30 Haziran 2013 Pazar

HAYIR ÇARŞISI AÇILDI



HAYIR ÇARŞISI AÇILDI
      ÇAMARDI GÜLBAHÇE KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ GÜLBAHÇE ERKEK ÖĞRENCİ YURDU YARARINA DÜZENLENEN        .  “ GIDA VE ÇEYİZ KERMESİ” AÇILDI.
      Çamardı ilçesi Gülbahçe  Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler yararına düzenlenen Kermes açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve Cumhuriyet Savcısı Salih Zeki KOCAMAN yaptı.
     Çamardı Gül bahçe Öğrenci Yurdu' n da kalan öğrenciler yararına KERMES 21 - 30 Haziran  tarihleri arasında Öğretmen Evin de yapıldı.

     Yurtta kalan yaklaşık 120  öğrenci yararına yapılan KERMES' in , Dernek üyeleri , aileleri , Çamardılı , Niğdeli iş adamlarının , hayırsever ve gönüllü bayanların yardımları ile yapıldığı belirtildi

ÇANAKKALE GEZİSİ ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ
ÖĞRENCİLER , ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI ÇANAKKALE ‘ YE GİTTİLER

 Çamardı ilçesi  75. Yıl Şehit Üst.  Murat ERDEM Çok Programlı Lise okul idarecileri, öğretmenleri, gezi –gözlem-inceleme kulubü tarafından organize edilen öğrenciler, şehit – gazi aileleriyle , ilçe kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ,  Jandarma Üsteğmen Cem GÖKDEMİR, Belediye başkanı Yavuz  SOYLU’nun   katkılarıyla düzenlenen Çanakkale- Bursa illeri gezileri öğrencilerin, şehit ve gazi ailelerinin samimi ve sıcak bir ortamda kaynaşmalarını sağladı.
Özellikle Çanakkale ilindeki Şehitler Abidesini ziyaret esnasında alan rehberi emekli Binbaşı ‘nın anlatımıyla öğrenciler tarihi dokudan oldukça  etkilendiler. Şehit ve gazi aileleriyle  empati kurarak onlarla aynı duyguları yaşadılar.
Gezinin ikinci günün de ise Bursa ilinin tarihi ve coğrafi dokusunu profesyonel  Tursab  rehberinden dinleyen öğrenciler ve aileler bilhassa Osmanlı sultanlarının türbelerini dikkatle ve ilgiyle inceledi. Günün sonuna doğru öğrencileri, şehit ve gazi ailelerini Bursa Niğdeliler Kültür Dayanışma Derneği başkanı Mustafa DURSUN yine Bursa pastacılar ,  tatlıcılar, süt ve süt ürünleri esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Necip BAŞ karşıladı. Akşam yemeği ikramı ve misafirperverlikleriyle öğrencileri ,   şehit ve gazi ailelerini evlerinde hissettirdi.
Öğrenciler ,   şehit –gazi aileleri geziden oldukça memnun ayrıldıklarını belirttiler.


       NİĞDELİ GENÇLER ŞANLIURFA’YI KEŞFETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje  ve  Koordinasyon Genel Müdürlüğünce 14-26 yaş aralığındaki gençlerin yaşadıkları illerden farklı yerlere seyahat etmelerini,akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını,ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini tanımalarını sağlamak amacıyla 26-29 Haziran 2013  tarihleri arasında ‘’SEYYAH-Ulu Çınarın izinde’’ adlı hareketlilik projesi kapsamında Niğdeli gençler Şanlıurfa gezisini gerçekleştirdi.
     Şanlıurfa gezisi hakkında bilgi veren gezi kafile başkanı Nedim AKPINAR; Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel, turistik yerlerini 40 Niğdeli gençle gezerek birçok bilinmeyen yönlerini öğrendiklerini söyledi. Gezi programı kapsamında Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’nı, Harran İlçesini ve Hayat El-Harrani Türbesini, Hz. İbrahim peygamberin doğduğu mağara ve makamı (dergâh),Hz. Eyüp peygamberin sabır makamını, Balıklı Göl, Ulu Camii (kızıl kilise) ,Aziz Petrus (reji)  kilisesi,Göbekli Tepe ,Tarihi müzeler ve tarihi çarşılar gezilerek görüldü. Gezi hakkında açıklamalarına devam eden AKPINAR,  Şanlıurfa’nın 40 C sıcaklıkta olmasına rağmen  büyüleyici güzelliklerinin Niğdeli gençleri hayran bıraktığını söyledi.Gezinin yapılmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje  ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini bir borç bilen gençlerimiz  bu tür etkinliklerin devam etmesi noktasında daha birçok gencin ülkemizin güzelliklerini  keşfedeceğini söyledi.




Ayhan Şahenk Vakfı Geleneği Devam Ediyor
Ayhan Şahenk Vakfı, merhum Ayhan Şahenk’in sağlığında Niğde’de başlattığı ve her yıl aksatmadan sürdürdüğü ‘Geleneksel Ramazan Uygulaması’na bu yıl da devam ediyor.

.Vakıf, Geleneksel Ramazan Uygulaması kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere şehir merkezinde 1000 ve İlçelerde 300’er adet olmak üzere; toplam 2 Bin 500 koli kuru gıda yardımını Niğde Valiliği ve İlçe Kaymakamlıklarına ulaştıracak.
Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Tarafından İl Bazlı
2013 yılı tarımsal altyapı ödenekleri belli oldu.
              "  KOP Ödeneği İlimize Hayırlı Olsun"
                Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi tarafından il bazlı 2013 yılı tarımsal altyapı ödenekleri belli oldu. İlimizin de içinde bulunduğu Konya, Karaman ve Aksaray ilçelerine toplam 70 milyon lira ödenek aktarılırken ilimizin payı 11 milyon 500 bin lira oldu.
               Niğde iline ayrılan KOP ödeneği ile bir değerlendirmede bulunan Vali Âlim BARUT, Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ şunları kaydettiler.
             BARUT: KOP İlimiz İçin Şanstır
Vali Âlim BARUT Kop ödeneği ile yaptığı değerlendirmesinde İç Anadolu'nun ülke geneline göre yağış fakiri olduğunu ve bu açıdan suyun İç Anadolu'da diğer bölgelere göre bir kat daha önemli olduğunu vurguladı.
"Konya Ovası Projesi kapsamında İl Özel İdaresi projelerini hazırlıklarını tamamlamıştır. Yapılan bu çalışmanın ardın ilimize ayrılan ödenek belli oldu. İlimize 11 milyon 500 bin TL ödenek aktarıldı. Bu önemli bir rakam. .İhalelerin ilk etabını 27-28 haziran tarihlerinde yapacağız.Bu ihalelerden artan ödenekle yine kop idaresince belirlenen listedeki projeler için ikinci etap ihaleleri de ilk ihaleden sonra 10 gün içerisinde tamamlayacağız.  Ayrılan ödenek ilimize ve üreticimize hayırlı olsun."
KAVAKLIOĞLU: Sayın Bakanımıza Teşekkürler
KAVAKLIOĞLU değerlendirmesinde şunları söyledi;
"Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Bakanımız ilimizle ilgili birçok konuda sürekli bizlerle birlikte olmuştur. KOP ödenek aktarımında da gösterdiği hassasiyetten dolayı kendisine müteşekkiriz.
İlimizde suyun ne kadar önemli olduğunu her platformda vurguladık. İlimize 2011 yılından itibaren KOP idaresinden para geliyor ve üreticimizin yüzü gülmeye başladı. 2011 yılında 4.300.000 lira,2012 yılında 8.000.000 lira olmak üzere toplamda 12.300.000 TL ödenek geldi.Bu yılda il özel idaremiz tarafından 40 proje hazırlandı.Bu projelerin yaklaşık maliyeti 93.000.000.TLdir.Bu projelerin tamamı kop idaresine gönderildi.2013 yılı için gönderilen projelerden22 tanesine toplam 11.500.000 TL ödenek ayrıldı.Bu ödenekle ile birlikte KOP idaresinden aldığımız tutar 23.800.000. TL olacaktır.Bu paranın tamamı tarımsal sulamada kapalı sistem sulama ve gölet yapılması için ayrılmıştır..Altunhisar'da kuru tarımdan sulu tarıma geçiş var. Çilek yetiştiriciliği başladı. Ulukışla'nın yüksek kotlarına kadar suyu çıkardık ve Kiraz üretiminde büyük bir gelişme var. Çamardı yöremizde susuz alan bırakmamak için çabamız sürüyor. Alternatif ürün konusunda yoğun çalışmalarımız oldu .
Su hayattır. Biz de insanımız ve üreticimizle suyu buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz."
SELVİ:  22 Yeni Projemiz Hayata Geçiyor
Milletvekili Ömer SELVİ ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ilimizden 22 projenin hayata geçeceğini belirterek; "KOP projesi kapsamında ödenekler belli oldu. İlimizde proje çalışmasına katılan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve meclis başkanımızın gayretleri var. Özel İdare genel sekreterimiz taşın altına elini koydu ve maksimum proje ile KOP İdaresine başvurdu. Bizler de Ankara ayağında çalışmalarımızı sürdürdük. Netice olarak 11 milyon 500 bin liralık bir ödeneğe sahip olduk. Bu paranın tamamının  yılı içerisinde il özel idaremizce yatırıma harcanması gerekiyor.Bu amaçla ihaleler hızlıca yapılıp projelerimiz hayata geçirilip çiftçimizin hizmetine sunulacaktır." dedi.




27 Haziran 2013 Perşembe

CHP İLÇE BAŞKANI GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

CHP İLÇE BAŞKANI GAZETEMİZİ ZİYARET  ETTİ

   Çamardı CHP İlçe Başkanı İsmail ONGUN ve esnaf Murat İNCİ Ile beraber Gazetemizi ziyaret ettiler.
 Ziyaret sırasında Başkan ONGUN , “ Basının toplumda önemli bir yeri olduğunu , özellikle yerel basın vatandaşın sesini duyurmada çok önemli görevler üstlendiğini bellirterek , başarılar diledi.”


     5 NOLU AİLE SAĞLIĞI BİNASI HİZMETE GİRDİ


Niğde Merkez Selçuk Mahallesinde bulunan 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin inşası tamamlandı.
geçici olarak Toplum Sağlığı Merkezi binası içerisinde  hizmet veren 51.01.27, 51.01.28, 51.01.29, 51.01.30 ve 51.01.31 Nolu Aile Hekimliği Birimleri yeni yerlerine taşınarak Niğde  halkının hizmetine girmiştir. 

26 Haziran 2013 Çarşamba

MAVİ KAPAK UMUT IŞIĞI OLDU
          Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü gençlik merkezinin gönüllü ve sürekli olarak yaptığı mavi kapak toplama kampanyası gençlik merkezimizce ve bor akın gönen Anadolu lisesi öğrencileri beraberliği ile sakatlar derneğine elli dört bin kapak bağışında bulunuldu.
           Gençlik merkezi üyeleri geçtiğimiz aylarda da bağışladığı mavi kapaklarla engelli kardeşlerimizin yüzlerini güldürmeye,hayatını kolaylaştırmaya ve umut ışığı olmaya devam ediyor.sakatlar derneği başkanı Songül çalışkan verdiğiniz emekten teşekkür ederiz diyerek bizlere ikramlarda bulundular.
           

           

ESKİ CAMİ HİZMETE AÇILDI

   ESKİ CAMİ HİZMETE AÇILDI

   Çamardı ilçesi Maden Eski Cami tadilat sebebi ile bir süre kapalı kaldı. Cuma günü ( 07.6.2013) ibadete açıldı.
        Eski Cami İmam - Hatibi Eyüp AKTAŞ “Çamardı ilçe Müftülüğü ve İlçe Kaymakamlığının onayı ve çok değerli yardım sever ilçe halkımızın yardımları ile Maden Mahallesi Eski Camiye tadilat yapılmıştır.” Dedi.
  ESKİ CAMİ İBADETE   AÇILDI
  Yaklaşık 2 aydır ibadete kapalı olan Eski Cami 07.6.2013 Cuma günü ibadete açıldı.
   Açılışı ilçe Kaymakamı Mehmet F.DÖNMEZ yaptı. Açılışa Kaymakam Mehmet F.DÖNMEZ ,Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Cumhuriyet Savcıları Salih Z. KOCAMAN , Abdülhamit DURGUT , İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , Emniyet Amiri Bülent KALE , Baş polis Birol DEYNEKLİ,

  Halil KARABACAK , Eski Cami İmam hatibi Eyüp AKTAŞ katıldı.
Niğde gençlik merkezi ekibi 17.si düzenlenen Akdeniz olimpiyatlarından coşkuyla döndü.
Türkiye’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları’nın açılışına katılan Niğde gençlik merkezi ve üyeleri farklı kültürlerden insanları tanımak ve sportif faaliyetlerde yaşanan heyecanı yerinde izleme imkanı buldular.

 Seyyah ulu çınar ın izinde projesi çerçevesinde hazırlanan gezi programıyla  17.si düzenlenen Akdeniz olimpiyatlarında Türkiye’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları’nda 24 ülkeden 2 bin 994 sporcu mücadele etti,Niğde gençlik merkezi üyeleri sportif faaliyetleri izlemekten büyük keyif aldıklarını sportif faaliyetlere yaptıkları taraftarlıkla dile getirdiler.
İL SPOR MERKEZLERİ 29 HAZİRANDA AÇILACAK

30 Spor Branşında Bütün Genç ve Çocuklarımızı Spor Tesislerine Bekliyoruz…

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan İl Spor Merkezleri açılışı hakkında bilgi verdi. Spor Genel Müdürlüğünün 2013 yılı İl Spor Merkezleri Yönergesi esasları doğrultusunda ilimizde 05–18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik olarak; Atletizm, Badminton, Basketbol, Beyzbol, Bisiklet, Bocce, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Kayak, Kick-Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Oryantiring, Halk Oyunları, Satranç, Taekwondo, Para Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme, Ampüte Yüzme, Okçuluk, Bağlama, Tiyatro, Ney ve Gitar olmak üzere 30 branşta yapılacak olan faaliyetlerin müracaatlarının başladığını ve şu ana kadar 500 civarında kayıt yapıldığını, 29 Haziran 2013 tarihinde saat:09.30’da İl Spor Merkezi açılış töreni ile faaliyetlerin başlayacağı belirten Turhan Yüzme hariç bütün branşlarda kursların ücretsiz olduğunu söyledi.

           İl Müdürü Harun Turhan; İl Spor Merkezlerinin amacının 5–18 yaş arası çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmelerini, her türlü zararlı alışkanlıklardan ve yasa dışı eylemlerden korumak, ruh beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, güçlü bir alt yapı oluşturmak, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan kursların okulların açılmasına kadar süreceğini belirterek bütün genç ve çocuklarımızı İl spor merkezlerinde spor yapmaya bekliyoruz dedi.





FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ
 Kaymakamlık Takımı kupayı  Almaya hak kazandı.
      Burç İlköğretim Okulunun “Spor, kardeşlik ve dayanışmadır.” Sloganı ile düzenlemiş olduğu Kurumlar arası Futbol Turnuvası sona erdi.
      Turnuva, muhteşem final organizasyonu ile tamamlandı. Final maçı öncesi ve sonrası yapılan müzik yayını izleyenleri eğlendirdi. Kaymakamlık Takımı ile Burç Spor takımları arasında geçen final müsabakası son derce çekişmeye sahne olurken centilmenlik, kaynaşma ve dayanışmanın da bir göstergesi oldu
FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ
      Burç İlköğretim Okulunun “Spor, kardeşlik ve dayanışmadır.” Sloganı ile düzenlemiş olduğu Kurumlar arası Futbol Turnuvası sona erdi.
          Final karşılaması sonucunda Kaymakamlık takımı şampiyon oldu. Final sonrası her iki takımın beraberce kol kola eğlenmeleri büyük beğeni topladı. Turnuvada Şampiyon olan Kaymakamlık takımı birincilik kupasını Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ'in elinden aldı.

  ikinci olan Burç Spor’ a  ikincilik kupası Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN tarafından verildi. Turnuva üçüncüsü olan Üskül İdman Yurdu takımı ise kupasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY ‘ un elinden aldı.

25 Haziran 2013 Salı

PROJE SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI
Sözleşmeye taraflar adına Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız imza koyarken, İl Özel İdaresi adına da Genel Sekreter Ali NEBOL imza attı
Proje Sözleşmeleri İmzalandı
Niğde İl Özel İdaresi İdari hizmet binasının elektrik enerjisi ihtiyacının fotovoltaik panellerle karşılanması ve 26 köyün içme suyu pompalarının elektrik enerjisi ihtiyaçlarının güneş enerjisiyle karşılanması projeleri sözleşmeleri Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Merkez binasında imzalandı. Sözleşmeye taraflar adına Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız imza koyarken,İl Özel İdaresi adına da Genel Sekreter Ali NEBOL imza attı.
Proje imzalanması ardından Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri YILDIZ; "Bölgemize katma değer kazandıracak bir projenin startını vermekten dolayı mutluyuz. Ajans olarak kaliteli ve özgün projeler her zaman için bölgenin menfaatine olacaktır." dedi.
Genel Sekreterimiz Ali NEBOL ise; "Proje yürütmeye muktedir bir kadromuz var. Proje bazlı mekanizmaları sıkı bir biçimde takip ediyoruz. Niğde iline iki proje kazandırmak dolayı mutluluk içindeyiz" dedi.
AHİKA 8.KALKINMA KURULU AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı 8. Kalkınma Kurulu toplantısı ve Haziran Ayı Yönetim Kurulu toplantısı Niğde Grand Otelde geniş katılımla başladı.

Toplantıya AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Niğde Valisi Âlim Barut, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Genel Sekreterlik ve Üyeleri, Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki  Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri katıldı. 
Bilgilendirme Toplantıları Aralıksız Devam Ediyor

Niğde SGK İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortalılığı konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 20.06.2013 tarihinde Ulukışla Halk Eğitim Merkezi'nde, Ulukışla Kaymakamı Fehmi LİKOĞLU’nun himayesinde düzenlenen toplantıda, İlçe Kamu İdari personelleri, muhtarlar ve vatandaşlar bir araya geldi.

         Bilgilendirme toplantısında GSS Sigortalılığının yanı sıra EK-5 Tarım Sigortalılığı ve 4/b Tarım Bağkur Sigortalılığı hakkında bilgiler verildi. Ulukışlalı vatandaşların ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında konu hakkında vatandaşların soruları cevaplandı ve ilçe sakinlerinin sorunları da tek tek not edildi.

Toplantıya Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN, İl Müdürlüğümüz şeflerinden Köksal GÖĞÜŞ ve Barış KOÇAK katılmıştır.
KERMES AMACINA ULAŞTI           
      ÇAMARDI ÖĞRENCİLERİNE YARDIM DERNEĞİ TARAFINDAN BURS VERİLEN ÖĞRENCİLER YARARINA ÖĞRETMEN EVİNDE 07 - 15 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN KERMES AMACINA ULAŞTI.
   



   Kermesi organize eden , Çamardı Öğrencilere Yardım Derneği Başkan Yardımcısı İmam Hatip Eyüp AKTAŞ , “ Çamardı Öğrencilere Yardım Deneği olarak 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında 28 öğrenciye burs verdik. Bu öğrencilerin burslarının devamı ve daha çok sayıda öğrenciye yardımcı olmak amacı ile dernek adına bu kermesi düzenledik.

       Ilçe halkının ve yardım severlerin ilgisi büyük oldu. Her şey beklediğimiz gibi oldu. Kermes amacına ulaştı. Genci , yaşlısı , çalışanı , ev hanımı herkes bir katkı sağlamak için Kermese bir şeyler gönderdi." dedi.
Çamardı Öğrencilerine Yardım Derneğinin düzenlediği Kermese Çamardı ve köylerindeki hayırsever vatandaşların bağışları ve bayanların el emeği göz nuru yaptığı şallar , oyalar , patik ,kazak ve yelekler , yöresel yemek ve tatlıların yanı sıra Pozantı ilçesi ve Kamışlı Beldesinden de kermese destek ve yardım edildiği belirtildi

24 Haziran 2013 Pazartesi

ULUKIŞLA KAYMAKAMLIK HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI TAMAMLANDI
DARBOĞAZ BELEDİYESİ ŞAMPİYON OLDU

Ulukışla ilçesinde düzenlenen kaymakamlık kupası halı saha futbol final maçı 21.06.2013  Cuma günü Darboğaz Belediyesi ile Ulukışla Ülkü Ocakları arasında oynandı.
 Birinci Darboğaz Belediyesi olurken ikinci Ülkü ocakları üçüncü ise Hafızağa tarım oldu. Centilmenlik kupasını ise Demirspor aldı. Dereceye giren takımlara kupaları Ulukışla kaymakamı Fehmi Likoğlu ve Darboğaz Belediye Başkanı  Mustafa Kuzum verdi. Ulukışla Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürü Faruk Uçar gelecek yıllarda da turnuvanın düzenleneceğini belirterek ilçemiz için sosyal aktivitelerin devam edeceğini söyledi.
Eğitim Semineri Verildi

     Çamardı İlçe Müftülüğünde Personele  2013 Yılı Yaz Kur'an Kursu Öncesi Eğitim Semineri Verildi..
Çamardı Müftülüğü tarafından, 2013 Yılı Yaz Kur'an Kursu öncesi, kurslarda görev yapacak olan İmam-Hatip, Müezzin-i Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitim semineri verildi...
      Eğitim semineri, Niğde Merkez Talayhan Camii Uzman İmam-Hatibi Harun CAN tarafından verildi. Seminerde, çocuklarla nasıl iletişim kurulması gerektiği; cami  ve kursları sevdirmede kursiyerin önemine dikkat çekildi.
    Kurslara katılan öğrencilere güleryüz,şefkat , merhamet ve anlayış gösterilmesi,kursta bulunmanın anlamı ve öneminin anlatılması, Kur'an öğrenimi ve dini eğitimi cazip hale getirmek amacıyla yaz kurslarında eğitim ve öğretim hizmetlerinin sevgi,hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülmesi gerektiğini vurgulandı.


Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Toplantısı Niğde' de

AHİKA , 8. Kalkınma Kurulu toplantısı ve Haziran ayı yönetim kurulu toplantısı 25.6.2013 (yarın)tarihinde Niğde’de yapılacak

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 8. kez toplanacak.
Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir olmak üzere 7 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı, 8. toplantıyı Niğde’de gerçekleştirecek.

23 Haziran 2013 Pazar

NİĞDE’DE GENÇLER BÜYÜKLER VE MASTERLAR A-B
TÜRKİYE YOL BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI BAŞARIYLA YAPILDI
                                    
         Niğde’de 19–21 Haziran 2013 tarihleri arasında Niğde-Bor-Altunhisar yolu üzerinde Genç erkekler, Büyük erkekler ve Masterlar A-B kategorilerinde Türkiye bisiklet şampiyonası başarıyla tamamlandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan: Türkiye Bisiklet yarışlarının İlimizde yapılmasından dolayı Bisiklet Federasyonu ve teknik heyete teşekkür ederek Niğde’de Türkiye bisiklet şampiyonasının 2.sinin yapıldığını ve Niğde-Bor-Altunhisar parkurunun Türkiye yol bisiklet yarışları için en uygun parkur olduğunu belirten Turhan bir organizasyonun daha altından başarıyla çıktıklarını söyledi.

Zamana karşı ve yol yarışlarının hafta arasına denk gelmesine rağmen 131 sporcunun katıldığı şampiyona sonrası Yarışlarda derece yapan sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Bisiklet Federasyonu Yönetimi Kurulu Üyesi Ercan Okur, Trafik Denetleme Ekipler Amiri Soner Ünüvar, Niğde Gençlik Hizmetleri Personel Şube Müdür Vekili Çiğdem Emlek, Şpor Servisi Personeli ve Sözleşmeli Spor Uzmanları Ogün Hazar ve Bahar Yavuz, Yarış Komiseri Rüstem Kayın ve Niğde İl Temsilcisi ve Antrenörü Özcan Kodaz verdi.
EĞİTİMDE BU YIL
 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET ULUSOY
 2012  2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ
                Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY  “ 2012  2013 Eğitim ve Öğretim yılı 14/06/2013 tarihi itibariyle sona erdİ.İlçemiz iyi ve başarılı bir yıl geçirildi, özellikle SBS'de yine istenen başarı yakalanacak.
 Ayrıca yıl içerisinde okullarımızda başarılı bir şekilde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüldü,           
     özellikle sportif faaliyetlerde okullarımız il ve bölge turnuvalarında oldukça başarılı oldu. . Bu başarılardan dolayı da ilçemizdeki tüm okul ve kurumlarda görev yapan idareci ve öğretmenleri  kutlar , teşekkür ederim
. Eğitim ve öğretimde veli desteği olmadan başarı yakalanamaz diye belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , tüm öğrenci velilerine de müteşekkir olduklarını söyledi

 “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iyi bir yaz tatili geçirmelerini, 2013  2014 eğitim öğretim yılına daha dinç ve hazırlıklı başlanmasını dilerim.” Dedi.
Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan 
AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,  mesajında şu ifadelere yer verdi:
“On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi, bağışlanma ve şefaat gecesi olan Berat Kandili'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.
Rahmet, merhamet ve af kapılarının sonuna kadar açıldığı bu anlamlı gece, yaşantımızı bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarımızı hatırlamak bakımından büyük bir fırsattır. Yanlışlıklarımızı düzelterek daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmeli, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz
Günahların affedildiği, duaların kabul edildiği bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirerek, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Berat Kandili'ni en içten dileklerimle kutluyorum.”


20 Haziran 2013 Perşembe


   AKDENİZ OYUNLARI MERSİN’DE YAPILACAK



Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ile birlikte Niğde Üniversitesi  BESYO Öğretim Görevlisi ve atletizm il temsilcisi Ali  Tunç,  XVII. Akdeniz Oyunlarında görevlendirildi. Uluslararası atletizm hakemi olan Ali Tunç 24-30 Haziran 2013 tarihlerinde Mersin Nevin Yanıt atletizm tesislerinde yapılacak Akdeniz Oyunları atletizm yarışlarında 6 gün süreyle seçme ve finallerde görev yapacak. Ayrıca Niğde Gençlik Merkezi Müdürlüğü Akdeniz oyunlarına 42 kız ve 42 erkek olmak üzere 84 kişilikle sporcularımıza destek vermek üzere katılacaklar.
Yunanistan’ın ekonomik kriz nedeniyle yapamadığı XVII. Akdeniz Oyunları 32 Olimpik branşta yapılıyor.  20 Haziranda başlayacak ve 13 gün sürecek.
Akdeniz Oyunları hakkında bilgi veren Atletizm il temsilcisi Ali Tunç: Akdeniz Oyunları'nın hepsine katılan Türkiye, 1971 yılında düzenlenen VI. Akdeniz Oyunları'na İzmir'de ev sahipliği yapmıştı.
Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında, dört yılda bir düzenlenen spor yarışmalarıdır.

Bu yarışmalar, Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir dedi.

19 Haziran 2013 Çarşamba

NİĞDE’DE GENÇLER BÜYÜKLER VE MASTERLAR AB
TÜRKİYE YOL BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI YAPILACAK

         Niğde Bisiklet antrenörü ve Türkiye bisiklet şampiyonası yarış organizatörü Özcan Kodaz açıklama yaptı. İlimizde 19–21 Haziran 2013 tarihleri arasında Genç erkekler Büyük erkekler ve Masterlar A-B kategorilerinde Türkiye bisiklet şampiyonasının yapılacağını söyledi. Türkiye şampiyonasının İlimizde yapılmasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz’ın büyük katkıları bulunmaktadır.

Yarış programını açıklayan Özcan Kodaz 19 Haziran Çarşamba günü saat:17.00 de teknik toplantının yapılacağını belirtildi.

KUTLARIZ

     KUTLARIZ    
   Çamardı eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü H.Yusuf PARLAK il müdür yardımcılığına atandı.
 5 aydır Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünü yürüten Yusuf Parlak İl Müdür Yardımcılığına atandı.

     Çamardı İlçe Müdürü iken Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne atanan Yusuf Parlak 5 aydır yapmakta olduğu şube müdürlüğünün ardından İl Müdür Yardımcılığına atandı. Kutlar , yeni görevinde başarılar dileriz.
Stajyerlere Teşekkür Belgesi Verildi
14 Haziran 2013 Cuma günü Niğde İl Müdürlüğünde staj yapan 10 öğrenciye ve öğretmenlerine teşekkür belgesi taktim edildi.
Ödül töreni Sigorta İl Müdür Yrd. Nurhan BAYER’in konuşmasıyla başladı. Konuşmasında; ”Yoğun bir tempo ile çalışan tüm öğrencileri ayrı ayrı kutluyor başarılarının her zaman devam etmesini diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından İl Müdür Yrd. Mustafa Gültekin, Sigorta İl Müdür Yrd. Nurhan BAYER ve Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN tarafından teşekkür belgeleri taktim edildi.
Ödül töreni sonrasında öğrenciler büyük sevinç yaşadı.


17 Haziran 2013 Pazartesi

 İLERİ KAYA EĞİTİMİ TAMAMLANDI
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığının 2013 yılı faaliyet programında yer alan 1/2 bölge ileri kaya eğitim faaliyeti tamamlandı

08/14 Haziran 2013 tarihleri arasında Niğde Aladağlar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezi futbol sahasında çadırlı olarak yapılan eğitim faaliyetine çeşitli illerden 59 sporcu, 6 eğitmen ve bir kamp müdürü olmak üzere 66 kişilik kafile ile yapıldı.
Kamp hakkında bilgi veren kamp Müdürü Korkut Güven uygulama eğitimlerini ekibi 6 gruba bölerek her 10 kişiye bir eğitmen olmak üzere Çamardı Demirkazık cımbar boğazında verdiklerini teorik derslerinde Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezi salonunda yapıldığını belirtti.
İleri kaya eğitimin başarılı geçtiğini belirtip kamp sonunda kursa katılan sporcuların bir üst seviye eğitime katılmalarını sağlayacak seviye sınavına girdiklerini söyledi
YIL SONU KARNE TÖRENİ
2012 -  2013 Eğitim öğretim yılının sona ermesinden dolayı Çamardı İlçesi Nazmiye Pınar İlkokulu ve Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni yapıldı.

 Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY ve Şube Müdürü Hacı DÜNDAR katıldı.
 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerinin karnelerini veren İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ kısa bir konuşma yaptı.
 “ Hem eğitim öğretimde, hem de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde başarılı bir yıl geçirildik; bundan dolayı da idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.
 Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimize iyi bir yaz tatili geçirmelerini dilerim.” Dedi..
       
      EDA VURAL TÜRKİYE 2.Sİ OLDU

     Atletizm Federasyonu 2013 yılı faaliyet  Programında  yer alan Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmesi  12-13 Haziran 2013 tarihlerinde  DENİZLİ ilinde yapıldı.

      Konu hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz Denizli ilinde yapılan Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmesi 296 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.Yapılan yarışmalar sonucunda ilimizi 800 metrede temsil eden Eda VuralTürkiye 2,si olarak büyük bir başarı elde etti. 800  metreyi 2 dakika    15 saniye koşarak mükemmel bir derece elde ederek Milli Takım hocaların dikkatini üzerine çekti. Bu yarışma aynı zamanada  Balkan Milli takım seçmesi olması  Balkan şampiyonası 6,7 temmuz 2013 tarihlerinde ülkemizde Denizli ilinde olmasından  her branşta 2 sporcunun Milli takıma da yer alabileceğini söyleyen Milli Takım Antrenörleri sporcumuz Eda Vural, ın   800 metrede göstermiş olduğu bu güzel dereceden dolayı değerlendirebileceklerini ifade ettiler.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’na Ziyaret
Niğde SGK İl Müdürü Adil DEMİR, İl Müdür Yrd. Mustafa GÜLTEKİN ve Sigorta İl Müdür Yrd. Nurhan BAYER Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) yeni Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU’nu 13.06.2013’te makamında ziyaret etti.
SGK İl Müdürü Adil DEMİR, kısa süre önce yapılan seçimlerde NİTSO Başkanlığı’na seçilen Şevket KATIRCIOĞLU’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Sayın Katırcıoğlu ve yeni Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diliyorum. SGK olarak bundan önce olduğu gibi yeni NİTSO yönetimi ile işbirliği içerisinde olacağız. SGK olarak bütün güzel çalışmalarında elimizden gelen her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız." dedi.




15 Haziran 2013 Cumartesi

VALİLİK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI


23 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Kurumlar arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvası 12 Haziran 2013 Çarşamba günü yapılan final müsabakaları sonrasında kupalar sahiplerini buldu. Final müsabakalarında Açık Cezaevi Müdürlüğü şampiyon olurken, Niğde Belediyesi ikinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü üçüncü ve Faik Şahenk Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi dördüncü oldu. Maçın bitiminden sonra kupa törenine geçilerek sezonun son şampiyonu Açık Cezaevi kupasını Vali Âlim Barut’un elinden aldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Kurumlar arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvası Ödül Töreni ile ilgili açıklama yaptı; Her yıl geleneksel olarak organize edilen kurumlar arası Valilik kupası voleybol turnuvasına bu yıl 23 kurumun katıldığını ve final müsabakalarının ardından kupaların sahiplerini bulduğunu söyledi.

Kupa töreninde dereceye giren kurumlara Katılım Belgesi, Başarı Belgesi ve Kupaları başta Vali Âlim Barut olmak üzere Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Özel İdare Genel sekreteri Ali Nebol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Açık Cezaevi Müdürü Murat Yılmaz ve Voleybol İl Temsilcisi Yusuf Biltekin verdiler.

5 Kıtadan Başkan Akdoğan’a Ziyaret


Türkçe Olimpiyatları için Niğde’ye 18 ülkeden gelen 105 öğrenci Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı 5 kıtadan ziyarete gelen öğrenciler Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a yoğun ilgi gösterdi. Niğde Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete 105 öğrenci katıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek onlara Niğde’ye geldikleri için teşekkür etti.
    EKMEK İSRAFI
    DUYARLI VATANDAŞ , EĞİTİMCİ FERHAT ALTAY “İSRAF” KONUSUNU GENÇ BEYİNLERE YERLEŞTİRİYOR
    Çamardı İlçesin de yaşayan Emekli Öğretmen Ferhat ALTAY Mehmet Akif Ersoy YİBO'da Öğrencilere Ekmek İsrafı konulu bir konferans verdi.

     Ekmek israfı konulu konferansında öncelikle israf çeşitlerinden ve israfın dinimizdeki yerinden bahseden ALTAY Hadisler ve ayetler ile dinimizin israfı önemsediğini toplumsal hayatta ele alındığında israfın sonuçlarının çok büyük boyutlara ulaştığını gelir düzeyi düşük ülkelerde bizim israf ettiğimiz ekmeğin suyun hayati derecede önem taşıdığını ifade etti.
 Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı DÜNDAR Okul İdarecileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

     MİNİKLER KEP GİYDİ

  Çamardı Elma Çiçeği Anaokulu öğrencileri yıl sonu kep giyme töreninde çok sevinçliydi.
       Elma Çiçeği Anaokulu yılsonu  Mezuniyet töreninde 14 öğrenci kep giydi. Törenden sonra diplomalarını aldılar. Ve öğrenciler küçük bir gösteri sundular.
  Törene Okul müdürü Hatice TELLİOĞLU,sınıf öğretmeniFiliz BALLI ,rehber öğretmen Meryem AKSOYLU ve öğrenci velileri katıldı.


                  
KAYRA SPOR KULÜBÜ 4 SPORCUSU PROFESYONEL MUAY THAİ MAÇINA ÇIKACAK

14 Haziran 2013 tarihinde Muay Thai Federasyonu tarafından Bartın ilinde Tolga Gümüştaş anısına  4.’sü düzenlenecek Profesyonel Muay Thai müsabakasına ilimiz spor külublerin’den Kayra Spor Kulübü’nün 4 sporcusu davet edildi. İlimizi yapılacak olan profesyonel Muay Thai maçında  “Hatice Tuzane, Cüneyt Koçak, Hüseyin Boztaş ve Erfan Hasemi” temsil edecektir.

 Müsabaka hakkında Kayra Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Muay Thai Federasyonu İç Anadolu Bölgesi Teknik Kurul Üyesi olan Halil İbrahim Koçak “ Sporcularımın böylesine büyük organizasyonlara çağrılması beni mutlu etti.  Aynı zamanda beni mutlu eden bir konuda ilimizi profesyonel Muay Thai müsabakasında temsil edecek ilk spor kulübü olmamız ve bu müsabakada mücadele edecek sporcuları yetiştirmiş olmamdır. Bu her ne kadar bizim başarımız olarak gözükse de başarının gizli mimarları olan sporcularımın ailelerini canı gönülden kutluyorum” dedi.
Genel Sağlık Sigortası Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürlüğü tarafından 12.06.2013 tarihinde 

 "Genel Sağlık Sigortası" kapsamında Çiftlik ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Yoğun ilginin olduğu  Bilgilendirme Toplantısı Çiftlik  Anadolu Lisesi  toplantı salonunda gerçekleşti.
 GSS hakkında bilgi verildikten sonra katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Toplantıya Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN, İl Müdürlüğümüz Şeflerinden Köksal GÖĞÜŞ ve Mehmet ÖZKAYNAR, Çiftlik Kamu Kurumlarının  İdari Kadrosu ,Zıraat Odası Başkanı ,eğitimciler, muhtarlar ve vatandaşlar katılmıştır.
KERMESE BÜYÜK İLGİ  
   


ÇAMARDI ÖĞRENCİLERİNE YARDIM DERNEĞİ TARAFINDAN BURS VERİLEN ÖĞRENCİLER YARARINA ÖĞRETMEN EVİNDE DÜZENLENEN KERMESE İLGİ BÜYÜK OLDU. HER YERDEN,HER KESİMDEN YAPILAN YARDIMLAR BİR GÖNÜL İŞİYDİ.

Açılışı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ yaptı.Herkese teşekkür etti. Açılıştan önce ilçe Müftüsü Hayri ERENAY kısa bir konuşma yaparak dua etti
KERMESE İLGİ YOĞUNDU        
    Kermes açılışına Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Cumhuriyet Savcıları Salih Zeki KOCAMAN,Abdülhamit DURGUT ,Belediye Başkanı Yavuz SOYLU Emniyet Amiri Bülent KALE ,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY ,Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ , Tapu Müdürü Erkin YILDIZ , İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , , İmam H.Lisesi Müdürü Naci ÖZAY , Kütüphane Müd.v Mehmet GÜNEŞ , Baş polisBirol DEYNEKLİ ,Halk Eğitim Müdürü Mustafa EKE ,Dernek Başkanı Ali İhsan YILDIZELİ , .Eyüp AKTAŞ , Mutlu KARADAĞ ,  yönetim kurulu üyeleri , Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Niğde SGK İl Müdürlüğü Fair-play (Centilmenlik) Kupası Aldı

Niğde Belediyesinin düzenlemiş olduğu Bahar Futbol Turnuvasında İl Müdürlüğümüz 07.06.2013 tarihinde Niğde 5 Şubat Stadyumunda Fair-play Kupasını  almaya hak kazanmıştır.

Kupayı İl Müdürlüğümüz adına Takım Sorumlusu  Merkez Müdür V.  Rıza KIVANÇ almış olup Kupa törenine İl Müdürlüğümüz personeli ve takım oyuncularından Yüksel AYDIN, Önder ATAKAN, Erol EKER, İlhami TOSUN ve Yusuf ŞAHLIOĞLU katılmıştır. 
FUTBOL HEYECANI DEVAM EDİYOR

      Burç İlköğretim Okulunun “Spor, kardeşlik ve dayanışmadır.” parolasıyla düzenlemiş olduğu Kurumlararası Futbol Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor.
      Büyük çekişmelere sahne olan gurup karşılaşmaların sonrasında yarı finallere geçildi.
Yarı final karşılaşmalarında Burç İlköğretim Okulu ile Çukurova Tarım Kredi Kooperatif takımları karşılaştı. Nefes kesen, heyecanın zirveye ulaştığı maçın normal süresi 4-4 eşitlik ile sonuçlandı. Penaltıların sonucu belirlediği maçta Burç İlköğretim Okulu finale kalmayı başardı. Maç sonu Burç İlköğretim Okulunun sevinç gösterisi görülmeye değerdi.

Diğer yarı final karşılaşmasında ise Kaymakamlık Takımı, Üskül İdman Yurdu'nu yenerek Burç İlköğretim Okulunun finaldeki rakibi oldu. 
GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK’TA      

 Türkiye İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı Olimpiyatlara hazırlık amacıyla Niğde-Çamardı Demirkazık kamp Eğitim Merkezinde 09-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak hazırlık kampı 14 teknik heyet ve 35 sporcuyla başladı.
   Kampa Niğde' den 1 antrenör ve 3 sporcu katılıyor. Kamp hakkında bilgi veren İşitme engelliler Güreş Milli takım antrenörleri  Greko-romen Milli takım teknik direktörü Ömer Suzan ve Serbest güreş Milli takım teknik direktörü Ali Rıza Keser Olimpiyatlara hazırlanmak amacıyla kamp yaptıklarını belirterek Demirkazık kamp eğitim merkezini tercih nedenlerinin başında geçen yıl Eylül ayında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan Dünya İşitme engelliler güreş  şampiyonası öncesi yapılan kampların sonunda 7 final müsabakası yaptıklarını ve 5 altın 2 gümüş madalya alarak tarihte ilk kez bu kadar çok madalya aldıklarını ifade ettiler.


  YAZ TATİLİ BAŞLADI

  YAKLAŞIK 11 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN 3 AYLIK YAZ TATİLİ BAŞLADI.
    14 Haziran 2013 tarihinde öğrenciler karne sevinci yaşadı. Sevinenler olduğu kadar üzülenlerde oldu.
    Öğretmenler öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını , müzeye gitmelerini, dinlenmelerini önerdi.
     Niğde ilinde de ; Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 390 eğitim kurumundaki 3 Bin 981 öğretmen ile 74 Bin 233 öğrenci için son ders zili çaldı ve öğrenciler yaz tatiline başladı.
     Yeni eğitim ve öğretim yılı 16 Eylül 2013 tarihinde başlayacak.



11 Haziran 2013 Salı


VALİ BARUT, KURUM MÜDÜRLERİYLE BİRLİKTE BOR’DA

     Niğde Valisi Âlim Barut, kurum müdürleriyle birlikte ziyaret ettiği Bor ilçesinde, Belediye Başkanları, Bor Merkez Mahalle ve Köy Muhtarları ile bir araya geldi.
Bor ilçesinde çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan heyette Vali Âlim Barut’un yanı sıra; İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk Nayır, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan, Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Kadir Okyay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve İl Genel Meclis Üyeleri yer aldı. Heyet ilk olarak göreve yeni atanan Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.
Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu Vali Âlim Barut ve İl heyetine ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini belirten konuşmasının ardından, Vali Alim Barut’a Bor İlçesi çalışmaları hakkında brifing verdi.
     Vali Âlim Barut başkanlığındaki heyet daha sonra, Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, belediye başkanları, Bor İlçesi Protokol heyeti ve muhtarlar ile Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi Salonu'nda bir araya geldi.

HALK OYUNLARI EKİBİ ANTALYA’DAN BAŞARIYLA DÖNDÜ

Niğde gençlik merkezi halk oyunları ekibi göstermiş oldukları performans ile en iyi otantik icra ödülü almayı hak kazandılar.
Niğde Gençlik hizmetleri ve  Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi 7-8 Haziran’ da gençlik merkezleri arası Antalya Üniversitesi Olbia Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan ve Türkiye'nin bütün illerinden halkoyunları ekiplerinin yarıştığı Türkiye Finalleri'nde Niğde' yi başarıyla temsil ettiler. Gençlik merkezi antrenörü Mustafa Tunç birlik ve beraberlik içerisinde programlı bir şekilde hazırlanmış olduğumuz yarışmadan ilimizi en iyi şekilde temsil ettik diyerek halk oyunları ekibine göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkürlerini sundu.



AHİKA’dan Niğde SGK İl Müdürlüğüne Ziyaret

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ ve AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serhat TAŞDEMİR Niğde SGK İl Müdürü Adil DEMİR’i makamında ziyaret etti.
Niğde SGK İl Müdürlüğü makamında gerçekleşen ziyarette, İl Müdürü Adil DEMİR ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ahiler Kalkınma Ajansının proje ve faaliyetlerinde başarılar diledi.
Genel Sekreter YILDIZ da Ajans tarafından desteklenen projeler hakkında bilgi verdi.




KÜTÜPHANE KULÜBÜ KÖY OKULLARINDA
 Çamardı Burç İlköğretim Okulundan Köy İlkokullarına Kitap Yardımı
     Burç Ortaokulu Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri, hazırladıkları bir proje ile  dört köy okuluna bağışlanacak kitap temin ettiler.
      Proje sorumlusu ve aynı zamanda da kulüp başkanı olan 8.sınıf öğrencisi Abdullah Karabacak, kitaptan yoksun öğrencilere bir kaynak bulma hedefi ile yola çıktıklarını vurguladı.             
 “Kulüp derslerinin okullarda en sıkıcı ders olduğunu biliyoruz. Ama biz kulüp olarak bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz ve nasıl başkalarına yardımcı olabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Ve bu kampanyayı projelendirdik. Rehber öğretmenimizin yol göstermesiyle de bu duruma geldik. İlk olarak da toplanan kitapları Kavaklıgöl'deki kardeşlerimize ulaştırdık.” Dedi.
             En çok destek veren beş öğrenciye sürpriz hediyelerin verildiği projede, 5-A sınıfı öğrencisi Fatih Mehmet Özmen, getirdiği 83 kitapla adeta kendi “kütüphanesini” bir köy okuluna bağışlamış oldu.

Burç İlköğretim Okulu öğrencilerinden toplanan yaklaşık 500 kitaptan 100 adedi Kavaklıgöl İlkokuluna teslim edildi. 
Selvi’den  Resmi Kurum Ziyareti

Haftasonunu köy ve kasabalarda hemşehrileri ile geçiren Selvi haftanın ilk iş gününde ise resmi kurum ziyaretlerinde bulunarak buradaki hizmetli ve memurlarla da biraraya gelmeye özen gösteriyor. Niğde’de Valilikten, Tarım İl Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Karayolları Şube Şefliğine ve İl Özel İdaresine varıncaya kadar Niğde’deki tüm kurumları defalarca ziyaret eden  Niğde Milletvekili Selvi’nin bu kapsamda bu haftaki durakları; İl Genel Meclisi, NİTSO ve OSB yönetimiydi.
Programına İl Genel Meclisi ziyareti ile başlayan Selvi burada İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. Selvi, yaptığı kısa konuşmada; “Oy birliğiyle alınan kararlardan dolayı başta muhalefet il genel meclis üyeleri olmak üzere bütün il genel meclis üyelerine Niğde’ye hizmet anlamında yapmış oldukları önemli katkılardan ve en önemlisi bu örnek çalışma prensibi ve anlayışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Programına NİTSO çalışanlarını ziyaret ederek devam eden Selvi, çalışanlarla selamlaştıktan sonra görevini devreden NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş’e Niğde’ye yapmış olduğu katkılardan dolayı bir teşekkür ziyaretinde bulundu ve yeni Başkan Şevket Katırcıoğlu’na da hayırlı olsun temennilerini ileterek kurumdan ayrıldı. Daha sonra Niğde OSB ziyaretinde bulunarak cumartesi günü yapılan seçimle Başkanlığa gelen Mustafa Altunbaş’a ve yönetimine hayırlı olsun temennilerini bildiren Selvi, ziyaretlerine son verdi.


9 Haziran 2013 Pazar

İLK 1000 İHRACATÇIDAN 60’I İZMİRLİ, 24’Ü DENİZLİLİ, 20 TANESİ MANİSALI

İhracat şampiyonları listesine Ege Bölgesi’nden 129 firma girmeyi başardı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2012 yılı ilk 1000 ihracatçı listesinde Ege Bölgesi’nden 129 firma yer aldı. Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi’nden sonra listeye en fazla firma sokan ikinci bölge oldu. İzmir, ilk 1000 ihracatçı listesinde 60 firma ile İstanbul ve Gaziantep’ten sonra üçüncü il oldu. İhracat şampiyonları Türkiye’ye 2012 yılında 11 milyar 643 milyon dolarlık döviz kazandırdı.

İhracatın şampiyonlar ligi olarak tamımlanan, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan en fazla ihracat yapan 1000 firma listesinde, 2012 yılında Ege Bölgesi’nden 129 firma yer buldu. Aynı listede 2011 yılında 118 Egeli firma yer almıştı. İhracat şampiyonları Türkiye’ye 2012 yılında 11 milyar 643 milyon dolarlık döviz kazandırdı. 129 firma Ege Bölgesi ihracatının yüzde 67’lik dilimini gerçekleştirdi.


İzmir 60 firma ile ilk 1000 ihracatçı listesine Ege Bölgesi’nden en fazla firma sokan il olurken, Denizli 24 firma ile ilk 1000 listesinde yerini aldı. 2011 yılında 14 firma ile ilk 1000 ihracatçı listesinde yer bulan Manisa bu yıl 20 firmasıyla listedeki konumunu güçlendirdi. İzmir, Denizli ve Manisa’dan toplam 104 firma İlk 1000 ihracatçı listesine girdi. Aydın ilinden 8 firma, Balıkesir’den 6 firma, Muğla’dan 4 firma, Afyon ve Kütahya’dan ise 3’er firma ilk 1000 ihracatçı listesinde yer almanın mutluluğunu yaşadı.

6 Haziran 2013 Perşembe

BİSİKLET SPORUNDA ÇİFTLİK 'TE BİR İLK


Haydi Çiftlik pedal çevirmeye projesi kapsamında ilçede bir ilki gerçekleştirip bisiklet kulübü kuran Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürü Ramazan YILMAZ etkinliklerin haftada iki gün yapıldığını ve hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
Şu ana kadar 10 etkinlik yapıldığını ve okullar kapanana kadar devam edeceğini,  ilçede öğretmenlerden ve kamu çalışanlarından yüksek ilgi gördüğünü söyledi. Etkinliğe katılan öğretmenlerin de katkılarıyla kurumun demirbaş listesinde bulunan bisiklet sayısını da 21'e çıkardıklarını ve hedeflerinin bisiklet sayısını 25'e çıkarmak olduğunu söyledi. Amaçlarının ise bu tür etkinliklerin öğrencilerimiz için de yaz tatili boyunca devam edeceğini ve bisiklet sporunu seven öğrencileri bu spora lisanslı yarışçılar olarak kazandırmak olduğunu söyledi.
NİĞDE PMYO 11.DÖNEM MEZUNİYET SEVİNCİ


Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) öğrenim gören 2.Sınıf öğrencilerinden 351 polis adayı törenle mezun oldu.
Okul Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet törenine; Niğde Valisi Âlim Barut, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Polis Okulu Öğrencileri ve aileler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mürsel Sevindik; “Okulumuz Polis akademisine bağlı 2 yıl süreli Ön Lisans Eğitimi veren ve Emniyet Teşkilatının Polis Memuru ihtiyacının karşılandığı (28) Polis Meslek Yüksek Okulundan bir tanesidir. Bugün iki yıl eğitim süresini başarıyla tamamlayan 351 öğrencimiz mezun olmaktadır. Bugün yüce Türk Milletine hizmet basamağının ilk adımını atıyorsunuz. Bu yol çok zor ve bir o kadar da şereflidir. Anayasadan ve İnsan haklarından ayrılmayınız. Sizlerle her zaman gurur duyacağımızdan hiç şüphem yoktur” dedi.

Mezuniyet töreninde Niğde Valisi Âlim Barut’ta şunları söyledi; “Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili veliler, kıymetli öğrencilerimiz, basınımızın değerli temsilcileri, bu güzel günde hepinizi saygıyla selamlıyorum. Güzel bir gururla karşı karşıyayız. İnsan toplum halinde yaşamaya başladığı günden itibaren bu toplumun kurallarını ve kurallara karşı ihlalleri önleyecek mekanizmaları kurmuştur. İşte toplumdan millete geçişte, mutlaka güvenliğe, güvenlik görevlisine, bu kuralları işletmek üzere görevlendirdiği memurlara ihtiyaç olmuştur. Yani polis memuru milletin vazgeçilmez ihtiyacıdır. İşte bugün, bu milletin değerli evlatlarının da bir bölümünü bu işle görevlendiriyoruz.  
     İLKYAR VAKFI GÖNÜLLÜ ÜYELERİ ÇAMARDI YİBODAYDI   
                Yatılı Bölge Okullarına Destek Projesi kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan İLKYAR vakfı gönüllü üyeleri Mehmet Akif Ersoy YİBO'yu ziyaret etti.                                                                                                                                                        
  Vakıf başkanı Prof. Dr. Hüseyin VURAL Mersin üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ata TEZBAŞARAN Emekli Prof. Dr. Ayşe Öcal ile Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen 47 gönüllü öğrenci Çamardı YİBO’ ya gelerek öğrencilerle buluştu.
              Mehmet Akif Ersoy YİBO'ya gelen ekip öğrencilerle bir arada 24 saat geçirdi. Gönüllüler Matematik, Fen, Türkçe ve Görsel Sanatlarla ilgili çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerle birlikte 24 saatin her dakikasına anlam kattılar. İLKYAR Başkanı Prof. Dr. Hüseyin VURAL da öğretmenlere bir seminer vererek şimdiye kadar gezdikleri okulları, tanıştıkları öğrencileri ve bu öğrenciler için fedakârlık örneği sergileyen öğretmenleri anlattı.

       İçerisinde öğretim üyelerinin ve çeşitli üniversitelerden öğrencilerin de bulunduğu Tamamıyla gönüllü kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu yardım vakfı Türkiye'nin hemen hemen bütün illerindeki yatılı okulları bir kafileyle dolaşarak öğrencilere eğlenceli ve anlamlı bir gün yaşatmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.
DAĞCILIK İLERİ KAYA EĞİTİMİ DEMİRKAZIK’TA YAPILACAK


  Türkiye Dağcılık Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan İleri Kaya Eğitimi 21 Bölgeden 76 Sporcunun katılımı ile 08 - 14 Haziran 2013 tarihleri arasında Aladağlar, Çamardı Demirkazık köyünde yapılacaktır.
 Faaliyetin 08 Haziran 2013 Cumartesi günü saat: 10.30'da Niğde'de çelenk sunma programı ile başlayacağını belirten Dağcılık İl temsilcisi Yusuf Biltekin Dağcıların eğitilmesi ve tırmanma tekniklerinin geliştirilmesi yönünde eğitimlerinin devam edeceğini söyledi.