29 Nisan 2010 Perşembe

AİLE HEKİMLERİNİN ATAMALARI BELLİ OLDU
Sağlık Bakanlığı’nın planlamasına göre, Niğde de Aile Hekimliği mayıs ayında başlayacak. Ataması yapılan hekimler de açıklandı.
ÇAMARDI 4 NOLU MERKEZ AHB - ONUR SÜRMEGÖZLÜER ( Uzm.Dr. )
ÇAMARDI 1 NOLU MERKEZ AHB -ASUMAN ERKILINÇ ÖZARSLAN ( Dr.)
ÇAMARDI 2 NOLU MERKEZ AHB-HASAN AKBULUT ( Dr.)
ÇAMARDI 3 NOLU MERKEZ AHB-ERTUĞRUL YURDAGÜL ( Dr.)

27 Nisan 2010 Salı


KÖY ÇOCUKLARINA BAYRAM PASTASI
AKSOYLAR SEYAHAT FİRMASINDAN KÖY ÇOCUKLARINA BAYRAM HEDİYESİ
Çamardı - Adana arası yolcu taşımacılığı yapan AKSOYLAR Seyahat firma ortaklarından Faruk AKSOY , 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI sebebi ile köy çocuklarına pasta dağıttı.
Faruk AKSOY , Çamardı ilçesi Yelatan köyü İlköğretim Okulu , Mahmatlı köyü İlköğretim Okulu ve Çukurbağ köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine ,Çamardı İkram pastanesinde 500 kişilik yaş pasta yaptırarak okulda çocuklara ikram edildi.
Faruk AKSOY , AKSOYLAR SEYAHAT olarak , köydeki çocukları sevindirmek ve bayramlarını kutlamak amacı ile böyle bir şey yaptıklarını belirtti. Öğrenciler de çok sevindiler.
KÜÇÜKLER BÜYÜKLERİN GÖREVİNİ DEVRALDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile koltukları devralan küçükler, büyükleri aratmadılar.
Çamardı Kaymakamlık makamına Atatürk İlköğretim Okulundan ,Çamardı Belediye Başkanlığını Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.Okulundan , Garnizon Komutanlığını ve M. Eğitim Müdürlüğünü Yatılı İlköğretim Bölge Okulundan birer öğrenci temsil etti.
Çamardı Kaymakamlık koltuğunu devralan Atatürk İlköğretim Okulu 7/A öğrencisi E rsin EZER , ilçe Kaymakamı olarak ,halkın bilinçlenmesi için , tarım ,hayvancılık , eğitim ve sağlık konularında seminerler düzenlerdim, dedi. Öğrencilerin başarılı olması için velilerin bilinçli olması gerekir. Onun için önce vilileri bilinçlendiririm dedi.

24 Nisan 2010 Cumartesi


23 NİSAN COŞKU İLE
KUTLANDI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90. Yılı Çamardı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Törenin ikinci bölümü de Hükümet Konağı önünde yapıldı.Çamardı ilçe Kaymakam V. Mithat Can KUTLUCA , Garnizon Komutanı Necip ŞAHİN ,Belediye Başkanı Yavuz SOYLU halkın bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

20 Nisan 2010 Salı

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN BEKLİYORLAR
Çamardı ilçesi Üskül Yeniköy İlköğretim Okulun da bazı branş öğretmenleri yok. Veliler bu durumdan şikayetçiler.Ve üzülüyorlar.
İkinci dönem başladığında okulda üç branş öğretmeninin olmayışı, derslerin boş geçmesi sebebiyle , veliler çocuklarının kaydını okuldan almayı düşündüklerini söylüyorlar.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sorunu bir an çözmesini bekleyen veliler , çocukları için üzüldüklerini belirtiyorlar.

17 Nisan 2010 Cumartesi


GENÇLER SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI
DÜNYA ŞAMPİYONASINA ÇAMARDI DEMİRKAZIK'DA HAZIRLANIYOR


ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMPI MİLLİLERİ AĞIRLIYOR. 31 MART 20 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA 65 KİŞİLİK MİLLİ GÜREŞÇİ VE TEKNİK HEYET KAMPA GİRDİ
Demirkazık kamp eğitim merkezi sorumlusu İbrahim TURASAN genç erkekler serbest güreş milli takım kampı hakkında bilgi verdi. Milli takımlarımızın İlimize gelmelerinin devam ettiğini ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz Güreş Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan 31 Mart 20 Nisan 2010 tarihleri arasında yaklaşık 65 kişilik milli güreşçi ve teknik heyetten oluşan güreş kafilesi Demirkazık tesislerinde kampa girdi.. Bu kamp serbest güreş milli takımının üçüncü kampı olacak. Milli takım kamplarını tesisimizde yapan milli takım teknik kadrosuna ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Milli takımlarımız başımızın tacı, milli takımlarımızın uluslararasında daha başarılı olması için bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız dedi.

15 Nisan 2010 Perşembe


HAYDİ KIZLAR FOTOĞRAF
ÇEKELİM PROJESİNDE
UYGULAMALI EĞİTİM BAŞLADI.

Haydi Kızlar Fotoğraf Çekelim Projesinde uygulamalı eğitim çalışmaları başladı.
Bu projede çalışmalar yani uygulamalı eğitim gezileri geçtiğimiz hafta sonu başladı.
Aladağlar' da Maden Boğazı , Ecemiş Pınarları , Cımbar Boğazı ve Kazıkali Boğazı gezileri gerçekleştirildi.
Proje gereği Çamardı ilçesinden proje faaliyetlerine katılan 25 kız öğrenci ile tanışma ve bilgilendirme toplantıları Çamardı YİBO ' da yapıldı. Ve proje çalışmaları devam ediyor. 04 Nisan Pazar günü de Çamardı Emli Vadisi' nde uygulamalı eğitim çalışmaları yapıldı.

13 Nisan 2010 Salı


SERBEST GENÇLER GÜREŞ MİLLİ TAKIMINA ZİYARET

Çamardı İkram Pastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,Serbest Gençler Güreş Milli Takımına moral ziyareti yaptı.
Çamardı Demirkazık Kamp sorumlusu İbrahim TURASAN 'ın verdiği bilgiye göre , Demirkazık kamp eğitim merkezinde kamp ta bulunan gençler güreş milli takım kampını , İlçe Milli Eğitim Müdürü HACI ERDOGAN, Gençlik Spor İlçe Müdürü vekili MUSA DALKILIC ve ikram pastanesi ziyaret ederek tatlı ikramında bulundu.
Gençler serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktör ü YÜKSEL ŞANLI konuk severliklerin den dolayı milli eğitim müdürü ve ikram pastanesine teşekkür edip Demirkazık kamp eğitim merkezine gelen milli takım kaplarına her zaman ilgi gösterdiklerini belirterek bu tür ziyaretlerin kampta bulunan sporcuları motive ettiğini söyledi

HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Çamardı Halk Eğitim Müdürlüğün de kurslar devam ediyor. El Sanatları Teknolojisi alanında 224 saatlik TEL KIRMA Kursu açılacağı belirtildi.
Tel kırma kursuna isteyen herkesin katılabileceğini , diğer kurslara katılıp , bitirenlerinde katılabileceğini belirten Halk Eğitim Müdürü Kudret ÖZÇELİK , El Sanatları Teknolojisi alanında açılan KURDELA NAKIŞLARI Kursunun 02.4. 2010 tarihinde sona erdiğini , bu kursa devam eden ve başarı gösteren 13 kursiyere sertifika verileceği belirtildi.
Her iki kursu bitirenler için , Haziran ayı içerisinde sergi ve belge töreni düzenleneceği , ayrıca bu kurslarda el emeği ,göz nuru üretilen ürünler Mayıs ayı sonunda Niğde de açılacak fuarda segileneceği belirtildi.

8 Nisan 2010 Perşembe


DAĞCILARIN ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ DEMİRKAZIKTA

Dağcılık Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programı gereği Çamardı Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayak evinde 03–07 Nisan 2010 tarihleri arasında Antrenör Gelişim seminerinin yapılacağı yaklaşık 70 kişinin katılacağını İlimizden de Yusuf Biltekin, Baki Yavuz, Mustafa Özpoyraz’ın katılacağını belirten Biltekin Kurs sonunda başarılı olan Dağcıların kulüplerde antrenör olarak çalışma imkanı bulacaklarını ifade etti.

1 Nisan 2010 Perşembe


ÇAMARDI İMAM HATİP LİSESİ
BU YIL DA BİRİNCİ OLDU

Çamardı İmam Hatip Lİsesi öğrencileri bu yılda Kur'an -ı Kerim ve Ezan okuma yarışmasında birinci oldular.
TC Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kur' an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması Niğde Finalleri; Çamardı İmam-Hatip Lisesi koordinatörliğinde Çamardı ilçesinde yapıldı. Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışmasında Çamardı İ.HatipLisesi öğrencilerinden Yunus ÖZTÜRK birinci olurken, Niğde İHL ikinci ve Bor İHL üçüncü oldu. Ezan Okuma Yarışmasında da Çamardı İ.Hatip Lisesi öğrencilerinden İbrahim ÇAKIR birinci oldu. İkincilik ve üçüncülükte sıralama değişmedi.

Çamardı İ.Hatip Lise Müdürü Mustafa EKE " souçtan çok mutluyuz. İlimizi son dört yıldır başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum." dedi. Ayrıca bu öğrencilerin Aksaray ve Yozgat illerinde bölge finallerinde Niğde ilini temsil edeceklerni belirtti.