29 Şubat 2012 Çarşamba

NİĞDE VE İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

NİĞDE VE İLÇELERİNDE YARIN OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti
 dolayısıyla
NİĞDE MERKEZ ve
MERKEZE BAĞLI KÖY-KASABALAR ile
 Altunhisar, Bor ve Çamardı
 ilçelerindeki okul öncesi, ilk ve ortaöğretim
 kurumlarının 1 Mart 2012 Perşembe
 günü 1 gün süreyle tatil edildiği
açıklanmıştır

Jandarma Ekipleri uyuşturucu ele geçirdi


Nigde Jandarma Komutanlığı ekiplerince (28.02.2012) Adana-Ankara Otoyolu üzeri
Ulukisla ilcesi Eminlik giselerinde Adli Makamlardan alınan arama karanna istinaden yapilan yol
kontrol ve arama faaliyeti esnasinda Diyarbakir ilinden Istanbul iline giden yolcu
minibusü durdurularak , kontrol edildiği belirtildi.
Yolcu Minibüsunde yapilan aramada; yolculardan bir sahsa ait (2) valiz icerisinde strec naylon
ile sarılı (6) paket halinde toplam 20.120 gram  (kubar esrar)
Uyusturucu madde ile birlikte yakalanan supheli sevk edildigi adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.


Vekiller Gümrük ve Ekonomi Bakanlarını ziyaret ettiler

Vekiller Gümrük Müdürlüğü ve daha verimli teşvik için kolları sıvadı
AK Partili vekillerin Niğde ekonomisini güçlendirmeye yönelik çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Kavaklıoğlu ve Selvi önceki gün beraberlerinde bir heyetle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Önce 1999 yılında kapatılan Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden açılması için Hayati Yazıcı ile görüşen Niğde heyeti ardından da Niğde’nin yeni çıkarılacak teşvik yasasından daha verimli yararlanabilmesi konusunda destek için Zafer Çağlayan ile görüştüler. Ziyaretlerin oldukça olumlu bir havada geçtiği bildirildi.
Ziyaretlere AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, iş adamı ve eski milletvekili Eyüp Doğanlar, OSBÜK üst kurul üyesi Mehmet Doğanlar ile iş adamı Lütfü Ede de katıldı.

28 Şubat 2012 Salı

Okudunuz mu

             
                                   DONDURMA TADINDA DERGİSİ' Nİ OKUDUNUZ MU ?
  Burç İlköğretim Okulu  Yayın İletişim Kulübü bünyesinde 3 yıldır çıkarılan "Dondurma Tadında" nın yeni sayısı tamamı renkli olarak okuyucularıyla buluştu. 
Siz hala okumadınız mı?  Rengarenk sayfalarla ve zengin içeriğiyle cıvılcıvıl bir dergi . Her okuyucu kendine göre bir içerik bulabilir.  Emeği geçen herkesi kutlarız.

Genç Bayanlar Badminton takımı Mersin Yolcusu...



     NİĞDE BADMİNTON ŞAMPİYONU ÇAMARDI Ç.P.L. MERSİN YOLCUSU
 Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat ERDEM Ç.P.L. Niğde’yi temsilen Mersin ilinde yapılacak olan genç kızlar badminton grup birincilik yarışmasına katılacaklardır. Grup şampiyonasının 26–29 Şubat 2012 tarihlerinde yapılacağı belirtildi.
   Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat ERDEM Ç.P.Lisesi Badminton Takımının öğrencileri Şeyma Kıraç , Özlem Türkan , Yeter Yünlü , Esra Bilgi ve Melikw Eroğlu.Öğretmenleri ; Serkan Avşar

KARATEPE PROJESİ GERÇEKLEŞTİ



         KARATEPE YEŞİLTEPE OLUYOR
      Ilk defa Niğde genelinde , 52 belediye içinde yapılan en geniş ( 426 dönüm), ağaçlandırılan  özel alan  KARATEPE.

     Bir yıl önce  Karatepe’ yi ağaçlandırmak en büyük projem diyen ,Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN’ in bu düşü ,  gerçek oldu. Karatepe artık yeşiltepe oluyor. Belediye Başkanı ÖZMEN , projesini gerçekleştirmenin  mutluluğu ve heyecanını yaşıyor.
      Karatepe 450 dönüm ( 45 hektar) , hazine arazisi . Önce projenin aşama aşama tamamlandığını , etrafının 3 bin metre kafes tel ile çevrildiğini , sekilerin yapıldığını ve Karatepe’ yi baştan başa dolaşmak için geniş çok güzel yol açıldığını belirten Başkan ,
   Toplamda yaklaşık 50 bin adet kara , sarı ve sedir çam ağacının dikileceğini, bu ağaçların damlama usulü ile sulama yapılacağını , bunun için çalışmaların başladığını belirten Başkan Remzi ÖZMEN , herkesi “ BENİM DE BİR  ÇAMIM OLSUN “ Kampanyasına destek vermeye çağırdı.

İKİNCİ ETAP TOKİ


                  
   Ikinci Etap TOKİ Konut Yapımı Başlıyor
     
  Çamardı Belediyesi tarafından yapılan anket çalışması sonucunda öne çıkan talepler doğrultusunda ,ikinci etap TOKİ Konutlarının yapımı için çalışmalara başlanıldığı belirtildi.
 Çamardı Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında Çamardı Belediyesi 2. etap 3+1 sosyal konutlar yapımı için ön çalışmaların başlatıldığı belirtildi.
 Çamardı Belediyesi  Başkanı Yavuz SOYLU
   “ Belediyemiz ve TOKİ iş birliği ile daha önce yapılan 2+1 85 m2 Alt gelir gurubuna yönelik yapılan konutlara vatandaşlarımızın göstermiş olduğu yakın ilgi nedeni ile 2. etap konutların yapımı için ön çalışmalar başlatıldı, bu kapsamda Belediyemizce ilçemiz genelinde anket çalışması yapılıp, vatandaşlarımıza hangi tür konut istedikleri soruldu. Yapılan değerlendirmede 2. etap konutların 3+1 tipinde ve 100-115 m2 büyüklüğünde olması uygun görüldü. “ dedi.
     Başvuruların Nisan ayında başlıyacağı belirtildi.

BADEMDERE İLKÖĞRETİM OKULU’ NA YENİ MÜDÜR ATANDI

        Bademdere Şehit Nuri Dayan İlköğretim Okuluna atanan Yaşar ÖĞÜT , geçen hafta göreve başladı.
Yeni görev yerini beğenen Yaşar ÖĞÜT , “ Bademdere güzel bir kasaba , okul  oturmuş bir düzene sahip , öğretmenlerimiz gayretli , velilerin okula karşı ilgisi yüksek.
       Okulumuz başarı olarak iyi durumda. Daha iyi olması için okul idaresi , öğretmen ve velilerle birlikte gayret göstereceğiz. “ dedi
        Belediye Başkanımız da okulun sorunları ile yakından ilgileniyor. Bunun için kendisine teşekkürler ediyoruz. diye belirtti , yeni okul müdürü Yaşar ÖĞÜT ,

Niğde Esnaf Kefaletten ziyaret


Niğde Esnaf Kefaletten Kavaklıoğlu ve Selvi’ye ziyaret
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri olağan genel kurul sonrası yeniden seçilen Murat Zeren başkanlığındaki Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimi, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’yi ziyaret ettiği belirtildi.
 Vekillerin TBMM’deki makamlarında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu,. AK Partili vekiller Kavaklıoğlu ve Selvi’ye görüşme sonrasında Türk bayrağı hediye eden Murat Zeren başkanlığındaki yönetime vekillerden de başarı temenni edildiği belirtildi.

VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR


Çamardı Mal Müdürlüğü Vergi Haftası'nı Kutluyor

Çamardı Mal Müdürlüğü düzenlediği bir takım etkinlikler ve ziyaretle 23'üncü Vergi Haftası kutlamalarına başladı


  27 Şubat  04 Mart 2012 tarihinde Vergi Haftası kutlamaları başlıyor.
     Bu yıl 23. Vergi haftası kutlamaları yapılmakta. 
Vergi Haftası kutlamaları toplumda vergi bilincini oluşturarak mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak amacına yönelik olarak  27 Şubat-03 Mart 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

26 Şubat 2012 Pazar


Yerel Yönetimlerde Reform

AK Parti Niğde Milletvekili ve Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Alpaslan Kavaklıoğlu yerel yönetimler konusunda AK Parti’nin başarılı çizgisini koruduğunu ve yakında çok önemli gelişmeler olacağını açıkladı. Türkiye’de belediyecilikte ve il genel meclisleri aracılığıyla köylerde yapılan hizmetler konusunda çığır açan bir parti olduklarını kaydeden Kavaklıoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Yerel Yönetimler Şurasında olduğu gibi yerel yönetim birimleriyle bir arada Niğde’nin tüm yerleşim yerlerinin geleceği konusunda istişarelerde bulunmaya belirli periyotlarla devam edeceklerini söyledi.

88 yıllık köy kanunu değişiyor
Alpaslan Kavaklıoğlu yerel yönetimlerde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Yerel yönetimler alanında çok önemli reform çalışmaları var. Bunlardan biri 88 yıllık Köy Kanunundaki değişiklik çalışmalarıdır. 1924 yılından beri yürürlükte olan Köy Kanunu artık ihtiyaçlara cevap veremez durumdadır. Köy kanununda vatandaşlarımız lehine değişik hazırlıkları var. Bunun yanı sıra muhtarlarımızın da özlük haklarında önemli iyileştirmeler olacak. 52 bin köy ve mahalle muhtarların ekonomik ve sosyal durumlarının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için çalışıyoruz. Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. 100 nüfuslu bir mahalle ile 30 bin nüfuslu mahallenin muhtarlarının ihtiyaçları aynı değildir”. 

25 Şubat 2012 Cumartesi

ÇAMARDI YİBO'DA MESLEK TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI



İLK KONUK KAYMAKAM DÖNMEZ  
    Mehmet Akif Ersoy YİBO ‘ da öğrencilere meslek seçme konusunda yardımcı olmak amacı ile , okul idaresince  “ Meslek Tanıtım Günleri “ başladı..
     Çamardı YİBO öğrencilerine meslek seçimi konusunda yardımcı olabilmek amacıyla düzenlemiş olan meslek tanıtım günlerinin ilkinde İlçe Kaymakamı  Mehmet Fevzi DÖNMEZ Kaymakamlık mesleği hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.
     Öğrenciler ; Kaymakam DÖNMEZ' e  " Kaymakam nasıl olunur ? Öğrenci iken hayal ettiğiniz meslek ne idi ? Nasıl bir öğrenci idiniz ? gibi sorular yönelttiler.
Samimi bir ortamda gerçekleşen bu söyleşi öğrencileri çok mutlu etti.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!


  NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ALİRIZA ERDOĞAN SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI
EVLERDE KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR



Kış aylarında en çok karşılaştığımız sorunlardan birisi de karbon monoksit zehirlenmeleridir. Günlük hayatımızda kullandığımız şofben, soba, kombi gibi cihazlar, hiç beklemediğimiz bir anda bizim ve yakınlarımızın ölüm nedeni olabilmektedir. Kullandığımız kombi, şofben ve soba gibi cihazlardan çıkan, fakat bacadan gitmeyip ortamda biriken ve zehirlenmeye neden olan karbon monoksit (CO) gazıdır. Doğal gaz diğer yakıtlara göre daha etkili ve temiz yansa da, yanma tam olmadığında öldürücülük oranı çok yüksektedir.
Karbonmonoksit (CO) Nedir?
               Karbon monoksit gazı; doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gazdır. Duvarlardan bile sızabilir. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özeliğinin olmaması nedeniyle fark edilmemektedir. Vücuda solunum yolu ile alınır.



Karbonmonoksit Zehirlenmelerinde İlk Yardım:
·        Zehirlenen bir kişiye yardıma koşan kişi de zehirlenme tehlikesine karşı kendisini  korumalıdır.
·        Hemen camlar açılmalı açılmıyorsa kırılmalıdır.
·        Hasta hızla ortamda uzaklaştırılmalıdır.
·        Acil yardım servisi 112 aranmalıdır.
·        Oksijen verilmelidir.
·        Hasta sıcak tutulmalıdır.
·        Açık havaya çıkıldığında ya da tehlikeden uzaklaştırıldığında hava yolu açık değilse hava yolu açılmalı, solunum yoksa temel yaşam desteğine başlanmalıdır.

Hayvan Hakları Konusunda Mecliste Basın Toplantısı Düzenlendi…


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hayvan Hakları Konusunda Mecliste Basın Toplantısı Düzenledi…
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayvan hakları konusunda mecliste grubu bulunan parti temsilcileri, sanatçı ve STK temsilcileriyle ortak basın toplantısı düzenleyerek, mevzuatta yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.
''Hayvanların da canı var, onları seviyoruz'' diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türk kültüründe de hayvan sevgisinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye'de 150 geçici hayvan barınağında 45 bin 624 hayvan bulunduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve küpelenmesinde seferberlik başlattıklarını, 2009-2011 yılları arasında belediyelere 4 milyon 311 bin lirayı hibe olarak aktardıklarını, geçici hayvan barınak ve bakımevleri için tip projeler çıkardıklarını söyledi.

Duyarlı İnsan


Derinceli berber Rasim Uyan, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için ilginç bir kampanya başlattı. Uyan, kitap takası yapan müşterilerine saç-sakal traşını bedava yapacak
Derince'de yaptığı gönüllü çevre etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiren Rasim Uyan, bu defa gönüllü kültür adamlığı görevine soyunuyor. Çevreci berber Uyan, Derince Gençtürk Pasajı`nda bulunan Berberim Erkek Kuaförü`nde farklı bir kampanya başlattı. Daha önce yaptığı  çevresel etkinliklerle belediyelerin pil toplama alışkanlığını edinmesini sağlayan Uyan, binaların boyanmasına, tarihi gar binasının yanındaki ağaçlarının anıtlar kuruluna yazdırılmasına, trafoların boyanmasına öncülük etmiş bir isim.
Kampanya, kitaplar bir ay içinde okunup yenisiyle değiştirilmek şartıyla gerçekleşecek. Uyan, kitapların kesinlikle korsan değil bandrollü kitaplardan olmasını istiyor

Vergi Haftası Başlıyor


NİĞDE DEFTERDAR'I CABİR DÖNER " VERGİ HAFTASI" NI KUTLADI
            27 Şubat – 04 Mart 2012 tarihinde kutlamakta olduğumuz yirmi üçüncü vergi haftasının, Devlet hizmetini sunmaktan onur duyduğumuz mükelleflerimize, müteşebbislerimize, çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.
            Vatandaşlarımızca da bilindiği ve takdir edildiği üzere, vergi; herkesin devletin yapması zorunlu kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olması ve devletin yaptırım gücü kullanılarak cebren alınmasıdır. Vergi vatandaşlarımızdan rızasına bakılmaksızın zorunlu olarak alınmakla birlikte, vergi alınırken verginin genellik ve eşitlik ilkesine, yasallık ilkesine, mali güce göre ödeme ilkesine, yaptırım gücünü elinde bulunduran kamu idareleri özen göstermelidirler.
Vergi sistemimiz bütün unsurları ile değerlendirildiğinde; kaynağını Anayasadan alan verginin alınması hususu ile uyulacak esas ve yöntemleri yasayla düzenlenmiş olup, köklü teşkilat ve gelenekleri olan bir yapı içinde, herkesin vatandaşlık bağı ile Devlete bağlı olmanın en belirgin vasfı dâhilinde, ödeme gücüne göre vergi ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.
            Unutulmamalıdır ki insanlar kazançlarını vergilendirirken kanun ölçüleri ve vicdanı sorumluluk duygusu içinde ödeme olgunluğuna erişmeden, erdemli hareket içinde oldukları söylenemez. Vergi olgunluğunun yerleşmesi ise, eğitim ve Devlet otoritesine bağlıdır.
, basit usulde vergilendirilen mükelleflerimiz beyannamelerini 27 Şubat 2012 tarihine kadar, gelir vergisi mükelleflerimiz (kira nedeniyle GMSİ dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda olanlar dahil.)26 Mart 2012 tarihine kadar, Kurumlar vergisi mükelleflerimiz 25 Nisan 2012 tarihine kadar elektronik ortamda veya elden veyahut da taahhütlü olarak, PTT aracılığıyla zamanında doğru olarak beyanda bulunmaları ve onların beyanlarının kabulü için mali idare çalışanları hazırdır, yeter ki vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için vatandaşlarımızın gerekli duyarlılık içerisinde olmaları dilek ve temennisi ile tüm vatandaşlarımızın, mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın vergi haftasını kutlar saygılarımı arz ederim. 

23 Şubat 2012 Perşembe


Vali Barut’tan Başkan Akdoğan’a Ziyaret

23 Şubat Perşembe günü başlayacak 10 günlük yıllık iznini umre ziyareti ile değerlendirecek olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı Niğde Valisi Alim Barut ziyaret ederek hayırlı yolculuklar diledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 23 Şubat ile 3 Mart 2012 tarihleri arasında 10 gün süre ile yıllık izne ayrılacak. Bu süre içerisinde Umreye gidecek olan Akdoğan, resmi izninin başladığı 23 Şubat Perşembe günü Niğde’den ayrılacak.
KAR YAĞIŞI YOK AMA , YABAN HAYATINI OLUMSUZ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR 

Çamardı ilçesi Demirkazık köyü Cımbar vadisinde  kar yağışının fazla olması  , yer yer 1,5  - 2 metreyi bulması sebebi  ile dagda ac kalan dağ kecilerin Demirkazık ve Pınarbaşı köylerine sürüler halinde ve tek olarak inmeleri , insanlardan kaçmamaları köylüleri şaşırtıyor.
     Bu gün de birtane daha Soner Çakmak  tarafından yakalanarak , Pınarbaşı köyü  muhtarı Ali Çakmak ile , ilçe jandarmaya haber verip   milli parklar  görevlisi sadettin taşyalak a teslim ettikleri belirtildi.

22 Şubat 2012 Çarşamba


   NİĞDE DEFTERDARLIĞINDAN  DUYURU  
Niğde Defterdarı Cabir DÖNER ,  mükelleflere açıklamalarda bulundu.

       Mükelleflerimizin Gayri Menkul Sermaye İratlarına İlişkin Beyannamelerini son güne bırakmadan vermeleri ve 2012 Mart ayı sonuna kadar 1. taksit ödemelerini ve 2012 Temmuz ayı sonuna kadar da 2. taksit ödemelerini banka vasıtasıyla ya da doğrudan vergi dairesi veznelerine yapmaları gerekmektedir.
      Diğer taraftan, Geliri Basit Usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerimiz için beyanname verme süresi 1 Şubat 2012 tarihinde başlamış bulunmaktadır.
Mükelleflerimiz 2011 yılı kazançlarına ilişkin beyannamelerini, Şubat ayının başından yirmi beşinci günü akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine verebilirler.
       

21 Şubat 2012 Salı

TEPEKÖY'DE BİR KOYUN ALTIZ DOĞURDU

Niğde’de bir koyun altız doğurdu.Niğde ili Bor ilçesine bağlı Tepeköy köyünden Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği üyesi Sürur CERAN’ın koyunlarından birisi dün öğle saatlerinde altız doğurdu. Niğde’de bir ilk olma özelliği taşıyan altız doğum ilgiyle karşılandı.
      
  Koyun yetiştiricisi Sürur Ceran’ın annesi Fikriye Ceran öğle saatlerinde ahırda koyunların yemlerini verdiği esnada gebe olan koyunlardan birini kendisinin doğum yaptırdığını ve koyunun 6 adet kuzu doğurduğunu görünce çok şaşırdığını söylediği belirtildi.
    Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Fikriye Ceran'ın Akkaraman ırkı koyunlarından birinin altız doğurması ilginç ve sevindirici bir durumdur. Kuzular süt kesiminden sonra 3 aylık besleme ile 20-22 kilogram karkas verebilir." denildi.

TEHDİT ALTINDA OLAN İNCİNEBİLİR GRUPLARIN KORUNMASI TOPLANTISI YAPILDI.


 İNCİNEBİLİR GRUPLARIN KORUNMASI TOPLANTISI YAPILDI.

AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Projesi İlimizde Grand Otelde düzenlendi.
Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusundaki toplantıya Niğde Valisi Âlim Barut, Mülkiye Başmüfettişi Dr. Hüseyin Başol Güleç, Mülkiye  Müfettişi Mehmet Firik, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İlçe Kaymakamları, İlçe Jandarma ve Emniyet Amirleri, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve davetliler katıldı.
Mülkiye Başmüfettişi Dr. Hüseyin Başol Güleç Proje hakkında toplantıya katılanlara şu bilgileri verdi;
BEKLENEN SONUÇLAR:
1) Proje kapsamında bulunan gruplarda Proje konusu olan “tehdit alan incinebilir grupların korunması” hakkında “farkındalık” ve “duyarlılık” oluşturmak.
2) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda mevzuatta ve uygulamada karşılaşılan eksiklikler konusunda “Reform İzleme Kuruluna ”tekliflerde bulunmak.
PROJE KAPSAMINDA YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER:
1-Proje kapsamında uzman Akademisyenlerce:
a)Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Eğitim İhtiyaç Analizi ve model eğitim programı hazırlanacaktır.
b) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda mevcut problemler ve ihtiyaçların belirlenmesi, mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan sorunların analizinin yapılması
c) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Performans Kriterleri ve Kontrol Listesinin hazırlanması ile Mülkiye Müfettişleri için Tematik Teftiş Rehberi hazırlanacaktır.
d) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Ankara’da Mart 2012 de bir günlük Sempozyum Organize edilecektir.
               TOPLANTI YAPILDI 
  İçişleri Bakanlığı ve İngiltere Hükümeti arasında yürütülmekte olan "AB STANDARTLARI IŞIĞINDA TEHDİT ALTINDA OLAN İNCİNEBİLİR GRUPLARIN VE ÖZELLİKLE KADINLARIN KORUNMASI"Projesi ile ilgili 21.02.2012 Salı günü saat 9,30'da Grand Oteldoe Toplantı yapıldı.

ÇAMARDI - POZANTI YOLU MUTLU SONA ERİYOR


   ÇAMARDILILARIN YOL ÇİLESİ BİTİYOR
Çamardı ilçesiyle Pozantı arasındaki yolun asfaltlanması için uzun yıllardır süren beklenti AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin çabası sonucu mutlu sona ulaşıyor. Çamardı-Pozantı arasında  uzun yıllardır bozuk olarak kullanılan yolun standartlarının geliştirilmesini ve yeniden asfaltlanmasını seçim ziyaretlerinde gündeme alan vekiller ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince yol yapımına geçtiğimiz aylarda başlandı. Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu sözkonusu yolun yapımı konusunda gösterdikleri gayretle ilgili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye teşekkür etti.
İlk etapta yolun 22 kilometresi ihale edildi. Bu kısımda dolgu çalışmaları ve hafriyat işlemleri yapılıyor. Asfalt mevsimine kadar onarım çalışmaları sürecek yolun yaz aylarında asfaltlanmasıyla çift şeritli kaliteli bir yola kavuşacak olan Çamardılıların yol çilesi sona erecek.Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi Pozantı yolunun ikinci etabı için de gayretlerini sürdürdüklerini belirttiler.. 22 kilometrelik kısmın ardından yolun kalan 30 kilometresinin de tamamlanacağı müjdesini veren vekiller bu kısmın da yazın ihale edileceği bilgisini de verdiler.
Çamardı-Pozantı yoluyla ilgili Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, yolun iki bölümünün de tamamlanmasıyla Çamardı için çok önemli gelişmeler olacağını belirtti. Uzun yıllardır bekledikleri bu yolun tamamlanmasının ilçe için çok önemli olduğunu ifade eden Soylu, emeği geçenlere müteşekkir olduklarını kaydetti. 
Çamardı daha cazip olacak
Özellikle Adana’dan gelecek yaylacıların artacağını ifade eden Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, yolun tamamlanmasıyla Çamardı’nın yaylacılık açısından daha cazip hale geleceğini kaydetti. Çamardı-Pozantı yolunda yapılan çalışmaları geçtiğimiz gün milletvekilleriyle yerinde incelediklerini de söyleyen Soylu, hem seçim döneminde hem de ilçe ziyaretlerinde Kavaklıoğlu ve Selvi’nin yolun standardının geliştirilmesiyle ilgili verdikleri destek sözünün gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca ilçelerine milletvekillerinin ilgi ve desteklerinden duydukları memnuniyeti de belirtti. Soylu, yol ve altyapı konusunda yakında yeni projeleri hayata geçirecekleri bilgisini verdi. 

VALİ BARUT’TAN İL ÖZEL İDARESİ KARLA MÜCADELE EKİBİNE TEŞEKKÜR.

"Geçtiğimiz dört günde İlimiz, mevsiminin en yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Rahat mekânımızda
Pencereyi açmaktan çekinirken İl Özel İdaresi Kar Mücadele Ekipleri gece gündüz görev başındaydı. O şartlarda sağlanabilecek en iyi durumda ulaşım sağlandı. Yollar insanımızın hizmetine açık tutuldu. Bu görev ancak fedakârlıkla yapılabilirdi. Bizim kar mücadele ekiplerimizden Operatörü, Yağcısı, Şoförü, Şefi, Şube Müdürü, Genel Sekreteriyle, tüm personeliyle fedakârca gayretli çalışmalarına şahit oldum. Zor şartlarda hayatımızı kolaylaştıran, yoğun kar yağışına rağmen ulaşımı sağlayan, bunun için gece gündüz çalışan tüm ekibe Niğde halkı adına teşekkürlerimi iletiyorum." diye belirtti.




                                                                                                                       

İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI DEMİRKAZIK' TA


İşitme Engelli Milli Güreşciler Demirkazık'ta Kampa Girdi...

         Niğde' nin Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde 19 Şubat- 03 Mart 2012 tarihleri arasında İşitme Engelliler Serbest ve Greko Romen güreş milli takımı hazırlık kampı başladı.
İşitme Engelliler güreş Milli takım Teknik Direktörü Mahmut Akkuş’un verdiği bilgiye göre Serbest ve Greko Romen stilde teknik heyetle birlikte 40 sporcu ile Dünya şampiyonasına hazırlık olduğunu belirten Akkuş Niğde’den  Ödüllü sporcular Kadir Kuş ve Emre Baş’ında katıldığı Kampın kendileri açısından faydalı geçmesini beklediklerini ifade etti.
Özellikle Demirkazığın temiz havasında, 1700 rakımda, performansa dayalı, fizik kuvvet, kondisyon, mukavemet, dayanıklılık ve teknik taktik çalışmaları yaparak oksijen depolayacaklarını söyledi.  

18 Şubat 2012 Cumartesi

KAR VE SOĞUK HAVA HAYVANLARIDA ETKİLEDİ


ÇAMARDI DEMİRKAZIK KÖYÜNDE ŞİDDETLİ KAR VE SOĞUK SEBEBİ İLE  DAĞ KEÇİSİ YOLA İNDİ 
            Niğde Çamardı ilçesi Demirkazık  Aladağlar'a perşembe ve cuma günleri yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle dağda yaşayan yaban keçilerinden biri yola indi.
 Demirkazık kamp eğitim merkezi personellerinden İbrahim Turasan , Orhan Daş ,Bilal Okcu ve köyden Şerafettin Okcu ile çocukları akşam  yol boyunda  dağ keçisinin dağdan yola indiğini görerek , yanına gittiklerinde, dağ keçisinin kaçmadığını , yürümekte zorlandığını , açlık ve soğuk havaya dayanamadığı için köye indiğini anladılar. Günlerdir yağan kar ve soğuk hava sebebi ile yola tilki ve kurtlarında indiğini belirtiyor köylüler.
    Dağkeçisini Demirkazık kamp merkezine getirip sıcak yere koyduktan sonra milli parkalar görevlisi Sadettin Taşyalak a  haber verip  teslim ettikleri belirtildi.

Kayırlılının hayalleri  gerçekleşiyor
Kayırlı Belediye Başkanı Aşır Yücel' in geçtiğimiz günlerde Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye TBMM’deki makamlarında bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdiği belirtiliyor.
 Yücel milletvekillerinin kısa sürede Kayırlı için çok önemli hizmetlere vesile olduğunu belirterek kendilerine minnettar olduklarını vurguladı. Kayılılının hizmet konusunda makûs talihinin Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin girişimleriyle değişmeye başladığını vurgulayan başkan Yücel eğitimden kanalizasyona göletten ağaçlandırmaya uzanan geniş yelpazadeki yatırımlarla Kayırlı’nın çehresinin değişmeye başladığını söyledi. Yücel bu dönemki vekillerin Niğde için bir fırsat olduğunu vurguladı. 

17 Şubat 2012 Cuma

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLİYOR


KAR YAĞIŞI ÇAMARDI İLÇESİNDE ULAŞIMI ETKİLİYOR
      Yoğun kar yağışı ve fırtına ve elektrik kesintisi ,Çamardı ilçesi ve köylerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Niğde - Çamardı arasında Bulduruş Mevkiinde 3 özel aracın mahzur kaldığı belirtildi.
Perşembe ve cuma günü olmak üzere iki gün kar tatili sebebi ile okullar kapandı. Çamardı ilçesinin Çardacık ve Kavlaktepe hariç 17 köyünde yollar ulaşıma kapandı.
Özellikle Üçkapılı ve Ören köylerinde yoğun kar yağışı ssebebi ile ilçe ile bağlantısı zaman zaman kesildi. Diğer köy yolları Özel İdarenin araçları ile kademeli olarak açılmaya çalışılıyor.
Çamardı - Adana yolununda kar ve fırtına sebebi ile ulaşım zorlukla yapılmakta.Küçük araçların yolda kaldığı , özellikle Alpu , Fındıklı ve Kamışlı da kar yağışının yoğun olduğu belirtildi.
Ana arterlerde bir sıkıntı olmadığı , Karayolları Ekiplerinin devamlı çalıştığı belirtildi.

ÇAMARDI İLÇESİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

           İLÇEDE SIK SIK MEYDANA GELEN ELEKTRİK KESİNTİSİ VATANDAŞI  BIKTIRMASI VE ŞİKAYETLERE SEBEP OLMASI ÜZERİNE.. 
 ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MEHMET FEVZİ DÖNMEZ , İLÇE HALKINDAN BİR İSTEKTE BULUNDU.
     KAYMAKAM MEHMET F. DÖNMEZ ,  İLÇEDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN SEBEBİ YOĞUN OLARAK ELEKTRİKLE ÇALIŞAN ALETLERİN KULLANILMASI OLDUĞUNU BELİRTTİ.
VATANDAŞLARIN BU KONUDA HASSAS DAVRANMASINI , AŞIRI ELEKTRİK KULLANI MINDAN KAÇINILMASINI RİCA ETTİ.
   

OKULLAR YOĞUN KAR SEBEBİ İLE TATİL EDİLDİ

           Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti dolayısıyla NİĞDE MERKEZ ve MERKEZE BAĞLI KÖY-KASABALAR  ve TÜM İLÇELERDE (Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla) okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumları 17 Şubat 2012 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

16 Şubat 2012 Perşembe

YOĞUN KAR YAĞIŞI SEBEBİ İLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

YOĞUN KAR YAĞIŞI BU AY İÇERİSİNDE EĞİTİME İKİ DEFADIR ENGEL OLUYOR 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Niğde'nin Çamardı ilçesi , belde ve köylerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ulukışla ve Çamardı ilçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerdeki tüm okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacağı bildirildi.

Bu arada dün öğretmenleri taşıyan minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu 10 öğretmenin yaralandığı kaza nedeniyle, merkeze bağlı Hacıabdullah ve Yıldıztepe beldelerinde de eğitime bugün ve yarın ara verildiği kaydedildi.

NİĞDE ÇİMSA EĞİTİME DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.


ÇAMARDI İLÇESİ BADEMDERE ŞEHİT NURİ DAYAN İLKÖĞRETİM OKULU' NA  ÇİMSA' DAN YENİ İKİ ANA SINIFININ YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAĞMEN AÇILIŞI YAPILDI

    Niğde Çimsa, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında her yıl bir köy okuluna anasınıfı kazandırma projesine 2012’de de devam ediyor. Bu kapsamda baştan aşağı yenilenen Bademdere Şehit Nuri Dayan İlköğretim Okulu’nun iki Anasınıfı eğitime açıldı. 
Açılışa, Niğde Valisi Âlim Barut, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Milli Eğitim Müdürü  Celalettin Ekinci, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Levent Öncel, Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Daire Müdürleri, Çimsa çalışanları, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı. 
      Vali Barut Anaokulunun açılışında şunları söyledi; “Her şeyin temeli bu çocuklar, bu çocukların gelecekte alacağı roldür. Bunları biz ne kadar iyi yetiştirirsek, eğitim camiamızda, devlet hayatımızda, sanayi hayatımızda o kadar güvene kavuşacaktır. Burada da sanayinin bu şekilde eğitimle, çevre ile ve çevredeki okullarla ilgilenir olması Valilik olarak bizleri memnun etti. Bu vesile ile Çimsa’ya teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza ne kadar kaliteli eğitim aldırabilirsek, ne kadar hizmet edebilirsek, ne kadar yatırım yapabilirsek kazancımız o derece çoğalacak. Bu anlayışla yapılmış olan bu hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bademdere’mize, Çamardı’mıza, Niğde’mize hayırlı olsun.
Ayrıca tüm Niğdelileri eğitime yatırım yapmaya ve geleceğe yatırım yapmaya davet ediyorum. Kesinlikle şu andaki elde ettikleri bilançodaki kazancın üstüne kazanç eklemiş olurlar” dedi. 
       Vali Barut ve beraberindeki heyet Anaokulunu gezdikten sonra, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.



14 Şubat 2012 Salı


·        ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ARASINDA AĞAÇLANDIRMA PROTOKOLÜ İMZALANDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında ağaçlandırma protokolü imzalandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu protokol merasiminde yaptığı konuşmada, Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye’de orman varlığının hem alan hem de odun serveti olarak arttığını ifade ederek, Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘MEB Okullar Hayat Olsun’ diye bir çalışma başlattıklarını, artık bütün okulları çocukların ve ailelerinin dinleneceği bir alan haline getirileceğinin altını çizerek, “Mezarlıklara da fidan diktik,7382 km yol kenarı ağaçlandırması yaptık. Bunun dışında Atatürk Orman Çiftliği Bakanlığa ait değil ancak açık alanları görünce bir protokol yaparak 1,5 milyon fidan diktik” dedi.
Bu protokolü çok önemsediklerini ifade eden Bakan Şahin, “her çocuk bir fidan her fidan bir çocuktur diyoruz. Bugün 14 bin çocuğumuzun her birinin ismine bir fidan dikeceğiz. Dahası onara ağacın ne olduğunu, nasıl yetiştiğini, önemini anlatmaya çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki Bakan protokolü imzaladı.



        BADEMDERE ' DE AÇILIŞ

        Çimsa Niğde Fabrikası , Çamardı ilçesi Bademdere Beldesi , Bademdere Sehit Nuri Dayan ilkOgretim Okulu ana sınıflarının modernIzasyonunu tamarnlamiş bulunmaktadır.
        15 Şubat 2012 çarşamba günü  tören ile açılşı yapılacak. Açılışa Niğde Vallsi Alim BARUT ,
.Niğde Beledlye Başkanı Faruk AKDOĞAN, .il Emniyet M0d0r0 ,.Çamardi Kaymakami Mehmet DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU. II ve liçe Miili EğItim Müdurlerlnin  katılımı beklenmektedir.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Sadece bir gün değil,, bir ömür mutlu olacağımız nice SEVGİ dolu günlere.

13 Şubat 2012 Pazartesi


Milli Eğitim Müdürü okulları geziyor


İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde’deki okulları gezerek inceleme ve denetimlerini sürdürüyor. İkinci yarıyılın başlaması ile birlikte okul ziyaretlerine ağırlık vereceğini belirtildi. Milli Eğitim Müdürü Ekinci, okul ve kurum gezilerine devam edeceğini söylediği belirtildi.
Niğde genelinde eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla bir program hazırladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Ali Durak ile beraber Behzat Ecemiş, Ali Ulvi Arıkan ve Halil Kitapçı İlköğretim Okullarında incelemelerde bulundu.

12 Şubat 2012 Pazar

OKULLAR ARASI GÜREŞ İL SEÇMELERİ TAMAMLANDI 



NİĞDE OKULLAR ARASI GÜREŞ SEÇMELERİNDE ÇAMARDI YİBO ÖĞRENCİLERİ YİNE ÇOK BAŞARILIYDILAR. M.AKİF ERSOY YİBO MÜDÜRÜ ORHAN ÇETİN SONUÇLARDAN MUTLU OLDUKLARINI BELİRTTİ.

       Okullar arası güreş il seçmeleri 75.yıl spor salonunda yapılan müsabakalar sonunda tamamlandı. Bütün kategorilerinde yapılan güreş müsabakalarının tamamlandığını ve müsabakaların çok çekişmeli ve zevkli geçmesi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendiği belirtildi.  Niğde il birinciliği seçmelerinin gerçekleştirdiklerini başarılı olan güreşçilerin grup müsabakalarına gideceklerini ve grup maçlarında da başarılı olmaları halinde Niğde ilini Türkiye şampiyonasında temsil edecekleri belirtildi.
sıralama şöyle:
13–14 YAŞ GROKOROMEN TAKIM SIRALAMASI
1.5 Şubat İ.Ö.O. 73 Puan
2.Konaklı İ.Ö.O. 65 Puan
3.Bor 100.Yıl Yibo 54 Puan

13–14 YAŞ SERBEST TAKIM SIRALAMASI
1. Bor 100.Yıl Yibo 57 Puan
2. Çamardı Mehmet Akif Ersoy 50 Puan
3. Konaklı İ.Ö.O.  Puan

15–16 YAŞ SERBEST TAKIM SIRALAMASI
1. Niğde İmam Hatip Lisesi 69 Puan
2. Bor İmam Hatip Lisesi 27 Puan
3. Çamardı Mehmet Akif Ersoy 26 Puan

15–16 YAŞ GROKOROMEN TAKIM SIRALAMASI
1.Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi 72 Puan
2.Bor İmam Hatip Lisesi 46 Puan
3.Çamardı Mehmet Akif Ersoy 27 Puan

17–18 YAŞ GROKOROMEN TAKIM SIRALAMASI
1.Niğde İmam Hatip Lisesi 64 Puan
2.Niğde Teknik Endüstri Meslek Lisesi 52 Puan
3.Çamardı 75. Yıl Ç.P.L 27 Puan

17–18 YAŞ SERBEST TAKIM SIRALAMASI
  1. Niğde Endüstri Teknik Meslek Lisesi 66 Puan
  2. Niğde İmam Hatip Lisesi 48 Puan
  3. Bor İmam Hatip Lisesi 34 Puan

11 Şubat 2012 Cumartesi

NİĞDE DEFTERDARLIĞINDAN BASIN DUYURUSU 


       2011 Yılında kendi adlarına birden fazla meskeni olanlar, veraset intikali gerçekleştirmeksizin bilfiil veraseten gelen meskenleri tasarruf edenler, kendilerinin oturdukları meskenin dışında meskeni bulunanlar, (aile efratından on sekiz yaş üzeri için mesken olarak kullanılanlar dahil emsal kira bedeli usulüne göre vergilendirilecektir.) ödemelerini peşin, banka aracılığıyla, ya da PTT vasıtasıyla havale ettirilmek suretiyle, kira gelirlerini elde etmelerine bakılmaksızın 2.800,00 TL istisna tutarının üzerinde kira geliri elde eden mükelleflerin beyannamelerini Mart ayının 25 günü akşamına kadar vermeleri gerekmektedir.
    Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca mükelleflerimize istisna tutarı 2.800,00 TL’nin üzerinde kira geliri nedeniyle e-mail yolu ile gönderilen gelir vergisi (kira) beyannamesini onaylayarak vermeleri; kendilerine e-mail gelmeyen mükelleflerimiz ise 25 Mart 2012 tarihine kadar beyannamelerini ikametgâhlarının bulunduğu yer vergi dairesine vermeleri gerekmektedir. Beyannamelerini vermeyenlerin tespiti halinde ise mükelleflerimiz 2.800,00 TL’lik istisna tutarından yararlanamayacakları gibi

10 Şubat 2012 Cuma

GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAV DUYURUSU

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İL PLANLAMA UZMAN YARDIMCILIĞI' NA SINAV İLE ELEMAN ALINACAK GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAV DUYURUSU 


İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 40 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrolarına giriş(sözlü) sınavı ile eleman alınacaktır.
 BAŞVURU ŞARTLARI
 1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,
 2- Ekonomi, Maliye, Hukuk, İdari Bilimler, İşletme ve İstatistik alanlarında dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak,
 3-Giriş(sözlü) Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak (06/04/1977 tarihinden sonra doğanlar), 4-ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 ve 09-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP31” bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 160 kişi içerisinde bulunmak (160 ncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır). SINAV BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ 1- Adaylar; Bakanlığımızın (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde yer alan İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurarak, 20 - 24 Şubat 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

BAŞKAN AKDOĞAN EMITT FUARINDA

Başkan Akdoğan EMITT Fuarında Niğde’yi Anlattı İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Samanyolu Haber Tv’nin canlı yayın konuğu oldu. EMITT 2012 yılında da yoğun ilginin olduğu fuar 62 ülke, 150 belde ve 4500 katılımcı ile geçen yıla oranla %10’luk artışla dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alıyor.

Niğde Yerel Yönetimler Şurası yapıldı.

Niğde Belediye Meclis Salonunda düzenlenen Yerel Yönetimler Şurasına Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım başkanlık yaptı.

İl Yerel Yönetimler şuarasına AK Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, İlçe Başkanı Latif Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı,  Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, AK Parti il genel meclis ve belediye meclisi üyeleri katıldı.
Niğde'de Okullar Aşırı Kar sebebi ile 1 Gün Tatil Edildi

Niğde ve ilçelerinde dün gece başlayan yoğun kar sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Niğde´de ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Niğde ve ilçelerinde dün gece başlayan yoğun kar sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi. Kent merkezi ile bazı ilçelerde olumsuz hava şartları ve kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Niğde Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Niğde merkez, merkeze bağlı köy ve kasaba, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla ilçelerinde İlk ve orta dereceli okulların 10 Şubat 2012 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Niğde Merkez , ilçe ve köylerde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Çamardı ilçesinde 10.02 2012 tarihinde ( bugün) verilecek olan konferans ertelendi. İlçe , beldeler ve köylerde elektrikler kesildi.
Eğitimci Yazar Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Halit ERTUĞRUL ' un vereceği iki konferans hava muhalefeti sebebi ile ileriki bir tarihe ertelendi.
Çamardı - Niğde arası ulaşımda yoğun kar ve buzlanma sebebiyle zaman zaman sürücüler zor anlar yaşıyor. Özellikle Bulduruş Mevkii ile Kızılören arasında aşırı buzlanma olduğu gözlemlenmiş , Karayollarının tuzlama çalışmalarına başladığı belirtilmiştir.

9 Şubat 2012 Perşembe


HALİT ERTUĞRUL ÇAMARDI İLÇESİNE GELİYOR

EĞİTİMCİ - YAZAR HALİT ERTUĞRUL ÇAMARDI İLÇESİNE GELİYOR
EĞİTİMCİ YAZAR KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI DR. HALİT ERTUĞRUL İKİ KONFERANS VERMEK ÜZERE ÇAMARDI İLÇESİNE GELECEK.
Birinci konferans lise öğrencilerine yönelik olarak Çamardı Çok Programlı Lise(ÇPL) Konferans Salonunda "Başarıda Moral ve Motivasyon" konulu seminer;
İkinci konferans ise Burç Beldiyesi Sosyal Tesislerinde Anne ve babalara yönelik olarak " Aile ve Gençlik Eğitimi" konulu Konferanslara tüm öğrencilerin ve ilçe ve belde halkının gelmesi bekleniyor.

DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE KAMP YAPAN
JUDO TAKIMLARINA ZİYARET

İl Müdürü Metin Kaplan Judo takımlarına ziyarette bulundu...

Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde ikili kamp yapan Niğde Judo takımı ve Ankara Etimesgut Belediyesi Judo takımına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan şampiyona öncesi moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.
9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir.
Sistematik bir mücadele verilememesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı, 2000 – 2024 döneminde 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır.
Sağlık Bakanlığı da ‘’9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’’ ve ‘’31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü’’ gibi özel günlerde sigaranın zararlarına karşı halkı bilinçlendirmek için çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir.

8 Şubat 2012 Çarşamba

E-Etüt Projesi başladı
Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından 12.sınıf öğrencilerinin YGS ve LGS sınavlarına destek olmak amacı ile E-Etüt projesi başlatılmıştır.

Bakanlık Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından 12.sınıf öğrencilerinin YGS ve LGS sınavlarına destek olmak amacı ile E-Etüt projesi başlatılmıştır. Proje ile eğitimde fırsat eşitliği amaçlanmaktadır.

E-Etüt Projesi kapsamında Matematik ve Kimya dersleri 23/01/2012 tarihinden itibaren 24/06/2012 tarihine kadar haftada 3 gün Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri saat 18:00 dan 21:00 a kadar canlı olarak web den verilecektir.

yeni Gençlik Merkezi müjdesi

AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yatırımları güçlendirme çalışmaları Niğde’nin spor yatırımlarıyla sürüyor. Vekiller spor faaliyetleri ile sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı yeni bir Gençlik Merkezi yapılacağı müjdesi verdiler.

2011 yılında gençlik ve spor alanında yapılan hizmetlere de değinen Kavaklıoğlu ve Selvi, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Kapalı Yüzme Havuzu için 5 milyon 266 bin 124 lira nakdi desteğin yanı sıra yüzme havuzu doğalgaz dönüşümü ve Bor Spor Salonu için 75’er bin TL nakdi destekler verildiği bilgisini verdiler.
Niğde Gençlik Merkezi ve spor kompleksi müjdesi
Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, yeni dönemde Niğde’ye yeni yatırımlar ve spor kazanımları için çalışmalara hız verdiklerini belirttiler. 2012 yılında gençlik ve spor alanında önemli yatırımlar olacağının müjdesini veren Vekiller, Niğde Gençlik Merkezine yeni bir merkez kazandırılacağını ve bunun için de gerekli olan 1 milyon TL’lik ödeneğin çıkarıldığını belirttiler.
Engellilerin yanındalar
Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu spor faaliyetleri konusunda engellilerin oluşturduğu takımların Niğde’de oldukça başarılı olduğuna dikkat çekerek kendilerinin de engellilerin spor takımları ve spor faaliyetlerinde yanlarında olacaklarını söyledi

BORUN SESİ GAZETESİ 8 YAŞINDA
Bor ilçesinde günlük yayın yapmakta olan Borun Sesi Gazetesi yayın hayatında 8. yılına girdi.

Bor İlçesinde günlük olarak yayın hayatına devam eden BORUN SESİ GAZETESİ 8 yaşında. 09 Şubat 2005 yılında okurlarına merhaba diyen Borun Sesi gazetesi yayın hayatında 7 yılı geride bırakarak 8 yaşına girdi.

Borun sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Düzgün Yayın hayatında 7 yılı geride bırakmanın gururunu ve 8. Yıla girmenin heyecanını duyduklarını belirterek;
“Okurlarımıza “Merhaba” dediğimiz, 9 Şubat 2005 tarihinden bu yana tam 1909 gazeteyle sizlerle olduk. Bugün de, ilk günkü heyecanla, ilk günkü meslek aşkıyla karşınızdayız. Yayın hayatına başladığımız ilk gün, misyon edindiğimiz ilkelerden şaşmadan, okur gazetesi olmaya çabaladık, emek harcadık, didindik durduk. Doğru haber verme, tarafsız kalma, objektif davranma ve her kesime eşit mesafede durarak, okurun gazetesi olma yolunda attığımız her adımda okuyucularımızın desteği bizleri motive etti.
Bugün gazetemiz 7 yılı geride bıraktı, artık 8 yaşına girdik. Yerel bir gazete için hiç de azımsanamayacak bu sürede , herkesin daha iyi yaşama hakkı olduğunu dillendirdik Hedef kitlemiz olan okuyucuların ilgi alanı, bizim ilgi alanımız oldu. Bazen “beni de görün!” diyen yoksul vatandaşlarımızın sesi olmaya, yardım elinin uzatılmasına çaba gösterdik. Her söylediğimizin de sonuna kadar takipçisi olduk. Gazeteler, okuyucusuyla, yazarıyla, muhabiriyle, dizgicisiyle, baskıcısıyla bir ekip olarak çalışır. 8 yıldır bu gazeteye emek veren, okuyan, okutan herkese şükranlarımızı sunuyor, nice yıllara birlikte adım atmayı diliyoruz” şeklinde konuştu.
BOR' UN SESİ GAZETESİNİN YENİ YAŞINI VE EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUZ.

TOPLU KONUT İDARESİNDEN SATIŞ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, sistemin açılması ile kalan 6 adet konutun satıldığı belirtildi.

Çamardı ilçesi Bereketli Mahallesi Adana Yayla evleri karşısına 17 bin m2 inşaat alanı üzerine 6 blok , 104 adet konut , 1 adet büfe , 1 adet mescid , alt yapı ve çevre düzenlemesi ile yapımı devam eden TOKİ Konutları 2 + 1 , 180 ay vade ve tek tip ödeme şekli ile, 98 hak sahibinin konutlarının çekilişi geçtiğimiz aylarda yapıldı.
Çamardı 1'inci etap toplu konut uygulaması kapsamında daha önce satılamayan 6 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satış usulü ile Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile satışa sunulmuş olup, 2 konut Çamardı ilçesine 1 konut Ulıkışla ilçesine , 1 konut Pozantı ilçesine 2 adet kontta Adana ilinden şahışlara satılmıştır. Böylece 1. Etap TOKİ Konutlarının tamamı satılmıştır.

7 Şubat 2012 Salı


ÇAMARDI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET ULUSOY
2. DÖNEM EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ÖNERİ VE BAŞARI DİLEKLERİNDE BULUNDU.

Saygıdeğer Yönetici ve Öğretmen Arkadaşlar, Sevgili Öğrenciler;
20 Ocak tarihinde başlayan 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılının 1.yarıyıl tatili sona ermiş bulunmaktadır.
Sevgili Öğrenciler;
Derslerin, sınavların, okul içi ve okul dışı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin olmadığı bir zaman dilimini tatil olarak geçirdiniz. Birinci dönem içinde yapmış olduğumuz etkinliklerin, çalışmalara göstermiş olduğumuz performans ve sınavlardan almış olduğunuz notların bir bitiş halinde göstergesi niteliğinde olan karnelerinizi almış bulunuyorsunuz.
Başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum, başarılarınızın artarak 2.yarıyılda da devam etmesini diliyorum, ayrı ayrı hepinizin gözlerinden öpüyorum.

YEREL YÖNETİMLER ŞURASI NİĞDE' DE TOPLANDI.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından İl Yerel Yönetimler şurası yapıldı. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan şura AK Parti toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Milletvekili Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı, Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, Teşkilat Başkanı Abdulkadir Şimşek, Yerel Yönetimler Başkanı Mücahit Umucu, İlçe ve belde başkanları, İlçe ve belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan yerel yönetimlerin halkımıza hizmet konusunda büyük sorumluluklar üslendiğini belirtti. İlçe ve belde belediyelerinin sorunları konuşularak hizmetlerin iyileştirilmesi üzerine fikir alış verişi yapılan toplantıda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
İl Başkanı Muzaffer Şahiner; AK Parti Yerel Yönetimler Şurasının belirli aralıklarla yapılmasına devam edilerek teşkilatlarımızın yerel yönetimlerle koordineli bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

6 Şubat 2012 Pazartesi

ÖĞRENCİLER BUGÜN DERS BAŞI YAPTI
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, iki haftalık tatilin ardından bugün 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladı. .2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül’de başlayan ilk yarısı, 20 Ocak Cuma günü sona ermişti. Öğrenci ve öğretmenler iki haftalık tatilin ardından bugün okullarına döndü. Eğitim öğretim yılı, 8 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

NİĞDE VALİSİ ÂLİM BARUT BAŞARILI SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ

Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 78.Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 05 Şubat 2012 tarihinde yapılan törende Gençlerimize fiziksel ve zihinsel olarak katkı sağlanması amacıyla 2011 yılında ulusal ve uluslar arası düzeyde dereceye giren başarılı Milli sporcular, Vali Âlim Barut tarafından eşofman ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.
ÖDÜL ALAN BAŞARILI SPORCULAR
Mahmut KILIÇ:Gülle Atmada 2.defa Avrupa Şampiyonu olmuştur. Antrenörü:Sedef KURT

Emre BAŞ:01–08 Ekim 2011 Tarihlerinde Ermenistan’ın Erivan Kentinde yapılan İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonasında Serbest ve Greko-Romen her iki stilde’de Avrupa Üçüncüsü olmuştur.
Antrenörü: İlhan KACUR: Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Güreş Antrenörlüğü yapmaktadır.
Ahmet ÜSTÜNTAŞ:Biathlon Balkan Şampiyonasında Balkan Şampiyonu olmuştur. Antrenörü: Mustafa KILIÇ
5 ŞUBAT SATRANÇ TURNUVASINDA ÖDÜL ALAN SPORCULAR

1- Ahmet ARI
2-İsmail KİRAZ
3-Recep KARA

İŞİTME ENGELLİLER HENTBOL MİLLİ TAKIMI
DEMİRKAZIKDA AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Türkiye işitme engelliler Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan 06–17 Şubat 2012 tarihleri arasında İşitme Engelli Hentbol Milli takımı Avrupa Şampiyonası Hazırlanmak amacıyla 30 sporcu ve teknik heyetle Niğde ili Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde kampa girdi.
Kampın amacının 14 Nisan 2012 tarihinde başlayacak olan İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu belirtildi.
Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinin yüksek rakım olması ve Demirkazığın temiz havasında, performansa dayalı, Fizik kuvvet, Kondisyon, mukavemet, dayanıklılık ve teknik taktik çalışmalarının yapılacağı belirtildi.