30 Ağustos 2016 Salı

İL TARIMDAN AHİKA'YA 2 ADET PROJE BAŞVURUSU

            İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ahiler Kalkınma Ajansınca 2016 Yılı içerisinde 3 dönem halinde çağrıya çıkılan Destek Programına 2 adet proje ile başvuru yaptı.
            İl Müdürü V. Sadettin YILMAZ yaptığı açıklamada; "Ahika'nın Destek Programına 2 adet proje başvurusu yaptıklarını belirterek, bunlardan birincisin; 2023 TÜRKIYE VIZYONUNDA ÜLKE TARIMINDA NİĞDE'NIN ROLÜ adlı proje olduğu belirti. Bu proje de  ülkemiz tarım politikaları doğrultusunda  ilin tarımına yön veren kamu kurum temsilcilerinin ve sivil toptum kuruluşlarının katılımcılarına yönelik olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir gruba bir hafta süre ile eğitim verileceğine değindi. İkinci Projenin ise adının İYİ TARIMLA DOĞRU YARINLARA olduğuna değinerek bu proje de ise İyi Tarım ve Uygulamaları konusunda İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elamanlarından ve Ziraat Odası Danışmanlarından oluşan 25 kişilik bir grubun eğitim alacağını belirtti."

            İl Müdürü V. Sadettin YILMAZ "2 proje için AHİKA'dan toplam 30.000,00 TL bütçe talebinde bulunduklarını belirterek, projenin hazırlanmasında emeği geçen proje birimine teşekkür ederim" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder