OKULLARDA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Okullarda Gıda Güvenilirliği Eğitimi Düzenlendi
" Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri Kimya Mühendisi Zeliha Ulaş AYDIN ve Ziraat Mühendisi Ülkü ERDEM tarafından Bor ilçesi Fahri Kirt Ortaokulu'ndaki 485 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu eğitim düzenlendi..
Düzenlenen eğitimlerde gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdalarımızı saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla okullarda eğitim programlarının devam edeceği belirtildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder