29 Kasım 2010 Pazartesi

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK ELEMANLARI GAZETEMİZİ
ZİYARET ETTİ

08 Kasım 2010 tarihli Gazetemizde “ Eğitici Kurslar Açılsın “ yazımız üzerine , İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü Teknik elemanları Çamardı Ekspres ‘ i ziyaret etti.
Teknik elemanlar ; çocuk bakımı ve eğitimi , gıda , beslenme , her türlü tarımsal konularda eğitim çalışması verebileceklerini belirttiler.
Bu kursların açılmasını isteyen Çamardı ilçesindeki ev hanımları önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya katılabilecekleri , daha sonra verilecek kurs konusu ve saatlerine karar verileceği belirtildi.
Ayrıca kadın çiftçilere de tarım konusunda bilgi verileceği belirtildi.
ÇUKURBAĞ KÖYÜNDEKİ KÖPRÜ NİHAYET YAPILDI
Çamardı ilçesi , Çukurbağ köyü Muhtarı “ köyün girişindeki köprünün dar olduğunu , genişletilmesi için dört yıldır yapılmasını beklediklerini , kamyon ve tırların geçemediğini , sık sık kazaların yaşandığını “ belirtmişti.
Işte o köprü nihayet yapıldı.
Köy Hizmetleri KÖYDES Projesine göre , ana yoldan Martı Mahallesi yol ayrımına kadar 10 m. Genişletildi. Asfaltlamanın 2011 yılında yapılacağını söyleyen Muhtar N. KIRAÇ , köprünün betonunun döküleceğini , korkuluk demirlerinin takılacağını belirtti.
Ayrıca , en çok arazinin ve yeşilliğin Çukurbağ köyünde bulunduğunu , 7 yıldır su kanallarının toprak olduğunu belirten Muhtar Nurettin KIRAÇ , su gözden çıkıp , yerine ulaşıncaya kadar , su kaybı yaşanıyor. Köylü bu durumdan mağdur. 7 yıldır , toprak kanalların beton yapılmasını istiyoruz. Yetkililer ilgilensin dedi.
CELALLER KÖYÜNDE
ÇÖP SORUNU BİTİYOR

Çamardı ilçesi , Celaller köyünde çöpler düzenli olarak toplanacak. Bir ilki gerçekleştiren Muhtar , her şey köyümüz ve köylümüz için dedi.
Çamardı ilçesi Celaller köyü muhtarı Rasim ERİKÇİ , geçen yıl köye traktör alındığını , bu yılda kasa yaptırdıklarını belirtti.
Köyün çöp sorununa çözüm getirdiklerini
Şimdiye kadar çöplerin rastgele her yere atıldığını ve çirkin bir görüntünün olduğunu söyleyen muhtar , 2 ay içinde sorunun biteceğini , 100 tane çöp varilinin geleceğini , köy muhtarlığı olarak çöplerin toplanacağını belirtti.
YARDIM DERNEĞİ KURULDU
ÇAMARDI İLÇESİNDE ÜNİVERSİTE DE OKUYAN GENÇLERE BURS VERMEK , YARDIM ETMEK AMACI İLE “ ÇAMARDI ÖĞRENCİLERE YARDIM DERNEĞİ” KURULDU.
Yurdun çeşitli yerlerinde üniversite de okuyan tüm Çamardılı öğrencilere burs şeklinde maddi destek sağlamak için kurulduğu belirtilmiştir.
Derneğin kurucu üyeleri :
Tahsin ECEMİŞ ( Başkan ) , Ramazan DEMİRKIRAN , Yaşar YARDIMCI , Ferhat ALTAY , Yunis SERTTAŞ , Mehmet Ali KARAGÖZ , İsmail GÖK ve Gökhan BALCI
Çamardı Öğrencilere Yardım Derneği ‘ ne herkesin üye olabileceği , gerekli bilgilerin Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden alınabileceği belirtildi.

27 Kasım 2010 Cumartesi

VALİ BARUT; NÜFUS VE KONUT SAYIMI TOPLANTISINDA KONUŞTU

Niğde Valisi Alim Barut, Türkiye’nin hızlı bir değişim süreci yaşadığını belirterek, 2011 yılı itibariyle nüfus sayımlarının klasikleri arasında yer alan sokağa çıkmama yasağının tarih olacağını söyledi.
Niğde Kültür Merkezinde yapılan toplantıda 2011 yılında yapılacak olan Nüfus ve Konut sayımı hakkında bilgilendirme toplantısına Niğde Valisi Alim Barut , Vali yardımcısı Polat Kara, Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Nüfus ve Konut Sayımı Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Alim Barut konuşmasında;
Sık sık adres ve numara değişikliği yapmak insanların hem iş yerlerini hem de evlerini tarif etmelerini ve bulunabilmesini adeta imkânsız hale getirmektedir. Gelişmiş ülkelerde gördüğümüz gibi 50 sene önceki evin adresi ne ise, şimdiki adresi de odur. , mevcut caddede veya sokakta bir numara değişikliği yapmanın doğru olmadığını, caddenin veya sokağın ismi ve numaralaması 50 sene, 100 sene sonra ilelebet aynı kalacak şekilde organize olmamızda fayda var diye düşünüyoruz.

24 Kasım 2010 Çarşamba



TÜM ÖĞRETMENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN.
ÇAMARDI EKSPRES

23 Kasım 2010 Salı


NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'NUN " ÖĞRETMENLER GÜNÜ " MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,

Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz anlamlı ve çok kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler. Öğretmenlik, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Sınırları bir mesai kavramının içine sığmayan, her hareketleri ve davranışlarıyla geleceğimiz olan evlatlarımıza şekil veren, büyük sorumluluk gerektiren en kutsal mesleklerden biridir.
Atamızın koymuş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine bizleri taşıyacak olan yeni nesillerin yetiştirilmesinde en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir.
Ülkemizin geleceğine dair en büyük teminatımız olarak gördüğüm tüm eğitim camiamızın, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza selam ve saygılarımı sunarım.
Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili

22 Kasım 2010 Pazartesi


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT' UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Çok Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin açılışı, Başöğretmenliğe seçilmesinin kabul tarihi olan 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Büyük Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ederek eğitime verdiği önemi göstermiştir. Bilimin, çağdaşlığın, aklın yol göstericiliğin birleşimi olan Atatürk İlkelerinin, yürüttüğünüz görev ve hizmetlerinizin esin kaynağı olması, Başöğretmenimize şükranlarımızın ifadesi olup, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller yetiştirin” öğüdü doğrultusunda yurdumuzun her köşesinde, olumsuz şartlara rağmen yeni ufuklar açma konusunda kararlılığını sürdüren öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar; huzur, mutluluk, başarı ve sağlıkla dolu bir yaşam diler, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunarım.

Âlim BARUT
Vali

YENİ OKULDA EĞİTİM
BAŞLADI

Nazmiye Pınar İlköğretim Okulu ( eski Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ) , tamamlandı. Geçen hafta okulda eğitim başladı.
Okul zemin kat ile 4 katlı . Okulda 18 derslik , fen labaratuarı , bilgi teknoloji sınıfı , tasarım sınıfı , toplantı salonu ( 100 kişilik) , idare odaları , öğretmenler odası ,memur odası , ses yayın odası ve arşiv odası bulunmaktadır.

21 Kasım 2010 Pazar


OKULLARA AKILLI TAHTA KONULACAK
Çamardı Kaymakamı Mehmet SARIBACAK , kendisi ile yaptığımız ilk söyleşide , eğitime büyük katkı sağlayacağına inandığı “ akıllı tahta” nın ilçedeki tüm okullara konulacağını belirtmişti. Ve şimdi çalışmalara başladı.
Proje kapsamında hedef ilçe de bulunan 23 İlköğretim Okulu ve 2 Lisede bulunan 130 derslikte bilgisayar destekli akıllı tahta sistemleri ile eğitim-öğretimi desteklemektir.

Akıllı tahta sistemleri ülkemizde yakın zamanda uygulamaya geçmekle beraber Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerindeki okullarda kullanım oranı %80 düzeyindedir

Okullarımızda kara tahta dönemini bitiren "akıllı tahta"lar günden güne yaygınlaşmakta. Bu akıllı tahtalar eğitim kalitesini yükseltme noktasında kullanıcılarına yani öğretmenlere ve öğrencilere çok fayda sağlıyor.

14 Kasım 2010 Pazar

12 Kasım 2010 Cuma


MUHARREM SELAMOĞLU'NUN BAYRAM MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,
Birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik ve barış gibi değerlerin ön plana çıktığı, İslam Aleminin en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu mübarek günü idrak ederken, tüm halkımızın din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kardeşçe, barış içerisinde, dayanışma duyguları yoğunlaşarak, birbirlerini sevgi, saygı ve coşkuyla kucaklayacağına inanıyorum.
Mübarek Kurban Bayramının bizlere benimsettiği ve Türk halkının geleneklerine yerleşen paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü, yıkılmaz ve ebediyen varlığını sürdürecek, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmayan büyük bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramını kutlar, ülkemiz, milletimiz ve tüm hemşerilerim için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili

NİĞDE MİLLETVEKİLİ İSMAİL GÖKSELİN KURBAN BAYRAMI MESAJI
SEVGİLİ NİĞDELİ HEMŞERİLERİM,
Bir Kurban Bayramını daha sevinçle kutluyoruz. Bu mübarek günde Niğdeli Hemşerilerime kutsal topraklardan hac görevimi ifa ederken sizlere dua ve sevgilerimi iletiyorum.
Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir.
Bu mübarek Kurban Bayramının da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyor ve sizleri kırgınlıkları unutarak birbirinizle kucaklaşmaya çağırıyorum

. Bu duygu düşüncelerle kutsal topraklardan tüm islam aleminin Niğdeli vatandaşlarımın Kurban bayramını kutluyor.En kalbi duygularımla selam saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

NİĞDE VALİSİ ÂLİM BARUT’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Değerli Niğdeliler;

Bir Kurban Bayramını daha milletçe huzur ve güven içinde karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlarda kuvvetlenir birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı ruhu. Bayramlarda güçlenir komşuluk ve dostluk duyguları. Kaybolan ümitler yeşerir, solan yüzler canlanır, kırık kalpler onarılır, dargınlar barışır, hasretler kavuşur. Kısacası her türlü insani değerler büyük bir coşkuyla hayata geçirilir.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün Niğdeli Hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Âlim BARUT
Niğde Valisi
LİSELİ GENÇ İNTİHAR ETTİ
Çamardı ilçesi Çok Proğramlı Lisede öğrenci olan , Süleyman BENGİSU ( 17 ) 11.11.2010 Perşembe günü akşam üzeri kravatıyla kendisini ağaca asarak intihar etmiştir.

CENAZEYE İÇİN GELEN YAKINLARI KAZADA YANARAK CAN VERDİ
Niğde’nin Merkeze bağlı Gölcük kasabası yakınlarında gece yarısı meydana gelen trafik kazasında 4 kişi feci şekilde yandı. 1 kişi ise ağır yaralandı.
Niğde’nin Çamardı İlçesine Bağlı Üskül Köyünde oturan ve kravatıyla kendini ağaca asan lise öğrencisi kardeşi Süleyman Bengisu'nun(17) cenazesine katılmak üzere Ankara'dan yola çıktıkları belirlenen Bengisu ailesinden , İbrahim Bengisu , eşi Gülizar ve küçük oğlu Toprak kazada yanarak can vermişlerdir.Ağır yaralı İlhan Bengisu Kayseri' ye sevk edilmiştir.

11 Kasım 2010 Perşembe


İLÇE KAYMAKAMININ BAYRAM MESAJI
Çamardı Kaymakamı Mehmet SARIBACAK , ilçe halkının bayramını kutladı.
Bayramlar, sevginin,saygının , kardeşliğin,,hoşgörünün zirvede yaşandığı özel günlerdir.
Bayramlar, karşılıklı kusurların affedildiği kardeşliğin tesis edildiği özel günlerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle Çamardılı hemsehrilerimin ve aziz milletimizin Kurban Bayramını kutlar daha nice güzel bayramlara ulaşmalarını dilerim.

ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANIYAVUZ SOYLU ‘ NUN BAYRAM MESAJI
Başkan Soylu mesajında; “Toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz; sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız dini vecibelerimizi yerine getirme fırsatı bulduğumuz bir bayramı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile “Çamardı' da ve dışarıda olan bütün hemşerilerimin aileleri ile birlikte Kurban Bayramını kutlar, esenlikler dilerim.”dedi.

10 Kasım 2010 Çarşamba




ATAMIZI SAYGIYLA , ÖZLEMLE ANIYORUZ
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Sana hasret sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost
Bu gemi bu Karadeniz
Sarı saçlım mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost



Kurban olam yürüdüğün yollara
Kara peçe yakışmıyor kullara
Uyan bak bizim hallara
Sarı saçlım mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost

Bulutlar terinden, dağlar kokundan
Sarhoştur sevdiğim Mahsuni bundan
Bir daha gel, gel Samsun’dan
Sarı saçlım mavi gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost

Âşık Mahzuni Şerif
..

9 Kasım 2010 Salı

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU ' NUN 10 KASIM MESAJI

Sevgili Hemşerilerim,
10 Kasım Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, onun bize bıraktığı Cumhuriyetin erdemlerini daha da ileriye taşıma konusunda kararlılığımızı gösterme günüdür de.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dünya üzerinde eşsiz kılan en büyük başarılardan biri değişime, gelişime ve ilerlemeye her zaman açık, gücünü Cumhurdan alan bir Cumhuriyet kurmuş olmasıdır. Kısa zamanda gerçekleştirdiği inkılaplar, halkımıza her zaman gelişme ve ilerleme yolunda ilham vermiştir. Halkımızdan aldığımız güç ile 87 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da Cumhuriyeti ilelebet yaşatma ve yeni başarılarla taçlandırma konusunda oldukça kararlıyız.
Bu düşüncelerle ölümünün 72. yıldönümünü yaşadığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde ülkemizin Kurtuluş Savaşında canıyla kanıyla mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.
Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili

8 Kasım 2010 Pazartesi

UMUDUMUZ GÖLET diyen
BEKÇİLİ MUHTARI AMİR PEŞİN

Çamardı ilçesi Bekçili köyü muhtarı Amir PEŞİN , Gazetemizi ziyaret etti ve köyünü anlattı.
Iki dönemdir muhtarlık yaptığını , Bekçili köyünde içme ve sulama suyu sorunlarının olduğunu belirtti.
Köye yapılan 2. Gölet ile sulama suyu sorunlarının son bulacağını umduğunu , çünkü susuzluk yüzünden hiçbir şey ekemediklerini , meyve ağaçlarından verim alamadıklarını , her şeyin kuruduğunu belirten muhtar Amir PEŞİN , artk bu sorunları yaşamayacaklarını , göletin su tutmaya başladığını ,bu gölettin içme suyuna da faydalı olacağını belirtti.

6 Kasım 2010 Cumartesi


İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Belediyenin çalışmalarından ilçe halkı memnun. Cadde ve sokaklara kilit taş döşemesi ve kaldırım yapımı devam ediyor.

1 Kasım 2010 Pazartesi

YENİ İLÇE TARIM
MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta , yeni ilçe Tarım Müdürü Hacı Yusuf PARLAK , Çamardı ilçesinde göreve başladı.

Yusuf PARLAK , Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur.
Ziraat Mühendisi olarak , Rize , Adıyaman , Adana ve Mersin illerinde görev yapan Yusuf PARLAK , Çamardı ilçesine Tarım Müdürü olarak atanmıştır.
Yaptığımız söyleşide yeni ilçe Tarım Müdürü H.Yusuf PARLAK , Çamardı’nın minik , şirin bir ilçe olduğunu , tarım ve hayvancılığın önemli ölçüde yapıldığı bir yer dedi.