16 Ekim 2014 Perşembe

Dünya Kadın Çiftçiler Günü 

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kadın çiftçi eğitiminin tarım için çok önemli olduğunu bildirerek, “tarımda kadınların önemi, emeği yadsınamaz bir gerçektir. Kadınlarımızı eğitemezsek verimlilik hayaldir” dedi.
Bayraktar, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyanın, en önemli ekonomik, sosyal ve siyasi problemlerinin, kadınların tam katılımı olmadan çözülemeyeceğini bildirdi. 
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Kadınlarımızı eğitemezsek verimlilik hayaldir”
-“Tarımda üretiminin önemli bölümünü kadınlar yapıyor. 2023 hedeflerine ulaşmak, dünya tarımında yer almak istiyorsak, kadın çiftçi eğitimini sağlamamız gerekiyor”
-“Tarımdaki istihdamın yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. 2,8 milyon kadın tarımda çalışıyor”
-“Hiç şüphemiz yok ki eğitimlere katılan kadın çiftçilerimiz, önümüzdeki yıllarda, değişikliğin güçlü temsilcileri olmaya, yaşadıkları toplumun ve ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamaya devam edeceklerdir”
-“TZOB olarak, kadın çiftçilere zirai kredilerde, devlet desteklerinde, projelerde öncelik ve ayrıcalık tanınmasını istiyoruz”
-“Tarımda çalışan kadın çiftçilerimizin ödemesi gereken sigorta primleri için de pozitif ayırımcılık yapılmalı, prim miktarının yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanmalıdır”
-“Temmuz ayında 5 milyon 914 bin istihdamla, sanayiden 671 bin kişi daha fazla istihdam yaratan tarım, genel işsizliği 2,3 puan düşürerek yüzde 12,1’den yüzde 9,8’e çekti ve tek hanede kalmasını sağladı”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder