30 Ekim 2011 Pazar

KEMERHİSAR-POZANTI ARASI OTOYOLU ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM HİZMETE AÇIYOR
KEMERHİSAR-POZANTI ARASI OTOYOLUN KEMERHİSAR-NİĞDE (GÜNEY)KESİMİ ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM’IN KATILIMIYLA HİZMETE AÇILIYOR
Kemerhisar-Pozantı Otoyolu kapsamındaki Kemerhisar- Niğde(Güney) arası kesimi 1 Kasım 2011 Salı Günü saat 12. 00’de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete açılacaktır.
Kemerhisar- Pozantı Otoyolu Niğde’den Çiftehan’a kadar olan 65 Km’lik ana güzergahı, 2.4 Km’lik Niğde Güney bağlantı yolu, 5 Km’lik Kemerhisar bağlantı yolu ve 31 Km’lik Ereğli bağlantı yolu ile birlikte toplam 104 Km. uzunluğundadır.
77 Km’lik devlet yolu standardında tamamlanan kesim 2010 yılında otoyol standardında açılmış olup 2010 yılı sonu itibariyle toplam 1.108.428.00 $ (1.724.603.125 TL) harcandığı belirtildi.

29 Ekim 2011 Cumartesi

BU GECE SAATLERİ GERİ ALMAYI UNUTMAYIN
Kış saati uygulaması 30 Ekim de başlıyor.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ve 28 Mart Pazartesi günü saat 03:00'te tüm yurtta saatlerin bir saat ileriye alınmasıyla başlayan ileri saat uygulaması, 30 Ekim tarihinde saat 04:00'te (Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece) saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erecek.
Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak yapılan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü başlanıyor

ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MEHMET DÖNMEZ'İN
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Büyük önder Atatürk’ün öncülüğünde kurulan; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, kalkınma ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 88. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

Cumhuriyet ezelden ebede akıp giden şanlı Türk tarihinin mühim bir aşamasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının vatan sevgisi ve istiklal aşkıyla büyük zorlukları aşarak yükselttikleri Türkiye Cumhuriyeti, aynı ideallere büyük bir sadakatle sahip çıkan yeni nesillerin omuzlarında yeni ufuklara doğru büyük adımlarla ilerlemektedir.

Büyük kahramanlıklarla kurduğumuz Cumhuriyet’in kurucularına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına layık olma duygusuyla ve milletimize hizmet etme amacıyla çalışmalarımızı büyük bir kararlılık ve titizlikle sürdürmekteyiz. Kuruluş felsefesi olarak milletin egemenliğini benimseyen Cumhuriyetimizde, her geçen gün, milletimizi daha fazla egemen ve baş tacı etmenin haklı sevinci ve onurunu taşımaktayız.
Güçlü bir devlet geleneğinden gelen birikimimizi çağdaş değerler ile yeniden yorumlayarak, çağın ihtiyaçlarına ve zamanın ruhuna uygun bir dille ifadelendirerek, barışın ve huzurun güvencesi bir Türkiye hedefi için güven veren adalet sistemi ve insan hakları perspektifi ile ülkemizin hak ettiği yere ulaşması konusunda kararlıyız.
Cumhuriyet’le birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla Cumhuriyet ile demokrasiyi taçlandırarak, “muasır medeniyetler” hedefine daha fazla yakınlaşmıştır. Bugün Cumhuriyet`in temeli olan insanımız, geleceğe daha aydınlık bakmaktadır.
Bu tarihi gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin ilanından bugüne başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yolda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şerefli gazilerimize sonsuz şükran ve minnetle anıyor, Çamardı’lı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

CUMHURİYETİMİZİN 88.YILI KUTLU OLSUN !
Cumhuriyetimizin 88. yılı kutlu olsun. Birlik ve beraberlik ruhu içinde nice yıllara erişmemiz dileğimle,

NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT'UN BAYRAM MESAJI
Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümünü bütün Türkiye'de olduğu gibi Niğde'mizde de gururla, coşkuyla, huzurla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Aziz milletimizin Cumhuriyet rejimine ulaşması, seksen sekiz yıldır yaşatması kolay olmadı. Bazen fedakârlık yapıldı. Acılar çekildi. Üzüntülü zamanlarımız oldu. Hür ve insanca yaşama vesilesi oldu. Hep birlikte sevindik.
En önemlisi Cumhuriyet rejiminin kurulabilmesi, idame ettirilmesi; vatanı ve o vatanda yaşayan hür bir milletin varlığını gerektirir.
Bu güzel yurdu vatan yapabilmek için nice şehitler verilmiş, gaziler yetişmiştir. Yirminci yüzyılın başında bu vatanda, bu millet varoluş yok oluş mücadelesini ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde vermiştir. Önce vatan kurtarılmış, akabinde milletimize Cumhuriyet bahşedilmiştir.

Bu vatan toprağı tabii afetlerle de yıkılabiliyor. Maalesef bu sebeple can kayıpları oluyor. Geçtiğimiz hafta böyle bir durumu yaşadık. Şehitlerimizin yanında Van ilinde meydana gelen deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı burada anmak istiyorum. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum.
Bu gün Anayasamız da Cumhuriyet rejimi müessesleştirilmiş, vazgeçilmez ilkeleri belirlenmiştir."Cumhuriyet sadece halkın kendi kendisini yönetmesidir." tanımı ile tanımlanamaz.
Cumhuriyet demek hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu ve hukukun evrensel normlara göre anlaşıldığı uygulandığı idare demektir.
Cumhuriyet demek laiklik demektir. Din ve vicdan hürriyetini koruyan ama yönetimde akıl ve tecrübenin bilimin hâkim olduğu anlayış demektir
Cumhuriyet demek toplum ihtiyaçlarını dikkate alıp ona göre politikalar geliştirip, adil, eşitlikçi, bir anlayışla meseleleri çözmek demektir. İnsani ihtiyaçları gidermek demektir.
Cumhuriyet demek hukukun üstün ve hâkim olduğu eşit ve adil idare demektir. Cumhuriyet demek demokrasi ve hürriyet demek, çoğulculuk demek, farklılıklara hoşgörülü ve farklılıkları koruyan demektir.
Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet, bu milletin kendisidir. Her türlü yetkinin kaynağı millet iradesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir' ilkesi, devlet sistemimizin temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyetimizi, tam bağımsız ve güçlü, demokratik kurallara ve evrensel insan hakları ölçütlerine uygun olarak yaşatmak için hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Cumhuriyetimizin ilanının 88. yıldönümünü Milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor; hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

28 Ekim 2011 Cuma

Cumhuriyet Bayramı'na deprem iptali
Van’da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak geçit törenleri iptal edildi.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi.

27 Ekim 2011 Perşembe


İL ÖZEL İDARESİ, 2011 YILI ÇALIŞMALARI

2011 yılı Özel İdare yol ve ulaşım hizmetleri faaliyetlerini değerlendiren Vali Âlim Barut, 2011 yılı içerisinde Özel İdarenin yol ve ulaşım sektöründe yaptığı faaliyetlerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. İl Özel İdaresinin sorumluluk alanına giren konular başta olmak üzere sosyal sorumluluk gerektiren projelerinde 2011 yılında hayata geçirildiğini dile getiren Barut, asfalt kaplama ve kilitli parke yapımı konusunda İl Özel İdaresinin 2011 yılında zirve yaptığının altını çizdi.

TÜM KÖYLERİMİZE HİZMET GÖTÜRDÜK ,EK KAYNAKLARIN TAMAMI YATIRIMA DÖNÜŞTÜ ,YOL VE ULAŞIM PROJELERİYLE YOL KALİTESİNİN STANDARTLARI ARTTI ,
KİLİTLİ PARKEDE BUGÜNE KADAR YAPILAN TOPLAMI GEÇTİK ,ASFALT KAPLAMADA 284 KM’YE ULAŞTIK ,KAYNARCA-HALAÇ-KILAVUZ-CELALLER YOLU GENİŞLEDİ,ÜSKÜL’DE TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN YOLU DÜŞÜRDÜK ,POSTALLI’DA ONARIM İŞİ TAMAMLANDI ,ÜÇKAPILI YOLUNDA KÖR NOKTALAR GİDERİLDİ
Alpaslan Kavaklıoğlu'nun Cumhuriyet Bayramı mesajı
AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebi ile kutlama mesajı yayınladı.
Bugüne terör belası ve deprem nedeniyle buruk girdiklerini belirten Vekiller, 88. Yıl dönümünü yaşadığımız Cumhuriyet’in kuruluşunun ülkemiz için bir dönüm noktası olduğu ifade ettiler.
Alpaslan Kavaklıoğlu mesajında bugünlerde kardeşlik ve beraberlik bağlarımızın ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimizi, Cumhuriyet’in 88. Yılının da bu kardeşlik ve beraberlik bağlarının daha da güçlendirilmesi için bir vesile olacağını ifade etti. Cumhuriyet’in mirasını sahip çıkmak konusunda kararlı olduklarını da kaydeden Kavaklıoğlu, Cumhuriyet’i her daim daha yükseğe çıkarma gayretinde olmaya devam edeceklerini kaydettiler. Cumhuriyet’i ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu da ifade eden Kavaklıoğlu mesajını başta Niğdeliler olmak üzere tüm ülkemizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek tamamladı
Ömer Selvi’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle AK Parti Milletvekili Ömer SELVİ kutlama mesajı yayınladı.
Ömer Selvi , Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatı olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in sağladığı birlik ve huzur ortamı sayesinde ülkemizin her alanda sağlam adımlar atabildiğini de ifade eden Selvi, dünyada saygın bir ülke konumuna geliyor olmamızın altında Cumhuriyet’in yönetim şeklimiz olmasının önemli yeri olduğunu belirtti. Tüm ülkemizin Cumhuriyet’in 88. Yılı dönümü de kutlayan Selvi, “Zor günler yaşadığımız bugünlerde birlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirme gayretinde olmaya devam etmeliyiz” dedi.
CUMHURİYET KOŞUSU YAPILDI



Her yıl geleneksel olarak yapılan Cumhuriyet koşusu 27 Ekim 2011 Perşembe günü Kayaardı parkurunda büyük bir katılımla koşuldu. Saat 10.00 da başlayan yarışlar 4 kategoride kız ve erkekler arasında yapıldı. Aynı yarışma içerisinde Kulüpler kros seçmeleri ile Kros ligi 1. kademe yarışlarının da yapıldığı belirtildi.
Tüm kulüp, okul ve ferdi sporculara açık olan Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere ödülleri 29 Ekim Cumhuriyet bayramında verilecek denildi.
Cumhuriyet Koşusunda YILDIZ ERKEKLER , 1998-1999 2000 Metre yarışında , Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO öğrencilerinden Mücahit KARABACAK 1.olmuştur.
26 Ekim Hasta Hakları Günü
26 Ekim, ülkemizde Hasta Hakları Günü olarak anılmaktadır. 9. kez gerçekleşen Hasta Hakları Günü’nde, hasta ve hasta yakınlarının haklarını bilmesi ve bu konuda bilinçlenmesi gerekmektedir.
1 Ağustos 1998 tarihinde yürürlüğe giren Hasta Hakları Yönetmeliği ile ülkemizde ilk kez, “Hasta Hakkı” kavramı hukuki bir metinde yer almış, bu yönetmelik ile uluslararası hukuk düzenlemelerinde yer alan; sağlık hizmetlerinden adalet ve hakkaniyete uygun olarak faydalanma, bilgi isteme, sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme, sağlık hizmeti veren personeli tanıma, seçme ve değiştirme, öncelik sırasının belirlenmesini isteme, tıbbi gereklere uygun teşhis, tedavi ve bakımdan yararlanma, tıbbi gereklilikler dışında müdahale yasağı, tıbbi özen gösterilmesini talep etme, mahremiyete saygı gösterilmesi, hastanın rıza ve izninin aranması, tedaviyi reddetme veya durdurma, güvenliğin sağlanması, dini vecibeleri yerine getirebilme ve dini hizmetlerden yararlanma, insanlık değerlerine saygı gösterilmesi, refakatçi bulundurma hakları kabul edilmiştir.

Bu yönetmelikte yer alan hakların kullanılmasının sağlanması ve hak ihlâllerinin giderilmesi amacıyla da 2003 yılında Hasta Hakları Uygulama Yönergesi çıkarılmış, 26 Nisan 2005 tarihinde yeniden düzenlenen bu hukuki metin ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında Hasta Hakları Kurulu ve Hasta Hakları Birimi kurulmuştur.

26 Ekim 2011 Çarşamba

CUMHURİYET KOŞUSU 27 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ KOŞULACAK


Cumhuriyet Koşusu hakkında verilen bilgiye göre, Her yıl geleneksel olarak yapılan Cumhuriyet koşusu 27 Ekim 2011 Perşembe günü Kayaardı parkurunda koşulacak. Saat 10.00 da başlayacak yarışlar 4 kategoride kız ve erkekler arasında yapılacak. Aynı yarışma içerisinde Kulüpler kros seçmeleri ile Kros ligi 1. kademe yarışları da yapılacak. 10 Kasım Atatürk’ü Anma koşusuna gidecek Niğde kros takımları da bu yarışmaya göre belirlenecek. Tüm kulüp, okul ve ferdi sporculara açık olan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri 29 Ekim Cumhuriyet bayramında verilecek.

25 Ekim 2011 Salı

NİĞDE UMKE EKİBİ DEPREM BÖLGESİNDE

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan SULHAN , Van' da yaşanan deprem de Niğde UMKE ekibinin çalışmaları hakkında açıklama yaptı.
"23 Ekim 2011 Tarihinde Van İlimizde, 7.2 şiddetinde yaşanan deprem nedeniyle Sağlık Bakanlığımız Kriz Merkezi tarafından görevlendirilen Niğde UMKE Ekibimiz ve Türkiye Taş Kömürü personelleri işbirliği ile deprem bölgesinde çalışmaktadır. Yürüttüğü operasyonla depremden tam 33 saat sonra gebe olan Havva UĞUR ekiplerimiz tarafından sabah saatlerinde başlayan yoğun çalışma neticesinde sağ salim çıkarılmıştır. Eşi ile yan yana olan ve bacağı beton blok altında kalan Polis Memuru Serkan UĞUR titiz bir çalışma ile saat 22:10 civarında çıkarılmış ve Erciş'te kurulan Sahra Hastanesine sevk edilmiştir. Ekibimiz ilk 72 saatin değerlendirilmesi açısından yoğun bir şekilde çalışmaktadır." dedi.

VAN DEPREMİ YARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARI

Van Depremi Yardım Kampanyası.

Başbakanlığın 25/10/2011 tarih ve 28095 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/16 Sayılı Genelgesiyle Van’da meydana gelen Deprem olayından dolayı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılmış bulunmaktadır.
Bu amaçla; yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını belirtilen hesaplara yapabilmeleri ile ilgili her türlü kolaylık sağlanacağı belirtilmiştir.
Yapılacak yardımların aşağıda belirtilen hesap numaralarına yatırılması istenmektedir.

TL Hesabı : TR600001000820555555555031
ABD Doları Hesabı : TR330001000820555555555032
Euro Hesabı : TR060001000820555555555033

T. VAKIFLAR BANKASI A.O. FİNANSMARKET ŞUBESİ

TL Hesabı : TR620001500158007299317599
ABD Doları Hesabı : TR430001500158048013094088
Euro Hesabı : TR320001500158048013094092

T. HALK BANKASI BAKANLIKLAR ŞUBESİ

TL Hesabı : TR190001200940800005000015
ABD Doları Hesabı : TR210001200940800058000100
Euro Hesabı : TR910001200940800058000101

21 Ekim 2011 Cuma

Ahiler Kalkınma Ajansı
Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 21 Ekim 2011 Cuma saat 14:30’da Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleşti.
AYHAN ŞAHENK VAKFI
BAYRAM ARMAĞANLARI

Ayhan Şahenk Vakfı, Geleneksel yardım uygulamaları çerçevesinde Niğde’ de bu yıl da 750 çocuğu bayram armağanları ile sevindirecek.
Yardımlardan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen;
Niğde Merkezde 250, Altunhisar, Çamardı, Bor, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde 100’ er kişi olmak üzere toplam 750 ilköğretim okulu öğrencisi yararlanacak.

Dağıtılacak okul çantalarının içerisinde; öğrencilerin beden ölçülerine göre hazırlanan kazak, pantolon, mont, bot ve iç çamaşırından oluşan giyim eşyaları ile kişisel temizlik malzemeleri bulunuyor.

Dağıtım töreni, Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda 25 Ekim 2011 Salı günü “Cumhuriyet Bayramı Kutlaması” şeklinde gerçekleşecek.

KETEM' DEN EKİM AYI BOYUNCA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI


KETEM GÖREVLİLERİ ÇAMARDI İLÇESİNDEYDİ
KETEM' DEN EKİM AYI BOYUNCA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI
KETEM ‘ den gelen görevli personel , her yıl olduğu gibi bu yılda Çamardı ilçe Hastane personeline yönelik, meme muayenesi bilgilendirme ve en son gelişmelerin anlatıldığı toplantı yapıldı.
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi, Eğitim Şubesi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği ile Ekim ayı boyunca meme kanserine dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler yapılacağı açıklandı.
Türkiye'de her yıl yaklaşık 20 bin kadına meme kanseri teşhisi konmaktadır. Ne yazık ki bu teşhisler kanserin geç döneminde konulmaktadır. Sağlık Bakanlığı Meme Kanseri Taramaları için Ulusal Standartlar belirlemiştir. 2011 yılını da Meme Kanseri Yılı olarak tespit etmişlerdir.
Çamardı ilçe Hastane personelinin meme kanserine dikkat çekmek için pembe kurdele taktığı görülürken , bu konu ile ilgili ilçenin bir çok yerine afiş asıldı , vatandaşa broşür dağıtıldı.

20 Ekim 2011 Perşembe

Kavaklıoğlu ve Selvi’den sert tepki: “Mücadeleden geri adım atmak yok”
Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Hakkâri Çukurca’da 24 Mehmetçiğin şehit olduğu 18 askerin de yaralandığı hain saldırıya sert tepki göstererek, terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini ifade ettiler. Şehit Mehmetçiklerimizin aileleri başta olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Vekiller, terör karşısında yekvücut durmaya devam edeceklerini söylediler.
Alpaslan Kavaklıoğlu, hain terörün amacına ulaşmaması için birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, terörün azmasının altında birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinden duyulan rahatsızlık olduğunu kaydetti. Kavaklıoğlu, 24 Mehmetçiğin kanının yerde kalmayacağını ve intikamlarının alınacağını vurgulayarak hainlerin amaçlarına ulaşmaması için her kesime görev düştüğünü, Türk milletine yakışan duruşun da sergileneceğini kaydetti.
Milletvekili Ömer Selvi ise ülkemizin bütünlüğümüzü bozmaya yönelik tüm çabalara karşı koyacak kadar muktedir bir ülke olduğunu, bu hain saldırılar nedeniyle de asla zaafa düşülmeyeceğini ifade etti. Selvi, “Acımız çok büyük. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kan dökerek bir şeyler elde etmek isteyenlerin sonları hüsrandır, hainler amaçlarına varamayacaklar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

19 Ekim 2011 Çarşamba

TERÖRÜ LANETLİYORUZ


HAKKARİ DE 24 ŞEHİT 18 YARALI
AHİKA Kalkınma Kurulu Kırıkkale’de Toplandı,
Fahri Eker Yeniden Başkan Seçildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Kalkınma Kurulu’nun 5. toplantısını 18 Ekim 2011 tarihinde Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu’nda gerçekleştirdi.

Ahiler Kalkınma Ajansı‘nın görev alanı olan TR71 Bölgesi’ne bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin kamu kurumu yöneticileri, akademisyenleri, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi yerel aktörlerinden oluşan Kalkınma Kurulu’nun 5. Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ve Kalkınma Kurulu Başkanı Fahri Eker’in açılış konuşmaları ile başladı. Toplantı, Ajans sunumu ve konu ile ilgili görüşlerin alınmasının ardından, Kırıkkale İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu’nun “TR71 Bölgesi’nde İşsizlik ve İstihdam” başlıklı sunumuyla devam etti.
Ahiler Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Cuma Günü Yapılacak

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 21 Ekim 2011 Cuma saat 14:30’da Ajans Merkez Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek.

18 Ekim 2011 Salı


CEVİZ HASADI YAPILDI
ÇAMARDI İLÇESİ VE KÖYLERİNDE CEVİZLER (ÇIRPILDI) TOPLANDI.
Çamardı ilçesinde ceviz yoğunluklu alanlar , merkez , Burç Beldesi , Bademdere Beldesi, Çukurbağ köyü , Demirkazık köyü ve Yelatan Köyü.
Çamardı ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , Tarım Mühendisi Serkan TELLİOĞLU, ilçedeki ceviz yetiştiriciliği ve “ ceviz hasadı “ ile ilgili bilgi verdi.
S . TELLİOĞLU , “ . İlçede kapama ceviz bahçesi yok. Genellikle yol kenarları ve bahçe kenarlarına ekiliyor. İlçede ceviz hasat zamanı , yaklaşık bir ay içinde yapılır. “ diye belirten TELLİOĞLU , İlçede üretilen cevizler genellikle yerel pazarda kabuklu olarak kilogramı 10 TL gibi yüksek değerle satışa sunulmaktadır. “ dedi
Tarım Mühendisi Serkan TELLİOĞLU, “ hasat genellikle çırpma yöntemi ile yapılmakta ve aile içi işçilikle işlenmektedir. Erken dönemde dış kabuk , iç kabuktan zor ayrılmaktadır. Bu yüzden hasat dönemi ceviz olgunlaşmasına göre iyi gözlenmeli ve buna göre yapılmalıdır “ diye belirtti. Cevizin iyi gelir getirdiğini söyleyen Tellioğlu , iç ceviz olarak 22 -25 TL den satıldığını sözlerine ekledi.

Basın Kanunu

BASIN KANUNU,
MADDE 24;''Bir süreli yayında yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar beş milyar liradan on milyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar. Bu eserleri, yeniden yayım hakkı saklı tutulmuş olmasına rağmen, süreli yayın sahibinin izni olmadan yeniden yayımlayanlar yirmi milyar liradan kırk milyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.”

BASIN KANUNU, MADDE 27;“Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlara ilişkin davalar acele işlerden sayılır.”

TÜRK CEZA KANUNU MADDE 243/1;“Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yılda kadar hapis veya adli para cezası verilir.”
Gönderen KERİM ÖZBEKLER

MİLLİ PİYANGO
19 Ekim Çekilişi Niğde'de yapılacak

Milli Piyango'nun 19 Ekim 2011 çekilişi Niğde Belediyesi tarafından düzenlenecek olan programla Niğde'de yapılacak.
Sevilen sanatçıların katılacağı programda Niğdeliler gönüllerince eğlenme fırsatı bulacaklar. Programa başta Ahmet Egemen Aydın olmak üzere Orhan Çakmak, Murat Göğebakan katılacak.

GÜZ GELDİ HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Niğde ili , Çamardı ilçesi ve köylerinde , yufka ekmek , turşu , pekmez ve salça yapımı evlerde başladı.
Sonbahar (güz) gelince , evlerde kışa hazırlık başlıyor.
Imece usulü , komşular birbirlerine yardım ederek toplanıp yufka , turşu , pekmez , biber ve domates salçalarını hazırlıyorlar.
Yazdan kurutulan biber , patlıcan , kabak , bamya ve kayısı kurularını saklama torbalarına koyarak kaldırıyorlar.

16 Ekim 2011 Pazar



Hububat Prim Desteklemesi

Çamardı ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , Tarım Mühendisi Ahmet Gökay DEMİR ,” Hububat Prim Desteklemesi “ konusunda bilgi verdi.

Ahmet G. DEMİR , “ Çamardı ilçesi çiftçileri buğday , arpa , nohut vb. Ürünlerin prim desteklemesi 01.10.2011 tarihinde başlayıp , 30.4.2012 tarihine kadar devam edecektir. “ dedi.
Çiftçilerin desteklemeden yararlanmaları için , İl Komisyon Kararına göre, 05.Ağustos 2011 tarihine kadar ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekiyordu diye belirten Ahmet DEMİR , “ 5 Ağustos tarihinden sonra ÇKS kayıtlarını güncelletenlerin başvurusu şu an itibari ile kabul edilmeyecek .” Dedi.
il Komisyon kararı ile sürenin uzatılması halinde ,gazetemiz aracılığı ile bunu sizlere duyuracağız.

15 Ekim 2011 Cumartesi

DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ
(15 EKİM)

Koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve sağlığın korunması için hijyen kurallarının çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Hijyen sözcüğü, sağlıklı ortamın korunması amacıyla her türlü hastalık etmeninin ortamdan uzaklaştırılması olarak tanımlanır. Hijyeni sağlamada en temel kural, ellerin doğru yöntem ile yıkanmasıdır. El yıkama, birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemdir.
El temizliğindeki temel amaç, vücutta hastalık yapabilecek mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Eller sadece su ile yıkandığında, mekanik etki ile görünür kir uzaklaştırılmakta ancak tam bir hijyen sağlanamamaktadır. Bu nedenle, el temizliğinde su ile birlikte sabun kullanılması gerekmektedir
İL MÜDÜRÜ NİZAMETTİN BİLHAN
NİĞDELİ KADIN ÇİFTÇİLERİN GÜNÜN KUTLADI

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin BİLHAN, “Dünya Çiftçi Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Niğdeli Çiftçi Kadınların Kadınlar Gününü kutladı.
İl Müdürü BİLHAN yayınladığı mesajda ; “Ülkemiz ekonomisinde Tarım önemli bir paya sahiptir. Kırsal nüfusumuzun % 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Kırsalda yaşayan nüfus içinde yer alan kadınlardan % 90’ından fazlasında kadınlar oluşturmaktadır.
Bu yönüyle Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nde çiftçi kadınların problemleri ile en çok ilgilenmesi ve proje üretmesi gereken ülkelerden birisi Türkiye’dir. Ülkemiz kadınları yüzyıllardır erkeğinin en önemli destekçisi olmuş ve üretimin her aşamasında aileye katkıda bulunmuştur.
Bu vesileyle Niğdeli Çiftçi kadınlarımızın “Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü” kutluyor; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak onların bilgi, görgü, beceri yönünde gelişmelerini sağlamak için her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

13 Ekim 2011 Perşembe


İŞİTME ENGELLİ MİLLİ GÜREŞCİMİZ EMRE BAŞ AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU İŞİRME ENGELLİ ÇAMARDILI GENÇ SPORCU İKİ DALDA AVRUPA 3.OLDU

Niğde Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 14–27 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılan İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımı hazırlık kampına ilk kez katılarak güreşle tanışan Çamardı İlçesinden Emre Baş 01–08 Ekim 2011 tarihleri arasında Ermenistan’ın Erivan şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında hem serbest hem de Grokoromen dalda Avrupa üçünçüsü oldu.
İşitme engelliler güreş Milli takım Teknik Direktörü Mahmut Akguş’un nezaretinde kısa dönem çalışmaları sonucunda Serbest ve Greko Romen stilde teknik heyetle birlikte 30 sporcu ile Avrupa şampiyonasına katılan Emre Baş Niğde iline döndü.
Emre BAŞ , " Avrupa üçüncüsü olmamda ,Şampiyonaya hazırlanmamda emeği geçen hocalarıma, Demirkazık kamp eğitim merkezi personeline ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarıma hız vererek daha iyi dereceler elde etmek istiyorum "dedi.

12 Ekim 2011 Çarşamba


EYNELLİ MUHTARI YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI

Çamardı ilçesi Eynelli köyü Muhtarı Asım İNCE , Gazetemizi ziyaret etti. Yapılan hizmetleri anlattı.
Köyün içinden akan derenin , yıllardır Eynelli halkını rahatsız ettiğini , ıslah edilmesini istediklerini gazetemizde yazdık. Muhtar artık ıslah çalışmalarının başladığını ve kanalın yapıldığını belirtti.
Köye gölet yapıldığını fakat , kapalı boru sisteminin yapılmasını istediklerini , projenin hazırlandığını , yapımına başlanmasını beklediklerini belirten muhtar , geçtiğimiz yıllarda içme suyu borularının değiştirilmesine başlanıldığını fakat yarım kaldığını söyleyen muhtar, yakında yarım kalan boru değiştirilme işine başlanılacağını belirtti.
Köyün içindeki yollara kilt parke taş döşenmesini , köye düğün salonu ve muhtar odası istediklerini söyleyen Muhtar Asım İNCE , köy konağı ve düğün salonu keşif ve projelerinin yapıldığını , fakat ödenek çıkmadığı için yapılmasını beklediklerini belirtti.
Köye gelen hizmetlerin gelmesinde yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.

KÖKEL AİLESİ ÇOK ENDİŞELİ

Hüseyin KÖKEL (18) on yedi gündür kayıp. Günlerdir kendisinden haber alınamıyor.
24.9.2011 tarihinde evden çıkan ve bir daha eve dönmeyen Hüseyin Kökel ' den haber alınamıyor. Hüseyin'in hayatından edişe duyan ailesi çocuklarının bulunmasını istiyor.
Mahzun ve Emine Kökel çiftinin 4 çocuğundan birisi olan Hüseyin ' in 17 gündür eve dönmeyişinin kendilerini çok üzdüğünü ve Hüseyin' in hayatından endişe duyduklarını belirtiyorlar.Görenlerin veya nerede olduğunu bilenlerin 0535 638 4774 nolu telefona bildirmelerini, Çocuklarının bulunmasını istiyorlar.

Yeni Niğde İl Sağlık Müdürü Görevine başladı
Sağlık Bakanlığı Müşavir yardımcılığı görevinde bulunan Turhan Sulhan, Niğde İl Sağlık Müdürü görevine getirildi.
Geçtiğimiz ay içerisinde Sivas İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Bahattin İlter'in yerine Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütürken Sağlık Bakanlığı Müşavir yardımcılığı görevinde atanan Turhan Sulhan müşavir yardımcılığı görevine başlar başlamaz Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.
Hakkari ve Ağrı'da Sağlık İl Müdürlüğü görevleri yapan Sulhan, evli ve 2 çocuk babası

11 Ekim 2011 Salı


2011 YILI “EVLİYA ÇELEBİ YILI” İLAN EDİLDİ.
2011 yılının UNESCO tarafından “Evliya Çelebi Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Çelebi 400 Yaşında” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “ Evliya Çelebi’nin Dünyası” adlı sergi Niğde İl Kültür Merkezi’nde açıldı.
Evliya Çelebi'nin dünya coğrafyası üzerinde gezdiği ve not aldığı yerlerin haritalarının bulunduğu serginin açılış kurdelesini Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl ve Niğde Defterdar Vekili Savaş Yılmaz ile birlikte kesti.

10 Ekim 2011 Pazartesi

10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ
Dünya Ruh Sağlığı Günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu'nun bir projesi olarak doğmuştur. Ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim'de kutlanmaktadır.

Sağlık, Dünya Sağlık Örgütünün tanımına göre yalnızca hastalığı olmamak değil bedensel ve ruhsal yönden tam iyilik halidir. Bu yüzden doğumdan yaşlılığa kadar geçen süre içinde beden sağlığımızı koruduğumuz gibi ruh sağlığımızı da korumamız gerekir.

8 Ekim 2011 Cumartesi


ÜÇÜZLER OKULA BAŞLADI
Çamardı ilçesinin tek üçüzleri bu yıl anaokuluna başladı.

Birbirinden ayrılmayan üçüzlerin geçtiğimiz yıl okula gitmesi gündeme gelmişti. Ama
Ikisinin peş peşe hastalanması sebebi ile bu yıl Çamardı ilçesi Elma Çiçeği Ana okuluna başladılar.
Ikisi erkek , birisi kız üçüzler , Gülnihal , Murat ve Hüsnü UZKURT kardeşler , sevimli davranışları ile sınıflarının maskotu olmuşlar.
Öğretmenleri Filiz BALLI , üçüzlerin çok zeki , çok uyumlu olduklarını sınıftaki arkadaşları ile çabuk kaynaştıklarını belirtti.

7 Ekim 2011 Cuma

Anne Sütü Haftası

ANNE SÜTÜ

Bebeğin büyümesi, gelişmesi, enfeksiyonlardan korunması ve ruhsal olarak sağlıklı bir erişkin olabilmesi için anne sütü çok önemlidir.

Sağlıklı ve mutlu nesiller için bebeklerin en ideal beslenme yöntemi olan anne sütü ile beslenmesi temel ilkedir. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak,Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğünce 1991 yılından beri UNICEF ve DSÖ önerileriyle “ Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmektedir. Daha sonra bu çalışmalar geliştirilerek “ Bebek Dostu İl” doğrultusunda program yaygınlaştırılmıştır.

6 Ekim 2011 Perşembe

NİĞDE İL KOORDİNASYON KURULU 2011 YILI ÜÇÜNCÜ DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI
İL KOORDİNASYON KURULU VALİ VEKİLİ HANLAR İDEN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI.
Niğde İl Koordinasyon Kurulu’nun 2011 yılı üçüncü toplantısı Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vali Vekili Hanlar İden’in başkanlık yaptığı toplantıya İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, DSİ 4. Bölge Müdürü, Karayolları 6. Bölge Müdürü, Vakıflar Bölge Müdürü, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü, TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüğü Yetkilileri ile Yatırımcı Dairelerin İl Müdürleri , Ticaret ve Sanayi Odası ile Nesob Başkanları katıldı.

5 Ekim 2011 Çarşamba

2011 NÜFUS VE KONUT ARAŞTIRMASI
Ülkemizde, sonuncusu 2000 yılında olmak üzere bugüne kadar toplam 14 Genel Nüfus Sayımı yapılmıştır. Sayımlarda, nüfusun yerleşim yerleri ayrımında büyüklüğü ve demografik, sosyal ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgiler elde edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı uygulanarak bir günde yapılan bu sayımlarda kişiler, sayım günü bulundukları yerde sayılmışlardır.
2011 Nüfus ve Konut Araştırması, işgücü ve istihdam, doğurganlık, göç ve göç nedeni, bebek, çocuk ve yetişkin ölümlülüğü, özürlülük ile bina ve konutlara ilişkin il ve/veya ilçe bazında (20.000 ve daha fazla nüfusa sahip ilçeler için) detaylı bilgilerin derlenmesi amacıyla, idari kayıtlara dayalı olarak yapılacaktır. Bu bağlamda 2011 NKA, gerek tahmin boyutu gerekse örneklem hacmi bakımından sayımlar kadar büyük bir öneme sahip, geniş kapsamlı bir alan çalışmasıdır.
Araştırmada derlenen bilgiler, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca gizli kalacak olup sadece istatistiki amaçlar dahilinde kullanılacaktır. İlgili Kanun gereği, örneğe çıkan hanehalklarının soru kağıtlarına cevap vermeleri zorunludur.

CAMİLER HAFTASINDA İLÇEDEKİ KONFERANSLAR
İLÇE MÜFTÜSÜ HAYRİ ERENAY ' IN GÖREVE GELDİĞİ GÜNDEN BERİ MÜFTÜLÜK OLARAK İLÇEDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMESİ BÜYÜK TAKDİR TOPLUYOR.
Din Görevlileri ve Camiler Haftası sebebi ile Çamardı Müftülüğü bir dizi etkinlikler düzenledi.
3 Ekim Pazartesi günü resmi kurumlar ve çarşı esnafı ziyaret edildi. Bu hafta ile ilgili kısa bilgi verilerek öğleden sonraki konferensa davet edildi.
Öğleden sonra da , tüm ilçe halkının davetli olduğu " Allah ve Çevre Bilincinin Gelişmesinde Cami ve Din Adamlarının Görevleri " konulu konferans verildi.
Çamardı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen '' Allah ve Çevre Bilincinin Gelişmesinde Cami ve Din Görevlilerinin Rolü'' konulu Konferansa Cumhuriyet Üniv. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Abdullah KAHRAMAN konuşmacı olarak katıldı...
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ,
Konferansa Kavaklıgöl Köyü İmam Hatibi Yusuf YILMAZ'ın okuduğu Kur'an Kerim tilaveti ve arkasından vermiş olduğu meal ile başladı...
Çamardı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY'ın açılış konuşmasının ardından Konferansı sunmak üzere kürsüye gelen Prof.Dr. Abdullah KAHRAMAN konuşmasına herkese teşekkür ederek başladı. " Camilerin birçok fonksiyonu olduğunu , kulluk orada öğrenilir , Rabbimize gönlümüzü orada açarız dedi. Peygamberimiz en büyük çevrecidir diyen A. KAHRAMAN , islam beden temizliğini , çevre temizliğini ve maddi temizliği temel şart saymıştır diye belirtti.... Her bireyin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı...
Konferansa , bazı daire amirleri , din görevlilei ve çok sayıda vatandaş katıldı.
konferans, 2011 yılı içerisinde düzenlenen Kur'an Kursları ve Camiler arası düzenlenen Bilgi Yarışmalarında derece yapan Din Görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edilerek sona erdi...

4 Ekim 2011 Salı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

BURÇ BELEDİYESİ’NDE HİZMETLER DEVAM EDİYOR


Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN ,beldeye yapılan hizmetlerin devam ettiğini ve yarım kalan bazı hizmetlerin tamamlandığını belirtti.
Başkan ÖZMEN , geçtiğimiz aylarda Beypınarı yolunun genişletildiğini , Pozantı yolu ile birleştirildiğini , şimdi asfaltlandığını ,Adana ve Burç Beldesi yolcuları için Aksoylar Seyahatin beldeden geçeceğini belirtti.
Köy üstü yolu dar , kötü , patika bir yol iken , 800 m. Taş duvar yapılarak ,asfaltlandığını belde halkının çok memnun olduğunu belirten Başkan ÖZMEN ,daha önceki söyleşimizde itfaiye araçlarının olmadığını belirtmişti. Şimdi , damperli kamyon alındığını , parasının ödendiğini ve en kısa zamanda teslim alınacağını , eski damperli kamyonu itfaiye aracı olarak kullanacaklarını belirtti.
Karatepe’ yi ağaçlandırmak en büyük projem diyen Başkan , proje son aşamada diye belirtti.
Düğün salonun da yapımı tamamlanmak üzere , yakında açılışının yapılacağını söyleyen Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , düğün salonu 400m2 , 500 kişilik , direksiz ( kolonsuz) , kaloriferli , gelin odası , ikram ve müzisyenlerin odası , bay - bayan tuvaletlerinin de bulunduğu düğün salonun asma tavanının yapıldığını , 15 gün içinde teslim edileceğini , maliyetinin 127. 700 TL olduğunu belirten Başkan , belde halkı için hizmetlerin devam edeceğini belirtti.
NİĞKAD – BİR Meclis toplantısı yapıldı

Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği 2011 yılı ikinci meclis toplantısı yapıldı. Birlik meclisi toplantısında Burç Belediyesinin üyelik başvurusu birlik meclisince kabul edildi.

Niğde Katı Atık Depo İşletme Birliği toplantısında, 2012 yılı gelir gider bütçesi, katılım talepleri, tıbbi atıkların toplanması taşınması ve bertarafının 2886 sayılı yasa kapsamında ihale edilmesi hususu, Katı Atık Depolama Tesisinin işletilmesi veya ihale edilmesinin görüşülmesi ve birlik encümenine yetki verilmesi görüşüldü.

3 Ekim 2011 Pazartesi

1 - 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Çamardı İlçe Müftülüğü, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Çamardıİlçesinde görev yapan tüm Din Görevlilerine , Çamardı Öğretmen Evinde Konferans verildi...

Konferansa, Cumhuriyet Üniv. İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan KESKİN konuşmacı olarak katıldı...

Prof.Dr. Hasan KESKİN konuşmasında, Din görevlisinde bulunması gereken,olmazsa olmaz vasıfları sayarak, etkin ve Din hizmetleri konusunda bilgiler verdi.

BEKİR BOZDAĞ NİĞDE İLİNDE
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Niğde Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Niğde iline geldi.
Niğde Üniversitesinin 2011–2012 Akademik Eğitim Yılına başlaması nedeniyle Niğde’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Valilik önünde törenle karşılandı.
Niğde Valiliğini ziyaretten sonra , Niğde Üniversitesi açılış proğramına katıldı.
Niğde Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaretten sonra , Ankara' ya hareket etti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı Niğde Valisi Alim Barut’un yanı sıra, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, 23. Dönem milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, Mümin İnan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Tören mangasını selamlamanın ardından Valilik Makamına geçen Bozdağ İlin genel durumu hakkında Vali Barut’tan brifing aldı.

Vali Barut verdiği brifing’te; “Niğde İlimizin yaklaşık 8 bin yıllık bir yerleşimin olduğuna dair işaretler var. İlimiz şu anda 5 İlçe, 46 Belde, 112 Köy olarak idari teşkilatlanması var. Genelde asayiş yönünden iyi, terör yönünden şu ana kadar bir sorun olmadı. Eğitim yönünden gayet başarılıyız .
Üniversitemiz 1992 yılında açılmış olup, akademik kadrosunu oluşturdu, eğitim yönünden belli bir seviyeye geldi. Sağlık yönünden İlimizin sorunu bulunmamaktadır. Ulaşım yönünden tüm duble yollar şu anda faal, Adana-Niğde otoyolu en kısa zamanda bitecek. İlimizin ekonomik durumu genelde tarıma dayalı olup, dört ürün ağırlıklıdır. Bunlar patates, elma, lahana ve kiraz. Sanayi olarak iki organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak mobilya, tekstil, deri ve geri dönüşüme ilişkin tesisler var. " dedi

2 Ekim 2011 Pazar

Kavaklıoğlu ve Selvi: yeni yasama dönemini kutladılar
TBMM’nin açılmasıyla birlikte başlayan yeni yasama dönemi nedeniyle AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi bir mesaj yayınladılar.
24. yasama döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen vekiller, Niğde için yeni bir dönemin başladığını ve ilimizi en iyi yerlere taşımak için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemine işaret ettiler.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Yaşlılar Günü

1 EKİM USLARARASI YAŞLILAR GÜNÜ
Toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması amacıyla Dünyada 1 Ekim tarihi USLARARASI YAŞLILAR GÜNÜ olarak kutlanmaktadır.
Dünya Sağlık Örgütü Yaşlılığı 65 yaşından sonraki dönem olarak tanımlanmaktadır. Bugün Dünyada yaklaşık 600 milyon kişi 60 yaş ve üzerindedir. Bu rakamın 2025 yılında 1,2 milyara ve 2050 yılında da yaklaşık iki milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Üstelik yaşlıların çoğunluğunun gelişmekte olan ülkelerde yaşayacağı öngörülmektedir. Türkiye’de halen beş milyon kişi 65 yaş ve üzerindedir. Yaşlı nüfusun artışı, “gelişmişlik göstergesi” olarak kabul edilmektedir
Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Ancak, devletimizin yaptığı çalışmalar tek başına yeterli değildir. Unutulmamalıdır ki, her insan yaşlılık dönemini yaşayacaktır.

çamardı ilçesinde deprem

TÜM ÇAMARDI İLÇESİ VE SULUCAOVA KÖYLÜLERİNE GEÇMİŞ OLSUN..

ÇAMARDI EKSPRES