31 Mayıs 2011 Salı

31MAYIS 2011 DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

Gelişmiş ülkelerde sigara kullanımı azalırken az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde artmaktadır. Bu durum insan sağlığını tehdit etmektedir. 2000-2024 yılları içerisinde 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir
İnsan ve toplum sağlığının en önemli düşmanı olan sigaranın, zararlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) üye ülkelerde ve ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl ‘9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’ olarak belirtilmiştir. 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ve 31 Mayıs “Dünya Sigarasızlık Günü” gibi özel günler oluşturularak bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

30 Mayıs 2011 Pazartesi


MOBESELER KURULDU
MOBESE KAMERALAR İÇİN EMNİYETTE VE İLÇEDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Çamardı İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , MOBESE kameralarının ilçe halkının huzur ve güvenliği için emniyet hizmetlerin daha etkin ve hızlı verilebilmesi açısından önemli katkı sağlayacağını söyledi.
İlçe Emniyet Amiri KAÇAN ,: “. İlçemizin 5 ayrı noktası olan, ilçe girişi Halk Eğitim Merkezi Karşısına , Pazar Yeri , Hükümet Meydanı , 100. Yıl cadde girişi ve Adana Evleri önü olarak tespit edildi. Bu noktalarda toplam 5 nokta da , birisi hareketli olmak üzere ,9 Mobese kamerası ikili setler halinde kurulma çalışmaları tamamlandı.

Kur’an Kurslarında Yıl Sonu Bitirme Sınavı Yapıldı...

Çamardı İlçe Müftülüğü’ ne Bağlı Kur’an Kurslarında 2010-2011 Eğitim-Öğretim dönemi, yıl sonu bitirme sınavları yapıldı
Çamardı ilçesi Bademdere Beldesi Kur’an Kursu eğitmeni Rukiye DEMİRAY , kurs süresinin 8 ay olduğunu , bu dönem de 22 öğrencisinin bulunduğunu , bu kursta ; Kur’ an-ı Kerim okuma , namaz sürelerini ezberleme , itikat , siyer , ibadet ve ahlak derslerinin verildiğini yani temel dini bilgilerin öğretildiğini belirtti.
Kurs öğretmeni R. Demiray , belde halkının kursa gösterdiği ilgiden memnun olduğunu , yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

sınavın İlçe Müftüsü Hayri ERENAY ve Vaiz Ali KAPLAN'nın katıldığı komisyon tarafından yapıldığı belirtildi.

BAŞKAN ÖZMEN
GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Burç Beldesi Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN ve Burç Encümen üyesi Remzi TÜRKÜZ , Gazetemizi ziyaret etti.
Burç Beldesinde yapımı süren ve yapılacak olan hizmetlerden söz eden Başkan ÖZMEN , Gazetemizi beğeni ile okuduğunu belirtti ve başarılar diledi.

29 Mayıs 2011 Pazar

MHP Lideri Devlet Bahçeli 1 Haziran'da Niğde'de

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli 1 Haziran 2011 Çarşamba günü saat 14:00’da Niğde’de halka hitap edecek.
Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığından yapılan açıklamada, " Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 01 Haziran 2011 Çarşamba günü saat : 14:00’da Niğde Hükümet Meydanında halkımıza hitap edeceklerdir.
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI’NDAN NİĞDE’YE YATIRIM ATAĞI…


Niğde’ye, yapılan yatırımlar bütün hızıyla devam ediyor. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Niğde’ye 98.628.329 TL yatırım yapılmıştır. Bu yatırımın 84.035.986 TL’si DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

Yeşilburç Barajı İnşaatı devam etmektedir. Ayrıca toplam 9 bin 300 dekar Niğde Bahçeleri Sulaması İnşaat ihalesi yılsonunda yapılacaktır. 2011 yılında 1 baraj, 1 sulama, 1 kanal yenilenmesi, 3 gölet, 4 taşkın koruma işi devam etmektedir.
Ağaçlandırma çalışmalarında ise 2003-2010 yılları arasında 272.090 dekar arazide çalışma yapılarak 24.764.000 adet fidan dikilmiştir. Ayrıca şehirde Niğde Kent Ormanı kurulmuştur.
Katı atık, atık su arıtma gibi alt yapı projeleri için Bakanlık tarafından maddi destekte bulunulmuş ayrıca Niğde iline 3 adet çöp kamyonu hibe edilmiştir.
Daima orman köylüsünün yanında olan Çevre ve Orman Bakanlığı, 2003-2010 döneminde; 465 aileye 873.407 TL ferdi proje kredisi vermiştir.
MEHMET AKİF ERSOY YİBO BAŞARILARINA DEVAM EDİYOR…

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Kayardı bağları parkurunda yapılan “ Gençlik Koşusu” yarışmalarına Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO öğrencileri katılmıştır.Yarışmalar sonucunda;

Yıldız Erkekler kategorisinde 3.000 metre de Sergen AVCI İl Birincisi
Yıldız Kızlar Kategorisinde 2.000 metre de Ebru EREN İl İkincisi
Minik Erkekler Kategorisinde 2.000 metre de Takım Haline İl Üçüncüsü olmuştur.

28 Mayıs 2011 Cumartesi

VOLEYBOL TURNUVASI
BAŞLADI

Çamardı Kaymakamlığı Voleybol Turnuvası bütün heyecanı ile devam ediyor.
Karşılaşan takımlardan A Grubu :
1- Üskül İlköğretim Okulu
2- Ç.P.Lise Atakımı
3- YİBO
4- Bademdere Belediye

B Grubu:
1- Kaymakamlık
2- Burç İlköğretim Okulu
3- İ.H.L
4- Ç.P.L B takımı

Karşılaşan takımlar ve sonuçlar :
Bademdere Bld - 2 , Ç.P.L A tkm - 0
Üskül İ.Ö.O - 0 , YİBO - 2
İ.H.L - 1 , Burç İ.Ö.O - 2
Kaymakamlık - 2 , Ç.P.L B tkm - 0

Bademdere Bld - 2 , Üskül İ.Ö.O - 1
Ç.P.L A tkm - 0 , YİBO - 2
Kaymakamlık - 2 , Burç İ.Ö.O - 1
İ.H.L - 2 , Ç.P.L B tkm - 0

VALİ BARUT MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM FUARININ AÇILIŞINI YAPTI.

Niğde’de 2011 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) düzenlenen törenle açıldı. Bedestende gerçekleşen fuarın açılışına Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Çamardı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden , Mustafa EKE , Ali YILMAZ , Beyhan AVŞAR ve kursiyerler katıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği “Hediyelik Eşya ve El Sanatları İşbirliği Çalıştayı” Yapıldı.

Kapadokya bölgesinde turizm sektöründe, Hediyelik Eşya ve El Sanatları üzerine faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve işletmelerin işbirliği yaparak sorunların çözümünde katılımcı bir anlayışla yer alması ve bölgesel rekabet edebilirliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen “Hediyelik Eşya ve El Sanatları İşbirliği Çalıştayı” 26 Mayıs 2011 tarihinde Kapadokya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

26 Mayıs 2011 Perşembe

BAŞBAKAN ERDOĞAN NİĞDE'YE GELDİ
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çeşitli açılışlar ve partisinin düzenlediği miting için Niğde’ye geldi. Olagan üstü güvenlik tedbirleri alındı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim gezilerine Niğde ve Aksaray’a devam etti.
Ankara’dan Nevşehir’e hareket eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oradan helikopterle Niğde 5 Şubat Stadyumuna helikopterle inen başbakan büyük bir araç konvoyu ve kalabalıkla mitingin yapılacağı Niğde Hükümet Meydanına geldi.
Başbakan yaklaşık bir saat gecikmeli geldiği Niğde’de kendisinin açmayı planladığı 38 tesisi, Aksaray ilinde yapacağı mitinge geç kalmamak için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a açtırdı ve mitingin ardından hemen Aksaray’a geçti.

SULUCAOVA MUHTARI SORUNLARIMIZ ÇOK DEDİ

Çamardı ilçesi Sulucaova köyü muhtarı Hacı Hasan BUDAK , Gazetemizi ziyaret etti.

“ sanırım sorunu çok olan tek köy bizim Suluca ova köyü “ diyen muhtar , köyün sorularını ve yapılan hizmetleri anlattı.
Köyümüzde içme suyu sorunu yok. Her evde çeşme var. Saat takılacak.
Bahçelere giden arazi yolları yapıldı. Kanalizasyon yapıldı.
Tabii gölümüz var . Fakat su kaybı oluyor. Göletin sağlamlaştırılmasını istiyoruz. Su kanallarımız yetersiz . Beton kanal istiyoruz.
Köye giden , yani köy yolumuz bozuk. Bakım yapılıp , asfaltlanmasını , Sulucaova - Dündarlı Belediyesi arası yolun yapılıp , faaliyete geçmesini istiyoruz.
Köyün içine kilit parke taş döşenmesini , köy konağının onarılıp , bakım yapılmasını ve düğün salonu istiyoruz. “ diyen Muhtar Hasan BUDAK , köyde geçim kaynağı hayvancılık ve tarım iAma hayvancılık köyde azaldı. Bitti denecek duruma geldi. Küçük baş hayvanları çoğaltmak istiyoruz. Fakat kredi alamıyoruz. Yeterli sayıda hayvanımız olsun istiyoruz. Sesimizin duyulmasını , sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz.” Dedi.

24 Mayıs 2011 Salı

HASTANELERDE HİZMET İÇİ EĞİTİM
HASTANELERDE HİZMET ALIM YÖNTEMİ İLE ÇALIŞAN TÜM PERSONELLERE “HASTA HAKLARI” VE “İLETİŞİM” EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR.

Hasta ve sağlık çalışanı iletişiminde yaşanan sıkıntıların düzeltilmesi, hasta memnuniyetinin artırılması ve vatandaşların sağlık hizmetinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri amacıyla Yataklı Tedavi Kurumlar Şube Müdürlüğü ve Hasta Hakları İl Koordinatörlüğünce bütün hastane çalışanlarının Hasta Hakları ve İletişim konularında eğitim almaları hedeflenmiştir.
Hasta Hakları ve İletişim konularında hizmet içi eğitim verilmeye başlanmıştır.
25 Mayıs 2011 tarihinde Çamardı ilçe hastanesinde.
26 Mayıs 2011 tarihinde Çiftlik ilçe hastanesinde.
27 Mayıs 2011 tarihinde Ulukışla ilçe hastanesinde.
BAŞBAKAN NİĞDE’YE GELİYOR

… Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü Niğde’de halka hitap edecek.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü(26 Mayıs 2011) saat 13:30 da Niğde’ye gelecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Hükümet Meydanı’nda halka hitap edecek.


HALK EĞİTİM MERKEZİ
YIL SONU SERGİSİ


ÇAMARDI HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YIL SONU SERGİ VE BELGE TÖRENİ YAPILDI
2010 - 2011 Eğitim Öğretim yılında açılan " Ev Tekstili Kursu " yıl sonu sergisi tören ile açıldı.Törene İlçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN , İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , Mal Müdürü Enver PERİŞAN , Niğde İl Halk Eğitim Müdürü Himmet CEYLAN , Okul Müdürleri , daire amirleri , kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende açılış konuşmasını İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa EKE , yaptı. " 2010 - 2011 eğitim ve öğretim döneminde Halk Eğitim Merkezi olarak 11 dalda 19 adet kurs açılmıştır. Bu kurslara katıla 236 vatandaşımıza eğitim verilmiştir. Ayrıca tüm ilköğretim okullarında SBS ve liselerde ise üniversiteye hazırlık kursları açılmıştır." Dedi.
Daha sonra İlçe Kaymakamı Mehmet DÖNMEZ kısa bir konuşma yaparak , emeği geçen herkese teşekkür etti.
12 kursiyere belgeleri verildi. Sergi açılışını ilçe Kaymakamı yaptı. Ve el emeği göz nuru sergi gezildi. Kurs Öğretmeni Beyhan AVŞAR , konuklara bilgi verdi.
Yıl sonu ev tekstili sergisi üç gün halka açık kaldı.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 164 YAŞINDA

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 164. Kuruluş Yıldönümünü Niğde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tapu Müdürü Aydın Dolmaz, Kadastro Müdürü Bahattin Kozlu ve personeli Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.
Tapu ve Kadastro yetkilileri günün anlamına binaen yaptıkları açıklamada şunları söylediler; “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), TARBİS (Tapu Arşiv Bilgi Sistemi), Tesis Kadastrosu, TKMP (Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi), TUSAGA-Aktif Projesi, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS) Projesi, Harita Bilgi Bankası, Ortofoto Bilgi Sistemi, Online Randevu Sistemi, SKGP (Sürekli Kurumsal Gelişim) Projelerinin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

KAYMAKAMLIK VOLEYBOL
TURNUVASI BAŞLIYOR

Çamardı Kaymakamlığı Voleybol Turnuvası ‘ nın düzenleneceğini açıklayan ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü , Kamu Kurumları arası Kaymakamlık Kupası Voleybol Turnuvası’ nın 25 Mayıs 2011 tarihinde yapılacağını açıkladı.

22 Mayıs 2011 Pazar

KIRSAL KALKINMA
YATIRIMLARINA DESTEK

ÜRETİCİLERİN DİKKATİNE

İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı açıklamada ;
Kırsal Kalkınma Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi proğramı çerçevesinde “ hibe alımları “ ile ilgili yardımların 24 - 25 Mayıs 2011 tarihlerinde açıklanacağı , ilçe Tarım ve İl Tarım Müdürlüğünden bilgi alınacağı açıklanmıştır.
Makine ekipman desteğinden hibeye hak kazananlar 10 gün içinde İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şubesine şahsen başvuru yapacakları belirtilmiştir.

20 Mayıs 2011 Cuma


ÇAMARDI İLÇESİNE BAHAR GELDİ


19 MAYIS COŞKUYLA
KUTLANDI


Tüm yurtta olduğu gibi , Çamardı ilçesinde de 92. Yılını kutladığımız ,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
Bayram töreni çelenk kayma merasiminden sonra başladı. Bayram kutlama komitesi öğrencilerin ve bayrama katılan vatandaşların bayramını kutladı.
Şiirler okundu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.
Tören geçişinden sonra , İmam Hatip Lisesi erkek öğrencilerin gösterisi , Ç. P . Lise kız öğrencilerinin gösterileri , YİBO öğrencilerinden halk oyunu gösterileri , halat çekme , Ç. P . Lisesi halk oyunu gösterisi ve ödül töreni ile sona erdi.

18 Mayıs 2011 Çarşamba



ÇAMARDI TOKİ KONUTLARININ Temeli Atıldı
Çamardı ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak konutların temeli atıldı.
Bir aydır inşaat alanında çalışmalar devam etmekte idi.

Çamardı TOKİ Konutları inşaatının temel atma törenine, Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkanı Yavuz Soylu , daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

104 adet konutun ve sosyal tesislerin yer alacağı bu konutların yapımına başlanıldı.
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI NİĞDE İLİNDEYDİ



Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Niğde Valisi Âlim Barut'u makamında ziyaret ederek, Niğde hakkında bilgi aldı.

Bakan Yıldız’ı, Valilik önünde Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Dr. Adil Nas ve Dr. Polat Kara, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Vatandaşlar karşıladı.
Kayseri Yapı Teknolojileri Fuarı 19 Mayıs Perşembe günü açılıyor

19-22 Mayıs 2011 de 10. su gerçekleştirilecek olan “Kayseri Yapı Teknolojileri Fuarı” Türk yapı sektörünün önde gelen firmalarını aynı çatı altında buluşturuyor.

Yaklaşık 100 standda 120 ın üzerinde firmanın katılımı ile gerçekleşecek fuara 20 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

15 Mayıs 2011 Pazar

Binler 'İnternetime dokunma' dedi
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun İnternet konusundaki yeni düzenlemelerini internet üzerinden örgütlenen binlerce kişi Taksim Meydanı'nda toplanarak protesto etti.

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ TOPLANDI

Çamardı ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği , Birlik Başkanı Kaymakam Mehmet F. DÖNMEZ başkanlığında toplandı.
Toplantıya birliğe üye 19 köy muhtarı , iki İl Genel Meclis Üyesi Sami ALTINKAYA ve Ünal PINAR , Özel İdare Müdürü ve Sayman Ali ÜÇER katıldı.
Üyelerin huzurunda " 2010 Yılı Faaliyet Raporu " okunduktan sonra oy birliği ile kabul edildi.
Birlik Encümeni üyeliği 2 muhtarın seçimi için , gizli oy açık sayım sonucuna göre ; Mahmatlı Köyü Muhtarı İbrahim AYDOĞAN ile Üçkapılı Köyü Muhtarı Hüseyin TUNCER seçildi.

KÖY MUHTARLARINI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE ÇAMARDI İLÇESİ KÖY MUHTARLARINI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Sağlık İstatistikleri Şube Müdürü Cemile BOLAT , Çamardı İlçesi köy muhtarlarını " Ölü Muayenesi ve Defin Ruhsatı Verilmesi " konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.
Çamardı ilçesi Öğretmen Evi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına 19 köy muhtarı ve iki beldenin mahalle muhtarları katıldı.
Bilgilendirme toplantısında ; Ölü muayenesi ve defin ruhsatı verilmesinin amacı , konunun önemi , mevzuat yönetmeliği , ölümü bildirmek ile görevli kişiler , ölünün muayene edilme gerekliliği , ölüm ruhsatı verecek makamlar ve defin işlemi anlatıldı.

14 Mayıs 2011 Cumartesi


ORHANİYE MUHTARI
Yapılan Hizmetleri Anlattı


Çamardı ilçesi Orhaniye köyü muhtarı Necip AÇIKGÖZ ,geçen yıl köyde yapılan hizmetleri anlattı. Ve isteklerini belirtti.
Köyde sulama suyu sorunu var diye belirten Muhtar , “ gölet var ama yetersiz. Göletin temizlenip , büyütülmesini ve su kanallarının tamamlanmasını istiyoruz” dedi.
Içme suyu sorunumuz yok . İçme suyu bakımından şanslıyız. Geçen yıl cazibeli içme suyu getirildi. Her eve şebeke çekildi. Çeşmelerinden su akıyor. Bu çok güzel dedi.
Köy girişindeki köprü genişletildi. Bahçelere giden yol üzerine iki köprü yapıldı. Köy içine 3500 m2 parke kilit taş döşendi. Ama yarım kalan yerler var. 2000 m2 daha parke kilit taş döşenecek dedi.
Köy konağı ve düğün salonu tamir edilecek . İhalesi yapıldı. Cami lojmanı yapılsın istiyoruz. Diyor Muhtar.


MUHTAR YILMAZ
GÖÇ DURSUN ARTIK DEDİ

Kavaklıgöl Muhtarı Tahsin YILMAZ ,Çamardı Ekspres’ e köye yapılan hizmetleri anlattı.
Kesintisiz dört dönemdir muhtarlık yaptığını belirten Muhtar Tahsin YILMAZ ,” diğer köylerde olduğu gibi , Kavaklıgöl köyünde de sulama suyu sorunu var . Fakat gölet yapılacak , projesi çiziliyor .Beton su kanalı sorunumuz da var. En kısa zamanda kanallarrda yapılacak “diye belirtti..
Muhtar Tahsin YILMAZ , köyümüz devamlı göç veriyor. Çünkü ektiğimiz , diktiğimiz her şey kuruyor. Gölet yapılınca göç durur. Diyor. Öyle olmasını istiyor..
Içme suyu sorunumuz yok. Borular yenilendi. Cihaz takıldı.İçme suyumuz devamlı klorlanıyor. Her evde çeşme ve su saati var diye belirtti.
Köye 2000 m2 parke kilt taş döşendi. 1000 m2. Eksik . Yarım kalan sokaklar tamamlanacak dedi.
Yol yapımı devam ediyor. Çakıl döküldü. Havalar ısınınca asfalt dökülecek diye belirten muhtar , imam lojmanı yok. Yapılmasını istiyoruz dedi.

11 Mayıs 2011 Çarşamba


NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'N DE 10. BAHAR ŞENLİĞİ
Devam ediyor.

10 Mayıs 2011 Salı


KAYMAKAM DÖNMEZ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUNU GEZDİ

Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , geçtiğimiz günlerde Atatürk İlköğretim Okulunu ziyaret ederek , Okul Müdürü Kudret ÖZÇELİK ve Müdür Yardımcısı Yaşar YARDIMCI ‘ dan bilgi aldı. Eksik ve sorunları yerinde inceledi.
İlçe Kaymakamı Mehmet DÖNMEZ , ilçe Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN ,Okul Müdürü Kudret ÖZÇELİK ve Müdür Yardımcısı Yaşar Yardımcı ile beraber okulu gezerek bilgi aldı.
Bu arada ilköğretimden 3. Sınıf öğrencilerinin sınıfına girerek , öğrencilerle sohbet etti. Ders dinlediler.
“KARŞILIKLI SÜREKLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ”NE İMZA ATTILAR
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu ve Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ( NÜSEM ) , iki kurum arasında eğitim-öğretim alanında sürekli işbirliği temellerinin kurulması, etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla karşılıklı eğitim işbirliği protokolüne imza attılar.
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet KARACA ve Nüsem Müdürü Yrd. Doç. Recep ÖZKAN tarafından Niğde PMYO’da imzalanan protokol, Niğde Üniversitesi ve bir kamu kurumu arasında kurumsal manada imzalanan ilk eğitim protokolu olması sebebiyle büyük önem taşıyor.

AHİLER KALKINMA AJANSI
4. KALKINMA KURULU TOPLANTISI 17 MAYIS 2011’DE AKSARAY’DA YAPILACAK.
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın temel organlarından biri olan ve üyeleri bölge paydaşlarından oluşan Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2011 yılının ilk toplantısını 17 Mayıs 2011 tarihinde Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek
Kuruluşundan bu yana 4. toplantısını yapacak olan Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun Aksaray toplantısı açılış konuşmaları ile başlayacak. Toplantıda sırasıyla Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Niğde Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Alim Barut birer konuşma yapacak.

TÜRK ve KAZAKİSTAN
GÜREŞ MİLLİ TAKIMINA MORAL ZİYARETİ
Niğde Valisi Âlim Barut , Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan , Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet F. Dönmez , İlçe Emniyet Amiri Barış Kaçan Milli Güreşçilere moral ziyaretinde bulundular.
Genç Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Avrupa Şampiyonu Yüksel Şanlı ve Teknik Heyetten bilgi aldılar.


EVE HİZMET DÖNEMİ BAŞLATILDI HİZMETTE SINIR YOK

Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ ‘ in direktifleri ile ilçe Nüfus Müdürlüğü evlere hizmet çalışmasını başlattı.
Çamardı Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ ,”yenilenmesi gerekli olan ,nüfus cüzdanı için , Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen hasta , yaşlı ve yatalak kişilerin yakınlarının müdürlüğe başvurarak , gerekli belgeleri getirmeleri halinde , müdürlüğümüzce yapılan değerlendirme sonucunda , nüfus cüzdanı Kişiye evinde teslim edilecektir .” Diye belirtti. Ayrıca başvuru sırasında ,Nüfus Müdürlüğüne getirilecek belgeler şunlar diyen Turan ELAGÖZ , 1- Kişiye ait nüfus cüzdanı , 2- son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotğraf , 3- 5 TL yenilenen nüfus cüzdanı bedeli “ diye belirtti.
Ve İlçe Nüfus Müdürlüğünün hafta sonlarında da , vatandaşa hizmet için açık olduğunu sözlerine ekledi.
İHALE YAPILDI

Çamardı ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ başkanlığında Köydes kapsamında ihale yapıldı.
- Ören Köyü Camisinin Onarımı,
- Yelatan Köyü 3 Gözlü Tuvalet ve Şadırvan Yapılması,
- Celaller Köyü Camisinin Bakım Onarımı,
- Üçkapılı Köyü Camisine Mihrap, Minber ve Kürsü Yapımı İşleri.
- Çukurbağ Köyü 3 Gözlü Tuvalet Yapımı,
- Eynelli Köyü Futbol Sahasının Tel
Yak. Maliyeti: 69.754,74 TL
İhaleyi % 34 kırımla 46.000,00 TL + KDV'ye Elit Yapı İnş. Malzemeleri ve Taahhüt İşleri almıştır.

8 Mayıs 2011 Pazar

KILIÇDAROĞLU NİĞDE İLİNDEYDİ
“ ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCUNU SIFIRLAYACAĞIM , İnancı, Kimliği Ne Olursa Olsun Bütün Anneler Kutsaldır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, bütün anneler kutsaldır. " dedi.

Kılıçdaroğlu; “Size sözüm var elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacağım. Bunu ilk kez Niğde’de açıklıyorum. Çiftçinin elektrik borcu sıfıra inecek” diye sözlerine devam etti.
“- Ne diyorlar efendim hedefimiz 2023 diyor. 1923 ü bilmeyenlerin 2023’den haberi olur mu? 12 Milyon 715 bin yoksulluğuna devam etsin diyorlar. Bunu kabul edecek misiniz? Biz sosyal devlet olacağız hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyoruz. Türkiye’de her 4 çocuktan birisi açlık tehlikesi karşısında, millet para bulamıyor"dedi.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

TÜM ANNELERİN " ANNELER GÜNÜ " KUTLU OLSUN..


kalplerimizi sevgiyle dolduran , varlıkları ile bizi hayata bağlayan tüm annelerimizin "Anneler Günü " kutlu olsun.

5 Mayıs 2011 Perşembe


KAYMAKAM DÖNMEZ GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ , Çamardı Ekspres Gazetesi'ni geçtiğimiz gün ziyaret etti.
Bilgi aldı.Gazeteyi beğendiğini belirten DÖNMEZ , başarılar diledi.

4 Mayıs 2011 Çarşamba


ÇARDACIK MUHTARI SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR

Gazetemizi ziyaret eden Çardacık Muhtarı Fevzi AKTAŞ , Köy için yapılan projeler hakkında bilgi verdi.
Daha önce yaptığımız söyleşide , sulama suyunun olmadığını , ekilen her şeyin kuruduğunu , kanalların onarılmasını ve gölet istediklerini belirtmişti.
Aradan geçen bir yıllık süre içinde , gölet projesinin yapıldığını , çalışmaların devam ettiğini , kanalların tekrar yapılacağını belirtti. 1400 tonluk sulama suyu havuzunun yapılması için projenin hazırlandığını , yapımına başlanılmasının beklenildiğini söyledi.
Bekçili yolu üzerindeki su arkının yapımına yakında başlanılacağını belirten Muhtar , Celaller köyü ve Çardacık köyü arası yol yapıldı . Cami lojmanı yapıldı. Oturmaya hazır durumda , ayrıca camiye cenaze yıkama ve depo binası yapıldı diye belirtti. Kur’ an kursu ek binasının yapıldığını , yetersiz de olsa köy içine kilit taş döşendiğini , eksik kalan yerlerin tamamlanacağını belirtti.
Ve Çardacık köyünün merkezine mobese kamera takıldığını , tüm bu hizmetlerin yapılmasında yardımcı olan Kaymakamımıza , İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl meclis üyelerine köyüm ve şahsım adına teşekkür ederim dedi.

3 Mayıs 2011 Salı

3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ
Basın Özgürlüğü

Basın özgürlüğü, Birleşmiş Milletler tarafından; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde ilan edilen, bir çok ülke tarafından kabul edilen bir haktır. Basın özgürlüğü, ülkeden ülkeye daha değişik şekillerde uygulanabiliyor.
Özgür Basın, demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde son derece önemli bir unsur olma özelliğini taşıyor ve insan haklarına dayalı ve demokratik bir toplumsal ve siyasal düzen özlemimizin gerçekleşmesi yolunda önemli yapı taşlarından birini oluşturuyor.
Ayrıca demokratik siyasetin oluşturulmasının temel koşullarından biri olan basın özgürlüğü denildiğinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10’uncu maddesi ve Terörle Mücadele Yasası akıllara geliyor. Her 3 Mayıs'ta Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlanıyor.
Bugün dünyada 63 ülkede basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değil. Avrupa Birliği adayı Türkiye, Batı Avrupa ülkeleri arasında basın özgürlüğü alanında en alt sırada yer alıyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1989'dan beri geleneksel olarak Basın Özgürlüğü Ödülleri veriyor.
BECERİ KURSLARI DEVAM EDİYOR
HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE BECERİ GELİŞTİRME KURSLARI DEVAM EDİYOR
Çamardı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce iki yeni kurs açıldı.
İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa EKE ,
“Beceri Geliştirme Kursları bünyesinde , Çamardı - Üskül ( Yeniköy ) köyünde çiftçilere yönelik kiraz yetiştirme ve domates yetiştiriciliği kursları açıldı “ dedi.
Kurslara katılım şu an iyi , 30 kursiyerimiz var diye belirten M. EKE , kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek dedi.
19 Nisan 2011 tarihinde başlayan kursların 1,5 ay devam edeceğini , Mayıs ayının son haftasında biteceğini belirten Halk Eğitim Müdürü Mustafa EKE , ayrıca diğer köylerden talep gelirse , ve yeterli sayıda kursiyer olursa oralarda da beceri kurslarının açılabileceğini sözlerine ekledi.
Blogspot Açıldı...

Bildiğiniz gibi bir süredir Google'a bağlı Blogspot tabanlı blogların tümü, Lig TV'nin aldırdığı mahkeme kararı ile "bazı bloglardan lig maçlarından canlı yayın yapılması" nedeniyle kapatılmıştı.
Bir süre önce mahkeme tekrar açılmasına karar verdiyse de karara blogspot ifadesi "sehven" hatalı yazıldığı için bir süre daha beklemek zorunda kalmıştık. Artık bloglarımıza tekrar kavuştuk gibi görünüyor. İstemeden verdiğimiz ara sebebiyle sizlerden özür diliyor ve kaldığımız yerden devam ediyoruz...
daha etkin ve normal kullanım için " google chrome" den ulaşabilirsiniz..

2 Mayıs 2011 Pazartesi


İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
AÇIKLAMA YAPTI

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Proğramı çerçevesinde hibe alımları ile ilgili vatandaşlar “ bu yardımların ne zaman verileceğini” sormaları üzerine İlçe Tarım Müdürü Yusuf PARLAK açıklama yaptı.
“ Başvurular değerlendirme sürecinde , şuan inceleniyor. 16 Mayıs 2011 tarihinde hak kazananlar ilan edilecek “ dedi.
“Hibeye hak kazananlar 10 gün içinde İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şubesine şahsen başvuru yapacaklar” diye belirtti. Çiftçilerin dikkatine !..

ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI

FUARDA BULUŞTU

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ziraat Odası Başkanları 20.Hasyurt Tarım Fuarı'nı gezdiler.
Çamardı Ziraat Odası Başkanı Bilal ÇINAR ‘ da 20. Hasyurt Tarım Fuarındaydı.
Bilal ÇINAR , Fuarda iki gün kaldıklarını , bu fuarların çiftçiler açısından çok faydalı olduğunu , her tarım fuarına katıldıklarını belirtti.
Ziraat Odası Başkanı ÇINAR, bu 20. Hasyurt Tarım Fuarı ‘ na Çamardılı çiftçilerden yaklaşık 25 kişi ile birlikte katıldıklarını ,Fuarın fidanlama , domates yetiştiriciliği , sulama çeşitleri ve en önemlisi yenilikleri ve teknolojiyi yakalamak adına çok yararlı olduğunu , ayrıca fuara katılan başkanlara plaket verildiğini belirtti.
Suni Tohumlama ile ilgili Destekleme

Hakkında Bilgi Verildi
Çamardı İlçesinde , İlçe Tarım Müdürlüğü ve Niğde Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilçede, suni tohumlamanın artırılması için toplantı düzenledi.

Niğde Tarım İl Müdürlüğü ve Çamardı ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından Çamardı ilçesinde, suni tohumlamanın artırılması için toplantı düzenledi.
Çamardı Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Tarım İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Tarım İlçe Müdürü Yusuf Parlak, Proje İstatistik Şube Müdürü Bayram Akkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ve İlçe Tarım Müdürlüğü çiftçilere şu açıklamayı yaptı:
“ Çamardı ilçesinde büyük baş hayvanlarını suni tohumlama yaptıracak çiftçilerin 05332047358 nolu telefondan damızlık sığır yetiştiricileri Birliği veterinerine ulaşıp , suni tohumlama yaptırabilirler. “ diye belirtildi.

1 Mayıs 2011 Pazar


1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun

1 Mayıs İşçi Bayramı için hazırlanan, "Dünyayı Avuçlarında Yükselten İşçi" logosu 1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü.
Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

DEMİRKAZIK ' TA Kİ UKRAYNALI HASTA DAĞCI KURTARILDI

Niğde ili Çamardı Demirkazık Dağında doğa yürüyüşü gerçekleştirirken rahatsızlanan 24 yaşındaki Ukraynalı Turisti Adana incirlik havaalanından kalkan askeri helikopter tarafından 3250 metreden alınarak Adana Balcalı Tıp Fakültesine kaldırıldığı belirtildi.

Demikazık dağının Tekekalesi mevkiinde rahatsızlanan Ukraynalı turistin durumu ağırlaşınca arkadaşları Çamardı İlçesine bağlı Pınarbaşı köyüne gelerek jandarmaya haber verdikleri belirtildi. Dün saat 17 sıralarında karadan kurtarma operasyonu düzenlenen ekip gece 01:30 sıralarında hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı.