31 Ocak 2011 Pazartesi

Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan, 'Kapadokya Bölgesi'ndeki Tabelalara Ortak Kimlik Çalıştayı'
Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Bölgesi'ndeki tanıtım ve yönlendirme amaçlı tabelalara standart kazandırmak amacıyla, Nevşehir , Aksaray ve Niğde illerinden turizm alanındaki paydaşların katılımıyla bir çalıştay düzenledi.
Bölgede turizm alanında yaşanan diğer sorunların da tartışıldığı çalıştayın ikinci oturumunun 17 Şubat 2011 tarihinde yine Nevşehir'de Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Binası Toplantı Salonu'nda yapılması da kararlaştırıld

30 Ocak 2011 Pazar

NİĞDE VE ÇEVRESİ BEMBEYAZ


Dün akşam başlayan kar yağışı bütün gece devam etti.

29 Ocak 2011 Cumartesi

ÇAMARDI ÖĞRENCİLERE YARDIM DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI
HAYIR SEVER VATANDAŞLARIN DESTEĞİ BEKLENİYOR
Çamardı Öğrencilere Yardım Derneği ‘ nin açılışı yapıldı. Çarşı mahallesi ,Kaymakamlık lojmanı karşısındaki büroda hizmet verecek.
Çamardı öğrencilerine yardım derneğinin açılışına Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas,Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu , İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet Sarıbacak ve Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, İl Genel Meclis üyeleri, Ak Parti Niğde Milletvekili aday adayı Yaşar Ataç, Ahmet Özmen ile protokol üyeleri katıldı.

ÜNİVERSİTELİ DAĞCILAR ALADAĞLAR' DA
Niğde ili Çamardı ilçesine gelen üniversiteli dağcılar , tatillerini Aladağlar da değerlendiriyor.
Güz yarı yılının sona ermesi ile , tatile giren üniversiteli gençlerden bir grup Çamardı ilçesine gelerek Aladağlara tırmanacaklarını belirtti.
Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik fakültesi Dağcılık Topluluğu Lider Grup Başkanı Ecem İSTEK , Dağcılık Topluluğu Kafilesinde 16 kişi bulunduğunu , Niğde ve Çamardı ilçesinin doğasının ve havasının çok güzel olduğunu belirtti. Gruptan bazı dağcıların daha önce Aladağlara geldiğini , bazısının ise ilk defa Aladağlara tırmanacağını söyledi. Aladağlarda , Alaca zirvesine tırmanacaklarını , 4 gece - 5 gün Aladağlarda konaklayacaklarını belirtti.
YARI YIL TATİLİ BAŞLADI
14 Şubat'a kadar tatil
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci cuma günü karne heyecanı yaşadı.
2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı 28 .01. 2011 cuma günü sona erdi. Öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık 2 hafta tatil yapacak. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanıştı.
2010-2011 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2011'de tamamlanacak.

27 Ocak 2011 Perşembe


ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN , SİZ DEĞERLİ OKURLARIN DESTEĞİ İLE 100. SAYISINA ULAŞTI. DESTEKLEYEN , YANIMIZDA OLAN TÜM DOST VE OKURLARIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

25 Ocak 2011 Salı

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'NUN KUTLAMA MESAJI
Sevgili Hemşerilerim,
Türk Eczacıları Birliği 02.Şubat.1956 tarihinde, 9223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu ile İstanbulda kurulmuştur. Birlik anayasanın 135.Maddesi ile kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak tanımlanan Anayasal bir kurumdur.
24 Şubat 1984 yılında 6643 sayılı yasanın 53.maddesinde yapılan değişiklik sonucu Türk Eczacıları Birliği Merkezi İstanbul’dan Ankara’ya taşındı
Birliğin vizyonu; halk sağlığının ve eczacılık mesleğinin gelişimi için gerekli çalışmaları, bilimsel, teknik ve stratejik atılımları planlayan ve hayata geçiren bir meslek örgütü olarak eczacıların, toplumun tüm kesimleri tarafından, saygın, bilimsel, sürekli gelişen, vazgeçilmez bir meslek gurubunun üyeleri olarak nitelenmesini sağlamaktır.
Böylesine önemli bir vizyonu ve kuruluş amaçları olan Türk Eczacıları Birliğinin 55. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularla kutlar, bu vesileyle tüm meslektaşlarıma ve hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.
Muharrem SELAMOĞLU
Niğde Milletvekili
CÜZZAMLA (LEBRA) SAVAŞ HAFTASI (25-31 OCAK)
Hastalığın etkeni ilk kez 1876’da Norveçli bilim adamı Armauer Hansen tarafından keşfedilmiştir. Cüzzam mikrobu öncelikle, deri ve siniri tutarak belirtilerini gösteren kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. LEPRA hastaları daha çok kırsal kesimdeki yoksul hastalardır. Sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamamış bir kesimde yoğunlaşmaktadırlar. Genellikle çok çocuklu ailelerde yaygındır. Tek odada yaşayan, aynı kaptan yiyen, yetersiz ve tek tip beslenen, direnci düşük ailelerde enfeksiyon daha çabuk yayılır. Erken teşhis ve tedavi edildiğinde kesinlikle iyileşen ve bildirimi zorunlu bir hastalıktır. Hastalığın tek taşıyıcısı insandır. Genetik yatkınlık da lepra hastalığının ortaya çıkmasında önemli bir faktördür.
Tüm merkezler ve gönüllü kuruluşlar Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yaparak her yıl Ocak ayının son haftasında Cüzzamla Savaş Haftası düzenlemektedirler. Tüm dünyada her yıl ocak ayının son pazar günü Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisiyle "Dünya Cüzzam Günü" olarak anılmaktadır.
Dr.Bahattin İLTER
İl Sağlık Müdürü

24 Ocak 2011 Pazartesi

AKLLI TAHTA PROJESİ GERÇEKLEŞTİ


HER ŞEY ÇAMARDI İÇİN
"Her Şey Çamardı İçin" projesi kapsamında tüm İlköğretim ve Ortaöğretim okulların da sınıflar akıllı tahta teknolojisi ile donatılmıştır. Ilçe halkının da destekleri ile tamamlanan "Her Şey Çamardı İçin" projesinin açılış töreni 24 Ocak 2011 Pazartesi günü Saat 14:30'da Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) gerçekleşti.
Tören Vali Yardımcısı Dr. Adil NAS, Çamardı Kaymakamı Mehmet SARIBACAK, Alay Komutanı Albay İsmet CANSARAN, Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN, Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin SOYLU, İl Emniyet Müdürü Yusuf ALBAYRAK, AK Parti Milletvekili Muharrem SELAMOĞLU, İl Özel İdaresi Meclisi Başkanı Nuri AYDOĞAN, İl M. Eğitim Müdürü Ziya ESER, Çamardı M. Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN, Bor İlçe M. Eğitim Müdürü Kamil ECER, İl Meclis Üyeleri Ünal PINAR, Sami ALTUNKAYA, Bilal VURAL,AK Parti İl Başkanı Yaşar ATAÇ, , C HP İl Başkanı Doğan ŞAFAK, İl Çevre Orman Müdürü Metin SÜZGEÇ, İl Müftü Yardımcısı Yusuf DURAK, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz ECEMİŞ, Bor Belediye Başkanı SITKI ERAT, Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN, Bademdere Belediye Başkanı Fethi KAKIZ, Ece Turizm Sahibi Özcan ECEMİŞ, Niğde Kardelen Market Sahibi Yunus VURAL, Turkcell Temsilcisi Nadi YILDIZELİ ve Çamardı Daire Amirleriyle birlikte esnaf, köy muhtarları, halk ve öğrenciler katıldı.
Çamardı İlçe merkezindeki ve köylerindeki sınıfları akıllı tahtaya kavuştu.Çamardılı öğrencilerin hepsi sevinçli, bölge halkının hepsi gururlu. Çamardıların eğitime verdiği destek büyük yankı buldu.
İlçe’de bulunan 23 İlköğretim Okulu ve 2 Lisede bulunan toplam 130 sınıf SMART akıllı tahta ile donatıldı. Artık köy okullarında da akıllı tahtalara rastlamak mümkün olacak. İlçe Kaymakamı Mehmet Sarıbacak bir düşü gerçekleştirdi.İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdür ü Hacı Erdoğan tarafından organize edilen bu eğitim kampanyasına ilçe halkıda çok büyük ilgi gösterdi.

EMNİYET AMİRİ 2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Çamardı ilçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , “ Devletin temel görevi vatandaşına güvenli ve kaliteli bir yaşam imkanı sağlamaktır. Bu kapsamda en önemli görev kolluk güçlerine düşmektedir.
Işlenmeden suçun önlenmesi , işlendikten sonra deliller ışığında soruşturulması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi temel görevimizdir. Türk Polis Teşkilatı her zaman vatandaşına en güzel hizmeti vermeyi felsefe edinmiştir.
Bu amaçla çağın gereklerini ve polis tekniklerini kullanarak yerine getirmektedir. Bu kapsamda Çamardı ilçemize bu felsefe doğrultusunda teşkilat olarak en üst seviyede güvenlik hizmeti vermekteyiz “ dedi.
Ilçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , ilçe halkından çok memnunuz. Bizi maddi ve manevi olarak destekliyorlar. Örneğin emniyet binasının girişindeki ışıklı pano vatandaşların katkıları ile takıldı. Katkıda bulunan Yunis BIÇKI , Ahmet SOYLU ve Durmuş ER ‘ e Kaymakam Mehmet SARIBACAK yardımlarından dolayı plaket verdi. Diyen B.Kaçan , işte ilçede polis vatandaş ilişkisine çok güzel bir örnek dedi.
Çamardı ilçe Emniyet Amiri Barış Kaçan , 2010 yılının genel olarak iyi geçtiğini belirtti ve şunları söyledi: “ 2010 yılı için Çamardı ilçe halkına teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Polis halk el ele olduğu sürece , güvenlikte sorun çıkmayacağını düşünüyorum, dedi.
Polis , halk ilişkilerinde daima sıcak ve samimi olunması , görülen kanun dışı şeyleri derhal polise bildirmelerini istiyoruz. Bunun aynı zamanda vatandaşlık görevi olduğunu unutmamaları gerektiğini düşünüyoruz dedi.
Muhtarlar her belge için 1,5 TL Alacak
Şehir ve Kasaba, Mahalle Muhtarları tarafından Vatandaşların kişisel işleri ile ilgili görecekleri hizmete karşılık iş sahiplerinden harç pulu karşılığında her belgenin onaylanmasında 2011 yılı içerisinde her belge için 1,50.-TL. harç alınmasına gereği için oybirliğiyle karar verildiği açıklandı.Belgeler şunlar:
İkametgah belgesi, Fakirlik belgesi,- Nüfus cüzdan örneği, Nüfus Cüzdanı kayıp değiştirme ve Nüfus Cüzdanına fotoğraf yapıştırma belgesi, Saklı Nüfus belgesi, Yer değiştirmek için daimi ikametgah belgesi, Menşe şahadetnamesi, Tapu temlik ve intikal belgesi,-Tapu işlemlerinde hüviyet onama ,belgesi,u,işlemlerinde veraset belgesi, Hayvan satış belgesi, Adli müzaharat şahadetnamesi

22 Ocak 2011 Cumartesi

ÇAMARDI C.SAVCISI AĞRI TUTAK ' A ATANDI
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla, toplam 513 hakim ve savcının nalken ataması gerçekleştirildi. Savcılar Yüksek Kurulu kararına göre, naklen atamaları yapılan hakim ve savcılar dan , Niğde Çamardı savcısı Dilber AKTAŞ , Ağrı ilinin Tutak ilçe savcılığına atandı.
Çamardı Adliyesinde iki yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı Dilber AKTAŞ ( Atalay) ‘ ın Ağrı ili Tutak ilçesine tayini çıktı.
Çamardı Cumhuriyet Savcısı Dilber Aktaş’ ın yerine , Diyarbakır ili Ergani ilçesinde üç yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı M. Alperen DOĞRU atandı. Cumhuriyet Savcısı M.Alperen DOĞRU ‘nun önümüzdeki hafta içinde ilçeye gelerek , göreve başlayacağı bekleniyor.
ÇAMARDI İLÇESİ VE KÖYLERİNDEKİ ÖĞRENCİLER AKILLI TAHTAYA KAVUŞUYOR
HER ŞEY ÇAMARDI İÇİN
Yeni Eğitim-Öğretim sistemine uyum sağlamak, çağın teknolojik gereksinimlerinden Çamardı ilçesinin de faydalanabilmesini sağlamak amacıyla ilçe Kaymakamı Mehmet SARIBACAK'ın önderliğinde başlatılan "Her Şey Çamardı İçin" projesi kapsamında tüm İlköğretim ve Ortaöğretim okullarındaki sınıflar SMART akıllı tahta teknolojisi ile donatılmıştır. Ilçe halkının da destekleri ile tamamlanan "Her Şey Çamardı İçin" projesinin açılış töreni 24 Ocak 2011 Pazartesi günü Saat 14:30'da Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) gerçekleştirilecektir.

18 Ocak 2011 Salı


İL ÖZEL İDARESİNDEN 111 KÖY MUHTARINA DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

İl Özel İdaresince alınarak İl Genelinde 111 Köy Muhtarlarına yaptıkları hizmetlerde daha etkin ve kolaylıklar sağlamak amacıyla dizüstü bilgisayar verildi. Düzenlenen törene Niğde Valisi Alim Barut’un yanı sıra; Niğde Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, Mümin İnan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan , İl Genel Meclis Üyeleri,Özel İdare çalışanları ile Muhtarlar katıldı.
İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan yaptığı açılış konuşmasında; Hizmet elçilerimiz diye söze başlayarak sizler bizlere daha etkin ve daha kolay sorunlarınızı iletmeniz amacıyla ve Türkiye İstatistik Kurumu kapsamında köylerdeki yerleşim bilgileri, nüfus, istatistik bilgilerine erişimin kolaylaştırılması ve nüfus müdürlüğü internet sitesinden vatandaşlara ikametgah belgesi verilebilmesinin sağlanması amacıyla merkez ilçe ve ilçe köy muhtarlıklarına verilmek üzere 111 adet dizüstü bilgisayar ve yazıcı alımı yapılarak muhtarlarımıza vermeyi görevimiz gereği kendimize bir borç bildik, burada Başta Sayın Valimiz İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile Özel İdare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum diyerek 1 adet dizüstü bilgisayarın maliyetinin 2.062.32 TL, 1 adet lazer yazıcı maliyetinin 171.85 TL olmak üzere toplam 250.230.00TL’ye mal olduğunu söyledi.

17 Ocak 2011 Pazartesi


AKSOYLAR SEYAHAT YOLCU ÜCRETLERİNDE İNDİRİM YAPTI

Adana - Çamardı arası yolcu taşımacılığı yapan AKSOYLAR SEYAHAT Firmasından Faruk AKSOY , 15 TL olan yolcu ücretinde , geçici bir süre indirim yaptığını , yolcu ücretlerinin 10 TL olduğunu belirtti.

16 Ocak 2011 Pazar


AKILLI TAHTALAR KURULMAYA BAŞLADI
KARA TAHTA TARİH OLUYOR. HAFTA SONUNDA “ AKILLI TAHTALAR” KURULUYOR.
Mevcut akıllı tahtaların ilçe merkezindeki lise ve ilköğretim okullarına , hafta sonunda kurulacağı belirtildi. Hedef tüm ilçe okullarına kurulması.
Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, ilçedeki 23 ilköğretim okulu ve 2 lisede bulunan 130 dersliği bilgisayar destekli akıllı tahta sistemi ile donatmayı hedeflediklerini belirtti.
Akıllı tahta kullanılan derslerin daha kolay işlenebildiğini ve öğrencilerin dersi daha kolay
anlayabileceğini söyleyen Kaymakam M. SARIBACAK ,
“şu ana kadar toplam 48 adet akıllı tahta okullarımıza teslim edildi. Kalan akıllı tahtaların teslimi ise en kısa zamanda tamamlanacak diye belirten ilçe Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, Akıllıı tahta sisteminde emeği geçen tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. Hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyorum” dedi.

14 Ocak 2011 Cuma

NİĞDE ŞAMPİYONU OLAN 13 - 14 YAŞ GÜREŞCİLER GRUP MÜSABAKALARINA GİDİYOR
Okul sporları kapsamında Niğde ' de yapılan Güreş İl birinciliğinde dereceye giren 13–14 Yaş Serbest ve Grekoromen güreşçilerimiz Grup Birinciliği yarışlarına katılmak üzere 14–17 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak bölge birinciliği için Isparta’ya gideceği belirtildi. Nurettin Özgün ve Serkan Avşar idaresinde antrenörler Yılmaz Kurt ve Ethem Erdoğan ve 18 sporcudan oluşan güreş kafilesi 14.ocak 2011 Cuma günü yola çıkacağı söylendi.

13 Ocak 2011 Perşembe

NİĞDE MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU BAKANIN NİĞDE İLİNE GELMESİNİ SAĞLADI
Niğde iline gelmesi için kendisine ısrarla ricada bulunduğunu belirten Selamoğlu," bir bakanımızın daha ilimizi ziyaret edeceğini bildirmek isterim. Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz 15.01.2011 tarihinde ilimize gelerek sanayicilerimizle bir araya gelecek ve üniversitemizde çeşitli temaslarda bulunacaktır. Ayrıntılı programla ilgili ilerleyen günlerde basınımız aracılığıyla sizlerle tekrardan irtibata geçeceğimi belirtir, selam ve saygılarımı sunarım." dedi.

11 Ocak 2011 Salı


ÇAMARDI YİBO GÜREŞ SEÇMELERİNDE

YİNE BİRİNCİ OLDU

Güreş İl Birinciliği Seçmeleri Yapıldı. Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) birinci oldu.

Okullar arası güreş il seçmeleri 75.yıl spor salonunda yapılan müsabakalar sonunda tamamlandı. 13- 14 yaş kategorilerinde yapılan güreş müsabakalarının izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
Serbest ve Greko - Romen dallarında yapılan müsabakalarda , Çamardı YİBO 15 öğrenci ile katıldığı 1. gün Serbest stil Güreşte 11 madalya aldı. Bu 11 madalya da 4 Birincilk , 2 İkincilik , 5 Üçünlük aldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Niğde de düzenlenmiş olan okullar arası serbest güreş müsabakasında il birinciliğini toplamda 4 altın 2 gümüş ve 5 bronz madalya alarak Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birincilik kupasını ilçemize getirmiştir.
Dereceye giren sporcular ödüllerini Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Gafur Emlek ve diğer Okul İdarecilerinin ellerinden aldılar.
Bu başarılı öğrencileri çalıştıran beden eğitimi öğretmeni Serkan AVŞAR. Öğrencileri okul şartlarında , olan imkanlarla çalıştırdığını belirtti.
Başarılı bu öğrenciler 14 - 15 - 16 Ocak tarihlerinde Isparta ilinde Bölge birinciliği için yarlşacaklar.

TURİZM AÇISINDAN ÇAMARDI
KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ
M. ÖNCEL KOÇ,” ÇAMARDI İLÇESİ TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ” DEDİ.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Öncel KoÇ ile yaptığımız söyleşide , Çamardı ilçesinin turizm bakımından çok önemli olduğunu belirtti.
Kavlaktepe köyündeki Yeraltı şehri’ nin önce projesinin yapılacağını , uygulamaya başlanacağını ve daha sonra da tanıtımının yapılacağını belirtti.
2011 -2012 yıllarında Çamardı ilçesinin turizm açısından değerlendirileceğini , Kavlaktepe ve Kayırlı yeraltı şehirlerine öncelik verileceğini , Bakanlık ve Kalkınma Ajansının yardımları ile çalışmaların yapılacağını belirtti.
2011 yılı için Kavlaktepe yeraltı şehrinin proğrama alındığını , çünkü öncelikli yerlerden birisi olduğunu , Bakanlığın 2009 yılında Kavlaktepe Yeraltı şehrinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Öncel KOÇ , Çamardı ilçesi Maden mahallesindeki tarihi Kilise ile ilgili Bakanlığa bir talep gitmediği için ve Niğde genelinde çok kilise bulunduğunu yani 20 ‘ ye yakın kilise bulunduğu için , Çamardı ilçesindeki kiliseye sıra gelince ilgilenileceğini , aslında yereldeki insanların ilgilenmesinin gerektiğini belirtti.
Çamardı ilçesinin sadece kültür varlıkları ile değil , doğal güzellikleri ile de çok önemli olduğunu özellikle dağcılıkta adını duyurabilecek güzellik ve özelliğe sahip olduğunu belirtti. Ve Çamardı ilçesi kültür merkezi haline getirilebilir dedi.

…. Türkiye Hentbol 1. Ligi (D) grubunda mücadele eden Niğde Temsilcisi 51 Niğdespor Pazar günü KKTC Beşparmak Sporu 34 – 21 gibi farklı bir skorla yenerek rövanşı aldı.
51 NİĞDESPOR BEŞPARMAK’I EZDİ GEÇTİ

Türkiye Hentbol 1. Ligi (D) grubunda mücadele eden 51 Niğdespor, ilk yarıda Kıbrıs’ta yenildiği Beşparmak Sporu adeta ezdi geçti.

9 Ocak 2011 Pazar


HALK EĞİTİMDE KURSLAR DEVAM
EDİYOR

KALORİFER ATEŞÇİLİĞİ KURSU AÇILDI
Çamardı Halk Eğitim Müdürlüğünde dönem başında açılan kurslar devam ediyor.
Yeni olarak 1 Ocak 2011 tarihinde Cumartesi günü Kalorifer Ateşçiliği kursunun başladığı belirtildi. Halk Eğitim Müdürü Mustafa EKE , kursun hafta sonlarında olduğunu ve 6 hafta süreceğini belirtti.
Kurs bitiminde kursiyerlere başarı belgesi verileceğini söyleyen M. EKE , şu an kalorifer ateşçiliği kursuna katılımın çok iyi olduğunu 35 kursiyerin olduğunu belirtti.

6 Ocak 2011 Perşembe

ÇAMARDI İLÇESİNDE DEVLET VATANDAŞ EL ELE


ÇAMARDI DEMİRKAZIK KÖYÜ SOSYAL TESİSİ AÇILDI
İl Özel İdaresi ile Demirkazık Köyünün ortak katkılarıyla 90 günde yapımı tamamlananÇamardı Demirkazık Köyü Sosyal Tesisi, düzenlenen törenle Vali Âlim Barut tarafından hizmete sunuldu.
Törene Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra Garnizon Komutanı Jan. Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ,Burç Beldesi Belediye Başkanı Remzi Özmen , Daire Müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri köy ve mahalle muhtarları ile Demirkazık Köyü sakinleri katıldı.
Sosyal tesisin yapımıyla ilgili İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan; tesisin 90 gün gibi kısa sürede inşa edildiğini, 418 metrekare üzerine 3 katlı olarak yapıldığını, bünyesinde muhtarlık, misafirhane kıraathane ve düğün salonunun bulunduğunu, buraya harcanan meblağın 98.373 TL’sinin İl Özel İdare bütçesinden, 150.000 TL’sinin ise Köy katkısından olmak üzere toplam 255.000 TL olduğunu belirterek, yapımında katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Demirkazık Muhtarı Mehmet Karamık kısa bir konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kısa bir konuşma , Ve Niğde Valisi Alim Barut bir konuşma yaptı.

5 Ocak 2011 Çarşamba


BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU ,2010 YILINDA ÇAMARDI İLÇESİNE YAPILAN VE YAPILACAK HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , “Küçük belediyelerin ,büyük sorunlarından biri maddi sıkıntılardır. Bizde bu sıkıntıyı yaşıyoruz.
Biz Belediye olarak geldiğimiz günden beri Belediye çalışanları ve vatandaşların beklentilerini karşılamak, Çamardı'nın yarınlarını bugünden düşünerek kararlar almak ve uygulamak, İlçe ekonomisinin bel kemiği olan Yayla turizmi ve tarımı geleceğini de aynı şekilde bugünden planlamak, sorunlara köklü çözümler üretmek ve bunu yaparken sivil toplumla beraber hareket ederek katılımcı yönetim ve sosyal belediyeciliğin en sağlam örneklerini verme enerjisiyle çalıştığımız kanaatindeyim. Belediyemizin kısıtlı imkanları ile yapmış olduğumuz bazı çalışmalara değinmek istiyorum.
2010 yılı içersinde alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek yaklaşık 22.500 M2 kilitli parke , bordür taşı alımı ve döşeme yaparak, Çarşı Mahallesi alt yapı işlerini tamamladık.
Belediyemiz , TOKİ İle ortaklaşa yürüttüğü 104 adet orta ve dar gelirli grupların konut ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik proje, ihale edilerek inşaatına başlama aşamasına gelmiştir.
İlçemiz içerisinden geçen dere ıslah edilerek 1650 metre uzunluğunda beton kanal yapılmıştır.
NİKÖDER (NİĞDE KÖYLER DERNEĞİ) MUHARREM AYINDA KÖYLERİ UNUTMADI

NİKÖDER (NİĞDE KÖYLERİ DERNEĞİ)’DEN 4500 KİŞİLİK AŞURE DAĞITIMI YAPTI.

Niköder Dernek başkanı vahit ünalan Kerbela Şehitleri'nin İslam aleminde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyledi. Hz. Hüseyin'in Kerbela Çölü'nde şehit edilmesinin 1372. yıl dönümü dolayısıyla İlimiz ilçe ve köylerinde Kömürcü, Hacıabdullah, Yıldıztepe, Pınarcık,Gölcük, Ağcaşar köy ve kasabalarında yaklaşık 4500 kişiye Cuma namazı sonrası aşure dağıtıldı.Bu faaliyetin köyler arası dayanışma ve yardımlaşma açısından rolünün büyük olduğu ,manevi olarak da muharrem ayının anlam ve öneminin toplumumuzda anlaşılmasına vesile olduğunu " belirtti.

4 Ocak 2011 Salı

KİTAP OKUMA YARIŞMASI BAŞLADI
4. Geleneksel Liseler Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışması, 27 Aralık 2010 tarihinde başladı. Öğrenciler, belirlenen 10 kitabı 27 Mart 2011 tarihine kadar okuyacak.
28-31 Mart tarihleri arasında okul elemeleri yapılacak. 9 Nisan 2011 tarihinde Fatih Anadolu Lisesi'nde okullardan seçilen öğrenciler test sınavına tabi tutulacak. Test sınavı sonunda ilk 50'ye giren öğrenciler, komisyon tarafından yazılı bir sınava alınacak.
Yarışma, 18 Nisan 2001 tarihinde sona erecek ve kazanan öğrenciler açıklanacak.
Geçtiğimiz yıllarda Çamardı ilçesinden öğrenciler , bu yarışmada iyi dereceler almıştı. Başarılar dileriz.

DEMİRKAZIK KÖYÜNDE YAPILAN HİZMETLER
Çamardı Demirkazık Köyü Muhtarı , içme suyu sorunlarının yüzde seksen giderildiğini, çünkü su sayacı takıldığını ,böylece sorunun azaldığını belirtti.
Sulama suyu sorunlarının olmadığını, beton kanalların yapıldığını , köy sokaklarına kilit taş döşendiğini söyleyen muhtar ,
Mehmet KARAMIK , ana sınıfı için okula ek bina yapıldığını , giderlerin İl Özel İdaresi ve Doğan ŞAFAK tarafından karşılandığını , böylece ana sınıfının açıldığını belirtti.
Demirkazık İlköğretim Okul ihata duvarının yapılmasını istediklerini söyleyen Muhtar Karamık , köye yapılan sosyal tesisin yakında tamamlanacağını , son aşamaya gelindiğini belirtti.
Yapılan sosyal tesisin içinde , düğün salonu , kıraathane , market , muhtarlık odası ve misafirhane bulunduğunu söyledi.
AÇTIKLARI DAVAYI KAZANDILAR
Uzman Öğretmenlik Sınavında Başarılı Olan, Ancak Ataması Yapılmayan öğretmenler Açtıları Davaları Kazandılar.

2006 yılında girdikleri Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavını yani uzman öğretmenlik sınavını kazandıkları halde Musa Dalkılıç ve Yaşar Yardımcı ‘ nın ataması yapılmamıştır.
Eğitim - Bir -Sen ‘ in ilgilenmesi ve idare Mahkemesine açılan davayı kazanan öğretmenler , uzman öğretmen ünvanını aldılar.
Çamardı Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dalkılıç ve Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı olan Yaşar Yardımcı , iki öğretmen de kariyer basamaklarında uzman öğretmen olmaları ile çok mutlu olduklarını bunun aylıklarına yansıyacağını belirttiler.

3 Ocak 2011 Pazartesi

OKULLAR ARASI 13-14 YAŞ GÜREŞ İL SEÇMELERİ TAMAMLANDI
30–31 Aralık 2010 tarihleri arasında Okullar arası güreş il seçmeleri 75.yıl spor salonunda yapılan müsabakalar sonunda tamamlandı. 13–14 yaş kategorilerinde yapılan güreş müsabakalarının çok çekişmeli ve zevkli geçmesi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.
Çamardı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun (YİBO) birinci olduğu müsabakalarda Bor YİBO ikinci, Niğde 5 Şubat İlköğretim Okulu da üçüncülük elde etti.
Dereceye giren sporcular ödüllerini Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Gafur Emlek ve diğer Okul İdarecilerinin ellerinden aldılar.
ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİYE
FİDAN DAĞITIYOR

Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR , geçtiğimiz haftalar da çiftçiye 30 bin ceviz fidanı dağıtıldığını , bu hafta da 3 bin adet fidan daha dağıtılacağını belirtti.
Ayrıca 2 bin badem fidanı dağıtıldığını , kuruyan badem fidanlarının yerine , bin beş yüz adet badem fidanının bu hafta içinde dağıtılacağını belirtti.

< AKILLI TAHTALAR GELMEYE
BAŞLADI

Akıllı tahta projesinde , hedef ilçede bulunan 23 ilköğretim okulu ve 2 lisede bulunan 130 derslikte bilgisayar destekli akıllı tahta sistemi ile , eğitim ve öğretimi desteklemek.
Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet SARIBACAK ‘ ın büyük gayretleri ve özverili çalışması ile hayata geçirilen “ akıllı tahta projesi” n de mutlu sona yaklaşıldı.
Önümüzdeki haftalarda öğrenciler, okullara dağıtılacak olan akıllı tahtalara kavuşacaklar.

1 Ocak 2011 Cumartesi




YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.