Türk mutfağı haftası etkinliği Gümüşler Manastırı'n da kutlandı
Etkinlikte Vali Cahit Çelik ve eşi konuklara pilav ve cacık ikramında bulundu. Cumhurbaşkanı ve eşinin öncülüğünde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Niğde de bu yıl “Sürdürülebilir Niğde Mutfağı” temalı özel bir etkinlik gerçekleştirildi.
Gümüşler Manastırı’nın tarihi atmosferinde düzenlenen programda; kadim yemek kültürümüzün önemli bir örneği olan “Ditme Pilavı” ve “Cacık” ikramı yapıldı. Vatandaşlara yapılan ikrama, Vali Cahit ÇELİK ve eşi Nermin ÇELİK de bizzat katılarak pilav dağıttı.
Etkinliğe ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs BAŞTÜRK, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram UZAN ve eşi, Gastro Niğde Derneği temsilcileri ile çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Ziyaretçi yoğunluğunun yüksek olduğu pazar günü gerçekleştirilen program sayesinde, hem Gümüşler Manastırı’nın tanıtımına katkı sağlandı hem deyerel mutfağın sürdürülebilirlik anlayışıyla gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik önemli bir farkındalık oluşturuldu.
Vali Çelik "Bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza, paydaşlarımıza ve yoğun ilgisiyle bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz."dedi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder