30 Nisan 2013 Salı


                   ATLETLER KONYA' DAN BAŞARI İLE DÖNDÜLER


     27 Nisan 2013 tarihinde Konya,da yapılan atletizm geliştirme projesi kapsamında yapılan yarışmalar sonunda Niğdeli atletler kupa ve madalyalarla ile döndüler.
     Niğde nin 5 .grupta yer aldığı yarışmada 2001,2002 doğumlu kız ve erkekler de dereceye girerek yarı finallere gitmeye hak kazandılar. Yarışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz Konya,da yapılan atletizm geliştirme projesi 1999, 2000 kız-erkek 2001, 2002 kız ve erkek kategorilerinde Niğde il takımımız küçük kızlarda ve küçük erkeklerde hem ferdi hem de takım olarak dereceye girdiler. 
    8 ilin katıldığı Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Osmaniye, Adana, Mersin, ve Karaman ilerinin katıldığı yarışmada Niğde il takımı küçük erkeklerde 16 puanla 1. olurken küçük kızlarda 20 puanla 2. oldular. ferdi sıralamada 1500 mt. de kızlarda Şevval Özdoğan 2. küçük erkeklerde Mustafa Yaşar 1500 mt. de 2.oldu. yıldız kız takımı 5. yıldız erkek takımı ise  7.oldu. 

               ÇİFTLİK İLÇESİNDE SPOR AKTİVİTELERİ DEVAM EDİYOR

          Haydi Beraber Pedal Çevirmeye Ve Düzenli Egzersiz Yapmaya...


Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Mustafa Kemal Ortaokulu işbirliği ile  öğretmenler Ramazan YILMAZ, Mesut YAZANEL, Ahmet LAFÇI ve Asım KULAK Çiftlik'te bir ilki gerçekleştirdiler ve ilk bisiklet kulübünü kurdular.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ramazan YILMAZ bir proje dahilinde Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü demirbaş listesinde bulunan 20 bisikletle haftanın iki günü Salı ve Perşembe günleri 17:30 - 18:30 saatleri arasında bisiklet etkinlikleri düzenleneceğini söyledi. Amaçlarının bisiklet sporunu kullanarak hem ilçe halkını hem de ilçede yaşayan kamu çalışanlarını spora yönlendirerek sosyal ve sportif aktivitelerin insan sağlığı üzerinde ne kadar faydalı olduğunu görmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

29 Nisan 2013 Pazartesi


KADİR KUŞ İRAN’DA YAPILAN TURNUVADA 3. OLDU
15 -21 Nisan 2013 tarihleri arasında İran’da yapılan Uluslar arası İşitme Engelliler Güreş Turnuvasında Niğdeli Milli güreşçi Kadir Kuş 3. Oldu.
İşitme Engelliler Güreş Milli takım antrenörü Niğde Güreş İl temsilcisi ve Antrenörü Yılmaz Kurt yaptığı açıklamada Kadir Kuş’un İran’da yapılan Uluslar arası İşitme engelliler Turnuvanın ardından 15 Temmuz 2013 tarihinde Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat oyunlarına hazırlandığını belirterek Kadir Kuş’un Ulusal başarılarının yanı sıra Uluslar arası düzeyde de başarılarının devam ettiğini ve destek verilmesi halinde daha büyük dereceler elde edeceği söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan 74 kğ. da Türkiye şampiyonu, 66 Kğ.da Dünya 2. ve İran’da yapılan Uluslar arası Turnuvada da 74 Kğ.da  3. olarak büyük bir başarıya imza atan Milli güreşçimiz Kadir Kuşu tebrik ederek Bulgaristan’da yapılacak olan Olimpiyat oyunlarında  kendisinden madalya beklediklerini ifade eden Turhan güreşçimize maddi manevi desteklerinin devam edeceğini söyledi.



                              




Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı.

          Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, 25 Nisan 2013 Perşembe günü Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
        Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valileri’nin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.     
           Toplantı öncesi bir basın açıklaması yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat şunları söyledi;
 Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları Ahiler Kalkınma Ajansı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.
            Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantımızın önemli maddelerinden biri de, 2012 Yılı Mali Destek Programları Hakkında Genel Sekreter Görüşü ve Sözleşmelerin İmzalanması için Genel Sekretere Yetki Verilmesi konusunun görüşülmesi olacaktır.

          


NEREDE HAREKET ORADA BEREKET ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğünce Ülke genelinde Nerede Hareket Orada Bereket sloganıyla 81 ilde yapılan Kış etkinliklerinin kapanışı Yaz etkinliklerinin başlangıcını temsilen 5 Şubat sentetik futbol sahasında spor etkinlikleri gerçekleştirildi.

28.04.2013 Pazar günü gerçekleşen spor şenliği Hükümet Meydanından başlayan ve 5 Şubat Sentetik futbol sahasında biten halk yürüyüşüyle başladı.
Spor şenliği hakkında GHSİM Harun Turhan bir konuşma yaptı. Turhan “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde “Nerede Hareket Orada Bereket” sloganı ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacının 7’ den 77’ ye tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak olduğunu belirterek uzman antrenörlerimiz eşliğinde bütün vatandaşlarımızı spor tesislerimize bekliyoruz dedi.
Spor şenliği halk yürüyüşü, Atletizm bayrak yarışı, Penaltı atışları ve Bisiklet, Boks, Cimnastik gösterilerinin yapılmasının ardından sona erdi.

Aşı; İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri v.b. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere AŞI denir.
Aşı Haftası Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftasının ilki 2005 yılında düzenlenmiştir. Bu yıl 1.si düzenlenecek olan Dünya Aşı Haftasında etkinlikler 22 Nisan-27 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.Bu yılki aşı haftasının hedefi, “sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığının artırılması, toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması, aşı programına yeni eklenen Hepatit A ve Suçiçeği aşılarına toplumun dikkatinin çekilmesi, gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılması” olarak belirlenmiştir.


ANADOLU MEDYASI BURSA’DA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Medya Buluşması”na katılmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen basın mensupları, mesleki sorunların çözümü için Bursa’da buluştu. Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin de katıldığı toplantıya KAPADOKYA MUŞKARA HABER VE ŞEHİR HABER Gazeteleri İmtiyaz Sahibi aynı zamanda Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili olarak Bayram Ekici davet edildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen ‘Anadolu Medya Buluşması’na katılmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden 72 Cemiyet Başkanı mesleki sorunların çözümü için Bursa’da bir araya geldi. 

21 – 28 NİSAN EBELER HAFTASI
ile ilgili Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan ÖZTÜRK açıklama yaptı


     Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler.

   Bireyin dünyaya gözünü açar açmaz ilk tanıştığı kişi olarak, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sabır, özveri, çaba ve sevgi ile her zaman her türlü koşullarda dahi mesleğini icra etmeye çalışan ebelerimiz; bebeklerimizin en iyi koşullarda dünyaya gelmelerine yardımcı oldukları gibi, gelecek kuşakların sağlıklı yetişmesinde etkili ve verimli sağlık hizmeti sunabilmede de görevlerini sorumluluk bilinciyle eksiksiz yapma çabasını göstermekte ve Sağlık camiasının vazgeçilmez unsurları olduğunu her daim bizlere hissettirmektedirler.


      Halkımıza kaliteli sağlık hizmetini vermeyi amaçlayan ebelerimize bu zor ve onurlu görevlerinde başarılar diler, tüm ebelerimizin 21 – 28 Nisan Ebeler Haftasını en içten duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.



                                                                            


"NİĞDE SGK PERSONELİ SÖZ VERİYOR"

NİĞDE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DAVRANIŞ SÖZLEŞMESİ
·         Olumsuzluklar karşısında sağduyulu olacağımıza,
·         Toplumun bütün kesimlerine zümre, sınıf, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin eşit ve adil davranacağımıza,
·         Mevzuat eksikliklerimizi her zaman geliştirmeye çalışacağımıza,
·         Yardımsever davranacağımıza,
·         Öncelikli yapılması gereken işlerimizi zamanında yerine getireceğimize,
·         Zamanı tasarruflu ve ergonomik kullanacağımıza,
·         Güler yüzlü olacağımıza ve Hoşgörüyü her zaman ilke edineceğimize,
·         Mesai saatlerine dikkat edeceğimize,
·         Vatandaşa iyi davranacağımıza,  iyi iletişim kuracağımıza,  vatandaşın sorunlarını iyi bir şekilde dinleyip sorunlara çözüm odaklı çalışacağımıza,
·          Takım ruhu içinde çalışacağımıza,
·         Amirlerimize ve birbirimize karşı saygılı olacağımıza,
·         Kılık kıyafetlerimize, davranışlarımıza dikkat edeceğimize,
·         Yeniliklere sürekli açık olacağımıza,
·         Vatandaş ve çalışma arkadaşlarımın sorunlarına çözüm üreteceğimize,
·         Empati kuracağımıza,
·         Sır tutacağımıza,
·         Adil, vatandaş odaklı, mevzuata uygun, saygı ve sevgi çerçevesinde vatandaşlara hizmet sunacağımıza,
·         Yapılması gereken işlerin çözümünün takibini yapacağımıza,
·         Daha iyi bir hizmet sunabilmek için çalışmalar yapıp, öncü olacağımıza,
·         Aldığımız eğitimleri uygulayacağımıza,
·         Görsel ve yazılı basınla vatandaşa bilgilerin duyurulmasını sağlayacağımıza,
·         Kamu çalışanı olarak vatandaşın tepkilerine karşı her zaman hazır olacağımıza,
·         Diğer kamu kurumları ile etkileşim içinde olacağımıza,
·          Serviler arası koordineli çalışacağımıza,
·         5N 1K’ya göre vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini cevaplandıracağımıza,
·         Vatandaşın kişiliğini zedeleyici sözler aksettirmeyeceğimize,
·         Takım çalışmasında “ben” dili değil “biz” dili kullanacağımıza,
·         Çalışma arkadaşlarımıza pozitif enerjimizi yansıtıp, işe yüreğimizle geleceğimize,
·         Mesai saatler dışında Kurumumuzun imajını zedeleyici sözler ve davranışlardan uzak duracağımıza,
·         “Neme Lazımcılık” yapmayacağımıza,
ü  Vatandaşa karşı etik dışı davranışlardan uzak duracağımıza,
ü  İnsan ilişiklerinde önyargılardan uzak duracağımıza,
ü  İş dışında yaşadığımız sorunları işyerine yansıtmaktan ve arkadaşlarımızın enerjisini düşüren davranışlardan uzak duracağımıza,
ü  Dedikodulardan, sinir ve stresten uzak duracağımıza,
ü  Kurumun misyonu ve vizyonuna yakışmayacak davranışlardan uzak duracağımıza,
ü  Vatandaşa yanlış bilgi vermekten  uzak duracağımıza,
ü  Kurumun kağıt, su, elektrik gibi kaynaklarının israfından uzak duracağımıza,
ü  Bizden sonra gelen personellere rehber olacağımıza,
ü  Vakti gelince emekli olacağımıza,
SÖZ VERİYORUZ…

28 Nisan 2013 Pazar


Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde 

Toplu Taşıma Araçları Ücretsiz Yolcu Taşıdı...


        
 İlki, 2012 Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde uygulanan toplu taşıma araçlarının ücretsiz yolcu taşıması bu yılda uygulandı. 13 Nisan Cumartesi günü, gün boyu Çamardı-Niğde arası tüm gidiş ve dönüş seferlerinde vatandaşlardan ücret alınmadı... 

         Düzenlenen bu ücretsiz taşımaların bedeli, Türk Diyanet Vakfı Çamardı Şubesi aracılığıyla hayırsever bir iş adamı tarafından karşılandı. Aynı kampanya, Çamardı Belediyesi'nin gün boyu yapılacak olan otobüs seferlerinde'de Çamardı Belediyesi tarafından ücret alınmadı.
  Vatandaşımız bu seferlerden çok memnun kaldığını böyle bir uygulamayı ilk kez gördüklerini ifade ettiler.  
ÇOCUKLAR STG’NİN BALIK-EKMEK ŞENLİĞİNİ SEVDİ

STG, KEMALPAŞA AYŞE HASAN TÜRKMEN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNDU

“BALIK YEME ALIŞKANLIĞI KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILMALI”

2011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi. Balık-ekmek şenliği sırasında konuşma yapan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi.

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2011’den bu yana İlköğretim okullarında balık-ekmek şenlikleri düzenliyoruz. Sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler tüketmek gerekiyor. Balık-ekmek şenliği bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde, çünkü çocukların küçük yaşta balık yeme alışkanlığının oluşması ve çok sağlıklı bir besin olan balığın faydalarını geleceğimiz olan genç nesillere aktarmanın sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz ” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Yaşamak İçin “Haftada İki Gün Balık, Yaşam Boyu Sağlık” 

NÜDAK FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

2012-2013 Yılı Niğde Üniversitesi Dağcılık Kulübü Gençlik ve Spor Bakanlığına sunmuş olduğu NÜDAK İLE DOĞAYA DOĞRU Projesi faaliyetleri kapsamında  Aladağlar Eznevit (3560m.)tepesine çıkışlarını gerçekleştirdiler.  
Sabah  06.30 da Niğde Merkezden  hareket eden  15 kişilik NÜDAK  ekibi  8.30 da zirve yoluna başlayıp, aralıklı molalar  ile 9 kişiyle  zirveye ulaştı. NÜDAK ekibi içindeki dayanışma ve paylaşımlarla güzel bir havada keyifli bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Kulüp Başkanı Kadir GÖK yıl içerisinde de faaliyetlerine devam edeceklerini böylece dağcılık sporunu gençlerimize aşılanacağını belirterek proje süresince Eğitmen olarak yanımızda bulunan Mustafa ÖZPOYRAZ’a teşekkürlerini iletti.




NİĞDE BİSİKLET TAKIMININ BÜYÜK BAŞARISI


       11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana’da K.A.P Yol Bisikleti yarışmasına Niğde Bisiklet takımı 3 sporcu ile katıldı.
 Kulüpler arası puanlı yol bisikleti yarışı hakkında bilgi veren Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz; BisikletcimizYasemin Can  yarışmada rakiplerine atak çekerek aradaki farkı 1 km açıp, yarışmanın bitimine son  5 km. mesafe kala  şampiyonluğu garanti etmiş durumda ilerlerken su istasyonunda görevli (yarışmacılara su uzatılan nokta ) jandarmanın sporcumuzun önüne aniden çıkmasına bağlı sporcumuz jandarmaya çarparak düştü. Dizinden kolundan ve sırtından yaralanan sporcumuzu ambulans’da hızlı bir şekilde pansumanı yapılarak yarışmaya geri döndürmüş bulunmamıza rağmen rakip takımlardan 3 sporcu sporcumuzun önüne geçmiş bulundu.
 Sporcumuz büyük bir azim ile öndekileri yakalayarak finişe kadar geldi ama sporcumuz vücudundaki yaralardan ötürü finişte çok etkili olamayarak 4.oldu ve 30 puan aldı. Sporcumuz vücudundaki yaralardan dolayı 2. etapta da finish’te 5. olan sporcumuz Türkiye genel klasmanında 13.lükten 6.lığa yerleşerek milli takıma gitmeyi garanti etti.                        

27 Nisan 2013 Cumartesi


ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ALİAĞA’YI BAYRAM YERİNE ÇEVİRDİ

-ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARINDAN BARIŞ SESLERİ  

-ALİAĞA’DAN DÜNYAYA BARIŞ ÇAĞRISI…

-“Bİ DÜNYA ÇOCUK” ALİAĞA’DA BULUŞTU

 Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği saat 18: 00'de  Atatürk  parkından başlayan kortej yürüyüşünde  misafir ülkelerin çocukları, yöresel kıyafetleriyle yaptıkları yürüyüş Aliağa'da   tam bir bayram havası yarattı. Kortej yürüyüşü  Cumhuriyet meydanında son buldu. ''Bi dünya çocuk Aliağa'ya geliyor'' sloganıyla düzenlenen şenliğe Bosna Hersek, Bulgaristan, Macaristan, Kazakistan, Makedonya, Romanya Ve Sırbistan'dan 200 çocuk katıldı.

ALİAĞA’DAN DÜNYAYA BARIŞ SESLERİ YÜKSELDİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aliağa’da 7 ülkeden çocukların barış çağrılarıyla renklendi. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği, 7 ülkeden çocukların folklorik gösterileri ve dünyaya barış çağrılarıyla başladı.

Niğdeli çiftçilerden patates alımları başladı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, finansmanı Medaş’ın nakliyesini ise Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Niğde Tarım Kredi Kooperatifi ve TAREKS eliyle Niğdeli çiftçilerden patates alımlarının başladığını söyledi.
Niğde Tarım Kredi Kooperatifinden edinilen bilgiye göre 3 günde Orhanlı Beldesinden 1100 ton 44 tır patates sevkiyatı gerçekleştirilirken bugün de Edikli’den 3 tır, Konaklı’dan da 8 tır daha patates alımı gerçekleşecek. 1 Milyon TL bütçe ayrılan ve 5 bin tona yakın gerçekleşmesi patates alımları önümüzdeki günlerde Karaatlı, Alay, Ağcaşar ve Hasaköy’de devam edecek. Tarım İl Müdürlüğünün çalışmalarıyla belirlenen Niğdeli patatesçilerden alınan ürünler Kahramanmaraş, Kayseri ve Gaziantep illerinde yoksul ailelere ulaştırılıyor.
Patates fiyatlarında artış yaşanıyor
Sosyal sorumluluk projesiyle başlatılan uygulamada 25’er kiloluk fileler halinde 25 ilde vatandaşlara patates dağıtımı gerçekleştiriliyor. Alımı yapılan patateslerden yaklaşık 40 tırının da Suriyelilere dağıtımı yapılması planlandığı öğrenildi. Öte yandan bu alımların patates fiyatlarına bir hareketlilik getirdiğini de ifade ediliyor. Birkaç hafta önce 10 kuruşa kadar düşmüşken bugün patatesin kilogramı 25-30 kuruş civarında bir fiyata ulaştığı bildirildi.
Arz-talep dengesinden dolayı bu yıl patates fiyatının düşüklüğü nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticilere bu uygulamanın bir nebze olsun katkı sağlanmış olmasını umduklarını ifade eden Milletvekili Kavaklıoğlu “Bu yıl sorunlar yaşayan çiftçilerimiz için bir dizi çalışma ortaya koyduk. Ancak her yıl üreticilerimizin aynı şekilde fiyat ve pazar sıkıntıları yaşamasını istemiyoruz. Niğde’de ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin desteklenmesinin sağlanarak çiftçilerimizin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, geç de olsa alımların gerçekleşmesiyle çiftçilerin bir nebze olsun nefes aldığını, bununla birlikte patates fiyatlarında artışın yaşanmasının çiftçiler açısından sevindirici olduğunu söyledi.


ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Törene ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Cumhuriyet Başsavcısı Z.Salih KOCAMAN,Beledİye Başkanı Yavuz SOYLU,Jandarma Komutanı Cem GÖKDEMİR, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Vatandaşlar, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.
Halkoyunları gösterisi ve okunan şiirler sonrası ödül töreninden sonra tören sona erdi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Demirkazık köyünde de Coşkuyla Kutlandı

Bugün 93. yılını kutladığımız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Demirkazık köyünde Coşkuyla Kutlandı. Yarınlarımızın bugünümüzden daha güzel olacağını hatırlatan Demirkazık ilköğretim okulu örgencilerinin gösterileriyle devam etti. Çeşitli oyun ve skeçler ardından öğrencilerin seslendirdiği türkülerle devam eden törene, köy halkının ilgisi büyüktü 

Miniklerin Çiçek Ekimi Etkinliği

   Elma Çiçeği Anaokulu öğrencileriyle saksıya çiçek ekimi etkinliğini gerçekleştirdi.
Bir buçuk saat süren etkinlik sonunda her öğrenci kendine ait saksılara rengarenk çiçek tohumu ekti, suladı ve çimlenmeleri için sıcak bir ortama bıraktılar. Yaklaşık 1-2 ay sonra çıkacak olan çiçeklerin mimarları çocuklar, ilk defa yapılan bu etkinlikte çok mutlu oldular.
MİNİK ELLER ÇİÇEk   DİKTİ
    Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet ULUSOY, Milli Eğitim Şube Müdürü  Hacı DÜNDAR, Elma Çiçeği Anaokulu Müdürü Hatice TELLİOĞLU, Öğretmen Filiz BALLI, Rehber Öğretmen Meryem AKSOYLU, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri Ziraat Mühendisi Serkan TELLİOĞLU, Ziraat Mühendisi Emine TATLIDİL, Ziraat Mühendisi H.Gökçe BULUT ve öğrenciler katıldı


Mikro Kredi Kırşehir Bölge Müdürü Emin Lafçı ve beraberindekiler Genel Sekreter Ali NEBOL'ü ziyaret ederek teşekkür plaketi sundular
Mikrokredi'den İl Özel İdaresi Teşekkür

            Mikro Kredi Kırşehir Bölge Müdürü Emin Lafçı ve beraberinde Niğde Mikro Kredi Şube Başkanı Haluk ALDEMİR ve çalışanları ile birlikte genel sekreter Ali NEBOL'ü makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi sundular.
            Bölge Müdürü LAFÇI il özel idaresinin bugüne kadar yaptığı katkının önemine vurgu yaparak bir çok girişimcinin bu sayede küçük sermayeler ile iş kurduğunu belirtti.
            Genel Sekreter Ali NEBOL 'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve; "İl Özel İdare olarak hayatın her alanında varız. Sayın Valimizin öncülüğünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Valimizin talimatları ile mikro krediye pay ayırıp dezavantajlı grupları destekliyoruz." dedi.

25 Nisan 2013 Perşembe


Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü 1. Yıldönümünü doldurması sebebiyle yapmış olduğu işlerle ilgili halkımızı bilgilendirmek için açıklamalarda bulundu  
NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR PROGRAM VE KANSER BİRİMİ

       Ruh Sağlığı Programları içerisinde İlimizdeki tüm ruh sağlığı hastalarının, madde bağımlılarının, sağlık tedbiri uygulamasına karar verilen çocukların takipleri yapılmakta, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri,  AMATEM gibi kurumlara İl dışı sevklerini yapılmakta.
       İl genelinde KETEM (Kanser Eğitim ve Tarama Merkezleri) aracılığı ile tüm İl genelinde kalınbağırsak, prostat,meme ve rahimağzı (serviks) kanserleri için halka taramalar yapmak ,İl geneli kanser kayıtlarını tutmakta ve eğitimler düzenlemektedir.
       Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında İlimizde halk eğitimleri, okul eğitimleri ve hizmet içi eğitimler düzenleyerek çağımızın hastalığı olarak görülen obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarla etkin mücadele çalışmaları yapmaktadır.
      Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele kapsamında İl genelinde tüm kapalı mekanlarda tütün denetimleri,
       Uçucu madde (tiner, bally vb.) ihtiva eden ürünleri  satan işyerlerinin denetimi
      Alkollü olarak yakalanan sürücülere ise Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE)
       Çocuk,Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi; Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması için Misafir annelik, riskli gebelerin saptanması ve takipleri,
       Yenidoğan bebeklerin tüm tarama programlarını yürütmek (Yenidoğan işitme taramaları, Fenil ketonüri hastalığı ,konjenital hipotroidi ve biotinidaz eksikliği, , yeni doğan bebeklerimizin gelişimsel kalça displazisi (doğuştan kalça çıkıklığı) açısından değerlendirilmesi için kalça USG’lerin çekilmesinin sağlanması takibimiz kapsamındadır. Bu kapsamda, ev ziyaretleri, eğitimler yapılmakta ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.
      Yine Annelerimize gebelik ve lohusalık döneminde destek olmak amacıyla , bebeklerimize ise ilk bir yılda büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla D.vit ve Demir preparatları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.


Niğde'de, Özel Sağlık Meslek Lisesi açılıyor
Anlam Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yürekli yaptığı açıklamada, Ankara’daki iki okulun ardından Niğde’ye yeni okul açmak için hazırlıklara başladıklarını belirtti.
 Orhan Batı Bulvarındaki okul binasının kiralandığını ve 2013-2014 eğitim-öğretim sezonuna yetiştirileceğini ifade eden Yürekli: “Özel Anlam Anadolu Sağlık Meslek Lisemize 8. sınıfı bitirip liseye başlayacak öğrencilerimizi alacağız, öğrencilerimiz 4 yıl eğitim görecekler, son iki yıl stajlarını yaparak iş hayatına atılacaklar.” dedi.
 Ülkemizde sağlık sektöründeki açıktan dolayı iş garantisi verdiğimiz öğrencilerimiz, üniversite mezunlarının bile iş bulmakta zorlandığı günümüzde gelecek kaygısı duymadan çağdaş bir eğitim ortamında onurlu bir meslek sahibi olacaklar ve Avrupa’da staj yapma imkanına kavuşacaklar diyen Adem Yürekli, okulumuzda hemşirelik ve ATT bölümlerini açacağız, dedi.
Velilerimiz, ulaşılabilir ücretlerle öğrencilerini kaydettirebilecekler diyen Yürekli, Özel Anlam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi sektördeki önemli deneyimlerini Niğde’de öğrencileriyle paylaşacaktır, dedi.


ÇİFTLİK’TE FUTSAL ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Ortaokulu işbirliği ile yapılan ve ilçede geleneksel hale gelen III. Futsal Şenliği final maçlarıyla sona erdi. Etkinliğin amacının ilçede bulunan bütün öğrencilerin bir araya gelmesini, birbirleriyle kaynaşmalarını ve sportif etkinlikler sonucunda kendilerini keşfetmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Ramazan YILMAZ bu tür aktivitelerin devamının geleceğini söyledi. Final maçları sonunda ödüllerini öğrencilere Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf ÖCAL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi DOĞAN, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erdal ÖZER ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan ÇELİK verdiler.
TEKNİK SONUÇLAR:
YILDIZ KIZLAR:                       
1.Mustafa Kemal Ortaokulu
2.Küllüce Orta Okulu
3.Kula Orta Okulu
YILDIZ ERKEKLER:
1.Mustafa Kemal Ortaokulu
2.Kula Orta Okulu
3.Asmasız Orta Okulu



Niğde SGK İl Müdürlüğünden Bilgilendirme Toplantısı


Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının yapılandırılması, Tarım Sigortalılıkları, Tarımsal Tevkifat, Kazanç Beyanı ve 5502 SMS Bilgilendirme konularında Niğde İl Müdürü Adil DEMİR tarafından 16.04.2013 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Tarım İl Müdürü Murat TÜRKMEN, TMO Niğde Ajans Amiri Vedat SAVAŞIR, muhasebeciler, Tarımsal Kooperatif Başkanları ve  muhtarlar katıldı.
Niğde İl Müdürü Adil DEMİR, burada yaptığı konuşmada; 6385 Sayılı kanunun yayınlanma tarihini SGDP’ den kimlerin yaralanabileceğini, ödeme şartları hakkında ve 31.05.2013 tarihine kadar yapılandırma talebinde bulunabilecekleri hakkında bilgilerin yanı sıra ilgililere önemle duyurulması gereken Tarımsal Tevkifat, Kazanç Beyanı ve 5502 SMS Bilgilendirme  gibi konulara da değindi.
Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.


Ak Parti Çiftlik İlçe Danışme Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Ak Parti Çiftlik İlçe Danışma Meclisi Toplantısına; Çiftlik İlçe Başkanı Bayram Taş, İl Başkanı Ahmet Özmen, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Meclis Üyesi , belde belediye başkanları, ilçe koordinatörleri ve çok sayıda Ak Parti üyesi katıldı.
Toplantı, Divarlı Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı kültür merkezinde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Bayram Taş yaptı. Daha sonra Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz, İl Başkanı Ahmet Özmen ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuşma yaptılar.
Teşkilat çalışmaları ve Çiftlik İlçesine yapılan ve yapılması gündemde olan konular hakkında açıklamalarda bulundular.

Daha sonra kanalizasyon için temel atma törenine katıldılar.Çiftlik programı sona erdi.

13 Nisan 2013 Cumartesi


AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 “Bu hafta, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in  (s.a.v.) kutlu doğumunu idrak edeceğiz. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiş, güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Bize düşen, O’nu anlamak, örnek ahlakını benimseyerek hayatlarımıza yansıtmak, öğretilerini tüm insanlığa ulaştırmaktır.
İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, O’na ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha müşahede ediyor, Niğdeli hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam Alemi'nin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum"


           BİSİKLET TAKIMI ADANA PUANLI YOL BİSİKLET YARIŞINDA


12-14- Nisan 2013 tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek olan Türkiye geneli K.A.P Yol bisikleti yarışına Niğde’den yıldız bayanlar kategorisinde Yasemin Can’ Hatice Kübra Ölmez ve Songül Elbaş katılacaklar. Yarışma için çok iyi hazırlandıklarını belirten Bisiklet antrenörü kodaz yarışmada teknik bir arıza veya bir kaza yaşanmaması halinde yarışmadan ilimize madalya ile döneceklerini belirtti. Yarışmanın milli takıma sporcuların seçilmesi kriteri taşıması açısından çok önemli bir yarışma olduğunu belirten  Kodaz sporcusu Yasemin Can’la Türkiye genel  klasmanında 13. sırada yer aldıklarını ve bu yarıştan alacağı puan miktarının artmasına bağlı 13. sıradan alt sıralara inerek ilk 10’na girmesi halinde milli takıma çağrılabileceğini belirterek yarıştan ümitli olduğunu söyledi.


KUR'AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

    2013 yılı Kutlu Doğum Haftası ekinlikleri çerçevesinde 27.03.2013 tarihinde 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında ilçe de faaliyet gösteren tüm Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerini sınamak için bilgi yarışması düzenlendi.
         Yarışma saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesiyle başladı. Açılış Kur'an-ı Kerim'ini Merkez Hafızlık Kur!an Kursu öğrencilerinden Seda YILDIZ okudu.
    İlçe Müftüsü Hayri ERENAY yaptığı  açılış konuşmasında: "Kur'an kursları arasında düzenlenen bilgi yarışması ilçemizde 2013 Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin başlangıç programıdır.    
           İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ de kısa bir konuşma yaptı.  İlçede yapılan din eğitimi çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti. Emekleri geçenlere başta İlçe müftüsü Hayri ERENAY' a, Kur'an kursu öğreticilerine, imam-hatiplere ve müezzin-i kayyımlara teşekkür etti. Yarışmacı öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.           

Askeri Fabrikaya yeni projeler Bakanlık gündeminde

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile Harb İş Sendikası Niğde Şubesi yönetimi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile biraraya geldi.
Savunma Sanayi Müsteşarlığında gerçekleşen görüşmede, Bor Askeri Fabrikasının gelişimini sağlayacak yeni proje ve işletmeler masaya yatırıldı. Milletvekili Kavaklıoğlu, Bakan Yılmaz’a Bor Askeri Fabrikasında uygulanabilecek projelerle ilgili dosya sundu. Askeri Fabrikada üretilen kılıç seti ile karakalem fotoğraf çalışmasını Bakan Yılmaz’a sunan heyet daha sonra da Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Oğuz Hamşioğlu ile de fabrikaya düşünülen projeleri değerlendirdiler. 

SGK İL MÜDÜRÜ ADİL DEMİR POLİS RADYOSUNUN KONUĞU OLDU
Niğde SGK İl Müdürü Adil DEMİR, 97.0 Polis Radyosunda Ahmet AKSU’nun  hazırlayıp sunduğu canlı yayınlanan ‘Niğde Gündem’ programında, Sosyal Güvenlik konuları hakkında bilgi verdi.
97.0 Polis Radyosunda Ahmet AKSU’nun programına katılan Niğde SGK İl Müdürü Adil DEMİR’i Polis Radyosu Personeli Sami BOZKURT ve program sunucusu Ahmet AKSU karşıladı.
İl Müdürü Adil DEMİR 08.03.2013 tarihinde ki programda üzerine durarak anlattığı Sosyal Güvenlik Destek Primi Yapılandırması hakkında tekrar genel bir bilgi verdikten sonra sırasıyla Tarımsal Kesinti iş ve işlemleri, E-Devlet üzerinden kazanç beyanı hakkında ki konulara değindi.
Soruların sonunda dinleyicilere sigortasız çalışılmaması gerektiğini belirten il Müdürü Adil DEMİR radyo çalışanlarına teşekkür ederek radyodan ayrıldı.




ULUKIŞLA’DA KAYMAKAMLIK VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

Ulukışla’da kaymakamlık voleybol turnuvası başladı. 08 Nisan 17 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak turnuvaya 8 takım katıldı. 
Turnuvanın lig usulü olarak yapılacağını ifade eden Ulukışla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Faruk Uçar Müsabakaların hafta içi her gün mesai bitiminde 17.30 ila 22.00 saatleri arasında Ulukışla Spor salonunda devam ettiğini söyledi. Müsabakalar sonrasında ilk üçe giren takımlara Ulukışla kaymakam Vekili Mehmet Fevzi Dönmez tarafından kupa verileceğini belirten Uçar maçların çekişmeli ve zevkli geçtiğini söyledi.

11 Nisan 2013 Perşembe


  Ak Parti Teşkilatı Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168.Yılı Dolayısıyla Ziyaretlerde Bulundu

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Okulu Müdürlüklerine ziyarette bulundular.
Polis Teşkilatının kuruluşunu tebrik ederek başlayan Özmen şunları dile getirdi; "Toplumda huzur ve güven ortamının tesis edilmesinin yanı sıra, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suç işlenmesini önleyici tedbirlerin alınması, olayların aydınlatılarak faillerin adalete teslim edilmesi de polislerimiz tarafından gerçekleştirilen önemli görevler arasında yer almaktadır.
Türk Polis Teşkilatı, edindiği bilgi ve deneyimler, ayrıca halkımızın güveni, desteği ve işbirliği sayesinde hizmet kalitesini sürekli artırmaktadır.
Özellikle son dönemde terörle, organize suç örgütleriyle ve kaçakçılıkla mücadelede çok başarılı operasyonlara imza atmaktadır.
Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini kendisine şiar edinen Türk Polis Teşkilatı, toplumsal olaylarda sağduyusunu muhafaza etmekte, halkımızla bütünleşerek devlet-millet beraberliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir.
Bu düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168. yıldönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulaşan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyorum’’ dedi.
Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 Ak Parti Heyeti daha sonra, Polis Okulu Müdürü Mürsel Sevindiği makamında ziyaret etti.
Özmen şu ifadelere yer verdi ; ‘’Zor ve hassas bir görev alarak, huzurun , güvenin simgesi olacak polislerin yetişmesinde önemli bir görev icra ediyorsunuz. Vazifenizi layıkıyla yerine getirebilmek için özverili bir çalışma temposu sergilediğinizi biliyor, bu anlamda yaptığınız çalışmaların ülkemizin geleceği adına çok önemli olduğu bilincindeyiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, yeniden Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum’’ dedi.
Polis Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.




Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Genel Sekreter Ali NEBOL ve il genel meclis üyeleri  davet üzerine Aksaray İline gitti 
İl Genel Meclisi Aksaray'da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

            Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Genel Sekreter Ali NEBOL ve il genel meclis üyeleri  gelen davet üzerine Aksaray İl Genel Meclisini ziyaret etti. Heyet ayrıca; Bununla birlikte Aksaray Valisi Selami ALTINOK ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat PALTA'yı da ziyaret etti.
            Niğde de yapılan meclis toplantısının ardından tek araçla Aksaray İli'ne hareket eden Niğde ili heyeti davet üzerine Aksaray İl Özel İdaresine gittiler. Burada her iki ilin meclis üyeleri tanışması gerçekleşirken Aksaray Valisi Selami ALTINOK'un katılımıyla yemek yenildi.

                 NİĞDE’Lİ ATLETLER MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE YARIŞACAK

           Atletizm federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan yıldızlar Milli Takım seçmesine Niğde ilini 2 kız ve 2 erkek sporcumuz temsil edecektir.
        Konu hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ, 13-14 Nisan 2013 tarihlerinde İzmir de yapılacak olan Milli Takım seçmesine sporcularımız özel Sungurbey Anadolu Lisesi sporcuları Havva Yılmaz 400-800 m.de, Eda VURAL 2000 m. Engellide ve 3000 m.de,  Gençlik spor sporcuları  Ömer USLUER 2000 Engellide ve  3000 m.de, Ramazan ERTAN 400 ve 800 metrelerde temsil edeceklerdir.  Yoğun  bir çalışma yaptıklarını söyleyen Antrenör Ahmet YAVUZ, inşallah Ticaret Meslek Lisesinde gösterdiğimiz Türkiye 2.liğinin başarın yanında İzmir de yapılacak olan Milli Takım seçmelerinde ilimizden en az bir sporcuyu milli Takıma yerleştirmek ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

KARİYER GÜNLERİ   DEVAM EDİYOR

       YİBO'DA MESLEK TANITIM GÜNLERİ DEVAM EDİYOR.İLK KONUK İLÇE KAYMAKAMI MEHMET F.DÖNMEZ İDİ.BU HAFTANIN KONUĞU CUMHURİYET BAŞSAVCISI SALİH Z.KOCAMAN
    Mehmet Akif Ersoy YİBO'da Değişik alanlarda önemli kariyerlere sahip uzmanların katıldığı Meslek Tanıtım Günleri Etkinliği kapsamında  Çamardı İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Salih Zeki KOCAMAN 8. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere Savcılık mesleği ile ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Salih Zeki KOCAMAN öğrencilerle mesleği ile ilgili deneyimlerini ve anılarını paylaştı. 

NİĞDE VOLEYBOLUNDA BAŞARILAR DEVAM EDİYOR

Gençlik ve spor kulübü voleybol erkekler bölgesel lig D grubunu 1. tamamlayarak 13-16 Nisan 2013 tarihleri arasında Nevşehir İlinde oynanacak olan playoff müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Antrenör Utku Turan konuşmasında antrenmanlara hız vererek playoflardaki müsabakaları başarıyla bitirip 3. Lige çıkıp Niğde’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.  aynı zamanda 14-16 Nisan 2013 tarihlerinde bor belediye spor bayan voleybol takımıda Afyon’da 2. Lige yükselme müsabakalarına katılacaklarını  ve en içten şekilde desteklediklerini belirtti. Niğde gençlik spor kulübü olarak genç erkekler  voleybol yerel liginide 1. tamamlayarak 20-23 Nisan 2013 tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan Türkiye grup müsabakalarına katılma hakkı kazanmıştır. Desteklerinden dolayı başta İl Müdürümüz  Harun Turhan’a, kulüp başkanımız  Dede Işık  ve Milli hakem Barış Turan’a teşekkürlerini belirtti .    


BOKS’TA NECMİYE KONAK TÜRKİYE 3. OLDU


         Boks antrenörü Mehmet Ali Cıncık açıklamada bulundu. Boks federasyonun 2013 yılı faaliyet programında yer alan  Yıldız, Genç, Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası  12-17 Mart 2013 tarihleri arasında ISPARTA ‘da yapıldı. 
      Türkiye Şampiyonasına ilimizi temsilen katılan Necmiye KONAK  81 kg. da Genç Bayanlarda Türkiye üçüncüsü olarak derecesini egale etti. Necmiye Konak geçen yılda yıldız bayanlarda Türkiye 3.sü olmuştu. 
    2013 yılında da bir üst kategori olan genç bayanlarda da başarısını devam ettirdi. Başarılarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan Boksörümüz Necmiye Konak ve antrenörü Mehmet Ali Cıncık ileriki hedeflerinde Türkiye şampiyonu olmak ve milli takım sporcusu olarak İlimizi ve Ülkemizi Uluslarararası arenada temsil etmek olduğunu ifade ettiler.






Kavaklıoğlu’ndan Polis Teşkilatına kutlama

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Türk Polis Teşkilatının özellikle son yıllardaki başarılı performansıyla, milletin nazarındaki itibarını daha da güçlendirdiğini ve hepimiz için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Milletvekili Kavaklıoğlu, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Devletin müstesna kuruluşlarından biri olan Türk polis teşkilatının milletin huzur ve emniyetinin en büyük güvencesi olduğunu belirten Kavaklıoğlu, “Bütün sıkıntılara karşı tüm emniyet güçlerimiz, vatan ve millet sevdasıyla görev yapıyor, özveriyle çalışıyor, milletimizin huzur ve güvenliğini temin ediyorlar” dedi.
Kavaklıoğlu mesajını, “Bu vesileyle, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyor, bütün polislerimizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek bitirdi.

4 Nisan 2013 Perşembe


1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 
Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK  Hafta ile ilgili Açıklamalarda bulundu

                      Kanser, hücrelerin olağan dışı olarak kontrolsüz bir şekilde bölünüp çoğalmasıdır. Öldürücü olması nedeniyle çok önemli bir halk sağlığı sorunudur.Kanser görülme sıklığı giderek artmakta, Dünyada her yıl 12 milyon kişiye kanser tanısı konulmakta ve 7.6 milyon kişi kanserden yaşamını yitirmektedir. Önlem alınmazsa, dünya genelinde 2030'da 26 milyon yeni kanser vakasına ve 17 milyon ölüme ulaşılacağı tahmin edilmektedir. 396 bin kanser vakasının  bulunduğu ülkemizde ise her yıl 140 bin kişi kanserden ölüyor, bu rakamın önümüzdeki 20 yılda 500 bine çıkacağı tahmin ediliyor. Kanser görülme yaşı ise giderek düşmektedir. Kanserin önemini vurgulamak için her yıl 1-7 Nisan Kanser Haftasında çalışmalar düzenlenmektedir.Kanserin artan önemi ve maliyeti erken teşhis ve tanıyı ön plana çıkarmaktadır.

                     Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)‘in amacı toplum tabanlı tarama çalışması yapmaktır. Bunun için birebir bölge halkımızla görüşüyor, eğitimler düzenleyip, eğitime katkıda bulunmaları sağlıyoruz ve davetiyelerle kendilerini merkezimize davet ediyor, yerel  imkanları kullanarak ücretsiz olarak vatandaşları evlerinden alıp, muayenelerini yaparak tekrar evlerine bırakıyoruz.

il Özel İdaresi personellerine atık su içme suyu ve imar uygulamaları modüllerine yönelik Nadcat eğitimi verildi.
"Kurumsal Kapasitemizi Sürekli Geliştirmeliyiz"

        il Özel İdaresi uygulamalarında kullanılmak üzere alımı gerçekleştirilen atık su içme suyu ve imar uygulamaları modüllerine yönelik Nedcat kullanım eğitimi 25/03/2013-31/03/2013 tarihleri arasında idarenin toplantı salonunda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ve Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
            Ulusal Cad Mühendislik Çözümleri Ticaret A.Ş. Eğitmeni Doğan GÜNEY tarafından gerçekleştirilen uygulama eğitimleri neticesinde kullanıcıların Nadcad kullanımında yeni kazanımları oldu.
Eğitime ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Ali NEBOL; "İdaremiz yaptığı faaliyetler gereği sürekli teknolojik gelişmelere ve yeniliklere açık olmaz zorundadır. Bu çerçevede kurumsal kapasitemizin ve kabiliyetimizin üst seviyede olması zorunluluğu vardır. Bu çerçevede ilgili personelimizi tüm eğitimlerine önem veriyoruz."  dedi.