27 Temmuz 2014 Pazar

Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ'ın
BAYRAMI MESAJI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, gönüller arasında köprülerin kurulup, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının coştuğu, hoşgörü duygusunun hakim olduğu bir Ramazan Bayramını daha birlikte kutlamanın engin sevincini yaşıyoruz.

Birlik ve beraberlik duygusunun gelişmesine, karşılıklı güven ortamının güçlenmesine vesile olan bayramımızın,  tüm Dünyaya, Ülkemize ve İlimize güzellikler, mutluluklar getirmesini diler, tüm hemşehrilerimin bayramını kutlar; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


                Necmeddin KILIÇ

                Vali
Çamardı Kaymakam Mustafa SERİN’in
 Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

        Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, gönüller arasında köprülerin kurulup, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının coştuğu, hoşgörü duygusunun hakim olduğu bir Ramazan Bayramını birlikte kutlamanın engin sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik duygusunun gelişmesine, karşılıklı güven ortamının güçlenmesine vesile olan Ramazan Bayramımızın, tüm dünyaya, ülkemize,ilimize ve özellikle de Çamardı İlçemize mutluluklar getirmesini diler; aziz milletimizin ve tüm Çamardılı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını kutlar;  selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

          Mustafa SERİN

        Çamardı Kaymakamı

26 Temmuz 2014 Cumartesi


Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayip Erdoğan'a Niğde'den Destek Bağışı
Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayip Erdoğan’a bir destekte Niğde'den geldi.


Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı çerçevesinde açılmış olan hesabına Niğde'den yapılan bağış yoğun katılımla gerçekleştirildi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Başkanı Emrah Özdemir'in de katıldığı Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan destek bağışına çok sayıda Niğdelide destek verdi.Niğde'de AK Parti teşkilatı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve çok sayıda vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı çerçevesinde açılmış olan hesabına bağışta bulundu.
Niğde'de Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan'a destek bağışı yoğun ilgi gördü.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde AK Parti İl teşkilatı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan'a destek bağışında bulunmak için Niğde Ziraat Bankası önünde toplandı. Yoğun katılımın sağlandığı destek hareketine öncülük eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir katılımcılara ve desteklerini esirgemeyen Niğdelilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Memur-Sen'den Gazze'ye Yardım Kampanyası
Niğde Memur-Sen il temsilciliği Memur-Sen Konfederasyona bağlı 11 iş kolunun İl Temsilcileriyle Eğitim-Bir-Sen Hizmet binasında toplanarak gündeme ilişkin konuları istişare ettiler.
İstişare toplantısından sonra Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan yaptığı açıklamada; Gazze’de her geçen saat bilançonun daha da ağırlaştığını ifade ederek, “Gazze’de insanlık ölüyor. Geçmişte yapılan hiçbir savaşta çocuklar bu derece hedefe konulmadı. Katil devlet İsrail, çocukları hedef alıyor. Bu zulüm karşısında bizler elimizle hareket edelim, gücü yetmeyen diliyle, buna da gücü yetmeyen kalben buğz etsin. İş dünyası, STK’lar, sendikalar buğz etmekle yetinemezler. Buğz etmek bunlar için acziyettir, bunlar birincisini ve ikincisini hayata geçirmek zorundalar” diye konuştu.
Gazze için Memur-Sen olarak yeni bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Orhan; “Terör devleti İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar aralıksız sürerken Konfederasyona bağlı 11 sendika ve tüm teşkilatın desteğiyle Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıyoruz.
Kampanyaya ek olarak Memur-Sen Gazze'ye başkanlardan oluşan bir ekip gönderme kararı aldı. Dışişleri bakanlığı izin verdiği takdirde Gazze'de yaşanan dramı yerinde gözleyecek ekibe;
a- Şifa ekibi (Doktor, hemşire, ilk yardım ekibi)
b- Rehabilitasyon ekibi (İmam, öğretmen, sosyal danışman)
c- Teknik Personel (Su, elektirik teknisyeni)

eşlik edecek…

Bayramdan sonra ise Memur-Sen alanlara inecek. Gazze'ye destek için organize edeceğimiz mitinge yüz binlerin katılımını sağlayacağız." dedi.  

İl GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİMİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yönetim kadrosu iftar yemeğinde bir araya geldi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vahap Erol, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem İğdeli, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kurtuluş Çelik, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Solak ve İdari ve Mali İşler Şube Müdür Vekili Şeref Çakmak ile eşleri ve çocuklarıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan İl Müdürü Murat Türkmen; “İl Müdürlüğümüz yönetim kadrosu olarak Mübarek ramazan ayında ailelerimizle birlikte iftar yapmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının yardımlaşma, paylaşma, buluşma, kardeşlik ve dostluk bereketinden birlikte istifade ediyoruz” dedi.

 Dut FidanlarıToprakla Buluşacak
Geleneksel Ağaç Türlerimizden Dut İçin “Dut Eylem Planı” Uygulamaya Geçiyor…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu sosyal maksatlı ağaçlandırma eylem planlarına bir yenisini daha ekledi. 2014-2016 dönemini kapsayacak geleneksel ağaç türlerimizden dut için hazırlanan “Dut Eylem Planı” uygulamaya geçiyor. Eylem planı kapsamında 3 milyon dut fidanı toprakla buluşacak.
2014-2016 Yılları Arasında Uygulanacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tabi kaynaklar açısından değer taşıyan orman ürünlerinin üretimiyle ilgilenen kişilere yol göstermek maksadıyla başlatmış olduğu ceviz, badem, kestane, salep, trüf mantarı, sakız ağacı “Eylem Planları”na ilaveten 2014-2016 dönemini kapsayacak Dut Eylem Planını da hayata geçirdi. Sosyal maksatlı ağaçlandırma anlayışı ve uygulamaları doğrultusunda hayata geçirilen proje ile elverişli yetiştirme alanlarında 3 milyon dut fidanı toprakla buluşturulacak.
Verimi Düşük Arazilerin Değerlendirilmesine Olanak Sağlıyor
Kuzey yarım kürenin genellikle ılıman ve subtropik bölgelerinde yetiştirilen dutun, ülkemizde hemen her ilde üretimi yapılabiliyor. İklim ve toprak istekleri bakımından seçici bir tür olmayan dut, verim değeri düşük arazilerin değerlendirilmesine, yeşillendirilmesine olanak sağlıyor.
“İstihdam ve Gelir Artışı Sağlayacağız”
3 yıl uygulanmak üzere hazırlanan “Dut Eylem Planı” ile uygun mekanlarda ve elverişli yetiştirme muhitlerinde belirli bir plan ve program dahilinde dut fidanları dikileceğinin altını çizen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Ülkemizde meyve veren dut ağacı sayısı her yıl azalıyor. Dut ağacının sayısını artırmak, ücretsiz dut fidanları dağıtmak suretiyle vatandaşlarımızın dut ağacına ilgisini canlandırmayı hedefliyoruz. Diğer yandan yetiştirilen dut ağaçlarının ipekböcekçiliği, kozmetik, ilaç ve tekstil gibi önemli sanayi kollarında kullanılmasıyla vatandaşlarımıza istihdam ve gelir artışı sağlayacağız” dedi.
Pek Çok Hastalığa İyi Geliyor
Havaların ısınmadan tomurcuklarını sürmeye başlamadığını ve bu yüzden dut ağacının aklı ve sabrı sembolize ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Antioksidan özelik taşıyan dut, ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliklerinin yanında ağız yaraları, boğaz hastalıkları, diş ağrısı, mide ve bağırsak iltihapları, egzama gibi pek çok hastalığa da iyi geliyor. Dolayısıyla tüketici tercihleri gün geçtikçe dut lehine artıyor” diye konuştu.
“Ana Gayemiz Daha Müreffeh Bir Hayat Sunabilmek”
Yürütülen faaliyetlerin ana gayesinin bütün vatandaşlara daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir hayat sunabilmek olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Ağaçlandırma faaliyetlerimizi yürütürken, sadece orman varlığımızı artırmayı değil, başta kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, ekonomik gelirde de artış sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

25 Temmuz 2014 Cuma




     ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
Çamardı Şehidini Dualar ve Tekbirler İle Uğurladı
 Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde, Suriye sınırından Ceylanpınar’a girmek isteyen silahlı bir grup ile asker arasında çıkan çatışmada yaralanan, İlçemiz Burç Köyünden Piyade Er Berat Sağırkaya kaldırıldığı hastanede şehit düştü.
Helikopter ile Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’ne getirilen Piyade Er Berat Sağırkaya’nın cenazesi ilk olarak Çamardı İlçesi Burç Köyündeki baba ocağına götürüldü. Şehit için helallik alınmasının ardından Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu köy mezarlığına getirildi. Niğde Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR’ın kıldırdığı cenaze namazının akabinde şehit Berat Sağırkaya düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.
Şehit Piyade Er Berat Sağırkaya’nın cenazesine; İçişleri Bakan Yardımcısı Osman GÜNEŞ, Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim TÜRKOĞLU ve Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ, CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK, Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Bahadır KÖSE, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık BORAN, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk NAYIR, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT, Çamardı Kaymakamı Mustafa SERİN, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl ve İlçedeki daire amirleri, Askeri ve mülki erkan ile tüm Çamardı halkı olmak üzere binlerce kişi katıldı.
Kaymakam SERİN, “Yaşanan bu üzücü olayda şehit düşerek hayatını kaybeden Piyade Erimiz Berat Sağırkaya’ya Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Tüm Halkımızın Başı sağ olsun” şeklinde taziyede bulundu.
24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı Mesajı 

Ülkemizde maalesef bir dönem basına sansür uygulaması olmuş ve 24 Temmuz 1908 tarihinde bu uygulamaya son verilmiştir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basının özgür olması son derece önem taşımaktadır. Basın, ancak bu sayede halka tarafsız ve doğru bilgiyi ulaştırabilir. Değerli basınımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutluyorum
Rıdvan YEŞİLDAL
Şube Başkanı
YENİ KAYMAKAM GÖREVE BAŞLADI

     YENİ ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MUSTAFA SERİN GÖREVE BAŞLADI    

     İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 24.06.2014 tarihli yazısı ve 99. Dönem Kaymakamlara ilişkin Bakanlık Makamının 23.06.2014 tarihli onayı ile Çamardı İlçesine atanan Kaymakam Mustafa SERİN 07.07.2014 Pazartesi günü görevine başladı.

24 Temmuz 2014 Perşembe

NİĞDE İL GELİŞME PLANI (NİGEP)
EĞİTİM  İHTİSAS KOMİSYONU ALTINCI TOPLANTISI YAPILDI


Eğitim İhtisas Komisyonu dokuzuncu toplantısı Doç. Dr. Emre ÜNAL koordinatörlüğünde, Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Melek ULUSOY’un ve komisyon üyelerinin katılımıyla Niğde Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Doç. Dr. Emre ÜNAL’ın gündem maddelerini sunması ile başlayan toplantıda Eğitim İhtisas Komisyonu tarafından, daha önceki toplantıda belirlenen içeriğe uygun olarak ilin mevcut durumunu ortaya koymak için toplanan veriler komisyon üyelerine sunuldu. Bir toplumun kalkınması için gerekli olan insan gücünün eğitimi, örgün ve yaygın eğitim sistemleriyle doğrudan bağlantılıdır. Bilgi çağı olarak adlandırılan 21. yüzyılda eğitim, değişimin ve dönüşümün en temel aktörü haline gelmiştir. Toplantıda, Niğde’de eğitimin niteliğiyle ve niceliğiyle ilgili sürdürülebilir iyileştirmeleri sağlamak amacıyla;  öğretmen ile öğrenci arasındaki karşılıklı ilişkilerin arttırılması,  çocuk gelişiminin ortaya çıkardığı ihtiyaçların en etkin şekilde giderilmesi, eğitsel ilişkinin meydana geldiği okul ve çevre ortamlarının iyileştirilmesi konularında belirlenen stratejik hedefler üzerinde duruldu. Ayrıca; öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarının sağlanması, pedagojik hedeflerin gerçekleştirilmesi, kullanılan eğitim araç ve metotlarının çağın gereklerine göre dizayn edilmesine yönelik öneri ve görüşlere yer verilmiştir.
GIDA DENETİM EKİPLERİ KONTROLLERİ ARTIRDI

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri pastane ve şeker imalathanelerini sıkı bir şekilde kontrol ediyor.
İl genelinde faaliyet gösteren pasta imalathanelerini denetleyen Gıda Denetim ekipleri işyerlerinin genel kurallara uyduğunu saptarken, eksiklikleri tespit edilen işyerlerine de eksiklerin giderilmesi için süre veriyor.
 Denetimlerde işletmeler tepeden tırnağa denetlenirken, Gıda Mevzuatına uygun hareket etmeyen, halkın sağlığı ile oynayan işletmelere gerekli cezai işlem uygulanıyor.
 Yapılan denetimlerde tezgahların ve personelin temizliğine, eldiven, bone ve önlük takıp takmadıklarına bakılırken, imalathanelerin genel hijyen kuralları, hammaddelerin muhafaza biçimleri ile kullanılan aparatların temizliği de titiz bir şekilde kontrol ediliyor. Ayrıca gıda üretiminde kullanılan hammaddelerin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsatlı olup olmadığına ve son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğine bakılıyor.


23 Temmuz 2014 Çarşamba

AK Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi, Şanlıurfa’da şehit düşen
  Berat Sağırkaya için bir taziye mesajı yayınladı.
“Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, sınırı yasadışı geçmeye çalışan kaçakçı grupla askerlerimiz arasında çıkan çatışmada yaralanan Çamardılı kardeşimiz Berat Sağırkaya tedavi gördüğü hastanede maalesef şehit olmuştur.

Kaçakçılıkla mücadele esnasında gerçekleşen bu melun saldırıyı kınarken, ahirete intikal eden şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”
ALADAĞLAR ZİRVE TIRMANIŞLARI VE DAĞ GEÇİŞİ FAALİYETİ 05 - 15 TEMMUZ 2014  TARİHLERİ ARASINDA BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Niğde Dağcılık il Temsilcisi Yusuf Biltekin bilgi verdi ; Türkiye Dağcılık Federasyonunun 05 - 15 Temmuz 2014 tarihlerinde Aladağlarda düzenlemiş olduğu faaliyet 8 zirve tırmanışının ardından Kokorot vadisi, Acısu - Acıman Yaylası üzerinden Kapuzbaşı Şelalelerinde son buldu. Faaliyetlerde  Korkut GÜVEN, Yusuf BİLTEKİN, Mustafa KIZILTAŞ, Ahmet TAŞÇI ve Murat GENÇ görev aldılar. Her bir zirveye 20 ile 33 arasında sporcunun tırmanış gerçekleştirdiği zirvelerinin tırmanışları klasik rotalarından yapılmış oldu. Faaliyetlerimize olan desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürümüz Harun TURHAN’a teşekkür ediyorum dedi.
Büyük Demirkazık  : 3757 m.
Küçük Demirkazık  : 3425 m.
YıldızBaşı                : 3430 m.
Alaca ( Lorut )         : 3588 m.
Gürtepe                   : 3625 m.
Cebelbaşı                 : 3474 m.
Küçül Cebel             : 3250 m.
Küçük Cebel2          : 3270 m.
Lahitkaya                  : 3150 m.
Vay Vay                    : 3565 m. 


22 Temmuz 2014 Salı

BAŞSAĞLIĞI




Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi, Suriye sınır bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Niğde'nin Çamardı İlçesi Burç köyünden Berat Sağırkaya’nın şehadeti dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Özdemir mesajında;
‘’ Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi, Suriye sınır bölgesinde çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan, ama yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayan Niğde'nin Çamardı İlçesi Burç köyünden Berat Sağırkaya’nın şehadetini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Başta şehidimizin ailesi ve sevenleri olmak üzere, tüm milletimize başsağlığı diliyorum’’ dedi


ÇAMARDI ŞEHİDİNE AĞLIYOR

ŞANLIURFA CEYLANPINAR DA ŞEHİT OLAN ER BERAT SAĞIRKAYA’NIN  CENAZESİ ASKERİ HELİKOPTER İLE ÇAMARDI İLÇESİNE GETİRİLECEK

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'ın ilçesinde Suriye sınırından geçiş yapmak isteyen grupla çıkan çatışmada yaralandıktan sonra helikopterle Gaziantep'e götürülen Berat Sağırkaya şehit oldu..
Çatışmada ağır yaralanarak helikopterle Gaziantep'e götürülen asker Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Acı haber Niğde’ye yasa boğdu.
Şehit askerin cenazesi, Çamardı ilçesi Burç köyünde toprağa verilecek.

20 Temmuz 2014 Pazar

NİĞDE ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN  TOPLANTI YAPILDI
                                                                                                    
Niğde'ye ikinci bir Arıtma Tesisinin yapılma çalışması için Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve DSİ Atıksu Daire Başkanı Mehmet Erta Taşkınsoy'dan oluşan heyet Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile Valilik toplantı salonunda bir araya geldi.
DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun’da yaptığı açıklamada: "Sayın Bakanımızın en son yapılan Bakanlık Koordinasyon Toplantısından bize ve Sayın Valimize verilen talimatlar doğrultusunda Niğde'ye geldik. 2 yıl önce Akkaya barajını tip çamurunu temizledik hem de barajdaki bütün üniteleri yeniden bakım ve onarım kapsamında elden geçirdik ve yeniledik. Bu çerçeveden Niğde atık su tesisinden barajımıza ulaşmakta olan suların niteliğinin ne olduğu tesisin geçen süre zarfında ne durumda olduğu yapılabilecek iş ve işlemleri neler olduğunu yerinden incelenip değerlendirilip yapması gerekenleri DSİ tarafından ele alınması talimatı olmuştur. Dolayısıyla bizde DSİ’nin Genel Müdürlüğümüzdeki ilgili Daire Başkanlığı olan Atık Su Daire Başkanımız ve Bölge Müdürlüğümüz heyetiyle beraber Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz bunları değerlendireceğiz. Yerinde de incelemeler yapacağız. Konuyu Bakanımıza arz edeceğiz. Yapılması gereken neyse Niğde’mizin atıksularının temizliği ile ilgili yapılması gereken işlemleri yürütmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da toplantıda yaptığı konuşmasında; "Niğde Belediyemize ait arıtma tesisinin yetersiz olduğu gerekçesiyle ikinci bir arıtma tesisi yapılmasıyla ilgili Bakanlığımızın da talimatı doğrultusunda DSİ Bölge Müdürlüğü Niğde’ye geldi. İnşallah önümüzdeki süreçte Niğde'miz yeni bir arıtma tesisine kavuşarak Akkaya barajının sorunundan sıkıntısından kurtulmuş olacak ümidindeyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığına, DSİ Bölge Müdürlüğüne ve Sayın Valimizin katkılarından ve desteklerinden dolayı bizler teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın  Prof. Dr.  Veysel Eroğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği alanında uzman çok kıymetli Devlet Adamlarından birisi olduğunu ifade eden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’da; "Böyle Kıymetli Devlet Adamının Niğde'ye olan sevgisi de bizim için çok önemlidir. Değerli Bakanımızın Niğde'ye olan sevgisini biliyoruz. Yıllardır şahidiyiz. İlimize yapılan DSİ yatırımları oldukça yüksek miktardadır ve etkilidir.
Bu meyanda Değerli Bakanımızın şahsında DSİ Teşkilatına  bu güne kadar yaptığı güzel hizmetler ve  işlerden dolayı Niğdeliler olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Kıymetli Bakanımız fevkalade ince bir anlayış ile ihtiyacımız olan ikinci arıtma tesisini, Niğde'nin atık sularını arıtıp Akkaya'ya berrak ve temiz su olarak vermeye yarayacak olan ikinci bir arıtma su tesisinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılma talimatını 3 Temmuz günü verdi. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda DSİ Genel Müdürlüğünden yetkililerin katılımıyla Konya DSİ Müdürünün riyasetinde bir heyet konuyu çalışmak üzere İlimize geldi ve bugün çalışmalara başlıyoruz. İnşallah hayırlarla biter" diye konuştu.
Çiftlik SYDV Ev Yapım Ve Onarım Projesiyle İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yüzünü Güldürüyor

    Niğde ili Çiftlik  İlçesi Kaymakamı  Mustafa DİNÇ ’in Başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde ilçe merkezi, bağlı köy ve kasabalarında fakir ve barınmaya ihtiyacı olan vatandaşlar barınma ihtiyaçlarında sıkıntılar yaşadıkları tespit edilmiştir.

Mevcut koşullarda birçok vatandaşın yeni ev yada ev tadilatı konusunda zaruret içerisinde oldukları görülmüştür. Bu kapsamda bu vatandaşlar arasından ilk etapta acil nitelikte olarak belirlenen aileler  için 2013 yılı sonbaharında proje hazırlanmıştır. Bu proje kapsamında belirlenen vatandaşlara  2014 yılı itibariyle ev yapım çalışmalarına başlanmıştır. Temmuz ayı içerisinde sonuçlanan yapım ve onarım çalışmaları sonucunda 2 vatandaşın  ev yapımı tamamlanarak anahtarları teslim edilmiştir. Aynı zamanda ev onarım çalışmaları kapsamında 6 vatandaşın evleri onarılmış bulunmaktadır. Yine bu çalışma kapsamında 3 vatandaşın da   Ağustos ayı içerisinde ev onarım çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

17 Temmuz 2014 Perşembe

Ak Parti Niğde Teşkilatı Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına başladı

Niğde Merkez, ilçe, kasaba ve köylerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sürdüren Ak Parti teşkilatı, dün Çiftlik İlçe teşkilatı ile iftarda bir araya geldi ve iftardan sonra vatandaşlarla sohbet etti.
Ak Parti İl Başkanı, Çiftlik İlçe Başkanı, Çiftlik koordinatörleri ve teşkilatın bulunduğu programda vatandaşlarla sohbet eden İl Başkanı Özdemir şu ifadelerde bulundu:
‘’Halkımız ilk defa kendi oylarıyla Cumhurbaşkanını seçecek. 10 Ağustos bu açıdan bir milat olacaktır. Türkiye birçok seçim gördü, ancak 10 Ağustos daha farklı ve daha önemli olacak. 12 yılda ülkemize çağ atlatan , ülkemizin büyümesini sağlayan Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimine Milletin Adamı olarak katılmaktadır. Milletimiz kendi adayına, kendi geleceğine 10 Ağustosta sahip çıkacak ve Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Sizler bunun bilincindesiniz’’ dedi.
‘Cumhurbaşkanı olursa Ak Parti’nin durumu ne olur, daha önceki partilerde olduğu gibi dağılır mı ‘ diye yöneltilen sorulara ise Özdemir şöyle yanıt verdi:
‘’Bizim şuanki gündemimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak seçmektir. Hiçbir endişeniz olmasın, Ak Parti gücünden hiçbirşey kaybetmeyecek, ülkemize hizmet etmeye, güçlü Türkiye yolunda öncülük etmeye devam edecektir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Seçim çalışmalarımızda hangi partili olursa olsun bu ülkenin geleceğini düşünen herkesten oy isteyeceğiz. Vatandaşımızın sağduyusu ve öngörüsü bizim için çok önemlidir. Görüştüğümüz herkesin ortak kanaati %50’nin üzerinde çok rahat oy alacağı ve 1.turda Cumhurbaşkanı seçileceği yönündedir. Kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye artık eskisinden çok daha farklı olacak, bunu sizlerin o güçlü desteği ile Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştiriyor. 10 Ağustos Türkiye için yeni bir dönüm noktası olacak’’ dedi.


15 Temmuz 2014 Salı

Başsavcı Ahmet Tekne'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet Tekne'ye, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 2014 yaz kararnamesinde 2 bin 224 savcı ve hakimin yeri değiştirilmişti. Kararname sonrasında Amasya Cumhuriyet Savcısı Ahmet Tekne Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştı.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ile birlikte Niğde'de görevine yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar dilediler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'na, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ve AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir'e teşekkür etti.
CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKÇIL’A VEDA YEMEĞİ

Niğde’den Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl için Valiliğimizce veda yemeği düzenlendi.
Niğde Polis Evinde düzenlenen geceye Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç Hanımefendi’nin yanı sıra, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır ve eşi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve eşi, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Uğurlu ve eşi, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve eşi, Askerlik Şb. Bşk. Pers. Albay Kadir Okyay, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Hacı İbrahim Türkoğlu, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ve eşleri, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve eşi, Kurum Müdürleri ve eşleri katıldı.
Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; “Çok değerli Cumhuriyet Başsavcımız Hayreddin Beyin gayretleriyle ve özünde taşıdığı değerleriyle kurumlar arasındaki işbirliğinin zirveye çıkmasında civar illerinin de olmasında hatta ve hatta Cumhuriyet tarihinde örnek sayılabilecek bir çalışmanın ürünlerini ortaya çıkarmada çok etkili olduğunu düşünüyorum. Başsavcımız hukuk bilgisi olarak fevkalade doludur. Yönetim bilgisi olarak fevkalade doludur. Adaleti temin etme noktasındaki hassasiyetleri açıktır. Kurumlar arasındaki diyaloğu zirveye taşımadaki gayreti oldukça açıktır. Kendisi ile Niğde çok şey kazandı. Niğde Adliyesi çok şey kazandı. Ben şahidim ki Niğde Adliyesindeki herkesin teker teker derdi onun derdidir. Kendine dert edinir, onu çözmeden rahatlamazdı. Kendisinden çok razıyız bize hakkını helal etsin bizden yana da helal olsun. Kendilerinin öylesine doğrudan kendiişleri olmasa da hukukun üstünlüğü, kamu düzeninin sağlanması noktasında da gerektiği zaman risk almaktan çekinmeyen bir yapısı vardı. İnşallah kendilerini daha üst görevlerde, adalet teşkilatımızın en kilit yerlerinde görürüz. Yakın gelecekte göreceğimizi umut ediyoruz. Ailenizle birlikte size mutlu bir yaşam diliyor saygılar sunuyorum.” dedi. 
SPOR TIRI NİĞDE’DE 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) işbirliğinde hazırlanan “Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” projesi kapsamında 42 ili dolaşacak olan “Haydi Spor Yapalım TIR’ı Niğde’ye geldi.

5 Şubat Sentetik Çim Saha ya kurulan Spor tırını Niğde Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN sporcularla sohbet ettikten sonra “Haydi Spor Yapalım TIR’ını gezdi.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği spor tırı için İl Müdürü Harun TURHAN; sporun çocukların sağlıklı yaşamaları ayrıca zihinsel ve bedensel gelişmeleri için böyle sportif faaliyetler içerisinde bulunmaları gerekiyor. Çünkü biz, bedenen ve zihnen gelişmiş gençlere gelecekte ihtiyaç duyacağız. O bakımdan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerimizin, çocuklarımızın gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında başlattığı 42 ilde uyguladığı ve bir ayağını da Niğde’yi seçtiği bu organizasyon nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz’ dedi.

Konuşmaların ardından İl Müdürü Harun TURHAN, Şube Müdürleri İl Müdürlüğü personeli ve tüm katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
ŞAMPİYONLAR KAYMAKAMI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ 

NİĞDE İLİ ALTUNHİSAR İLÇESİNİN  TÜRKİYE WUSHU ŞAMPİYONLARI KAYMAKAM YEŞİLTAŞ’I ZİYARET ETTİ
Türkiye Wushu Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Wushu (Budokaido Kyokushin) Türkiye şampiyonası Ordu İli Vali Kemal YAZICIOĞLU Spor Salonu'nda 23 – 26 Haziran 2014 tarihlerinde yapıldı.

Altunhisarlı sporculardan Safiye DURUKAN 25 kg'da Türkiye Şampiyonu, Hafize DURUKAN 40 kg'da Türkiye Şampiyonu, Kevser Nur PALA 35 kg'da Türkiye 2.'si, Hatice KALENCİK +65 kg'da Türkiye 2.'si, Melek HANÇERLİ 55 kg.'da Türkiye 2. si, Ramazan ÜNAL 70 kg.'da Türkiye 3.'sü oldu.


Sporcular Kaymakam Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ'ı  ziyaretine gelerek kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.  Altunhisar Kaymakamıda yaptığı açıklamada, Wushu sporcularına desteklerinin süreceğini söyledi ve sporcuları tek tek tebrik etti.
 ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI İLÇEYE VEDA ETTİ


Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU’na Çamardı İlçesinde görev süresinin bitmesi nedeniyle veda yemeği düzenlendi.

Çamardı İlçedeki görev süresinin dolması nedeniyle Kaymakam ÖMEROĞLU’na 01.07.2014 Salı günü Dokuzgöz Alabalık Tesisinde veda yemeği düzenlendi. Hem iftar hem veda yemeği olan programa başta Kaymakam ÖMEROĞLU olmak üzere, Cumhuriyet Savcıları Saliha Safa EKTİ ve Abdulhamit DURGUT ve eşleri , Hakim Cüneyt AZAP, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, İl Genel Meclis Üyleri Gafur KARACA ve Ünal PINAR, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile personeller, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve davetliler katıldı.
Düzenlenen yemeğin ardından konuşma yapan Kaymakam ÖMEROĞLU, görev yaptığı süre içerisinde Çamardı İlçesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını, bunları yaparken de tüm personellerin ve muhtarların desteği ile birlikte yaptığını ifade ederek, herkese teşekkür etti. Cumhuriyet Savcısı Saliha Safa EKTİ , Kaymakam ÖMEROĞLU’na teşekkür plaketi takdim etti. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.

Hafta içinde Kaymakam Yakup ÖMEROĞLU ile daire amirleri , personel ve vatandaşlar Hükümet konağı önünde vedalaştılar. Ve Kaymakam ÖMEROĞLU ilçeye veda etti.

12 Temmuz 2014 Cumartesi

TÜRKSAT 4A HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR !

14 Şubat 2014 tarihinde uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla birlikte hizmet vermeye başlamıştır. 14 Temmuz 2014 tarihini 15 Temmuz 2014’e bağlayan gece yarısı, uydularımızdaki televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişiklikleri yapılacaktır.

11 Temmuz 2014 Cuma

Dünya Nüfus Günü, 2014
TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir KARAKUŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,
Gençlere yapılacak yatırımlar yarınlara yapılacak yatırımlardır,
Ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, yarınlarımızın en büyük güvencesidir. Onların bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı bireyler olmaları için yapılan her bir yatırım, ülkemizin geleceği için yapılmış yatırımlardır.Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirlenmekte ve bu temaya ilişkin farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. UNFPA, 2014 yılı temasını “Gençlere yapılacak yatırımlar yarınlara yapılacak yatırımlardır” olarak belirlemiştir.
Avrupa’da en genç nüfusa sahip ülke Türkiye,              
TÜİK tarafından ADNKS 2012 yılı sonuçları temel alınarak üretilen nüfus projeksiyonlarına göre 2023 yılında çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki payının %21,2, genç nüfusun ise %15,1 olacağı öngörülmektedir. Projeksiyon sonuçlarına göre 2023 yılında genç nüfusun en fazla ve en az olduğu il sıralamasının değişmeyeceği tahmin edilmektedir.
Yükseköğretimde net okullaşma oranı 2012/’13 öğretim yılında %38,5’e yükseldi,
Ortaöğretimde net okullaşma oranı 2012/’13 öğretim yılında %70,1 iken, 2013/’14 öğretim yılında 6,6 puan artarak %76,7’e ulaştı.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin %2’si sanatla ilgili bölümleri seçti,
Türkiye’de 2012/’13 öğretim yılında, üniversitelerin sanatla ilgili bölümlerini tercih eden öğrencilerin %16,2’si uygulamalı sanatlar, %16,1’i müzik, %14,7’si iç mimarlık, %11,8’i sahne ve görüntü sanatları bölümlerini seçti.
Genç işsizlik oranı %18,7 oldu,
Türkiye genelinde işsizlik oranı 2013 yılında %9,7 oldu. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 2012 yılında %17,5 iken 2013 yılında %18,7 olarak gerçekleşti. Genç işsizlik oranının erkeklerde %17, kadınlarda ise %21,9 olduğu görüldü. Tarım dışı işsizlik oranı Türkiye genelinde 2013 yılında %12 oldu..
Gençlerin %47,8’i hizmet sektöründe istihdam edildi,
Sektöre göre istihdam edilenlerin oranı incelendiğinde, Türkiye genelinde 2013 yılında hizmet sektöründe istihdam edilenlerin oranı %50, sanayi sektöründe istihdam edilenlerin oranı %26,4, tarım sektöründe istihdam edilenlerin oranı ise %23,6 oldu.
Gençlerde internet kullanım oranı %68,7 ,
Gençlerin %83,9’u gelecekten umutlu olduğunu söyledi,
Umutlu olduğunu beyan eden gençlerin en yüksek oranda olduğu il %93,9 ile Kırıkkale iken en düşük oranda olduğu il %65,5 ile Yalova oldu.
Gençlerin %65,1’i mutlu olduğunu beyan etti,
Türkiye genelinde 2013 yılında mutlu olduğunu belirten genç (18-24 yaş grubu) erkeklerin oranı %60,9 iken, genç kadınların oranı %69,2 oldu.
Gençlerin boy ortalamaları 168,2 cm, kilo ortalamaları ise 63,2 kg’dir,
Genç (15-24 yaş grubu) erkeklerin 2012 yılında boy ortalamaları 173,5 cm iken kilo ortalamaları 68,4 kg’dir. Aynı yaş grubundaki genç kadınların boy ortalamaları ise 162,8 cm iken kilo ortalamaları 58,1 kg’dir.
Gençlerin %14,8’i fazla kilolu, %3,8’i ise obezdir,
Gençlerin %87,3’ü hayatı boyunca hiç alkol kullanmadı,
Gençlerin %77,1’i hayatı boyunca hiç tütün mamulü kullanmadı,


Ramazan'da Esnaf Ziyaretleri Devam Ediyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ramazan Ayında da esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Uzun Ramazan günlerine rağmen enerjisini kaybetmeden hemşerileri ile bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Esnaflarla bir araya gelerek Ramazan ayı tebriklerini sürdüren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, esnaf ziyaretlerini Ramazan Ayında da gerçekleştirerek hemşerilerinin isteklerini dinlemeye devam ediyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ziyaretlerini devam ettirerek esnaf ve vatandaşların Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

10 Temmuz 2014 Perşembe

NAR KÖYE JEOTERMAL SERA KURULUYOR
Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin Niğde İl Özel İdare'si Olarak Nar Köyünde 33 dönüm arazi alacaklarını ifade ederek, Nar Köye Jeotermal Sera kuracaklarını söyledi.





Peşin : “Nar Köyü” sınırları içerisin de Jeotermal seracılık kurulması için arazi satın alınması için karar bağladık. Niğde İl Özel İdaremiz bu konuyla ilgili bir arazi satın almıştı. 13 dönümlük köy tüzel kişiliğine ait bir araziyi satın alacağız. 7 dönümlük özel bir şahıstan 23 dönümde başka bir şahıstan alacağımız arazi üzerine jeotermal seracılık yapacağız orada bulunun yörenin seracılık üzerine yönlenmesini sağlamış olacağız ve ilimizde sera ürünleriyle geçim kaynağını artırmayı hedefleyeceğiz. Bizim için bir zengin kaynak yer almaktadır Nar köyünde sıcak su . Bu suyu sadece iki otel kullanmakta diğer kuyular ise kapalı vaziyette bekletilmektedir. Elimizdeki bu değeri ekonomiye katmak için çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah bu seracılıkla yöre halkına farklı bir gelir kaynağı elde etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bunda başarırız. Suyun özelliği arazinin yapısı seracılığa uygunluğu İl Özel İdaresi tarafından incelendi ve her türlü projeleri hazırlandı” dedi.
HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında % 50 hibeli Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların 8. Etabı uygulanıyor.
  İlimiz müteşebbisleri tarafından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılan başvurular sonrası  bakanlık tarafından kabul edilen 21 Tarımsal Tesis Projesiyle ilgili,  yatırımcılarla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalanmaya başlandı. Sözleşme imzaları 1 Ağustosa kadar devam edecek.
            İlimizde 21 projenin tamamının uygulanmasıyla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Niğde Yatırımcısına 6.713.206 lira hibe desteği ödenecek. Yatırımcı öz sermayesi ile birlikte 13.880.047 liralık yatırım gerçekleşecek.

            Konu ile ilgili bir bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; “İlimizde Meyvecilik, Sebzecilik ve Hayvancılık hızla gelişmektedir. Gelişen bu tarımsal yapıya uygun olarak ilimizde tarıma dayalı sanayiininde gelişmesi gerekiyor. Bakanlığımız Çiftçiler tarafında üretilen ürünleri; depolayacak,  işleyecek ve paketleyecek tarımsal tesislere yatırım tutarının yüzde ellisini hibe etmek suretiyle destekliyor.  Ayrıca gerek işlenen tarımsal ürünlerin katma değerlerinin yüksek olması ve gerek se isdihdam oluşturması bakımından tarımsal sanayinin desteklenmesi gerekmektedir” dedi.
HUZUREVİNDE İFTAR YEMEĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde iftar yemeği düzenlendi.
İftar yemeğine Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Garnizon Komutanı Kd. Albay Fatih DAĞLI, Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Ali Garip ile Kurum müdürleri, huzurevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemeğin ardından Huzurevi sakinleri ve misafirler huzurevi bahçesinde sohbet eden Vali Kılıç, “Yaşlılarımız kendi ailelerine ve çevrelerine faydalı işler yapmışlar ve nihayetinde artık başımızın üstünde tutmamız gereken çok değerli insanlardır. Sizlerin arasında bulunmaktan dolayı mutluyum. Hepinizin sağlıklı ve mutlu bir ramazan geçirmenizi ve bayrama kavuşmanızı temenni ediyorum.” dedi. 

9 Temmuz 2014 Çarşamba


YATILI ERKEK KUR'AN KURSU TEMEL ATMA TÖRENİ

Niğde ili Altunhisar  İlçe Müftülüğü'nün koordinasyonuyla ilçe merkezinde bulunan eski hamamın yerine yapılacak Kur'an Kursu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen organizasyona İlçe Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, Belediye Başkanı Erdal Sarı, İlçe Müftüsü Kadir DEMİRLENK ve çok sayıda vatandaş katıldı.



      KARAYOLLARI TRAFİK GÜVENLİĞİ STRATEJİSİ İLE İLGİLİ BASIN BİLDİRİSİ

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planına göre ülkemizde 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu ölümlerin azaltılması amaçlanmaktadır. Kamuoyunda farkındalığı arttırabilmek adına emniyet kemeri kullanımı konusunda yapılan çalışmalar kapsamında, ülkemiz genelinde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanım düzeylerinin belirlenmesi amacıyla 2013 yılı Eylül ayı içerisinde (81) il merkezi ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri sayımı yapılmıştır. 
İlimizde yapılan emniyet kemeri sayım sonuçları bilimsel yöntemlerle analiz edilerek yapılan değerlendirmede; şehiriçi yollarda, emniyet kemeri takma oranlarının sürücülerde %71, ön koltuk yolcularında  %40 olduğu,  şehirdışı yollarda ise sürücülerin emniyet kemeri takma oranlarının %55, ön koltuk yolcularının %42 olduğu tespit edilmiştir.
Yapılan bilimsel araştırmalar, emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araç içinde meydana gelen ölümleri %45, ağır yaralanmaları %50 oranında azalttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca arka koltukta emniyet kemeri kullanmayan yolcuların yaralanma riskleri ön koltukta oturanlardan iki kat daha fazladır. Emniyet kemeri kullanılmadığında 30 km/saat hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazladır. Emniyet kemeri takmamış kazazedelerin %70’i, 50 km/saatten daha düşük bir hızda yol alırken yaralanmıştır. 50 km/saat hızdaki bir çarpma 4. kattan düşmeyle eşdeğerdir. Emniyet kemeri kullanımı bu olumsuz etkileri asgariye indirmekte son derece etkin bir role sahiptir.
Bütün bu tespitler ışığında, İlimiz genelinde sürücü ve yolcuların seyir halinde emniyet kemeri kullanmalarını sağlamak amacıyla etkin denetimler yapılmaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri açısından yukarıda belirtilen hususlara azami derecede özen göstermeleri, trafik kurallarına uyarak diğer sürücülere de örnek olmaları trafik güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir.  
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Niğde Temcilsicliği
 protokole iftar yemeği verdi
Kuruluşu geçtiğimiz aylarda tamamlanan MÜSİAD Niğde Temcilciliği çalışmalarına başladı ve Niğde protokolüyle iftarda biraraya geldi.
Müsiad binasında verilen iftar yemeğine Müsiad Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ve kurucu üyeleri,
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Ufuk Nayır, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Sekreteri Ali Nebol, İl Özel İdare Başkanı Mahmut Peşin, Spor İl Müdürü Harun Turhan, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Dernekler Müdürü Duran Kara katıldı.
İftar yemeğinin ardından Müsiad’ın şark köşesiyle donatılmış nezih mekanında davetlilere bilgi veren Başkan Hüsamettin Gümüştepe , şu ifadelerde bulundu;
‘’Davetimize icabet eden siz saygıdeğer protokole teşekkür ediyorum. Yakın zamanda Niğde Müsiad’ın kuruluşunu tamamlayarak Niğdemize katkıda bulunabilmek için çalışmalarımıza başladık.’’ dedi.
Müsiad’ın  Türkiye ve Dünya’da toplam 150 temsil noktası bulunduğunu dile getiren Gümüştepe, ülkemize büyük katkıları olan bir kuruluşuz dedi ve şöyle devam etti.
‘’ Müsiad ülkemizin, en itibarlı ve yaygın işadamları derneği olmanın verdiği şeref ve heyecan ile, hedeflerimize yürüyoruz. 1990 yılında kurulan derneğimiz bugün itibariyle Yurtiçinde 78, Yurt dışında da 56 ülkede, 150 temsil noktasına ulaştık. Bu çerçevede, 26-30 Kasım tarihleri arasında, "İşler Değişecek, Dünya Değişecek" sloganıyla gerçekleştireceğimiz, 18.ci IBF Uluslarası İş Forumu ve 15.ci Uluslararası MÜSİAD Fuarı'mız, İSEDAK toplantılarıyla aynı zamanda yer alacak. Fuarımızda, 100 ülkeden, 7.000 yabancı iş adamını ve 200.000 Türk girişimcisini, 100.000 m2'lik alanımızda ağırlayacağız . Bu anlamda çok büyük projelere imza atan bir derneğiz. Niğde’nin ilerlemesine katkıla bulunabilmek için işadamlarımızla biraraya geldik ve üye kayıtlarını hızlandırarak önemli projelere imza atacağız inşallah’’ dedi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve davetliler Müsiad Niğde Şubesinin yerini çok beğendiklerini belirterek, işadamlarının biraraya gelerek şehrin ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunmak için güç birliği oluşturmaları çok önemli ifadelerinde bulundu.
Vali Kılıç; ‘’Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle hareket ederek biraraya gelmeniz Niğdemiz açısından çok güzel bir gelişme. Niğde’nin sanayi ve diğer alanlarda çok büyük kaynakları var. Bu kaynakları iyi değerlendirebilmek içinde projeler yapacak, bu projeleri hayata geçirecek işadamlarımıza da ihtiyaç var. Teşvik edici olmanız ve öncülük edecek olmanız açısından Müsiad’ın kuruluşunu önemsiyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu nezih mekanda sizlerle iftarda birarada olmaktan mutluluk duydum, bunun için tüm Müsiad üyelerine teşekkür ediyorum ‘’ dedi.





TAEKWONDO İL TEMSİLCİSİ VE ANTRENÖRLER VELİLERLE BULUŞTU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı salonunda 06-07-2014 Tarihinde yapılan Taekwondo veli toplantısına, Taekwondo il temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK, Bölge Antrenörleri Turgay ATEŞMEN ve Melek EREN katıldılar; Taekwon-do sporunun faydalarından, Gelecekte başarılı sporcuların kazandırdığı avantajlar, Milli sporcu olmanın yararları, Sporcu, veli, antrenör iletişiminin önemi,Türkiye’de ve Niğde'de Taekwon-do'nun yeri hakkında bilgi verildi.
Turgay ATEŞMEN: Sporcu beslenmesi, sporcunun günlük yaşantısı, eğitim durumu, iletişim, başarıya giden yolları kendi yaşantısından örneklerle anlattı.
Melek EREN; Lisanslı sporcu olmanın faydaları, sporda istikrarlı olmanın başarıya etkileri, yönetimin başarıya etkileri konusunda bilgi verdi.

Toplantı velilerin sorularını ve merak ettiklerini konuları aydınlatma ile sona ermiştir.

YAZ SPOR OKULLARINA  BÜYÜK İLGİ

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğünün toplam 7 tesiste başlattığı yaz spor Okulları çocuk ve gençlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.
 Niğde’ de 5-18 yaş gurubu çocuk ve gençlerin tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için düzenlenen Yaz Spor Okullarına gelen yoğun istekler üzerine kayıt süresi uzatıldı.
 Yaz Spor Okullarında ki eğitim süresince spor branşların da verilen temel eğitimin yanı sıra sporcuların sosyalleşmelerini, paylaşımı ve birlikte her işin altından kalkılabileceğini de öğreniyorlar.Çocuklar burada aldıkları altyapı ile spora ilgisinin artacağı ve yetenekli sporcu yetiştirilmesinde önemli bir adım olarak başlayan ve en büyük ilgiyi gören branşlar arasında Futbol, Taekwondo, Voleybol, Basketbol ve Yüzme yer alıyor. Her yıl binlerce çocuk ve gencin spor yapmasına vesile olan yaz spor okulları çalışma ekibi bu yılda büyük ilgi ve özveri ile çalışmalarına devam ediyor.



7 Temmuz 2014 Pazartesi

KÖRFEZ BÖLGESİ ZEYTİNLİKLERİ KORUMAK İÇİN AYAKLANDI
Ekim ayında şenliklerle zeytin hasadına başlamak için hazırlık yapan Zeytincilik Sektörü, Zeytinlik sahaların enerji ve sanayi yatırımlarına açılmasına imkân tanıyan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında 3573 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın gündeme gelmesi üzerine zeytinliklerini korumak için harekete geçti. Zeytincilik sektörünün tüm kurumları tasarıya karşı çıkarken, tepki için Körfez Bölgesi tek vücut oldu.
Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezi Kuzey Ege’de, Edremit Ticaret Odası’nda bir araya gelen CHP Milletvekilleri, Ayvalık ve Edremit Belediye Başkanları, EZZİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun, Tariş Başkanı Cahit Çetin, UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Selim Kantarcı, Körfez bölgesi ziraat odaları, ticaret odaları başkanları tasarıya karşı olduklarını dile getirdiler ve ortak bildiriye imza attılar.

“Biz geçimini zeytincilikten sağlayan, doğasını koruma endişesi taşıyan aşağıda imzaları bulunan kurum temsilcileri ve kişiler 16.06.2014 tarihinde TBMM Başkanlığı’na, Hükümet tarafından gönderilen Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında 3573 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı kabul etmiyoruz” diyen toplantıya katılan temsilciler, “İlgili kanun altı kez değiştirilmek üzere TBMM gündemine getirilmişse de her defasında oy birliği ile reddedilmiştir. Buna rağmen ısrarla bir kez daha getirilmesini, maksatlı görerek uygun bulmuyoruz” görüşlerine yer verdi.
Zeytincilik sektörünün görüşü bile alınmadan maden lobisinin girişimleri ile hazırlanmış olan tasarının Anayasa ve Uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğunu savunan Zeytincilik sektörü temsilcileri, “Biz bu nedenlerle teklifin geri çekilmesini geçimini zeytincilikten sağlayan on milyon yurttaş adına talep ediyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

08 Temmuz 2014 Salı günü TBMM’de kanunun görüşüleceği komisyonu ziyaret edeceklerini ve tasarının komisyondan geçmemesi için Milletvekillerini bilgilendireceklerini anlatan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emre Uygun, tasarının yasalaşması halinde Türk zeytinciliğinin büyük darbe alacağını kaydetti. 
Ramazan’da doğru beslenmeye dikkat
Uzmanlar sıcak günlere gelen Ramazan’da doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor.
Son yıllarda Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ile beraber gün içerisinde susuzluk daha çok baş gösterir oldu. Her şeyden önce ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirten İtina Gıda Gıda ve Beslenme Uzmanı Fatoş Mangas BıçakçıRamazan ayında mutlaka sahur yapılmasını, iftarda ise başlangıç olarak hurma ve çorbamızı içtikten sonra on dakika ara verilmesini söylüyor. Böyle yaparak hem mide şişkinliklerinin önüne geçilmişolur hem de hızla artan kan şekeri dengelenmiş oluyor.
Ramazan ayında ; yoğurtlu soğuk çorbalar, taze nane karışımlı içecekler örneğin naneli limonata , naneli limonlu karpuz suyu veya az şekerle yapılmış kompostoları yada taze fesleğenli naneli cacıklar sahurda ve iftarda bol bol tüketmek, gün içerisinde bizi daha az susatacaktır.
Oruç tutanların mutlaka sahur yapmaları sağlıklarının korunması açısından önemlidir. Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir. Ancak gün içerisinde aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayıgeciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi; aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile unlu gıdalardan uzak durmasıuygundur.
İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanması 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmesi uygundur. Yine enerji veren ancak kan şekerinin dengeli bir biçimde yükselten besinler ( beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik endeksi yüksek olan gıdalar yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi olan posalı besinler ) tercih edilmelidir.
İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar ( sütlaç, güllaç, muhallebi vb. ) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
Yemekleri hızlı yemekten kaçınmalı , yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yenilmelidir.
Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra birer saat ara ile her seferinde azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmelidir.




LÖSEV, BİNLERCE AİLEYE YARDIM KOLİLERİ ULAŞTIRIYOR!
LÖSEV; Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 16.000’i aşkın lösemili ve kanserli çocuk ve ailesine içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa pek çok ihtiyaç malzemesi bulunan yardım kolileri ulaştıracak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, yardımlaşma duygusunun farklı bir anlam kazandığı Ramazan ayı boyunca tüm ailelerini kucaklayacak ve değerli bağışçıların destekleriyle onları yalnız bırakmayacak.
LÖSEV, TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAKİ AİLELERİYLE
İFTAR YEMEKLERİNDE BULUŞUYOR!
Zorlu bir tedavi sürecinden geçen lösemili çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlarla bir arada olarak moral kazanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen iftar yemekleri de yine Ramazan ayı içerisinde yer buluyor. LÖSEV Ramazan Ayı boyunca yüzlerce lösemili çocuk ve ailesiyle iftar yemeklerinde buluşarak hem moral verecek, hem sıkıntılarını yakından dinleyerek kalıcı çözümler yaratacak.
LÖSEVİYİLİKLER TIRI RAMAZAN’DA DA YOLLARDA!
Yardım kolileri yüklü LÖSEV İyilikler Tırı da ailelere ihtiyaçlarını ulaştırmak üzere Türkiye’nin dört bir yanını il il dolaşarak tüm ailelerine yardımlarını birebir elden ulaştırıyor, bu sayede binlerce lösemili çocuğun yüzünü güldürüyor. Tırda ailelerin ihtiyacı olacak gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa, iğneden ipliğe her ürün bulunuyor ve aileler ihtiyaçlarını buradan temin edebiliyorlar.
İlinizde LÖSEVİyilikler Tırını gördüğünüz noktaya siz de bağışlarınızı iletebilir, lösemili bir çocuğa yardım elinizi uzatabilirsiniz.
RAMAZAN’DA SİZ DE LÖSEMİLİ BİR ÇOCUĞA BİR KOLİ MUTLULUK ARMAĞAN EDEBİLİRSİNİZ!
Ramazan ayı boyunca iletilmek üzere birçok temel ihtiyacın yer aldığı koli seçeneklerinde et ve et ürünleri de bulunuyor. LÖSEV’e kayıtlıailelere gönderilmek üzere ben de bir koli almak istiyorum diyorsanız Acil Yardım Kolisi, Küçük Aile Kolisi, Gülen Aile Kolisi, Büyük Mutlu Aile Kolisi olmak üzere hazırlanan bağış kolisi seçeneklerine yönelik detaylı bilgilere http://www.losev.org.tr sitesinden ulaşabilir, yardımlarınızı iletebilirsiniz.
Ayrıca Ramazan Ayı boyunca destek vermek isteyen duyarlı kişi ve kuruluşlar Türkiye’deki tüm banka şubelerinden, PTT şubelerinden, telefon numaralarımızdan, tüm gsm operatörleri faturalı hatlardan 3406’ya boş bir SMS göndererek veya http://www.losev.org.tr üzerinden bağış seçeneklerini inceleyerek katkıda bulunabilirler.
ÖNEMLİ UYARI:
Sayıları 16.000’i aşan hastasına yardımlar ileten LÖSEV asla sokakta para toplamaz. Para ile gazete, dergi satmaz. Evinize, işyerinize gelerek bağış istemez. Kendilerini acındırarak sizi sömüren kişileri 155 Polis İmdat veya LÖSEV telefonlarından haber veriniz ve yakalatınız.