31 Temmuz 2016 Pazar

 MİLLETVEKİLİ  GÜRER, TREN KAZASINI MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde ili Bor İlçesi İftiyan mevkiinde meydana gelen tren kazasını TBMM’sinde gündeme getirdi. Gürer Halk Tv’de 15 Temmuz süreci ile ilgili katıldığı programda da kazada yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada söyle dedi.-“Niğde’nin Bor ilçesinde işçilerimizi taşıyan minibüse bir trenin çarpması sonucu 6 işçi kardeşimiz vefat etmiştir. Ailelerine başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyorum.
Ülkemizde bu tür kazaların yaşanmaması için de gerek yoldan kaynaklanan gerekse dikkatsizlikten oluşan sorunların da irdelenerek çözüm üretilmesinin gereğini vurgulamak istiyorum. Kazada yaşamını yitirenlerin acısını paylaşıyorum ”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Halk Tv katıldığı söyledi programında da konuya değindi.15 Temmuz darbe sürecini değerlendiren ve sürecin demokrasi, cumhuriyet değerleri, Mustafa Kemal Atatürk düşüncesi ışığında geleceğe taşınmasını isteyen Gürer yayının ikinci bölümünde Niğde sorunlarına da değindi ve tren kazasında yaşamını yitirenlere Baş sağlığı diledi. Gürer şöyle dedi-“”Ben gazetecilikte yaptım, bu sorunları sık sık yazdım. Üst geçit, alt geçit, hemzemin geçit gibi kavramların dikkatle ele alınması geriyor. 8 saatte bir tren geçiyor diye bakmamamız lazım. Olanaklarımız var. Boşa giden yatırımlar yerine doğru yapılan yatırımların da yapılması gerekiyor. Eğer biz doğru işler yaparsak bu acıları da yaşamayız. Trafikte yaşanan kazaların önemli bölümü dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bunun nedeni ekonomiktir, ailevi sorunlardır, içsel olarak yaşadığı duygulardır, o anki psikolojik durumudur. Şimdi tren gelirken bir minibüsün altında kalmasını ve işçilerin ölmesini insan olarak çok kabullenmek mümkün değil. Bunlardan acı duyuyorsunuz. Bu konuların da aşılması için kentlere bakışımızı da düzene sokmamız lazım. Bu süreç milat olmalı.” dedi.
VALİ PEYNİRCİOĞLU ÇİFTLİK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

            Vali Ertan Peynircioğlu ilçeleri tanımak amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Çiftlik ilçesini ziyaret etti.
            Vali Ertan Peynircioğlu’nu;  Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Çiftlik İlçe Belediye Başkanı Serkan Güzel,  İlçe Garnizon Komutan V. J.Ast.Kd. Başçavuş İshak Başaran, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Çetin,  Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat,  Divarlı Belediye Başkanı Mustafa Balcan, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, Ak Parti İlçe Başkanı Cevat Temur ile daire amirleri karşıladı.
            Vali Peynircioğlu ilk olarak Çiftlik Kaymakamlığını ziyaret etti.  İl Garnizon Komutanı J. Yarbay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel,  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca'nın da bulunduğu heyet eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Vali Ertan Peynircioğlu Kaymakam Mustafa Dinç’ten İlçenin genel durumu hakkında brifing aldı.
            Vali Ertan Peynircioğlu ve beraberindeki heyet Çiftlik İlçe Kaymakamlığında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Çiftlik Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Vali Peynircioğlu Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ile görüşerek  ilçe ve belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı.
            Vali Peynircioğlu Belediye ziyaretinin ardından daire amirleri ile de bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.


NİĞDE DE 580 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA 92 TUTUKLAMA


NİĞDE VALİLİĞİNİN YAPTIĞI  AÇIKLAMAYA GÖRE,
"15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 29 Temmuz 2016 tarihi itibariyle; toplam 580 personel görevden uzaklaştırılmış ve toplam 92 kişi ( 55 Emniyet personeli, 24 Milli Eğitim personeli, 7 Adliye personeli, 1 Vali Yardımcısı, 4 sivil, 1 GİH personeli) tutuklanmıştır.
Ayrıca ilimizde; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu,  5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 18 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiştir.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 MİLLETVEKİLİ GÜRER SURİYELİLERE YAPILAN HARCAMALARI SORDU
“YALNIZ AFAD 2011-2016 ARALIĞINDA 5.057.546.290 TL HARCADI. SURİYE VATANDAŞLARINA YÖNELİK YAPILAN HARCAMA TUTARI 12 MİLYAR DOLARI AŞMIŞ BULUNMAKTADIR.”
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer 2014,2015 ve 2016 yıllarında Türkiye’de misafir edilen Suriyelilere yapılan harcama tutarlarını sordu. Kanun tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a soru üzerine AFAD tarafından yapılan harcamaları verdi. Ve yalnız AFAD harcamaları 2011-2016 aralığında 5.057.546.290 TL olduğunu ancak bu rakama Milli Eğitim ve diğer bakanlıkların da yapmış olduğu harcamaların dahil olmadığını, AFAD ile ilgili harcama tutarının bu rakamda ifade edildiğini söyledi. AFAD dışında diğer kamu kurumları ile yapılan harcama tutarının 12 milyar doları aştığını kaydetti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de yaptığı konuşmada “Birleşmiş Milletler verilerine göre kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı 2 milyon 715 bin 789'dur. Türkiye'de bulunan Suriyelilerin 1 milyon 420 bini çocuktur. Başbakan Yardımcısı Suriyeli mülteci sayısını 2 milyon 733 bin 784 olarak açıklamıştır. 26 geçici barınma merkezinde kalan Suriyeli sayısı ise 282.815 olarak açıklanmıştır. İnsan Hakları İzleme Komitesi verilerine göre Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin 708 bini okul çağındaki çocuklardan oluşmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre ise 2014-2015 eğitim yılında bu çocukların yalnız 212 bini ilk ve ortaöğretim için devlet okuluna kaydolmuştur. Geçici sığınmacı statüsündeki Suriyeli misafirlerimiz için 2014-2015 yıllarında yapılan toplam harcama ne kadardır? Bu bağlamda, bu yılsonuna kadar yapılması düşünülen harcama ne kadardır? Suriyeli mültecilerin dışında ülkemizde diğer mülteciler için yapılan yıllık harcama tutarı ne kadardır?” dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal “Türkiye’de 3 milyona yakın Suriye vatandaşı geçici koruma statüsünde misafir edilmektedir. Bugün itibariyle 253.487 Suriye vatandaşı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD)’nın 10 ilde kurduğu ve yönettiği 26 barınak merkezlerinde yaşamlarını sürdürmektedirler.
Merkezi Yönetim Bütçesinden yapılan harcamalar esas itibariyle Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı bütçesine konulan ve özel hesaba aktarılan kullanılan afet ve acil durum faaliyetleri ödeneğine yapılmaktadır. Temmuz ayı itibariyle AFAD bütçesinden yapılan harcama tutarı 5 milyar 58 milyon TL ‘ye ulaşmıştır.
 2011 yılında 33.212.167 Tl,2012 yılında 514.346.16 TL,2013 yılında 971.380.539 Tl,2014 yılında 1.005.371.015 Tl,2015 yılında 1.648.867.468 Tl, 2016 yılı ilk altı ayında 884.368.940 Tl toplam 5.057.546.290 Tl harcama tutarıdır.
Diğer taraftan, Birleşmiş Milletler standartları dikkate alınarak AFAD tarafından yapılan çalışmaya göre ise, ülkemizde geçici koruma altında barındırılan Suriye vatandaşlarına yönelik yapılan harcama tutarı 12 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Bu tutara AFAD tarafından afet ve acil durum faaliyetleri ödeneğinden yapılan harcamalar yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamalar, geçici barınma merkezlerinde çalışan kamu personelinin maliyeti, verilen eğitim ve sağlık hizmetlerinin maliyeti, çadır ve konteynerlerin amortisman maliyeti, geçici barınma merkezlerinin arsa kira bedelleri, yatırıma dönüşmeyen maliyet, Türk Kızılay tarafından bu kapsamda yapılan operasyonel harcamalar dahil bulunmaktadır ”dedi. 


“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” Adlı Proje Çalışmaları Başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından "Kayıtlı İstihdamın Teşviki II (Pre II) Hibe Programı" dahilinde hibe almaya hak kazanan “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” adlı proje çalışmaları 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle başladı. Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde uygulanacak ve 12 ay sürecek proje 30 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.
Projeyle, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde iş gücü piyasasında faaliyet gösteren kurumlar arasında işbirliği ve bu kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi aracılığıyla kayıtlı istihdamın teşvikine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Projenin hedef grupları ise; Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte, ilgili 4 ilin Ticaret ve Sanayi Odaları,  Esnaf ve Sanatkarları Odaları, bu kurumların 400’er üyesi ve 50’şer personeli ile yine bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi olarak belirlendi.

Proje ana faaliyetleri ise, “Kayıtlı İstihdamın Teşviki Platformunun Kurulması” ile başladı. Üyeleri, bölgede istihdam alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan platformun ilk toplantısı ise 28.07.2016 tarihinde, Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Hizmet binasında gerçekleştirildi.
ÖSYM tercihleri başladı!
Tercih işlemleri 3 Ağustos'ta sona erecek
ÖSYM tercih işlemleri bugün itibariyle başladı. 3 Ağustos'a kadar devam edecek ÖSYM tercih işlemlerini adaylar ÖSYM AİS'ten gerçekleştirebilecekler. ÖSYM tercihleri yapacaklar kılavuzdan faydalanacak.
ÖSYM TERCİH TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük bir heyecanla ÖSYM tercih tarihlerini bekliyordu. Daha önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 26 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulan üniversite tercihleri, yeni bir kararla değiştirildi. Bu değişikliğin ardından en çok merak edilen soru ise, "ÖSYM tercihleri ne zaman yapılacak?" oldu. YÖK ve ÖSYM'den yapılan duyuruda ÖSYM tercih tarihlerinin 29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında yapılmasına karar verildi




29 Temmuz 2016 Cuma

NİĞDE DE 570 UZAKLAŞTIRMA 89 TUTUKLANMA

NİĞDE VALİİĞİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE;
"15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 28 Temmuz 2016 tarihi itibariyle; toplam 570 personel görevden uzaklaştırılmış ve toplam 89 kişi ( 55 Emniyet personeli, 24 Milli Eğitim personeli, 7 Adliye personeli, 1 Vali Yardımcısı, 2 sivil) tutuklanmıştır.
Ayrıca ilimizde; 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu,  5 sendika il temsilciliği, 1 dernek, 1 gazete ve 1 radyo olmak üzere toplam 18 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiştir.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KIZILCA DERESİ TEMİZLENDİ


27 Haziran tarihinde Niğde genelinde kötü kokulara sebep olan Kızılca Deresine illegal yollarla dökülen kimyevi atık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi ekiplerince tamamen temizlenerek dere suyu arındırıldı.
27 Haziran 2016 Pazartesi gecesi meydana gelen ve Niğde merkez ile Bor ilçesinin genelinde etkili olan kötü kokunun sebebinin Kızılca Deresine bırakılan kimyevi atıktan kaynaklandığı tespit edilmiş, Niğde Valiliği’nin koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbirler alınmıştı.
Yapılan titiz çalışmalar kapsamında Kızılca Deresine bırakılan atığın menşeini ve türünün kısa sürede tespiti için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince alınan numune Bakanlık laboratuvarlarında inceletildi. Analiz sonucunda ise dere yatağına deşarj edilen atığın petrol türevi olduğu tespit edilerek sorumlular bulundu.
Öte yandan Atık yağ türevi maddeyi dereye illegal yollarla deşarj eden işletme tespit edilmesinin ardından 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 2.148.132 (ikimilyonyüzkırksekizbinyüzotuziki) TL idari para cezası uygulanarak, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.



KAÇIRILAN VİLDAN D. BULUNDU
25.07.2016 günü saat 16.00 sıralarında Niğde İli Merkez İlçeye bağlı Fesleğen Köyünde H.B.  isimli şahıs ve beraberindeki iki arkadaşı tarafından 51 KG 614 plakalı araç ile silah zoru ile V.D. ‘nin kuzeni F.D. ‘nin yanından kaçırılması iddiası ile ilgili yapılan çalışma, takip ve araştırma sonucu; önce kaçırma olayını gerçekleştiren iki şahıstan Z.D. ve K.S.  Niğde’de 28.07.2016 tarihinde yakalanmış ve halen Niğde Adliyesindeki işlemleri devam etmektedir.
V.D. ‘nin kaçırılmasına müteakiben oluşturulan 40 kişilik ekiple Fesleğen, Tepeköy, Karanlıkdere, Okçu, Ballı köy ve yaylalarında 72 saat geceli gündüzlü pusu ve arazi arama tarama faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan teknik takip ve araştırma sonucu kaçırılan V. D. ve kaçıran H.B.‘nin Bor İlçesi Tepeköy’de bulunan H.B. ‘nin  kız kardeşinin evinde oldukları tespit edilmiş, ancak evde ilk etapta bulunamayan şahısların yatağın altına gizlendikleri tespit edilmiş ve yakalanmışlardır.

Olayla ilgili tahkikatın sonlanması için şahıslar savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır.

28 Temmuz 2016 Perşembe

Gazeteci yazar  TEZCAN  Niğdelilerle demokrasi nöbetin de buluştu.
 "Niğdeliler ne kadar övünse azdır" dedi.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek vermek üzere geldiği Niğde’de, “içlerinden Kahraman Şehit Ömer Halisdemir gibi bir yiğidi çıkaran Niğdeliler ne kadar övünse azdır” dedi.
Niğde Belediye Başkanlığı’nın davetlisi olarak Niğde’ye gelen gazeteci –yazar Fatih Tezcan, 15 Temmuz darbe girişiminde General Semih Terzi’yi alnından vurarak, darbecilerin oyununu büyük oranda bozan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti. Şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve yakınlarına taziyelerini ileten Fatih Tezcan daha sonra Niğde merkeze geçerek Hükümet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluştu.
'BUNUN ADI TÜRKİYE BARIŞI''
15 Temmuz'un Türkiye barışının kurulduğu günün miladıdır diyen Fatih Tezcan '' Artık sunni, alevi, Atatürkçü,İslamcı yok. Sağcı solcu yok, ülkücü, komünistçi, parti ayrımı yok. Türkiye var, direniş, kardeşlik var. Artık birlik var beraberlik var sarılmak var. Bunun adı Türkiye barışı. Biz meydanlarda örtülüleri gördük başı açıkları, ağlayanları, gülenleri gördük. Sonra alevileri, sunnileri, ülkücüleri, CHP'lileri,  AK Parti'lileri gördük ve yıkılmaması  için dua ettiğimiz bir Türkiye barışını inşa ettik” diye konuştu.
Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Gazeteci Yazar Fatih Tezcan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte kalabalığın arasına girerek vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada demokrasi nöbetinin 19. gününde de Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, ikramları devam etti.  Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara yemek, tatlı, meyve sunumu yapıldı.
“Darbeyi darbeyle püskürten başka bir millet yok”


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, meydanda 12 gündür sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa hitaben yaptığı konuşmada, dünyada hiçbir milletin darbeyi darbeyle püskürtmediğini, bu başarının sadece Türk milletine ait olduğunu söyledi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi kaosa sürüklemek amacıyla başlattığı darbe girişiminin ardından, vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbeti aralıksız devam ediyor. Niğde’de  Hükümet Meydanı’nda Belediye Başkanlığının oluşturduğu standın önünde toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla vatana, devlete ve millete olan bağlılıklarını gösteriyor.
MEHTEREN TAKIMI BÜYÜLEDİ
Darbe girişiminin 12. gününde Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi vatandaşları adeta büyüledi. “Estergon Kalesi”, “Ceddin Deden”, “Türkiyem” ve “Plavne” marşlarını seslendiren Niğde Belediyesi Mehter Takımı, vatandaşların beğenisini kazandı.
BUNU SADECE TÜRKLER YAPTI
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından vatandaşlara hitap etti. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Ancak o gece Türk milletinin vatan sevgisini tüm dünya gördü. Dünyada hiçbir millet yok ki darbeyi darbeyle püskürtsün. Bu özellik bu başarı Türk milletine aittir” dedi.
Başkan Akdoğan’’ Türk tarihine 15 Temmuz kara bir leke olarak geçti. Ordumuzun içerisinde adına asker dediğimiz ama asker olamayan bir takım grubun kalkışması sonucu karanlık bir gece yaşadık. Ancak hükümetimizin, siyasi partilerimizin desteğiyle alınan kararlar ülkemizin, milletimizin önünü açtı ve bugünden sonra daha da açacağını düşünüyorum. İnşallah bunun da meyvesini en kısa sürede alacağız. Biz Türk milleti olarak mevzu vatan olduğu zaman kol kola girmesini, teferruatları bir tarafa bırakmasını görmüş, bilmiş bir milletiz. Bu bakımdan Türk milleti olarak ne kadar övünsek az. Ne Mutlu Türk'üm Diyene ’’ diye konuştu.
NÖBETLERDE NİĞDE TEK YUMRUK OLDU
Demokrasi nöbetlerine Niğde’nin farklı köylerinden, kasabalarından gelenlere teşekkür eden Başkan Akdoğan ‘’ Belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, siyasi partilerimize,  destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu programlarda bize yardımcı olan emniyet güçlerimize, sağlık teşkilatımıza, askerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın valimize ve tüm bürokrasimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik, huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Amacımız bu ülkeyi böldürtmemek, bu milletin refahını, hürriyetini düşünmek ve bu ülkenin taşına toprağına zarar gelmesini engellemektir” diye konuştu.
TÜGVA STAND AÇTI

Bu arada Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması anısına Hükümet Meydanı’nda stand açtı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başta olmak üzere vatandaşlar, TÜGVA tarafından hazırlanan brandaya 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. Başkan Akdoğan, brandaya yazdığı yazısında darbe girişimini lanetlediğini ifade etti.

KAÇIRILAN KIZI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

"25 Temmuz 2016 Pazartesi günü Niğde İli Merkez İlçeye bağlı Fesleğen köyünde V.D. (14) isimli kız çocuğunun saat 18:00 sıralarında kimliği belirli bir şahıs tarafından zorla kaçırıldığı ihbarı üzerine bölgeye derhal Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edilerek aramalara başlanmıştır.
Mağdurun ailesinin yönlendirmesiyle aramanın köy civarındaki arazi kesiminde de yapılması ihtiyacına binaen ekiplerin sayısında artışla birlikte jandarmaya ait iz takip, arama kurtarma köpek unsurları da dahil Emniyet Müdürlüğünden takviye ekiplerle birlikte muhtemel olarak gösterilen yerlerde aramalar aralıksız gerçekleştirilmiştir.
Valiliğimizce; her türlü ihbar değerlendirilmekte, değişik adreslerde aramalar, yol kontrolleri yapılmakta, plaka tanıma sistemleri incelenerek ilin muhtelif yerlerindeki kamera kayıtları taranmaktadır.
28 Temmuz 2016 Perşembe günü itibariyle bölgede 4 jandarma asayiş ekibi, 3 polis ekibi, köpek unsurları ve drone insansız hava araçlarıyla;  fiziki, teknik arama ve incelemeler tüm hızıyla devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

16 TV kanalı 45 gazete 23 radyo kapatıldı

“Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olan özel gazete ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler ile yayınevi ve dağıtım kanalları kapatılmıştır.
KHK gereğince kapatılan kuruluşlar
Haber Ajansları
- Cihan Haber Ajansı 
- Muhabir Haber Ajansı 
- Sem Haber Ajansı

Televizyon kanalları
- Barış 
- Bugün
- Can Erzincan
- Dünya
- Hira 
- Irmak
- Kanal 124 
- Kanaltürk
- MC
- Mehtap
- Merkür
- Samanyolu Haber
- Samanyolu
- SRT
- Tuna Shopping
- Yumurcak

Dergiler

- Akademik Araştırmalar
- Aksiyon
- Asya Pasifik (PASİAD)
- Bisiklet Çocuk
- Diyalog Avrasya
- Ekolife
- Ekoloji
- Fountain
- Gonca
- Gül Yaprağı
- Nokta
- Sızıntı
- Yağmur
- Yeni Ümit
- Zirve

NİĞDE DE 531 UZAKLAŞTIRMA 67 TUTUKLAMA

NİĞDE VALİLİĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE;
"15 Temmuz 2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 26 Temmuz 2016 tarihi itibariyle; toplam 531 personel görevden uzaklaştırılmış ve toplam 67 personel tutuklanmıştır.
Ayrıca ilimiz merkezinde; 5 özel okul, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek olmak üzere toplam 11 kurum kapatılarak Hazineye devredilmiştir.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



 NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER  HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada “Ülkemizin tekrar benzer olayları yaşamaması için de herkesin kendine düşen sorumluluğu, başta Parlamentomuz olarak yerine getirmesinin gereklidir” dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı konuşmada şehitlerimizi de rahmet diledi. Benzer durumların  yaşanmaması için  hoşgörü ve sammiyete vurgu yaptı.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada şöyle dedi.-“15 Temmuz darbe girişimi sonrası Niğdemiz 6 şehit vermiştir. Şehitlerimizden Ömer Halisdemir darbe gidişatını değiştirenlerdendir. Bor Çukurkuyu'da babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ağabeyi Doğan Halisdemir'i ziyaret ettim. Ankara'da şehit olan polis memurumuz Varol Tosun'un babası Yılmaz Tosun'u, İstanbul'da şehit olan polis memurumuz Kemal Tosun'un babası Süleyman Tosun'u ve veteriner hemşehrimiz Ramazan Konuş'un ailelerine bu hafta ziyaretlerde bulundum.
    Aileler çocuklarıyla gurur duyuyorlar ama herkesin de tabii bir beklentisi var. Gelecekte ülkemizin benzer durumları da yaşamaması için herkesin hoşgörüyle, samimi olarak, siyasetin de kendi kurumsal yapısında karşılıklı hoşgörü ve anlayışla geleceği kurgulamasını temenni ediyorlar.
    Bu bağlamda, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizin tekrar benzer olayları yaşamaması için de herkesin kendine düşen sorumluluğu, başta Parlamentomuz olarak yerine getirmesinin gereklidir.”dedi.


27 Temmuz 2016 Çarşamba

GÖLETLERE BALIK BIRAKILDI
                İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Niğde genelinde ki 5 gölete 64.000 adet Sazan cinsi yavru balık bırakıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi”  kapsamında Antalya ili Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen 64.000 Adet Sazan cinsi yavru balıklar; Niğde Merkez İçmeli Göletine  16.000 adet, Çamardı Göletine  11.000 adet, Ulukışla Gümüşköy Göletine 10.000 adet ve Bor Gökbez ve Bahçeli Göletlerine 27.000 adet  Olmak üzere toplam 5 gölete  64.000 adet yavru Sazan balıkları bırakıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi”  kapsamında Antalya ili Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen 64.000 Adet Sazan cinsi yavru balıklar Bakanlığımız Staratejik Kalkınma Planı doğrultusunda ilimizde ekolojik dengenin korunması ve zenginleştirilmesi için bu sene Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin ettiğimiz 64.000 adet Yavru Sazan Balıkları  göletlerimize bıkıyoruz. Bu balıkların seçimini yaparken gölete bırakacağımız çeşitlerin gölette var olan diğer balıkları yok etmeyen,  yada gölette var olan çeşitlerin gölete bıraktığımız balık çeşitlerini yok etmeyen olmasına dikkat ediyoruz. Bu balıklar yaklaşık bir yıl sonra tüketilebilir büyüklüğe ulaşacaklardır ve aynı zamanda çoğalabilir hale gelecekler ve nesillerini devam ettireceklerdir. İnsanlarımızı ben boş vakitlerinde amatör olta  balıkçılığı yapmaya , doğa ile çevre ile daha çok zaman geçirmeye davet ediyorum. Gölde tuttukları balıklarla göl kenarında aileleri ile birlikte piknik yapsınlar, mutlu olsunlar.  Dedi.  

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI



Niğde Valiliği’ne bağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 15 Temmuz 2016 tarihinde Milli İrade ve Demokrasiye karşı gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile yaşanan olaylar esnasında yaralanarak gazi olanlara yönelik yardım kampanyası başlattı.
25 Temmuz 2016 tarih ve 29781 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 2016/18 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında başlatılan “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” ile ilgili açıklamada bulunan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “15 Temmuz 2016 tarihinde silahlı darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve Aziz Milletimizin Devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi Millet ve Devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir.
 Söz konusu hain Silahlı Darbe Teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için Hükümetimiz Şehit ve Gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve tüm imkânlarını da seferber etmiştir.
Ayrıca, hamiyetperver Aziz Milletimiz de yaşanan bu acı karşısında yoğun yardım etme talebinde bulunmuştur. Milletimizin bu yoğun taleplerini karşılamak amacıyla, Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyası başlatılmış ve banka hesapları açılmıştır.

Vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri yardımları belirtilen hesaba yapabileceklerdir” şeklinde konuştu.

26 Temmuz 2016 Salı

Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri, 2015
  
  Ülkemizde  183 bin 11 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi, 19/07/16
Kırıkkale’de 1 079 ölümlü yaralanmalı trafik kazasında 50 ölüm ve 2 094 yaralanma meydana gelmiştir. 
Aksaray’da 1 411 ölümlü yaralanmalı trafik kazasında 36 ölüm ve 2 782 yaralanma meydana gelmiştir.
 Niğde’de 967 ölümlü yaralanmalı trafik kazasında 51 ölüm ve 1 700 yaralanma meydana gelmiştir.
Nevşehir’de 1 002 ölümlü yaralanmalı trafik kazasında 43 ölüm ve 1 809 yaralanma meydana gelmiştir.
 Kırşehir’de 698 ölümlü yaralanmalı trafik kazasında 27 ölüm ve 1 368 yaralanma meydana gelmiştir.
NİĞDE GENELİNDE 510 UZAKLAŞTIRMA ,52 TUTUKLAMA
Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada;
"15.07.2016 tarihinde bazı İllerimizde kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar İlimizde kararlılıkla sürdürülmektedir.
Bu kapsamda 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede KHK/667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ilimizde yapılan çalışmalar sonucunda 25 Temmuz 2016 tarihi itibariyle; 510 personel görevden uzaklaştırılmış, 52 personel tutuklanmıştır.
Ayrıca ilimiz merkezinde; 5 özel okul, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek olmak üzere toplam 11 kurum kapatılarak Hazineye devredilmiştir.
Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."






TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU VERİLERİNE GÖRE; TRAFİK KAZALARI
Bir önceki yıla göre taşıt sayısı %6,2 trafik kaza sayısı %9,5 arttı

Türkiye'de 2014 ve 2015 yıllarındaki taşıt ve trafik kaza sayıları incelendiğinde, 2015 yılı sonunda taşıt sayısı %6,2 artışla19 milyon 994 bin 472'ye, trafik kaza sayısı %9,5 artışla 1 milyon 313 bin 359'a ulaştı.
Trafik kazalarının %46,7'si üç büyükşehirde meydana geldi
Ülkemizde 2015 yılında meydana gelen              1 milyon 313 bin 359 trafik kazasının %86,1'i maddi hasarlı, %13,9'u ise ölümlü yaralanmalı kazadır. İstanbul, Ankara ve İzmir'de meydana gelen kazalar; Türkiye'deki toplam trafik kazalarının %46,7'sini, maddi hasarlı kazaların %50,8'ini, ölümlü yaralanmalı kazaların ise %21,6'sını oluşturdu. Türkiye'deki toplam trafik kazası ölümlerinin %17,4'ü, yaralanmalarının ise %19'u bu üç büyükşehirde gerçekleşti.
Trafik kazalarında ölenlerin %40,7'sini sürücüler oluşturdu
2015 yılında meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde ölümlü yaralanmalı kazaların en fazla Temmuz en az Şubat ayında, günlere göre ise en fazla Cumartesi en az Salı günü gerçekleştiği görüldü.

24 Temmuz 2016 Pazar

BASIN DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ

NİĞDE VALİSİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU'NUN
24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI
Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla ilimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar ve gelişmelerden insanımızın haberdar olmasına aracılık etmekte, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayarak sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişimimizin önünü açmakta, halkın doğru haber alma hakkını karşılamakta, devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görerek önemli görev ve sorumlulukları yerine getirmektedir. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, aynı zamanda toplumu bilinçlendirerek kamuoyu oluşturur.
15 Temmuz günü yaşanan vatana ve millete ihanet hareketi karşısında, basın yayın kuruluşlarımız ve çalışanları, bilgilendirme görevini yerine getirerek toplumun doğru ve hızlı haber alması ve bu ihanetin bertaraf edilmesi için gerekli duyarlılığı ve gayreti göstermiştir. Toplumun ifade ve haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğunu bir kez daha gösteren basın yayın kuruluşlarımız, demokrasi ve onun temelini oluşturan millet iradesinden yana tavır alarak, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının olağanüstü kriz dönemlerinde ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği, bu müessif olay karşısında bir kez daha ortaya çıkmıştır. 
            Bu tarihi süreçte toplumu, yaşanan olaylar hakkında doğru bir biçimde bilgilendirirken, her türlü zorluğa karşın demokrasi ve millet iradesinden yana tavır alan tüm basın kuruluşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eder, basın çalışanlarımızın ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
     

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Niğde SGK İl Müdürlüğünden
 Şehit Ailelerine Taziye Ziyareti


15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olayları sonucunda hayatını kaybeden Niğde nüfusuna kayıtlı şehitlerin evine Niğde SGK İl Müdürlüğü tarafından taziye ziyareti yapıldı.
Taziye ziyareti; Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR, Polis memuru Varol TOSUN, Polis Memuru Kemal TOSUN ve Doçent Doktor Ramazan KONUŞ’un ailelerine başsağlığında bulunarak Sosyal Güvenlik Kurumu olarak şehit ailelerinin ve hak sahiplerinin yanında olduğunu 7 gün 24 saat hizmete açık olduğunu ve her türlü taleplerine Kurum olarak mevzuat çerçevesinde yardımcı olunacağı belirtilerek hak sahiplerine bağlanacak dul/yetim aylıkları hakkında bilgilendirme yapıldı.



MİLLETVEKİLİ GÜRER  “TARİH KURTARILSIN”

                CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Hamamlı ve Kumluca  arasında yer alan tarihi hamamın ve Osmanlı döneminden kalan taş yapıların kurtarılarak turizme kazandırılmasını istedi.
                Bölgenin tarihi dokusunun zenginliğine ve önemine her fırsatta dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hamamlı ve Kumluca bölgesindeki tarihi yapılar konusunda da Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle sorular yöneltti.
                Niğde Milletvekili Gürer’in önergesinde yer alan sorular şöyle:

                 Niğde Merkezde  Kumluca  adı ile bilinen  Aravan olarak tarihi kaynaklarda yer alan bölgede  kilise camiye çevrilmiştir. Ayrıca bölgede çok sayıda harap tarihi yapı bulunmaktadır.
                1- Hamamlı ile Kumluca arasında yer alan tarihi hamam  farklı dönemlerde kullanılmış ise de halen harap durumdadır. Bölgede Osmanlıdan günümüze eren ender hamamlardan olan yapının kurtarılması düşünülmekte midir?
                2-Kumluca  Hamamlı arasında  Osmanlı döneminden kalan taş yapıların kurtarılarak bölgenin turizme açılması yönünde bir çalışma var mıdır?





ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR’İN ADI FEN LİSESİNDE YAŞATILACAK
Niğde Valiliği tarafından alınan kararla 15 Temmuz 2016 Cuma günü meydana gelen darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olayları sırasında kahramanca savaşarak şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi Bor Fen Lisesi’ne verildi.
 Darbenin önlenmesinde bizim Niğde olarak çok önemli bir payımız var. Bor ilçesi Çukurkuyu Kasabasından Hemşehrimiz olan Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir. Kendisi gelen darbecilere karşı kahramanca çatışarak şehit oldu. Gelen darbecilerin başındaki subayı da öldürerek o darbecilerin dağılmasına vesile oldu. Bizzat Özel Kuvvetler Komutanının bana ifade ettiği Astsubay Ömer Halisdemir’in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğuydu. Şehidimize ve tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun.
Bizde Niğde Valiliği olarak bu Kahraman Şehidimizin isminin yaşatılması adına kendi Memleketi olan Bor ilçemizde en güzide Okullarımızdan birisi olan Fen Lisemizin adının ‘Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi’  olarak değiştirilmesi kararı aldık. Bugün itibarıyla bu karar resmileşti.
Ben, inşallah Şehitlerimizin ve Demokrasi Şehitlerimizin isimlerinin tüm Ülkemizde yaşatılacağına inanıyorum. Allah tekrar Milletimize böyle acılar göstermesin diyorum.” şeklinde konuştu
Şehit Halisdemir'in Baba Ocağına Ziyaret

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminde bulunan general Semih Terzi’yi alnından vurarak, darbecilerin oyununu büyük ölçüde bozan şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti.
Başkan Akdoğan, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir’e, “Vatan ve millet sevgisini aşıladığınız oğlunuz, Türkiye’nin kaderinin farklı bir şekilde yazılmasına engel oldu. Şehidimizle ne kadar övünsek azdır” dedi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Paralel Devlet Yapılanması’nda Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi alnından vuran ve büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti.
 Başkan Akdoğan, belediye başkan yardımcıları Harun Dikici, Rıfat Özkan ve belediye meclis üyeleriyle gittiği Çukurkuyu beldesinde şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Şehit babası Halisdemir, “Şehidimiz Türk milletinin evladıdır. Biz o yavrumuzu millete heba ettik. Türk bayrağını dalgalandırmış, vatanını korumuş ve kollamıştır” diye konuştu.
Şehit Babası Halisdemir, oğlunun isminin Niğde’nin en büyük meydanına verilecek olmasından dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve tüm ilgililere de teşekkür etti.Hüseyin Halisdemir’e taziyelerini yineledi.


22 Temmuz 2016 Cuma

Yaz Spor Okulları Açıldı


Niğde Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, çocukların yaz tatillerini sporla değerlendirmeleri amacıyla düzenlediği yaz spor okulları açıldı.
Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla yaklaşık 2 ay sürecek olan yaz spor okulları açıldı.500 öğrencinin 4 branşta(futbol, basketbol,tekvando,yüzme) katıldığı Yaz Spor Okulları'nın açılışına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve Yaz Spor Okulları'na kayıt yaptıran öğrencilerle veliler katıldı.
Yaz Spor Okulları’nın açılışında yaptığı konuşmada tüm amatör spor kulüplerine destek verdiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, spora verdiği desteğin artarak devam edeceğini söyledi.
''Şehirler kültürleriyle, kültür miraslarıyla, yaşam kalitesiyle ve gelişmişliği ile kendisinden daha fazla söz ettirir'' diyen Başkan Akdoğan,’’ Biz Niğde Belediyesi olarak spora 8 yıldır ciddi destekler verdik.8 yıl önce belediye başkanı olduğumuzda Niğde Belediyespor diye bir spor  kulübü  yoktu. Biz göreve geldik ve Niğde Belediyespor'u önce BAL Ligi'ne daha sonra 3. Lig'e ve bu senede 2.Lig'e çıkarak 2. Lig'de mücadele etme hakkını kazanmış olduk’’ şeklinde konuştu.
‘’YÜZME HAVUZUMUZ BİLE YOKTU’’
Başkan Akdoğan,’’ Niğde’de bundan 8 yıl önce yüzme havuzumuz bile yoktu, bugün insanlarımızın rahat bir şekilde ulaşacağı, hem bayanlarımıza hem de erkeklerimize yönelik, biri yarı olimpik biri de olimpik olmak üzere 2 adet yüzme havuzunun olduğunu görüyoruz ve bu yatırımlardan insanımız faydalanıyor, yararlanıyor’’ dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Yaz Spor Okulu'na kayıt yapılan öğrencilere seçtikleri branşların formalarını dağıtan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 Türkiye'de 2016 Haziran ayında 106 187 konut satıldı, 22/07/16
 Kırıkkale'de, 2016 Haziran ayında 436 konut satıldı.
 Aksaray'da, 2016 Haziran ayında 365 konut satıldı.
 Niğde'de2016 Haziran ayında 457 konut satıldı.
 Nevşehir'de2016 Haziran ayında 175 konut satıldı.

21 Temmuz 2016 Perşembe

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Darbenin Karşısındayız Bildirisi

“DARBENİN KARŞISINDA; DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin “Darbenin Karşısında; Demokrasinin
ve Milli İradenin Yanındayız” başlıklı bildirisi 81 ilde aynı anda okundu. Bildiri, yapılan basın toplantılarıyla Genel Merkez’de Genel Başkan Şemsi Bayraktar, 81 ilde de Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu başkanları tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
TZOB’un 766 Ziraat Odası’na kayıtlı 4,5 milyon çiftçi üyesi adına açıkladığı ortak bildirinin tam metni şöyle:
“DARBENİN KARŞISINDA;DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ”
1- Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık.
2-  Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz.
3- Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.
4- Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.
Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.
5- Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır.

6- İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında Meclis’i terk etmemesi, demokrasimiz açısından çok büyük kazanımdır. Artık demokrasimizin büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir.
STK’lardan Darbe Girişimine Karşı Ortak Tepki
Niğde’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları, darbe girişimini ortak basın bildirisi ile kınadı.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odasında (NİTSO) Toplantı Salonunda gerçekleşen ortak açıklamada: “Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve Hükümetimize sahip çıkma günüdür” dediler.
STK’lar adına açıklamasını yapan NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu: “
Ülkemiz tarihi günler yaşamaktadır. Devletimize ve milletimize karşı girişilen, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışan asker görünümlü terörist bir grubun kalkışmasını nefretle kınıyoruz. Demokrasinin ve milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdemdir.
Halkımızın sokaklarda, meydanlarda sağduyulu ve cesur duruşu, birlik ve beraberliği terörist gruba gereken cevabı ve dersi vermiştir. Milletin iradesinin üstünde herhangi bir güç kabul edilemez. Bu tür girişimler ve kalkışmalar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.
Tüm Niğde halkını, ilk andan itibaren olduğu gibi, provokasyonlara meyil etmeden bu kalkışmaya karşı duruşunu sürdürmeye davet ediyoruz. Bu anti demokratik kalkışma, milli iradenin tecellisine büyük bir saygısızlık ve ihanettir. Seçimle iş başına gelen meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalmıştır. Namlusunu kendi vatandaşına çevirenlerin hak ettikleri en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Devletin her kademesinde olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de terörist unsurların ayıklanacağına olan inancımız tamdır. Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür. Bizler, Niğde’nin üreticileri, işadamları, esnafları, müteşebbisleri, çiftçileri olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek ve sağduyulu davranmak gerektiğine inanıyoruz. Bu hain girişim Milletimizi ve İş dünyasını yıldıramayacak aksine şevkini daha da artıracaktır.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Daha güzel günler bizleri beklemektedir. Bizler Devletimizin her zaman yanındayız. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

20 Temmuz 2016 Çarşamba


NİĞDE DE 7 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş tarafından yazılı açıklama yapıldı. belirtilen açıklamada şöyle denildi:
15/07/2016  tarihinde "Darbeye Teşebbüs" suçunun işlenmesinden sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilen 10 Cumhuriyet Savcısı ve Hakim'den 7'si "Silahlı Terör  Örgütüne Üye Olmak" suçundan tutuklanarak Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiş, 2'si hakkında adli kontrol kararı verilmiş, halen yakalanamayan 1 kişi hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir.
Niğde Üniversitesi'nde 8 dekan istifa etti
NİĞDE Üniversitesi'nde 8 dekanın, Yükseköğretim Kurulu'nun istediği üzerine görevinden istifa ettiği belirtildi.

8 dekanın istifalarını Niğde Üniversitesi Rektörlüğü'ne sunduğu bildirildi. Ayrıca rektörlüğün 15 dekan yardımcısı, 109 bölüm başkanı, 21 müdür, 36 müdür yardımcısı olmak üzere 181 personeli de görevden uzaklaştırdığı kaydedildi.
ÇIRAKLAR VE MESLEK LİSELERİNDEKİ STAJ 

ÖĞRENCİLERİ İÇİN UMUT YOK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM kanun tasarı görüşmelerinde  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya  çırak,kalfa ve stajyer öğrenciler için verdiği kanun teklifi hakkında düşüncesini sordu.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“Sayın Başkan, çıraklık, kalfalık belgesi bulunanlar ile staj yaptıkları sabit olan ve sigorta girişleri bu çalışma süreçlerinde başlamayan tüm çocuk ve gençlerin bu haktan yararlanmalarını kapsayacak düzenlemeyle hak kaybı yaşamakta olan kişilerin sorunlarının aşılması gerektiğini düşünüyorum.
    Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 41'inci maddesinin birinci fıkrasına eklenmek üzere "3308 sayılı Kanun kapsamındaki çıraklar ile meslek lisesinde okumaktayken ve yükseköğrenimleri sırasında zorunlu staja tabi tutulan öğrencilerin çıraklık ve staj süreleri bu maddenin birinci fıkrasının (k) bendine göre yapılan borçlanmalarda sigortalılığın başlangıç tarihi staj ve çıraklığa başlandığı tarihtir." diye kanun teklifi verdim. Bu konuda Bakanlık olarak düşüncenizi öğrenmek istiyorum.
    Çıraklıkla ilgili meslek kurslarına katılıp belge alanlar ve meslek lisesi öğrencisiyken staj yapan öğrencilerin staj süreçleri ve meslek kurslarında geçen süreleri boyunca sigortalı olmaları bir mağduriyeti önleyecektir. Bu konuda sizin görüşlerinizi merak ediyorum” dedi.
 Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu verdiği yanıtta bu düzenlemenin emsal teşkil edebileceğini ve bu durumun devlete önemli bir yük getireceğini belirtti. Bu nedenle kanun teklifine sıcak bakmadıklarını ifade etti. Sorunun  Bakanlığa da iletildiğini belirten Soylu “Bu durum için bir düzenleme düşünmüyoruz”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  TBMM’de Bakan Soylu’nun yanına giderek  yaptığı görüşmede mağdur olanların durumlarına dikkat çekerek konunun bir kez daha değerlendirilmesini istedi. Bakan  “Getireceği mali külfet ve sonrasında oluşacak emsal kararlar nedeni ile olumlu bir görüş ifade etmem mümkün değil” diye konuştu.. 

İtfaiye Müdürlüğü Araç Filosunu Genişletiyor

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kaza, yangın ve diğer doğal afetlerde, hızlı ve zamanında hizmet verebilme noktasında  son teknoloji ile ekipmanlandırılmış yeni bir kurtarma aracını daha bünyesine kattı.
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş olduğu araç alımlarına bir yenisini daha ekledi. Oluşabilecek trafik kazası, yangın ve diğer doğal afetlerde hızlı ve profesyonel bir şekilde müdahalede bulunabilmek için 2016 model son teknoloji ekipmanlarla donatılmış kurtarma aracını araç filosuna kazandırdı.
İtfaiye Müdürü Latif Boran yaptığı açıklama da; ''Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'ın  2016 yılı içinde İtfaiye Müdürlüğü bünyesine almış olduğu 3 yeni aracımız var. Bunlardan bugün itibariyle bize teslim edilen kurtarıcı aracımız çok fonksiyonlu olup hem yangınlara müdahale edebileceğimiz hem de kaza kurtarma ekibi olarak kullanabileceğimiz bir araçtır. Yine bu aracımızın yanı sıra 2016 model 32 metrelik bir aracımız da bu ay sonunda İtfaiye Müdürlüğümüzce teslim alınması planlanmaktadır ve yine bunların yanında 55 metrelik Adana, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyelerinden sonra bölgemizde dördüncü olacak aracımız ilimize gelecek'' dedi.
Boran; diğer Büyükşehir Belediyeleri İtfaiye Daire Başkanlarıyla sürekli diyalog içerisinde olduklarını, gerekli teçhizatlar ve yangınlarda kullanılacak ekipmanlar noktasında da müdürlük olarak kendilerini  geliştirdiklerini belirtti. Boran konuşmasında  ''şu anda mesleki konuda eğitim ve sertifikalarımızı tamamlamış bulunmaktayız, inşallah bugün teslim aldığımız kurtarıcı aracımız sonrasında diğer araçlarımız da müdürlüğümüzce teslim alındığında ilimizde daha kaliteli hizmet sunabilecek kapasiteye ulaşmış olacağız'' diye konuştu.
Türkiye İstatistik Kurumu Verilerine göre ;
İnternet kullananların %94'ü düzenli İnternet kullanıcısı
Son üç ay içerisinde İnterneti hemen her gün veya haftada en az bir defa kullanan bireylerin oluşturduğu düzenli İnternet kullanıcı oranı 2015 yılının ilk üç ayını kapsayan dönemde %94 oldu. Aynı dönemde Avrupa Birliği (AB-28) ortalaması %96 olarak gerçekleşti
İnternet kullanım amaçları dikkate alındığında, 2015 yılının ilk üç ayında İnternet kullanan bireylerin %81’i sosyal medya üzerinde profil oluşturma, mesaj gönderme veya fotoğraf vb. içerik paylaşımı yaparken, bu oran Avrupa Birliği (AB-28) ortalamasında %63 olarak gerçekleşti. 
AB-28 ülkeleri için en çok tercih edilen İnternet kullanım amacı e-posta gönderme/alma olarak gözlendi. Avrupa Birliği ortalaması bu alanda %87 iken Türkiye'de % 49 oldu.  

19 Temmuz 2016 Salı

BU ORDU HEPİMİZE LAZIM


KENT MEYDANINDA DEMOKRASİ NÖBETİ

Niğde Belediyesi, darbe girişimine karşı meydanlarda ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlarla birlikte sabahın erken saatlerine kadar nöbet tutarken, Niğde Belediyesi de vatandaşlara çorba, su ve meyve  ikram ediyor. Niğde Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ise aralıksız nöbet tutan demokrasi bekçilerini adeta mest ediyor.
'TÜRK MİLLETİ OYUNA GELMEDİ''
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana birçok darbe yaşadığını ama hiçbirinde  meclisimizin ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bombalanmadığını söyleyen Başkan Akdoğan '' Ülkemizin en güzide kurumu olan kahraman ordumuzun içinden çıkan birtakım vatan hainleri bir darbe girişiminde bulundu.Aslında darbeden ziyade Türkiye'de bir iç karışıklık çıkartmaktı hedefleri. Türkiye'yi aynı Suriye ve Irak  gibi kaosa sürükleyerek bu milleti birbirine düşürüp birbirine kırdırmayı hedeflediler. Türk milleti bu oyuna gelmedi. Türk milleti darbe girişimini darbeyle geri püskürttü. Bu da Türkiye Cumhuriyeti  tarihinde bir ilk oldu. Bu darbeyi başarısız kılan en büyük sebep bu milletin sokaklara çıkmasıydı. Milletimiz dediler ki 'bizim tankımızı sen bize doğrultamazsın, bizim uçağımızdan bize bomba atamazsın' canı pahasına milletimiz bunların önüne geçti. Darbeyi darbeyle son buldurdu.Bu bakımdan biz bu millete ne yapsak az'' şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan darbe girişiminin bir amacının da cumhurresimiz olduğunu ama bu meydanları boş bırakmayarak vatanımıza ve cumhurreisimize sahip çıktığımızı söyledi. Başkan Akdoğan '' Bu vatan Türk halkının vatanı, biz bu vatan için 1071'den beri çok bedel ödedik, ödemeye de devam edeceğiz.Bu ülkenin yönetimi yabancı güçlerin maşası olanların eline asla ve asla geçmeyecek. Üç beş çabulcuya pabuç bırakmayacağız. Hangi partiden veya hangi görüşten olursa olsun  milletin iradesine, vatanına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum ''dedi.