23 Kasım 2014 Pazar

VALİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
                                    
 Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bilindiği gibi "24 Kasım Öğretmenler Günü", Ulu Önder Atatürk'ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ne seçilmesinin yıldönümüdür ve 1981 yılından bu güne kadar büyük bir coşku içinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenler, tarih boyunca, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.
           
Öğretmenlerimiz, bütün bu özelliklerinin yanı sıra; özverili, idealist ve yurtsever yapısıyla diğer dünya uluslarına mensup öğretmenler arasında onurlu bir yere sahiptir. Bizleri de özverili çalışmalarıyla bu günlere taşıyan öğretmenlerimiz olmuştur.
           
Kurtuluş Savaşı destanının yazılmasında olduğu gibi, Türk toplumunun yeniden yapılandırılması konusunda, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında gösterilen üstün gayret ve atılımlarda Öğretmenlerimiz, büyük bir kararlılıkla en baştaki yerlerini almışlar ve topluma yeni alfabeyle okuma-yazma öğretmişlerdir.

Türk eğitim tarihi; "İnsan eğitmek" gibi yüce bir görev olan öğretmenlik mesleğinin tarihinde az rastlanır başarılarla dolu, şanlı ve şerefli bir tarihtir. Bu tarihin yazılmasında en büyük pay elbette ki Öğretmenlerimizindir.

Bu inanç ve düşünce ile TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutlar, Niğde'mizin ve Ülkemizin dört köşesinde çalışmakta olan veya emekliye ayrılmış bulunan tüm Öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım.


                                                                                                                                                             Necmeddin KILIÇ

                                                                                                                                                                            Vali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder