30 Mayıs 2013 Perşembe

Vali Âlim BARUT beraberinde bazı il müdürleri olduğu halde Çamardı İlçesi'ni ziyaret etti. Heyet, belediye başkanları ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi...

Vali BARUT İlçe Gezilerinin  İlk Durağında Çamardı'daydı
Vali Âlim BARUT beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah KARKI, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN,İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN olduğu halde Çamardı İlçesini ziyaret ederek burada belediye başkanlarını, muhtarlarla bir toplantı yaptı.
 Protokolden Tam Kadro Karşılama
Ziyaret heyetini Kaymakamlık önünde Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Çamardı İlçe Jandarma Komutanı, Çamardı İlçe Emniyet Amiri, Çamardı İl Genel Meclis Üyeleri Ünal PINAR, Sami ALTINKAYA, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU başta olmak üzere belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı.
Çamardı’nın Sorunlarını Dinleyeceğiz, Notlar Alınıp, Değerlendirilecek

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Âlim BARUT; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını belirterek, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve hasbihal edileceğini belirtti.

29 Mayıs 2013 Çarşamba


SPOR İL MÜDÜRÜ MİLLİ TAKIMI ZİYARET ETTİ
GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ HARUN TURHAN’IN
BÜYÜK ve GENÇ BAYANLAR GÜREŞ MİLLİ TAKIM KAMPINA  ZİYARETİ

11/29 Mayıs 2013 tarihleri arasında Demirkazık kamp eğitim merkezinde kampa giren büyük ve genç bayanlar güreş milli takım kampını son gününde yolcu etmek için Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ziyaret etti. Kamp hakkında  bilgi veren büyük ve genç bayanlar milli takım Teknikdrektörü Yılmaz Arslan 29 Mayıs 2013 tarihinde kamptan ayrılacaklarını belirterek 31 Mayıs 02 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara da yapılacak olan şampiyonlar turnuvasına kamptaki 40 genç sporcuyla iştirak edeceklerini, büyük bayanlarında da bir haftalık aradan sonra tekrar Mersin de yapılacak olan 17.Akdeniz Oyunları son hazırlık kampına gireceklerini belirtti 2013 yılında Demirkazık kamp eğitim merkezinde ikinci kamplarını yaptıklarını, bütün milli takımların göz bebeği olan Demirkazık kamp eğitim merkezinde yer bulunduğu sürece kamp yapmak istediklerini ve daha sonraki günlerde görüşmek üzere başta ziyaretinden ve desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN beye ve ekibine teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN da başta bayan güreş milli takımı olmak üzere Niğde yi tercih ettikleri için tüm federasyonlara teşekkürlerini belirterek hiç ayrım yapmadan herkesi Demirkazık kam eğitim merkezinde en iyi şekilde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek genç bayanlarımıza şampiyonlar turnuvasında büyük bayanlarımıza Akdeniz oyunlarında başarı dileklerini bir daha ki kampa  da bol madalyalı sporcuları ağırlamaktan onur duyacaklarını belirtti


Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan ÖZTÜRK 
FIRÇALAR ELİMİZDE FLOR DİŞİMİZDE KAMPANYASI 
Hakkında bilgi verdi

Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda görülen ağız diş hastalıkları, oluşmadan önlenebilen hastalıklar grubuna girmektedir ve genel sağlığın bir parçası olan ağız diş sağlığı yaşamsal fonksiyonların korunması ve yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşımaktadır.Önemli olan, özellikle de ülkemiz gibi genç nüfusu fazla olan ülkelerde koruyucu diş hekimliği hizmetlerini erişimi kolay, kaliteli ve en ekonomik yöntemle ve profesyonel sağlık personeline en az ihtiyaç duyulacak şekilde sağlamaktır.

Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü “Okul Tabanlı Koruyucu Programları” önermektedir Çünkü; En fazla çocuğa, en kolay ve en etkili biçimde ulaşılabilecek en uygun yer okullardır.  Özellikle sosyo-kültürel ve ekonomik şartlar nedeniyle yüksek çürük risk grubundaki bir çok çocuk için ağız diş sağlığı eğitimi alabileceği ve diş hekimi ile tanışabileceği yegane yer OKUL olabilmektedir. Bu nedenle ülkemiz için de özellikle okullar aracılığıyla sunulan ağız diş sağlığı eğitimi ve florür desteği içeren koruyucu uygulamalar çürük oluşumunun önlenmesi bakımından çok önemlidir.
Diş Fırçası ile Uygulanabilen Florür Jel Uygulaması

Flor jel uygulamalarının mantığı; özellikle 7-9 yaş civarındaki çocuklarda daimi dişlerin erken çürüme risklerini önlemek ya da yüksek çürük riskli bireylerde erken çürük ihtimali olan daimi dişlerin direncini arttırabilmektir. Sekiz yıllık bir çalışma sonucunda, okul ortamında değişik uygulamalarla desteklenen fırçayla flor uygulamasının, %60'lık bir çürük azalımına sebep olduğu saptanmıştır.
  Bu kapsamda İlimizde Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  ‘FIRÇALAR ELİMİZDE FLOR DİŞİMİZDE’ sloganı ile Florür Jel Uygulaması başlatılmıştır.
2012 - 2013 yılı Eğitim-Öğretim dönemi Ağız ve Diş Sağlığı Koruyucu Florür  Jel Uygulaması kapsamında 1.Florür Jel uygulaması 25 Şubat -1 Mart 2013 tarihleri arasında 6072 öğrenciye uygulanmış olup;  2.Florür  Jel uygulaması  27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında 1.2 ve 3 sınıflara toplam 6072 öğrenciye uygulanacaktır.



AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, İstanbul’un Fethi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özmen mesajında şunları dile getirdi;
‘Istanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur’ övgüsüne mazhar olunan kutlu bir zaferdir İstanbul’un fethi. Bu Fetih aynı zamanda çok önemli bir dönüm noktasıdır. Tarih boyunca nice zaferler kazanan ecdadımız, İstanbul’un Fethiyle birlikte yüzyıllarca süren bir imparatorluk şehri olmuştur . Adalet, hoşgörü ve köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir İstanbul.
İstanbul’un 1453 yılında fethedilmesinden bu yana sadece Avrupanın Kültür Başkenti olmamış, aynı zamanda Dünya Kültür Başkenti olmuş, Medeniyetler İttifakının somutlaştığı bir mekân haline gelmiştir.
Kültürümüzü, tarihimizi en iyi yansıtan şehirlerden biri olan İstanbul’un Bilim ve Kültür Merkezi olması, en iyi konuma gelmesi için büyük adımlar ve yatırımlar yapılmaktadır. 
İstanbul’un fethinin yıldönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, herkesi sevgiyle selamlıyorum.”


27 Mayıs 2013 Pazartesi

KURUMLAR ARASI VALİLİK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Kurumlar arası valilik kupası voleybol turnuvası hakkında açıklama yaptı; 15–21 Mayıs tarihleri arasında her yıl kutlanan gençlik haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kurumlar arası Voleybol Turnuvasını bu yılda ara vermeden başlattıklarını söyledi. 23 Mayıs 2013 tarihinde start’ı verilen voleybol turnuvası, 23 kurum takımının katılımı ile 4 grup halinde 5 Şubat spor salonunda mesai bitimi saat 19.00 da, Cumartesi-Pazar günleri ise saat 13.30 da oynanacağını söyledi.
Kurumlar arası valilik kupası voleybol turnuvası müsabakalarının bu yıl 8.sinin düzenlendiğini belirten Turhan bu tür turnuva ve şenliklerin devam edeceğini, turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür ederek, Kurumlar arası birlikteliğin sağlanması ve dostlukların gelişmesi adına voleybol turnuvasının büyük ölçüde katkı sağladığını söyledi.

                                          Turnuvaya Katılan Takımlar:

A GRUBU
1
EMNİYET MÜD.
2
ALAY ŞEHİT OKTAY.D. İ.Ö.OKL.
3
MİLLİ EĞT.MÜD.
4
NİĞDE BELEDİYE
5
GAZİ İLKÖĞRT.
6
BOR ATATÜRK İ.Ö.O.
B GRUBU
1
GENÇLİK HİZ. VE SPOR İL MÜD.
2
TÜRK TELEKOM
3
GÜZEL SANATLAR LİSESİ
4
SARUHAN ZİH.ENG
5
AÇIK CEZAEVİ
6
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ








C GRUBU
1
KAPALI CEZAEVİ
2
İMAM HATİP LİSESİ
3
23 NİSAN İ.Ö.O
4
DEVLET HASTANESİ
5
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN O.
6
ÇİMSA
D GRUBU
1
ASIM ZEYNEP ECEMİŞ. İ.Ö.O.
2
5 ŞUBAT İ.Ö.O.
3
FAİK ŞAHENK TEKNİK E.M.L.
4
KIZ MESLEK LİSESİ
5
FEN LİSESİ



















26 Mayıs 2013 Pazar

 GÜREŞ MİLLİ TAKIMI HAZIRLIK KAMPI DEVAM EDİYOR

BÜYÜK VE GENÇ BAYANLAR GÜREŞ MİLLİ TAKIMI HAZIRLIK KAMPI
11/29 MAYIS 2013 TARİHLERİNDE ÇAMARDI  DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE DEVAM EDİYOR
Türkiye güreş federasyonunun 2013 faaliyet programı içerisinde 11/29 MAYIS 2013 tarihleri arasında büyük, genç bayanlar güreş milli takımı57 kişilik kadro ile Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde.

Kamp hakkında bilgi veren büyük ve genç bayanlar teknik direktörü Yılmaz ARSLAN  kamp müdürü Mehmet Zeybekoğlu antrenörlerden Habil Kara,Süleyman Kenger, Şemsettin Yıldız ve Zeynep Yıldırım Diri ile masöz Şafak Öztürk  ve 50 sporcu ile Demirkazık kamp eğitim merkezine kampa başladı.
Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okumada  Çamardı İkinci Oldu
      Niğde de düzenlenen Kur'an-ı Kerim' i güzel okuma yarışmasında Çamardı Merkez Kur'an Kursu öğrencisi 2. Oldu.
           Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an Kurslarında öğrenim gören bayan öğrenciler arasında, 17 yaş altı ve 17 yaş üstü olmak üzere iki kategoride düzenlenen  Kur'anı Kerim'i Güzel Okuma yarışması Niğde İli Merkez Selçuk Kız Kuran Kursu'nda  yapıldı...
     Çamardı İlçesini 17 yaş altı kategoride Merkez Kur'an Kursu öğrencilerinden Düriye ŞENLER; 17 yaş üstü kategoride Celaller Köyü Kur'an Kursu öğrencilerinden Zehra ALTINKAYA temsil etti. 17 yaş altı grupta Düriye ŞENLER ikinciliği kazanarak Çamardı ilçesinin gururu oldu.

          Ayrıca İmam-Hatip ve Müezzin-i Kayyımlar arasındaki Kur'an'ı Güzel Okuma yarışmasında Çamardı ilçesini temsilen katılan Celaller Köyü İmam-Hatibi Ali Osman BALLI ' da ikinci oldu.
ANADOLU LİGİ MASA TENİSİ MÜSABAKALARI NİĞDE AYAĞI  BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Anadolu ligi masa tenisi müsabakaları Niğde ayağı 5  Şubat spor salonunda  tamamlandı. Masa tenisi il temsilcisi Yusuf ŞAHBAZ  Anadolu ligi masa tenisi müsabakaları hakkında bilgi verdi. Müsabakalara Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale illerinin katılımı ile yapılan masa tenisi müsabakalarının başarıyla tamamlandığını  belirterek  bundan sonraki müsabakaların finalinin  Nevşehir ilinde  yapılarak Anadolu ligi tamamlanacak. Bu lig sonunda elit sporcuların tespit edilerek Masa tenisi Milli takımına alt yapı oluşturmak olduğunu ifade eden ŞAHBAZ  Niğde’de yapılan müsabaka sonuçlarını şöyle açıkladı.
TEKNİK SONUÇLAR
ERKEKLER                                                         KIZLAR                         
Niğde : 3   Kırıkkale : 2                     Kırşehir :3     Aksaray : 0
Aksaray : 3  Kırşehir : 1                    Niğde : 1      Kırıkkale : 3


2013 YILI NİĞDE TAEKWON-DO BAŞARI TABLOSU
NİĞDE'DE TAEKWON-DO RÜZGARI MADALYA YAĞMURU İLE SONUÇLANDI


Taekwon-do İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK:  " Anadolu Liginde 3 etapta şampiyon olan Niğde Taekwondo Türkiye Şampiyonalarında 2013 sezonunda 9 tane madalya kazandı.01-01-2013 itibari ile Anadolu Ligi ile birlikte toplam 57 madalya ilimize kazandırmıştır. Madalya kazanan sporcularımızı antrenörlerimiz Turgay ATEŞMEN, Melek EREN, Orhan İNAN, ibrahim YİĞİT, Ahmet ŞAHİNER, Doğan ERDOĞDU'yu,Kulüplerimiz Şimşek Spor,Gençlik Spor,Dünya Spor,Yiğit Spor,Cansuyu Spor,51Erdoğdu Sporu kutluyorum.Ayrıca Milli maçlarda ülkemizi temsil eden Mehmet Ali İNAN,Çiğdem ŞİMŞEK,Ceren ATAÇ'ı tebrik ediyorum.Taekwon-do sporuna desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz Harun TURHAN'a sonsuz teşekkür ederiz" Dedi.
2013 NİĞDE 9 TANE TÜRKİYE DERECESİ
MEHMET ALİ İNAN ÜMİTLER TÜRKİYE 2.Sİ
ÇİĞDEM ŞİMŞEK GENÇLER TÜRKİYE 2.Sİ
AHMET TALHA İNAN OKULLAR TÜRKİYE 2.Sİ
ELİF NUR ŞAHİN OKULLAR TÜRKİYE 3.
RAMAZAN AYDIN OKULLAR TÜRKİYE 3.
SÜMEYYE KIRAN OKULLAR TÜRKİYE 3.
MERVE GÖNÜL PARA TAEKWON-DO TÜRKİYE 1.Sİ
ŞERİFE TUNCAY PARA TAEKWON-DO TÜRKİYE 1.Sİ
RECEP ÖZDEMİR PARA TAEKWON-DO TÜRKİYE 2.Sİ
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMAGENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TENİS TURNUVASI YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında 20-22 Mayıs 2013 tarihleri arasında 16-26 yaş arası Kort Tenisi Turnuvası düzenlendi. Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü İbrahim GÜÇLÜ Tenis turnuvasının ilk defa yapılmasına rağmen ilginin yoğun olduğunu, müsabakaların şenlik havasında geçtiğini ifade ederken tenis turnuvanın bundan böyle her yıl yapacaklarını belirterek  katılımcılara teşekkür etti. Turnuvada dereceye giren sporcuların ödüllerini spor şube müdürü Gafur EMLEK taktim etti. Katılımcılarda  turnuvayı düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
Dereceye giren sporcular
1.Mehmet Yiğit HALKDEMİR
2.Umut ÖZER 
3.Uğur KAPLAN
           


                                                                                       
YENİLENEN BASIN KARTLARININ DAĞITIMINA BAŞLANIYOR,
BASIN KARTI BAŞVURULARI ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINIYOR
Bilindiği üzere, 23 Mart 2001 tarihli ve 24351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliğinin 48 inci maddesi uyarınca basın kartlarının toptan değiştirilmesine karar verilmiş ve başvurular, belirlenen tarih aralığı içerisinde elektronik ortamda alınmıştır.
Bu bağlamda; 03.06.2013 tarihi itibariyle mevcut kullanımda olan basın kartları hükümsüz kalacak ve Genel Müdürlüğümüz web sitesinde (www.byegm.gov.tr) örnekleri bulunan yeni basın kartları geçerlilik kazanacaktır.
Genel Müdürlüğümüz kayıtlarına göremevcut durumda kurum ve unvanlarında herhangi bir değişiklik olmayan basın mensuplarına düzenlenmiş olan yeni basın kartları;27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Ankara da ikamet edenler için Genel Müdürlüğümüzden, İl Müdürlüklerimizin bulunduğu illerde ikamet edenler için İl Müdürlüğümüzden, diğer yerlerde ikamet edenler için Valiliklerin Basın ve Halkla İlişkiler birimlerindenmevcut basın kartlarını teslim etmeleri mukabilinde verilecektir.

24 Mayıs 2013 Cuma



TÜRKÇE OLİMPİYATLARI NİĞDE İLİNDE

2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatlarında, 2013 yılında 140 ülkeden gelen 1750 öğrenci Türkçe ile buluşacak, Türkçe ’ye ses verecek.
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından tertiplenen Türkçe Olimpiyatlarının bir ayağı da Niğde’de yapılacak.
 Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçe öğrenen on binlerce öğrenciden yaklaşık 15 bininin katıldığı olimpiyat elemeleri uzun ve heyecanlı bir süreçti. Hazırlıkları Türkçe öğretmenlerinin gözetiminde sürdürülen aday adayı öğrenciler, olimpiyatlara katılabilmek için birbiriyle kıyasıya yarışıyorlar, çetin elemelere giriyorlar.
Dünyada Birleşmiş Milletlere kayıtlı 193 ülke bulunuyor ve 140 ülkede yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları için on binlerce yürek heyecanla çarpıyor. Haritada yerini göstermekte zorlanacağımız, belki de ismini bile bilemediğimiz ülkelerden gelen öğrenciler, bize bizim dilimizle seslenecek.
Türkçe olimpiyatları sadece yabancı dil öğrenen öğrencilerin öğrendikleri dilde maharetlerini sergiledikleri bir yarışma değildir. Türkçe Olimpiyatları; Türk kültürünü tanıtmak, kültürel varlığımızı dünyaya açmaktır.
170 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek Kültür Şöleni, 11 Haziran günü saat 20.00’da Niğde stadyumunda başlayacak.


  EZANI GÜZEL OKUMA KURSU VERİLDİ
     Çamardı İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesi doğrultusunda hizmet içi eğitim çerçevesinde Din görevlilerine yönelik olarak Ezanı Güzel Okuma kursu verildi...
     Çamardı İlçesi Bereketli Mahallesi Orta Camiin'de 08.04.2013-07.05.2013 tarihleri arasında düzenlenen kursa, merkez mahalle ve köylerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlar katıldı...
     Ezan-ı Güzel Okuma kursunu formatör öğretici belgesine sahip olan Niğde Merkez Kığılı Camii Müezzin-Kayyım'ı Muharrem ÜÇER  verdi. Düzenlenen kursta, katılımcılara günde beş vakit okunan ezanları her vakitte ayrı ayrı makamda okuma, salayı güzel okuma, nota ve ses teknikleri ile nefesi güzel kullanma tekniklerini öğretildi.
 Kursu ziyaret eden İlçe Müftüsü Hayri ERENAY:   “”Personelimizin mesleki ehliyet ve becerilerini geliştirmek adına 2013 yılı içinde düzenlenen  yüz yüze vaaz ve ezanı güzel okuma kursları ile tüm personelimiz kurslara tabii tutulmuştur.  Öncelikle bizlere vakit ayırıp her gün kilometrelerce yol kat eden ezanı güzel okuma kursunu veren Muharrem ÜÇER’e , bu kurslara katılan ve yoğun ilgi gösteren personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kurs sonunda İlçe müftüsünün de katıldığı, Pınarbaşı Köyü mevkiinde bulunan Ecemiş alabalık tesislerinde piknik düzenlendi.
       

22 Mayıs 2013 Çarşamba


2013 yılı asfalt sezonu Vali Âlim BARUT'un katılımıyla Bor İlçesi Emen Köy Yolu'nda start aldı. BARUT ve beraberindekiler daha sonra Bor Pınarbaşı Asfalt Plent Tesisinde incelemelerde bulundular
Asfalt Sezonu Emen'de Açıldı
          İl Özel  İdaresinin Niğde Bor İlçesi Emen Köyünde sürdürdüğü asfalt çalışmalarını Vali Âlim BARUT beraberindeki heyetle yerinde inceledi.
            İncelemelere Vali BARUT’un yanısıra İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Genel Meclis Üyeleri, Bor Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU, Emen Köy Muhtarı Hüseyin ADIGÜZEL, vatandaşlar ve özel idare çalışanları katıldı.
            300 Kilometreyi Aşacağız
            Vali BARUT burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
            “Bu yıl asfalt sezonunu Bor İlçesi Emen Köyü'nden başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl il özel idaresi 300 kilometre asfalt kaplama yaptı. Bu yıl geçen yılın daha üzerinde bir asfalt kaplama yapmak için çalışmalar devam edecek.
      Çalışmalarda Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum
             Bu sıcakta buralarda çalışan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kendilerine kolaylıklar diliyorum. Onlar arazide çalışmasalar bizde hizmetleri tabiî ki götüremeyiz. En önemli işi bilin ki burada çalışanlar yapıyor.
            Burada çalışanlara tekrar kolay gelsin diyorum. Bunda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu hizmetin köyümüze hayırlı olmasını diliyor
         Kendi Öz Kaynaklarımızla Tesisi Kurduk
         Tek Kuruş Borcumuz Yok
            İdaremizin köy yollarının standardının yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede asfalt plent tesisinin kuruldu. Yalnızca plent tesisi için 2.110.000 TL harcama yapıldı. Burada şunun altını çizmekte fayda var bu tesisi İl özel İdaremiz kendi öz kaynakları ile hiçbir yere tek bir kuruş borçlanmadan kurmuştur.
            2013 Yılı Hedefi 50 Kilometre
                   2013 yılı içinde planladığımız sıcak asfalt kaplama miktarı 50 kilometredir. Asfalt plent tesisinin ilimiz köylerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Lojistik merkez projesi hayata geçiyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolları yükleme ve taşımalarında kullanılacak Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmeye başladığını söyledi.
İl Başkanı Ahmet Özmen ile inşa çalışmaları süren lojistik merkezde incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında TCDD Gar Müdürü Doğan Duruduygu’dan bilgi alan Milletvekili Kavaklıoğlu, “Andaval Yük Merkezi’nin 69.000 m2lik alanın kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştı. Yük merkezine ait yapıma esas uygulama projelerinin hazırlama çalışm
aları ile 250 dönümün kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Fiziksel kurulum süreci de start aldı. Proje tamamlanınca ilimizin ticari hacmini artıracak bir merkez olacak” diye konuştu. 
Niğde’nin ticari hacmi artacak
Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleştirilmekte olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacağını kaydeden Kavaklıoğlu,  “Fiziksel inşa çalışmaları süren proje ileride daha gelişmiş bir yapıya kavuşturulabilecek şekilde tasarlanıyor.

Bor Kaymakamlığına Adnan Karaosmanoğlu atandı

Bir süre önce Bor Kaymakamı Muammer Balcı’nın Karaman Vali Yardımcılığına görevlendirilmesinden sonra boşalan Bor Kaymakamlığına Adnan Karaosmanoğlu atandı.


DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK DERNEĞİ AÇILDI

ÇOCUK VE GENÇLERİN HAYAT KALİTELERİ ARTACAK
Türkiye genelinde faaliyet gösteren kurulma amacı; çocuklara, gençlere, engellilere ve yaşlıların sorunlarına projeler dâhilinde çözüm üretmek olan ve erken yaşta evlilikleri engellemeyi amaçlayan kısa adı DÜÇGED olan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şubesi büyük bir tören ve etkinlikler çerçevesinde açıldı.
DÜÇGED’in Niğde Şubesi açılış törenine Niğde Valisi Âlim Barut, eşi Miyase Barut Hanımefendi, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, GHSM İl Müdürü Harun Turhan, Niğde İl Sağlık Müdürü Alirıza Erdoğan, DÜÇGED Genel Başkanı Ercan Akpınar ve Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Niğde Şube Başkanı Fatma Büyükakkaş katıldı.
Seratut iş merkezindeki dernek binasının açılışından sonra 5 Şubat Kapalı Spor salonuna geçildi. 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinliklerde ilk sırayı protokol konuşmaları aldı. İlk Konuşmayı yapan DÜÇGED Genel Başkan Yardımcısı ve Niğde Şube Başkanı Fatma Büyükakkaş, hayırlı bir ayın, hayırlı bir gününde hizmet açmanın ve bugünü katılımcılarla paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu paylaştı.

21 Mayıs 2013 Salı


              İNSAFSIZCA ÖLDÜRÜLEN KÖPEKLER


ÇAMARDI İLÇESİ KOCAPINAR KÖYÜ YAKINLARINA GEÇTİĞİMİZ GÜN İTLAF EDİLEN KÖPEKLER  ATILMIŞTIR
 ÇAMARDI İLÇESİ KOCAPINAR KÖYÜ ÇIKIŞINDA GÖLET YOLUNDA , AKŞAM 10 - 15 KADAR KÖPEK ÖLDÜRÜLEREK YOL KENARINA ATILMIŞTIR.
KÖYLÜLERİN GÖRMESİ ÜZERİNE HAYTAP VE ÇAMARDI İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA HABER VERDİKLERİ BELİRTİLDİ.
 . GECE  23.00 SULARINDA  OLAY YERİNE GELEN ÇAMARDI  JANDARMA EKİBİ VE  VETERİNER HEKİM.. KÖPEKLERİN BİR KISMININ ZEHİRLENEREK , BİR KISMININ TÜFEKLE VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRTİLDİ. KÖPEKLER AÇILAN ÇUKURLARA GÖMÜLEREK BERTARAF EDİLDİ.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR.

'21 Mayıs Dünya Süt Günü' kutlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kutlanan 

21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kutlanan 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesini başlatmasının ardından daha da anlam kazanan Dünya Süt Günü kutlandı.
NİĞDE’DE SICAK SU KAYNAĞI BULUNDU
Niğde’de yapılan sondaj çalışmaları sırasında sıcak su kaynağı bulundu.

Merkeze bağlı Nar köyü sınırlarında bulunan tarihi yerleşim alanı yanında olan Narlı göl çevresinde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda saniyede 50 Litre ve sıcaklığı 60 ile 70 derece arasında değişen sıcak su kaynağı bulundu.
 Sondaj çalışmaları sırasında çıkan su hakkında konuşma yapan Niğde Valisi Âlim Barut, “Niğde ilindeki tabiat güzelliklerinin biri ile karşı karşıyayız. Bunlardan biri de ender rastlanabilinecek bir tabiat harikası göl sıcak su ve çevresi. Hatta burada tarihi de diyebiliriz arka kısımda kayaya işlenmiş kilisesine kadar olan yaşam yeri de var. Yani tarih, doğa, sıcak ve soğuk su, yeşillik hepsi bir arada. Bu güzelliklere geçtiğimiz günlerde bir ilave oldu diyelim, yeni bir durum ortaya çıktı. 60-70 derecede ve saniyede 50 litre akan bir su rezervine ulaştık. Bundan sonraki çalışmalarımız bu suyun değerlendirilip insanlarımızın hizmetine sunmak için olacaktır” dedi.

Başkan Akdoğan, Emre Altuğ'u Hemşerileriyle Buluşturdu

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Konserlerinin ilkine yoğun ilgi gördü.
Niğde Belediye Başkanlığı sevilen sanatçı Emre Altuğ’u hayranlarıyla buluşturdu. 5 Şubat şehir stadyumunda bir araya gelen binlerce kişi eğlenceli dakikalar yaşadı.
Hemşerileri tarafından yoğun ilgisiyle karşılanan Emre Altuğ Niğde’de unutulmaz bir konser verdi. Niğdeli olduğunu belirten Emre Altuğ memleketinde konser vermekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

BARUT: “KÖYDES, Cumhuriyet Tarihimizin En Önemli Projeleri Arasında Yerini Almıştır”
                Valilik toplantı salonunda İl Tahsisat Komisyonu toplandı ve Niğde ilinin 2013 yılında KÖYDES Projesi ödeneğinden ayrılan 3 milyon 125 bin lira ile hangi işlerin yapılacağı kararlaştırıldı.
                Vali Âlim BARUT'un başkanlık yaptığı toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Altunhisar Kaymakamı ve Bor Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, Çamardı Kaymakamı ve Ulukışla Kaymakam Vekili Mehmet Fevzi DÖNMEZ ,Çiftlik Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hanlar İDEN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza ERDOĞAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN ve teknik personeller katıldı.
Vali BARUT,  yaptığı açıklamada, 2013 yılı KÖYDES Projesi ödeneklerinin illere dağıtıldığını, Niğde'ye de 3 milyon 125 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı.         
                Bu çerçevede 13,5 km 1. kat asfalt kaplama, 45,50 km 2. kat asfalt kaplama, 15 km stabilize kaplama, 15 km onarım ve 8.500 metrekare parke kaplama yapılması kararlaştırılmıştır."



YİBO ‘ DA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
       Geçtiğimiz günlerde Niğde İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün katkılarıyla  Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde ağaçlandırma çalışması yapıldı.
      Öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen ağaç dikiminde 100 adet sedir ağacı ve ıhlamur ağacı dikildi.
Okul Müdürü Orhan ÇETİN “ Bize atalarımızdan miras kalan ağaç sevgisini insanımız özellikle de çocuklarımız bugün unutmuş durumda. Çocuklarımız ağaca değer vermiyor. Ağacın bir memlekete kattığı güzellik düşünülürse değeri kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
    Ulusumuzun çok eski çağlardan zamanımıza değin süre gelen ağaç sevgisini ve ağaca verdiği değeri yaşatmaya devam ettiğimizde Ülkemizde her yer yeşil birer cennet olacaktır.” Dedi.
                   

19 Mayıs Kutlandı
 19 MAYIS ATATÜRK’ Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI.

    19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
     19 Mayıs Bayram töreni Hükümet Konağı önünde çelenklerin sunumundan sonra , saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunmasından sonra başladı.
       Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ , Garnizon Komutanı Cem GÖKDEMİR ve Belediye Başkanı Yavuz SOYLU' nun  törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasından sonra , Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Serkan AVŞAR, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
       Öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterisi sundu.
      Ödül töreninden ardından Bayram programı sona erdi.


   



   


19 Mayıs 2013 Pazar

19 Mayıs Bayramı Kutlu Olsun




CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' Ü SAYGIYLA ANDIĞIMIZ BUGÜN , TÜM ULUSUMUZUN 19 MAYIS ATATÜRK' Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLARIZ.



ANADOLU LİGİ TAEKWON-DO 3.ETABINDA NİĞDE YİNE ŞAMPİYON OLDU
Kırıkkale’de yapılan 3. etapta Niğde 11 altın madalya aldı…

Taekwondo İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK: Niğde Taekwon-do takımı Kırıkkale’de yapılan Anadolu Ligi Taekwon-do müsabakalarına; İdareci:Melek EREN, Antrenör Turgay ATEŞMEN yönetiminde katıldı.
Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Niğde takımı 11 altın madalya kazanarak şampiyon oldu. Müsabakalarda ev sahipliği yapan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne ve il temsilcisine gösterdikleri yakın alakadan dolayı memnuniyetini belirten Şimşek Ligin 1.-2.-3.etabını şampiyon olarak bitiren Niğde takımı ve Taekwon-do sporuna verdiği desteklerden dolayı Niğde İl MüdürüHarun TURHAN’a teşekkür etti.

18 Mayıs 2013 Cumartesi


PATATES EKİMİ YASAKLANMIŞ ALANLARA UYGULANACAK DESTEKLEMELERLE İLGİLİ DUYURU;

Patates siğili hastalığı nedeniyle, ekim yasağı getirilen alanlarda tavsiye edilen alternatif uygulamaların desteklenmesi amacıyla hazırlanan bu karar da dekar başına 110 tl destek ödemesi yapılacaktır.
2013 yılından itibaren patates siğili hastalığı ile bulaşık alanlarda 3 yıl, alternatif ürün olarak patates ve Solanaceae familyasına ait bitkiler ile toprak parçası taşıyacak yumrulu bitkiler, fide ve fidan gibi üretim materyalleri dışındaki bitkisel ürünleri yetiştiren veya nadas uygulayan çiftçiler ile oluşturulan güvenlik kuşağında 3 yıl patates, tohumluk, fide, fidan dışında diğer tüketim amaçlı alternatif ürünleri yetiştiren ya da nadasa bırakan çiftçiler Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre ÇKS’ye kayıtlı olmak şartı ile dekar başına destekleme ödemelerinden yararlanacaktır. Destekleme ödemesi aynı parsele 3 yılda bir defa ödenecek ve Üç yılı kapsayacak ödeme 2013 yılında yapılacaktır.
Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçiler ÇKS kaydını yaptırdıkları il/ilçe müdürlüklerine başvuracaktır. Başvurularda ÇKS kaydının güncellenmesi ve ÇKS kaydı yoksa kaydın yapılması esastır.
Başvurular ÇKS kayıt süreleri içerisinde ÇKS kaydı yapıldıktan sonra 15/10/2013 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yapılacaktır.


   İl Özel İdaresi, işgücü ihtiyacını karşılamak üzere Niğde Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü aracılığıyla 5 ay 29 gün suretiyle 36 personel istihdamı gerçekleştirildi
                       
                                 Mevsimlik İşçi Alımı Yapıldı

            İl Özel İdaresi işgücü ihtiyacını karşılamak üzere Niğde Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğü aracılığıyla 5 ay 29 suretiyle 36 personel istihdamı gerçekleştirildi. İdarede çalışmaya hak kazanacak işçilerin kura çekilişi ,Niğde İl Özel İdaresi sosyal salonunda noter huzurunda yapıldı.
            Kura sonucunda mülakata girmeye hak kazanan asil ve yedek listeler belli oldu. Yapılan mülakatın ardından 36 personel iş başı yaptı.
            Yapılan kura çekimi ve oluşturulan istihdamla alakalı kısa bir değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Ali NEBOL;
            "Şeffaf bir ortamda idaremizde çalışmak isteyen şoför, operatör, kaynakçı vb. mesleklere ilişkin kuraları çektik. Arkadaşlarımız kura sonrasında mülakata tabi tutularak mesleklerinde yeterliliklerine bakılarak işbaşı yaptılar. Bizim ekibimize dahil olan yeni arkadaşlarımı kutluyorum. Hizmet sezonunda bize yeni katılan bu arkadaşlarımızla hizmetlerimizi eksiksiz olarak köylümüze götüreceğiz." dedi.



Yavuz Sultan Selim'in Adına Hatıra Ormanı Kuruldu...

Osmanlı İmparatorluğu'nun 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim’in adına, Tekirdağ’da hayatını kaybettiği yerde hatıra ormanı kuruldu.
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Yukarısırt köyünde hem köylülerin yetiştirilen ürünlerden faydalanması hem de Yavuz Sultan Selim’in adının yaşatılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı kuruldu.
Hayatını Kaybettiği Yerde Kuruldu
Osmanlı İmparatorluğu'nun 9. Pad
işahı Yavuz Sultan Selim’in, 21 Eylül 1520’de sırtında çıkan aslanpençesi hastalığı sebebiyle hayatını kaybettiği yer olan ve adını bu olaydan alan Yukarısırt köyünde kurulan hatıra ormanı yaklaşık 120 dekar alanı kaplıyor. Kurulan hatıra ormanı aynı zamanda bal ormanı niteliğinde olup, yanındaki meşe ormanıyla birlikte 600 dekar büyüklüğe ulaşıyor.
Yavuz Sultan Selim adına tesis edilen hatıra ormanında ıhlamur, akasya, badem, akçaağaç, kızılcık, dişbudak, dut, mahlep, çınar, karaçam, sedir, servi, olmak üzere 27 bin boylu fidan dikildi.

17 Mayıs 2013 Cuma


GENÇLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

 15–21 Mayıs 2013 tarihleri arasında her yıl kutlanan gençlik haftasının bu yıl 31.si  Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başladı. Tören Protokol üyeleri, Öğrenciler, sporcular ve halkın katılımı ile saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine binaen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan konuşma yaptı. Daha sonra Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri ve Gençlik Merkezi üyeleri tarafından Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Konuşmasında Gençlik haftası kutlamalarının yapılacak olan etkinliklerle 1 hafta boyunca devam edeceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan:

Gençlerimizin;  serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 15- 21 Mayıs 2013 tarihleri arasında tüm yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan gençlik haftasının bizlerde İlimizde bu yıl 31.sini kutlamaktayız dedi.

Sebebi ile Niğde Halk Sağlığı Müdürü Açıklama Yaptı
Hipertansiyon (yüksek kan basıncı); tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın ve önemli bir halk sağlığı sorunudur. Hipertansiyonun kontrolü ile kalp yetmezliği ve inme sıklığı yarı yarıya, kalp krizleri de dörtte bir oranında azaltılabilmektedir. Hipertansiyon kontrol altına alınmadığında ise kalp, böbrek, beyin ve gözler başta olmak üzere birçok organda geri dönüşsüz hasarlara yol açmaktadır.
Hipertansiyon tüm dünyada 7,5 milyon ölüme yol açtığı tahmin edilmektedir. Ülkemizde her 3 kişiden biri daha önce hiç tansiyonunu ölçtürmemiş olup, 18 yaş üstünde her 3 erişkinden birinde hipertansiyon vardır.
Hipertansiyon ülkemizde de oldukça yaygın olan bir sorundur.  Türkiye Kronik Hastalıklar ve Risk Faktörleri Sıklığı Çalışması göre hipertansiyon prevalansı yüzde 24’dür. Hipertansiyonu olduğunu söyleyenlerin yüzde 15’i herhangi bir ilaç kullanmamaktadır.  Hipertansiyon yaşla birlikte artmaktadır, kırsal bölgede yaşayanlarda ve kadınlarda daha yüksektir. Hastalığın farkında olma oranında önceki yıllara göre bir artış olmakla birlikte, farkında olmama halen yüksektir. Hipertansiyonu olan gruptaki kişilerin yaklaşık üçte birinin tansiyonu kontrol altında değildir.
Hipertansiyon nadiren belirti vermekte, çoğu kez sinsi seyrederek organlarda hasara yol açabilmektedir.
                                                            Dr. Bilgehan ÖZTÜRK

16 Mayıs 2013 Perşembe


BARUT: “KÖYDES, Cumhuriyet Tarihimizin En Önemli Projeleri Arasında Yerini Almıştır”
                Valilik toplantı salonunda İl Tahsisat Komisyonu toplandı ve Niğde ilinin 2013 yılında KÖYDES Projesi ödeneğinden ayrılan 3 milyon 125 bin lira ile hangi işlerin yapılacağı kararlaştırıldı.
                Vali Âlim BARUT'un başkanlık yaptığı toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Altunhisar Kaymakamı ve Bor Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, Çamardı Kaymakamı ve Ulukışla Kaymakam Vekili Mehmet Fevzi DÖNMEZ ,Çiftlik Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hanlar İDEN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza ERDOĞAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN ve teknik personeller katıldı.
Vali BARUT,  yaptığı açıklamada, 2013 yılı KÖYDES Projesi ödeneklerinin illere dağıtıldığını, Niğde'ye de 3 milyon 125 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı.        
                Bu çerçevede 13,5 km 1. kat asfalt kaplama, 45,50 km 2. kat asfalt kaplama, 15 km stabilize kaplama, 15 km onarım ve 8.500 metrekare parke kaplama yapılması kararlaştırılmıştır."




  Yıllar Sonra Çamardı’da Hafızlıkta Bir İlk
        Çamardı İlçe Müftülüğüne bağlı Yatılı Merkez Hafızlık Kursunda yeni bir hıfz usulü uygulandı.
     Öğrencinin zihin grafiği dikkate alınarak ezber yapma(hıfz) ve ezber verme saatleri dikkatlice seçilerek İlçe Müftülüğünce hazırlanan ezber yaptırma metodu uygulandı. Bu metot dahilinde on öğrenci hıfz’a alındı.
   Öğrencilerden Zeynep ÇAKMAK dört ay on gün (130); Seher ÖZMEN ise beş ay on beş gün(165) gibi kısa bir sürede Kur’an’ın tamamını ezberleyerek hafızlıklarını tamamladılar. Geriye kalan öğrencilerden altı tanesinin de mayıs ayı içinde hıfzını tamamlaması planlanmaktadır. Bu usulle hafızlık yapma süresinin ortalama sekiz ayda tamamlanılması hedeflenmektedir.
Bu programın uygulanmasında Kur’an kursu öğreticisinin feragati, müftülük ve imamların sürekli ilgisi, öğrenci velileri ile sıkı bir irtibat halinde olunması ön planda tutulduğu ,hedeflenen süre içerisinde de başarıya ulaşıldığı belirtildi.

                   NİĞDELİ ATLETLER FİNALLERE KALDI

            Atletizm federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan Atletizm Geliştirme  Projesi Yarı Final müsabakaları 12 Mayıs 2013 tarihinde  ESKİŞEHİR ilinde yapıldı.
      4 kategori, de yapılan yarışmalar 20 ilin katıldığı müsabakalarda Niğde ilini küçük kız ve küçük erkek kategorilerinde temsil ettiler.
 Yarışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz yarı Finallerde yapılan Yarışmalar sonucunda ilimiz küçük kızlarda  yarı final müsabakalarında grubunda  4. olarak finallere kalmaya hak kazanırken küçük erkekler şansız bir şekilde grubun da 7. olarak  ilk 6 da yer alamayarak elendi. Ferdi sıralamada Mustafa Yaşar 2. Olurken Şevval Özdoğan ise son anda geçilerek 4. oldu. Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz, un son olarak yaptığı açıklamada sporcularımız şevval Özdoğan , Hatice Günaydın ,  Zelal Güneş ve  Gamze Çınar  zorlu gecen yarışmada büyük bir özveri ve mücadele ederek   hem verdi hem takım olarak güzel bir başarı elde ettiler. Türkiye Şampiyonasının 19 Mayıs 2013 tarihinde ANKARA,da yapılacak olup ilimizi Türkiye şampiyonasında da  en iyi bir şekilde temsil edeceklerini söyledi. 

GENÇLİK KOŞUSU PERŞEMBE GÜNÜ KOŞULACAK
Atletizm il temsilcisi Ali TUNÇ’un verdiği bilgiye göre her yıl geleneksel olarak kutlanan Gençlik haftası çerçevesinde yapılacak olan Gençlik Koşusu 16 Mayıs 2013 tarihinde ( bugün) Bucak Çayırı kros parkurunda koşuldu
. Kulüplü, Okullu ve ferdi tüm sporculara açık olarak yapılacak olan yarışlar saat 10.30 da başladı. Yarışmalar bayan ve erkeklerde toplam 9 kategoride  aşağıdaki yaş kategorileri ve mesafelerde koşulacak dedi. Yarışmalarda ilk üçe giren sporcuların ödülleri  Cumhuriyet meydanında 19 Mayıs Atatürk’ü anma  Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları sırasında  verileceğini söyledi.


                                                                                     BAYANLAR           ERKEKLER
KÜÇÜKLER: 15 yaş ve daha küçükler.                    1500 M.                2000M.
YILDIZLAR:  16 ve 17 yaş,                                         2000 M.                3000 M.
GENÇLER: 18 ve19 yaş,                                            3000 M.                 5000M.
BÜYÜKLER:  20 Yaş ve daha büyükler                    3000 M.                 5000M.
MASTERLAR 35 Yaş ve üstü                                                                     5000 M.