11 Ocak 2011 Salı


TURİZM AÇISINDAN ÇAMARDI
KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ
M. ÖNCEL KOÇ,” ÇAMARDI İLÇESİ TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ” DEDİ.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Öncel KoÇ ile yaptığımız söyleşide , Çamardı ilçesinin turizm bakımından çok önemli olduğunu belirtti.
Kavlaktepe köyündeki Yeraltı şehri’ nin önce projesinin yapılacağını , uygulamaya başlanacağını ve daha sonra da tanıtımının yapılacağını belirtti.
2011 -2012 yıllarında Çamardı ilçesinin turizm açısından değerlendirileceğini , Kavlaktepe ve Kayırlı yeraltı şehirlerine öncelik verileceğini , Bakanlık ve Kalkınma Ajansının yardımları ile çalışmaların yapılacağını belirtti.
2011 yılı için Kavlaktepe yeraltı şehrinin proğrama alındığını , çünkü öncelikli yerlerden birisi olduğunu , Bakanlığın 2009 yılında Kavlaktepe Yeraltı şehrinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Öncel KOÇ , Çamardı ilçesi Maden mahallesindeki tarihi Kilise ile ilgili Bakanlığa bir talep gitmediği için ve Niğde genelinde çok kilise bulunduğunu yani 20 ‘ ye yakın kilise bulunduğu için , Çamardı ilçesindeki kiliseye sıra gelince ilgilenileceğini , aslında yereldeki insanların ilgilenmesinin gerektiğini belirtti.
Çamardı ilçesinin sadece kültür varlıkları ile değil , doğal güzellikleri ile de çok önemli olduğunu özellikle dağcılıkta adını duyurabilecek güzellik ve özelliğe sahip olduğunu belirtti. Ve Çamardı ilçesi kültür merkezi haline getirilebilir dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder