31 Mart 2010 Çarşamba


VALİ ÇAMARDI GÖLETLERİNİ GEZDİ
Niğde Valisi Âlim Barut, hafta sonu İl Özel İdaresi'nin Çamardı ilçesinde inşa ettiği Eynelli Sulama Göleti, Mahmatlı Sulama Göleti ve Yeniköy Sulama Göleti'nde incelemelerde bulunarak, göletlerin teknik özellikleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Köylerde vatandaşların sorunlarını dinledi.Çocuklar ile ilgilendi.İlçeden ayrılmadan önce , Çamardı İkram Pastanesinde Çamardı tatlısı yediler.

Çamardı ilçesi Sulama göletleri gezisine Vali Âlim Barut'un yanı sıra Niğde milletvekilleri İsmail Göksel ve Muharrem Selamoğlu,Çamardı Kaymakamı Turgay İlhan , Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, AK Parti İl Başkanı Yaşar Ataç, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdare yetkilileri katıldı.

30 Mart 2010 Salı


ÖĞRETMEN EVİ’NE YENİ MÜDÜR
ÇAMARDI ÖĞRETMEN EVİ’NE FERHAT AĞAOĞLU ATANDI.
Öğretmen Evi eski müdürü Ali ihsan YILDIZELİ’nin Çamardı M.Akif Ersoy İ.Ö. Okulun da göreve başlaması üzere , Öğretmen Evine yeni müdür Ferhat AĞAOĞLU atanmıştır.
Ferhat AĞAOĞLU ,Gazetemize yapacağı çalışmaları anlattı. Yaz kampını tekrar açmayı düşündüklerini , rezervasyon almaya başladıklarını ,yaz kampına katılacaklara indirim yapılacağını , cazip tatil avantajı sunduklarını belirtti.
Ek binanın da tamiratının devam ettiğini , ek binanın çift kişilik 7 odasının bulunduğunu , yaz kampına yetiştirileceğini tüm doğa severleri bu kampa bekliyoruz dedi.

BELEDİYE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA
BAŞLADI

ÇAMARDI BELEDİYESİ İLÇEDE KANALİZASYON VE İÇME SUYU BORULARINI YENİLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. CADDE VE SOKAKLARA PARKE KİLİT TaŞ DÖŞENECEĞİ BELİRTİLDİ.
İlçenin var olan kanalizasyon boruları yetersiz olduğu için , daha büyük boruların döşeneceği, bu arada isteyen abonelerin içme suyu borularının da yenilendiği , bu çalışmalardan sonra parke taş döşeme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

27 Mart 2010 Cumartesi


NİĞDE MİLLETVEKİLİ İSMAİL GÖKSEL İN YAŞLILAR HAFTASI MÜNASEBETİYLE YAYINLAMIŞ OLDU MESAJ


DEGERLİ NİĞDELİ HEMŞERİLERİM.

Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan sosyal hayatımızın en kıymetli hazineleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor, hayatlarının bundan sonrasını sağlıklı ve mutlu geçirmesi dileklerimle beraber minnet ve hürmetlerimi sunuyorum.”

25 Mart 2010 Perşembe


İL MÜFTÜSÜNDEN VALİ BARUT’A VEDA ZİYARETİ.
Niğde İl Müftüsü Mehmet Özlen emekli olması nedeniyle Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret ederek, vedalaştı.
Bizde Çamardı Ekspres Gazetesi olarak Niğde il Müftüsü Mehmet ÖZLEN 'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dileriz.

18 Mart 2010 Perşembe


ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN..

16 Mart 2010 Salı


VALİ YARDIMCISI DR. ADİL NAS BAYAN BOKS MİLLİ TAKIMINI DEMİRKAZIK TESİSLERİNDE ZİYARET ETTİVali Yardımcısı Dr. Adil Nas ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Boks Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programı doğrultusunda 02–14 Mart 2010 tarihleri arasında yaklaşık 46 bayan milli boksör ve teknik heyetle Demirkazık kamp eğitim merkezinde 2010 yılı uluslar arası turnuva ve şampiyonalara hazırlık amacı ile kampa giren bayan boks milli takımını ziyaret etti. Fizik kuvvet ve kondisyon çalışmaları için hazırlık kampı yapan milli takım hakkında, Teknik direktör Selahattin Başaran’dan bilgi aldı.
ÖREN KÖYÜ MUHTARI SU YOK,
DEVAMLI GÖÇ VERİYORUZ DEDİ

Çamardı ilçesi Ören köyü muhtarı İhsan VURAL , sorunlarının devamlı göç veren köyün ,her geçen gün nüfusunun azalması olduğunu belirtirken , sulama suyumuz olsaydı belki göç yaşanmazdı diyor.
Içme suyunda sorun olmadığını ama, sulama suyunda sorun yaşandıklarını söyleyen muhtar , köye gölet ve köy konağı yapılmasını istiyor.
Bu arada yayla yolunun yapıldığını , köy imamına lojman yaptırdıklarını belirten muhtar , atıl durumda olan okulun yıkılmak üzere olduğunu , tamiratının yapılarak değerlendirilmesini istiyor. Kendi köylerinde olmadığı gibi , yakın köylerde de sağlık evi yok diyen muhtar , acil durumlar da hemen ilgilenecek sağlık elemanı olmasını istiyor.

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANINI
SEÇTİ, BAŞKAN YİNE EMİROĞLU

Çamardı Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurul toplantısı ve Oda Başkanı seçimi yapıldı.
Şoförler ve Otomobilciler Odası olağan genel kurul toplantısı Çamardı Öğretmenler Evi sosyal hizmetler salonun da yapıldı.
105 kayıtlı üyeden 47 delege oy kullandı. 47 geçerli oy ile , tek aday olan Mustafa EMİROĞLU, tekrar başkan seçildi.
Mustafa EMİROĞLU , Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını iki dönemdir yapmakta idi.
Şoförler Odası' nın yeni yönetim kurulu üyeleri:
Faruk ŞENOL , Fatih AKSOY , Mehmet CABADAK , Ferhat ÇINAR, Sinan KURUDERE ve Faik ONGUN
Denetim Kurulu üyeleri :
Hacı Ahmet SOYLU , Serdar ALAKUŞ ,Hasan ÇALKINDERE

11 Mart 2010 Perşembe


ALİ YARDIMCISI DR. ADİL NAS YILDIZ BOKS MİLLİ
TAKIMINI DEMİRKAZIK KAMPIN DA ZİYARET ETTİ
Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan Boks Federasyonu'nun 2010 yılı faaliyet programı doğrultusunda 16-28 Şubat 2010 tarihleri arasında yaklaşık 65 milli boksör ile Demirkazık kamp eğitim merkezinde uluslar arası turnuva ve mayıs ayında yapılacak Yıldız erkekler Avrupa şampiyonasına hazırlık amacı ile kampa giren yıldız boks milli takımını ziyaret etti.
Yıldız erkek boks milli takım teknik direktörü Sefer Karataş kendilerini ziyarete gelen Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas'a ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'a teşekkür etti.

9 Mart 2010 Salı


ÇARDACIK KÖYÜ MUHTARI
GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Çamardı ilçesi Çardacık köyü muhtarı Muhtarlar Birlik Başkanı Fevzi AKTAŞ, gazetemizi ziyaret etti.
Yaptığı hizmetleri , köyü ve köylüsü için isteklerini belirtti.
SUSUZLUK GÖÇLERE SEBEP OLUYOR
Köyde yeterince arazi olduğunu fakat sulama suyunun olmadığını , ektikleri her şeyin kuruduğunu , susuzluktan köyde göçlerin yaşandığını belirtti. Elektriklerinin ve havuzlarının olduğunu sondaj yapılmasını , var olan kanalların onarılmasını ve küçük bir gölet yapılmasını istediklerini söyledi.
Ayrıca sağlık evinin onarılmasını , merkez köy konumunda olan Çardacık köyüne ebe ve hemşire istediklerini , köy içindeki yollara kilit taş döşenmesini ve düğün salonu yapılmasını istediklerini belirtti.
VERGİ HAFTASI KUTLANDI
Çamardı ilçe Mal Müdür v. Mustafa KAYA ,yeterli memur olmadığı için,Niğde Vergi Dairesinden geçici görev ile gelen memurlar ile işler yürütülmeye çalışılıyor.
ancak , devletin alacağı olan vergi , vergi takibi ,vergi kaçağı takibi yeterli yapılamıyor. Yeterli memur olduğu zaman bu kayıplar giderilecektir. Dedi.
22- 28 Şubat tarihleri arsında 21. si kutlanan Vergi Haftası sebebi ile ilçede birtakım etkinlikler yapıldı. Kaymakamlık, çeşitli meslek odaları , ilköğretim okulları , ve mükellefler ziyaret edilerek , verginin önemi anlatılmış , mükelleflerle fikir alış - verişinde bulunulmuştur.
Ayrıca , ilçenin çeşitli yerlerine pankart ve afişlerle duyuru yapılmıştır.

4 Mart 2010 Perşembe

TÜKETİCİ SORUNLARI

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği Çamardı ilçesi Tüketici Hakem Heyetine 2009 yılı içinde gelen tüketici şikayetleri genellikle olumlu sonuçlandı.
ilçede tüketici şikayetlerinin genellikle Kredi Kartı ile ilgili olduğu belirtildi. 2009 yılı içerisinde 28 şikayetten 27 tanesi kredi kartından alınan yıllık kart ücretlerinin iadesi için yapılan başvuru olduğunu ve bunların tüketicinin lehine sonuçlandığını , 1 tanesinin zaman aşımından dolayı redolduğu belirtildi.