YÖNTEMİ İLE ÇALIŞAN TÜM PERSONELLERE “HASTA HAKLARI” VE “İLETİŞİM” EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR.
Sağlık Müdürlüğünce hastanelerde hizmet alım yöntemi ile çalışan tüm personellere “Hasta Hakları” ve “İletişim” konularında eğitim verilmeye başlanmıştır.
Hasta ve sağlık çalışanı iletişiminde yaşanan sıkıntıların düzeltilmesi, hasta memnuniyetinin artırılması ve vatandaşların sağlık hizmetinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri amacıylaSağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Kurumlar Şube Müdürlüğü ve Hasta Hakları İl Koordinatörlüğünce bütün hastane çalışanlarının Hasta Hakları ve İletişim konularında eğitim almaları hedeflendiği belirtilmiştir.

Çamardı TOKİ
Konutları yapılıyor

Çamardı TOKİ konutlarının yapımına başlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ ) , Çamardı ilçesinde 104 adet konut , 1 adet büfe ,1adet mescit ve iş yeri ile alt yapı ve çevre düzenlemesi yapımı için çalışmaları başladı.
Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , temel atma töreninin önümüzdeki günlerde yapılacağını , ilgili firmanın konutları en kısa zamanda teslim edeceğini , belirtti.
ÇAMARDI YİBO ATLETİZMDE DE BAŞARILI
Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. Yıldönümü nedeniyle Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm yarışmasında Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri yine başardı. aldıkları dereceler şöyle:* 2.000 metre Yıldız Erkeklerde
1.Sergen AVCI
* 2.000 metre Yıldız Kızlarda
3.Ebru EREN
* 1200 metre küçük kızlarda
1.Fatma KARADAL
2.Feriha YILDIRIM
* 1200 metre Küçük Erkeklerde
1.Yavuz Selim BAYKUL
2.Aykut AKKAYA
3.Kazım AKLAY
Dereceleri alarak , ilçenin ve okullarının ismini başarı ile duyurdular.
KAYMAKAM DÖNMEZ EMNİYETİ ZİYARET ETTİ
Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , “ Polis Haftası “ sebebi ile İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti.
Emniyet Amiri Barış KAÇAN ‘ ın ve tüm personelin gününü kutlayıp , iyi dileklerde bulundu.

12 Nisan 2011 Salı


POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 166. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
Tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yılı kutlandı.
Törene İçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ,Cumhuriyet Savcısı Harun ESEN , Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , Daire Amirleri , Okul Müdürleri , Başhekim Burak ERDİNÇ , Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı , bazı muhtarlar , polisler ve bir grup öğrenci katıldı.
POLİS HAFTASI İLE İLGİLİ , İLÇE GENELİNDE YAPILAN OKULLAR ARASI KOMPOZİSYON VE ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ.

KOMPOSİZYON YARIŞMASINDA
Meryem ÖZKAN .............Çamardı İmam Hatip Lisesi
Duygu İYİ............ Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu
Seher ÖZMEN......................Burç İlköğretim Okulu

ŞİİR YARIŞMASINDA
İsa BENGİSU..................Çamardı İmam Hatip Lisesi
Teslime ERTAŞ................Mehmet Akif Ersoy YİBO
Mustafa AKARKEN..........Yeniköy (Üskül) İlköğretim O.

11 Nisan 2011 Pazartesi

PARTİLERİN NİĞDE ADAYLARI
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde
1. Alparslan Kavaklıoğlu
2. Ömer Selvi
3. Erdoğan Özegen

CHP ADAY LİSTESİ
NİĞDE
DOĞAN ŞAFAK TURİZMCİ
AHMET OĞUZ ÖZMEN AVUKAT
ÖMER FETHİ GÜRER MÜHENDİS

MHP ADAY LİSTESİ
1 HIKMET BEKIL Yüksek Lisans MALI MÜSAVIR
2 HASAN HÜSEYIN ALINAK Üniversite MALI MÜSAVIR
3 MAHIDE YARAMIS Üniversite ÖGRETMEN

9 Nisan 2011 Cumartesi

YENİ OKUL YENİ ADINA KAVUŞTU
Eski adı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu idi, yeni adı ile Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu oldu. Çamardı YİBO ‘ nun da adı değişti.
yapımına devam edilirken , 12 derslikli Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu hayırsever katkısı ile 18 dersliğe çıkarılmasına ilişkin protokol, Niğde Valiliğinde imzalanmış ve okulun isminin “Çamardı Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu” olarak değiştirileceği belirtilmişti.
Kasım ayında yapımı tamamlanan yeni okulda eğitime başlanıldı. Fakat yeni adının tabelası asılmamıştı. Artık yeni adının tabelası ile okulda eğitim devam etmekte.
Büyük Türk Şairi Mehmet Akif Ersoy ‘ un adı da Çamardı YİBO ‘ ya verildi. Artık Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu oldu.

7 Nisan 2011 Perşembe

İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİNDEN GÜVENLİK TOPLANTISI
Çamardı İlçe Emniyet Amirliği ,Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak , geçtiğimiz ay , öğrenci güvenliği ve geleceği için velilerle ve öğrencilerle bilgilendirme toplantısı yapıldığı belirtildi.
Özellikle sigara konusunda çok hassas davranıldığı , öğrencilere sigara satılmamasının sağlandığı , madde bağımlısı öğrencilere gerekli uyarı ve tedavi olanakları sağlandığı belirtildi.
Ayrıca , aynı güvenlik ve bilgilendirme toplantısının ilçe esnafı ve ile de yapıldığı , her esnafın kendi dükkanına kamera takılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

6 Nisan 2011 Çarşamba

ÇAMARDI YİBO YİNE BİRİNCİ
BÜTÜN ALKIŞLAR ÇAMARDI YİBO ÖĞRENCİLERİNE
MÜNAZARA YARIŞMASINDA ÇAMARDI YİBO ÖĞRENCİLERİ FİNALE KALMIŞTI. YİNE BİRİNCİ OLDULAR.
Niğde Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulunda düzenlenen " Okullar arası Münazara Yarışması" ön eleme sonuçlarında Çamardı YİBO öğrencileri finale kaldı.
Münazara da Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri; Ayşenur TEKİR , Demet AKSOYLU , Feride TEKİR , Makbule BUDAK ve Teslime ERTAŞ Okullarını başarıyla temsil ettiler.
Çamardı YİBO öğrencileri Münazara da 466 puan alarak birinci oldular. 388 puan ile Niğde Selçuk İlköğretim Okulu 2. oldu. Kanuni Sultan S.İlköğretim Okulu 384 puan ile 3. olurken , Niğde Alparslan İlköğretm Okulu 4. oldu.
Birinci olan Çamardı YİBO öğrencilerine verilen notebookları Çamardı Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ verdi. Diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

5 Nisan 2011 Salı

AHİLER KALKMINMA AJANSI, PROJE UYGULAMA DÖNEMİ BAŞLIYOR
Hibe almaya hak kazanan proje sözleşmelerin imzalanmasının ardından proje uygulama süreci de 4 nisan 2011 Pazartesi günü başlayacak.
Bu süreçte başarılı proje sahiplerine yönelik olarak düzenlenecek eğitimler her ilde birer gün sürecek. Pazartesi günü Kırıkkale Valiliği Proje Ofisi'nde başlayacak eğitimlerde, proje sahiplerine, proje uygulama sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar uymaları gereken usuller anlatılacak.Proje uygulama dönemi eğitimleri 8 Nisan 2011 Cuma günü Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Nevşehir'de bulunan hizmet binasında gerçekleştirilecek olan eğitimle sona erecek.
İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMARDI İLÇESİNDE

KIRSAL DESTEK PROĞRAMINI TANITTI
İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Destek Tanıtım Proğramı için Çamardı ilçesindeydi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Proğramı çerçevesinde , makina ve ekipman alımları ile ekonomik yatırımların desteklenmesi proğramı Çamardı ilçesi Öğretmen Evi' n de yapılan toplantıda çiftçilere ve katılımcılara slayt gösterimlerle anlatıldı.
Toplantıya , İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN , İlçe Tarım Müdürü Yusuf PARLAK , Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , 2. Başkan Bilal UĞUR , İl Tarım Şube Müdürü Doğan ŞAHİN , Suat ELLİ , Erdem SIĞMAZ , Gökmen KILIÇ , Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
KÜTÜPHANE HAFTASI
KUTLANDI

47. Kütüphane Haftası 28 Mart - 3 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlandı.
Çamardı ilçe Kütüphane Müdürü Mehmet GÜNEŞ , hafta ile ilgili şunları söyledi:
“ 2010 yılında Kütüphanemizde kitap sayısı 12.343 , bunun 10.009 ‘ u yetişkin kitabı , 2.034 ‘ü çocuk kitabıdır.
Üyelerimize 2010 yılında 3.257 kitap verildi dedi.
KAYMAKAM MESLEK
ODALARINI ZİYARET ETTİ

Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Kamu kuruluşlarından sonra , geçen hafta da meslek odalarını ziyaret ederek bilgi aldı.
Geçtiğimiz günlerde , Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Esnaf Kefaret Odası ve Ziraat Odasını ziyaret etti.
Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ , Ziraat Odasını İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN ile beraber ziyaret etti.
Gelen konukları Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , 2.Başkan Bilal UĞUR ve personel karşıladı.
Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Bilal ÇINAR ‘ dan toprak tahlili , üreticinin sorunları ve oda hakkında bilgi aldı.
CHP Niğde'de Ön Seçim Yaptı


Niğde'de CHP Milletvekili aday adayları arasında ön Seçim yapıldı.

Niğde ve ilçelerinden yapılan ön Seçim ile milletvekili adayları belirlendi.
Buna göre, Doğan Şafak 2002, Ahmet Oğuz Özmen 1224, Ömer Fethi Gürer 1194, Mümin Akgün 924, Mehmet Ulupınar 603, Tevfik Çaymaz 536, Durali Özçelik 504 ve Menekşe Koçbay 314 oy aldı.

Seçimde, 2989 oy geçerli sayılırken, 126 oy ise geçersiz sayıldı.
TÜM CANLI YAŞAMI SAVUNMAK İÇİN ANKARA' YA GİDİYORUZ
Ülkemizin sahip olduğu, tüm doğal değerler, yüzlerce, binlerce yıllık
kültürel değerler ve
Anadolu topraklarında yaşamını sürdüren dili, dini, cinsi, rengi ne
olursa olsun bu toprakların
insanının yarattığı tüm değerler yağmalanıyor, talan ediliyor.
Doğanın ve insanların bu feryadını Ankarada dile getirmek için, Niğde
Çevre Eğitim Kültür Derneği olarak bu feryada destek olacak, selsrine
ses vereceğiz. Tüm NİĞDE'li Yaşam savunucularını, Çocuklarının
gelecekleri için, kendi gelecekleri için bu çağrıya destek olamları güç
vermeleri için Ankaraya davet ediyoruz. Bu Düya Hepimizin Yaşatalım.
Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği

2 Nisan 2011 Cumartesi

Doğuş Grubu nun Kurucusu Ayhan Şahenk Anıldı
Doğuş Grubu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı Ayhan Şahenk ölüm yıldönümünde memleketi Niğde’de anıldı.
1929 Yılında Niğde’de doğan, İlk ve orta öğrenimini Niğde’de tamamlayan, 1951 yılında Ankara’da Üniversite eğitimini sürdürürken Doğuş İnşaat’ın altyapı çalışmalarını başlatarak Doğuş Grubu’nun temellerini atan Ayhan Şahenk anıldı
CHP'de Yarın 29 İlde Önseçim Yapılacak

12 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili adaylarının belirlenmesi için CHP'de yarın 29 ilde önSeçim ve aday yoklaması yapılacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimi uyarınca yarın aday yoklaması ve önSeçim yapılıyor. CHP'de 27 ilde önSeçim ve 2 ilde ise aday yoklaması yapılacak. CHP tüzüğüne göre önSeçim, partiye yazılı üyelerin katılımıyla, aday yoklaması ise partide belli görevlere seçilmiş delegelerin katılımıyla yapılıyor.

1 Nisan 2011 Cuma

Halkın sesine kulak veren
MÜFTÜLÜK
Cenaze , kefenleme , yıkama ve defin
KURSU AÇIYOR

Çamardı İlçe Müftülüğü , İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ilçe merkezinde , Burç ve Bademdere Beldelerinde Kur’an kursları öğreticilerinin görevlendirildiği , cenaze , kefenleme , yıkama ve defin işlemlerine dair kurs verilecektir.
01 Nisan 2011 tarihinde başlayıp , 30 Nisan 2011 tarihinde sona erecektir. Kurs süresi 40 saattir.
Çiftçilere Bordo Bulamacı Eğitimi Verildi
Çamardı ilçesi bazı köylerinde çiftçilere “ bordo bulmacı - göktaşı - “ eğitimi verildi.
Ilçeye bağlı Çukurbağ köyü , Eynelli , Demirkazık ve Pınarbaşı köylerinde Ziraat Mühendisi Serkan TELLİOĞLU ve İlçe Tarım Müdürü Yusuf PARLAK çiftçilere hastalıklardan koruyucu mücadele kapsamında BORDO BULAMACI ( mavi bakır veya göktaşı ) eğitimi verildi.
Proğram kapsamında geçtiğimiz hafta pazartesi günü Çukurbağ köyünde , salı günü Demirkazık köyünde , çarşamba günü Pınarbaşı köyünde ve perşembe günü de Eynelli köyünde bire bir ve uygulamalı olarak” bordo bulamacı “ eğitimi verildi.
Bu uygulamalı eğitimde , bordo bulamacının hazırlanışı ve uygulanışının eğitimi verildi.
Konuyla ilgili çiftçilerin soruları yanıtlandı. Örnek ilaç hazırlandı.