9 Ağustos 2016 Salı

ŞEHİDİN BABAEVİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU


15 Temmuz 2016 Cuma gecesi meydana gelen darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olayları sırasında kahramanca savaşarak şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için baba ocağında Mevlid- i Şerif okutuldu.
            Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesinde Şehit Halisdemir'in babaevinde gerçekleştirilen mevlit programına, Vali Ertan Peynircioğlu, Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde  Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Jandarma Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, İl Müdürleri  ve Vatandaşlar katıldı.
            Asker üniforması içerisindeki birtakım vatan hainlerinin Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarının, dış güçlerin ve yabancı istihbarat örgütlerinin uşaklığını yaptığının altını çizen Vali Peynircioğlu; hedefin Millet ve Milletin Bağımsızlığı olduğunu söyledi.
            “Buradaki asıl amaç bu Milletin bağımsızlığını yok etmekti.” diye sözlerine devam eden Vali Peynircioğlu; “O gece başarılı olsalardı ülkemiz ne halde olurdu? Herhalde Irak'tan Suriye'den bir farkımız kalmazdı. Allah'a şükür ki başarılı olamadılar. Neden başarılı olamadılar? En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Devlet Adamlarımızın dik duruşu sayesinde. İkinci olarak Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek neferleri, gerçek askerlerinin bunlara destek olmaması ve karşı çıkması sayesinde. Üçüncü olarak da Emniyet Teşkilatımızın, Polisimizin Değerli Mensuplarının bunlara karşı çıkması ve birebir mücadele etmesi sayesinde. Tabii en az bunlar kadar önemlisi ve değerlisi Türk Milletinin canıyla, kanıyla baş koymasıyla bu iş başarıya ulaşamadı.” dedi.
            Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılan baskını Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in önlediğini belirten Vali Ertan Peynircioğlu  "Kardeşimiz bu darbecilere gereken dersi verdi ve darbenin başarıya ulaşmaması adına en büyük paylardan birine sahip oldu. Niğde’mizin ve Ülkemizin gururu oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

            Yemek ikramı ile devam eden Mevlid-i Şerif programı, duaların okunmasının ardından son buldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder