6 Mart 2015 Cuma

EMNİYET’TEN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE UYARI
   Niğde ilindeki trafik kazaları incelendiğinde, motosiklet, motorlu bisiklet ve bisiklet kazalarının genel kazalara oranının %16,95 olduğu görülmüştür. Bu kazalarda toplam 121 vatandaşımız yaralanmıştır.      
1) Bilindiği gibi motosiklet ve motorlu bisiklet kullanmak dört tekerlekli bir araca göre daha çok dikkat ve özen gerektiren bir araçtır.
2) Motosiklette olmazsa olmaz en önemli şey kasktır. Bilinçli sürücüler her zaman kask takar. Kask hayatımızı kurtarır, motosiklette en iyi koruma aracıdır. 3) Kask Motosikletin emniyet kemeridir.
4) Motosikletimizin anahtarını elimize aldığımız anda kaskımızı da almayı alışkanlık haline getirmeliyiz, çünkü ikisi ayrılmaz bir ikilidir.
5) Pek çok sürücünün sadece kask taktığı için hayatta kaldığını unutmamalıyız. Ayrıca kask kullanmak, kulaklarımızda kükreyen, suratımıza ve gözlerimize çarpan rüzgârı keser. Havada uçuşan böcek ve diğer nesnelerden korur.
6) Kask takmak, motorcuların sorumluluk sahibi kimseler olduğunu gösterir.
7) Kask takmanın kanuni zorunluluk olması bir yana, sürüş sırasında diğer sürücüler tarafından görülmemizi de sağlar. Bizin için hayati önem taşıyan kaskı sadece cezadan kurtulmak için değil kendi güvenliğimiz için takmalıyız.
     Niğdeİli genelinde trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerinin temini için yapılan denetimlerde, özellikle motorlu bisiklet ve motosikletlerin tescil edilip edilmedikleri, sürücülerinin geçerli sürücü belgesi bulunup bulunmadığı, sürücü ve yolcuların koruma başlığı ve koruma gözlüğü kullanıp kullanmadıkları, trafik kurallarına uyup uymadıkları ve gürültü kirliliği yapıp yapmadıkları hususlarında etkin denetimler sürekli olarak devam edecek olup, eksikliği bulunan sürücülere ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler istisnasız yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder