Japon şefler Türk yemeklerini öğrenerek mezun olacak
Türkiye’nin Japonya’ya yaptığı gıda ihracatının yüzde
35’ine imza atan Ege İhracatçı Birlikleri, Türk mutfağının Japonya’da Otsuma
Women’s Üniversitesi’nde ders müfredatına girmesi için büyük bir adım attı.
Türkiye’nin Michelin yıldızlı restoranı TERUAR’ın
kurucusu ve şefi Osman Serdaroğlu, Otsuma Women’s Üniversitesi’nde öğrenciler
ve akademisyenlere 3 seansta Türk mutfağını anlattı. Türk mutfağının
lezzetlerinden menüler hazırladı, Japon öğrencilerin ve akademisyenler Türk
menülerine hayran kaldı.
Şef Osman Serdaroğlu, Türk orkinosu, zeytinyağı, kuru
meyve, baharat, bulgur, nar ekşisi gibi öne çıkan ürünlerimizin kullanıldığı
menüleri öğrencilere sundu. Ayrıca bakır cezve ve çaydanlıkla hazırlanan Türk
çayı ve Türk kahvesi seremonisi de programa ayrı bir zenginlik kattı.
Türk mutfağının önümüzdeki süreçte Otsuma Women’s
Üniversitesi ders programına girmesi için Ege İhracatçı Birlikleri ve
Üniversite Yönetimi arasındaki görüşmeler olumlu bir zeminde ilerliyor.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder