12 Ağustos 2016 Cuma

GÖKYÜZÜ KOŞUSU ALADAĞLAR SKY TRAİL YARIN

RAİDLİGHT ALADAĞLAR SKY TRAİL 2016
TÜRKİYE'nin 3 bin 500 metre üzerinde 3 zirve tırmanışıyla en yüksek irtifada gerçekleştirilen gökyüzü Koşusu RaidLight Aladağlar Sky Trail, yarın ikinci kez start alıyor.
Türkiye'de düzenlenen maraton mesafesinden uzun ilk sky trail koşusu olan Raidlight® Aladağlar Sky Trail 15 Ağustos 2015 günü gerçekleşti. 112 katılımcının Niğde, Demirkazık'taki başlangıç noktasında bir araya geldiği bu zorlu koşuyu toplam 90 katılımcı başarı ile tamamladı
. Demirkazık Dağı'nın etrafını dolaşan 46,2 kilometre uzunluğundaki gökyüzü maratonu boyunca sporcular koşarak toplamda 3 bin 674 metre irtifa kazanacak.
Yüksek irtifa ve ultra maraton koşularında tecrübe sahibi sporcular arasından yapılan çekiliş sonunda 9 ülkeden 135 sporcunun katılma hakkı elde ettiği Türkiye'nin Uluslararası Trail Koşuları Birliği (ITRA) sertifikalı ilk sky koşusu RaidLight Aladağlar Sky Trail, görkemli doruklar ve buzul göller ile çevrili Demirkazık Dağı'nda zorlu bir parkurda gerçekleşecek. Ultra Trail Tour du Mont Blanc (UTMB) 2015 kadınlar birincisi ve Ultra Trail Kadınlar Dünya Şampiyonu Fransız Nathalie Mauclair ile Türkiye'de birçok ultra trail koşu zaferi bulunan Rus Elena Polyakova ve Aladağlar Sky Trail ilk genel klasman lideri İranlı Davood Shirkhani yarışmanın genel klasman favorileri arasında yer alıyor.

Niğde Valiliği ve Çamardı Kaymakamlığı'nın destek verdiği organizasyon, Argeus ve Orta Doğu Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (ORDOS) tarafından organize ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder