30 Kasım 2013 Cumartesi

1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ

AIDS Nedir?
AIDS bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Mikrobu HIV (hiv) adı verilen virüstür. HIV girdiği vücudun, mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip yok eder. Direnci azalan vücutta, HIV in etkisinin yanı sıra, çeşitli mikroplar da hastalıklara neden olurlar.

HIV/AIDS BULAŞMA YOLLARI
HIV bulaşıcılığının üst düzeyde olan bir virüs olmamasına rağmen, mutlaka korunulması gereken bir virüstür. HIV tek başına yaşamını idame edemeyen bu nedenle mutlaka konak ihtiyacı olan bir virüstür. Virüs açık hava şartlarında uzun süreli canlı kalamamakta, oksijenle temasta kısa sürede ölmektedir. Standart sterilizasyon uygulamaları virüse karşı korunmada yeterlidir. Virüsün bulaşma yolu temelde vücut sıvıları ile olmaktadır, bu nedenle kan, meni gibi virüsün daha yoğun olduğu vücut sıvılarının virüsün iletiminde yeri büyüktür. Ancak tükürük, ter, gözyaşı ve idrar gibi vücut sıvılarında virüs bulunmamaktadır. Bu nedenle öpüşmek, tokalaşmak, ortak duş-banyo alanlarını ve tuvaletleri kullanmakla bulaşmaz. HIV enfeksiyonu esas olarak üç önemli yolla bulaşmaktadır: 
1.         Korunmasız cinsel ilişki:
HIV enfeksiyonunun en sık bulaşma şeklidir. HIV, korunmasız (kondom, kılıf, kaput, prezervatif kullanılmadan) yapılan her türlü cinsel temasla bulaşabilmektedir.
2.         Kan ve kan ürünleri ile bulaşma:
Kanda virüsün yoğun miktarda bulunması nedeni ile, virüsü taşıyan kişilerden alınmış kan ve kan ürünleri ile hastalık bulaşabilmektedir.
3.         Anneden bebeğe bulaşma:
HIV enfeksiyonu gebelik süresince, doğum sırasında vücut sıvıları ve emzirme sırasında süt ile bebeğe

geçebilmektedir.
GÖRME ENGELLİLER JUDO MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDEYDİ


GÖRME ENGELLİLER JUDO MİLLİ TAKIMININ DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDEKİ KAMPLARI SONA ERDİ
NİĞDE ÇAMARDI İLÇESİ DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE İLK KAMPINI YAPAN GÖRME ENGELLİ FEDERASYONU JUDO MİLLİ TAKIMININ ÇALIŞMALARI BUGÜN SONA ERDİ.
2013 FAALİYET PROGRAMINDA YER ALAN GÖRME ENGELLİLER FEDERASYONU JUDO MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE 10/30 KASIM 2013 TARİHLERİ ARASINDA KAMPA GİRDİ.
5 TEKNİK HEYET 21 BAY VE BAYAN SPORCUYLA KAMPA GİREN JUDO MİLLİ TAKIMINA AYRICA NİĞDE BÖLGESİNDEN 1 ANTRENÖR VE 6 SPORCUDA MİLLİ TAKIMA ANTRENMAN VERMEK İÇİN İŞTİRAK ETTİLER KAMP SONUNDA MACARİSTAN DA YAPILACAK OLAN AVRUPA ŞAMPİYONASINA GİDECEK OLAN GÖRME ENGELLİ JUDO MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYONA İÇİN ÇALIŞMALARINI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE SÜRDÜRDÜ.
          KENT FORUMU EKONOMİLERİ ANKARA' DA TOPLANDI

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği Kent Forumu Ekonomileri Ankara toplantısına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan ve TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın katıldı
Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Ankara, Başkentte AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın Rixos Otel'de düzenlediği toplantıyla gerçekleştirildi. Türkiye'de 80. kez düzenlenen toplantı ildeki üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını, belediye başkanlarının ve alanında uzman kişileri bir araya getirdi.
Ankara için gelecek projelerin tartışıldığı toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve pek çok davetli katıldı. TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın'ın da yer aldığı toplantıda Ankara'nın ekonomisi, turizmi, sanayisi ve kente ilişkin pek çok bilgi tartışıldı.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. B.ÖZTÜRK'ÜN
Zatürre Ölümlerinin Önlenmesi Haftası 
ile ilgili açıklaması

Zatürre ya da tıbbi adıyla pnömoni akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır.
              Türkiye'de ölüm nedenleri arasında 5. sırada, infeksiyonlara bağlı ölümler arasında ise 1. sırada yer almaktadır. Bakanlığımız tarafından 5 yaş altı çocuklarda zatürreye bağlı ölümleri azaltmak, gereksiz antibiyotik kullanımını önlemek, bebek ve çocuklara yönelik koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla “AKUT SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINI KONTROLÜ PROGRAMI”   yürütülmektedir. Özellikle Solunum Yolları hastalıklarının kış aylarında artması nedeniyle konuya dikkat çekmek ve halkımızın bilgilendirilmesi amacı ile Kasım ayı son haftası “Zatürre Ölümlerinin Önlenmesi” haftası olarak belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığımızın mevcut aşı takvimi içinde yer alan ve çocuğun 2.,4.,6. ve 12 aylarında Aile Hekimliği Birimlerimiz tarafından ücretsiz olarak uygulanan Pnömokok aşısının tam yaptırılması Pnömoni (Zatürre) hastalığının önlenmesinde en önemli koruyucudur. Tedaviye geç kalındığında ölümlere neden olabilen ancak tedavisi mevcut olan bu hastalıkta ailelerin bilinçli olması, çocuğun ateşi varsa, öksürüyorsa, solunumu güçleşmiş ve  sık nefes alıp veriyorsa, kaburgalarının arası ve burun kanatlarında  çekilmeler oluyor ve çocuk beslenemiyorsa, morarması varsa hiç vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir.
VETERİNER HEKİMLERE EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ


 Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Niğde Veteriner Hekimler Odası tarafından ortaklaşa olarak   Veteriner Poliklinik Yönetmeliği ve Veteriner Tıbbi Ürünler yönetmeliği bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi. 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerine, İl MüdürüMurat TÜRKMEN, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf PARLAK, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Saffet GÜÇLÜ, Hayvan Sağlığı Yet. ve Su Ürünleri Şub. Müd. Sadettin YILMAZ, BAVET Bölge sorumlusu Ahmet ŞAHİN, Cetasoft Şirket Müd. Vet. Hekim Talat AYDIN ve il genelinde serbest klinik sahibi 46 Veteriner Hekim katıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yaban Hayvanları İçin Besin Ormanları Kuracak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü uygulamaya koyduğu “Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı” ile yaban hayvanlarının daha kolay besin bulabilmeleri için meyve veren fidanlardan oluşan ormanlar oluşturacak.
Yaban hayvanları ve kuşların besin zincirinde çok önemli bir yeri olan yabanıl meyveli türler için Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı” ile hem biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanacak hem de yaban hayatı varlığına destek verilecek.
Eylem Planı 2014 ile 2018 Yılları Arasında Uygulanacak
Yabanıl meyve türlerinin yok olması durumunda bu türlerin tekrar tabii ortamlarına döndürmek bazen çok zor bazen ise imkânsız oluyor. Meyveli türlerin korunması, varlığının artırılması, sadece o bölge için değil bütün insanlık için önem teşkil ediyor. Bu önemin farkında olan Orman Genel Müdürlüğü ormanlık alanlarda yaban hayatı varlığı ve yaban hayatı popülasyonunun artırılması için 2014 ile 2018 yıllarında uygulanacak eylem planını uygulamaya koydu.
5 Yılda 38 Milyon 610 Bin Meyveli Tür Toprakla Buluşturulacak
Tabii ortamdaki yabanıl meyve varlığındaki düşüş doğrudan yabanıl hayvan varlığının azalmasına da sebep oluyor. Bu durum biyolojik çeşitliliğin azalmasına, buna bağlı olarak da ekosistemin bozulmasını sağlıyor. Bu kapsamda öncelikli hedefi yaban hayatını desteklemek olan eylem planı ile beş yıl içinde 38 milyon 610 bin yabanıl meyveli tür toprakla buluşturulacak.
Ayrıca 2014-2018 yıllarında uygulanacak eylem planı kapsamında rehabilite edilen bozuk orman alanlarının, erozyon kontrol alanlarının ve ağaçlandırma sahalarının uygun yerlerine de yabanıl meyveli türler dikilecek.
Yiyecek Bulamayan Yaban Hayvanlarının Köylere İnmesinin Önüne Geçilecek
Günümüzde kendi yaşam alanlarında yiyecek bulamayan ayı domuz gibi yabani hayvanlar köylere ve tarım alanlarına inerek hem kendilerini tehlikeye atıyor hem de köylülere zarar verebiliyor. Yabanıl meyveli türlerin ormanlık alanlarda çoğalmasıyla vatandaşların yoğun bir şekilde şikayette bulunduğu bu durumun da önüne geçilebilmesi için katkıda bulunulacak. Diğer taraftan, bu yabanıl meyveli türler, arılar için de nektar ve polen kaynağı oluşturacak.
Orman Köylüleri de Faydalanacak
Türkiye’nin çok farklı ekolojik şartlara sahip olması sebebiyle birçok yabanıl meyve türünün anavatanı olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “ Çok eski zamanlardan beri yabanıl meyveli türler ormanlık alanların yer aldığı yayla ve kıyılarında yetişmektedir. Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı ile bir taraftan yaban hayvanlarının barınma yerleri ve beslenme ihtiyaçları karşılanırken, diğer taraftan orman köylüsünün beslenmesine
MERKEZ ULU CAMİ’NİN TEMELİ ATILDI
          Benzerinin az olduğu belirtilen , Merkez Ulu Cami’nin temeli atıldı. 
     
     Yapım aşamasında olan Merkez Ulu Camii temsil heyeti ile Merkez Cami'nde toplantı yapıldı.
      Toplantıda, yapılacak olan caminin maliyeti ile ilgili tahmini bir bütçe belirlenirken, temsil heyetinden Hüseyin TÜRKMEN, Abdullah ÇÖMLEK, Ömer GÖK, Muhammet  ALAKUŞ, Niyazi  ALAKUŞ, Yunus BIÇKI, Mustafa  EMİROĞLU, Yakup SOYLU bağışta bulundular. Toplam bağışlar 80 ton demir ile 22.000 TL nakde ulaştı.
      Temsil heyeti ile birlikte toplantı sonrası Merkez Ulu Camii'nin yeri gezilerek incelemelerde bulunuldu.  2700 metrelik alanı kapsayacak olan caminin 1200 metre oturumunda olup 1500-2000 kişiye hizmet etmesi bekleniyor. Cami yapılacak alandaki çalışmalar süratle devam ediyor.
ROBERTO CARLOS  BURÇ “ DONDURMA TADINDA “ DERGİSİNDE
 ÇAMARDILI ÖĞRENCİLER SİVAS SPOR'A KONUK OLDU

    Çamardı Burç İlkokulu-Ortaokulu çıkardıkları okul dergisi” Dondurma Tadında” nın yeni sayısı için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Dergi çalışmaları kapsamında Burç ilkokulu-Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Sivas Spor 'u ziyaret ettiler.

      Sivas Sporun  yeni teknik direktörü Roberto Carlos ile müthiş bir çıkış yakalayan ve üst sıralarda kendine yer edinen Sivas spor Kulübüne ziyarette bulundular.
     Sivas spor Tesislerinde sporcuları antremanını izleyen Burç İlkokulu-Ortaokulu ;antreman sonunda Sivasspor Teknik direktörü Roberto CARLOS ve dünyaca tanınan oyuncusu CİCİNHO ile röportaj geçekleştirdiler.
Oldukça samimi ve sıcak geçen röportajlarda öğrencilerin sorularına yanıt veren Roberto Carlos ve Cicinho ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken,böyle bir çalışma geçekleştirerek Sivasa gelen Okul, Öğretmen ve Öğrencilerini tebrik edip başarı dileklerinde bulundular.




2014 BÜTÇEMİZ 32 MİLYON TL

            Niğde İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları tamamlandı. Plan ve Bütçe Komisyonun 2014 Mali Yılı Gider ve Gelir Bütçesi oybirliği ile onaylandı. Bütçe komisyonu tarafından Niğde İl Genel Meclisi’ne sunulan raporun okunmasıyla gelir ve gider kalemleri belirlenmiş oldu.
            Kurumun 2014 yılı bütçesi belli oldu. Kasım Ayı boyunca devam eden İl Genel Meclis görüşmeleri neticesinde 2014 bütçesi 32 milyon lira olarak karara bağlandı.
            2014 bütçesine göre gelir kalemleri arasında;
İller Bankası ödeneği, gayrimenkul kiraları, faiz gelirleri, maden işletmemelerinden gelirler, iş makinası kira gelirleri, vergi ve ceza gelirleri, diğer hizmet gelirleri yer aldı. Bütçenin bu gelir kalemleriyle  32 milyon lira olması bekleniyor.

            2014 Mali yılı gider bütçesinde ise ana gider sermaye giderleri olarak adlandırılan yatırımlar dikkat çekti. 18 milyon 37 bin liralık yatırım bütçesini,  5 milyon 342 bin liralık mal ve hizmet alımı planlaması, 3 milyon 601 bin liralık personel giderleri takip etti. Sermaye transferleri olarak adlandırılan köylere ve birliklere yardım diğer sermaye transferleri ise 2 milyon 295 bin lira bekleniyor. SGK Primleri için 471 bin lira ayrılırken, yedek ödenek olarak adlandırılan 1 milyon 600 bin liralık ödenek ise yıl içinde bekletilecek. 

27 Kasım 2013 Çarşamba

       MERKEZİ SINAV YARIN
                     28-29 Kasım'da okullar tatil!
 
 28 Kasım ve 29 Kasım tarihlerinde 8. sınıflara yönelik merkezi ortak sınavlar yapılacağı için bütün ortaokullar ve ilkokul-ortaokul olarak hizmet veren okullar tatil edilecek.
   Bu tarihlerde sadece 8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girecekler. Diğer sınıflar için okullar tatil olacak.
 Bu yıl tatil yapmaya alışan öğrenciler için 4 günlük bir tatil imkânı daha doğmuş oldu.
    Çamardı ilçesinde öğrenci sayısı 20 kişiden az olan okulların öğrencileri ilçe merkezindeki orta okullarda sınava girecekler.
     Bunun dışında  ilçede sadece YİBO , Nazmiye Pınar ilk - orta Okulu  ve Atatürk İlk - orta Okulu öğrencilerine tatil...

 BAŞARILI ÖĞRENCİLERE  ÖDÜL
          ÇAMARDI İLÇESİNDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE KAYMAKAM ADNAN KARAOSMANOĞLU ÖDÜL VERDİ. VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNERİLERDE BULUNDU. YAŞANMIŞ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI.

        Başarılı öğrencilere ödülleri, Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yapılan törende verildi. Törene Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Şube Müdürü Hacı DÜNDAR, okul müdürleri, ilk 10’a giren öğrenciler ve öğrencilerin velileri katıldı. Törende konuşan Kaymakam KARAOSMANOĞLU :
      “Bu ödül törenin amacının çocuklarımızın başarılarına bir nebzede olsa katkı sunmaktır. Öğrencilerimiz bizim, ilçemizin ve ülkemizin geleceğidir. Saygı değer velilerimiz şunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın ki bu çocuklarımız yarın ülkemizin gelişimi için çok büyük işler yapacaklardı. Günümüzde imkansızlık diye bir şey yoktur. İmkanı olmayan için devletimiz bütün imkanlarını seferber etmektedir. İmkanı olmayan kimse varsa biz elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya gece gündüz hazırız. Yeter ki siz okuyun okumak isteyin. Bir öğrencinin okuldan ilişiğini kesmek istediğini duyunca benim yüreğim sızlıyor.
    Kıymetli velilerimiz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Vatan dediğimiz sadece bir kuru topraktan ibaret değildir. Vatan üzerinde yaşayan insan topluluğuyla anlam kazanır yoksa sadece bir kuru toprak olarak kalır.. Ailemize, ülkemize ve insanlığa faydalı olmanın yolu okumaktan geçer. Allah’ü Teala’nın ilk emri nedir? Oku’dur. Bakın Allah bile bize ilk olarak bunu emrediyor. Biz de bu emrin gereğini yerine getireceğiz.
    Sevgili anneler babalar çocuklarınıza karşı lütfen olabildiğince hoşgörülü ve ilgili olun. Çocuklarımızın istediği herhangi bir şey karşısında hemen öfkelenmeyin önce dinleyin dinlemek çok önemli. Dinlemez isek anlayamayız, anlayamaz isek hi

çbir problemi çözemeyiz. Çocuklarımızla ilgilenelim bilginin temelini ilgi oluştur. Bilginin başındaki B’yi çıkardınız mı ilgi kalır. B-ilgili olun.
Çocuklar olabildiğince çalışın. Kendinizi asla küçük görmeyin ben burada şuan geleceğin bilim adamları, yöneticilerini, öğretmenlerini, hakimlerini, savcılarını görüyorum. Sizlerde buna inanın. Sizlerin başarısı karşısında en az sizler kadar heyecanlanıyorum ve sizler gibi içim kıpır kıpır oluyor. Başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.
     Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar, geriye kalan yedi öğrenciye ise birer tane çeyrek altın verildi İlçede yapılan deneme sınavında 8. Sınıflarda ilk 10’a giren öğrenciler : Tunahan KARACA , Mustafa ŞAHİN , M.Can YAŞAR , Nihal YAŞAR , Semanur ORHAN , M.Şahin ZENGİN , Sümeyye OKÇU , Hatice KÖRKOCA , Elif ESER , N.Ezgi SÖZEN
İMİB “7 BÖLGE 7 ORMAN” PROJESİ İLE TÜRKİYE’Yİ YEŞİLLENDİRİYOR
Sorumlu madencilikte üçüncü etap
“Adıyaman”
Ekonomik ve sosyal faaliyetlerin yeryüzünde yaşayan tüm insanların yaşam kalitesini bozmadan gerçekleştirilmesi ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakılması için sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor. Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) de sürdürülebilir kalkınmada doğal çevrenin öneminden hareketle ‘7 Bölge 7 Orman’ projesini hayata geçiriyor.
Sürdürülebilir bir gelecek için ekonomik faaliyetlerin çevre ve toplum konularında gerçekleştirilecek faaliyetlerle bütünlük taşıması artık bir gereklilik. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) de bu misyondan yola çıkarak daha yeşil bir Türkiye için 7 Bölge 7 Orman projesini hayata geçiriyor. ‘Temiz Çevre Temiz Maden’ sloganı ile yürütülen projenin üçüncü etabı ise Adıyaman oldu. İMİB, projenin daha önceki durakları olan Bursa ve Bilecik’ten sonra bu kez 10 hektarlık alanda 20 bin fidan ile Adıyaman’ı yeşillendirmek için harekete geçti.
‘7 Bölge 7 Orman’ projesinin üçüncü etabı olan ve Adıyaman’da düzenlenen ağaç dikme törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Adıyaman’dan projeye destek veren konuklar katıldı.
AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Perşembe Günü Niğde’de Yapılacak


                 Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 14:00’de Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılacak        
 Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacak olan toplantıda Teknik destek sonuçları hakkında bilgi verilmesi gibi konular görüşülecek. Toplantı gelecek bir ay için planlanan çalışmaların belirlenmesi ile sona erecek.



26 Kasım 2013 Salı

KULÜPLER ARASI GENÇ KIZ VE ERKEK VOLEYBOL MAHALLİ LİGİNE STARD VERİLDİ

Voleybol İl temsilcisi Yusuf Biltekin Mahalli ligi hakkında bilgi verdi. "İlimiz 75. Yıl spor salonunda 16.11.2013 tarihi itibariyle Kız ve erkekler mahalli lig voleybol müsabakaları başlatıldı. Kızlarda 9 spor kulübü erkeklerde ise 6 spor kulübünün katılımı ile başlayan lig final müsabakaları ile son bulacak." Diye belirten Biltekin ;Mahalli ligde dereceye giren kulübümüz grup müsabakaları ve Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazanacağınız diye ifade etti.
 Yusuf Biltekin erkeklerde çekişmeli geçen müsabakaları tüm sporsever hemşehrilerimizi  izlemeleri için hafta sonları 75. Yıl spor salonuna davet etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Voleybol genç kız ve erkek mahalli ligi ile voleybol sezonunu açtıklarını diğer mahalli lig müsabakalarına da start verileceğini bildirdi.  


                    200. SAYIMIZI ÇIKARDIK... ÇOK MUTLUYUZ...DAHA NİCE SAYILARA...SİZ DEĞERLİ OKURLARLA....
"İslam'ın Yüzleri" sergisi açıldı... 
Dünyanın çeşitli ülkelerinden hac ibadetini yerine getirmek için gelen hacıların fotoğraflarından oluşan “İslam’ın Yüzleri’ fotoğraf sergisi açıldı. Ahmet Hamdi Akseki Camii fuaye alanında düzenlenen sergiyi gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sergideki fotoğrafların insanı tefekkür etmeye davet eden fotoğraflar olduğunu kaydederek şöyle konuştu;
“Müminin siması alnındaki secdeden bellidir. Sergideki fotoğrafların her birisi, üzerinde insanı tefekkür etmeye davet eden fotoğraflardır. Allah ‘Sizin dillerinizin, renklerinizin farklı olması benim yeryüzündeki ayetimdir.’ buyuruyor. Coğrafyaları, dilleri, renkleri farklı insanların aynı duygular içerisinde gözyaşı döküp dua ettiğini ortaya koyması bakımından da çok güzel bir tabloyu ortaya koyuyor.”dedi.
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Öztürk’ün objektifinden 120 fotoğraf karesinin yer aldığı sergi sanatseverler tarafından 15 gün boyunca gezilebilecek.


SODES PROJESİNİN AÇILIŞ TOPLANTISI  YAPILDI.

    Kalkınma Bakanlığı'nın finanse ettiği Niğde Valiliği'nin koordine ettiği ve  Çamardı Gülbahçe  Kültür ve Eğitim Derneği'nin yürüttüğü 2013  510091 Nolu Sporla Okumak SODES Projesinin konferans salonu açılış toplantısı yapıldı.

.  Açılışa Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU,Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı DÜNDAR, SODES Projesi koordinatörü İlyas GÖKTEPE,Burç Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet AKILLI ve öğrenciler katıldı.

  Kurdele  kesimini, Kaymakam KARAOSMANOĞLU,Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN, Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı DÜNDAR yaptı.

    Açılış konuşmasında SODES Projesi koordinatörü İlyas GÖKTEPE, Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı DÜNDAR,Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN söz aldı.Daha sonra kürsüye gelenen Kaymakam KARAOSMANOĞLU, öğrencilere kendilerini geleceğe hazırlama konusunda nasihatlerde bulundu ;Anne ve babanızı üzmeyin.Onların dualarını alın. Kendinizi sevin.Ve mutlaka derslerinizin günlük tekrarlarını yapın , dersi derste öğrenin. Bol bol kitap okuyun..dedi.

24 Kasım 2013 Pazar

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN


GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN !
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Öğretmenler Günü'nü Kutladı


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan "Öğretmenlerimiz ve her kademede eğitim gören çocuk ve gençlerimiz Türkiye'nin en büyük zenginliğidir." dedi.
Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olduğunu belirterek, Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla yürüyen öğretmenlerin, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürüttüklerini kaydetti.

"Öğretmenlerimiz ve her kademede eğitim gören çocuk ve gençlerimiz Türkiye'nin en büyük zenginliğidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milletini Hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat, özveri ve fedakârlıkta bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."
AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi,
 24 Kasım Öğretmenler Günü  kutlama mesajı

yayınladı. Bir ülkenin geleceğinin, o ülke insanının göreceği eğitime bağlı olduğunu söyleyen Selvi, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında rehberlik eden öğretmenlerimizin heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli mesleğin halkımızca saygınlığı büyüktür.
Ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim ve gelişme arasındaki sebep sonuç ilişkisi dikkate alındığında; yüksek okullaşma, kaliteli eğitim, öğrenci başına yapılan harcama, eğitimin bütçedeki payı, yükseköğretimde okullaşma ve ekonomik gelişmişlik arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Kuşkusuz ekonomik kalkınmışlıkta, ulaştırmada, bayındırlıkta, sağlıkta, adalette, savunmada ulaşılan son noktaları ileriye taşımak için bize en önemli ivmeyi kazandıracak olan unsur eğitim; eğitimin ivmesini belirleyenler ise öğretmenlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diler, tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlar bu vesile ile öğrencilerimize ve velilerimize selam ve saygılarımı sunarım.”


23 Kasım 2013 Cumartesi

PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Bünyesinde Kalkınma bakanlığı tarafından oluşturulan sosyal destek programı (sodes) çerçevesinde hazırlanarak Niğde Valiliği tarafından kabul olunan Tüm Zamanlarım Değerli SODES Projesi tanıtım toplantısı Okul Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya İlçe Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Şube Müdürü Hacı DÜNDAR,  Okul İdaresi, Öğretmenler ve Veliler katıldı.



AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZDEMİR 'DEN OKUL ZİYARETİ
Öğretmenlerimiz Milletimizin Geleceğini Eğitiyor
Ak Parti Niğde İl Teşkilatı Öğretmenler Günü dolayısıyla , Emin Emine Teoman Özel Eğitim Ve Uygulama Okulu’nu ziyaret etti. 
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaretlerinde yeni açılan okula hayırlı olsun dileğinde bulundular.
Okul Müdürü Recep Çakıroğlu okulun fiziki şartları, öğrenciler ve öğretmenler hakkında bilgi verdi.
Sınıfları tek tek gezen Ak Parti Niğde İl Teşkilatı Öğretmenlere çiçek verip öğretmenler günleri kutladılar.
Ziyaretler sırasında öğrencilere şeker ikram eden teşkilat üyeleri öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
  Okul idaresinin 2002 yılından sonra Eğitimde kazanılan ivmenin çok önemli ve sevindirici olduğunu belirtmesinin ardından iyi dileklerle ziyaret sonlandırıldı.
Öğretmenler Günü vesilesiyle Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir şunları dile getirdi; ‘’ Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır.  siz saygıdeğer öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Bu görevi en lâyıkı ile yerine getireceğinizden hiç şüphemiz yok. Sizlerin her türlü sorunlarınızda, ihtiyaçlarınızda yanınızda olduğumuzu belirterek tekrar  tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederken, özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor görevlerinizde başarılar diliyorum’’ dedi.



ÇİFTLİK'TE ÖĞRETMENLER VOLEYBOL TURNUVASINDA DERECELER BELLİ OLDU

Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ramazan YILMAZ önderliğinde 24 Kasım Öğretmenler günü için yapılan voleybol etkinlikleri çerçevesinde oynanan final maçıyla dereceler belli oldu.
Birinci olan Çardak Ortaokulu ödülünü Çiftlik Kaymakamı Sayın Mustafa Dinç'ten aldı.
İkinci olan Asmasız İlkokulu ödülünü Çiftlik Belediye Başkanı Sayın Yusuf Öcal'dan aldı.
Üçüncü olan Bozköy Ortaokulu ödülünü Garnizon Komutanı Birol ALTIPARMAK ve Çiftlik Emniyet Amiri Hacı ŞAHGÜL'den aldı.

2. Kuşak Mübadillerin Niğde Ziyaret

Yunanistan Drama şehrinin Kalambak Köyünden Niğde Gölcük Kasabasına gelen 50 kişilik mübadil grup Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.
Niğde'nin Gölcük kasabasından 1924 yılında gerçekleşen göç ile ülkelerine giden 2. Kuşak Yunanistanlı 50 kişilik grup dostluk bağlarının devam etmesi adına eski memleketleri olan Niğde'nin Gölcük kasabasına ziyarete geldi. Yunanistan Drama şehrinin Kalambak Köyünden Simos Sümbüloğlu ve Niğde'nin Gölcük Kasabasından Cumhur Ünlüler'in organize ettiği geziye katılan Yunanistanlı grup Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğanı makamında ziyaret ederek "Gölcük bizim 1924 yılında atalarımızın yaşadığı yer. Biz Niğde'den göç eden 2. kuşak yunanlılar olarak geçmişimizi tanımak ve dostluk bağlarımızı güçlendirmek için ziyarete geldik. Gölcük Niğde'ye bağlı olduğu için dolayısı ile bizler Niğde Belediye Başkanını da ziyaret ettik" şeklinde konuştular.
Misafirleri makamında kabul eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'yi anlatan çeşitli hediyeler vererek misafirlere 'Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir' tablosunu hediye etti. 
ALİAĞA’DA TİYATRO GÜNÜ: “SÖZ MECLİSTEN İÇERİ”-

- UĞUR MUMCU’NUN UNUTULMAZ ESERİ, ALİAĞA’DA SAHNELENİYOR-

- ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ TİYATRO ŞÖLENİ.. HEM BÜYÜKLERE HEM KÜÇÜKLERE..-
Aliağa’yı “Kültür ve sanatla yaşayan bir kent” vizyonuyla kültürel ve sanatsal etkinliklerini sürdüren Aliağa Belediyesi, tiyatroseverleri Uğur Mumcu’nun eserinden uyarlanan “Söz Meclisten İçeri” adlı oyunla buluşturacak. Aliağa Belediyesi’nin Kasım ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan oyun ücretsiz olarak 22 Kasım akşamı Aliağalılarla buluşacak.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 22 Kasım Cuma saat 20.00’de Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sahnelenecek olan oyuna tüm Aliağa halkını davet etti.

BÜYÜKLERE “SÖZ MECLİSTEN İÇERİ”
Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan “Söz Meclisten içeri” adlı oyunda Tuncer Yığcı, Selim Kalıç, Hamit Demir, İhsan Ustaoğlu, Elif Canbolat, Kamil Ersergin, Adnan Çelik, Sinan Akdoğan, Koray Ergün ve Bilal Gürdere gibi usta oyuncular yer alacak. Murat Atak'ın yönettiği oyuna Aliağalıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor

KÜÇÜKLERE “NASRETTİN HOCA İLE KARAKAÇAN”
Aliağa Belediyesi kültürel etkinliklerinde çocukları da unutmadı. 22 Kasım Cuma günü saat 11.00 ve 13.00’de iki farklı seansta “Nasrettin Hoca ile Karakaçan” oyunu çocuklara özel sahnelenecek. Okullarla işbirliği yapan belediye, oyunu çocuklara ücretsiz sunacak.

ENGELLERE TAKILMA SPOR KULÜBLERİNE TAKIL

SPORUN ENGELLİ İNSANLAR İÇİN DE YARARLI OLDUĞUNU ANLAMAK GÜÇ DEĞİLDİR!!!

        Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün Engellere Takılma Kulübe Takıl projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven başkanlığında Proje Koordinatörü Mahmut Karataş ve antrenörler eşliğinde rehabilitasyon merkezleri taranmaya başladı.
Projenin amacı; Niğde İlinde bulunan rehabilitasyon merkezlerinde ki vatandaşlara ulaşarak engellilik durumuna göre spor yolu ile sosyal rehabilitasyonlarını sağlayarak denge sağlama, yön tayini, kazalardan korunma, yer ve mesafe algısı, kendine bakım, giyim ve beslenme gereksinimlerini karşılayabilmesini sağlayacak “bedensel beceriler”, gruba katılma, lidere uyma, uyum sağlama, işbirliği yapma, bireysel ve grup başarısına katkıda bulunma gibi etkinliklerle “psikolojik ve sosyal beceriler” kazanmalarını sağlamaktır. Bu aktiviteleri yapma alışkanlığının kazandırılmasıyla birlikte engelli bireylerin fiziki özellikleri gelişir, vücut kompozisyonu biçimlenir, kendi kendine beden eğitimi araçları ile uğraşma alışkanlıkları oluşur.


       



Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ' ın 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

            Kimi zaman ülkemizin en ücra köşelerinde, karın yolları kapattığı soğuk kış günlerinde, kendisinden ilim, irfan bekleyen çocuklarına ulaşmak için çırpınırken, kimi zaman öğrencilerine “her kitap bir dünya, bizim de bir kütüphanemiz” olsun diyerek kitap toplarken, kimi zaman çocuklarının dertleriyle iki büklüm kimi zaman başarılarıyla gururlu öğretmenlerimiz…
Bazen anneden, babadan, sıladan ayrılık gerekir, minik dünyaların ruh ve fikir mimarı olabilmek için. Yıllardır en karanlık dönemleri dahi bilginin ışığıyla aydınlatmış, aziz milletimizin muasır medeniyet seviyesine erişebilmesi adına her türlü fedakârlığı göstermiş, fikir dünyamızın dantelâlarını ilmek ilmek işlemiş ve nihayetinde bir zamanlar tüm medeniyetleri bağrında barındıran köklerimizden aldığımız güçle Türkiye’mizin devletler arasındaki yerini almasında emeği bir kez daha hatırlanası öğretmenlerimiz… 
            Nasıl ki, bir anne kıyamaz evladına, tırnağına taş değsin istemez, üstüne titrer, nasıl ki emekle büyütür bir bahçıvan fidanlarını işte öyle şefkatle, emekle, sevgiyle yetiştirir çocuklarımızı öğretmenlerimiz…
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fedakâr vatan evladından müteşekkil ordusu ile tüm insanlığa örnek olacak bir mücadele sonrasında yıkılan bir devletten, şimdilerde Dünyanın yükselen değerleri arasına girmiş memleketimizi o günlerden bu zamana taşıyarak vazifeyi devralan ordu elbette ki eğitim ordusudur. İşte bunun içindir ki, vatan topraklarını ilim ve irfan çiçekleriyle donatacak öğretmenlerimizin, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyen “BAŞÖĞRETMEN” in gösterdiği ufukta, Millet Mekteplerinin açılış tarihi olan 24 Kasım 1928 yılına atfen 1981 yılından beri her yıl 24 Kasım öğretmenlerimizin gurur ve onur günü olarak kutlanmaktadır.
            Bu vesileyle, vatan toprağının her karesini ilim ve fenle donatan, bugünün imarı geleceğin inşası adına çocuklarımızı emanet ettiğimiz elleri öpülesi öğretmenlerimizden ebediyete irtihal edenleri rahmetle anarak; Öğretmenler Gününü tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.


                                                                                            Necmeddin KILIÇ

                                                                                                        Vali
KÜÇÜK YÜREKLERDEN BÜYÜK VE ANLAMLI DAVRANIŞ 

ÇAMARDI İLÇESİNDE YAPIMINA BAŞLANILAN MERKEZ ULU CAMİ VATANDAŞLARIN BAĞIŞLARI İLE YAPILIYOR.BU BAĞIŞLARDAN EN ANLAMLI OLANI DA BÖYLE YAŞANDI.
    İlköğretim öğrencilerinden Kenan Said EKE harçlıklarından biriktirdiği 100(yüz) TL’yi arkadaşları Burak UTAŞ ve Melih ÇOBAN ile birlikte Merkez Ulu Camii inşaatı için İlçe Müftülüğe gelerek bağışta bulundu.
Kenan Said EKE’ye 100 TL bağışı karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Çamardı Şubesi tarafından makbuz kesilerek verildi.
İ lçe Müftüsü Hayri ERENAY bu duyarlı davranışlarından dolayı Kenan Said EKE’yi ve beraberindeki arkadaşlarını tebrik ederek şöyle dedi:’’ Bu yaşta böyle müstesna ve anlamlı davranışlarınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Bu davranışınızın büyük ve küçük herkese örnek olması ve toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişmesine vesile olmasını dilerim.’’
   Bağışta bulunan öğrenci Kenan Said EKE’ de :’’ Babamın babana verdiği harçlıkları biriktirerek İlçemizde yapımı başlanan Merkez Ulu Camii’ne bir katkı da ben sağlamak istedim. Yapılacak Camimizin tüm ilçelere örnek bir eser olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

22 Kasım 2013 Cuma

NİĞDE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TAŞINMA DUYURUSU

açıklama " ilan - duyuru " sayfamızda

20 Kasım 2013 Çarşamba

DÜNYA LİDERLERİ DİYABETİN ARTAN YÜKÜNÜ TARTIŞMAK ÜZERE BUGÜN İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELİYOR
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Dünya liderleri, günümüzde 382 milyon kişinin mücadele ettiği diyabeti ele almak üzere bu Zirve’de bir araya geliyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) verilerine göre diyabet, 2035 yılında 592 milyondan fazla insanın sağlığını tehdit edecek. Zirve’de diyabet tehdidinin yarattığı zorluklar ve gelecekteki çözümleri tartışılacak ve Zirve, Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan’ın konuşmalarına ev sahipliği yaptı.
Zirve’ye Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan destek veriyor
Clinton Vakfı’nın kurucusu ve Amerika Birleşik Devletlerinin 42’nci Başkanı Bill Clinton uydu bağlantısı ile günümüz epidemisi hakkında görüşlerini paylaşacağı bir konuşma yaparak Zirve’ye destek veriyor. Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan da Zirve’ye katılarak dünyadaki diyabet yükünün beraberinde getireceği sorunlar üzerine bir konuşma gerçekleştiriyor.
Diyabet dünyada milyonlarca insanı etkiliyor; bu soruna verilecek yanıt global düzeyde olmalı.
IDF Başkanı Michael Hirst, IDF tarafından henüz yayınlanan 2013 Diyabet Atlası’ndaki diyabet verilerini aktarmak üzere Zirve’ye katılıyor. Yayınlanan rapora göre dünyada 2013 yılında 382 milyon olduğu belirtilen diyabet hasta sayısının 2035 yılında 592 milyon olacağı tahmin edilmektedir. Buna bağlı olarak da sağlık harcamalarının 2035 yılında 548.5 milyar Amerikan Doları’ndan 627.3 milyar dolara ulaşacağı ön görülmektedir. Son veriler şu anda yetişkin dünya nüfusunun %8.4’ünde diyabetin görüldüğünü ve mevcut hastaların %45’inin diyabet hastası olduğunu bilmeden yaşadığını göstermektedir. Türkiye açısından değerlendirildiğinde, 2013 Diyabet Atlası verilerine göre Türkiye’de diyabetin görülme sıklığı 2013 yılında %14.5’e ulaşmıştır. Michael Hirst, diyabeti önlemek için yaşam şekli düzenlemeleri ve erken teşhis konularının liderler tarafından ele alınması gereken başlıca iki konu olduğunu belirtmektedir.

Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Mahmut PEŞİN' nin aşure programı 

Bor caddesinde gerçekleştirilen aşure dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yapılan duaların ardından yaklaşık 1000 kişiye aşure ikramı yapıldı.

Aşure dağıtımını bizzat yapan AK Parti Niğde belediye başkan aday adayı Mahmut PEŞİN :Muharrem ayı bizler için önemli bir ay. Dolayısıyla vatandaşlarımıza aşure dağıtımı yapıyoruz. Aşure berekettir ve paylaşılması gerekir. Muharrem ayının Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum  Bireysel olarak yapılan ibadetlerin yanında aşure vesilesi ile bu güzel günleri vatandaşlarımız ile paylaşıyoruz diyerek bu gününün öneminden bahseden Peşin gösterdikleri ilgiden ve alakadan dolayıda Milletvekillerimize,AK Parti il Yönetim Kurulu Üyelerine, Gençlik Kolları Üyelerine, Kadın Kolları Üyelerine, vatandaşlara ayrı ayrı teşekkürlerini belirtti.
ÇAMARDI MEHMET AKİF ERSOY YATILI BÖLGE OKULUNDA SODES PROJESİ

Kalkınma bakanlığı tarafından oluşturulan sosyal destek programı (sodes) çerçevesinde hazırlanarak kabul olunan 2013-51-0026 nolu Tüm Zamanlarım Değerli Projesi kapsamında zenginleştirilmiş kütüphane ve müzik atölyesi yapım çalışmaları Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda devam ediyor. Proje kapsamında yapılacak olan zenginleştirilmiş kütüphane ve müzik atölyesi ilçemizde bir ilk teşkil ediyor. Tadilatı yapılarak boyanan zemin döşemesi değiştirilen Atölye ve Kütüphanenin görüntüsü şimdiden değişip sıcak bir ortam oluştu.
Zenginleştirilmiş kütüphane ile asıl amaç kütüphanelerin sıkıcı ortamlar olarak görülmekten çıkması ve cezbedici unsurlar ile çocuklara kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır.  Bu bağlamda kütüphane içinde renkler seçilirken çocukları cezbedecek sıcak renkler tercih edildi. Proje tamamlandığında okul son derece ferah ve işlevli olan bir kütüphane ortamına kavuşacak.
              Müzik Atölyesinde piyano, bateri, gitar, bağlama, keman,  pek çok vurmalı çalgı bir arada bulunacak. Proje kapsamında hazırlanan Müzik Atölyesinde Ocak ayında vurmalı çalgılar kursu başlayacak. 
“VI. Dini Yayınlar Kongresi” 29 Kasım’da başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından altıncısı düzenlenecek “VI. Dini Yayınlar Kongresi” 29 Kasım 2013 Cuma günü İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde başlayacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşecek ve üç gün sürecek kongrenin ana teması “İslam-Sanat ve Estetik” olarak belirlendi.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen kongrede, yayıncılık alanındaki gelişmeleri takip etmek, yayın hizmetleri için kısa, orta ve uzun vadede hedefler ve yeni projeler oluşturmak, konunun uzmanlarından istifade etmek, kendi bilgi ve tecrübelerimizi özel sektör ile paylaşarak dini yayıncılık alanındaki gelişmelere katkı sağlamak hedefleniyor.

19 Kasım 2013 Salı

TENİS SOKAKLARA İNDİ

Türkiye Tenis Federasyonu, Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) sponsorluğunda geçen yıl 78 il ve 240 ilçede 37 bin 500 tenis severin katılımıyla gerçekleştirdiği "Sokak Tenisi" etkinliğini bu yılda tüm Ülkemizde ve Niğde’de düzenlendi.
Türkiye Ekonomi Bankası Niğde Müdürü Erhan Dursun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven, Öğretmenevi Müdürü  Mustafa Vural, Tenis İl temsilcisi Süleyman Kestek, Tenis antrenörü İbrahim Güçlü, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Sporcular ve Niğde halkı katıldı. Öğretmenevi Bahçesi önünde kurulan tenis kortlarında öğrenciler ve vatandaşlar kurulan kortlarla tenis oynadılar.

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Türkiye Ekonomi Bankası Niğde Müdürü Erhan Dursun ile tenis sporu yaparak katılımcılara örnek oldu. İl Müdürü Turhan; tenis sporunun gelişmesi için yapılan faaliyetin önemine değinirken düzenlemekteki amacımız, Türkiye'de tenis sporunu başta ilköğretim öğrencileri olmak üzere toplumun her kesimine sevdirmek olduğunu belirten Turhan bütün halkımızın spor yapması için uğraş verdiklerini söyledi.
AK PARTİ DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI





      AK Parti Niğde İl Teşkilatında, seçimlerde aday olacaklar için temayül yoklaması cumartesi günü gerçekleşti.

    13 adayın yarıştığı temayül yoklamasında Merkez ilçe ile birlikte Çiftlik, Ulukışla, Altunhisar, Çamardı ve Bor teşkilatının katılımlarıyla gerçekleşecek olan temayüle ilçelerde ilçe yönetim asil üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, belediye başkanları, belde başkanları, mahalle başkanları, il genel meclisi üyeleri ve sadece ilçelerdeki belediye meclis üyeleri oy kullandı..
    Niğde Belediyesi başkanlığı Ak Parti aday adaylarının temayül seçimlerinin 16 Kasım günü saat 10.00 ile 15.00 arasında Hüdavent Hatun sosyal tesislerinde yapıldı. Belde başkanları ve mahalle başkanları da yine belediye başkan adayının belirlenmesinde oy kullandı.
 
 YAŞLI KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU 

     Çamardı İlçesi Bademdere Beldesi Bahçeli Mahallesinde oturan yaşı kadının ölüsü komşular tarafından bulundu.
     üç çocuk annesi G. CİLA (84)' nın ölüsü, kendisine aşure getiren komşuları tarafından bulunmuştur.
    verilen bilgiye göre ; G.CİLA' nın 3-4 gün önce öldüğü sanılıyor. Cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp'a gönderildiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜNE MALZEME YARDIMI YAPILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan İşitme engeliler spor kulübüne malzeme yardımı yaptı. İl Müdürü Harun Turhan; İlimizde sporun gelişmesi kalkınması, yetenekli ve kabiliyetli sporcuların keşfedilerek ortaya çıkarılması, gençlerin boş zamanlarını spor yaparak faydalı bir şekilde değerlendirmesi ve kar amacı güdülmeksizin İlimizde ekonomik sıkıntı içerisinde olan spor kulüplerine imkânlarımız dâhilinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
İşitme Engelliler Spor kulübüne verilen malzemelere sponsor olan Organize Sanayi Başkanı ve Ultaş İplik fabrikası Genel Müdürü Mustafa Altunbaş’a teşekkür eden İl Müdürü Turhan; Maddi sıkıntı çeken spor kulüplerine malzeme yardımında örnek olan Ultaş İplik fabrikası gibi diğer fabrika ve sivil toplum örgütleri yöneticilerine de seslenerek bu yardımların çoğalmasını istedi.
İlimizi işitme engelliler Futbol 1. Ligi 3. Grupta temsil eden İşitme Engelliler spor kulübü Başkanı Hasan Kılıç, Başkan yardımcısı Azmi Orhan ve antrenörleri Mehmet Yıldırım da Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ultaş İplik fabrikası Genel Müdürü Mustafa Altunbaş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.