Ramazan Bayramı ve Sonrası
İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
Dr. Doğan Bahadır İnan’dan Ramazan Bayramı ve Sonrası İçin Sağlıklı
Beslenme Önerileri
Bayramda geleneksel olarak
sunulan tatlılar ve hamur işleri gibi yüksek enerjili gıdaların, kan şekerinin
hızlı yükselmesine neden olabileceğini vurgulayan Dr. İnan, bu tür yiyeceklerin
tüketiminin sınırlı tutulmasını önerdi. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı
yaparak güne başlanması gerektiğini belirten İnan, kızartma ve kavurma
yöntemleriyle pişirilen besinlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.
Dr. İnan, bayramda tatlı
yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini, ayrıca bolca sebze ve
meyve tüketilmesini önerdi. Sindirim sisteminin düzenli çalışması için lif
oranı yüksek gıdaların (sebze, meyve, kurubaklagiller) tüketilmesi gerektiğini
söyledi.
Vücuttaki sıvı kaybını önlemek için günde 2-2,5 litre su içilmesini tavsiye eden Dr. İnan, özellikle kronik hastalığı olan kişilerin bayram süresince de uyguladıkları diyete dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Bayramda sağlıklı beslenmenin, sağlıklı bir bayram geçirmenin anahtarı olduğunu ifade etti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder