21 Mayıs 2015 Perşembe

İÇİŞLERİ  BAKANI SEBAHATTİN ÖZTÜRK NİĞDE’DEYDİ

 Bazı inceleme ve açılışlar yapmak üzere, Niğde’ye gelen İçişleri Bakanı Sebahattin ÖZTÜRK’ü  Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Niğde Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Niğde’ye gelişinde ilk olarak, Niğde Üniversitesi Kampusünde yapılacak olan Mühendislik  Fakültesi Ek Binası Temel Atma Törenine katıldı.
Törende konuşma yapan İçişleri Bakanı  Sebahattin Öztürk “ Üniversiteler, her yerde eğitim başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda topluma büyük bir katkı ve değer sunmaktadırlar. Bu açıdan Niğde Üniversitesi çeyrek asra yaklaşan tecrübe ile bir çok konuda Ülkemizin önemli eğitim kurumları arasında yer almaktadır. 
Kurulduğu 1992 yılında 131 personelle eğitim hayatına başlamış olan Üniversite bugün itibarıyla 7 Fakülte, 3 Enstitü 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı 4 bölüm Başkanlığı, 3 Uygulama Merkezi ile 737 Öğretim Elemanı ve yaklaşık 22.000 öğrencisiyle hızla büyümekte ve Niğde’nin yarınlarının inşasında büyük destek ve fayda sağlamaktadır.
Bugün temelini atacağımız 7 Milyon 894 bin TL. sözleşme bedelli Mühendislik Fakültesi ek binası Üniversitenin araştırma altyapısını geliştirerek, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda teknolojiyi yakından takip eden, kendisini sürekli yenileyen, bilgiyi üretime dönüştüren insanlık problemlerini çözmek için çaba gösteren mühendisler yetiştirmek suretiyle Niğde’ye, Ülkemize ve tüm İnsanlığa hizmet edecektir.
Bu tür yatırım ve hizmetlerle özellikle Tıp Fakültesinin açılacak olması Üniversitenin yakalamış olduğu başarı çıtasını daha da yükseğe çıkaracaktır. İl Özel İdaremizce Niğde Üniversitesi Kampus yerleşkesi içerisinde 120 Milyon bedelle kat karşılığı arsa satış yöntemiyle yaptırılan 2000’er kişilik 2 adet yurt binasının 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda hizmet vermeye başlamasıyla öğrencilerin barınma problemlerinin çözümüne büyük katkı sağlayacaktır ” dedi.
Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen araç teslim törenine katılan Bakan Öztürk, daha sonra Niğde Valiliğini ziyaret etti. Valiliğe gelişinde törenle karşılanan Bakan ÖZTÜRK, Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ ’tan kısa bir brifing  aldıktan sonra, Valilik şeref defterini imzaladı. Sonrasında Niğde Belediyesine  ziyarette bulundu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder