30 Aralık 2011 Cuma



ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI
MEHMET F. DÖNMEZ' İN YENİ YIL MESAJI
Tüm Çamardılı hemşehrilerimin yeni yılını tebrik eder, 2012 yılının ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya güzel günler getirmesini dilerim.
MEHMET FEVZİ DÖNMEZ


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT' UN YENİ YIL MESAJI

2012 yılının Ülkemize, İlimize ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim.
Birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, sevgi- saygı ve hoşgörü ortamının oluştuğu, dünyada barış dolu bir yıl olmasını temenni eder, İl teşkilatına dâhil tüm çalışma arkadaşlarımın, geleceğimizin sahipleri çocuklar ile gençlerin, hanımefendiler ve beyefendilerin, basın camiasının yeni yılını kutlar, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Âlim BARUT
Vali
Vekillerden Fransa ve Sarkozy’e tepki
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Fransa’ya sözde Ermeni Soykırımını inkâr eden kişilere para ve hapis cezası veren yasa teklifini onaylaması nedeniyle sert tepki gösterdi. Vekilleri, tarihi kararlar vermenin Fransız Meclisinin ihtisas alanı olamayacağını vurguladılar.

51 NİĞDE SPOR 43 – 30 RİZE KARADENİZ SPOR
Türkiye Hentbol 1. Ligi A Klasmanında 51 Niğde Spor,hafta sonunda Rize Karadeniz Sporu kendi evinde ağırladı. .

Karşılaşmayı Adana bölgesinden Mustafa Şeker ve Zeki Ölken yönetti. 51 Niğde Sporlu oyuncular karşılaşma için Pazar sabahı Ankara’dan Niğde ye geldiler.
İlk yarısı 20-14, 51 Niğde Spor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında fark açılmaya başladı. Karşılaşmada mutlak üstünlüğü eline geçiren 51 Niğde Spor karşılaşmadan 43-30 galip ayrıldı.51 Niğde Spor bu galibiyetle puanını 13 e yükselterek 3. Sıradaki yerini korudu. Türkiye Hentbol 1. Ligi A Klasmanında Dost Spor birinci, Cent Koleji ise ikinci sırada yer alıyor.
OKULA GÜVENLİK KAMERASI
Burç İlköğretim Okuluna güvenlik kamera sistemi takıldı.

Çamardı ilçesi Burç Beldesi , Burç İlköğretim Okulu artık daha güvenli. Okul için bir ihtiyaç haline gelen güvenlik kamera sistemi 16 Aralık tarihinde okula kuruldu.
Çamardı Kaymakamlığı ve Burç Belediyesinin Katkılarıyla takılan güvenlik kamera sistemi bina içi ve okul bahçesinde toplam 11 kamera ile 24 saat kayıt yaptığı belirtilmiştir.
Burç İlköğretim Okul Müdürü Salih AYDEMİR ; “ Katkılarından dolayı Kaymakamımız Mehmet Fevzi DÖNMEZ ve Burç Belediye Başkanımız Remzi ÖZMEN'e teşekkür ederiz.” dedi.

28 Aralık 2011 Çarşamba

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT !

Sobalar neden öldürür ?
Halk arasında sobadan ölüm olarak bilinen olay aslında bir karbonmonoksit zehirlenmesidir. Karbon monoksit zehirlenmesi , kömür ,odun sobaları , şofben ,kombi , borusuz soba , ocak ,fırın , mangal .. Gibi ısınma sistemlerinde sıvı veya katı yakıtların tam olarak yanmaması olarak ortaya çıkar.
Soba zehirlenmelerine karşı önlemler
Soba zehirlenmeleri bazı kurallara dikkat edilerek önlenmesi mümkün olan kazalardır.
Soba ve kullanılan yakıtın seçimi , sobanın kurulması , yakılması ,baca temizliği ile ilgili kurallar bilinmesi gerekir.
Soba ısıtılacak odanın büyüklüğüne uygun olmalı. TSE damgasını taşımalıdır.
Önce baca temizliği yapılmalıdır.
Fazla dirsek kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Baca giriş ağzı hava sızdırmaz olmalıdır.
Kömür ve odun sobaları üstten yakılmalıdır.
Borular bacaya fazla sokulmamalıdır.
Bacalarda mutlaka baca başlığı bulunmalıdır.
“DONDURMA TADINDA” KAYMAKAMLIKTA

Çamardı İlçesi Burç İlköğretim Okulu bünyesinde 4 yıldır çıkarılan Dondurma Tadında adlı okul dergisi röportaj çalışması için Burç İlköğretim Okulu öğrencileri Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ'i makamında ziyaret etti.

gerçekleşen ziyarette Mehmet Fevzi DÖNMEZ ile hoş bir sohbet gerçekleştiren Burç İlköğretim Okulunun öğrencileri, Mehmet Fevzi DÖNMEZ'e başta okulları olmak üzere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Okul dergisi hakkında bilgi alan Kaymakam Dönmez, öğrencilere kendi hayatından örnekle kaymakamlık mesleğinin güzel ve zorlu taraflarını anlattı.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE KURSLAR DEVAM EDİYOR..
Çamardı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa EKE yaptığı açıklamada kursların devam etmekte olduğunu belirtti.

Şuan devam etmekte olan, tüm İlköğretim okullarında SBS hazırlık, Liselerde LYS, 4 yerde Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu ,2yerde Okuma-Yazma Öğretimi, ilçe Merkezinde Karete,Bilgisayar,Folklor ve Ev Tekstili kurslarının devam ettiğini,Avcı Eğitimi,Ebru ve Kalorifer Ateşçiliği kurslarını açmayı planladıklarını ayrıca vatandaşların istekleri doğrultusunda diğer kurslar için Halk Eğitim Merkezine başvuruları beklediklerini belirtti

24 Aralık 2011 Cumartesi

İlçede Konferans


Ehl-i Beyt Sevgisi Konulu Konferans

Çamardı Müftülüğü Muharrem Ayı sebebi ile “ Anadolu İnsanında Muharrem Ayı ve Ehl-i Beyt Sevgisi “ konulu konferans düzenledi. Konferans Öğretmenler Evinde yapıldı.
Konferansta konuşmacı Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal KILIÇ’ tı.

Konferansa ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Garnizon Komutanı Cem GÖKDEMİR , İlçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN , Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ , İ.Hatip Lisesi Müdürü Naci ÖZAY , köy muhtarları , belde ve köylerden gelen çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Konferansa davet edilen Niğde Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ ‘ nin teşekkür ve kutlama mesajları okundu.
Konferans ,sunuculuğunu Çukurbağ Köyü İmam-Hatibi H.İbrahim AYAN'ın yaptığı proğram; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Elekgölü Köyü İmam-Hatibi Mehmet AYDEMİR'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı..

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hayri ERENAY yaptı.Prof.Dr. Ünal KILIÇ, '' Anadolu İnsanında Muharrem Ayı ve Ehl-i Beyt Sevgisi'' konulu Konferansın da önemli hususlara dikkat çekti.
Çamardı İlçe Belediyesi tarafından verilen Aşure ikramı ile Konferans son buldu...


KANALİZASYON ARITMA TESİSİ PROJESİ TAMAMLANDI
Ahiler Kalkınma Ajansının %75 mali desteği ile yürüttüğü 23 Köye Doğal Kanalizasyon Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı.

İl Özel İdaresi ile Ahiler Kalkınma Ajansının %75 mali desteği ile yürüttüğü 23 Köye Doğal Kanalizasyon Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı. Projenin tamamlanması dolayısıyla İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda kapanış toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Âlim Barut’un yanısıra İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Genel Meclis Üyeleri. Genel Sekreter Ali Nebol, ilgili İlçe Kaymakamları, Ahiler Kalkınma Ajansı temsilcileri, köy muhtarları, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Projeden yararlanan köyler ise şunlardır: Merkez İlçe Aşlama, Uluağaç köyleri; Bor İlçesi Bayat, Kılavuz köyleri; Çamardı İlçesi Celaller, Çukurbağ, Demirkazık, Elekgölü, Eynelli, Kocapınar, Mahmatlı, Pınarbaşı, Yeniköy, Üçkapılı köyleri; Ulukışla İlçesi Alihoca, Beyağıl,Hasangazi, Maden, Porsuk, Ovacık, Hüsniye, Handeresi, Tekneçukur köyleridir.

Toplantıda son sözü alan Vali Âlim Barut; “Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi başka vilayetler böyle bir proje sunmadı. Bir tek biz sunduk. Proje sözde kalmadı ve hayata geçirildi. Proje ilimize hayırlı olsun.” dedi.
Prof. Dr. Eroğlu, vatandaşların da ağaçlandırma faaliyetlerine ve ormanlara karşı duyarlılık kazandığını belirtti.
Yılbaşı Çamı Kesenlere Ceza
Yılbaşının yaklaşmasıyla bazı kişilerin ormanlardan çam keserek, satma girişiminde bulunduklarına dikkati çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu konuda orman teşkilatına teyakkuza geçin talimatı verdiğini kaydetti.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ''Kimse buna cüret etmesin. Gerekirse biz yıl sonunda orman fidanını vatandaşlara da dağıtalım. 'Onu alsın kullansın evinde isteyen, ondan sonra ertesi gün, birkaç gün sonra onu bahçesine ya da uygun bir yere diksin' şeklinde bir anlayışımız var'' dedi.
Yasağa uymayanlara çok ağır cezalar uygulandığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, kesim yapanların araçlarına dahi el konulduğunu, çeşitli hapis ve para cezalarının uygulandığını vurguladı.
2B Arazileri
2B arazileri taslağıyla alakalı olarak da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel

23 Aralık 2011 Cuma


BİSİKLET MİLLİ TAKIMI ÇAMARDI DEMİRKAZIK'TA KAMPTA
Büyük Erkekler Milli Takım fizik kuvvet ve kondisyon kampı 21 Aralık 2011–03 Ocak 2012 tarihleri arasında Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde teknik kadro ve sporcularla birlikte 19 kişi katılacağı belirtildi. Fizik kuvvet ve kondisyon kampları her yıl yapılmakta ve bu yıl Demirkazık Kamp Eğitim Merkezini tercih ettiklerini belirttiler.


hedeflerinin 2012 yılında yapılacak olimpiyat yarışlarına hazırlanmakta olduklarını ve 3 sporcularının olimpiyat vizesi aldığını, ilk olimpiyatlara ise bisiklet dalında 1972 yılında 1 sporcuyla katıldıklarını şimdi ise 3 sporcu ile katılacaklarını dolayısıyla bisiklet sporunun ülkemizde gelişmekte olduğunu söylediler.

21 Aralık 2011 Çarşamba

DOĞAN ŞAFAK HALK TV' de
CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK ' ın , 21.12.2011 tarihinde HALK TV ' de " Meclis Koridorları " proğramına konuk olacağı belirtildi.

Patates Üreticileri sevinecek

Patates üreticilerinin Ziraat Bankası ve kooperatiflere borçları ertelendi
AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Kasım ayı başında ilimizde meydana gelen don afetinden zarar gören patates üreticilerinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesine dair Bakanlar Kurulu kararı' nın yürürlüğe girdiği belirtildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Niğde ilindeki patates üreticileri dışında 4-14 Kasım tarihleri arasında meydana gelen don afetine maruz kalan Kayseri, Muş ve Nevşehir’deki don afetinden zarar görenlerin borçları 1 yıl ertelenecek. Patates üreticilerinden Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olanların erteleme kapsamında yararlanacak.
ALPASLAN DÜZGÜN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Bor'da 21 Ocak 2012 tarihinde yapılacak AK Parti Bor İlçe Kongresi için Alpaslan Düzgün adaylığını açıkladı.

Bor'da, 21 Ocak 2012 tarihinde yapılacak olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bor İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi için Alpaslan Düzgün adaylığını açıkladı. Ak Parti Bor İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Alpaslan Düzgün, Bor'da Ak Parti'nin ilk kurucularından olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çıktıkları ulvi yolculukta davaya katkıda bulunmak için Bor ilçesinde Ak Parti Gençlik Kollarında teşkilat çalışmalarına başladığını kaydetti.
ÇAMARDI YİBO YİNE ÇOK BAŞARILI
Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri Atletizm 1. ve 2. Kademe Kros Ligi Yarışmalarında yine başarılı oldular.
YİBO 8/C sınıfı öğrencisi Mücahit KARABACAK İl Birincisi olarak madalya kazandı. Ayrıca yarışmada 8/C sınıfı öğrencisi Uğur AKTAŞ beşinci, 8/B sınıfı öğrencisi Ramazan ÜÇER sekizinci olmuş ve takım halinde de YİBO öğrencileri İl Birinciliği kupası aldılar. Çamardı YİBO öğrencileri Atletizm 2. Kademe Kros Ligi Yarışmaları (Minik- yıldız- genç kulüpler arası kros yarışmalarında) 8/C sınıfı öğrencisi Mücahit KARABACAK ikinci oldu. Takım halinde de il ikincisi olmuşlardır.
Çamardı 75.Yıl Çok Proğramlı Lisesi de , Atletizm 2. Kademe Kros Ligi Yarışmalarında ( yıldız erkekler ve genç erkeklerde) Mustafa KARAKAŞ İl İkicisi oldu. Ve Takım halinde de İl Üçüncüsü oldular.

20 Aralık 2011 Salı

Kavaklıoğlu Meclis Kürsüsü'nde


Kavaklıoğlu: “Dış politikamızı korkular değil ümitler yönlendiriyor”
Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu geçtiğimiz hafta sonu TBMM 2012 yılı bütçe görüşmelerinde partisinin grubu adına 14. Madde üzerine bir konuşma yaptı.
Dış politikada değişimin, dönüşümün öncüsü olmak millete karşı bir borç olduğunu ifade ettiği konuşmasında Kavaklıoğlu, AK Parti döneminde Türkiye’nin dış politikada ve güvenlikte çağı yakalamak için önemli doktrin değişikliklerine gidildiğini ve bunda da oldukça başarılı olunduğunu vurguladı.
Kavaklıoğlu bu konuşmasıyla AK Parti Grubu adına ikinci kere olmak üzere son 1 ayda 3 kez Meclis kürsüsünden konuşmuş oldu.

YERLİ MALI HAFTASIKUTLANDI
12 - 18 Aralık “ Tutum , Yatırım ve Türk Malları Haftası “ Çamardı ilçesi genelinde okullarda kutlandı.

Yelatan Köyü Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulunda da “ Yerli Malı Haftası “ kutlandı.
Hafta boyunca , bütün sınıflar her gün bir saat beslenme saatinde Yerli Malı Haftasına yönelik olarak , evde hazırladıkları yöresel yiyecekleri sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştılar.
Ayrıca çarşamba günü öğleden sonra kutlama proğramı yapılarak , yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemi anlatılarak , şiirler okunduğu , bu haftanın anlam ve öneminin öğrencilere anlatıldığı belirtildi.
Hafta ile ilgili sunumlar , şiirler ve özlü sözlerle haftanın anlam ve öneminin işlendiği belirtildi.

DEPREMZEDELER ÇAMARDI İLÇESİNDE
KAYMAKAM DÖNMEZ VE BERABERİNDEKİLER DEPREMZEDELERİ DEMİRKAZIK KAMP MERKEZİNDE ZİYARET ETTİLER.


Van ilinden gelen depremzede 8 aile , toplam 33 kişi Çamardı ilçesi Demirkazık Dağ Evi Kamp Merkezinde ,Şavaş Kurt ve ailesi de Dokuzgöz Alabalık Tesislerinde ağırlanıyorlar.
Çamardı Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ , Garnizon Komutanı Cem GÖKDEMİR ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY , depremzede aileleri ziyaret ettiler.
Kaymakam DÖNMEZ , “ Burada konuk olan ailelerden 18 ‘ i çocuk , 9 bayan ve 6 erkek bulunduğunu , çocuklardan 8 ‘ inin öğrenci olduğunu , bunların hepsinin okullara yerleştirildiğini “ belirtti. Bu sekiz öğrenci çocuğun giysi , okul kıyafeti ve kırtasiye ihtiyaçlarının alındığını sözlerine ekledi. Kaymakam DÖNMEZ , ayrıca hafta sonunda bu ailelerin Kaymakamlığın ayarladığı otobüs ile Niğde ilinde gezmelerinin sağlandığını belirtti.

17 Aralık 2011 Cumartesi


ÇAMARDI İLÇESİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ
ÇAM-DER SEMA OKUMA SALONU AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ.

Muharrem ayı sebebi ile ÇAM-DER Sema Okuma Salonu , ilçe halkına aşure günü düzenledi.
Aşure ekinliği ilçede ilk defa yapıldığı için , ilçe halkı hem çok memnun oldu . Hem de şaşırdıklarını belirttiler. Aşure etkinliği 17 Aralık Cumartesi günü öğle üzeri Merkez Cami önünde başladı. İki saat sürdü.
Aşure etkinliğine Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ÇAMARDI İLÇESİNDE KIŞ

KAR YAĞINCA DOĞA GELİNLİK GİYİYOR SANKİ..

GÖRÜNTÜLER ÇOK GÜZEL..
Ali Babacan’la görüşüldü,
yoğun mesai sürüyor
AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin patates üreticilerinin don afetinden gördükleri zararların ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla sürdürdükleri çalışmalar devam ediyor.
Vekiller önceki gün Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç, Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan, Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli ve Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli’den oluşan heyetle birlikte Meclis kulisinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la görüştüğü belirtildi.
Tarımla ilgili düzenlemelere gidildiğinde bütçe tahsisi ve zarar karşılanması onayını verecek Bakan olan Ali Babacan’la görüşerek sorunları doğrudan ileten AK Partili heyet, Bakan Babacan'ın kendisine iletilen sorunları dinlediği ve ellerinden geleni yapma gayretinde olacaklarını kaydettiği belirtildi.
Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu Açıldı...
Çamardı ilçesinde bulunan merkez Kız Kur'an Kursu bünyesinde Hafız yetiştirilmek üzere bayanlara yönelik yatılı hafızlık bölümü açıldı...,

İlçenin ilk Yatılı Kız Kur'an Kursu olan MERKEZ YATILI KIZ KUR'AN KURSU, Türkiye Diyanet Vakfı Çamardı Şubesince masrafları karşılanarak gerekli tadilatlar yapılarak yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Açılışı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY tarafından yapılan, Yatılı Hafızlık sınıfında ilk etap da 15 öğrencinin hafızlık eğitimi almaya başladığı belirtildi.

İlçe Müftüsü Hayri ERENAY'ın rehberliğinde ve İlçe halkının yardımları sonucunda 3 ay gibi kısa bir sürede İlçe Merkezinde Yatılı Kız Kur'an Kursu Hizmete açılarak eğitim-öğretimi devam ediyor.






--------------------------------------------------------------------------------

BESLENME DOSTU OKUL MEHMET AKİF ERSOY YİBO
Beslenme Dostu Okul Projesin'de Çamardı YİBO bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezite’nin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Niğde ilinde yapılan denetimler sonucunda toplam dört okul “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır. İlçeler arasında Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu da bu sertifikayı almaya hak kazanan tek okul olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.



--------------------------------------------------------------------------------

İL ÖZEL İDARESİ YENİLENDİ
İl Özel İdaresi hizmet binası, işçi dinlenme salonu, mutfak ve yemekhane kısımları onarım işleri ile sahasının asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Vali BARUT “İyi projeler hayata geçirmek istiyorsanız, öncelikle kendi şartlarınız iyi olması gerekir.” dedi.

İDARENİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

İdare hizmet binası, işçilerin dinlenmek amacıyla kullandığı işçi gazinosu, mutfak ve yemekhane kısımları onarım işleri ile iş makinelerin kullandığı sahanın asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Vali Âlim BARUT, ilin en önemli kuruluşları arasında yeralan il özel idaresinin çağın gerektirdiği şekilde çehresinin değiştirildiğini belirterek, çalışanların mevcut fiziki şartlarının imkanlar dahilinde en üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vali BARUT, iyi ve kaliteli projeler yapmak için çalışma ekibinin iyi olması gerektiğini, bununda ekibin gerek teknik gerekse fiziki donanımlarının üst seviyede olmasıyla gerçekleşebileceğini vurguladı.
OKUL ÖNCESİNDE NİĞDE’NİN HEDEFİ YÜZDE YÜZ!


Niğde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Özenç Kardeşler Anaokulu, Elma Şekeri Anaokulu, Niğde Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Niğde İl Özel İdaresi ortaklığında hazırlanan Niğde’de Okul Öncesi Eğitimin Geliştirilmesi isimli projenin kapanış toplantısı Niğde Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Kültür ve Turizm İl Müdürü M. Öncel Koç, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Alkan ve M. Ali Durak, Niğde Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Emin Özdemir, okul müdürleri, öğrenci ve aileleri katıldı.
KEHRET SULAMA KANALI
ÇAMARDI İLÇESİ BEREKETLİ MAHALLESİ İÇİNDEN GEÇEN KÖYÖNÜ SULAMA KANALI YAPIM ÇALIŞMALARI SON HIZLA DEVAM ETMEKTE.

Mülkiyeti Çamardı Belediyesine ait olan tarımsal sulama amaçlı kullanılan, İlçenin Karapınar mevkiinde bulunan HES Santralinden başlayarak Kehret mevkiinize kadar 5.200 Metre uzunluğundaki Köyönü Sulama kanalının beton yapım çalışmaları devam etmektedir.

Tamamlandığında bu kanaldan sulama yapan çiftçilerimiz su kaybının azalması nedeniyle arazilerini daha iyi koşullar altında sulayacağı belirtilmiştir.
Vekillerden 4 yeni ambulans müjdesi
AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde iline yakında 4 adet yeni ambulans kazandırılacağı müjdesi verdi. TBMM Kulisinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Vekiller, Bakan’ı Niğde ilinde yeni kurulacak 112 istasyonları ve ihtiyaç durumu ile ilgili bilgilendirmesinin ardından gelen talimat üzerine Niğde iline 4 adet yeni ve fiziksel donanımlar açısından zenginleştirilmiş ambulans gönderilmesi sağlandı.
Yakında kurulması planlanan yeni 112 istasyonlarının ve diğer sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce ambulans taleplerine ilişkin Bakanlığa gönderilen yazıya atfen Bakan Akdağ ile ihtiyaçların karşılanması için görüşen Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bakan’ın gece yarısı talimatıyla 4 adet yeni ambulansa kavuştuklarını kaydetti. Yakında kendilerinin de katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan 112 istasyonlarının önemine dikkat çeken Vekiller, ambulans ve kadro tahsisi ile önemli merkezlerde sağlık açısından iyi bir duruma kavuşulacağını ifade ettiler.

12 Aralık 2011 Pazartesi


ÇAMARDI TOKİ EVLERİ
SÖZLEŞMELERİ 5-7 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA YAPILDI
Çamardı Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yapılan , inşaatı bitmek üzere olan 104 konutluk B1 tipi konutların sözleşmeleri 5-7 ARALIK 2011 tarihleri arasında Ziraat bankası Çamardı şubesi aracılığıyla aşağıdaki tarihlerde yapıldı.
B1 ve B2 Bloklarda daireleri olanlar 5 ARALIK 2011
B3 ve B4 Bloklarda daireleri olanlar 6 ARALIK 2011
B5 ve B6 Bloklarda daireleri olanlar 7 ARALIK 2011
Sözleşme yapacak olan vatandaşlar yatırmış oldukları başvuru bedelleri olan 3.000,00 TL üzerine 3.500,00 ila 5.400,00 TL başvuru sırasında yatırarak konut bedellerinin %12 tamamlamış olacaklardır.
Ayrıca Konut satış bedelinin %1 KDV vb. vergiler ve Banka Komisyonu (BSMV) alıcıya ait olacağı açıklandı.
EĞİTİM KURSLARI
BAŞLIYOR

ÇAMARDI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDE HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSLARI BAŞLIYOR.
İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , eğitim ve öğretim amaçlı Kur’an kursu olmayan köylere Kur’an kursları açılacağını belirtti.

Bu kursların amacı sadece din eğitimi vermek değil diye belirten Müftü ERENAY , hayatın içinden , insana dair değerlerin öğretilmesi ve sosyal nitelikli bir kurs olmasının amaçlandığını söyledi.
Ayrıca cenaze yıkama ve kefenleme kursunun 5 Aralık 2011 Pazartesi günü , Orhaniye , Üskül , Çardacık ,Elekgölü , Mahmatlı köyleri ve Berketli mahallesinde başlayacağını belirtti.

9 Aralık 2011 Cuma


NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ , İLE VEDA ETTİ
Sağlık Bakanlığı Müsteşarlıkta görev yapmakta iken Dr. Turhan SULHAN Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Müdürü olarak atanmıştı.
Daha önce Hakkari ve Ağrı İllerinde Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Turhan SULHAN, 14.10.2011 tarihinde Niğde ilinde görevine başlamıştı.

7 Aralık 2011 Çarşamba

AK PARTİ ÇAMARDI KONGRESİ
KARACA DEDİ

AK Parti Çamardı 4. Olağan Kongresi İlçe Başkanı GAFUR KARACA
YÖNETİM KURULU ( ASİL )
1- Yasin KURUDERE
2- Ali PINAR
3- M.Emin ALTINKAYA
4- Cafer GÜNEBAKAN
5- Seyfettin YÜRÜTMEN
6- Davut YILMAZ
7- Selma DİNÇER
8- Yasin YILMAZ
9- Ersin AKKAYA
10- Adem BAYKAN
11- Ratıp BAYSAL
12- Bahri AYDOĞAN
13- Mustafa BIÇKI
14- Ahmet KÖSE

4 Aralık 2011 Pazar


OZANLAR BURÇ İLKÖĞRETİM OKULUNDAYDI
Çamardı İlçesi Burç Beldesi Burç İlköğretim Okulunda Niğdeli şairler Fikret DİKMEN ile Sabri ÖZDAĞ şiir etkinliğine katıldı.

Hoş sohbet ortamında gerçekleşen şiir dinletisi ozanlarımızın dilinde sözlerde yankı buldu. Burç İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Mustafa SUBAŞI'nın organize ettiği dinletide şairler Burç İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu. Kısa öz geçmişlerinin sunumu ile başlayan programda şairler şiirin büyülü dünyasından dinleyenlere demetler sundu.

3 Aralık 2011 Cumartesi


ÇAMARDI AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYI BELİRLENDİ
İLÇE BAŞKANI SEÇİMİNE TEK ADAY İLE GİDİLDİ
AK Parti ilçe başkanlığı için aday olan isimlerle görüşen Genel Merkez Koordinatörünün , kongreye tek aday ile gidileceğini söylediği belirtildi.
Çamardı ilçesinde belirlenen aday , Gaffur KARACA.
Karaca , geçen dönemde AK Parti ilçe Başkanı idi.
Kongre 3 Aralık 2011 tarihinde , Öğretmen Evinde yapıldı.Gaffur KARACA , Çamardı ilçe Başkanı seçildi.

2 Aralık 2011 Cuma


Karayolları personeli kan bağışında bulundu
Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu. İç Anadolu Bölge Kan Merkezi ekibi sabah erken saatlerde kuruma içerisinde kan bağışı için stant kurdu.
Karayolları 6. Bölge Müdürü Mustafa KARADEMİR ve Müdür Yardımcıları Mehmet İNALLI ve Ömer BAYLAR başta olmak üzere çok sayıda kurum personeli kan bağışına katıldı.
Kurum personeli 50 ünite kan bağışında bulundu.