Su Ürünleri, 2019
Su ürünleri üretimi 2019 yılında %33,1 arttı
Su ürünleri üretimi 2019 yılında bir önceki yıla göre %33,1 artarak 836 bin 524 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %44,8'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, %6,8'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, %3,8'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve %44,6'sını yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.
Su ürünleri avcılığı 2019 yılında %47,5 arttı, yetiştiricilik %18,7 arttı
Avcılık yoluyla yapılan toplam üretim 463 bin 168 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 373 bin 356 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %52, iç su ürünleri avcılığı %4,8 arttı.
Kişi başına ortalama su ürünleri tüketimi 2019 yılında %2 arttı
Kişi başına ortalama su ürünleri tüketimi 2018 yılında 6,14 kg olarak gerçekleşirken, 2019 yılında %2 artarak 6,26 kg olarak gerçekleşti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder