31 Ekim 2012 Çarşamba



Cumhuriyet Bayramı Kutlandı


TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNUN 89. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı.Tören Hükümet Meydanında yapıldı.

Törene, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Garnizon Komutanı Cem GÖKDEMİR, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Zeki KOCAMAN, İlçe Emniyet Amiri V. Birol DEYNEKLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ yaptı.

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında  Çamardı İlçesinde Fen Lisesini kazanan öğrencilere Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ Notebook hediye etti. 



ATLETLER MADALYALARINI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMDA ALDILAR

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yılı münasebetiyle 17 Ekim 2012 tarihinde Bucakçayır semt sahasında Cumhuriyet koşusu yapıldı. Dereceye giren atletler madalyalarını Bayram tören alanında Protokolün elinden alarak bu mutlu günde çiftte bayram yaşadılar.
Cumhuriyet Bayram kutlamalarına Niğde Protokolü başta Vali Âlim Barut olmak üzere tam kadro katıldı. Bayram kutlamaları öğrencilerin günün anlam ve önemine ait konuşmaları, Halk Oyunları gösterileri, dereceye giren öğrenci ve sporculara ödül takdimi ve Okulların bayrak ve flamalarıyla tören alanından bando eşliğinde geçişlerine binaen bayram sona erdi.

29 Ekim 2012 Pazartesi

Kavaklıoğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 89.yılını kutladığımız Cumhuriyetin, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olduğunu belirterek Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatı olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in mirasını sahip çıkmak konusunda kararlı olduklarını da kaydeden Kavaklıoğlu, Dünyada saygın bir ülke konumuna geliyor olmamızın altında Cumhuriyet’in yönetim şeklimiz olmasının önemli yeri olduğunu belirtti.
 Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bir ortamda Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün Niğdeli hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum."

26 Ekim 2012 Cuma


AK Partililer bayramda vatandaşlarla buluştu  
AK Partililerin Kurban Bayramı çerçevesinde gerçekleştirdikleri programlar oldukça yoğundu. Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Ahmet Özmen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Gençlik Kolları Başkanı Emre Kesek ile teşkilat mensuplarından oluşan AK Parti heyeti, bayramın il gününde resmi bayramlaşma programlarına katıldılar. İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sevgi Evleri, Tarım Açık Cezaevi, Niğde ve Bor Öğretmenevi, Niğde Belediyesi, AK Parti İl Başkanlığında bayramlaşma programları gerçekleştirildi. Programlara vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken ayrıca Derbent Mezarlığında da vatandaşlarla bayramlaşma programı yapıldı.


BAYRAM ZİYARETİ
AK Parti’den CHP ve MHP’ye bayram ziyaretleri
AK Parti Teşkilatı, siyasi partilere gerçekleştirdikleri bayram ziyaretlerini bu Kurban Bayramında da sürdürdü. Kurban Bayramının ilk günü resmi bayramlaşmaların ardından da AK Partililer, İl Başkanlıklarını ziyaret ederek CHP ve MHP’lilerle bayramlaştılar.
Gündelik siyasi tartışmalardan uzak samimi bir havada gerçekleşen bayram ziyaretleri AK Partililerin yanı sıra CHP ve MHP’lilerce de olumlu bir adım olarak görüldü. Ziyaretlere partililerin ilgisi de büyüktü.
Bayram ziyaretlerine AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Ahmet Özmen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, Gençlik Kolları Başkanı Emre Kesek ile çok sayıda il yönetim kurulu üyesi katıldı. CHP’ye gerçekleştirilen ziyarette CHP Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez ilçe başkanı Abdullah Türkmen ile çok sayıda teşkilat mensubu yer alırken MHP’ye gerçekleştirilen ziyarette ise MHP İl Başkanı Hakan Er ve il yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili ziyarette hazır bulundu.

25 Ekim 2012 Perşembe


Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , tüm Çamardılıların kurban bayramını kutladı.
BaşkanıYavuz SOYLU, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda,
Bayramlarda, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulması, birlik ve dayanışmanın da arttırılması gerektiğini vurgulayan başkan, mesajında şunlara yer verdi:
güzel ve coşkulu bayram günlerinde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, şehit yakınlarını, gazilerimizi, hasta, kimsesizleri, huzur evlerindeki yaşlılarımızı, yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızı ziyaret etmeli, fakir ve muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük, gelişmiş ve kaynaşmış bir Çamardı arzusu içerisinde bütün hemşerilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim."




ÇAMARDI KAYMAKAMI MEHMET FEVZİ DÖNMEZ'İN
KURBAN VE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dostluğun en yoğun olarak yaşandığı günlerden olan Kurban Bayramı’nı önümüzdeki günlerde hep birlikte kutlayacağız. Bu yıl Kurban Bayramı mutluluğunu ülkemizin bağımsız bir devlet olarak kuruluşunun 89. Yılı mutluluğu ile birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile tüm Çamardı’lı hemşerilerimin Kurban Bayramını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, Cumhuriyetimizin ilanından bugüne başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yolda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şerefli gazilerimize sonsuz şükran ve minnetle anar, saygılar sunarım.


24 Ekim 2012 Çarşamba

      Ömer Selvi'nin Kurban Bayramı Kutlama mesajı
AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm İslam Alemi’nin bayramını kutladı.
Bayramların paylaşma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı müstesna zamanlar olduğunu belirten Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluklarımızı paylaştığımız, dini vecibelerimizi yerine getirme fırsatı bulduğumuz bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Dini bayramlar; kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği; sevgi, saygı, fedakarlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlanıp gönülden gönüle sunulduğu günlerdir. Bu günlerde kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakarak huzur içinde yaşamaya özen göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Niğdeli hemşehrilerim olmak üzere Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 


“Bütün hemşerilerimin kurban bayramını tebrik ediyorum”
Kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Milletvekili Kavaklıoğlu, bayramların dayanışma ve mutluluk günleri olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı’nın barışa, birliğe, esenliğe ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında bayramın paylaştıkça anlam kazandığını ifade eden Kavaklıoğlu, “Bizim gelenek ve kültürümüz zorda kalanlara destek olmayı, öksüz ve yetimlere sahip çıkmayı, yaşlılarımızı sevindirmeyi mazlum ve yoksulu korumayı, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Tarihimizde bayramlarımız hep bir arada ve birlik içinde kutlandı. Bu bayramı da yine birlik ve dirlik içinde kutlamayı diliyorum”.
Kavaklıoğlu trafik kazalarına dikkat çekti
Mesajında trafik kazalarına da dikkat çeken Kavaklıoğlu, “Trafiğe dikkat etmezsek büyük acılar yaşarız. Ümit ediyorum ki, bu Bayram hiç kimse için üzücü geçmeyecektir” diyerek bayram sevincinin acıya boğulmaması için de vatandaşları uyardı. Kavaklıoğlu mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Sevinçlerimizi, yakınlaşmayı ve birliğimizi bayram sonrasına da taşıyalım; kardeşlik ve dostluk duygularımızı bütün bir yıla yayalım. Bu düşüncelerle Allah, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı daim kılsın diyor, tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum”




KURBAN KESİMİNDE ALINMASI GEREKLİ TEDBİRLERİ
 NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ BİLGEHAN ÖZTÜRK AÇIKLADI


Kurban Bayramında çok  sayıda hayvanın nakledilmesi ve kesilmesi, gerekli tedbirlerin alınmaması ve gerekli alt yapı oluşturulmadığı takdirde, insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre ile ilgili sorunları da beraberinde getirmektedir.  Bu yıl Sağlık Bakanlığımız  tarafından Kistik ekinokkozis hastalığına karşı özellikle ülkemizdeki  hayvanlarda yaygın olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği belirtilmektedir.
Kistik ekinokkozis, %50-70'i Karaciğer sağ lobuna yerleşen ikinci sırada ise akciğeri etkileyen bir parazit hastalığıdır. Bu parazit, köpek, tilki ve kurt vb. barsak mukozasına yapışıktır. Bu "kesin konakçılar" dışkılama ile parazitin yumurtalarından milyonlarcasını etrafa saçarlar.
Yumurta bir dış tabaka ile iyi korunur. Koyun ve diğer ot yiyen hayvanların bulaş olmuş  otu yemesi veya insanların sebze veya meyveleri yeterince yıkamadan yemesi ile parazit için ara konakçı olurlar. Alınan yumurtalar ince bağırsak sistemin mukozasından geçerek portal venöz sisteme katılırlar.
    Bu yumurtaların tümü karaciğere gelir ve bir kısmı karaciğer kılcal damarlarından geçerek akciğerlere gider. Bunların bir kısmı akciğer dolaşımına geçerek diğer uç organlara dağılır. Parazit yumurtasının tutulduğu son organda larval döneme değişim gösterir ve tipik bir hidatik kist gelişir. Ara konakçıda gelişen kist berrak bir sıvı ile doludur. Renksiz, kokusuz ve hafif alkalidir.
      Hidatik kisti olan koyun karaciğerinin atılması ve bunun köpekler tarafından yenilmesi ile  köpek bağırsağında erişkin solucana dönüşür ve parazitin yasam döngüsü tamamlanır. Hidatik kistler çok iyi kapsüllü olduklarından ateş, halsizlik ve kilo kaybı gibi sistemik belirti vermezler. Bu nedenle bu hastalar ister karaciğerde ister başka organlarda olsun oldukça sağlıklı görünürler.
Tanı; Karaciğer kist hidatiği tanısı hastalıktan şüphe edilmesi temeline dayanır. Tanı amacıyla radyolojik görüntüleme yöntemleri ve immunolojik yöntemler kullanılabilir.
ultrasonografi: Tanı oranı ' %90 dolaylarındadır. Özgüllügü %91dir Ultrasonagrafi bulgularına göre beş tip kist tanımlanmıştır.

Tüm halkımızın Kurban Bayramını Kutlarım.

                                                                                                 


 TAEKWONDO TAKIMININ HEDEFİ BÜYÜK
     
          Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo antrenörleri Turgay ATEŞMEN ve Melek EREN’in yetiştirdiği Niğde’li Taekwondocular Dünya ve Avrupa Şampiyonluğunu hedefliyor.

Antrenörlerimiz yaptıkları açıklamada; Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç başta olmak üzere Federasyon Başkanı Metin Şahin, Niğde İl Müdürümüz Harun TURHAN, Şube Müdürümüz Ali DİBEK’in verdiği desteklerle Niğde’de çağ atlatacağımıza inanıyoruz dedi. Yıldızlar katagorisinde Avrupa 2.liği ve 3.lüğü yakalayan Niğde’ye gençlerde ümitlerde ve büyüklerde bunu altın madalyaya çevirerek başarılarımızı katlamayı hedefliyoruz dedi.


HİLAL AYBİKE ARSLAN’A BAYRAM HEDİYESİ
23-24 Haziran 2012 tarihleri arasında Hatay İlinde yapılan Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği Türkiye birinciliği yarışmasına katılarak Türkiye birincisi olan Niğde Gençlik Merkezi üyesi Hilal Aybike Arslan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan tarafından bayram öncesi yan Flüt ile ödüllendirildi. Harun Turhan Gençlik Merkezi üyesi Hilal Aylbike Arslanı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
     Türk Halk Müziği uzun hava dalında Türkiye birincisi olan Hilal Aybike Arslan; Benim için en güzel bayram hediyesi oldu diyerek sevincini GHSİM personeli ile paylaştı.

22 Ekim 2012 Pazartesi






Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin Verilme Sürelerinin Uzatılması ile ilgili AÇIKLAMA

Katma Değer Vergisi Kanununun 41 inci maddesine göre, mükellefler ve vergi kesintisi yapmakla sorumlu tutulanlar katma değer vergisi beyannamelerini, vergilendirme dönemini takip eden ayın yirmi dördüncü günü akşamına kadar ilgili vergi dairesine vermekle yükümlüdürler.
Ancak, Eylül/2012 dönemine ilişkin katma değer vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 2012 yılı Kurban Bayramı nedeniyle Vergi Usul Kanununun mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye istinaden, 30 Ekim 2012 Salı günü akşamına kadar uzatılmıştır.
Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna duyurulur.

21 Ekim 2012 Pazar


ÇOCUKLARA BAYRAM ERKEN GELECEK
 Ayhan ŞAHENK  Vakfı 22 Ekim  2012 tarihinde, Niğde Kültür Merkezi
 Tiyatro salonunda, saat 13.30 da ,Cumhuriyet bayramı kutlaması ile 
daha önce belirlenen Öğrencilere armağanları dağıtılacağını açıkladı.





Ayhan Şahenk Vakfı, merhum Ayhan Şahenk’in sağlığında başlattığı geleneksel
 sosyal yardım uygulamaları çerçevesinde bu yıl,  890 ilköğretim  öğrencisini  
sevindirecek.
Vakfın bu yılki yardımlarından,  Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından belirlenen 
Niğde Merkez’de 290, Altunhisar, Çamardı, Bor, Çiftlik  ve Ulukışla 
ilçelerinde 120’şer ilköğretim öğrencisi yararlanacak. 
Giyim yardımları;
Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda, 22 Ekim 2012 Pazartesi günü, saat: 
13.30’da,Cumhuriyet Bayramı Kutlaması şeklinde gerçekleştirilecek programın 
bitiminde, bayram armağanı olarak dağıtılacak.
Bayram armağanları  her bir öğrencinin beden numaralarına göre hazırlanarak 
okul çantaları içine yerleştirilen kazak, mont, pantolon, eşofman takımı, iç çamaşırı 
 ile kırtasiye malzemelerinden oluşuyor.
 Vakfın geleneksel sosyal yardım projesi kapsamında her yıl 750 öğrencinin 
yararlandığı    uygulamadan yararlanan öğrenci  sayısı  bu yıl, projeye katılan 
140 Doğuş Grubu bağışçısı ile 890’a ulaştı.


20 Ekim 2012 Cumartesi

Belde Belediyem Kapanmasın

                 "  BELEDİYEM KAPANMASIN" 
DİYEN VATANDAŞLARI DOĞAN ŞAFAK  OY KULLANMAYA BEKLİYOR

              KAPATILAN 23 BELEDİYEDEN 20 SİNDE 21 EKİM 2012 PAZAR GÜNÜ REFERANDUM YAPILACAĞI AÇIKLANDI...
            BELDE BELEDİYEM KAPANMASIN DİYEN TÜM VATANDAŞLARI CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK  SANDIĞA BEKLEDİĞİNİ BELİRTTİ.

Niğde’ye  Hayvan Pazarı

Belediye Başkanlığının 2009 yılından bugüne birçok projeye imza atmasıyla  değişim sürdürüyor. Her geçen gün yeni bir hizmetle tanışıyor vatandaşlar .
 Niğde Belediye Başkanlığı, Hıdırlık mevkiinde oluşturduğu Zahire pazarının yanına Birinci Sınıf Mezbaha yapımını sürdürüyor.
Zahire pazarı yanında ki alanda ise Ticaret Borsası binası yapılacak. Diğer yandan Zahire Pazarı üst kısmından geçen otoyol yanına ise Modern Hayvan Pazarı inşa edildi. Kantarından, dezenfektesine, otoparkından, alışveriş yerlerine ve mescidine kadar bütün ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan proje inşa edilerek tamamlandı.
Yapılan hayvan pazarı konusunda ilgilileri bilgilendirmek amacıyla belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya, kasap esnafı, mahalle muhtarları, ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

 VALİ BARUT’A ZİYARET
PTT BAŞMÜDÜRÜ VE ÇALIŞANLARINDAN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ZİYARETİ


Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Niğde PTT Başmüdürü Ali Sevinç ve çalışanlardan bir grup Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.

Niğde PTT Başmüdürü Ali Sevinç ise; “Kuruluş yıldönümünün kurulduğu günden bu güne dek ideali, ülkesine ve milletine daha iyi hizmet etmek olan PTT’nin 172. kuruluş yıl dönümünü kutluyor olmaktan ve 172.  kuruluş yıl dönümü münasebeti ile Kurye kargo hizmetlerinde 18-24 Ekim tarihleri arasında uygulanacağı bunun yanında 1. Sınıf 2. Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıf HGS hızlı geçiş sistemi barkot etiketlerinin 17.09.2012 tarihinden itibaren tüm PTT Merkez Müdürlüklerimizde satışına başlandığının haberini vermekten mutluluk duymaktayım” dedi.

19 Ekim 2012 Cuma


AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı…

                 Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 18 Ekim 2012 Perşembe günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
            
                  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.   
        
                 Toplantı öncesi toplantı gündemine ilişkin bir açıklama yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT, Bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesinin ardından,  bölge planı hazırlıkları kapsamında yapılacak sektörel analiz ve araştırma çalışmalarının yönetim kurulu üyelerinin onayına sunulacağını söyledi.

17 Ekim 2012 Çarşamba

Demirkazık Zirvesine mevsimin ilk karı yağdı

MEVSİMİN İLK KARIN DA ZİRVE YAPILDI 

NİĞDELİ DAĞCILAR SEZONUN İLK KARINDA DEMİRKAZIK' TA ZİRVE YAPTI

2012 yılı Dağcılık İl temsilciliği programı dahilinde; 14 Ekim 2012 Pazar günü Nidos, Fatih Lisesi spor kulübü ve Nüdak sporcularından oluşan 6 kişilik ekip ile Büyük Demirkazık tırmanışı gerçekleştirildi.
Zirve tırmanışı hakkında bilgi veren Dağcılık İl temsilcisi Yusuf Biltekin “Demirkazık zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştirdiklerini bundan sonraki faaliyetlerinin kış şartlarına göre tırmanış yapacaklarını belirterek bu yılın ilk karınada zirvede ayak bastıklarını söyledi”.

CUMHURİYET KOŞUSU

CUMHURİYET KOŞUSUNA BU YIL BÜYÜK İLGİ OLDU
Her yıl geleneksel olarak yapılan “Cumhuriyet Koşusu” bu yıl Kurban bayramı nedeni ile 17 Ekim 2012 Çarşamba günü koşuldu.  
Bucakçayırı Kros  parkurunda yapılan  yarışmalar güzel bir havada gerçekleştirildi. Yarışmalara Okullar, kulüpler ve ferdi sporculardan oluşan yaklaşık 250 kişi katıldı.
Cumhuriyet koşusu hakkında bilgi veren Atletizm İl Temsilcisi Ali Tunç “Bucakçayırı Kros parkurunda saat 10.00 da başlayan yarışlar bayan ve erkek olmak üzere 8 kategoride koşuldu. Yarışmaların kategori, yaş grupları ve koştukları mesafeler ve ilk 3’e girenlerin sıralaması  aşağıdaki şekilde gerçekleşti.”dedi.
2001-2002-2003 DOĞUMLU İLKÖĞRETİM OKULLU KÜÇÜK KIZLAR  1500  METRE
                        1. Şevval ÖZDOĞAN      Sazlıca İlköğretim Okulu    5.58  SN.
                          2.Hatice GÜNAYDIN     Sazlıca İlköğretim Okulu    6.00  DK.
                       3.  Zelal GÜNEŞ                Sazlıca İlköğretim Okulu    6.06  DK
2001-2002-2003 DOĞUMLU İLKÖĞR. OKULLU KÜÇÜK ERKEKLER 2000 METRE
      1.Mustafa YAŞAR      Sazlıca İlköğretim Okulu          6.50 SN.

     2.Mehmet DAYAN     Dumlupınar İlköğretim Okulu  6.53 SN.
     3.Mustafa ÖNER        Dumlupınar İlköğretim Okulu   7.01 SN.
1999-2000 DOĞUMLU  İLKÖĞRETİM OKULLU YILDIZ KIZLAR 2000  METRE
.Büşra ÇELEBİ   D.r. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu   7.20  SN.
 .Büşra BOZDAĞ  Sazlıca İlköğretim Okulu                  7.25 SN.
  .Ece YAŞAR       Selçuk İlköğretim Okulu                    7.30 SN.
1999-2000 DOĞUMLU  İLKÖĞRETİM OKULLU YILDIZ  ERKEKLER 3000 METRE
 1.   Ömer ALBAYRAK Sazlıca İlköğretim Okulu          10.12 SN.
 2.   Diyar GEYİK  Dumlupınar İlköğretim Okulu           10.15 SN.
 3..   Ahmet ÖZAT    Sazlıca İlköğretim Okulu                 11.00 DK.
1995-1996-1997-1998 DOĞUMLU LİSELİ GENÇ KIZLAR 3000 METRE.
1.       Eda VURAL        Sungur Bey Koleji     10.40
2.       Havva YILMAZ   Sungur Bey Koleji    11.30
3.       Hacer CEYHAN   Sungur Bey Koleji    11.35
1995-1996-1997-1998 DOĞUMLU LİSELİ GENÇ ERKEKLER 5000 METRE.
1.       Ömer USLUER     Ticaret Meslek Lisesi  16.00 DK.
2.       Zafer ERDOĞAN  Ticaret Meslek Lisesi  16.20 SN.
3.       Fahrettin CANBUĞU Ticaret Meslek Lisesi  16.25 SN.
1994 VE DAHA KÜÇÜK DOĞUMLU ÜNİVERSİTELİ BÜYÜK BAYANLAR 3000 M.
1.       Hülya  BAŞTUĞ Niğde Üniversitesi BESYO.  10.25
2.       Mehtap BAŞTUĞ Niğde Üniversitesi BESYO. 11.14
3.       Hayriye ŞAFAK   Niğde Üniversitesi BESYO. 13.12
1994 VE DAHA KÜÇÜK DOĞUMLU ÜNİVERSİTELİ BÜYÜK ERKEKLER 5000 M.
1.       Muzaffer BAYRAM Niğde Üniversitesi BESYO  15.17 SN.
2.       Yavuz AĞRALI        Niğde Üniversitesi BESYO  15.19 SN.
3.       M. Ali  TOSUN        Niğde Üniversitesi BESYO   16.10 sn.
Üniversiteli büyük bayan ve erkekler yarışlarında ilk 3’e girenlerin ödüllerini; Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ali Dibek ve Atletizm İl temsilcisi Ali Tunç verdiler. Diğer sporcuların ödülleri 29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenlerinde  verilecek.
Yarışmalar sonunda ilk 4’e giren sporcular 10 Kasımda Ankara da yapılacak olan Atatürk yarışında Niğde’yi temsil edecekler.                                           


KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ TOPLANDI
NİĞDE VALİSİ ÂLİM BARUT; "İl Özel İdaresi gibi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği de köylünün ve köy muhtarlarının yanında"

Niğde Merkez Köylerine Hizmet Götürme Birlik Meclisi, Birlik Tüzüğünün 10. maddesi gereğince 2012 yılı Ekim ayı olağan toplantısını İl Özel İdaresi toplantı salonunda yaptı. Toplantı gündeminde, 2013 yılı bütçesi ve izleyen iki yıl bütçesi ile 2011 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.
2013 YILI BÜTÇESİ 2.500.000.TL
Niğde merkez köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi Vali Âlim BARUT başkanlığında 6 Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi ve 27 Köy Muhtarından oluşmaktadır. Yapılan toplantıya birlik Meclisi üyelerinin yanı sıra Birlik Genel Sekreteri Ali NEBOL ve Birlik çalışanları katıldı. Yoklama ve Açılış yapıldıktan sonra gündemin 2. maddesi olan 2013 yılı Gelir ve gider bütçesi görüşüldü ve yapılan açıklama oylama neticesinde 2013 yılı bütçesi Birlik meclisince 2.500.000,00TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali BARUT; "Bütçenin %88'i yatırım harcamalarına ayrılmıştır. Birliğin asıl gelir kalemi İl Özel İdaresinden aktarılan paralardan oluşmaktadır. Birlik eliyle köylümüze daha hızlı ve zamanında hizmet vermekteyiz. İl Özel İdaresinde olduğu gibi Birliğe ait paraların her bir kuruşunun hesabı yapılmakta ve tüm paralarımız yatırıma harcanmaktadır. . İl Özel İdaresi bütçesinden aktarılan bu paralarla köylerimizin ihtiyacı olan işler yapılacaktır. 2013 yılı bütçemiz, Niğde’mize, İdaremize, Köylerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.


İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILINI DEĞERLENDİRDİ
VALİ BARUT; “İl Özel İdaresinin çalışmaları memnuniyet verici”

Niğde Valisi Âlim BARUT, beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT ile birlikte İl Özel İdare hizmet binasında yaptığı incelemede, Genel Sekreter Ali NEBOL ve Şube Müdürlerinden 2012 yılı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.
Genel Sekreter Ali NEBOL, Şube Müdürleriyle birlikte İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Âlim BARUT'a 2012 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi sundu. Vali BARUT, ilk olarak Genel Sekreterden idarenin işleyişi ve yapılan işler hakkında genel olarak, sonrada tüm Şube Müdürlerine tek tek söz vererek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Yapılan toplantı sonunda açıklama yapan Vali Âlim BARUT; "İl Özel İdaresi her yıl köylümüze ve Niğde halkına sunduğu hizmetleri arttırarak devam ettirmektedir. Yol, ulaşım ve tarımsal hizmetler sektörlerinden son dört yılda yapılan bazı işleri değerlendirdiğimizde;
Yol, ulaşım sektöründe;
2009 yılında   :164 km asfalt, 48.474 m2 Kilitli parke,
2010 yılında   :202 km asfalt, 62.250 M2 kilitli parke,
2011 yılında   :276 km asfalt, 137.034 m2 kilitli parke,
2012 yılında   :298 km asfalt, 150.040 m2 kilitli parke yapılmıştır.
Tarımsal Hizmetler Sektöründe;
2012 yılında ise 40 adet yatırım projesi yapılmış ve 14.525.078 TL ihale bedeli ile 27.485.881 TL yaklaşık maliyetli iş yapılmaktadır.
Araç ve iş makinesi yönünden son iki yılda 4 adet greyder,2 adet D8 dozer,2 adet kamyon,1 adet asfalt distribütörü,1 adet ekskavatör,3 adet çift kabin kamyonet, akaryakıt tankeri ve 5 adet kamp treyler alınarak idaremizin makine parkı yenilendi ve hizmetlerin daha seri bir şekilde yapılması sağlandı. Yapılan bu iyileştirme çalışmalarına yaklaşık 5.500.000TL para harcandı.

16 Ekim 2012 Salı


DENİZLİ’DE GELENEKSEL SPORLAR FESTİVALİ YAPILDI

           Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRT'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali sona erdi.
           10 – 14 Ekim 2012 tarihleri arasında Spor Toto Spor Kompleksinde 25 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen dev organizasyonda Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası, rahvan binicilik, gökbörü, matrak güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi ve aşırtmalı aba güreşi gösterilerinin yanı sıra strongman tır çekme ve sumo güreşi gösterileri yapıldı.
​             5 gün süren Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivaline Türkiye’nin dört bir yanından seyirciler gelirken, TRT’nin canlı yayınıyla bütün Türkiye festivali yakından takip etme imkanı buldu.
             Festivalin son gününde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları yapıldı. İlk müsabaka Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü ile Erzurum Atlıspor Kulübü arasında oynandı. İki takım sporcularının birbirine üstünlük sağlamak için kıyasıya yarıştığı müsabakayı, Erzurum Atlıspor Kulübü, +36 puana karşı +20,5 puanla kazandı.
Akıncılar Atlıspor Kulübü ve Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü'nün karşılaştığı ikinci müsabakada, rakibine +34,5 puana +1 puan üstünlük kuran Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü karşılaşmayı kazandı.
Yapılan puanlama sonucunda, Erzurum Atlıspor Kulübü birinci, Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü ikinci, Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü üçüncü, Akıncılar Atlıspor Kulübü de üçüncü oldu.
             Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali gökbörü müsabakası sonrası yapılan atlı okçuların gösterileriyle sona erdi.
             Niğde’den Turkuaz spor kulübünden Festivale Şalvar ve Aba güreşine 3 sporcu ile katılan ekibimiz Türkiye dereceleri yaparak Niğde İlini en güzel şekilde temsil ettiler. Hüseyin Sarıkaya Şalvar güreşinde Türkiye 2. Olurken Selçuk Özbek hem şalvar hem de Aba güreşinde Türkiye 3. Oldu. Başarılarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan güreşçiler müsabakaların çok çetin geçtiğini belirterek Niğde İline Türkiye dereceleri ile dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. GHSİM Harun Turhan antrenör ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.



 SERHAN BÜYÜKKEÇECİ OKURLARI İLE BULUŞTU               .
  Serhan BÜYÜKKEÇECİ ÇAMARDI KİTAP FUARINDAYDI
   
  Yazar  Kitap Fuarı kapsamında Çamardı ilçesinde okurları ile 2. Kez buluştu.   
 İlçede açılan Kitap Fuarında BÜYÜKKEÇECİ  “ amacım öğrencilere matematiği sevdirmek.    . .. Öğrenciler hep matematiğin zor olduğunu düşünür. Onlara matematiğin gerekli ve öğrenilebilir olduğunu kitaplarımda anlatıyorum. Matematiği sevmemizde , ilgi duymamızda zeka oyunları çok etkili. Zaten zeka oyunlarının da mantığı matematiğe dayanır. Seversek daha kolay öğreniriz “ dedi.
       Daha sonra  Yazar ,Çamardı Mehmet Akif Ersoy  YİBO Konferans salonunda öğrencilerle sohbet edip , kitaplarını imzaladı.

İL MÜDÜRÜ BİLHAN'DAN DÜNYA GIDA GÜNÜ AÇIKLAMASI
 Niğde İl Müdürü Nizamettin Bilhan Türkiye’de bu yıl 32. Kez kutlanacak olan Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
İl Müdürü Bilhan yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945’te Kanada’da kurulmuş ve merkezi 1951 yılında Roma’ya nakledilmiştir. Türkiye ise bu örgüte 9 Haziran 1947 tarihindüye olmuştur. Ayrıca örgütün Türkiye temsilciliği de vardır. 16 Ekim Dünya Gıda Günü ülkemizde bu yıl 32. defa kutlanmaktadır.
Dünya Gıda Günü’nün amacı; dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, duyarlı olunmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin arttırılmasına dikkat çekmektir. Bu yıl Uluslararası Kooperatifler Yılı olması nedeniyle Dünya Gıda Gününün teması Tarım Kooperatifleri Dünyayı Beslemenin Anahtarı olmuştur. FAO’nun en önemli görevleri arasında Dünyada açlıkla mücadele ve sürdürülebilir gıda temini yer almaktadır. Halen dünyada yaklaşık 900 milyon insan açlık çekmekte ve bunların yüzde 70’i kırsal tarım alanlarında küçük arazili çiftçilerden oluşmaktadır. 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyarı aşması beklenmekte olup, mevcut sınırlı tarım alanlarından 2 milyar daha insanın gıda ihtiyacını temin etmek gerekecektir. Bu durum is aç insan sayısının daha da artacağının göstermektedir.


 Yeni Kur'an Kursları  Açıldı

   Çamardı İlçe Müftülüğü tarafından tadilatı ve inşaatı tamamlanan 8 Kur'an Kursu binası daha hizmete açIldı.
  Yeni açılan Kur'an Kursu binalarını ve Kur’an Kurslarını Niğde İl Müftüsü Hasan ÇINAR ziyaret ederek teşekkür ve temennilerde bulundu...

    Demirkazık köyü,Bekcili köyü, Kavaklıgöl köyü, Beyazkışlakcı köyü, Kavlaktepe köyü, Sulucaova köyü, Çukurbağ köyü ve Martıderesi mah. Kur'an Kurslarının inşaatı tamamlanıp yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale geldiği belirtildi.


HSYK'DA YENİ HAKİM VE SAVCI ATAMALARI 

    2 bin 749 adli yargı hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.
    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın (HSYK) adli yargı hakim ve savcı adaylarının atanmalarına ilişkin kararname, Resmi Gazete'de yayımladı.
   Buna göre, 28 hakim ve cumhuriyet savcısı HSYK tetkik hakimliğine, 28 Ankara idari yargı hakim adayı Danıştay tetkik hakimliğine atandı. 232 hakim ve savcı naklen atanırken, 2 bin 461 idari yargı hakim ve savcıyla birlikte 2 bin 749 atama yapıldı.

 Çamardı,  İlçe Adliyesinde görev yapmakta iken tayin ve nakilleri başka İl ve İlçe Adliyelerine yapılan Hakim ve Savcılar ile diğer İl ve İlçelerde görev yapmakta iken  Çamardı,  İlçe Adliyesine atamaları gerçekleştirilen Hakim ve Savcılar şunlar:
,* Yargıtay Tetkik Hâkimliğine, Çamardı Cumhuriyet Savcısı MEHMET ALPEREN DOĞRU,
* Çamardı Hâkimliğine, Eğil Hâkimi ZEYNEP YAZI DÖNMEZ,
* Silifke Hâkimliğine, Çamardı Hâkimi MAHİR TAŞTİMUR,
Atandılar.


 EROZYON KONTROL ÇALIŞMALARINDA BÜYÜK MESAFE ALINDI


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, erozyon kontrol çalışmalarında 2011 yılında ulaşılan 65 bin hektarlık ülke tarihi rekorunun 2012 yılında 70 bin hektar ile kırılacağını bildirdi.
Prof. Dr. Eroğlu, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon hektar alanda erozyon kontrol çalışması yapıldığını, bunun yüzde 50’sinin 2003-2011 yılları arasında gerçekleştirildiğini belirtti. 2011 yılında 65 bin hektar alanda erozyon kontrol çalışması yapılarak, ülke tarihinin en yüksek rakamına ulaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, 2012 yılında 70 bin hektar ile bu rekorun da kırılacağını söyledi.
Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin neticesi olarak gerçekleşen mevsimlik ve yıllık yağış toplamlarında nispi değişkenlik ve artışların görüleceğini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu,
bu yağışların neticesinde oluşacak sel ve taşkınları önlemek için sele sebep olan havzaları belirlediklerini söyledi. Sel havzalarının bütün olarak ele alınarak, tedbirler alındığını ve erozyon kontrol çalışmaları yapıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, “Bu çalışmalarla yüzey akışları yavaşlamakta, akışa geçen yağış alt havzaya daha geç ulaşmakta ve aynı zamanda toprak erozyonunu da önlemektedir” dedi.
Doğu Anadolu Bölgesindeki Meralar Kurtarılıyor
Ağrı, Iğdır ve Van’da Yoğun Çalışma
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sel ve taşkınlarla mücadele için DSİ’nin dere ıslahları, taşkın koruma ve rüsubat tesisleri yaptığını, bu şekilde son 9 yılda 640 derenin ıslah edildiğini belirtti. Buna paralel olarak Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından üst havzalarda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve teraslama çalışmaları yapıldığını anlatan Prof. Dr. Eroğlu, akışa geçen yağışın daha geç sürede alt havzalara ulaşmasının sağlandığını kaydederek, “Sel ve taşkınlarla mücadele çalışmalarımız artan bir hızla devam edecek” diye konuştu.


YENİ BELEDİYE KANUNUNA GÖRE
   
     Yeni Belediye Kanunu'na göre yeni belediye kurulması için 5 bin nüfus şartı getirilirken, 2 binin altına düşen kasabaların söndürüleceği ve çalışmaların bu hafta meclise gelecek yasa ile son halini alacağı vurgusu yapıldı.
      Niğde'de belde iken köy statüsüne geçecek olan muhtemel beldeler ise şu şekilde sıralanıyor.
     Niğde Merkeze İlçesi'nde; Çavdarlı, Çayırlı, Dikilitaş, Elmalı, Fertek, Hacıbeyli, İçmeli, Koyunlu, Ovacık, Kayırlı beldeleri
       Altunhisar İlçesi'nde; Çömlekçi ve Ulukışla beldeleri
       Bor İlçesi'nde; Karanlıkdere, Kızılca beldeleri
      Çamardı İlçesi'nde; Bademdere ve Burç beldeleri
       Çiftlik İlçesi'nde; Kitreli Belediyesi.
     Ulukışla İlçesi'nde; Darboğaz, Kılan, Yeniyıldız ve Çiftehan beldeleri
     Nüfusu 2 bin in altında olan belediyelerin kapatılması durumunda Çamardı ve Ulukışla ilçelerine ait belediye kalmamış olacak. Bu ilçelere bağlı tüm yerleşim yerleri köy statüsüne kavuşacak.




CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,yazılı bir önerge verdi

ŞAFAK, DÜNDARLIDAKİ SUSUZLUĞUN PEŞİNİ BIRAKMIYOR…..

Niğde, Merkeze bağlı Dündarlı Kasabasında, Dündarlı Belediyesi’nin MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, vatandaş susuzlukla mücadele etmeye devam ediyor.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yazılı bir önergeyle, Dündarlı halkını mağdur eden Dündarlı Belediye Başkanı hakkında işlem yapılıp, yapılmayacağını sordu.

Şafak, önergesinde; 5.000 bin nüfuslu, Dündarlı Kasabası’nın içme ve kullanma su ihtiyacının karşılandığı, su pompasının, Dündarlı Belediyesi’nin, MEDAŞ’a olan elektrik borcundan dolayı, 40 gündür sularının kesik olduğuna vurgu yaptı.

MERKEPLERLE, KOVALARLA SU TAŞIMA

CHP’li Şafak, Şahin’e, “ Belde halkının ilkel koşullarla, merkeplerle, kovalarla ve bin bir zahmetle gayri insani şartlarla su ihtiyacını karşılamak zorunda bırakıldığından” söz ederek, önergesinde bu duruma ayrıntılı şekilde yer verdi.

BELEDİYE BAŞKANINA İŞLEM YAPILACAK MI???

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “ Dündarlı belde halkını 21. Yüzyılda mağdur eden, ilkel koşullarla yaşamaya mecbur bırakan bir Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, cezasız bırakılmamalı. Eğer bu işi yapamıyorsan o koltukta oturmayacaksın” dedi.

CHP’li Şafak, İçişleri Bakanı’na, Dündarlı Belediye Başkanlığı hakkında bir inceleme yapılıp yapılmayacağını sorarken, İçişleri Bakanlığı tarafından, Dündarlı Belediyesi’ne, 2004 yılından bugüne kadar kaç defa denetim yapıldığını da sorularına ekledi.

Şafak, Dündarlı Belediye Başkanı’nın, MEDAŞ’a olan borcun ödenmemesinde kişisel ve yanlış yönetim uyguladığının, halk tarafından iddia edildiğini, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak bir soruşturmadan sonra bu iddiaları ortadan kaldıracak, halkın içini rahatlatacak ne tür bir açıklama yapılacağını da sordu.

14 Ekim 2012 Pazar


15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK bir açıklama yaptı.

Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığın koruması ve geliştirilmesini gerektirmektedir. Bu çerçevede ele alındığında, günümüzde toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılması önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirilmektedir. Hijyen sözcüğü, sağlıklı ortamın korunması amacıyla her türlü hastalık etmeninin ortamdan uzaklaştırılması olarak tanımlanır. Hijyeni sağlamada en temel kural, ellerin doğru yöntem ile yıkanmasıdır. El yıkama, birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemdir.
Ellerimizi Neden Yıkamalıyız?
Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organımızdır. El yıkama, çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle, genellikle ihmal edilen bir konudur. Oysa ki, hem kendimizin hem de çevremizdekilerin sağlığını korumak ellerimizdedir. Çevre ile sürekli temas halinde olan ellerimiz yoluyla taşınan bakteriler basit bir soğuk algınlığından, SARS, hepatit A, Avian Influenza gibi öldürücü bir çok hastalığın gelişimine neden olabilmektedir. Özellikle sağlık personelinin elleri, mikroorganizmaların hastadan hastaya yayılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, yetersiz el hijyeni, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde halen yaygın olarak görülen hastane enfeksiyonlarına neden olan başlıca etmenler arasında yer almaktadır. Yüksek morbidite, mortalite ve tedavi maliyetine neden olan bu enfeksiyonlardan korunmaya yönelik tedbirlerin başında, yeterli el hijyeninin sağlanması gelir. Yeterli el hijyeni aynı zamanda, besin kaynaklı hastalıkların azaltılmasında, okullarda sıklıkla görülen gastroenteritler, dışkı ile bulaşan hastalıklar, parazit ve mantarların gelişiminin önlenmesinde de basit ancak en etkili koruma yöntemidir. 

NİĞDE’Lİ ÖZEL SPORCULAR SAHAYA ÇIKIYOR


Niğde Masa Tenisi İl temsilcisi ve masa tenisi antrenörü Tuncay BOZKURT özel sporcular masa tenisi turnuvası hakkında bilgi verdi.

“12-14 Ekim 2012 tarihlerinde, Denizli Pamukkale Üniversitesinde  “Özel Olimpiyatlar 2012 Ulusal Masa Tenisi oyunları düzenlenecektir.Organizasyon süresi boyunca bütün ihtiyaçlar “Türkiye özel sporcular spor eğitim ve rehabilitasyon derneği” tarafından karşılanacaktır. “

Niğde ilini Saruhan Zihinsel Engelliler Spor Kulübünün temsil edeceğini belirten Bozkurt “ Böyle bir organizasyonun özel sporcularımız açısından spor eğitimi ve yarışma imkanları ile onları hayata bağlamayı toplumla bütünleşerek saygı gören bireyler haline gelmelerini ve dolayısıyla sosyalleşmelerini amaçladığını” söyledi.

Kafile Listesinde şu isimler yer almaktadır.

Ferudun SOYAK        İdareci- Antrenör
Gökhan ALTINER      Antrenör

Merve TÜRKSOY      Masa tenisi
Ayşegül KARANFİL   Masa tenisi
            

TANITIM STANTI 
               GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 1 YAŞINDA 

          Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Gençlik ve Spor Bakanlığının 1 yaşına girmesi nedeniyle açıklamada bulundu. 
"Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gerçekleştirilen proje ve faaliyetler ile Gençlik Merkezimizce yapılan faaliyetlerle  eş zamanlı olarak Genel Müdürlüğümüzce, “Güçlü Yarınlar İçin Fikrini Paylaş” sloganıyla “Genç Beyinler, Parlak Fikirler” proje fikri yarışmasının ayrıca, “Seyah Uluçınarın İzinde”,”Gençlik Treni”,”Gençlik Kampları “ gibi projeler ile gençlik merkezimizde yapılan ve yapılacak olan etkinliklerinin   üniversite gençliğine duyurulması için Üniversite kampus alanında 08-09-10-11-12 EKİM 2012 tarihlerinde   09.00-20.00 saatleri arasında  stant açıldı. Stantta bağlama ve gitar kurslarımıza katılan gençlik merkezi üyelerimizce mini konserlerinde verileceğini" belirtti.

13 Ekim 2012 Cumartesi

Belediye"me Dokunma

Belediye"me Dokunma
diyen CHP
Belediyelerimize sahip çıkallım diyen CHP  14  E kim  2012 Pazar günü   saat   10.oo   ile 17. .00  arası  köy  statüsüne geçecek  beldelerde  referandum yapılacak.


                                            Niğde Üniversitesi
      Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) Eğitim İşbirliği Protokolü İmzaladı
 Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) ile Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı arasında Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı. 
İşbirliği protokolüyle Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(NÜSEM) ile Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın üye ve personelinin ihtiyaç duyduğu mesleki ve eğitsel konularda eğitim faaliyetlerinin organize edilmesi amaçlanıyor.
İşbirliği Protokolü, Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından talep edilen eğitim programlarından NÜSEM’in verebileceği eğitim faaliyetlerinin iki kurum arasında oluşturulacak bir zaman çizelgesi dâhilinde Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı üye ve personeline verilmesini kapsıyor.
İşbirliği Protokolü kapsamında derslerin zamanı ve ilgili program Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) ile Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın ortak kararıyla belirlenecek.

11 Ekim 2012 Perşembe


GESİAD Yönetim Kurulundan 

Başkan Akdoğan’a Ziyaret

Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret ettiler.
GESİAD (Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kahramaner, Ersin Erdoğan, GESİAD İnşaat Komitesi Üyeleri Emrah Özdemir, Mustafa Giray, Çağla Köksen, Ersin Soydemir gerçekleştirdikleri ziyarette bir sivil toplum kuruluşu olarak Niğde’nin yararına olan her çalışmayı desteklediklerini ifade ettiler.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise GESİAD Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür ederek, yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. 

CUMHURİYET KOŞUSU


CUMHURİYET KOŞUSU 17 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ KOŞULACAK
        Atletizm il temsilcisi Ali Tunç Cumhuriyet Koşusu hakkında bilgi verdi. Her yıl geleneksel olarak yapılan “Cumhuriyet Koşusu” bu yıl Kurban bayramı nedeni ile 17 Ekim 2012 Çarşamba günü koşulacak.  Bucakçayırı Kros parkurunda yapılacak olan yarışmalar, okullar, kulüpler ve ferdi sporculara açık olup, lisans ya da sağlık raporu olan herkes yarışmalara katılabilecek.
Yarışmalar 17 Ekim 2012 Çarşamba günü Bucakçayırı Kros parkurunda saat 10.00 da başlayacak. Yarışmaların kategori, yaş grupları ve koşacakları mesafeler aşağıdaki şekilde yapılacak.
KATEGORİ
DOĞUM TARİHİ
MESAFELER
İLKÖĞRETİM OKULLU KÜÇÜK KIZLAR
2001-2002-2003
1500M
İLKÖĞRETİM OKULLU KÜÇÜK ERKEKLER
2001-2002-2003
2000M
İLKÖĞRETİM OKULLU YILDIZ KIZLAR
1999-2000
2000M
İLKÖĞRETİM OKULLU YILDIZ ERKEKLER
1999-2000
3000M
LİSE VE DENGİ OKULLU GENÇ KIZLAR
1995-1996-1997-1998
3000M
LİSE VE DENGİ OKULLU GENÇ ERKEKLER
1995-1996-1997-1998
5000M
ÜNİVERSİTE, AKADEMİ VE YÜK. OKULLU BÜYÜK BAYANLAR
1994 ve daha küçük doğumlular
3000M
ÜNİVERSİTE, AKADEMİ VE YÜK. OKULLU BÜYÜK ERKEKLER
1994 ve daha küçük doğumlular
5000M
Yarışmalar sonunda ilk 4 dereceye giren sporcular Niğde‘yi  temsilen  10 Kasımda Ankara da yapılacak olan Atatürk yarışına katılacaklar. İlk 3 dereceye giren sporcuların ödülleri de  29 Ekim  Cumhuriyet bayramı törenleri sırasında verilecek.