30 Nisan 2016 Cumartesi

VALİ KILIÇ BAŞKANLIĞINDA
İL İSTİHDAM KURULU İKİNCİ TOPLANTISI YAPILDI
Niğde’de 2016 yılının ikinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç Başkanlığında Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda 2016 yılı ocak ayı toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumu ile ilgili bilgi verildi.
 Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin ilimizde işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda çocuk işçiliğinin önlenmesine dair alınabilecek tedbirler, Aktif İşgücü Hizmetleri Analizi Projesi ve denetim kurulu tarafından yapılan denetimler değerlendirildi. Kurum tarafından hazırlanan eğitim planına eklenecek mesleklerin kurul bilgisine sunulmasının ardından 2016 yılı başlangıcı itibarı ile kurumun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.
Niğde’de 2016 yılında özel sektör bazında hedeflenen açık iş sayısı 8.838 olup şu an gerçekleşmenin 2.358 kişi olduğu bildirildi. 2016 yılı itibariyle 1.428 kişinin kurum tarafından özel sektörde işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda hedefler doğrultusunda eğitim kurumu ziyaretlerine de başlandığı söylendi.
Kurum tarafından açılan Mesleki Eğitim Kurslarına 2016 yılı için 275 kişinin katılımının hedeflendiği bugün itibari kursiyer sayısın 124 kişi olduğu ve hedefe % 45 oranında ulaşıldığı, Kurumdan alınan bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan kişi sayısının 4330 kişi ve iş başı program sayısının 300 kişi olduğu belirtildi.
Kurum tarafından Girişimcilik/Staj kursları kapsamında da 106 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği ve 2016 ocak ayı itibarı ile hedefe %96 oranında ulaşıldığı,  Meslek Seçimine Destek kapsamında 117 kurumun ziyaret edileceği ifade edildi.

Gerçekleştirilen toplantı sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Necmeddin Kılıç “İlimiz, takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz her yıl bir önceki yıla göre fark edilebilir göstergeler yönüyle açık şekilde görülebilir olarak ileriye gitmektedir. İş ve istihdam alanında da Niğde’de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. İş bulma kurumumuza hem sanayi sektöründen hem tarım sektöründen işçi ve ara eleman talepleri gittikçe artmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz bu ekonomik, sanayi ve tarımsal gelişme ile tarımsal gelişmeyi teşvik eden sulama programları elbette ki bir takım ilave istihdam ihtiyaçlarına yol açmaktadır. Bu ilave istihdam ihtiyaçlarını planlamak, bu ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde tarımın ve sanayinin hizmetine sunmakta il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının görevi bulunmaktadır. Bu kurullar bir taraftan talep edilen istihdamı karşılamakla görevliyken bir taraftan da eldeki mevcut iş gücünü nitelikli hale getirmek ve nitelikli hale getirdiği iş gücünü sanayiye ve tarıma verme durumunda fonksiyonlar ifa etmektedir. Bununla ilgili İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün açmış olduğu kurslar bulunmaktadır. En dikkat çekici olanı da iş başı eğitimidir. İş başı eğitimi bu yıl yaklaşık bin kişiye verilecektir. Bu şu demek oluyor ki bir sanayi tesisinde bir yıl süre ile bir kişiyi eğitim amaçlı istihdam edeceğiz. Bu kişinin sağlık güvencesini ve maaşını asgari ücretten devlet olarak biz karşılayacağız. Ama o kişi özel sektörde sanayiciye çalışacak demektir. Kurulumuz üç ayda bir toplanmaktadır bugünde çok ciddi bir çalışmaya imza attı kurulumuz. Güzel kararlar aldı  alınan kararların İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
NİĞDE MİLLETVEKİLİ GÜRER, ÇARDAK KÖYÜ SORUNLARINI MECLİSTE ANLATTI
NİĞDE’NİN TEK KÖY KADIN MUHTARININ TALEPLERİNİN KARŞILANMASINI İSTEDİ.

            Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer  Niğde İli Çiftlik İlçesi  Çardak Köyü tek köy kadın muhtarı Hatice Plak’ı ziyaretinden sonra köyün sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Gürer konuyu yazılı soru önergesi ile de takip edeceğini belirtti.
             Niğde Milletvekili Ömer  Fethi Gürer, Ülkemizde 53 405 muhtardan 390’ının kadın olduğunu söyledi ve bu  kadın muhtarlardan ikisinin Niğde’de olduğunu ifade etti. Bor ilçesinde Mahalle Muhtarı Hadiye Çetin’in  yanısıra tek köy kadın muhtarın Hatice Plak olduğunu söyleyen Gürer,  Çardak Köyü muhtarının  taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

            Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  şöyle konuştu: “ Ülkemizde 53 bin 405 muhtarımızdan 390'ı kadındır. Niğde'de 2 kadın muhtarımız var. Bor ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Hadiye Çetin muhtar olarak mahalleye hizmet veriyor. Niğde köylerinde bir tek kadın muhtarımız da Çiftlik İlçesi Çardak Köyü’nde. Hafta sonu Çardak Köyü’nü ziyaret ettim, muhtarımızla görüştüm. Hatice Plak, köyden geçen Melendiz Deresi'nin ıslah edilmesini ve dereye bağlanan ve akıtılan atıklar için arıtma tesisinin yapılmasını istiyor.
             Ayrıca, Çardak köyünde sık elektrik kesintilerinin köylüyü mağdur ettiğini, elektrik kesintileri nedeniyle jeneratör almak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Niğde'de çok yerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu bağlamda köylerde olduğu gibi merkezde de sorun var. Yetkililerin bu konuda dikkatini çekmek istiyorum.
            Ayrıca, Çardak Köyü'ndeki muhtarımızın taleplerinin karşılanmasını ve bir kadın muhtar olarak gerekli desteğin verilmesini talep ediyorum. “dedi.

Başkan Akdoğan’ın İşçi Bayramı Mesajı


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.  Başkan Akdoğan, “Sadece 1 Mayısta değil, her zaman işçilerimizin yanındayız” dedi.
1 Mayıs İşçi Bayramı'nın toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağladığına inandığını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘’  1 Mayıs İşçi Bayramı hayatının her aşamasında emek mücadelesi vermiş, en zorlu çalışma koşullarında bile inandıklarından ödün vermeyenlerin bayramıdır. İnsan hayatında en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum” dedi.
Başkan Akdoğan, yayınladığı mesajında, sadece 1 Mayıslarda değil, yılın her günü işçilerin yayında olduklarını da 
 MİLLETVEKİLİ  GÜRER “1 MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun”dedi.
 İş yaşamına başladığı yıllarda Türkiye’nin en genç sendika şube başkanı olduğunu anımsatan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana Tekstil İşçileri Sendikası Başkanlığına Çukobirlik’te işçi oyları ile seçildiği başkanlık görevi döneminde bugüne kadar aşılamayan, Tekstil iş kolunda işçi kazanımları açısından en büyük sözleşmeye imza attığını anımsatıp  “emek üretmek, çalışmak ayrı bir duygudur. Fabrikada tarlada yaşamın her alanında emeğe selam olsun, emekçilerin bayramı kutlu olsun ”dedi.
1 Mayısların emekçilerin haklarını alma ve gündeme taşıma günleri de olduğuna vurgu yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ İşçi ile işveren bir bütündür. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve işçisinin hakkını veren işveren mutlaka işinde başarılı olur ve büyür kurumsallaşır. İşçi haklarını yok sayan budayan ve engellemeye çalışanlar da yok olur gider. Eğer iş yeri işletme çalışma varsa orada çalışma barışının önemi büyüktür. ‘Hep bana rabbena’ yaklaşımı ile kazanılan haksız kazanç hayır etmez. İşçinin teri soğumadan emeğinin karşılığının verildiği yerde huzur vardır. İşçiler, çalıştıkları yerleri sahiplenirler. Bilirler ki o iş yerinin varlığı işin varlığıdır. İşverenlerin de mutlaka işçinin haklarını vermeleri orada başarının artışını getirir ”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer işçilerin kazanılmış haklarının yok edilmesinin yanlış olduğuna da vurgu yaparak AKP hükümetinin taşeron işçilere verdiği kadro sözünü tutmasını ve modern kölelik sayılan yeni düzenlemeler ile kıdem tazminatı gibi konularda işçilere rağmen girişimde bulunmamasını da istedi. İşçilerin çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini, iş aş için çalıştığını, işçilerin haklarının gasp edilmesinin iş barışı için  de olumsuzluklara neden olacağını ifade etti.
Üst Düzey Yöneticilerden Niğde İl Müdürlüğüne Ziyaret

İZDES (İzleme Değerlendirme Sistemi ) Kapsamında Sosyal Güvenlik Başkanlığı Üst Düzey Yöneticilerden Niğde İl Müdürlüğüne Ziyaret
Niğde İl Müdürü Mustafa Turan’dan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Daire Başkanları, daha sonra servisleri gezerek çalışmaları yerinde inceledi
            Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Süleyman SOYLU adına çalışmaları yerinde görmek ve ihtiyaçları tespit etmek maksadıyla SPGM İhtilaflı Primler Daire Başkanı Mursel Baki başkanlığında GSS.GM. Politika ve Proje geliştirme Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem ve beraberindeki heyet Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Bor Sosyal güvenlik Merkezini ziyaret ettiler.     .

            İl Müdürü Turan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu tür ziyaretlerin daha iyi hizmet vermeye teşvik ettiğini ve çalışanların, motivasyonunu yükselttiğini, bu tür ziyaretlerin sıklıkla yapılmasının gerektiğini bildirdi.
Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de  gerçekleştirildi
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirlen toplantıya; Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.
Toplantı öncesi yaş haddinden gelecek hafta emekliye ayrılacak olan AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a, AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Niğde Koyunlu Fabrikası’nda hazırlanan üzerinde fotoğrafının olduğu halı hediye edildi. 
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Kılıç toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a Ajanstaki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Vali Kılıç konuşmasına şöyle devam etti; “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.
2016 yılı Mali Destek Programı proje tekliflerinin toplanmış olması, Kalkınma Bankası tarafından hazırlanmakta olan “Narlıgöl Jeotermal Sera Fizibilite Raporu” çalışmalarının devam ediyor olması ve “Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi Fizibilite Raporu’nun” hazırlanmış olması geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında yer almaktadır.
Girişimcilik eğitimleri geçtiğimiz ay da devam etmiş ve Aksaray’da 9, Kırşehir’de 2, Kırıkkale’de 2, Nevşehir’de 4, Niğde’de 2 adet, toplam 19 adet KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir.
Nisan ayı içesinde Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde Kırşehir’de ve Niğde’de faaliyet gösteren firmalar ziyaret edilerek firma yetkilerine devlet destekleri ve Sanayi işbirliği konularında bilgi verilmiştir.
Yine geçtiğimiz ay içerisinde Güney Koreli medya temsilcilerine yönelik Press Trip gerçekleştirilmiştir.
15-22 Nisan 2016 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale’de düzenlenen “İç Anadolu Turizminde Kırıkkale’nin Yeri ve Önemi” konulu panelde bölge turizmini geliştirmek için Ajansımızın sağladığı destekler, yatırım teşvikleri ve Kırıkkale’de turizm sektörüne ilişkin tespit ve önerileri içeren bir sunum yapılmıştır. Ayrıca, 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinliğine bir stant ile katılım sağlanmıştır.
Son bir aylık dönemde dikkat çeken gelişmelerden biri de; TR 71 Bölgesi Hayvancılığının Rekabet Gücünün Artırılmasına yönelik Ajansımızın Koordinasyonunda hazırlanan “TR 71 Bölgesi Büyükbaş Hayvancılıkta Gelişiyor” isimli projenin Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanması olmuştur.
Bugünkü toplantının gündem maddeleri arsanda ise; İç Kontrol Raporunun Sunulması, Kırşehir İli Güdümlü Projesinin Ön Mutabakat Metninin İmzalanması ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin “Din ve Değerler Eğitiminde Toplumsal Sorunların Çözümüne Yönelik Yenilikçi Dijital Yaklaşım: "E-Öğrenme ve Animasyon” Projesi İle İlgili Fesih Talebinin Görüşülmesi yer alacaktır.
Önümüzdeki bir aylık dönemde ise;  Narlıgöl Peyzaj Tasarım ve Çevre Düzenlenmesi Projesi Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’na sunulacak, Kırıkkale’de Jeotermal çalışmalar başlatılacaktır. Ayrıca Kırıkkale’de 2, Nevşehir’de 5, Niğde’de 2, toplam 9 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilecektir

”  dedi.
KILAN KÖYÜ ZİYARETİ
ULUKIŞLA KAYMAKAMI FERHAT ATAR  VE BERABERİNDEKİLER İLE KILAN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ. YAPILAN VE YAPILACAK HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, İlçe Jandarma Komutanı Üzeyir Gül, İlçe Emniyet Amiri Sezai Erdoğan, İl Genel Meclis Üyesi Şahin Tulgar, İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Geysoğlu, Mal Müdürü Koray Sarımsak, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Ünver ile birlikte köy ziyaretleri kapsamında Kılan köyünü ziyaret ettiler.
Ziyarette Kaymakam ve daire amirleri başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı, ayrıca kurumlarla güzel diyalog kurarak her anlamda mevzuatın köyde uygulanmasını sağlayan Köy Muhtarı Fahri Eren'e teşekkür ederek işlerinde başarılar diledi.
Yine ziyarette köyün sorun ve taleplerinin yanı sıra Köy Muhtarı Fahri Eren'in Köylere Hizmet Götürme Birliğinden  talepleri gündeme geldi.  Ayrıca vatandaşların sorun ve talepleri dinlendi.

Köy muhtarı Fahri Eren tarafından geçtiğimiz aylarda talep edilen Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni tarafından yapılması uygun görülen işler Birlik Başkanı Kaymakam Ferhat Atar tarafından  açıklandı.
İŞİTME ENGELLİ MİLLİ TAKIMA NİĞDE DEN ÜÇ SPORCU
 Türkiye Şampiyonu, Ahmet Talha KACUR Gençler ve Büyükler kategorisinde Türkiye Şampiyonu ve Mustafa BAKİ Gençler Türkiye 2. Olarak Milli takım kampına katıldılar. Milli Takım kampının arkasından 06-10 Mayıs 2016 Tarihinde İran’ın Tahran şehrinde yapılacak olan Gençler ve Büyük erkekler İşitme Engelli Grekoromen Dünya Şampiyonasına Niğde ili Gençlik spor kulübü sporcuları Ahmet Talha KACUR 80 Kg. Kadir KUŞ 74 Kg ve Mustafa BAKİ 60 Kg’da Niğde ilini ve Türkiyeyi temsil edecekler.
Güreş İl Temsilcisi Ve Milli Takım Antrenörü Yılmaz KURT sporcularının çok iyi hazırlık dönemi geçirdiğini ve Dünya Şampiyonasında başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandığını vurgulayarak bizden maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven’e çok teşekkür ediyorum dedi.

Niğde Gençlik Spor Kulübü sporcularına Dünya Şampiyonasında başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN Sporcuları ve Antrenör Yılmaz Kurt’u başarılarından dolayı tebrik etti.
Çocuk Korolarından Rektör Görür’e Teşekkür Ziyareti

Niğde Bilsem Çocuk Korosu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ortak bir konser programı düzenledi.
Konser programı öncesi organizasyon komitesi Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret ederek konsere Niğde Üniversitesinin sağladığı katkılar dolayısıyla teşekkürlerini ilettiler.
Ziyarette Niğde Bilsem Müdürü İsa Aliç konser programı hakkında bilgi verdi. Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde düzenlenecek ortak konserde Kıbrıslı Besteci Oskay Hoca ve Cemal Özgürsel’in besteleri yanında, birbirinden güzel çocuk şarkılarının seslendireceğini ifade eden Aliç, Ada Işığı Çocuk Korosu’nu Şef Erkan Dağlı, Niğde Bilsem Çocuk Korosu’nu ise Koro ve Orkestra Şefi Serdar Köşk’ün yöneteceğini belirtti.
Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de başarılı bir konser programı geçmesi temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.
BADMİNTON’DAN HARUN TURHANA ZİYARET
NİĞDE KEMAL AYDOĞAN ORTA OKUL ÖĞRENCİLERİ KARAMAN DA YAPILAN BADMİNTON GRUP MÜSABAKALARINDA 2. OLARAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANDILAR
Badminton Antrenörü Yusuf MEŞE, Beden Eğitim Öğretmeni Ümmü AK ve sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ‘ ı makamında ziyaret ederek elde ettikleri bu başarıda maddi ve manevi desteklerini esirgemediği için teşekkür ettiler.
19-21 Nisan 2016 tarihinde Karaman İlinde yapılan Okullar arası Badminton Grup müsabakalarında Niğde ilini temsilen katılan Kemal Aydoğan Orta Okulu Küçük Erkekler ve Küçük Kızlar kategorilerinde 12 takımın mücadelesi sonunda kızlarda takım 2. Olarak Kayseri de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.  Erkeklerde takım olarak üstün başarı gösterdiler.          
Badminton Antrenörü Yusuf MEŞE Türkiye de sporun gelişen yeni yüzü Badminton branşında artık Niğde’nin gerekli platformlar da hak ettiği değeri ve yeri ele almak için bu başarıların bir başlangıç olduğunu iler ki dönemler de Niğde’mizde de ülkemizi temsilen Milli Takım sporcuların yetişeceğine inancının tam olduğunu ve özellikle bu başarıyı elde etmemizde en büyük pay sahibi Kemal Aydoğan Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ümmü AK hocamıza ve Okul Müdürü Mehmet ALKAN’a kendisi ve sporcuları adına çok teşekkür ediyorum dedi.
Müsabaka da Niğde ilimizi temsil eden öğrenciler;
1.Şeyma Yağmur GÖKSU
2.Beyza GÜLDÜR
3. Oya ÇOĞAL
4. Veda Nur AĞAÇCI
5.Reyhan ŞENER




VELİ KENAR PATATES ENSTİTÜSÜNÜ ZİYARET ETTİ

NİĞDE ZİRAAT ODASI BAŞKANI KENAR , PATATES ENSTİTÜSÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU. PLAKET TAKDİM ETTİ.
Niğde Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli KENAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü  Uğur PIRLAK ’ı makamında ziyaret ettiler.
Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğün de  Mutasyon, Adaptasyon, Patates Islahı, Melezleme gibi çalışmalarını laboratuvarlarını gezerek yerinde gördüler.

 Ayrıca tescil alan yerli patates tohum çeşitleri çalışmalarından dolayı Enstitü Müdürü Uğur PIRLAK ve Mühendislerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler. Patates Araştırma Enstitü Müdürlüğüne teşekkür ederek başarılar dilediler.
KIZILAY DERNEĞİ NİĞDE ŞUBESİ YÖNETİMİ VALİ KILIÇ’I ZİYARET ETTİ

Türkiye Kızılay Derneği Niğde Şubesi'nin 21 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulda Başkan seçilen Bekir Mumcu ve beraberindeki Üst Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ziyarette, Kızılay Derneği Niğde Şube Başkanı Bekir Mumcu’nun yanı sıra Üst Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Ecemiş ve Mehmet Ayduğan ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Yıldızgöz, Mevlüt Aktay ve Mustafa Kahramaner’de hazır bulundu.




ÇOCUKLARA BAYRAK , BALON VE ÇİKOLATA

NİĞDE CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL VE İLÇE  ÖRGÜTÜ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SEBEBİ İLE OKULLARDA GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTTİKTEN SONRA ÇOCUKLARA BAYRAK , BALON VE ÇİKOLATA DAĞITTILAR.
23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Niğde de çeşitli okullarda çikolata , Türk bayrağı ve ay yıldızlı balonlar öğrencilere dağıtılarak Cumhuriyet Halk Partisi NİĞDE il, ilçe örgütü ve Kadın kolları ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katılımlarıyla günün anlam ve önemini belirten kutlama yaptılar.

PEYGAMBER SEVDALILARINDAN, 'KUTLU DOĞUM KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ...
Diyanet İşleri Başkanlığı “2016 yılı Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesince, Çamardı İlçe  Müftülüğü’ nün tertiplediği, Niğde İl Müftüsü Alaattin GÜRPINAR hocamızın katılımıyla Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet konulu konferansı Çamardı ilçesi sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Celaller Köyü  Camii İmam Hatibi Ali Osman BALLI  Hocamızın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Konferansın devamında açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ Katılımlarından dolayı Tüm Protokol üyelerine, Konferans vermek için gelen Niğde İl Müftüsü Alaattin GÜRPINAR  ‘a ve  salonu dolduran davetlilere teşekkür ederek kutlanacak olan Kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederken, etkinliklerin Peygamber Efendimizin getirdiği evren mesajı anlamamıza vesile olması temennilerinde bulundu.

Proğram Niğde İl Müftüsü Alaattin GÜRPINAR  hocamızın Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet  konulu konferansı İle devam etti.
KUTLU DOĞUM HAFTASINDA BİLGİ YARIŞMASI

ÇAMARDI İLÇESİNDE ORTA OKULLAR ARASI PEYĞAMBERİMİZİN HAYATI İLE İLGİLİ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ.
Çamardı  İlçe Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde ortaokullar arası “Peygamberimizin Hayatı” ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi.
Yarışma programı , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında YILDIZ, yapılacak olan bu yarışmanın asıl amacının derece almak olmadığını, bu yarışmayla Peygamberimiz Hz.Muhammed’i (S.A.V.) daha iyi anlamak ve hayatımıza rehber olmasının, öğrenciler arasında peygamber sevgisini arttırmanın hedeflendiğini ve bu hedefe de ulaşıldığını belirtti. Başta Kaymakam Mustafa SERİN olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.
yarışmada İlçe birincisi Çamardı YBO okulu öğrencileri, ikinci Burç Orta okulu olurken, üçüncü ise Nazmiye Pınar Orta Okulu ve Eynelli Orta okulu  oldu.
Yarışmaya ilçe Kaymakamı Mustafa SERİN , İlçe Emniyet Amiri Mehmet DEMİR , Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ , Daire amirleri , öğretmen ve öğrenciler katıldı.




POLİS VE ASKERLERİMİZ İÇİN KURBAN KESİLDİ

NİĞDE DE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE   KAHRAMAN POLİS VE ASKERLER İÇİN DUALARLA KURBAN KESİLDİ.

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT “ Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için teröristlere karşı cansiperane görev yapan polis ve askerlerimiz için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüz bahçesinde  kurban kesilerek dualar edildi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken , görevi başındaki polis ve askerlerimize de kolaylıklar diliyorum.” Dedi.
İKİ KARDEŞ SULAMA GÖLETİNDE BOĞULDU
ULUKIŞLA İLÇESİ ALTAY KÖYÜNDE İKİ KARDEŞ SULAMA GÖLETİNDE BOĞULDU.BİRİSİ 7 DİĞERİ 5 YAŞINDAYDI
Altay köyünde saat 18.00 sularında üzücü bir olay yaşandı. .iki kardeşin gölete girip boğulduğu haberi köyde büyük üzüntü yarattı.
Altay köyü sınırları içinde , köye 1 km uzaklıktaki  tarımsal sulama göletine giden iki kardeş boğularak can verdiler. Ömer Faruk soyugaz 7 yaşında , Melike Soyugaz 5 yaşında idi.
Hafta sonunda saat 19:20 de 112 çağrı merkezinden yapılan ihbarla Niğde AFAD ekibi  Ulukışla Altay Köyüne ulaştı.
 7 ve 5 yaşlarındaki iki kardeşin tarımsal sulama göletin de boğuldukları olayda 7 yaşındaki çocuk köylülerce çıkarılmış olup,5 yaşındaki çocuk ise AFAD,UMKE,İTFAİYE ve  Mersin Sualtı Arama ve Kurtarma  ekibinin olay yerinde yaptıkları ortak çalışma sonucu çıkarılmıştır.


27 Nisan 2016 Çarşamba

TÜRK DÜNYASI KADINI KONUŞUYOR


Niğde Belediyesi’nden 23 Nisan Şenliği
Niğde Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kent Meydanı'nda düzenlediği “23 Nisan Çocuk Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Hünerlerini sergileyen anaokulunun minik öğrencileri katılımcılardan bol bol alkış aldı.
Niğde Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün geleneksel hale getirdiği “23 Nisan Çocuk Şenliği” belediye binası önündeki Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Belediye Başkan vekili Ümmügülsüm Özdemir, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın il dışında olması nedeniyle katılamadığı programda Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit ve Rıfat Özkan, anaokulu öğrencilerinin gösterilerini ilgiyle izledi.
Sihirbazlık gösterilerinin ardından sahneye çıkan Emine Çetintürk Anaokulu öğrencileri halk ezgileri eşliğinde halkoyunları gösterisi sundu. “Türk Çocuğu” isimli gösteri ve bir öğrencinin okuduğu “Sakarya” adlı şiir, katılımcıların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
Gönülçağı Anaokulu öğrencileri de “Kesik Çayır” ve “Vay halime” isimli gösterileri sundu.

Popüler Türk müziğinin sevilen eserlerinin de seslendirildiği program, gösteri sunan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile son buldu.
VEKİL GÜRER TOPLULAŞTIRMA VE MİRAS YOLUYLA ARAZİ SORUNUNU MECLİSTE DİLE GETİRDİ
    Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer  Niğde İlinde  toplulaştırma sorunları ve miras yoluyla  dağılana araziler konusunda Mecliste bir konuşma yaptı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“  Niğde İlinde tarım arazilerinde devam eden toplulaştırmayla ilgili çok sayıda şikâyet almaktayım. "Verimli arazim alındı, kıraç yerden verildi" diyenden, "Toplulaştırma nedeniyle benim tarlamı ipotek olarak kabul etmiyorlar" diyene kadar sorun var. Bu konuda çiftçilerin ikna edilmesi gerekiyor. 
    Miras yoluyla intikal eden arazilerde de sorun var. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu 8'inci maddesi gereği mirasa konu tarımsal arazilerin mülkiyet devirlerinin murisin ölümü tarihinden itibaren bir yıl içinde tamamlanması gerekiyor. Çoğu yerde bir yıl içinde tarım alanında miras paylaşımı yok, aileden biri tarlayla ilgileniyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü üç ay bir ek süre veriyor, mülkiyet devrinin tamamlanmaması durumunda sulh hukuk mahkemesi nezdinde araziyi istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla veren istekli mirasçıya devrine, aksi takdirde üçüncü kişiye satılması için resen  dava açabilme yetkisine sahip. Bu uygulama miras ile  geçen arazisi olanlar  için oldukça sorun yaratmaktadır. Konuya çözüm getirecek düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Başarının Hikâyesi “Erbakan Malkoç”

Yaptığı tasarımlar ile otomotiv sektöründe yeni bir ufuk açan Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımcısı Erbakan Malkoç, Niğde Üniversitesinde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya gelerek başarı hikâyesine değindi.

Niğde Üniversitesi  Girişimcilik Kulübü aracılığıyla Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen “Çıraklıktan Dünyaca Ünlü Tasarım Sihirbazlığına” konulu söyleşi programına; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş,Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Program, Girişimcilik Kulübü Başkanı Taha Pusmaz’ın etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etmesiyle başladı.
Ardahan’da 11 çocuklu bir ailenin üyesi olarak dünyaya geldiğini ve İlkokul çağında anne ve babasını kaybedip yetim kalınca soluğu İstanbul’da ağabeyinin yanında aldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Erbakan Malkoç çıraklıktan zirveye giden yolculuğunda yaşadıklarını ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatında, devlet başkanları, krallar, ünlü iş adamları, futbolcular, şarkıcılar ve daha nice kişiye özel tasarımlar ile “Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma” ödülünü almaya hak kazanan şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Erbakan Malkoç, ilkokuldan sonra okuma hayalini kaybettiğini, onun yerine tamirci çırağı olma hayalini kurmaya başladığını söyledi.
Yaşamının en zor zamanlarında bile karamsar olmadığını belirten Erbakan Malkoç; “Şuan ki gençlere bakıyorum da, o kadar çok mazeretleri bulunuyor ki. İlerlememek için tutunacağımız o kadar çok bahanemiz var ki, anlaşılır gibi değil. Mazeret yalandır. Başarılı olmak istiyorsanız ön yargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız” dedi.
Erbakan Malkoç; “Trenlerde dayak yiyerek aşağı atılırdık. Bizim yaşımızdaki çocuklar okul sıralarında okurken biz hayat mücadelesi veriyorduk. Boynuma aküleri bağlar, yırtık gömlekle kar altında ustamın peşinde gezerdim. Hayatım boyunca kimse bana inanmadı. Yaradan öyle bir yetenek verdi ki herkesi mahcup ettim. Şimdi her sabah altıda kalkıp İngilizce çalışıyorum. Yaşam koçum var. Liseyi bitirip üniversite de okuyacağım. İlkokul mezunuyum ama şimdi üniversitelerde girişimcilik ve liderlik dersi veriyorum. Gençlerden öyle övgüler alıyorum ki bu hazzı hiçbir şey yaşatamaz bana. Gençler kendilerine inansın. Açılmayan kanatların büyüklüğünü kimse bilemez. Kanatlarınızı açıp uçamadıktan sonra kartal olmanızın ne anlamı kalır. Kartal olmak isteyen gençler lütfen kanatlarını açsın. Asla iki tavşan kovalamasınlar, ikisini de kaçırırlar. Hayallerimi bırakmadım. Gençler de hayallerinin peşini bırakmasın”
“300’ün üzerinde otomobiller üzerinde mucitliği olduğu, 3 binin üzerinde de dünya genelinde patenti olan bir Türk’üm” ifadelerine yer vererek konuşmasını sürdüren Malkoç, Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımcısı ödülünü aldığını ayrıca ‘2014 Avrupa Rekabet Kalite Ödülü’nün de sahibi olduğunu vurguladı.

Büyük beğeni toplayan program sonunda Erbakan Malkoç’a, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran tarafından teşekkür belgesi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından ise kulüp adına teşekkür plaketi takdim edildi.

8.SINIF ORTAK SINAVLARI TEOG

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR´IN 8. Sınıf Ortak Sınavları Mesajı
Halil İbrahim YAŞAR´DAN 2015 - 2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem 8. Sınıf Ortak Sınavları öncesi öğrencilere ve velilere tavsiyeler.
Sevgili öğrenciler;   
“2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem 8. Sınıf Ortak sınavları 27–28 Nisan 2016´da yapılacaktır. İlimizde 5470, Türkiye genelinde ise yaklaşık 1200 000 öğrenci bu sınava girecek. 
8. Sınıf Ortak Sınavların asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. 
Sizler normal olarak okulunuzda, kendi sınıfınızda, arkadaşlarınızla yıl içerisinde derslerinizden olduğunuz yazılı yoklamanın bir benzeri olan sınavlara tabi tutulacaksınız. Bu sınavlardan alacağınız notlar ve okuldaki başarılarınızın da katılımı ile bir üst okullara yerleşmiş olacaksınız. 
Sizlere önerilerimiz;       
Sınav hakkında olumsuz düşünce ve sohbetlerden uzak durun, kazanamayacağım, başaramayacağım gibi içsel konuşmalar yapmayın. Sınav performansınızı etkileyebilecek aktivite ve faaliyetlerden uzak durmanız sizlerin yararına olacaktır.       
Sınav yaklaştıkça yeni konu öğrenmek yerine konu tekrarı yapın. Günlük aktivitelerinizi değiştirmeyiniz. Diğer günlerdeki gibi okula gitmek için hazırlanın ve kahvaltınızı yapın. Okullarımızda sizlere yardımcı olacak öğretmenlerimiz olacak ve onların sizlere vereceği tavsiyelere mutlaka uyunuz.         
Sevgili öğrenciler şunu unutmayınız bu sınavlar sadece birer fırsattır. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle başarılar dilerim. 
Sevgili anne-babalar; 
Bu sınavların çocuklarınız için bir ölüm-kalım meselesi olmadığını, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onları beklediğini, bir kapı kapanırsa başka bir kapının açılacağını bilmeniz gerekir. 
Sizlere önerimiz  negatif motivasyondan uzak durmak gerekir. Anne babalar çocuklarının motivasyonunu artırmak için; “En az şu kadar net yapmalısın”, “Başarılı olmalısın’’  gibi söylemler başarmaya olan inançlarını zayıflatırken, zorunluluk ifade eden bu cümleler öğrencinin kaygısının artmasına neden olacaktır.        
Çocuğunuzdan beklentilerinizde gerçekçi olmaya çalışın; beklentileriniz ile çocuğunuzun yapabilecekleri birbiriyle uyumlu olursa çocuğunuzun yüksek kaygıları azalacaktır.  Bu zor dönemde çocuklarınıza anlayışlı ve destekleyici davranın. Çocuklarınızı asla başka çocuklarla kıyaslamayınız.         Çocuğunuzu takdir edin. Çocuğunuzun sürekli olumsuz yanlarını, yapamadıklarını vurgulamak yerine olumlu yanlarını görmek onun kendisine olumlu bakmasını kolaylaştırır. Öğrenci sınavda başarılı olamazsa yaşayacağı durumu bir ceza gibi göstermeyin: "Eğer kazanamazsan, falan okula gidersin" gibi sözler onun gideceği okulu, yapacağı işi sevmesine imkân bırakmaz.       
Anne-babaların çocuklarının başarısı için maddi-manevi her türlü fedakârlığı yaptığını biliyoruz. Karşılık beklemek de en doğal hakkınızdır. Fakat çocuğunuz gayret sarf ettiği halde sonuç istediğiniz gibi değilse, elinden gelenin o kadar olduğunu kabullenmek gerekir.       
Çocuğun değerini sınavdaki başarısıyla eş tutmak, sonuçlarla ilgili olarak korkutmak, tehdit etmek, "sen hele bir kazanama, o zaman görüşürüz" ya da, ‘’aile dostlarımızın hepsine rezil oluruz" gibi ifadeler gencin motivasyonunu değil kaygısını arttırır. Çocuk ailesinin ve başkalarının gözünde kendisinin değil, sınavdaki başarısının önemli olduğunu düşünür ve sınava gerçek dışı bir anlam yükler.       
"Sen bizim evladımızsın. Seni seviyoruz ve hep seveceğiz" gibi ifadelerle öğrenci rahatlatılmalıdır. Bu rahatlama, öğrencinin sınavda daha iyi performans göstermesini sağlayacaktır       
Çocuklarınız için en iyisinin olması dileklerimle.     “                                                                             

26 Nisan 2016 Salı

Niğde Belediyesinden Su Kesintisi Uyarı
Niğde il merkezinde, içme suyu hatlarında yapılacak bakım çalışması nedeniyle 27 Nisan Çarşamba günü su kesintisi uygulanacağı bildirildi.
Niğde Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 27 Nisan Çarşamba günü, içme suyu hatlarında yapılacak bakım çalışması nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacağı ifade edildi.
Açıklamada, vatandaşların su kesintisinden olumsuz etkilenmemeleri için tedbir almaları gerektiği vurgulandı.

Konut Satış İstatistikleri, Mart 2016

Türkiye'de 2016 Mart ayında 117 205 konut satıldı, 
  Aksaray'da, 2016 Mart ayında 465 konut satıldı.
 Niğde'de2016 Mart ayında 351 konut satıldı.
 Nevşehir'de2016 Mart ayında 349 konut satıldı.
Kırşehir'de2016  Mart ayında 333 konut satıldı.

25 Nisan 2016 Pazartesi

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Üyelerinden Rektöre Ziyaret

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Üyeleri, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti. Esnaf oda başkanları “ yaz okulu “ açılmasını talep ettiler.

Ziyarete Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin’in yanısıra, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, Elektrikçiler, Fotoğrafçılar ve Radyo- Televizyon Tamircileri Odası Başkanı Ümit Yörükoğlu, Niğde Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden, Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Niğde Kunduracılar Odası Başkanı Ramazan Aktaş ve Terziler Odası Başkanı Âlim Yeşil de katıldı.
Ziyarette, Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e bu yıl Niğde’ye yaz okulu açılması yönündeki taleplerini iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üniversite yönetimi olarak Niğde esnafının görüşlerine her zaman değer verdiklerini söyledi.
“Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası üyeleri bizlere taleplerini ilettiler”  diyen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, yaz okulu ile ilgili üniversite senatosunun üç toplantı sonunda karar aldığını ve bu yıl yaz okulu açmanın mümkün olmadığını söyledi.


21 – 28 Nisan Ebeler Haftası
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.YILMAZ YÜCEL “EBELER HAFTASI” NI KUTLADI
“Dünya’nın en eski mesleklerinden birisi olan “Ebelik Mesleği”nin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında “Ebeler Haftası” kutlanmaktadır.
Ebeler; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye “istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan” ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmiştir. Sağlık sistemimizin başarıya ulaşmasında her sağlık çalışanının yeri vazgeçilmezdir. Ülkemizde özellikle son yıllarda anne ve bebek ölüm oranlarının büyük bir hızla indirilmesinde ebelerimizin rolü büyüktür. Bu başarıları devam ettirebilmemiz için başta Anne Dostu Hastaneler olmak üzere doğum hizmeti sunulan tüm hastanelerde ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin daha da artırılması gerekir.
 Mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin Ebeler Haftasını kutluyor, ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.



AKTAŞ KASABASI”KINALI KUZULARINI” ASKERE UĞURLADI

Niğde  Aktaş Kasabası Kınalı Kuzularını askere uğurladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sami Şadan Eriş, Mehmet Erdemir, Niğde Merkez İlçe Başkan Vekili  Faruk Kabadayı,  Bor İlçe  Başkanı Erdal Gevrekçi, Niğde Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yıldırım, Belde Başkanı Dönüş  Özbakır, Vekil Danışmanı  Hacı Mustafa Çopur,  Aktaş Belediye Meclis Üyeleri, MuhtarlarIN  yanı sıra Aktaş halkı katıldı.
Törende konuşan Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur “Kınalı kuzularımız hayırlısı ile gidip  vatan görevlerini yapıp sağlıklı aramıza katılacaklar. Bizim için vatan kutsaldır. Onları vatana hizmete gönderiyoruz” dedi.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı konuşmada, “Dün 23 Nisan’dı. 23 Nisan 1920  yılında ülkemizin işgal edilmek istendiği dönemde  oluşan halkın meclisinin günü idi. Bizim için vatan bayrak kolayla kazanılmadı. Askerlik görevi kutsaldır.  Mustafa Kemal’in halk ile birlikte vatan kıldığı bu toprakları korumak hepimizin görevi. Vatan için çıkılan yolculukta yolları açık olsun. Hayırlısı ile gidip dönecekler tekrar bir arada birlikte olacağız”dedi.
İmam Recep Hazır Başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua okudu ve “Milletvekilimizin burada olması bizleri ayrıca mutlu kıldı” dedi.

 Saygı duruşu ve istiklal marşı okunan törende Tugay Özbakır, Orhan Kılıç, Enes Eroğlu, Tolunay Tokmak, Eray Kabaca, Tolgahan Hazır, Ömür Çamur, Furkan Özbakır, Göksel Özdoğan, Sergen Yılmaz askere uğurlandı.
 GENÇLİK KONULU KONFERANS          .      
  ÇAMARDI İLÇESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE   “ GENÇLİK VE GENÇLİĞİN SORUNLARI “ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ. KONUK İLAHİYATÇI YAZAR ALİ RAMAZAN DİNÇ İLGİYLE DİNLENDİ.
Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen söyleşinin konuğu İlahiyatçı Yazar Ali Ramazan DİNÇ  “ Gençlik ve Gençliğin Sorunlarını güzel örneklerle dinleyici gençlere anlattı. En büyük sermâye, en zengin miras doğruluktur. Çünkü doğru insan zengin insandan daha mutludur. Doğru insan her şartta meyve veren ağaç gibidir. Doğruluğun kısa vâdeli faydası iç huzûru, uzun vâdeli faydası o kişiye saygı duyulmasıdır.
genç arkadaşım, hayat yolunda ilerlerken kendini tanıman, duygusal okur yazar olman, kendine doğru rehberler ve rol modeller seçmen, gelecek projenin olması gerekir. Bu değerlerle ideallerine doğru biçimde gidersin.” Diyen ilahiyatçı Yazar DİNÇ , gençlerin pozitif düşünmelerini , inançlarının sağlam olmasını , Peygamber efendimizin gençliğe  tavsiyelerini anlattı.
Konferansa Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ , İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulgani ÖZKAN , öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstatistiklerle Çocuk, 2015

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,
Türkiye nüfusunun %29'unu çocuk nüfus oluşturdu,

Türkiye nüfusu 2015 yılı sonu itibariyle 78 milyon 741 bin 53 iken çocuk nüfus 22 milyon 870 bin 683 oldu. Birleşmiş Milletler tanımına göre "0-17" yaş grubunu içeren çocuk nüfus, 1935 yılında toplam nüfusun %45'ini oluştururken 2015 yılında toplam nüfusun %29'unu oluşturdu. 
TR71 Bölge illerinde ise;
Kırıkkale nüfusunun %24,9 unu çocuk nüfus oluşturdu.
Aksaray nüfusunun %31,7 sini çocuk nüfus oluşturdu.
Niğde nüfusunun %30,8 ini çocuk nüfus oluşturdu.
Nevşehir nüfusunun %27,3 unu çocuk nüfus oluşturdu.
Kırşehir nüfusunun %25,1 ini çocuk nüfus oluşturdu.

24 Nisan 2016 Pazar

Küçük Başkanın 'Çevre' ve " Turizm " Önemli dedi


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Nur Alıçalan’a devretti. Belediyenin birim müdürlerine çevre konusunda çeşitli talimatlar veren küçük başkan, vatandaşların çevre konusunda daha çok bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratmak için afişler hazırlanmasını istedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Niğde’de de coşkuyla kutlandı. Niğde Belediye Başkanlığı makamına temsili olarak Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Alıçalan oturdu. Başkanlık koltuğunun temsili devri sırasında okul müdürü Muhammed Sami Alboğa, rehber öğretmen Halil İbrahim Aşıcı ve öğrenciler Anzifer Nur  Memiş ve Kadir Karakuzu da hazır bulundu.
Belediye Başkanlığı makamını devralan Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Alıçalan, Niğde Belediyesinin birim müdürlerine, vatandaşların çevre konusunda daha çok bilinçlendirilmesi için afişler hazırlanması talimatını verdi. Küçük başkan, “Allah biz insanları yeryüzünün halifesi kılmıştır. İnsanlar anlarlar, anlaşılırlar. O yüzden insanlar bilinçlendirilmelidir. Çeşitli afişler hazırlanarak, çevre konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca Niğde’miz medeniyetlerin yaşatıldığı bir şehirdir. Roma Havuzumuz, Niğde Kalemiz, Tyana su kemerlerimiz ve diğer tarihi ve turistik değerlerimiz tanıtılmalı, gezilip görülecek yerler için geziler düzenlenmeli” dedi.
Temsili başkan Nur Alıçalan, Niğde Belediyesinin başarılı öğrencilere burs vermesini de istedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Niğde Belediyesi’nin okulların sorunlarıyla A’dan Z’ye olmasa da büyük bölümüyle ilgilendiğini vurguladı. Okulların belediyelere bağlı olmadığını, milli eğitim müdürlükleri tarafından idare edildiğini anımsatan Başkan Akdoğan, Kore ve Japonya gibi ülkelerde eğitim ve sporun yerel yönetimlere bağlı olduğunu belirtti. Türkiye’nin yapısı gereği milli eğitimin merkezi yönetim eliyle idare edildiğini ifade eden Başkan Akdoğan, “Ancak buna rağmen biz merkezdeki okullar başta olmak üzere köy ve kasabalardaki okullarımızın taleplerinin büyük kısmını da yerine getiriyoruz. Özellikle okul bahçelerinin asfaltlanması ve çevre düzenlemesi konusunda hiçbir talebi geri çevirmemeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Öğrencilere burs konusunda belediyelerinin elinin kolunun bağlı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Anayasa Mahkemesinin kararıyla belediyelerin öğrencilere burs verme olanağının kalmadığını ifade ederek, “Bu sebeple hiçbir belediye kendi bütçesinden öğrencilere burs veremiyor. Ancak biz belediye olarak ilköğretim düzeyindeki çocuklarımızın kırtasiye, okul kıyafeti gibi ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılıyoruz. Bir başka taraftan da üniversitelerde okuyan Niğdeli ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verme imkanı bulduk, hayırseverlerle ihtiyaç sahibi öğrencileri buluşturan bir sistem oluşturduk. Böylece Türkiye’nin değişik illerinde üniversite eğitimini sürdüren Niğdeli ihtiyaç sahibi yaklaşık 170 öğrenciye yılın 9 ayı burs veriyoruz. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


TEMSİLİ VALİ GÖREVİ DEVRALDI



Niğde’de Valilik ve çeşitli kurumlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak ilköğretim okulu öğrencilerine bırakıldı.
Etkinlik kapsamındaki ilk devir teslimde Vali Necmeddin Kılıç, makamını Gazi ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Elçin Burul’a devretti.
Valilik makamında Koltuğa oturan temsili Vali Burul herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak “ Kısa süreliğine sembolik olarak oturduğum bu koltuk bana görevimin büyüklüğünü bana bir kez daha hatırlattı.” dedi.
Temsili Vali Burul; “Bu günün küçüğüyüm ama gelecek benim. Hepimizin özgür irademizle, eşit haklara sahip olarak bu ülkede yaşamamızı sağlayan en önemli kavram Egemenliktir. Ben bu bayramın adının ve anlamının yeterince vurgulanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak egemen bir ulus, bu gününe ve yarınına karar verebilir. Kendi kaderini kendisi çizebilir.
Egemenlik benim ülkemde, benim Türkiye’mde kayıtsız şartsız milletindir.   Bizler bunun bilincinde olmalıyız. 23 Nisan 1920’den bu yana çok şeyler değişti. 1923’te kurduğumuz Devletimiz, yeni kanunlarla bizi daha bilimsel, daha duyarlı, daha eğitimli, daha kültürel bireyler haline getirdi. Kadın ve erkek aynı haklardan yararlanmaya başladı.
Valiniz olarak gece gündüz, bu gün yarın her zaman en önemli meselemizin eğitim olduğunu belirtmek isterim. Çocuklarımızı yüksek Türk Kültürü ve Ahlakıyla, çağdaş bilim ışığında okuyan, okuduğunu anlayan sorgulayan ve tarih bilinci gelişmiş birer vatandaş olarak yetiştirmeliyiz.
Bizlere bu bayramı hediye eden Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını şükranla ve rahmetle anıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Dünyada çocuklarına bayram hediye eden tek ulusun Türk Milleti olduğunun altını çizen Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmalarına şu şekilde devam etti; “Literatürdeki küllerinden yeniden doğmak tabiri hiç şüphesiz 1920’lerin Türkiye’si, Türk Vatanı ve Türk Milleti için doğru bir tabirdir. Köleleştirilmek istenen, istikbali karartılmak istenen, istiklali yok edilmek istenen; bu amaçla neredeyse erkek milleti yok edilmek istenen bir milletin yeniden istikbalini ve istiklalini kazanabilmesi hem de dünyanın tanıştığı en yüksek rejim olan Cumhuriyeti alabilmesi kabul edebilmesi gerçekten akıllara durgunluk veren bir olaydır. Avrupa’nın halen yarısının meşrutiyetle idare edildiği düşünülürse Cumhuriyeti kuran neslin, Cumhuriyeti kuran iradenin ne kadar ileri görüşlü, ne kadar yüksek iradeli ve ne kadar kararlı olduğu açıkça görülür.
Dünyada Çocuklarına bayram hediye eden tek ulus biziz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın Cumhuriyet idealleri doğrultusunda en güzel şekilde yetişerek ülkemizi, milletimizi ve devletimizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmasını temenni ediyorum. Bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına çocuklarımız adına, ülkem adına teşekkürü bir borç biliyorum.” 
KAYMAKAM KOLTUĞUNU BEDİRHAN YÜKSEL DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Bor İlçesinde Bekir Sami Baran İlkokulu öğrencileri  Bedirhan YÜKSEL, Selma KANDEMİR, Kadir ÖZSARI, Ceren ATLI, Okul Müdürü Bülent ALAN ve Sınıf Öğretmeni Fatma GECEGELEN makam ziyaretinde bulundular. 
İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK'ü makamında ziyaret eden öğrenciler Kaymakam Abdullah KÜÇÜK'e çiçek sunarken İlçe Kaymakamı öğrencilere hediye verdi. İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜk ve öğrenciler samimi bir ortamda sohbet ettiler.

     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sembolik olarak yapılan makam devir teslim töreni, bu yıl da renkli bir törenle gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında Kaymakam Abdullah KÜÇÜK koltuğunu Bekir Sami Baran İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Bedirhan YÜKSEL'e  devretti. 
Bedirhan YÜKSEL tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Geleceğimizin emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu özel bayramını kutlayan İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek , öğrencilerin başarılarının devamını diledi.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN 96. YIL DÖNÜMÜ NİĞDE’DE COŞKUYLA KUTLANDI


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları saat 09.45’te Atatürk Anıtına Çelenk sunum töreniyle başladı. Çelenk sunumunun ardından kutlamalar Niğde Kent Meydanında devam etti.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalara Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Protokol Üyeleri, Öğrenciler ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın halkın ve çocukların bayramını kutlamasıyla devam 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde gönün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı.
Şiirlerin okunduğu programda anaokulu öğrencileri ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin gösteriler yapması izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Halk oyunlarının oynandığı tören sonunda fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapmak amacıyla öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

22 Nisan 2016 Cuma

Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor” projesi kapsamında Mersin’de basın toplantısı düzenledi. Ulusal, yerel ve bölgesel basın kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Niğde’yi turistik, ekonomik, kültürel ve sosyal yönleriyle anlatan Başkan Akdoğan, Niğde’nin çevre illerle kaynaşması için hayata geçirdikleri projenin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını bildirdi.
Sultaşa Otel’de düzenlenen toplantıda söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal da, ilk defa bir kent belediyesinin kendisini anlatmak üzere Mersin’de gelip gazetecilerle birlikte etkinlik düzenlediğini belirterek “Bu projeden çok heyecan duydum, çok anlamlı buluyorum. Çünkü, bir şeyi ifade etmek isteyenler, söyleyecek sözü olanlar gazeteciden korkmaz, gazeteci ile buluşmak ister” dedi.
Niğde Belediye Başkanlığı’nın, Niğde’nin tarihi, turistik, kültürel, ekonomik ve sosyal yönlerinin her anlamda tanıtılması amacıyla başlattığı ve geçtiğimiz aylarda Adana’dan start verdiği “Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor” projesinin ikinci adımı Mersin’de atıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Mersin Sultaşa Otel’de projeyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin’de faaliyetlerini sürdüren, ulusal, bölgesel ve yerel gazete, TV ve radyoların yönetici ve temsilcilerinden oluşan kalabalık bir basın mensubu topluluğu katıldı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ilkini Adana’dan başlattıkları, Mersin’de devam eden projenin Kayseri, Konya ve Ankara illerini de kapsadığını ifade ederek, “ Projemizdeki amacımız, Niğde’mizin çevre illerle bütünleşmesi, ilimizin her yönüyle tanıtılması, anlatılmasıdır. Öncelikle biz adı geçen illerimizde toplantılar düzenleyeceğiz. Ardından bizim programlarımıza katılan gazeteci kardeşlerimizi Niğde’ye davet edeceğiz ve çeşitli geziler düzenleyeceğiz. Niğde’ye davet ettiğimiz misafirlerimize Niğde’yi gezdireceğiz” dedi.