30 Haziran 2015 Salı

doğurganlık hızında Avrupa’da ilk sıradayız
Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından (Eurostat) yayımlanan en güncel verilere göre(**) 2013 yılında Türkiye, sahip olduğu 2,10 toplam doğurganlık hızı ile Avrupa Birliğine üye, aday, potansiyel aday ve Avrupa Serbest Ticaret Toplam Birliği ülkelerinden oluşan 36 ülke arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye’yi 1,99 ile Fransa ve 1,96 ile İrlanda takip ederken Avrupa Birliği (AB-28) ortalaması 1,55 oldu.
Toplam doğurganlık hızının en yüksek olduğu il 2014 yılında 4,52 çocuk ile Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’yı 4,23 çocuk ile Şırnak ve 3,98 çocuk ile Ağrı izledi. Toplam doğurganlık hızı 1,47 ile en düşük il olan Edirne’yi ise 1,55 çocuk ile Karabük ve 1,56 çocuk ile Kırklareli takip etti.
İllere göre kaba doğum hızı(*) incelendiğinde ise, 2014 yılında kaba doğum hızının en yüksek olduğu ilin binde 34,2 ile Şanlıurfa olduğu görüldü. Şanlıurfa’yı binde 30,8 ile Şırnak ve binde 30,0 ile Ağrı izledi. Kaba doğum hızının binde 10,1 ile en düşük olduğu il olan Edirne’yi ise binde 10,6 ile Kastamonu ve binde 10,7 ile Karabük izledi.
Yangın Tatbikatı        
İl Sağlık Müdürlüğü personellerinin katılımı  ile yangın tatbikatı yapıldı.

 Kurum ve Kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmak amacı ile yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.
Yangın tatbikatı öncesi personellere daha önce yangına karşı önlem konuları ile ilgili olarak yangın öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler, yangın çeşitleri, yangın söndürme usulleri ile yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda Acil Durum Ekipleri ve İtfaiyeye nasıl ulaşılacağı ile ilgili Müdürlük Sivil Savunma Uzmanı Fatma ETKAR tarafından eğitim verilmiştir.
Yangın konulu eğitimlerin tamamlanmasının arkasından eğitime katılan İl Sağlık Müdürlüğü İdareci ve personelleri ile birlikte, belediye İtfaiyesi personeli, UMKE Personelleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personelleri, POLİS 155 Ekipleri, 187 DOĞALGAZ ekipleri yangın anında bina tahliyesi ve hasta kurtarma konulu yangın tatbikatı yapılıp tatbikatın arkasından personellere yangın söndürme tüplerinin kullanılması gösterilmiştir.



Niğde Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1923 salonunda gerçekleştirilen ve ailelerin büyük ilgi gösterdiği Eğitim Fakültesi mezuniyet törenine, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Prof. Dr Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Akademik ve İdari Personel, Davetliler, Öğrenciler ve Aileleri katıldı.
Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından; Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür  yaptığı konuşmada;
‘Bilindiği üzere bu yıla kadar Üniversitemizin bütün etkin birimlerinde mezuniyet törenini toplu olarak yapıyoruz. Mezun sayımızın artması ve hepimiz için önem arz eden bu günü siz değerli velilerimizle sevgili öğrencilerimizin kendilerine özgü bir atmosfer içerisinde yaşamalarını sağlamak bu atmosfer bu yıl her eğitim birimi için ayrı bir mezuniyet töreni düzenlemenin daha uygun olacağını düşünüyoruz.

Bu amaçla bir hafta süreyle her gün farklı iki eğitim birimimizin mezuniyet törenini gerçekleştirilerek bu güzel heyecanı bir günde sınırlamak yerine bir hafta boyunca hep birlikte yaşamak istedik. Bu anlamda katıldığınız bu törene 2014-2015 eğitim öğretim yılımızın ilk mezuniyet törenine katılımlarınızdan dolayı mezun öğrencilerimiz ve üniversitemiz adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz’ dedi.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise konuşmasında;
‘Anne baba olarak ömrünüzdeki duyguların yoğunlaştığı bir günü beraber geçiriyoruz. Doğum anında ağlayan çocuğunuzu adım adım emek vererek büyütmek onu hayata hazırlamak hayata merhaba dedikleri kep fırlatacağı bu günü beraber paylaşmak ne güzel Murad’dır, bunları yaşamak için Türkiye’nin dört bir tarafından ilimize geldiniz.
Biz Üniversitemizin Türkiye’deki en iyilerinden birisi olması ve en iyileri arasına katılabilmesi hatta en iyi olması için Rektör hocamıza ve onun ekibine destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu gün başardığımız sonuç şudur; Türkiye’de kampüs alanında isteyen her öğrencisine  yurt imkânı temin edebilen, tek  Üniversite bu gün Türkiye’de sadece Niğde Üniversitesidir. Önümüzdeki eğitim döneminde inşallah Rektör Hocam ve Arkadaşlarımın tasarladığı projelere bizimde omuz vermemizle beraber, daha güzel müjdeleri Üniversitemiz ve İlimiz yaşayacaktır. ‘ dedi.
 Buğdayda müdahale alım fiyatı açıklandı!
        Buğdayda müdahale alım fiyatı sürpriz bir şekilde  açıklandı.
  Çiftçinin dört gözle beklediği açıklama Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası  geldi. Yapılan açıklamada buğdayda müdahale alım fiyatının Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiği kaydedildi.
Buna göre 2015 ürünü Anadolu Kırmızı Sert Buğdayın ton başına müdahale alım fiyatının 862 lira olarak belirlendiğini , prim destekleriyle birlikte bu rakamın 989 liraya çıktığı vurgulandı.
En son müdahale alım fiyatının 2013 yılında ton başına 720 lira olarak açıklanmıştı.
 ULUKIŞLA ŞEHİDİNİ UNUTMADI
ULUKIŞLA KAYMAKAMLIĞI  2012 YILINDA ŞEHİT OLAN GÖKHAN ÖZ ANISINA , ÇİFTEHAN KÖYÜNDE  OKULUN BAHÇESİNDE TİYATRO OYUNUNDA ROL GEREĞİ ŞEHİT OLDUĞU YERE ONUN ADININ VERİLDİĞİ SPOR SAHASI YAPTIRDI.
Çiftehan  Köyünde okulun bahçesine ,  2012 yılında Şehit olan Gökhan ÖZ anısına Ulukışla Kaymakamlığı tarafından çok amaçlı spor sahası yapıldı.
Şehit Gökhan ÖZ öğrencilik döneminde okulun hazırlamış olduğu ve okulun bahçesinde sergilenen tiyatro gösterisinde ŞEHİT rolünde oynadığı belirtildi.
Kaymakam Ferhat ATAR  “Kader öyle tecelli etti ki Gökhan Öz, 2012 yılında Şırnak ili Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olmuştur.
Okulun bahçesine tam o tiyatronun sergilendiği noktaya şehidimizin adını taşıyan çok amaçlı spor alanı yaptırılmıştır.
Spor sahasının Çiftehan köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyor tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.” Dedi.











Dünya kuru meyve standartları İzmir’de belirlenecek

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi ürünlerin uluslararası ticaretinde esas alınan kalite standartlarının belirlenmesinde dünyanın otorite kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu toplantısı İzmir’de gerçekleştiriliyor.
Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde İzmir’de ağırlanan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) Kuru ve Kurutulmuş Ürünler Uzmanlar Çalışma Grubu Türkiye’de ilk kez toplandı.

İzmir Hilton Oteli’nde 5 gün sürecek toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye’nin coğrafi konumu sayesinde oluşan farklı iklime sahip bölgelerinde çok çeşitli kuru ve kurutulmuş ürün yetiştirme imkânına sahip olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Özellikle kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, ve fındık söz konusu olduğunda, "Türkiye Markası"nın daha da belirgin bir şekilde ortaya çıktığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz” dedi. 
 29 Haziran - 3 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona dünyanın yaklaşık 20 ülkesinden ve gıda ile ilgili uluslararası kuruluşlardan 60'tan fazla delege katılıyor. Bunlar arasında ABD, Şili, Güney Afrika, Almanya da dâhil olmak üzere, kuru ve kurutulmuş ürünlerin üretiminde, ihracatında ve ithalatında önemli paya sahip ülkelerden gelen delegasyonların yanı sıra Uluslararası Kabuklu ve Kuru Meyve Konseyi (INC) ile Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) temsilcileri de bulunuyor.
Araç muayene gecikme cezası indiriminde bu gün son gün
          Gecikme cezası indirimiyle, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 30 Haziran'a kadar araç muayenesini yaptırırsa 100 TL yerine 18 TL ödeyecek.
Araç muayene gecikme cezalarının indirimli ödenmesini sağlayan düzenleme, 30 Haziran'da sona erecek. Gecikme cezası indirimiyle, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş otomobil sahibi araç muayenesini yaptırırsa 100 TL yerine 18 TL, 10 yıldır muayeneye gitmeyen traktör sahibi ise 510 TL yerine 62 TL ceza ödeyecek.
       Verilen bilgilere göre, 30 Haziran tarihine kadar, araç muayenesi 1 yıl gecikmiş bir otomobil 100 TL civarında bir gecikme yerine 18 TL ödeyerek, 82 TL'lik indirimden yararlanırken, bu indirim otobüs için 109 TL olarak belirlendi.
4 yıl gecikmiş bir minibüs 400 TL yerine 50 TL, kamyon 535 TL yerine 68 TL, traktör ve motosiklet 203 yerine sadece 25 TL ödeyecek.
   
 10 yıl gecikmiş bir minibüs 991 TL yerine 120 TL, otobüs/kamyon ise 1.340 TL yerine 169 TL ödüyor. 10 yıldır muayene yaptırmamış bir traktör veya motosiklet 510 TL yerine 62 TL ödeyerek, 450 TL civarında bir indirimden yararlanabilecek.

Meclis 26. Başkanı'nı seçiyor

TBMM Başkanlığı seçimi için bugün saat 15:00'da başlayan oylamada Yılmaz, Baykal, İhsanoğlu ve Fırat yarışacak.

NİĞDE DE İL SPOR MERKEZLERİ AÇILDI
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çocuk ve gençleri spora yönlendirebilmek, onlara spor dolu sağlıklı bir hayat sunabilmek için her yıl olduğu gibi bu yılda başlatılan İl Spor Merkezleri 22 branşta 4000 katılım ile 5 Şubat Spor Salonunda görkemli bir açılışla başladı.
            Açılış programına Vali yardımcısı  Abdullah UÇGUN, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet AKAYCAN, veliler ve sporcular katıldı.
            Program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN’ın açılış konuşması ile başladı. Ayrıca bu yıl Engelli İl Spor Merkezlerini de açarak engelli vatandaşlarımızın da spor yaparak rehabilite olmaları için unutmadıklarını dile getirdi.
            İl spor merkezleri Basketbol- Boks-Kick Boks-Muay-thai ve Teakwondo gösterileri ile devam etti.Satranç Müsabakalarında dereceye giren sporculara Vali Yardımcısı  Abdullah UÇGUN tarafından ödüllendirildi. Antrenörlerin tanıtımı ile sporcular ve veliler bir araya gelerek il spor merkezleri hakkında bilgi aldılar.

            

28 Haziran 2015 Pazar

Cevizde üretim artışı tüketime yetişemiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, cevizde üretim artışının tüketime yetişmediğini bildirerek, “cevizin anavatanlarından olmasına, üretimde dördüncü sırada bulunmasına rağmen Türkiye, ithalattan kurtulamıyor” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, sağlık ve beslenme açısından çok önemli bir meyve olan cevizde tüm dünyada tüketimin hızla arttığını belirtti. Şemsi Bayraktar, fosfor, magnezyum, demir, sodyum ve potasyum gibi mineral maddeler bakımından zengin, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri içeren cevizin, 100 gramının 700 kalori enerji sağladığı bilgisini verdi.
Anavatanı Anadolu, Kafkasya ve İran olan cevizin dünyada 50’den fazla ülkede yetiştiriciliği yapıldığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:
“Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, 1995-2012 döneminde kabuklu ceviz üretimi, 3,2 katına çıkarak, 1,06 milyon tondan 3,41 milyon tona yükseldi. Dünyada ceviz yetiştiriciliği yapılan üretim alanı bu dönemde yüzde 89,2 artışla 526 bin hektardan 995 bin hektara çıktı. Ceviz üretiminin yarısını Çin tek başına karşılıyor. Üretimde birinci olan Çin, 425 bin hektarda 1,7 milyon ceviz üretiyor. İkinci sırayı yüzde 13,2 üretim payı ve 450 bin ton üretimle İran, yüzde 12,5 pay ve 425 bin ton üretimle ABD izliyor. Türkiye, yüzde 5,7 üretim payıyla dördüncü, Meksika yüzde 3,2 payla beşinci, Ukrayna yüzde 2,8 payla altıncı, Hindistan yüzde 1,2 payla yedinci, Şili ise yüzde 1,1 payla sekizinci sırada bulunuyor. 8 ülke, dünya ceviz üretimindeki payını 1995-2012 döneminde yüzde 74’den yüzde 89’a çıkardı.
Türkiye 1995 yılında 110 bin ton olan ceviz üretimini yüzde 64,4 artışla 2014 yılında 180 bin 807 tona yükseltti. 2015 yılı birinci tahminlerine göre 2015 yılı ceviz üretimi 190 bin 834 tonu bulacak.

Cevizde üretim artışı tüketime yetişmiyor. Cevizin anavatanlarından olmasına, üretimde dördüncü sırada bulunmasına rağmen Türkiye, ithalattan kurtulamıyor. Üretim hızla artan ceviz tüketimini karşılamıyor. Nitekim 2000 yılında 108 bin ton olan ceviz tüketimi, 2013 yılında 218 bin tona, kişi başına ceviz tüketimi de 1,6 kilogramdan 2,9 kilograma yükseldi.”
BU RAMAZAN NİĞDE BOR DA BULUŞUYOR
Bor Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen  Ramazan Şenlikleri ve Yaz Eğlenceleri etkinlikleri canlı müzik ve özlemli film gösterimi ile başladı.

Niğde’nin son zamanlarda hizmetleri ile adından sıkça söz ettiren Bor Belediyesi borda bir ilki daha gerçekleştirirken Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , Niğde halkını bu yıl ramazan ayı boyunca Bor da buluşmaya davet ediyor.
İlk günden itibaren katılımcıların ve halkın etkinliklere göstermiş olduğu ilgi artarken, hafta sonlarına özel ayrıca programlar, etkinlikler ve sahne şovlarına da yer veriliyor. Her akşam ayrı bir etkinliğe sahne olan Bor Kayabaşı parkı ve Anfi tiyatro alanına gelen vatandaşlar da Ramazan ayında ayrı bir huzur buluyor. 
Bu yıl sadece ve İlk kez Borda düzenlenen Ramazan etkinlikleri ve eğlenceleri hakkında açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yapmış olduğu açıklamada “Bor Halkı Her şeyin En güzeline ve iyisine layıktır. Sıcak yaz günleri akşamın da aynı geçmişte olduğu gibi yazlık sinemaları ve eski ramazan eğlencelerini hayata geçirmek için bir adım atmış bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki senelerde de imkanlarımız doğrultusunda bu tür etkinlikleri yapmayı planlamaktayız. Bütün Bor ve Niğde Halkını Bor Kayabaşı Anfi Tiyatroya davet ediyorum” dedi.

İLYAD Eğitimi Düzenlendi
Niğde Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik uygulanmakta olan modül eğitimleri kapsamında; Koordinatör il Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan eğitimler, Niğde Sağlık Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 2015 Yılı itibari ile Niğde de düzenlenmeye başlanmıştır.
Niğde İl Sağlık Müdürü  Dr. Yılmaz YÜCEL  “Bilindiği üzere; Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde eşit ve standart bir şekilde verilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımızca 2004 yılında Acil Hekimliği Sertifika Programı Yönergesi hazırlanmış, hazırlanan bu yönerge çerçevesinde 2015 yılı öncesinde Koordinatör il olan Kayseri Sağlık Müdürlüğünce düzenlenmekte olan Modül Eğitimlerinin İlimizde düzenleniyor olması maliyet açısından hem iş gücü, insan kaynakları açısından hem de personelin motivasyonu açısından olumlu sonuçlar vermiştir.
2015 yılı ilk 6 Ayda İl Sağlık Müdürlüğümüzce Modül eğitimleri kapsamında 3 kez (Erişkinlerde İleri Yaşam Desteği) İLYAD Eğitimi düzenlenmiş, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü personelinden 4 kişi olmak üzere toplamda 75 personelin katılımı sağlanmıştır. Yine aynı dönemde 2 kez Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimleri düzenlenmiş Niğde Devlet Hastanesi personelinden 5 kişi olmak üzere toplamda 51 personelin katılımı sağlanmış olup katılımcılardan başarılı olanlara sertifikaları Bakanlığımızca tanzim edilecektir. İlimiz Acil sağlık Hizmetlerinin daha verimli etkin ve kaliteli sürdürülmesi amacı ile bundan sonrada Eğitimler tüm hızıyla ilimizde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.” Diye belirtti.
KADIN GİRİŞİMLER DESTEKLENİYOR
Ulukışla İlçesi sakinlerinden Ayşe METE' nin Kervansaray içerisine açmış olduğu Gaziantep Baklavacısının açılışı  Kaymakam Ferhat ATAR tarafından yapıldı.
İş yeri sahibi Ayşe Mete 'Tüm ürünlerimizin üretimi Gaziantep olup günlük olarak getirilmektedir. Tatlı çeşitlerinin yanı Gaziantep yöresine ait her türlü ev ürünlerini de ilerleyen günlerde Ulukışlalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İş yeri açmamız konusunda bize yardımcı olan Ulukışla Kaymakamlığına teşekkür ediyorum' dedi.
Ulukışla Kaymakamı ATAR “ kadın girişimcilere daima destek olmuş ve destek olmaya da devam edecektir. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen fikir ve proje sahibi girişimci tüm kadınlarımızı Kaymakamlığımıza bekliyoruz.

Girişimci Ayşe Mete hanımı tebrik ediyor iş yerinin hayırlı olmasını diliyoruz.” Dedi.

26 Haziran 2015 Cuma

GİRİŞİMCİLİK KURSUNA BÜYÜK İLGİ
Çamardı İlçesinde KOSGEB İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi  İş Birliği ile Girişimcilik Kursu açıldı.
Çamardı İlçesinde KOSGEB  İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezimiz İş Birliği İle Halk Eğitim Merkez binasında Girişimcilik Kursu Açıldı.
Kurs Açılışına Kaymakam Mustafa SERİN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Profesör Doktor Cevahir UZKURT, Kosgeb İl Müdürü Haşim KARAMAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Taner ÖZEN ve kursiyerler katıldı.
İlk dersi müsteşar yardımcısı Prof. Dr. Cevahir UZKURT yaptı. Burada UZKURT Girişimcilik Kursunun Çamardı halkına yeni iş imkanları sunacağını ve ilçenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca yeterli talebin olması halinde 2. Bir Girişimcilik kursunun daha açılacağını belirterek,kursiyerlere kursta ve iş hayatlarında başarılar diledi. 
            
                   Yeni Girişimci Desteğinin Unsurları, Oranı, Süresi ve Üst Limiti 
DESTEK UNSURU 

ÜST LİMİTİ (TL) 
DESTEK ORANI (%) 
(3., 4., 5. ve 6. Bölge) 
İşletme Kuruluş Desteği 
Geri Ödemesiz 
3.000 
70 
Kadın Girişimci 
ve 
Özürlü Girişimciye 
%80 uygulanır. 
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 
15.000 
İşletme Giderleri Desteği 
12.000 
Sabit Yatırım Desteği 
Geri Ödemeli 
70.000 




25 Haziran 2015 Perşembe

Mahallelerde İftar
Niğde Belediyesi, bu yıl ihtiyaç sahiplerine yardımların yanı sıra mahallelerde iftar programları başlattı.
Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek ilki 23 Haziran Salı günü Paşakapı Caddesi Belediye çorba pınarı önünde gerçekleşen iftar etkinliği, Ramazan ayı boyunca 9 ayrı noktada uygulanacak.
Mahalle İftarlarına Paşa Kapı Caddesinden Başlandı
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl başlatılan uygulama ile mahalle mahalle iftar sofraları kuruluyor.
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Niğde Belediyesi Çorba Pınarı'nda düzenlenen iftar yemeğinde çevre sakinleri bir araya gelerek iftar yaptılar.
14 Temmuz 2015 tarihine kadar sürecek mahalle iftar programları, mahallelerin ortak yerleri belirlenerek 23 Haziran Salı günü Paşakapı Caddesinden başlayarak, 26 Haziran Cuma günü İlhanlı Mahallesi İlhanlı Düğün Salonu, 30 Haziran Salı günü Efendibey Mahallesi Niğde Evleri Cuma Pazarı, 1 Temmuz Çarşamba günü Perşembe Pazarı, 3 Temmuz Cuma günü Yukarı Kayabaşı Mahallesi Sakarya Ortaokulu bahçesi, 6 Temmuz Pazartesi günü Selçuk Mahallesi Salı Pazarı, 8 Temmuz Çarşamba günü Belediye önü Kent Meydanı, 10 Temmuz Cuma günü Şahinali Mahallesi Pazartesi Pazarı ve 14 Temmuz Salı günü Dere Mahallesi Pazar Pazarında son bulacak.
Niğde Belediyesi olarak Ramazana dair hazırlıklar yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 9 ayrı noktada iftar sofrası kuracaklarını söyledi. Belediye Başkanı Akdoğan “On bir ayın sultanı olan Ramazanı halkımızın daha iyi idrak etmesi için halkımızı iftar sofralarına bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum” dedi.




24 Haziran 2015 Çarşamba

Niğde SGK’dan Basın Duyurusu
NİĞDE SGK İL MÜDÜRÜ MUSTAFA TURAN YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI
Bilindiği üzere 4/4/2015 tarihli ve 6645 Sayılı Kanunla 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen Geçici 63.Madde gereğince;
 Kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlarla tarımda kendi adına ve hesabına  bağımsız çalışanlardan, Kuruma kayıt ve tescilleri yapıldığı hâlde,30.04.2015 tarihi itibarıyla 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını  01.05.2015 tarihinden itibaren üç ay içinde(31.07.2015 tarihine kadar)ödememeleri veya yapılandırmamaları hâlinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, hiç prim ödemesi bulunmayanların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulur.
 Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmez. Sigortalılıkları durdurulanların faaliyetleri devam ediyor ise 01.05.2015 tarihi itibariyle yeniden başlatılır.
Ancak, daha sonra sigortalı ya da hak sahipleri tarafından talep edilmesi hâlinde durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, hesap edilen borç tutarının tamamının 3 ay içinde ödenmesi şartıyla yeniden ihya edilir.
Bu madde kapsamında sigortalılıkları durdurulanlar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler hakkında 1/1/2012 tarihinden bu maddenin yürürlük tarihine kadar durdurulan süreler için genel sağlık sigortası hükümleri uygulanmaz.
Sigortalılıkları önceki kanunlara göre durdurulanlar için de bu maddenin ikinci fıkrası hükmü uygulanır.
  Bu kapsamda çıkarılan 2015/13 sayılı Genelge uygulanmaya başlanmıştır.
Kamuoyuna ve Niğde Halkına Saygıyla Duyurulur.
                                                                                                                                       
Toprak Bayramı Haftasında Fidan Dikildi
Toprak Bayramı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, Niğde il Tarım Müdürlüğü  toprağa ve toprağın önemine dikkat çekmek için çocuklara fidan dikimi yaptırdı.
       Toprak Bayramı Haftası nedeniyle İl  Müdürü Murat TÜRKMEN;   Ülkemizde toprağın korunmasına yönelik 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu ile tarım arazilerinin tarım dışı amaçla kullanılmasının önüne geçilmesi, korunması ve arazi büyüklüğünü kontrol etmek suretiyle bölünmesinin engellenmesi, kullanım kabiliyeti ve kapasitesinin arttırılması amaçlanmıştır. Miras hukukundan kaynaklanan sebeplerle arazi bölünmelerinin önüne geçebilmek için  ise 6537 Sayılı Kanun yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımının sağlanması amaçlanmıştır.
        Toprak binlerce yılda oluşan,  sadece insanlar için değil, bütün canlılar için vazgeçilmez bir yaşam ortamı, doğal bir mekândır. Bitkiler insanlar ve hayvanlar doğrudan ve dolaylı olarak besinlerini topraktan sağladıkları gibi onun üzerinde hayatlarını sürdürürler. Ülkemizde Zaman Zaman imar yapılaşmaları, Zaman Zaman inşaat yapıları, Zaman Zaman kurulan fabrikalar, kimi zaman tarım arazilerinden toprak alımları, kimi zaman tarım arazilerine harfiyat dökmeleri, kimi zaman da bizzat toprağın kullanıcısı olan çiftçilerin anız yangınları, aşırı gübre kullanımı, ilaç kullanımı, gibi nedenlerle topraklarımızın yapılarının bozulduğuna veya yok edildiğine üzülerek şahit oluyoruz.
        Toprak Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde, toprakların korunmasına dikkat çekmek için İl Müdürlüğümüz olarak topraklarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızla fidan dikerek, çocuklarımıza kıyaslama yapmaları için tarım dışı kullanılan araziler ile tarımsal üretim yapılan tarım arazileri üzerinde incelemeler yaptırılarak  onların toprak ve çevre bilinci kazanmalarında rehberlik yapılmıştır. Dedi.




TBMM 25. Dönem 1. yasama yılı başladı

TBMM'de yemin töreni tamamlandı
TBMM 25. Dönem 1. yasama yılı başladı. Genel Kurulda yeni milletvekillerinin yemin töreni yaklaşık 9 s aat sürdü.  TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı gerçekleştirildi.
TBMM’nin 25. dönem açılış oturumu ve yemin töreni öncesinde, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, görevi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten devraldı.
TBMM Genel Kurulu, "en yaşlı üye" sıfatıyla Geçici Başkan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı.
Baykal, en genç milletvekillerinden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler ile Başkanlık Divanı'ndaki yerini aldıktan sonra "25. Dönem 1. Yasama Yılı"nın ilk birleşimini açtı.
En yaşlı üye ünvanı ile CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın geçici başkanlığında toplanan milletvekillerini yemin etme töreni 9 saat 9 dakika sürdü.
6 VEKİL YEMİNİ TEKRAR ETTİ
Üçü AK Parti'den biri CHP'den ikisi de HDP'den olmak üzere 6 milletvekili yeminlerini tekrar etti.Deniz Baykal, iftar saati yaklaştığı sırada saat 20.20'de oturuma bir saat ara verdi. Baykal ara vermeden önceki bölümde 3'ü AK Parti'den biri CHP'den 4 milletvekili yeminlerini tekrar etmişlerdi.



23 Haziran 2015 Salı

UZUN NAMLULU SİLAH ATIŞ EĞİTİMİ

NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE PERSONELE UZUN NAMLULU SİLAH ATIŞ EĞİTİMİ VERİLDİĞİ BELİRTİLDİ
     Niğde  İl Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT’un talimatları doğrultusunda personelin kullandıkları AK - 47 Kalaşnikof Tüfek ile MP-5 Makinalı Tabancalarını daha iyi tanımaları, atış kabiliyetlerinin geliştirmeleri, silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zarar vermek suretiyle etkisiz hale getirmeleri, ani gelişen olaylar karşısında mukayese, karar verme yeteneklerinin ve reflekslerinin geliştirmeleri, silah kullanmadaki beceri ve hızının arttırmaları amacına yönelik atış eğitimi verildiği belirtildi.

06 Nisan – 15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kayseri Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Atış Eğitimcisi personel tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ile Niğde PMYO Müdürlüğü kadrosunda görev yapan 380 personele Uzun Namlulu Silah Atış Eğitimi verilmiştir.
İŞİTME ENGELLİLER ATLETİZM BAŞARISI

16 – 17 Haziran 2015 tarihleri arasında Ankara ilinde yapılan işitme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonasında Niğdeli sporcular aldıkları dereceler ile Avrupa Şampiyonasına göz kırptılar. Yarışma hakkında bilgi veren Antrenör Sedef KURT yarışmaya iyi hazırlandıklarını ve derecelerin kendilerini şaşırtmadığını söyledi.
Bundan sonraki hedeflerinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu belirten Sedef KURT çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a teşekkür ederim dedi. İl müdürü Harun Turhan ise başarılarından dolayı Antrenör Sedef Kurt’u ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını dilerim dedi.
         Sporcu Adı Soyadı;                                        Aldığı Derece;
1.            Mahmut Kılıç                                       Gülle Atma Türkiye 1.
2.            Mahmut Kılıç                                       Disk Atma Türkiye 2.
3.            Fatma Gül Koç                                     Gülle Atma Türkiye 1.
4.            Fatma Gül Koç                                     Disk Atma Türkiye 1.

çiftçilere anımsatma

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ’NE KAYITTA SON GÜN 30 HAZİRAN 2015
      İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN  2015 yılı  Çiftçi Kayıt Sistemine  (ÇKS ) son başvuru tarihinin 30 Haziran 2015 Salı günü  mesai bitimi olduğunu bildirdi. 

  2015 yılı  ÇKS kaydını yaptırmayan çiftçilerimizin son gün yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak,  son günü beklemeden bir an önce  ÇKS kayıtlarını yaptırmalarını istedi.  Ayrıca ilgili mevzuat gereği  30 Haziran 2015  Salı Günü mesai bitiminden sonra yapılacak  müracaatların dikkate alınmayacağını da ekledi.  Bu nedenle çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri ve tarımsal desteklemelerden yararlanabilmeleri için süresi içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimize gelerek ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir dedi.  

21 Haziran 2015 Pazar

YAZ KUR’AN KURSLARI  BAŞLIYOR
                                                  

      okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte  2015 Yılı Yaz Kur'an Kursları 22 Haziran 2015 Pazartesi Günü (bu gün ) Başlıyor...
Kur'an Kursları'nda sabah başlayan ve 9 hafta boyunca devam edecek olan Kur'an Kursları 26 Ağustos tarihinde son bulacak. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verileceği belirtildi.
MÜSİAD NİĞDE TEMSİLCİLİĞİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Niğde Temsilciliği , iftar yemeği verdi.

Niğde Öğretmenevinde verilen iftar yemeğine, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İlçe ve belde belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, çok sayıda öğrenci, yetimlerle birlikte birlikte yaklaşık 700 kişi katıldığı belirtildi.

20 Haziran 2015 Cumartesi

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN


AK PARTİ İL BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR'İN
BABALAR GÜNÜ MESAJI
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ailenin, toplumun çekirdeği olduğu kadar, Türk kültürünün, değerlerin, geleneklerin, örflerin de geleceğe aktarılmasının güvencesi olan babaların Babalar Günü’nü kutladı.

Özdemir mesajında "Babalar bir ailenin temel direğidir.  Kültürün, adaletin, sevginin, paylaşmanın teminatı, kısaca geleceğin inşasının en önemli unsuru olan babalarımız hayatımızın en önemli parçalarındandır. Ailesinin huzuru için her türlü çileye göğüs geren, evlatlarına daha iyi bir gelecek hazırlamak için uğraşan babalarımızın gönüllerini hoş tutmak bizim için önemli bir vazifedir. Yaşadığımız toplumun yaşanabilir ortamlar olmasında babalarımıza büyük görevler düşmektedir. Türkiye ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek gibi ulvi bir göreve ve değere sahip olan tüm babalarımızın Babalar Günü’nü tebrik ediyorum’’ dedi 
NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN 
BABALAR GÜNÜ MESAJI
Babalık yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren babalarımız sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden öğreticilerimizdir.
 Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen babalarımız, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa tüm varlığını adayan babalarımız dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygularını taşırlar.
Bu gün Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, hayatımızın her anında varlıklarıyla bize güç veren, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın ve koşulsuz sevginin timsali olan babalarımızın “Babalar Günü”nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Baba sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız babalarımızın beklentisi ise sevgi ve saygıdır. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, babalarımız için en büyük armağandır. Babaların istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmektir. Dolayısıyla Babalar Günü, babalarımıza verdiğimiz değeri, duyduğumuz sevgiyi ve yalnız olmadıklarını göstermek için önemli bir fırsattır.
Bu duygularla, baş tacımız, değerli varlığımız babalarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece baba olan değil, yüreği babalık hisleriyle dolu olan tüm erkeklerin Babalar Günü'nü kutluyorum.

            

19 Haziran 2015 Cuma

 KARTAL’DA PİDİZM SERGİSİ AÇILDI


Niğde Ulukışlalı Hasibe Güner ve oğlu Şelçuk Güner Pidizm sergisi Kartal Belediyesi fuaye salonunda açıldı.
 Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Niğde Çamardı Dernek Başkanı Mehmet Gök ve Yönetim Kurulu üyeleri, Niğde Anadolu Gazetesi Sahibi Faruk Gürbüz, CHP Bor İlçe Başkanlığını yapmış olan Hacı Mustafa Çopur Niğde Anadolu Yakası  kurucu dernek Başkanı   Osman Eren, Hikmet Soycan açılışa katılan Niğdeliler oldu.
  Kadın Ressamlar Derneği Başkanı ve Çok sayıda katılımcı da sergi açılışında yer aldı. Kartal’da ülkemizde pidizm öncülerinden Selçuk Güner ve annesi Hasibe Güner resim sergisi büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye alanında Ana-Oğul Pidizm Sergisi açılışını yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer Kartal’da kültür ve sanat adına yapılan çalışmaları anlattı. Salvador Dali’nin dışa vurumcu akımı(rempresyonizm) ve Picasso’nun kübizminin harmanlanması olarak oluşturduğu pidizm hakkında bilgi verdi.  Pidizm sanatının Türkiye’de öncü ismi olarak tanınan sanatçı sergisi büyük ilgi gördü. 
Toprak Bayramı Haftasında Fidan Dikildi
Toprak Bayramı Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, Niğde il Tarım Müdürlüğü  toprağa ve toprağın önemine dikkat çekmek için çocuklara fidan dikimi yaptırdı.
       Toprak Bayramı Haftası nedeniyle İl  Müdürü Murat TÜRKMEN;   Ülkemizde toprağın korunmasına yönelik 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu ile tarım arazilerinin tarım dışı amaçla kullanılmasının önüne geçilmesi, korunması ve arazi büyüklüğünü kontrol etmek suretiyle bölünmesinin engellenmesi, kullanım kabiliyeti ve kapasitesinin arttırılması amaçlanmıştır. Miras hukukundan kaynaklanan sebeplerle arazi bölünmelerinin önüne geçebilmek için  ise 6537 Sayılı Kanun yürürlüğe girmiştir. Bu kanun ile; toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin sınıflandırılması, asgari tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin belirlenmesi ve bölünmelerinin önlenmesi, tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerin çevre öncelikli sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak planlı kullanımının sağlanması amaçlanmıştır.
        Toprak binlerce yılda oluşan,  sadece insanlar için değil, bütün canlılar için vazgeçilmez bir yaşam ortamı, doğal bir mekândır. Bitkiler insanlar ve hayvanlar doğrudan ve dolaylı olarak besinlerini topraktan sağladıkları gibi onun üzerinde hayatlarını sürdürürler. Ülkemizde Zaman Zaman imar yapılaşmaları, Zaman Zaman inşaat yapıları, Zaman Zaman kurulan fabrikalar, kimi zaman tarım arazilerinden toprak alımları, kimi zaman tarım arazilerine harfiyat dökmeleri, kimi zaman da bizzat toprağın kullanıcısı olan çiftçilerin anız yangınları, aşırı gübre kullanımı, ilaç kullanımı, gibi nedenlerle topraklarımızın yapılarının bozulduğuna veya yok edildiğine üzülerek şahit oluyoruz.
        Toprak Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde, toprakların korunmasına dikkat çekmek için İl Müdürlüğümüz olarak topraklarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızla fidan dikerek, çocuklarımıza kıyaslama yapmaları için tarım dışı kullanılan araziler ile tarımsal üretim yapılan tarım arazileri üzerinde incelemeler yaptırılarak  onların toprak ve çevre bilinci kazanmalarında rehberlik yapılmıştır. Dedi.


Başımıza İcat Çıkarın Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi tarafından kordine edilen ´´ Başımıza İcat Çıkarın´´ adlı proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler yapılan törenle ödüllerini aldılar.
50´ ye yakın proje başvurusu olan yarışmaya, ilginç projeler ve gençlerin değişik buluşları renk kattı. Niğde Üniversitesi öğretim üyelerinin jüri olduğu yarışmada 16 proje finale kalmaya hak kazandı.
´´BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN´´ yarışmasında Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulundan; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Samet ÖZAVCI rehberliğinde 8. Sınıf öğrencimiz Mehmet YILMAZ’ın Hareket Sensörlü Uzun Far Sistemi Projesi, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mustafa Kavaklı Öğretmeni rehberliğinde 6. Sınıf öğrencimiz Gülender SİVRİDAĞ’ın Akıllı Bileklik Projesi, 6. Sınıf öğrencisi Sabri ÖZBAY’ın Doğa Sever Yelek Projesi finale kalmıştır.
Yarışmada derceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildiler.
Öğrencilere ödüllerini;
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit takdim etti.
Ayrıca finale kalan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


Kaymakam Mustafa SERİN, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu.
NİĞDE İLİ ÇAMARDI İLÇESİNDE İLK –ORTA VE LİSE DE TOPLAM 24 OKULDA 2314 ÖĞRENCİ KARNE ALDI. KAYMAKAM SERİN MERKEZ ATATÜRK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU
Kaymakam Mustafa SERİN, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle Karne dağıtımı için Çamardı ilçesi Atatürk İlk-Ortaokulunda, İlçe Milli Eğitim  Müdürü Mustafa EKE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın KURT ve Okul Müdürü Atila ÇAM ile birlikte öğrencilere karne dağıtarak onların sevinçlerine ortak oldu.
Öğrencilere karne dağıtarak sohbet eden Kaymakam SERİN, öğrencilerin başarılı olmaları için çok çalışmaları gerektiğini ve yaz tatilini mutlaka bol bol kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye etti. Karne dağıtımından sonra Öğretmenler odasında kahvaltı eşliğinde öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam Mustafa SERİN, Eğitim ve öğretimde gösterilen başarının ilçemizin geleceği açısından oldukça önemli bir rol oynadığını, eğitim- öğretimde sadece öğretmenlere ve öğrencilere değil velilere de büyük iş düştüğünü, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin öğrenciler için göstermiş oldukları gayret ve çabalarını takdir ettiğini belirtti.
Atatürk İlk- Ortaokulu Müdürü Atila ÇAM, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının bu son gününde kendilerini  yalnız bırakmayarak karne sevincine ortak olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakam SERİN’e teşekkür etti.Dereceye giren ve başarılı olan öğrencilere madalya verilmesinin ardından, İstiklal Marşının okunması ile karne töreni sona erdi.



18 Haziran 2015 Perşembe

RAMAZAN AYI GIDA DENETİMLERİ YAPILDI 
DEVAM EDECEK


                Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Gıda Üretim, satış ve Toplu tüketim yerlerine yönelik denetim programı oluşturuldu. Bu program kapsamında gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir.
                İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat TÜRKMEN’in de gıda denetim ekiplerine katıldığı denetim sonunda yaptığı açıklamada ;  “ halkımızın daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki tüm gıda üretim ve satış noktaları etkin şekilde denetlenmeye devam ediliyor.
                Bilindiği üzere 5996 sayılı Kanun gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında gıda güvenirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması Bakanlığımız yetki ve kontrolündedir. İl Müdürlüğü olarak Ramazan Ayının başlıyor olmasından dolayı gıda denetimlerimizi ramazan ayında en çok tüketilen gıda işyerlerine yönelik gıda kontrol denetimlerimizi artırdık.
                Ramazan ayı içerisinde Ekmek ve Ekmek Çeşitleri, Pastacılık ürünleri, Şekerli Mamulleri, Yemek Fabrikaları, Satış ve Toplu tüketim Yerleri denetleniyor. Yapılan gıda denetim ve kontrollerde İşyerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor.
                Denetimlerimiz tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için etkin bir şekilde devam etmektedir. Söz konusu denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleşiyor.
                Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Gıda güvenliği herkesin hakkı ve sorumluluğudur. Bu nedenle resmi otoriterin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattına bildirmeleri gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Yapılan denetimlerde gıda güvenliği ve gıda kodeksine aykırılık tespit edilmesi durumunda kanunun öngördüğü idari para cezaları uygulanacaktır.
                Nitekim İçinde bulunduğumuz yılın ilk altı ayında Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrol görevlilerince  ilimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde  1.529 adet  denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda  7  işyerine toplam 36.612 TL idari para cezası uygulanmıştır.”



ROBOTLARLA BİLİM ÖĞRENİYORUM

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ VE NİĞDE BİLSEM ORTAKLIĞI İLE ROBOTLARLA BİLİM ÖĞRENİYORUM

RAMAZAN AYINIZ MÜBAREK OLSUN


KAYMAKAM SERİN’İN RAMAZAN AYI  MESAJI 

     Çamardı İlçe  Kaymakamı Mustafa SERİN' in Ramazan Ayı Mesajı
Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı Mübarek Ramazan ayının başta aziz Çamardı halkına, ülkemize, tüm Türk ve İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diler, bu ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçirmek temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.

14 Haziran 2015 Pazar

176. YILINIZ KUTLU OLSUN

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
(14 HAZİRAN 2015)
 halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışarak Türk Milletinin sevgisine ve güvenine layık olan Jandarma Genel Komutanlığının 176’ncı Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutlarız.

TOPRAK BAYRAMI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım arazilerinin geri dönüşü olmayan bir şekilde elde çıktığını bildirerek, “işlenen ve uzun ömürlü bitkilerle kaplı kişi başına düşen arazi miktarı, nüfus artışının da etkisiyle 1990-2014 döneminde kişi başına 4,9 dekardan 3,1 dekara indi” dedi.
Bayraktar, bu sene 14 Haziran tarihinde kutlanacak Toprak Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, toprağın doğal kaynakların başında geldiğini ve yaşamın temeli olduğunu belirtti. Çoğalta olanağı olmayan tek üretim aracı olan toprağın, hızlı nüfus artışı nedeniyle gittikçe artan oranda değer kazandığını vurgulayan Bayraktar, Toprak Bayramı’nın, 11 Haziran 1945 tarihinde kabul edilen “Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu” dolayısıyla çıkarılan Toprak Bayramı Kanunu hükmü gereği 11 Haziran’ı takip eden ilk pazar günü kutlandığı bilgisini verdi. Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu’nun toprağı olmayan ya da yetmeyen çiftçilerin aileleriyle birlikte geçimlerini sağlayacak ve işgüçlerini değerlendirecek ölçüde toprak edinmeleri amaçlandığını bildiren Bayraktar,  şunları kaydetti:
Birleşmiş Milletler de toprağa yönelik farkındalığı artırmak ve kritik öneme sahip bu kaynağın sürdürülebilir kullanımını teşvik etmek için 2015 yılını Uluslararası Toprak Yılı ilan etmiştir.
Yüzölçümü 78,06 milyon hektar olan Türkiye’nin, 38,5 milyon hektar toplam tarım alanı varken, işlenen tarım arazisi 20,7 milyon hektarda kalıyor. Uzun ömürlü bitkilerle toplam arazi miktarı 23,9 milyon hektara çıkıyor. Toplam karasal alanın yüzde 31,1’i işlenen tarım arazi ve uzun ömürlü bitkilerden oluşuyor. İşlenen tarım arazisi ve uzun ömürlü bitki alanı 1990 yılında 27 milyon 856 bin, 2000 yılında 26 milyon 378 bin, 2010 yılında 24 milyon 395 bin, 2014 yılında 23 milyon 943 bin hektara indi. 1990-2014 döneminde işlenen tarım arazisi ve uzun ömürlü bitki alanı yüzde 14 azaldı. Bu dönemde nüfusun da 56,5 milyondan 77,7 milyona çıkmasıyla kişi başına düşen arazi miktarı, yüzde 37,5 azalmayla 4,9 dekardan 3,1 dekara indi.
Ülkemiz dünyada toprak rezervi en fazla azalan 20 ülkeden biri. İşlenen tarım alanı içinde, hiçbir sorunu bulunmayan ve her türlü tarım yapılabilen, birinci sınıf tarım arazisinin payı sadece yüzde 6 olduğunu göz önünde bulundurursak, tarım arazisi açısından çok da zengin olmadığımız ortadadır. Bu bilinçle hareket etmeli, tarım arazilerimizi çok işi korumalıyız.”


METEOROLOJİDEN SEL DOLU UYARISI

Niğde çevreleri ile Kayseri'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

13 Haziran 2015 Cumartesi

YAZ TATİLİ ZİLİ ÇALDI
Niğde'de 73 Bin Öğrenci Karne Aldı.
Niğde’de ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören 73 bin 800 öğrenci karne sevinci yaşadı.

İl genelinde toplam 369 okulda öğretim gören toplam 73 bin 800 öğrenci için 3 ay sürecek olan yaz tatili zili çaldı.
Lider Çocuk Tarım Kampı
Tarım Bakanlığınca "Lider Çocuk Tarım Kampı " adı altında İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik 02–04/06/2015 tarihleri arasında doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. 
Niğde Merkeze bağlı Kemal ÇETİNTÜRK İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir öğrenci grubu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personelleri koordinatörlüğünde bu etkinliğe katılmıştır.
  Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN  “Üç gün süren etkinlik çerçevesinde İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek Çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar.
 Patates Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yetiştirilen patates çeşitleri ve Patates hastalıkları ile ilgili laboratuvar ve seraları gezdiler ve doğal patates cipsi yaparak tarladan sofraya ürünlerin hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi edindiler.
  Niğde Üniversitesi Ayhan ŞAHENK Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Genetik laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında Üniversite Konu uzmanları tarafından uygulamalı olarak deneylerle yapılan çalışmalara eşlik edip Üniversite hayatı hakkında bilgi aldılar.
Cıngıllı A.Ş. ye yapılan gezide hayvan yetiştiriciliği,süt sağım teknikleri,hijyen,hayvan besleme ve bakımı hakkında bilgi aldılar.  Niğde Müzesi ve Gümüşler Manastırının ziyaret ederek çevre farkındalığı ve İlimizin tarihi dokusu ile ilgili geçmişten günümüze bir yolculuk yaptılar. Edeler Pastanesine yapılan ziyarette gıda güvenilirliği hakkında bilgilendirilerek gıda kontrol denetim işlemlerinin nasıl yürütüldüğüne uygulamalı olarak katıldılar. Eray Tarıma ait Çilek bahçesini gezerek çocukların toprakla bütünleşmesi ve dalından kopardıkları meyvenin tadına vardılar.” Diye belirtti.



YAZ TATİLİ BAŞLADI
 9  Şubat 2015 Pazartesi Günü başlayan 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönemi 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erdi. Ve öğrenciler karnelerini alarak tatillerine başladı.   
    Öğrenciler yaz tatili için gün saymaya devam ediyordu. Karnesinde zayıf notları gelecek olan öğrencilerde biraz endişe olsa da yine de yaz tatili hayali bu endişenin önüne geçiyor.
    Havalar da ısınmaya başladı. Doğal olarak öğrencilerde bir gevşeme söz konusu oldu.  Öğretmenler okulların kapanmasından sonra 2 ile 3 hafta arasında okullarda seminer ve evrak düzenleyecekleri için tatil biraz daha geç başlayacak.


ÇAMARDI DA GENEL SEÇİM 2015



     7 Haziran Genel Seçimlerinde , ilçede Kaymakam , Belediye Başkanı , ilçe parti başkanları ve vatandaşlar oylarını kullandı.

    Çamardı ilçesinde Genel Seçim sakin ve olaysız geçti. Kaymakam Mustafa SERİN sabah saatlerinde Atatürk Ortaokulunda 1004 nolu sandıkta oyunu kullandı. Diğer sandık kurulunu da ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet etti. Hayırlı olmasını diledi.


    Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , köyleri tek tek gezerek sandık kurullarını ziyaret ettikten sonra öğle üzeri Atatürk Ortaokulu 1004 nolu sandıkta oyunu kullandı. Beraberinde İl Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN , İl Merkez İlçe Başkanı ve Çamardı ilçe Başkanı Yasin YILMAZ ile gelen SOYLU vatandaşlarla sohbet etti. Sandık kurullarını ziyaret etti. İyi dileklerde bulundu.
Ak Parti ilçe Başkanı Yasin YILMAZ  Genel Seçimlerde  Ç.P.L de 1009 nolu sandıkta oyunu kullandı.
CHP İlçe Başkanı İsmail ONGUN , oyunu Atatürk Ortaokulunda 1004 nolu sandıkta kullandı. Vatandaşlarla sohbet etti.

MHP İlçe Başkanı Bilal UĞUR , Nazmiye Pınar Ortaokulunda 1001 nolu sandıkta oyunu kullandı. İyi dileklerde bulundular. 
Niğde ve İlçeleri Seçmen Sayısı
7 Haziran genel seçimlerinde Niğde merkezde oy kullanacak seçmen sayısı açıklandı. Niğde'de 134 bin 324 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.
 seçimde Niğde Merkez ve köy ve kasabalarda 134 bin 324 seçmen 410 sandıkta oy kullanacak. ve  25. Dönemde Türkiye Büyük Millet meclisinde temsil edecek milletvekilini seçecek.
 Merkeze bağlı, Altunhisar ilçesi ve ilçeye bağlı köy ve beldelerde kurulacak olan 31 seçim sandığında 9 bin 62 kişi,
Bor ilçesinde 148 sandıkta 42 bin 802 kişi,
Çamardı ilçesinde 38 sandıkta 9 bin 964,
Çiftlik ilçesinde 58 sandıkta 17 bin 520 ve
Ulukışla ilçesinde 68 sandıkta 16 bin 232 seçmen oy kullandı.
 Niğde merkez, merkeze bağlı köy, belde, ilçeler ve ilçelere bağlı köy ve beldelerde 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde 753 sandıkta 229 bin 904 seçmen 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendini temsil edecek milletvekili seçmek için oy kullandı.



HAYIRSEVER VATANDAŞ OKUL İÇİN BAĞIŞTA BULUNDU
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne ,Hayırsever Rasıh Aydoğan Tarafından  Yapım aşamasındaki okul için Bağış yapıldı.
Hayırsever Rasıh Aydoğan tarafından okul yaptırılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne  200.000 TL bağış yapılmıştır.
Niğde ‘nin Bor İlçesi Kayı Köyüne yapılacak olan ilkokul inşaatı yapımında kullanılmak üzere Rasıh Aydoğan tarafından 200.000 TL bağış yapılmış olup gerekli protokoller imzalanmıştır.
İl Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar ,  hayırsever vatandaş Rasıh AYDOĞAN’a duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.



Ayhan Şahenk Vakfı  Ramazan Ayı Gıda Yardımı Yapıldı

Ayhan Şahenk Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her yıl yapılan Ramazan Ayı Kuru Gıda Yardımı bu yıl 8-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.
 Niğde merkezde 1.000, ilçelerde 400’er koli olmak üzere, toplam 3.000 koli ‘Kuru Gıda Yardımı’ paketi Niğde Valiliği’ne ve ilçelerdeki kaymakamlıklara ulaştırılarak dağıtımı yapıldı.
Kuru Gıda Dağıtım Programı
08 Haziran Pazartesi Bor kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
Altunhisar kuru gıda dağıtımı Saat : 11.00
 09 Haziran Salı Çiftlik kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
 Merkez kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
 10 Haziran Çarşamba Ulukışla kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
 Merkez kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
 11 Haziran Perşembe Çamardı kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00
 Merkez kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00

 12 Haziran Cuma Merkez kuru gıda dağıtımı Saat : 09.00