22 Mart 2015 Pazar

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI
Milli kültür değerlerimizin bizlere ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan büyüklerimiz sosyal hayatımızın temel taşlarıdır. Yaşlılarımız, geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan,  hayatımızın en kıymetli hazineleridir.
Unutulmamalıdır ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Önemli olan büyüklerimizin fiziki olarak güçlerini kaybettikleri bir dönemde ruhlarını canlı tutabilmek ve yaşam sevinçlerinin tıpkı gençliklerinde olduğu gibi devam edebilmesini sağlamaktır. Dolayısıyla hayatın her alanında büyüklerimize gereken değeri vermeliyiz.
Güçlü bir toplumun oluşturulmasında gençlerin büyüklerine hürmet, büyüklerin ise gençlere sevgi göstermesinin çok önemli bir payı vardır. Bu sebeple, kültürel mirasımızın taşıyıcısı olan çok değerli büyüklerimize her zaman, her yerde saygı ve sevgi ile davranılmalıdır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.
Tüm gençlerimizin bu bilinçte olması ve kendilerinin de bir gün yaşlanacaklarını unutmamaları gerekir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder