31 Ağustos 2011 Çarşamba

30 Ağustos Zafer Bayramı


30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.
yurdumuzun her yerinde kutlandığı gibi,Çamardı ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Cem GÖKDEMİR, , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcı Harun ESEN, , Daire amirleri, Parti İlçe Başkanları,köy ve mahalle muhtarları ile tüm okullar bayrak ve flamaları ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Gökdemir, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden birisi olduğunu dile getirdi.Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir okundu.Törenin ardından tebrikler kabul edildi.


29 Ağustos 2011 Pazartesi


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT RAMAZAN BAYARAMI ÖNCESİ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ.



Niğde Valisi Âlim Barut, Ramazan Bayramı öncesi protokol ve Vatandaşlarla birlikte Şehitlerin Mezarları başında dualar okuyarak andı.

Derbent Mezarlığında bulunan Askeri Şehitlikteki anma ziyaretine Vali Âlim Barut, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumhuriyet Savcısı Muhammed Alkan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdür Vekili Emniyet Müdürü Hayrettin Yıldız, İl Müftüsü Hasan Çınar, Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Askerler, Polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Derbent Mezarlığında İl Müftüsü Hasan Çınar’ın okuduğu dualardan sonra, Vali Barut ve beraberindekiler Şehitlerin Mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bırakıp dua ettiler.



30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI VE RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ..

28 Ağustos 2011 Pazar

ilçe hastanesine yeni başhekim


YENİ BAŞHEKİM GÖREVE BAŞLADI

Çamardı Entegre İlçe Hastanesi yeni Başhekimi Dr.Harun YARDIMCI göreve başladı.
Doktor Harun YARDIMCI (25) , Adana doğumlu , ilk ve orta öğrenimini Adana’ da , liseyi İstanbul Fen Lisesinde tamamlayan Harun YARDIMCI , İstanbul Marmara Tıp Fakültesi mezunu.
Ilk atama yeri olan Çamardı ilçe Hastanesine yaklaşık bir yıl önce atanan Doktor Harun YARDIMCI , Çamardı ilçesine yaz aylarında sürekli geldiğini , alışmakta bir zorluk çekmediğini ,insanları ve çevre ile çalışılacak bir ortam olduğunu belirtti.

Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU,
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı Münasebetiyle Mesaj Yayınladı
Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda çifte bayramı kutladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Sokak Hayvanları için 40.000 Su Kabı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı sıcaklıkların artmasıyla birlikte sokaklarda susuzluk sıkıntısı yaĢayan sokak hayvanları için harekete geçti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, 81 ilde dağıtılmak üzere sokak hayvanları için oluĢturulmuĢ 40.000 adet su kabı “Susuyorum ama konuşamıyorum” sloganıyla önümüzdeki günlerde dağıtılmaya baĢlanacaktır.

27 Ağustos 2011 Cumartesi

KAYMAKAM DÖNMEZ' DEN İFTAR YEMEĞİ



Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , ilçedeki tüm daire amirleri ve personelleri ile bir araya geldi.
Ramazan ayının son günlerine rastlayan bu iftar yemeği Çamardı M.Akif Ersoy YİBO ' nun yemek salonunda verildi. Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet F.DÖNMEZ' in verdiği iftar yemeğine , ilçedeki tüm resmi kurum ve kuruluş çalışanlarının yanı sıra , Çamardı eski Kaymakamı Mehmet SARIBACAK , savcılar , hakimler , Garnizon Komutanı katıldı.
İftar duasını ilçe Müftüsü Hayri ERENAY yaptı. İftar yemeğine katılım yoğun oldu.

MİLLETVEKİLİ ALPASLAN KAVAKLIOĞLU' NUN BAYRAM MESAJI

24. Dönem Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, bir mesaj yayınlayarak başta Niğdeliler olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.
Kavaklıoğlu : “Zengin fakir, küçük büyük, köylü kentli hep birlikte ortak sofralarda buluşmamızı sağlayan, zor ve zahmetli zamanlarda bizi beraberlik ve dayanışma etrafında birleştiren mübarek Ramazan ayını geride bırakmak üzereyiz. Tutulan oruçlardan sonra Ramazan Bayramını kutlayacağız. Ben de dünyada zor durumdaki tüm milletlerin de Ramazan Bayramını bir bayram gibi yaşaması umuduyla, başta Niğdeli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bayramınız mübarek olsun”.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması
Kavaklıoğlu ayrıca Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramının aynı gün yaşandığına dikkat çekerek “30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları canlarını verip kanlarıyla yıkayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; yüce Milletimizin ve değerli hemşerilerimin Zafer Bayramını kutluyorum” diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ ÖMER SELVİ'DEN BAYRAM MESAJI

Milletvekili Ömer Selvi, Ramazan Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Ömer Selvi: “Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlamak üzereyiz. Ramazan ayında sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma anlamında yaşamış olduğumuz manevi duygulara bir de bayram sevinci eklenmiştir. Bayramlar kırgınlık ve dargınlıkların bittiği, yeni birlikteliklerin doğduğu, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma duygularının had safhada yaşandığı zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Niğdeli hemşerilerimin, milletimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur temenni ediyorum. "
Selvi ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutladı: “Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet uğruna yaptığı mücadelenin zafer anıtı olan 30 Ağustos gününün bizlerde çok önemli bir yeri vardır. Bu vesileyle başta Niğdeliler olmak üzere tüm milletimizin Zafer Bayramını kutluyorum”.

26 Ağustos 2011 Cuma


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT'UN BAYRAM MESAJI


Bu sene dini ve milli bayramımızı bir arada kutlamanın sevinci içindeyiz. Ne mutlu böyle bir güne ulaşanlara, bu anı yaşayabilenlere…
Ramazan huzur ve barış ayı olarak bilinir. Bizde Niğde’mizde huzurlu bir ramazan ayı yaşadık, bayramına ulaştık.
Küskünlük ve kırgınlıkların ortadan kalkması; sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularının gelişmesi; manevi duygularımızın zirveye ulaşması; Ramazanın ve Bayramının bir özelliğidir. Millet hayatına bu özelliklerin yansıyacağını umar, önümüzdeki günlerin bugünden daha güzel olmasını temenni ederim.
Ağustos ayı Türk Milletinin zaferlerle süslediği, milli duyguların zirve yaptığı, tarihi dönemeçlerin ağustos günlerine yüklendiği bir aydır. Bu günlerde Anadolu’nun kapılarının açılışı yıldönümüyle birlikte, Anadolu’nun bize vatan olduğunu milletçe ispatladığımız zafer günlerini de kutluyoruz. Ağustos ayı geçmişimizde de önemliydi, yakın tarihimizde de önemlidir. Bu yılda milletimize iki güzelliği bir arada yaşatıyor.
Bugünü yaşamanın verdiği huzur, sükun ve gururun anlatılmasına kelimeler kifayet etmiyor. Sayelerinde zafer bayramını kutladığımız şehitlerimize, aramızdan ayrılan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle anıyorum. Ramazan ayına beraber başlayıp, Bayrama ulaşmayan, milletimizi derin üzüntüye boğan şehitlerimiz ölmedi, böyle biliyoruz. Öncelikle ailelerine ve tüm milletimize bir defa daha başsağlığı diliyorum.
Bir günde iki bayramı yaşamanın millet hayatına bir ve beraber olmak şeklinde yansıması, ayrılıkların son bulması, iki bayramın bir günde birleşmesi gibi yetmiş beş milyonun birlik ve beraberliğinin işareti olması milletçe arzumuzdur.
Huzur dolu günlerin habercisi olmasını dilediğim bu güzel günde aziz milletimizin, Niğde halkının, mesai arkadaşlarımın, ilimizde kurulu tüm resmi ve sivil kurum mensuplarının ve basın camiasının Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutlar, saygılar sunarım.

ALİM BARUT / VALİ


RAMAZAN BAYRAMINDA BESLENMEYE DİKKAT!
Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İLTER , vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
Hayatımızın her döneminde sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme şarttır. Ramazan boyunca beslenme alışkanlıklarımız değiştiği gibi ramazan bayramında da değişmektedir. Ramazan bayramında geleneklerimiz nedeniyle tatlı tüketimi artmakta, şeker, çikolata ve hamur işi tatlılara ağırlık verilmektedir. Bayramda görülen bu tarz beslenme sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır.
Bu nedenle dört besin grubunda bulunan besinlerden en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Süt grubunda yer alan süt, yoğurt; et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, peynir, kuru baklagiller; sebze ve meyve grubu; tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi gerekmektedir.

Halkımızın Ramazan Bayramını huzur ve mutluluk içinde geçirebilmeleri için İl merkezi ve ilçelerde bulunan tüm hastanelerimiz ve 112 Komuta Kontrol Merkezimiz bayram tatili boyunca 24 saat kesintisiz hizmet verecektir. Vatandaşlarımızın mübarek ramazan bayramlarını kutlar, sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla…

24 Ağustos 2011 Çarşamba

milletvekillerinin köy ziyaretleri devam ediyor


Kavaklıoğlu ve Selvi, Çamardı Köylerinde
AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Çamardı ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.
AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Çamardı ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.
Kavaklıoğlu ve Selvi, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ve parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Beyazkışlakçı, Yelatan ve Mahmatlı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldiler.
Kavaklıoğlu ve Selvi, Emen Ovasındaydı
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin devam eden köy ziyaretlerinin önceki günkü durağında Bor’a bağlı köyler vardı. Emen Ovasından Kavuklu’ya dek köyleri gezen vekiller burada vatandaşlarla ve köy muhtarları ile bir araya gelerek hem seçimde verilen desteğe teşekkür ettiler hem de köylerin sorun ve isteklerini dinlediler.

23 Ağustos 2011 Salı

BAŞARILI OKULLARA BELGE VERİLDİ


ÇAMARDI BU YILDA BAŞARILI İLK 6 OKUL İÇİNDE
Çamardı Burç İlköğretim Okulu teftiş de en başarılı okullardan birisi oldu.
Niğde ili genelinde 2010-2011 Eğitim - Öğretim yılında en başarılı okullar belirlendi. Niğde ve ilçelerinde teftiş gruplarınca değerlendirilen ve başarılı bulunan okullara başarı belgesi verildi.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca yapılan değerlendirmeye göre Niğde ve ilçelerindeki en başarılı 6 okul belirlendi.
Bu okullardan birisi de Çamardı Burç İlköğretim Okulu,teftişte en başarılı okullardan birisi oldu. Ve Vali Alim BARUT imzası ile " BAŞARI BELGESİ " ile ödüllendirilmiştir.

NİĞDE’Lİ ÇİFTÇİLERE MAKİNE EKİPMAN DESTEĞİ SAĞLANDI


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2011 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında 482 çiftçiye 2 milyon 729 bin 800 TL Makine Ekipman desteği sağlandı. Niğde’de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde 7. Etap Makine Ekipman teslim töreni düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bahçesinde gerçekleşen törene Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan ve çiftçiler katıldı.

İlçe Hastane Acilinde ki yenilikler


Çamardı ilçe Hastanesinde yapılan hizmet ve yenilikler tüm hızı ile devam ediyor.
Çamardı Entegre İlçe Hastanesi 15 yatak kapasiteli 1 acil , 2 diş ve 1 aile hekimliği ile 4 poliklinik oda sayısı ile hastalara hizmet vermektedir. Çamardı ilçe hastanesinde aylık acil poliklinik sayısının 2.500 olduğu belirtilmiştir.
Çamardı ilçe Hastanesi acil de bay ve bayan müşade odalarına yeni hasta yatağı alınmıştır. Kumandalı olan bu yataklar , üç bölmeli ve üç ayrı pozisyon alabilen yataklar olduğu belirtilmiştir. ilçe Hastane acilene dijital tansiyon aleti alınmıştır. Bunun hastalar ve doktorlar açısından büyük kolaylık sağladığı belirtilmiştir. Ayrıca 112 acil hizmetler ve afetler için , 2 adet ambulans ve 1 adet binek otomobil bulunmaktadır.
bu ambulanslardan birisi PALETLİ AMBULANS olup , hastane aciline yeni tahsis edilmiştir. Kötü hava şartlrında ve kötü yollarda normal ambulansın ulaşamayacağı yollara ulaşabilen çok özellikli , tam donanımlı navigasyon cihazlı ambulansta ilçe acilinde hizmete girmiştir.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 'Sessiz Yeşil Yollar Projesi'
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sessiz Yeşil Yollar Projesinin bütün Türkiye genelinde uygulanacağını söyledi.
Şehirlerde gürültü kirliliğinin önüne geçmek maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı müşterek çalışmayla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
Söz konusu projenin basit bir yol kenarı ağaçlandırması olmadığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “ Yol kenarına dikilen ağaçlar ve diğer bitkiler, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğinin, hatta hava kirlenmesinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli vazifeyi üstlenirler. Yol ağaçlandırması bir yandan ülkenin güzelleşmesine katkıda bulunurken bir yandan da seyahat edenleri sıcaklık, fırtına, rüzgâr, kar gibi klimatolojik tesirlerden korumakta ve daha ferah bir sürüş temin etmektedir.”
Ahiler Kalkınma Ajansı
Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Çarşamba Günü Yapılacak

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü yapılacak.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek.

21 Ağustos 2011 Pazar


ENERJİ DESTEĞİ KOMİSYONU TOPLANDI
Enerji Desteği Komisyonu aylık olağan toplantısını yapmak üzere Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS başkanlığında toplanmıştır.
Enerji desteği komisyonu yapmış olduğu 2011 yılı Ağustos ayı toplantısında; 18 adet firmanın 2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında muhtelif aylara ait 60 adet elektrik enerjisi teşvik talebi değerlendirilmiş ve bu firmaların toplam olarak 1.011.924,31.11 TL enerji desteğinden yararlanmaları uygun bulunmuştur.
Niğde İlinde Enerji desteği teşvik uygulamasının başladığı 2005 yılından itibaren bugüne kadar 127 firmanın teşvikten faydalanmak için başvurduğunu , bu firmalardan teşvik uygulamasından faydalanabilecek olan 97 adet firmanın talebi değerlendirilerek bu firmalara toplam olarak 60.514.061,11 TL Hazine Müsteşarlığınca ödenmek üzere elektrik enerjisi teşvik desteğinin verildiği belirtilmiştir.

VALİ BARUT ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU
Niğde Valisi Âlim Barut İl Merkezinde bulunan Askeri Gazino'da Şehit Aileleri ve Yakınları ile Gazilere İftar yemeği verdi.
Vali Barut'un ev sahipliğini yaptığı İftar yemeğine, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Süreyya Güler, Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.
Bütün misafirleri ile yakından ilgilenen Vali Âlim Barut, masaları tek tek dolaşarak katılanlarla sohbet etti.
ÇAMARDI KAYMAKAMI DÖNMEZ ŞEHİT AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.

Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Ramazan ayı sebebi ile iftar yemeğinde şehit aileleri ile bir araya geldi. Onlarla sohbet etti.

18 Ağustos 2011 Perşembe

Akkaya Platformu


Bor Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu’nun çağrısı üzerine, Bor Sivil Toplum Temsilcileri, TBMM Gurubu bulunan üç siyasi partinin İlçe Başkanları, Niğde Milletvekilleri, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sendika Başkanları, Oda ve çeşitli dernek temsilcileri ve bazı vatandaşlar Bor Tyana Otel’de toplandılar.

Bor İlçesinin hemen hemen her kesiminden oluşan bir çoğunlukla yapılan toplantıda “Bor Akkaya Barajı Temiz Çevre Platformu’nun adeta manifesto niteliğindeki bildirisi platform yöneticisi www.nigdehasret.com haber sitesi sahibi Turan UÇAN tarafından imzaya açıldı. Katılımcıların tamamı kararlılıkla bu sorunun arkasında olduklarını beyan eden bildiriyi imzaladılar.

Bildirinin onaylanmasının ardından Akkaya Barajı sorunu hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Hububat Fiyatları Açıklandı


EKİNLER BİÇİLİYOR
Çamardı ve köylerinde de Temmuz ayının son haftasında ekinler biçilmeye başladı.Hala devam ediyor.
Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR ,buğday ekiminin Çamardı merkezde ve tüm köylerinde yapıldığını , fakat en fazla satım amaçlı Üçkapılı , Kavlaktepe ve Sulucaova köylerinde ekildiğini belirtti.
Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , bu yıl hububatta hastalığın olmadığını , verimin iyi olduğunu , hububata verilen fiyatın geçen yıla göre daha iyi olduğunu , bu yılda 470 - 575 TL verildiğini belirtti.

milliler yine Demirkazık'ta


İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI TEKRAR DEMİRKAZIKTA KAMPTA
Niğde Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 14–27 Ağustos 2011 tarihleri arasında İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımının tekrar hazırlık kampı başladı.
verilen bilgiye göre Serbest ve Greko Romen stilde teknik heyetle birlikte 40 sporcu ile hazırlık kampının Uluslar arası şampiyonalara ve turnuvalara hazırlık olduğunu belirtiliyor.

NGB Terörü Kınama Açıklaması


Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel, Çukurca’da meydana gelen terör olayının ardından yayınladığı yazılı açıklamasında, “ Güvenlik güçlerimize ve vatanımıza yapılan bu hain ve kalleş saldırıyı içimizdeki en büyük nefretle kınıyoruz. “ dedi
YENEL;
“ TERÖRÜ, İÇİMİZDEKİ EN BÜYÜK NEFRETLE KINIYORUZ ” dedi.
Önceki gün Hakkari’nin Çukurca kırsalında meydana gelen hain saldırının ardından yazılı bir açıklama yapan Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı, Hayrettin Yenel, “ Vatanımıza ve askerimize yapılan bu alçak ve kalleşçe saldırıyı Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu olarak içimizdeki en büyük nefret duygularımızla kınıyoruz. “ dedi.
Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel, son aylarda artan terör olaylarının Türk Milletinde derin acılar bıraktığını belirterek, bir an önce kalıcı tedbirlerin devreye sokulması gerektiğini söyledi.
Milletimiz şehitlerimizle her zaman gurur duymaktadır. Vatan için hepimiz şehit olmaya hazırız, bundan kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın. . Yapılan saldırılar ancak kalleş insanların, korkak insanların yapabileceği eylemler şeklinde cereyan ediyor. Arkadan vurmak, pusuya düşürmek ancak yüreksizlerin ve korkakların işidir. Bu saldırılar, ne şiddette olursa olsun, Türk Milleti ve Türk güvenlik güçleri onların hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecektir. Bu vatanın bir karış toprağına, bir çakıl taşına göz dikenler, geçmişte tarih sayfalarının dibine gömülmüşler ve emellerine ulaşamadan yok olup gitmişlerdir. Bundan sonra da ulaşamayacakladır. Bu hain saldırıyı yapanlar ve onların yandaşları da aynı hezimeti en kısa sürede görecektir.
Niğde Gazeteciler Birliği Yöneticileri olarak bu kalleş saldırıları içimizdeki en büyük nefret duygularımızla kınıyoruz. Tüm şehit yakınlarına Allah’tan başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

16 Ağustos 2011 Salı

Ramazan Etkinliklerin de Coşkun Sabah


Niğde Belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde sahne alan sanatçı Coşkun Sabah, . vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Niğde Belediyesinin gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların iftar saatinden sonra buluşma noktası olan etkinlik alanında Niğdeliler bu kez de ünlü sanatçı Coşkun Sabah ile eğlendi.
Sanatçının gece geç saatlere kadar süren konserinde Niğdeliler, hafızalarından silinmeyecek bir konseri izlemenin mutluluğunu yaşadı.

NİĞDE UMKE (ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİP)


NİĞDE UMKE (ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİP)
17 AĞUSTOS DEPREMİNİ UNUTMADI!
yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de sık sık depremler olacağı, büyük can ve mal kaybının yaşanacağı uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.
12 yıl önce yaşadığımız 17 Ağustos Depremi de büyük can ve mal kayıplarına neden olmuş bir depremdir. Bu deprem Tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedilmiştir. İzmit Metoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgilere göre 17 Ağustos 1999 tarihinde, saat: 03:02’de, 7.5 büyüklüğünde gerçekleşmiştir. Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut ve 42.902 işyeri hasar görmüştür.
17 Ağustos Depremini anmak ve yeniden hatırlatmak amacıyla 16 Ağustos 2011 tarihinde saat:12.00’da Niğde Sağlık Müdürlüğü UMKE tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İLTER’in talimatı ile aciliyet sırasına göre İl merkezinden başlayarak Bor, Altunhisar, Çiftlik, Ulukışla ve Çamardı İlçelerininde görevli personelin haberleşme zinciri kurulmuştur. Ortalama ekiplerin haberleşmesi 14 dakikada tamamlanıp 30 dakika içerisinde 4 ekip (20 Kişi) toplanmıştır.

ANIZ YAKARAK GELECEĞİNİZİ DE YAKMAYIN


ÇAMARDI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ ZİRAAT MÜHENDİSİ SERKAN TELLİOĞLU ANIZ YAKMANIN ZARARLARINI GAZETEMİZ ARACILIĞI İLE ÇİFTÇİLERE AÇIKLADI
-
ANIZ YAKMA VE ZARARLARI
Toprak canlı bir varlıktır. Ç.Ü Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. A. Kerim ÇOLAK hocamız; verdiği derslerde toprağı bir dünya olarak niteler. Nasıl ki dünyada canlıların oluşturduğu bir yaşam ve döngü var ise toprakta da aynı şekilde gözle görülmeyen canlıların yaşadığı bir dünya ve döngü vardır. Bu canlılar biz insanlar gibi toprakta yaşayıp faaliyetleriyle toprağa can verirler. Ancak günümüzde ekinlerin biçilmesiyle ortaya çıkan bitki artıkları yok edilmek için halen bilinçsiz çiftçiler tarafından yakılmaktadır. Yakma sonucunda toprağın en verimli üst katmanı verimsizleşmekte, içinde yaşayan ve doğal döngüde önemli yer tutan canlılar anızla birlikte yanmaktadır. Toprak bu şekilde daha verimsiz hale gelerek daha sonraki üretim sezonlarında ürün kalite ve verimi önemli düzeyde olumsuz etkilenmektedir. “Sürdürülebilir tarım” için bu bir faciadır. Bu bilinçsiz çiftçiler anızla birlikte geleceklerini, hatta çocuklarının ve torunlarının geleceğini yaktıklarının farkında bile değillerdir. Artan nüfus ve azalan tarım arazileri göz önüne alınacak olursa sürdürülebilir tarımı baltalayan bu anız yakma işlemine derhal son verilmeli, hatta şimdiye kadar, anızların yakılması sonucu kısmen çoraklaşan toprakların organik madde ve organik gübrelerle zenginleştirilmesi yoluna gidilmelidir. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir sözünü düşünerek şimdiden bu denli anız yakmalar sonucu yarın bizi nasıl bir felaketin beklediğini unutmamalı ve anız yakma cahilliğine derhal toplum olarak son vermeliyiz.

13 Ağustos 2011 Cumartesi


AKKAYA BARAJI İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI.
Vali Âlim Barut Başkanlığında Akkaya Barajı ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç, DSİ Bölge Temsilcisi Tarık Pasin ve Merkez Fertek Kasabası Belediye Başkanı Mahmut Şafak katıldı.

Niğde Valisi Âlim Barut toplantının açılış konuşmasında; “Son günlerde biliyorsunuz ki basında Akkaya Barajı ile ilgili haberler çıkıyor. Bu artık Niğde’nin bir meselesi ve bu konuda en azından bir yol haritası belirlenmesi, çözüm yoluna girilmesi için neler yapılması gerekir ve bu konunun taraflarından Valilik olarak bilgi almaktır"dedi.

İlçe Hastanesinde yenilik ve düzenlemeler


ÇAMARDI ENTEGRE İLÇE HASTANESİNDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ , YENİ ÜNİTE VE İÇİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER SÜRÜYOR
Hastane koridorları , bekleme salonu , acil , poliklinik servisleri , hastalara en iyi şekilde hizmet vermek için düzenleme ve çalışmalar sürüyor.
Çamardı Entegre İlçe HastanesiTıbbi laboratuar ve ve röntgen laboratuar birimi doğum hane ve idari birimler ile hizmet verilmektedir. Hastane yeni Başhekimi Dr. Harun YARDIMCI ve Hastane Müdürü Levent DEMİRHAN ile toplam 61 personeli bulunmaktadır. Ağustos ayı itibari ile uzman Aile Hekimi Oğuz DEMİRTAŞ göreve başlamıştır.
Yapılan yeniliklerden birisi “ hasta çağırma ekranları “ taktırılmış. İlçe hastanesi bünyesinde 2 cihazlık Diyaliz ünitesi kurulması planlanmış ve Bakanlıktan talep edilmiştir. Bununla ilgili 1 sağlık memurunun İzmir’e eğitim için gönderildiği belirtilmiştir.
Ve hastane bahçesinde çevre düzenlemesi devam etmektedir.
3 bin m2 lik alan , hastane ön bahçesi , lojmanların bulunduğu alan ve garajın önüne kilit parke taş döşenmesi devam etmektedir.
Bazı alanlarda çimlendirme çalışmaları ve bahçe dışında ki alanların ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir.
Daha temiz ve daha düzenli bir hastane için , hastane yetkilileri çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞHEKİM BURAK ERDİNÇ
Çamardı Entegre İlçe Hastanesi Başhekimi Burak ERDİNÇ , yaklaşık bir yıldır Çamardı İlçe Hastanesinde görev yapıyordu.
Geçtiğimiz günler de Niğde ili Dündarlı Kasabası’ na Aile Hekimi olarak atandı. Yerine Dr. Harun YARDIMCI Başhekim olarak atandı.

11 Ağustos 2011 Perşembe

2011 Yılı KÖYDES Projesi Köylünün Yüzünü Güldürdü.
2011 Yılı Köylerin Altyapısın Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi tamamlandı. Niğde İlinde proje kapsamında 5.492.562 TL ödenek aktarılmış, İl Özel İdaresi de projeye 405.000 TL nakdi destek vererek toplam 89 adet iş köylünün hizmetine sunuldu.

Niğde Valisi Âlim Barut 09.08.2011 Salı günü Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Vali Barut konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “Köylerin altyapısının desteklenmesi amacıyla yürütülen KÖYDES Projesinin 2011 yılı çalışmaları tamamlandı. Planlama Kurulu kararının açıklanmasının hemen ardından 14 Şubat 2011 günü yapılan toplantı sonucu belirlenen projeler başarıyla bitirilerek köylünün hizmetine sunulmuştur.

Tarımsal Sulama Sektöründe;
Merkez İlçede Ballı, Narköy, Tepeköy, Hançerli
Bor İlçesinde Emen, Halaç, Okçu, Seslikaya
Çamardı İlçesinde Pınarbaşı, Celaller, Çukurbağ, Üçkapılı, Bekçili, Beyazkışlakçı, Kavlaktepe,Çiftlik İlçesinde Mahmutlu, Çınarlı,
Ulukışla İlçesinde İlhan, Emirler köyleri için KDV dâhil toplam 5.365.006,00 TL tutarındaki yaklaşık maliyete karşılık KDV dâhil 3.446.592,27 TL harcanmış ve ayrılan ödenekle taahhüt edilen işlerin tamamı 08 Ağustos 2011 itibariyle tamamlanmıştır.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği kuruldu!
Niğde'de Türkiye genelinde isim yapmış 54 yazar ve sanatçıyı temsilen 9 kişi Yazarlar ve Sanatçılar Birliği'ni (YAZSANBİR) kurdu.

Niğde’de bir araya gelen 54 yazar ve sanatçıyı temsilen 9 kişi Yazarlar ve Sanatçılar Birliği’ni (YAZSANBİR) kurdu.

Niğde’de Türkiye genelinde isim yapmış 54 yazar ve sanatçıyı temsilen Hayrullah Eraslan, H. İbrahim Tongur, Murat Soyak, Osman Aytekin, Kibar Ayaydın, Murat Akalın, Fatih Kızılkaya, Uğur Arıbaş, Salih Toyran’dan oluşan isimler Yazarlar ve Sanatçılar Birliği adı altında kurdukları yeni oluşumla Türkiye genelinde etkinlik ve çalışmalar yapmaya başladı.

9 Ağustos 2011 Salı

ÇAMARDI YİBO HER ALANDA BAŞARILI


ÇAMARDI YİBO HER ALANDA BAŞARILI
ÇAMARDI MEHMET AKİF ERSOY YİBO , 2010 - 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SPORDA , YARIŞMALARDA ,EĞİTİMDE HER ALANDA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİ. BU BAŞARISINI SBS SONUÇLARINDA DA KANITLADI

Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO 2004- 2005 Eğitim Öğretim yılında eğitime başladığından beri başarılarını arttırarak yoluna devam etmektedir. Bu yıl da yine 38 öğrenciyi orta öğretim kurumlarına yerleştirerek başarısını sürdürmüştür.

Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO idaresi, özellikle okul müdürü Orhan ÇETİN , öğretmenleri ve çalışanlarıyla programlı ve ekip ruhuyla hareket ederek bu başarıyı kaçınılmaz kılmışlardır. Bu başarıda Çamardı ilçe eski Kaymakamı Mehmet SARIBACAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN’ın katkılarını unutmamak gerekir.Çamardı ilçesindeki tüm okullara sağlanan akıllı tahtaların da büyük katkısı olduğu belirtilmektedir.

Bayan Güreş Takımı Niğde Müzesi'ni Gezdi


BAYAN GÜREŞÇİLER NİĞDE MÜZESİNE HAYRAN KALDI
ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP MERKEZİNDE KAMP YAPAN MİLLİLER , GİTMEDEN ÖNCE MÜZEYİ ZİYARET ETTİLER
Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan 25 Temmuz–09 Ağustos 2011 tarihleri arasında teknik kadro ve 30 sporcunun katılımı ile Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezindeki milli takım kampını tamamlayan Bayan güreş milli takımını 8–14 Ağustos 2011 tarihleri arasında Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılacak Avrupa şampiyonası öncesi pazar günü ülkemizin en kıymetli ve en değerli eserlerinin sergilendiği Avrupa’nın sayılı müzelerinden Niğde müzesini ziyaret ettikleri belirtildi.

7 Ağustos 2011 Pazar


EKİNLER BİÇİLİYOR
NİĞDE VE İLÇELERİNDE EKİNLER BİÇİLMEYE BAŞLANDI.

6 Ağustos 2011 Cumartesi


ÇAMARDI İLÇE MÜFTÜSÜ HAYRİ ERENAY'IN RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
Kıymetli kardeşlerim , Değerli Çamardılılar,
İslam aleminin kutsal,manevi derecesi çok yüksek ve kazancı pek büyük olan Ramazan ayı 31 Temmuz Pazar günü akşamı başladı..Tüm İslam alemine Hayırlı ve Mubarek olsun...
Yüce Allah'ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Efendimiz (sav)'in ifadesiyle; bu ayın evveli rahmet,ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bir aydır. Yüce Allah mümin kullarına üstün feyz ve bereketlerini bu ayda bol bol vereceğini va'detmiştir.
Ramazan sabır ve yardımlaşma ayıdır,sabrın ve yardımlaşmanın mükafatı ise cennettir. Oruç, zenginleri şefkat ve merhamet duyguları ile fakirlere bağlar. Oruç tutmakla, zenginler fakirlerin halini anlarlar, kibir ve gururdan vazgeçerek onlara yardım ederler.
Oruç tutmaktan maksat, nefsin terbiye ve ıslahı ile Allah'tan korkup, günahlardan ve fenalıklardan kaçınmaktır.
Ramazan ayının öncelikli olarak, gönüllerimizin merhamet eğitimine katkıda bulunması,yardıma muhtaç insanların iftar sofralarına oturtulması ve onların ihtiyacı hatırlanıp gözetilmesi temennisiyle;
Bu mubarek ayın bizlere,komşularımıza,ilçemize,memleketimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim...

Ramazan Ayımız Mubarek olsun...

RAMAZAN AYINDA BESLENME ÖNERİLERİ
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BAHATTİN İLTER'İN ÖNERİLERİ
(Yeterli ve dengeli beslenme yılın her döneminde önemli olduğu gibi ramazan ayında daha da fazla önem kazanmaktadır. Günün büyük bir bölümünün oruç tutarak geçirilmesi nedeniyle 3 öğün atlanmakta ve genellikle 2 öğün yapılmaktadır . Oruç tutulmayan dönemde 3 öğünün tamamlanması özelliklede sahur öğününün mutlaka yapılması gerekmektedir. Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yatmadan önce yemek yemek çeşitli besin ögelerini vücudumuza almamıza engel olur ve böylece yeterli ve dengeli beslenmemiş oluruz.
Sahur öğününün ağır yemeklerden oluşması halinde, metabolizma hızı gece düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle mutlaka sahura kalkılarak, süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve kuru baklagillerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.

4 Ağustos 2011 Perşembe

AHİLER KALKINMA AJANSI YATIRIMCIYI ERBİL’E DAVET EDİYOR
Yaşadığı sıkıntılı günleri geride bırakıp yaralarını sarmaya çalışan Irak’ta bu yıl 7. si düzenlenecek olan Erbil Uluslararası Genel Ticaret Fuarı’na Ahiler Kalkınma Ajansı da katılma kararı aldı.

Kozmetik, Gıda Ve Gıda İşleme Makinaları, Tarım, Ambalaj, Plastik - Kauçuk, Otel Ekipmanları, Züccaciye, Lojistik, Medikal Mobilya, Mobilya Yan Sanayi, Makine ve Ekipmanları, Mutfak Ekipmanları, Moda ve Tekstil Yan Sanayi gibi sektörlerin katılacağı Fuar 24-27 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
2010 yılında 75.000 kişi tarafından ziyaret edilen fuara bu yıl Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İran, Lübnan, Polonya ve Tayvan gibi ülkelerden toplam 850 firma katılacak.

Fuarı gezmek isteyen ziyaretçiler sadece ulaşım ve konaklama ücreti ödeyecek. Ayrıca katılımcı olmak isteyen firmaların masrafları da KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 50'ye kadar desteklenebilecek.

Yaz Kur'an Kursları Bilgi Yarışması Yapıldı...


Çamardı ilçesinde ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ,Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler ÇPL salonunda Bilgi Yarışması için bir araya geldiler...
İlçe de düzenlenen yarışma Camiler arası ve Kur'an Kursları arası olarak iki aşamada yapıldı...
Camiler arası düzenlenen yarışmada Elekgölü Köyü Camii öğrencileri birinci,Celaller Köyü Camii öğrencileri ikinci,Demirkazık Köyü Camii öğrencileri üçüncü oldular...
Kur'an Kursları arasında ise; Burç Kasabası Kur'an Kursu öğrencileri birinci,Celaller Köyü Kur'an Kursu öğrencileri ikinci,Bademdere Kasabası Kur'an Kursu öğrencileri üçüncü oldular...

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Müftüsü Hayri ERENAY verdi.

Vali Yrd.Adil NAS Demirkazık'ta


BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMINI VALİ YARDIMCISI DR. ADİL NAS ZİYARET ETTİ
VARŞOVA?DA YAPILACAK AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK BAYAN GÜREŞ MİLLİ TAKIMINI VALİ YARDIMCISI DR. ADİL NAS ZİYARET ETTİ BAŞARILAR DİLEDİ
Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan 25 Temmuz–09 Ağustos 2011 tarihleri arasında teknik kadro ve 30 sporcunun katılımı ile Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezindeki milli takım kampı devam ediyor.
Bayan güreş milli takımını ziyaret eden ve başarılar dileyen Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve Çevre Orman Müdürü Metin Süzgeç’e bayan güreş milli takımlar teknik direktörü İsmail Kosukoğlu milli takım kampı ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Meteoroloji'den Yağmur Uyarısı

Hava sıcaklığı iç kesimler ile Doğu Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak Hava sıcaklığı iç kesimler ile Doğu Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği bekleniyor
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

2 Ağustos 2011 Salı

Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi


Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Niğde Belediyesi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ilk akşamında Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu sahne aldı.

Niğde Belediyesi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ilk akşamında Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu sahne aldı.
Hacivat Karagöz oyunlarının da sergilendiği etkinliklerin ilk akşamında vatandaşların programa ilgisi oldukça yoğundu.
Etkinlik alanına program başlamadan önce gelen Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’a ilgi oldukça yoğundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan etkinlik için teşekkür eden vatandaşlarla sohbet etti, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

doğa sever müdür



DOĞA SEVER İLÇE TARIM MÜDÜRÜ YARALI PORSUK' U KURTARDI. O HAYVANI KURTARAN BİR İNSAN .YARALAYAN DA ..
Çamardı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü H. Yusuf PARLAK , gece köylerden balıklandırma çalışmasından personeli ile dönerken ,Çamardı ilçesi Yeniköy( Üskül) yolu üzerinde yaralı halde yatan porsuk ile ilgilenerek , yaralı hayvanı ilçe veterinerine getirerek , tedavi olmasını sağlamışlardır.
Daha sonra yaralı bulunan porsuk , Çevre ve Orman Müdürlüğü elemanlarına teslim edilmiştir.

GIDA VE PARA YARDIMI DEVAM EDİYOR
AYHAN ŞAHENK VAKFI GELENEKSEL RAMAZAN YARDIMLARI İLE KAYMAKAMLIK SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI YARDIMLARI DEVAM EDİYOR.
Çamardı ilçesinde A.Şahenk Vakfı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 300 paket kuru gıda yardımı yaptı. Bir haftadır dağıtımı süren paketlerden 250 paketinin dağıtıldığı belirtildi.
Çamardı İlçe Kaymakamlığınca daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından dağıtılıyor..
Ayrıca Çamardı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ nın da , ihtiyacı olan muhtaç vatandaşlara Ramazan ayı için aile başına 150 TL yardım yaptığı belirtildi.

ÇAMARDI BU YILDA BAŞARILI

2011 SBS SONUÇLARINA GÖRE , ÇAMARDI BU YILDA BAŞARILI OLDU
Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN , 2011 SBS sonuçlarına göre bu yılı değerlendirdi.

SBS 8. Sınıf yerleştirme sonuçlarına göre , bu yıl başarı oranı % 55 diye belirten Hacı ERDOĞAN , geçen yıl olduğu gibi bu yıl da , yaklaşık aynı başarıyı yakaladıklarını 218 öğrenciden , 120 öğrencinin Anadolu Fen , Anadolu Öğretmen , lise ve meslek liselerine yerleştirildiğini belirtti.

GÖLETLERDE BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI
Çamardı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf PARLAK , göletlerde balıklandırma çalışmaları yapıyoruz. Genel olarak ,Su ürünleri yönünden fakir olan yörenin var olan potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek amacı ile köylerdeki göletlerde balıklandırma çalışması yapılıyor diye belirtti.

Üskül (Yeniköy) , Sulucaova , Eynelli , Celaller , Beyazkışlakçı köylerindeki göletlere 29 bin yavru sazan balığı bırakıldı . Vatandaşların su ürünleri ve av yasaklarına uymaları gerekmektedir dedi.