22 Mart 2015 Pazar

BAYRAĞINI AL GEL: ŞÜHEDAYA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Niğde Ulukışla ilçesinde Çanakkale Destanın 100. Yıl dönümünde Ulukışlalı vatandaşların katılımı ile Şühedaya Saygı yürüyüşü gerçekleşti..
18 Mart 2015 Ulukışla Meslek Lisesi önünden başlayan  “ SAYGI YÜRÜYÜŞÜ” öncesi Kaymakamlık tarafından bayrak dağıtıldı.
Ulukışla Belediyesi Çanakkale Menüsü dağıtımı yapıldı.. Ve Yürüyüş sirenler eşliğinde , meşalelerle ve türküler eşliğinde Kervansaray da yapılan program ile son buldu.
Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR “Çanakkale’de tam 100 yıl önce modern silahlar ile donanmış dünyanın süper güçleri, hasta adam denilen kıtlık ve fakirlik içerisinde ayağında çarık bile bulunmayan iman yüklü ordusu karşısında bozguna uğramıştır. Akşam saat 5 de İstanbul’da çay içmek için plan dahi yapan hatta Osmanlı ülkesinde geçerli olacak İngiliz parası bastıran ordu Mustafa Kemalin dediği gibi geldikleri gibi gitmişlerdir. Mehmet Akif’in ‘Kendin yanacaksan bile evladını yakma’ diye haykırdığı ayakları öpülecek nesil kendilerini yaktılar biz yanmayalım diye. Süper silah ve donanma karşısında tek kalkanları kalplerindeki vatan, millet ve bayrak sevgisi olan 253.000 şehidimize ve tüm şehitlerimize saygı ve onların aziz hatıralarını anmak için düzenlenen Şühedaya Saygı Yürüyüşüne tüm Ulukışlalıları bekliyoruz” dedi..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder