31 Temmuz 2015 Cuma

Pozantı'da Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı: 2 şehit
Adana'nın Pozantı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.
 Çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçirildi.
Çatışmada, polis memurları İsa İpek ile Serdar Kazar şehit oldu. Emniyet Müdürlüğü binasının bahçesine duvardan atlayarak giren 2 PKK'lı da öldürüldü. http://img3.mynet.com/1x1/grey.gif Saldırıyı gerçekleştiren diğer PKK'lılar ise gece karanlığında kaçtı.(DHA)


30 Temmuz 2015 Perşembe

NİĞDE DE SOKAK DÜĞÜNLERİ VE PATLAYICI MADDE YASAĞI

NİĞDE VALİLİĞİ VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA ÇEVREYİ RAHATSIZ ETTİKLERİ İÇİN , ŞİKAYETLERİN ARTMASI SEBEBİ İLE SOKAK DÜĞÜNLERİNİ VE PATLAYICI MADDE KULLANIMINI YASAKLADI.                                            
YASAĞA RAĞMEN HAFTA SONLARI  İKİ GÜN BANGIR BANGIR SOKAK DÜĞÜNLERİ , SÜREKLİ KORNA ÇALAN DÜĞÜN KONVOYLARI VE HAVAİ FİŞEK PATLATMASI  HİÇ EKSİK OLMUYOR. BİR İLE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER MEYDANA GELİYOR.
Bu sebeplerden dolayı Niğde Valiliği Basın Açıklaması yayınladı :
"Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlarda silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının, yüksek sesle müzik yayını yapılmasının, cadde ve sokakların trafiğe kapatılmasının vatandaşlarımızın şikâyetlerine, korku, kaygı ve tedirginliğine sebep olduğu gibi silah ve patlayıcı maddelerin kullanımı sonucu telafisi mümkün olmayan yaralanmaların hatta ölümle sonuçlanan üzücü olayların meydana geldiği bilinmektedir.
Mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsünün olmaması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığınca gerekli tedbirlerin alınması istenmiş olup, bu kapsamda belirtilen etkinliklerde silah, patlayıcı madde kullanılması, çevreye rahatsızlık verilmesi ve konvoy oluşturulması için gerekli tedbir ve denetimler yapılmakta, aksine davranışlarda bulunanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


29 Temmuz 2015 Çarşamba

DEPREM

Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre  Akdeniz de saat  01;00 da  5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi
18.1 km derinlikte meydana gelen deprem  Adana Mersin Osmaniye Kahramanmaraş , Antakya , Niğde ve Gaziantep'te hissedildi.
Can ve mal kaybı ile ilgili henüz bilgi yok.
ALADAĞLAR’DA ULUSLARARASI 
SKY TRAİL ARAZİ KOŞUSU DÜZENLENİYOR


Niğde Aladağlar Milli Parkı’nda, Demirkazık Dağı çevresinde koşulacak Türkiye’nin ITRA (Uluslararası Trail Koşuları Birliği) sertifikalı ilk yüksek irtifa ultra maraton koşusu Aladağlar Sky Trail, RaidLight® markasının isim sponsorluğunda 15 Ağustos 2015’te düzenleniyor.
Niğde Valiliğince Kapadokya’ya gelen 3 milyon civarındaki turistin bir kısmını turizm çeşitliliği oluşturarak Kapadokya yanında Niğde iline de ziyaretleri noktasındaki çalışmalar devam ederken bu çalışmalara olumlu bir katkı da Kapadokya Argeus Seyahat Acentası’ndan geldi.
Kapadokya Argeus Seyahat Acentası ile Niğde Demavend Travel ve Niğde Dijon Travel şirketlerinin müşterek çalışmaları ile Aladağlar’da yapılacak olan uluslararası sky trail koşusuna 9 ülkeden toplam 160 sporcu katılıyor.
Kayıtlar açıldığı andan itibaren 8 saat içerisinde tüm kayıtların dolduğu koşu için mevcut katılımcı 160 kişi olup, ayrıca da koşuya katılmak için başvuru yapıp kayıtların dolması nedeniyle bekleyen 250 kişilik de bekleme listesi oldu.
Sporcular, Aladağlar’ın görkemli doruklarından ve buzul göllerinden geçen RaidLight® Aladağlar Sky Trail koşusunda büyük bölümü 2000 m irtifanın üzerinde olan 45 km uzunluğundaki bir patikada koşacaktır.
 Demirkazık Köyü’ndeki ORDOS Nevzat Öntaş Dağevi’nden başlayacak koşu, 3700m yüksekliğindeki Emler Zirvesi ve 3200 m yüksekliğindeki Yedigöller Platosu’ndan geçtikten sonra, Maden Boğazı geçidi üzerinden tekrar Demizkazık Köyü’nde son bulacaktır. Sporcular bu zorlu parkuru 12 saatte bitirmeye çalışacaklar ve toplam 3000 m tırmanış ve iniş gerçekleştireceklerdir.
Amerika, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan ve daha birçok ülkeden gelen katılımcıların olduğu Aladağlar Sky Trail koşusu Türkiye’de maraton mesafesinden uzun ilk sky trail koşusudur. Koşu, hem maraton mesafesinden uzun oluşu hem de uluslararası katılımcı yoğunluğu ile ilimiz turizmine yeni bir ivme kazandırması yönünden önem arz etmektedir.






OPET Temiz Tuvalet konvoyu Niğde'deydi
Tırların yaz boyunca 180 istasyonda çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
OPET’in temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma hedefiyle başlattığı "Temiz Tuvalet" kampanyası kapsamında oluşturulan “Temiz Tuvalet Tırları” yaz yoğunluğuna çözüm bulmaya devam ediyor. Niğde'de ki OPET istasyonlarını kontrol eden OPET ekipleri, malzeme tedariği yaptı ve sürücülere bilgilendirici broşürler ve temizlik kitleri dağıttı.
Sektöründe müşteri memnuniyeti en yüksek şirket olan OPET'in "Temiz Tuvalet Tırları" Türkiye turuna devam ediyor. Son 23 günde, 15 şehre uğrayarak Opet istasyonlarında hijyen sağlayan ve malzeme tedariği yapan tırların bu seferki durağı Niğde oldu. Niğde' de ki tüm OPET istasyonlarında hem malzeme tedariği yapıldı, hem de sürücülere ‘temizlik ve hijyen’ kurallarına yönelik bilgilendirici  broşür ve temizlik kitleri dağıtıldı.

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıkan “OPET Temiz Tuvalet Tırları”, 3 ay içerisinde yaklaşık 10 bin kilometre yol yaparak, 30 şehirdeki 180 istasyonda hizmet vereceği belirtildi.
İL GARNİZON KOMUTANINA VEDA YEMEĞİ
Yaklaşık 3 yıldır Niğde İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan J. Kd. Alb. Ufuk Nayır’ın Ankara Jandarma Genel Komutanlığına atanması sebebiyle ile bir veda yemeği verildi.
İl Protokolünün de katıldığı veda yemeğinde konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç “Çok olumlu kanaatlerle ayrılıyoruz. Niğde’ye yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi
J. Kd. Albay Ufuk Nayır ise, “Öncelikle bu yemeği düzenleyen Sayın Valime teşekkür ediyorum. Sizleri her zaman anacağız. Niğde’de bulunduğum süre içerisinde gösterilen ilgi-alaka ve yardımlardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yemek Vali Kılıç’ın J. Kd. Albay Ufuk Nayır’a Hizmet Anısı Plaketi vermesi ile sona erdi.




                         VEDA ZİYARETİ
Kd. Alb. Ufuk Nayır'dan Başkan Akdoğan'a Ziyaret

Yaklaşık 3 yıldır Niğde İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan J. Kd. Alb. Ufuk Nayır’ın Ankara Jandarma Genel Komutanlığına atanması sebebiyle Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a makamında veda  ziyaretinde bulundu.



SICAKLARDA BİR KAP SU HAYAT KURTARIR

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAYALIM
BİR KAP SU , BİR KAP YEMEK HAYATLARINI KURTARIR..!
Yazılı Medya İstatistikleri, 2014

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,
Gazetelerin %89’u yerel yayın yapan gazetelerdir,
Gazete ve dergilerin sayısı, 2014 yılında 2013 yılına göre %0,5 azalarak 7 120 olmuştur. Bu yayınların %58,7’sini dergiler oluşturmaktadır. Toplam sayıdaki azalma esas olarak yerel gazetelerin sayısındaki azalmadan kaynaklanmaktadır.
Ülkemizde 2014 yılında yayımlanan gazetelerin %89’u yerel, %4,9’u bölgesel ve %6,2’si ise ulusal yayın yapmaktadır. Dergilerin ise %38,2’si yerel, %6,6’sı bölgesel iken, %55,2’si ulusal yayın yapmaktadır.
Genel olarak bakıldığında gazete ve dergilerin %59,2’si yerel, %5,9’u bölgesel ve %35’i ise ulusal yayın yapmaktadır.
Yıllık toplam tirajın %94,1’ini gazeteler oluşturmaktadır,
Gazete ve dergilerin tirajı, 2014 yılında 2013 yılına göre %7,6 azalmıştır. 2014 yılında ülkemizde yayımlanan gazete ve dergilerin yıllık toplam tirajı 2 274 530 479 olup, bunun %94,1’ini gazeteler oluşturmaktadır. 2014 yılında toplam tirajın %14,1’ini yerel, %2’sini bölgesel, %83,9’unu ise ulusal gazete ve dergiler oluşturmaktadır.
Gazetelerin yıllık toplam tirajının %90,2‘sini günlük gazeteler oluşturmaktadır. Dergilerin ise yıllık toplam tirajının %54,5’i aylık, %16,9’u ise haftalıktır.

Gazetelerin %17,7’si günlük, %30,1’i haftalık olarak yayımlanmaktadır. Yayınlanan gazetelerin %85,8’i siyasi/haber/güncel içerikli olurken, %13,9’u ek de vermektedir. Dergilerin ise %22,9’u aylık, %22,2’si üç aylık olarak yayımlanmaktadır. Yayınlanan dergilerin %17,5’i sektörel/mesleki içerikli olurken, %9,2’si ek de vermektedir.
YENİ JANDARMA KOMUTANI GÖREVE BAŞLADI

NİĞDE YENİ İL JANDARMA KOMUTANIN’DAN NEZAKET ZİYARETİ
Niğde Yeni İl Jandarma Komutanı Jd. Albay İbrahim Taşkın Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Görevine başlayan Garnizon Komutanı ilk olarak Vali Kılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Sohbet edasında geçen görüşmenin ardından Vali Kılıç, Jd. Albay İbrahim Taşkın’a görevinde başarılar diledi.


İL JANDARMA KOMUTANININ VEDA ZİYARETİ
  YAKLAŞIK ÜÇ YILDIR NİĞDE DE GÖREV YAPAN ALBAY NAYIR'IN JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINA TAYİNİ ÇIKMASI SEBEBİ İLE VEDA ZİYARETLERİNDE BULUNUYOR.
Niğde İl Jandarma  Komutanı Albay Ufuk NAYIR 'ın tayini çıkması nedeniyle, İlçe Jandarma Komutan V. Aydın AKAY ile birlikte Kaymakam Mustafa SERİN'e veda ziyaretinde bulundu.
Kaymakam SERİN,  Jandarma Komutanı Ufuk NAYIR'a yeni görev yerinin hayırlı olmasını ve başarılarının devamını dileyerek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Altunhisar İlçesine Yeni Kaymakam Atandı
Mülki idare amirleri kaymakam ve vali yardımcıları kararnamesine göre ; Niğde Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ'ın tayini Mardin'in Dargeçit ilçesine çıktı.
Balıkesir'in Manyas ilçesi Kaymakamı Mehmet ERDEM (Sarıbacak) Altunhisar ilçesine atandı.
Mehmet ERDEM daha önce Çamardı ilçe Kaymakamlığı yapmış , pek çok güzel çalışmalarda bulunmuştu.
Kaymakam Mehmet ERDEM’ e yeni görev yerinde başarılar dileriz...

28 Temmuz 2015 Salı

Çarıklı Mantar Kursu Tamamlandı
Kursa katılan ve devam eden 22 kursiyer düzenlenen törenle Sertifikalarını aldılar .
Niğde Çarıklı Köyünde 12 haftadan beri devam eden Mağarada Kültür Mantarı ve İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Tamamlandı.
Köyde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Özgür KÖRÜKÇÜ, İl Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet ALTUNOK, İl Müdür Yardımcısı H. Yusuf PARLAK, Şube Müdürü Ali SOLAK, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR, Teknik personeller, Köy Muhtarı , Kursiyerler ve çiftçiler katıldı





VALİ KILIÇ İL ÖZEL İDARESİNİ ZİYARET ETTİ
NİĞDE İL ÖZEL İDARESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER ÜRETİYOR
Vali Necmeddin KILIÇ, Niğde İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Ali NEBOL nezaretinde birim müdürlerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Niğde İl Özel İdaresinde yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah KARKI, Hakan ELMAS ve tüm Şube Müdürleri katıldı.
Vali KILIÇ toplantıda, İl Özel İdaresi eliyle uygulanan birçok projenin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydederek; “Örneğin çöp toplama hizmeti, örneğin kat karşılığı yükseköğrenim hizmeti gibi birçok faaliyetimiz pilot niteliğinde ilimizde uygulanmış ve ülkemiz için uygulanabilirliği gösterilmiştir. Bu bağlamda diğer birçok il de bu konuda bizden katkı istemişlerdir.” dedi.
Vali Necmeddin KILIÇ, Devletin güçlü olduğu vurgusu yaparak devam ettiği konuşmasında; “Hiçbir ödenek sıkıntısı yaşamadık. Bundan 20 yıl geriye giderseniz ödeneksizlikten atıl kalmış projeleri hatırlarsınız. Günümüzde projeler tam süresi içinde tamamlanıyor. En geç iki yılda tamamlanıyor. Özel idaremizi yaptığımız çalışmalarla bütçe olarak da büyütüyoruz, hizmet olarak da büyütüyoruz. ”ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmalarda organizasyon ve planlamanın ise son derece önemli olduğuna vurgu yaparak sözlerini sürdüren Vali KILIÇ; “En alt noktada çalışan kardeşimizden, en tepe noktadaki yetkilimize kadar uyum ve birliktelik, çalışma ahlakı ve çalışma barışı başarının fitilini ateşleyen etkenler arasındadır. Gerek Sayın Milletvekillerimiz, gerek Değerli İl Genel Meclis Üyelerimiz, gerekse İdarenin başında olan bizler birlikte hareket ederek kaynakları etkin ve verimli kullandık. Bugüne kadar yapılan hizmetlerin köylümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Daha sonra Vali Necmeddin KILIÇ, Şube Müdürlerinin kendi görev ve sorumlulukları alanına giren konularda tek tek fikir alış-verişinde bulundu.



AKKARAMAN KOÇLAR ÇİFTÇİLERE DAĞITILDI
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi destekli olarak  Sivas Ulaş TİGEM  den tedarik edilen koçlar,  Niğde Merkez ve ilçelerinden  41 çiftçiye  223 adet Akkaraman Irkı Koçlar Niğde Hayvan Pazarında çiftçilere teslim edildi.
Koç Dağıtımı sırasında İl Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Müdür Yardımcısı H. Yusuf PARLAK, Şube Müdürleri Süleyman UĞURLU, Adem İĞDELİ,  KOP Projeleri Birim Sorumlusu Mühendis Şevket ERYİĞİT, Veteriner Mustafa ESİN,  Niğde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan YILMAZ ve hak sahibi 41 çiftçi hazır bulundu.
 Niğde  İlinde Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, ıslah edilmesi,  koyunların kuzu, et,  süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla koçlar dağıtılmıştır. Son bir yıl içerisinde yüzde  80 hibeli  KOP desteklemeleri ile Niğde genelinde 114 çiftçimize 615 Baş  Akkaraman Koçlar tedarik edilerek çiftçilere teslim edilmiştir.
Dağıtımı yapılan bu koçlar ile Niğde  ilinde yaklaşık 15.000 Baş koyunların ıslah edilmesi hedeflenmiş ve  çalışmalar  devam etmektedir.





26 Temmuz 2015 Pazar

BOR ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ YER ÇALIŞMASI TAMAMLANDI


Güneş enerjisinden elektrik üretmek maksadıyla Vali Necmeddin KILIÇ’ın talimatları doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Niğde İl Özel İdaresi ortaklığında hazırlanmış olan ve Bor İlçesi sınırları dâhilindeki Seslikaya-Emen-Badak köyleri arasındaki arazileri kapsayan toplam 2.539 Hektar alandaki “Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” projesi için yer seçim çalışmaları tamamlandı.
Söz konusu alanın Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi için hazırlanan proje etüd raporu Niğde Valiliğinin uygun görüşü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına daha önce gönderilmişti. Bakanlıkça rapor üzerinde yapılan incelemeler neticesinde İlgili mevzuat gereği Yer Seçim Komisyonunun toplanarak incelemenin yapılabilmesi amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ile Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü uzmanlarından oluşan heyet İlimize gelerek çalışmalarda bulundu.
Vali Necmeddin KILIÇ başkanlığında yapılan toplantı ile çalışmalarına başlayan heyet, Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi yapılmak istenilen alanda saha incelemeleri yaparak çalışmalarını tamamladı.
Yer seçim çalışmaların bitirilmesinin ardından Heyet tarafından oluşturulacak rapor, Bakanlıkların ilgili Genel Müdürlerinin katılacağı Yer Seçim Komisyonuna sunulacak ve rapor Yer Seçim Komisyonundan geçtikten sonra ise Bakanlar Kuruluna gönderilecektir. Daha sonra Bakanlar Kurulunun onayına sunulan rapor, Resmi Gazetede yayımlanarak Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi kurulumundaki idari süreçler tamamlanmış olacaktır.

Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinin kurulması ile 1.178 adet ve her biri 1 MW/h kurulu gücündeki parsellerde toplam 1.178 MW/h temiz, yerli, çevreci ve yenilenebilir elektrik enerjisi üretilerek, yaklaşık 1.295 kişilik istihdam ve 1 Milyar Avro değerinde yatırım gerçekleştirilmesine imkan sağlanmış olacaktır.
Türkiye’de sosyal kurumlarda cinsiyet ayrımcılığı düşük seviyededir
İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından yayımlanan Sosyal Kurumlar ve Cinsiyet Endeksi, sosyal kurumlarda kadına karşı ayrımcılığın bir ölçüsüdür.
Sosyal Kurumlar ve Cinsiyet Endeksi, toplumsal kurumlarda kadınlara karşı ayrımcılığın farklı bir boyutunu temsil eden ayrımcı aile kodu, sınırlandırılmış fiziksel bütünlük, erkek çocuk önyargısı, kaynaklara ve varlıklara kısıtlı erişim, kısıtlı sivil özgürlükler adlı 5 adet alt grup ve bu gruplar altında yasal evlilik yaşı, erken evlilik, ebeveyn yetkisi, miras, kadına karşı şiddet, kadın sünneti, üreme, kayıp kadınlar, doğurganlık tercihleri, arazi varlıklarına erişim, arazi olmayan varlıklara erişim, finansal hizmetlere erişim, kamusal alana erişim ve siyasi katılımdan oluşan 14 adet gösterge kullanılarak hesaplanmaktadır.
Endeks, 2014 yılında güncellenmiş ve ülkeler, skor değerlerine göre çok düşük, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 5 gruba ayrılmıştır. Endeks verilerine göre; Türkiye, sosyal kurumlarda cinsiyet ayrımcılığı düşük seviyede olan ülkeler arasında yer almaktadır.
Ayrımcı sosyal kurumlar, kadınların adalet ve güçlendirme fırsatlarına ve haklarına erişimini kısıtlayan resmi ve gayri resmi yasalar, tutum ve uygulamalar olarak tanımlanmaktadır.
Endekste yer alan 108 ülkenin verilerine göre; sosyal kurumlarda cinsiyet ayrımcılığında 16 ülke çok düşük, 25 ülke düşük, 29 ülke orta, 21 ülke yüksek ve 17 ülke çok yüksek kategoride yer almaktadır.
Sosyal kurumlarda cinsiyet ayrımcılığının en düşük olduğu ilk 3 ülke sırasıyla Belçika (0,0016), Fransa (0,0034) ve Slovenya (0,0037) iken en yüksek olduğu ilk 3 ülke ise sırasıyla Bangladeş (0,3900), Liberya (0,3828) ve Sierra Leone (0,3720) olmuştur.
Türkiye’ye ait veriler endeks alt gruplarına göre incelendiğinde; sosyal kurumlarda kadınlar ve erkekler arasında ayrımın en yüksek değerde görüldüğü alan kısıtlı sivil özgürlükler oldu. Bu alandaki değer 0,5398 olarak gerçekleşti. Ayrımcı aile kodu değeri 0,1585, sınırlandırılmış fiziksel bütünlük değeri 0,1912 ve erkek çocuk önyargısı değeri 0,4035 oldu. Kadın ve erkekler arasında hukuki bir ayrımın olmadığı alan ise kaynaklara ve varlıklara erişim olarak göze çarptı.(TÜİK)




ŞEHİT POLİS MEMURU NİĞDE’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şanlıurfa Ceylanpınar’da kaldıkları evde menfur bir saldırı sonucunda şehit edilen polis memuru Okan Acar’ın cenazesi Niğde’de toprağa verildi.
Şehidin naaşı Nevşehir Havaalanından Niğde Devlet Hastanesi morguna daha sonra oradan alınarak şehidin Selçuk Mahallesinde ikamet eden ailesinin evine getirilerek helallik alındı. Burada cenazeye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, anne Zehra Acar’a tayizede bulundu.
Daha sonra şehidin cenazesi baba evinden omuzlarda taşınarak cenaze aracına bindirildi ve cenaze namazının kılınacağı Dışarı Camiine getirildi.
Şehit Okan Acar’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliğine defnedildi.

İl Jandarma Komutanının Veda Ziyareti
Yaklaşık 3 yıldır Niğde'de görev yapan İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk NAYIR, Ulukışla  İlçe Kaymakamı Ferhat ATAR 'a veda ziyaretinde bulundu.
Kaymakam ATAR ,Jandarma Genel Komutanlığına tayini çıkan Albay Ufuk NAYIR' a başarılı görev ve hizmetlerinden dolayı teşekkür edip , yeni görev yerinde başarılar diledi.




BOR ORGANİZE SANAYİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
 Bor Karma Organize Sanayi Yönetim Kurulu toplantısı Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Niğde Valiliği toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Vali Kılıç’ın yanı sıra Bor ilçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekteri Ali Nebol katıldı.
Toplantıda konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ; “Bor Organize Sanayi Bölgesinin ana yol üzerinde olması ve bu yolunun Mersin Limanına yakın olması Bor OSB’nin stratejik noktada seçilmiş olması ve en son olarak da Bor Organize Sanayide yapılması TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan ve yakın gelecekte inşaatına başlanacak olan indirici merkez ve dolayısıyla enerji fiyatının çarpıcı şekilde düşük olacak olması BOR OSB’ye civar illerden talepleri artırmıştır.
Adana’dan ve Kayseri’den firmalar Bor OSB’de yatırım yapmaya uğraşmaktadır. Bununla birlikte bizimle irtibat kurmaktadırlar bu firmalar. En son BOR OSB’de yer kalmamış olması, tahsis edilecek arazilerin nerdeyse tamamının tahsis edilmiş olması BOR OSB Yönetim Kurulunu yeni arayışlara yöneltmiştir. Yönetim Kurulumuzun karaları dâhilinde bir genişleme alanı ön görülmüştü ve bu genişleme alanı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından öngörüldü ve en son Temmuz ayının 21 inde çıkan yazıyla Yer Seçim Komisyonu tarafından kabul edilmesi üzerine genişleme alanı nerdeyse kesinleşmiş oldu. Bu 3 bin dönümlük genişleme alanında biz bir imar plan çalışması yaparak talepte bulunan yeni yatırımcılara yer tahsis edebilme ve Bölgemizi daha iyiye daha ileriye götürebilme şansını elde edeceğiz. Bu noktada gayret gösteren Bor İlçe Kaymakamımıza, Bor Belediye Başkanımıza, İl Özel İdaremize ve OSB Bölge Müdürlüğümüze yoğun gayretleri ve bu gayret neticesinde ulaştıkları başarıdan dolayı teşekkürü bir borç biliyor hepsine teşekkür ediyorum” dedi.


Kaymakam Mustafa SERİN İlçe Müftülüğü Toplantısında Katıldı

Kaymakam Mustafa SERİN, İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ’ın daveti üzerine Cami görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin bulunduğu aylık olağan personel toplantısına katıldı.

Kaymakam SERİN, toplantıda konuşma yaparak, İlçe Müftülüğü personellerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve gayet olumlu bulduğunu, özellikle Ramazan ayındaki gayretlerinden dolayı başta ilçe Müftüsü Muhsin YILDIZ’a ve tüm Müftülük personeline teşekkür ederek çalışmalarının devamını diledi.

4. AŞIK TAHİRİ ŞENLİĞİ
NİĞDE ‘NİN ALTUNHİSAR İLÇESİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN  AŞIK TAHİRİ KÜLTÜR VE YAYLA ŞENLİĞİNİN 4. SÜ BAŞLADI. UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ÇOCUK OYUNLARI VE KONSERLER BEĞENİ TOPLADI.
Altunhisar Belediyesi Geleneksel 4. Aşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenlikleri 18 Temmuz 2015 tarihi Cumartesi Günü (Ramazan Bayramı 2. Günü) Zindan Vadisi Mesire Alanında Yapıldı.
 Zindan Vadisinin ziyaretçilerini büyüleyen otantik ortamında gerçekleşen Şenlik Proğramında Koyun Kırkımından, yün eğrilmesine toprak kapta yayık yapımından yayla göçü sergilenmesine, ödüllü yarışmalar, konserler, ikramlar vb. her şey vardı.
 Altunhisar Belediyesi tarafından büyük bir gayretle oluşturulan güzel mesire alanı olan Zindan Vadisinde 4.sü düzenlenen Aşık Tahiri Kültür Şenliklerine AK Parti İl Başkanı  Emrah ÖZDEMİR ,Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU , Erdoğan ÖZEGEN , İl Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN , Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT , Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN , Altunhisar Belediye Başkanı Erdal SARI  , çok sayıda konuk ve vatandaşlar katıldı.



SUÇLULARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 01-10.07.2015 tarihleri arasında Ulukışla İlçesi Niğde-Adana Otoyolu Çeleme Deresi Park alanı, Eminlik Gişeleri ve Ulukışla Bölge Trafik İstasyon Amirliği önünde yapılan yol uygulamalarında,

üzerinde Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak, Nakletmek ve Ticaretini Yapmak suçu ile ilgili olarak 8 ayrı olayda daralı ağırlığı 2752,3 gram gelen esrar maddesi olduğu değerlendirilen madde, daralı ağırlığı 12,95 gram gelen eroin maddesi olduğu değerlendirilen madde ve 50 adet uyuşturucu veya uyarıcı olduğu değerlendirilen hap ele geçirilmiş, toplamda 16 şahsa adli işlem yapılmış olup, G. E. İsimli şahıs ilgili mahkemece TUTUKLANMIŞTIR.


 Ayrıca 5607 SKM (kaçak Sigara ve cep telefonu) suçu ile ilgili olarak 2 ayrı olayda 4400 paket muhtelif markalarda sigara ve 62 adet muhtelif markalarda cep telefonu ele geçirilmiş, 3 şahsa adli işlem yapılmış olup, adli işlemlerinin ardından Şube Müdürlüğü tarafından serbest bırakılmıştır.
VALİ YARDIMCISI VE KAYMAKAMA VEDA YEMEĞİ
Son Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi ile Niğde’ den tayinleri çıkan Vali Yardımcısı Mustafa Karaca ile Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş için veda yemeği düzenlendi.
Duygusal anların yaşandığı gecede Vali Vekili Abdullah Uçgun, çalışma süreleri boyunca başarıyla verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ederken, yeni görevlerinde başarılar diledi.
Niğde Polis evin de düzenlenen yemeğe Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.





İL KÜLTÜR  VE TURİZM MÜDÜRÜ KINIK HÖYÜK KAZILARINI ZİYARET ETTİ

İl  Kültür ve Turizm  müdürü  Tansel  TOKMAK  geçmişi  yaklaşık  M.Ö. 3000  yıllarına  kadar  giden  KINIK  Höyük kazı  çalışmalarını  ziyaret  etti.
Kınık Höyük , İlimiz Altunhisar ilçesi , Yeşilyurt köyü sınırları içerisinde bulunan Kınık Höyük melendiz dağlarının eteğinde , Bor ovasında , Altunhisar’ın yaklaşık 10 km güneyinde su kaynaklarına sahip sulak ve bereketli ova içerisinde bulunmaktadır. 2011 yılından itibaren bilimsel kazıları devam eden höyükte  ; ISAW  New  York  Üniversitesi ve İtalyan PAVİA Üniversitesinden  Prof.Dr.Lorenzo  D’ALFONSO' nun  kazı başkanlığında , Niğde Üniversitesinden Doç Dr. Mehmet İKİZ’in kazı başkanı yardımcılığında oluşturulan ve şu an itibariyle 26 farklı akademik disipline  sahip ekip üyelerinin  yanında 24 işçi ile  kazı  işlerine  devam  etmektedir. Bölgemiz  için  önemli  bir  kazı  alanıdır.



BAŞARILI KAMU GÖREVLİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ulukışla  Kaymakamı Ferhat ATAR ilçede görev yapan bazı kamu görevlilerini üstün gayret ve çalışmalarından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirdi.

 Başarılı çalışmaları ile ödüllendirilen Barış SEVDİ : Devlet Hastanesi Müdürü, Sadi GÜNAY : İlçe Emniyet Amirliği Komiser Yardımcısı , Nakıp KEKLİK : İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Danışmanı, Mikail Güner : Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı , Alper Balta : YBO Öğretmen, Mehmet ÜNVER : Köylere Hizmet Götürme Birliği .

 Kaymakam ATAR   Kamu görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.
DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA NİĞDE’DEN 2 TEMSİLCİ


22 – 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Romanya’da yapılacak olan Kayak (Summer Biathlon) Dünya Şampiyonası’na Niğde ilinden bir antrenör ve bir sporcu olmak üzere 2 kişi katılıyor.
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayak antrenörü M. Mustafa İLÇİN ve Niğdeli kayakçılardan Ahmet ÜSTÜNTAŞ  Niğde ilini ve ülkemizi bu önemli müsabakada temsil edeceklerdir. Aynı şekilde Dünya Şampiyonası öncesinde Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’na da katılacaklardır.
 Antrenör ve sporcumuz önce 04 – 10 Ağustos 2015 tarihleri arasında Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda, daha sonra da 22 – 31 Ağustos 2015 tarihleri arasında da Romanya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda Niğde ilini ve ülkemizi temsil edeceklerdir.
GHSİM antrenörü M. Mustafa İLÇİN bunun kendileri ve ilimiz adına gurur verici olduğunu, bu başarıların devamı için daha çok çalışacaklarını söyledi. Ayrıca bu yolda kendilerini yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürü Bülent ÖZGÜVEN ‘e teşekkür ettiklerini ifade etti.


Belediye Birim Müdürleri Toplantısı Düzenlendi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile Belediye Encümen salonunda değerlendirme toplantısı yaptı.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan belediye birim müdürleri ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gerçekleşen müdürler toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katılarak, Belediye Başkanı Akdoğan'a devam eden ve tamamlanmış hizmetler ve birim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Belediye birim müdürlerini tek tek dinleyerek tamamlanmış ve yapılması gereken çalışmalar hakkında talimat veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'miz ve insanımız için yararlı hizmetleri ortaya koyabilmek için Belediye birim müdürlerimizle düzenli olarak bir araya geliyoruz. Hizmetler hakkında bilgi alarak yapılan işlerimizi kontrol ediyoruz. Daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için çal
ışıyor ve çalışmaya da devam ediyoruz" dedi.

25 Temmuz 2015 Cumartesi

Spil Dağı Milli Parkı, 
Orman Köşkleri İle Donatıldı
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermek maksadıyla orman köşkleriyle donatıldı. En kısa sürede ziyaretçilerini ağırlayacak orman köşklerinin isim kaynağı ise Manisa denince ilk akla gelen mesir macunu oldu.
 Atalanı ve Karadağ Mevkisi Modern Bir Altyapıya Kavuştu 66 bin 940 dekar büyüklüğündeki Spil Dağı 1968 yılında Milli Park olarak ilan edildi ve 2010 yılında Milli Parkın 900 dekarlık Atalanı ve Karadağ mevkilerinde imar planı yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise imar planının olduğu alanı yapımı planlanan üst yapı tesislerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere modern bir alt yapıya kavuşturdu. 42 Orman Köşkü Yapıldı Tabiata uyumlu olarak üst yapı alanındaki kamp alanında 42 adet orman köşkünün inşa edildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu köşkleri vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ve tabiata uygun olarak yaptık. Vatandaşlarımız buralarda tabiat ile konforu bir arada yaşayacaklar” dedi.

24 Temmuz 2015 Cuma

BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞI


İl Müdürü Mehmet UĞURLU'nun 24 Temmuz "Basında Sansürün Kaldırılışının Yıl Dönümü" İle ilgili mesajı                                                                                                                                                                                      
Bağımsız ve tarafsız basın, güçlü demokrasinin varlığına işaret eder. Toplumunun doğru bilinçlenmesi, bilgilendirilmesi ve demokrasinin kök salmasında bağımsız ve tarafsız basının katkısı yadsınamaz bir gerçekliktir.
Ülkemizde özgür basınının miladı olarak kabul edilen 24 Temmuz 1908 tarihinden bu güne Türk basını dönemsel olarak yapılan değişiklerle güçlendirilmiş, özellikle son yıllarda yürürlüğe giren yasal düzenlemeler özgür ve tarafsız basının oluşması sürecine büyük katkı sağlamıştır.
Kuşkusuz bütün bu çalışmalar, kamuoyunu doğru aydınlatma misyonunu üstlenmiş daha güçlü ve daha özgür basın içindir.
Kamu yararını önceleyen, tarafsız ve doğru habercilik anlayışı doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden asla ödün vermeden ifa eden basının güçlenmesi bu açıdan büyük önem arz etmektedir.
Bu düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, içten başarı dileklerimizi ve saygılarımızı sunarız.

   Mehmet UĞURLU

Basın-Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü
Belediye Başkanı Akdoğan'dan Basın Bayramı Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla mesaj yayınladı.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Basın özgürlüğünü oldukça iyi analiz etmek gerekir. Basının görevini yaparken hukukun ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, bu kadar önemli ve hassas bir görev ifa eden ve bunu yaparken meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmayı ilke edinen, zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan tüm gazetecilerin Basın Bayramını kutluyorum” dedi.


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın kuruluşları, Basın Ahlak Kurallarına ve toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılamakta, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.
 Basın; yazılı ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Özverili basının sürekli gelişmesi dileği ile Basın - Yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar; çalışmalarında başarılar dilerim.


                                                              
                                                                 

23 Temmuz 2015 Perşembe

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ NİĞDE'YE GELİYOR

İlk görev yeri olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden polis memuru Okan Acar'ın cenazesi Niğde'deki baba ocağına bu gün geliyor.
Ceylapınar'da kaldıkları evde şehit edilen Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde sabah tören düzenlendi.

22 Temmuz 2015 Çarşamba

BAHÇELİ YARIN NİĞDE'YE GELİYOR

İL TEŞKİLATLARINA TEŞEKKÜR İÇİN ZİYARET KARARI ALAN DEVLET BAHÇELİ YARIN NİĞDE DE
Bahçeli Türkiye genelinde bir çok il teşkilatlarını ziyaret kararı aldığı belirtiliyor.

BOR ORGANİZE SANAYİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
 Bor Karma Organize Sanayi Yönetim Kurulu toplantısı Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Niğde Valiliği toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya Vali Kılıç’ın yanı sıra Bor ilçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekteri Ali Nebol katıldı.
Toplantıda konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ; “Bor Organize Sanayi Bölgesinin ana yol üzerinde olması ve bu yolunun Mersin Limanına yakın olması Bor OSB’nin stratejik noktada seçilmiş olması ve en son olarak da Bor Organize Sanayide yapılması TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından programa alınan ve yakın gelecekte inşaatına başlanacak olan indirici merkez ve dolayısıyla enerji fiyatının çarpıcı şekilde düşük olacak olması BOR OSB’ye civar illerden talepleri artırmıştır.

Adana’dan ve Kayseri’den firmalar Bor OSB’de yatırım yapmaya uğraşmaktadır. Bununla birlikte bizimle irtibat kurmaktadırlar bu firmalar. En son BOR OSB’de yer kalmamış olması, tahsis edilecek arazilerin nerdeyse tamamının tahsis edilmiş olması BOR OSB Yönetim Kurulunu yeni arayışlara yöneltmiştir. Yönetim Kurulumuzun karaları dâhilinde bir genişleme alanı ön görülmüştü ve bu genişleme alanı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından öngörüldü ve en son Temmuz ayının 21 inde çıkan yazıyla Yer Seçim Komisyonu tarafından kabul edilmesi üzerine genişleme alanı nerdeyse kesinleşmiş oldu. Bu 3 bin dönümlük genişleme alanında biz bir imar plan çalışması yaparak talepte bulunan yeni yatırımcılara yer tahsis edebilme ve Bölgemizi daha iyiye daha ileriye götürebilme şansını elde edeceğiz. Bu noktada gayret gösteren Bor İlçe Kaymakamımıza, Bor Belediye Başkanımıza, İl Özel İdaremize ve OSB Bölge Müdürlüğümüze yoğun gayretleri ve bu gayret neticesinde ulaştıkları başarıdan dolayı teşekkürü bir borç biliyor hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
ŞAMPİYON SPORCUDAN İL MÜDÜRÜNE ZİYARET
ATLETİZMDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLAN ŞEVVAL ÖZDOĞAN ANTRENÖRÜ İLE SPOR İL MÜDÜRÜ HARUN TURHAN’I ZİYARET ETTİ.
Atletizm Federasyonunun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Naili Moran Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası 30 Haziran ile 1 - 2 Temmuz 2015 Tarihlerinde İzmir ilinde yapıldı.
Niğde ilini 1500m - 800m ve uzun atlamada temsil eden Şevval Özdoğan 89 Sporcunu yarıştığı 2002 doğumlu Sporcular içerisinde 237 puan toplayarak Türkiye şampiyonu olmayı başardı.
 Şampiyonaya 2000-2001-2002 ve 2003 doğumlu sporcularda toplamda 749 sporcunun yarıştı. Müsabakalarda  birçok ili geride bırakarak Türkiye şampiyonu olarak Niğde’ye döndü.

Sporcu Şevval Özdoğan Antrenörü Ahmet Yavuz İle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı Ziyaret Etti. Şampiyona Hakkında bilgi alan Turhan; “Sporcumuz Şevval Özdoğan ve antrenörü Ahmet Yavuz’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum ”dedi.
Twitter’a erişim engeli   
 ( 22 Temmuz  2015 |  

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a Türkiye üzerinden giriş yapılamıyor olması, 'engellendi mi' sorusunu akıllara getirdi.
Sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar sosyal paylaşım sitesi Twitter’a girmekte zorluk çekiyor. Bazı GSM operatörleri üzerinden Twitter’a giriş yapılamazken, kimi kullanıcılar da bilgisayarlarının internet ayarlarını değiştirerek Twitter’a giriş yapabildiklerini söyledi.

‘KESİN TALİMAT’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan sozcu.com.tr’ye konuşan bir yetkili, kendilerine herhangi bir kapatma kararı gelmediğini fakat “Erişim Sağlayıcıları Birliği”nin de kapatma yetkisi olduğunu belirtti. Erişim Sağlayıcıları Birliği’nden bir yetkili ise kesin talimat olduğunu ve bilgi veremeyeceklerini aktardı.

MAHKEME KARARI MI VAR?


Reuters konuşan üst düzey Türk yetkili Suruç’a bombalı saldırının ardından yerel mahkemenin kararı ile Twitter erişim yasağının geldiğini açıkladı.

21 Temmuz 2015 Salı

“ENGELİMİ SPORLA AŞIYORUM” PROJESİ BAŞLADI

Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek olan “Engelimi Sporla Aşıyorum”  isimli projenin açılış toplantısı Niğde Valiliği SODES toplantı salonunda gerçekleştirildi. Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığındaki toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abuzer Ceylan, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği başkanı Mahmut Er, Valilik proje birimi personeli katıldı.
 Proje koordinatörü Dr. Mehmet Özenç proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Projenin toplumun engellilere bakış açısında bir değişiklik oluşturacağını ve engellilerin içinde yaşadıkları topluma daha iyi uyum sağlayacaklarını ifade eden Vali Yardımcısı Uçgun, projeye katılmak isteyen bedensel engelli bireylerin Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimine başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Proje ortağı kurumların müdürleri görüş ve önerilerini ifade ettikten sonra toplantı sona erdi.
 Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 31 Ekim – 2 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eş zamanlı olarak, İran, Irak, Rusya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya'dan ithalatçıları Türkiye’de ağırlayacak bir “Alım Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirecek.
Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde oluşacak artışın katma değere dönüşmesi için hedef pazar olarak belirledikleri ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlatan Gündeş, “Türkiye’den zeytin ve zeytinyağı ithal eden ve etme potansiyeli yüksek ithalatçıları ticaret müşavirliklerimiz aracılığıyla Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eşzamanlı Türkiye’ye davet edeceğiz. İthalatçılara zeytin bahçelerini ve tesislerimizi de göstereceğiz. Bu sayede yeni ticari bağlantılara zemin hazırlayacağız” diye konuştu.
EXPO Milano’da Türk zeytin ve zeytinyağı tanıtılacak
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını EXPO Milano’da sürdürecek.

ZZTK, 15-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında EXPO Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize etme kararı aldı. ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, İtalya’nın dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer aldığını, EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştireceklerini, zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını kaydetti.
BOR İLÇESİNDE YAZ ETKİNLİĞİ

Bor Belediyesinin düzenlediği ve organizasyonunu SEEL Ajans’ın gerçekleştirdiği etkinlikler yaz döneminde de devam ediyor…
 Ramazan ayının başlangıcı ile birlikte bu yıl ilki gerçekleştirilen eğlence ve etkinlikler Bor Kayabaşı Parkta yaz boyu da devam edeceği belirtildi.
Konu hakkında değerlendirmede bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “Ramazan ayı başında başlamış olduğumuz programlarımız ramazan ayı sonrasında da yine her gece ayrı bir etkinlikle de devam ediyor. Her gece yakın ve uzaktan gelen bir çok vatandaşımızın doldurduğu etkinlik alanımız bugün ve bugünden sonrada sizlerin evi olmaya devam edecektir. Bu sebeple Tüm Niğdeli hemşehrilerimizi yaz döneminde ilimize ilçemize gelen tatilci ve misafirlerimizi Bor Kayabaşı Parktaki Etkinliklerimize bekliyoruz” dedi ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese de teşekkürlerini sundu.

Niğde SGK İl Müdürlüğü’nde Bayramlaşma Töreni
Niğde SGK İl Müdürlüğünce geleneksel hale getirilen bayramlaşma töreni; Ramazan Bayramının ardında ki ilk mesai gününde gerçekleştirildi.
Programda konuşan İl Müdürü Mustafa TURAN bayramların dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek; ” Bu duygu ve düşünceler içerisinde, hep bir arada huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, siz değerli çalışanlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bayramlar diler sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.
İl müdürlüğü yemekhanesinde gerçekleşen bayramlaşma törenine Müdür Yardımcıları Mehmet ÖZIŞIK ve Nurhan BAYER’in ’ın yanı sıra Kurum personeli katıldı.
İl Müdürü TURAN ve Müdür yardımcıları personelle teker teker tokalaşarak bayramlarını kutladı. İkramların ardından bayramlaşma töreni sona erdi.


Niğde Üniversitesinde Çavdar Hasadı Sevinci
Niğde Üniversitesinin  Bor ilçesinde bulunan araştırma ve uygulama alanında ilk defa 2014 yılı Kasım ayı içerisinde ekimi yapılan ve yaklaşık 600 dekarlık alanı kapsayan çavdar üretim tarlasında hasat işlemi yapıldı.
Çavdar hasadına Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Avcı, Döner Sermaye İşletme Müdürü Merdan Doğan ve Özel Sektör temsilcisi teknik elemanlar katıldı.
Soğuğa en dayanıklı tahıl türü olarak bilinen çavdarın aynı zamanda verim gücü düşük, kumlu, kireçli ve yüksek tuz konsantrasyonuna sahip çoraklaşmış topraklarda diğer tahıl türlerine göre daha iyi ürün verebildiği ifade edildi.
Bu nedenle çavdarın, Niğde ve bölgede bulunan diğer illerdeki marjinal tarım alanlarının değerlendirilmesinde önemli bir tahıl bitkisi özelliğinde olduğu belirtildi.


SU TANKERLERİ FİDANLARA CAN VERECEK
ÇAMARDI İLÇESİNDE  21 KÖYE ÇOK AMAÇLI SU TANKERLERİ DAĞITIMI YAPILDI
    2015 yılında ‘’Köylerimiz Şehir Olacak Projesi kapsamında’’ Niğde İl Özel İdaresince yapımına başlanan Köy Girişlerinde yol kenarlarının 2 taraflı olarak ağaçlandırılması Projesi ile Niğde ili köylerinde ağaç sulamak ve meydana gelebilecek olası yangınlara acil müdahale etmek amacıyla Niğde ili 131 adet köyü için alınan 131 adet Çekilir Tip Su Tankerlerinden (3 Ton Kapasiteli) Çamardı İlçe köylerine ait olan tankerler düzenlenen törenlerle 21köy muhtarlarına dağıtıldı.
Törene Niğde Vali V. Abdullah UÇGUN , Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR ( Kaymakam Mustafa SERİN izinli olduğu için) , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , İl Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN , İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE , Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL , Daire amirleri ve muhtarlar katıldı.
Su tankeri dağıtım töreninde Niğde Vali V.Abdullah UÇGUN ,  Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Kaymakam Ferhat ATAR ve İl Meclis Başkanı Mahmut  PEŞİN birer konuşma yaptılar.

Ve çok amaçlı su tankerleri köy muhtarlarına teslim edildi.
PORSUK KÖYÜ KADINLARI KAYMAKAM ATAR’I  ZİYARET ETTİ

KADINLAR KAYMAKAM ATAR’A HEM TEŞEKKÜR ETTİ. HEM DE İSTEKLERİNİ BELİRTTİLER. KAYMAKAM ATAR DA  YAPILAN HİZMETLERİ  KADINLARA EMANET ETTİKLERİNİ , İYİ BAKMALARINI İSTEDİ.
Ulukışla Porsuk köyünde yaşayan kadınlar Kaymakamlık ve İl Özel İdaresinin Porsuk köyü için yapmış olduğu hizmetler için Kaymakam Ferhat ATAR' a teşekkür amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.
Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette kadınlar Kaymakam Ferhat ATAR' dan kadınlar için spor aletleri, yolların asfaltlanması ve parke taşı ile Kuran ve el işi kurslarının açılmasını talep etti. Kaymakam Ferhat ATAR "Öncelikle bir köyde kadınların bu şekilde birlik olup bizleri ziyarete gelmesi bizleri son derece memnun etmiştir. İl Özel İdaremiz tüm köylerimiz için hizmet üretmeye devam emektedir. Porsuk köyüne defalarca geldim ve sorunların neler olduğunu biliyorum. 7.000 metrelik mesafeden Porsuk köyüne içme suyunu kısa sürede getireceğiz ve su sorununu tamamen çözeceğiz. ABS alçı ile birlikte yaptığımız yeni muhtarlık binasına talep ettiğiniz kursları yine kısa sürede açacağız. Kadınlarımız için spor aletlerini de hemen kuracağız. Bu taleplerinizin hepsini yerine getireceğiz benim de sizden tek talebim var. Bizler devlet memuruyuz gelip geçiciyiz. Porsuk köyüne kurduğumuz 28.000 metrekarelik ceviz bahçesine çok iyi bakmanızı istiyorum. Onları sizlere emanet ediyorum." dedi.
Ziyarette esnasında Porsuk köyü kadınları Kaymakama plaket ve kiraz festivalinde çekilen fotoğrafı takdim ettiler.
Kaymakam Ferhat ATAR , Kadınlara bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek , işlerinde başarılar diledi.

                                                                                                                                                                                 

18 Temmuz 2015 Cumartesi


Ramazan Bayramı tatilinde yollar kan gölüne döndü
Ramazan Bayramı tatili boyunca, yurdun dört bir yanında meydana gelen trafik kazalarında bilanço ağır oldu. Alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen trafik kazalarıyla bu bayram tatilinde de yollar kan gölüne döndü. Tatilinin başladığı bayram öncesindeki 2 gün ile bayramın 1 ve 2'nci günü olmak üzere 4 günde 66 kişi öldü, 336 kişi de yaralandı.

Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın, trafik kazalarında bu Ramazan Bayramı tatilinde de bilanço ağır oldu, yollar kan gölüne döndü. Tatilciler çarşamba günü öğleden sonra yollara çıkmaya başlarken, yurt genelinden, peş peşe kaza haberleri geldi. 4 gündeki kazalarda ölü ve yaralı sayıları şöyle:

* 15 Temmuz Çarşamba günü meydana gelen 17 kazada 16 kişi öldü, 145 kişi yaralandı.

* Arife Günü olan 16 Temmuz Perşembe günü ise 21 kazada, 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı.

* Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü olan 17 Temmuz Cuma günü meydana gelen 18 kazada, 16 kişi öldü, 55 kişi de yaralandı.

* Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 18 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30 sıralarına kadar meydana gelen 12 kazada, 12 kişi öldü, 61 kişi de yaralandı. (DHA)

AŞIK TAHİRİ KÜLTÜR ŞENLİKLERİ




NİĞDE’DE RAMAZAN BAYRAMI  
Niğde Valiliği tarafından düzenlenen program, Niğde Öğretmenevinde kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaşma ile başladı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç programda yaptığı konuşmada “Bayramlar, sevginin, birliğin, beraberliğin bir olmanın, diri olmanın, iri olmanın zirvede olduğu günlerdir. Yoğun ve yorucu bir Ramazan ayından sonra gelen bayram bize bir ikramdır. Gönüllerimiz arasındaki köprüleri sağlamlaştıran bizi bir duvarın parçası gibi birbirimize kenetleyen zenginimizle-fakirimizle, yaşlımızla-gencimizle, kadınımızla-erkeğimizle bizi bir bütün yapan bayramlar bizim için en önemli kültür değerlerinden birisidir. Bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu bayram gününde mazlum milletlere, zulme uğrayan insanlara, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize, Myanmarlı kardeşlerimize, Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan bir merhamet, bir yardım, bir esenlik diliyorum” dedi.
Polisevinde polislerle bayramlaşan Vali Kılıç ve protokol üyeleri daha sonra İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek askerlerin bayramını kutladılar.
Sevgi Evlerini de ziyaret eden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç Hanımefendi, burada çocuklarla bayramlaştı.
Sevgi Evleri ziyaretinin ardından Vali Kılıç ve protokol üyeleri; Altunhisar Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ile Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek bayramlaşma törenini sonlandırdı.




BAYRAM AREFESİNDE ŞEHİTLİĞE ZİYARET 
Niğde Vali Vekili Abdullah Uçgun ve beraberindekiler, Ramazan Bayramı öncesi Derbent Mezarlığı’ndaki şehit mezarlarını ziyaret etti.
İl Müftüsü Alaattin Gürpınar ‘ın duasıyla başlayan ziyaret programına Vali Vekili Abdullah Uçgun’un yanı sıra Protokol üyeleri, Kurum Müdürleri Askeri Erkan ve Şehit Aileleri katıldı.
Vali Vekili Abdullah Uçgun ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etti.
Bayramın 1. Günü öğleden sonra Niğde Öğretmenevi nde Halkla ve Kamu Görevlileriyle Bayramlaşma daha sonra Niğde Belediye Başkanlığı- Tarım Açık ceza ve İnfaz Kurumu, İl emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı ve Sevgi evleri ziyaret edildi..




16 Temmuz 2015 Perşembe

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
 Bayramlar barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma günleridir. Manevi zenginliğimiz olan ve toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı bir Bayramı daha hep birlikte yaşamanın kıvancı içerisindeyim.
Sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği bu özel günlerde olduğu gibi, gelecekte de aynı heyecanla bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini umuyor, bu huzur ortamında Ülkemizi ve İlimizi bulunduğu yerden daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Hizmetin en iyisine layık olan değerli Niğde halkı ile el ele, gönül gönüle vererek hedefe doğru yürümek en önemli gücümüzdür.
Bu vesile ile tüm Niğde Halkının Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, Ülkemize, Milletimize ve tüm Niğde halkına huzur, sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum.