Niğde Üniversitesi NÖHÜ den Niğde ye Özgü Marul Üretimi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve
Teknolojileri Fakültesi Uygulama Alanında Niğde'ye özgü marul üretimi yapılan seralarımızda
hasat gerçekleşti.
Fakülte ayrıca
Niğde’nin iklim ve toprak yapısına uygun sebze çeşitlerini geliştirmek için
yeni bir ıslah programı da sürdürüyor. Bu kapsamda bölge tarımında ürün
çeşitliliğinin artırılması ve daha verimli üretim yapılması hedefleniyor.
Üniversitemizin böylece tarım sektörüne donanımlı bireyler kazandırmayı ve
bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı sürdürüyor.
"Bilimsel Çalışmaların Yanında Yerel Kalkınmaya da
Destek ve Katkı Veriyoruz"
Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu,
üreten üniversite anlayışıyla eğitim öğretimde teoriyi pratiğe dönüştürmeye
büyük önem verdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin bu tür uygulamalı
çalışmalara katılmasının onları mesleki hayata hazırlamakla beraber bölge
tarımına da katkı sunduğunu vurgulayan Rektör Uslu, “Fakültemizin başlattığı
ıslah programı, hem bilimsel çalışmaları hem de yerel kalkınmayı desteklemek
adına önemli bir adım. Uygulama alanımızdaki Niğde'mize özgü marul üretimi de
bunlardan birisi. Bugün bu ürünlerimizin hasadını gerçekleştirdik.
Üniversitemize ve ilimiz tarımına hayırlı olsun.” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder