13 Kasım 2014 Perşembe

NESOB'DAN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

UYGULAMALI GİRŞİMCİLİK KURSU BAŞVURULARI  14 KASIM 2014 DE SONA ERİYOR
Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve  KOSGEB işbirliğiyle  2011’den beri Girişimcilik Kursu düzenliyor.Geçtiğimiz dönemlerde Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve KOSGEB işbirliği ile açılan küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amaçlı girişimcilik kursları yeni girişimci adayları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış ve Nesob tarafından geçtiğimiz dönemlerde yeni girişimcilerimiz kurslara devam ederek belgelerini almışlardır.
Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözüleceği fikrinden yola çıktıklarını belirten  NESOB.Başkanı Erdoğan AYKİN Girişimcilik kursu  için İŞKUR ile protokol imzaladık.dedi.
 Girişimcilik Kurslarının  önemine vurgu yapan Nesob Başkanı  Erdoğan AYKİN "Girişimcilik kursu  Büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Düzenlemiş olduğumuz  kurslar girişimci gençlerimiz için yeni bir fırsattır. Bu kurslarda, teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişecek ve umarım İlimize ve milletimize faydalı olacaktır." Dedi.
Nesob ve İŞKUR işbirliğiyle yapılacak olan Girişimcilik kursuna katılmak isteyenlerin Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine Şahsen müracat ederek form doldurmaları gerektiğini belirten Başkan Erdoğan AYKİN Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kursiyer seçmeleri için yoğun bir talep olduğunu belirterek, Aklında Güzel ve Verimli projesi olan Girişimcileri Eğitim için bekliyoruz dedi.Kurs sonucunda Başarılı projesini Kosgeb’e sunan Girişimcilerin İlk etap ta 30000 Tl. Makine ve Ekipman desteği olarak Hibe Kredi kullanabileceğini daha sonra ise işini geliştirebilmek için  70000 Tl ye kadar % 0 Faizli Kosgeb Kredisinden faydalanabileceğini belirtti.
 Yeni açılacak olan girişimcilik kursu  25 kişilik sınıflar olarak yapılacağını, Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kursiyer seçmelerine yeni girişimci adaylarını beklediğini söyledi. Başvurular en son 14 Kasım 2014 saat 12.00’ye kadar Niğde Esnaf Ve Sanatkarları Odaları Birliği Murat Zeren Hizmet Ve Eğitim Binası’nda alınacaktır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder