31 Mayıs 2015 Pazar

UMKE OF ROAD 4X4 RALLİ EĞİTİMİ NİĞDE İLİNDE YAPILDI
Niğde İlinin coğrafi yapısı ve dağcılık turizmine elverişli olması nedeni ile zaman zaman dağcı kazaları, suda boğulmalar, sel felaketleri ve toplu trafik kazaları vb. olaylar meydana gelmektedir.
Bu kapsamada; Niğde UMKE birimi ;1 adet UMKE aracı 1 adet UMKE Jeneratörüve 64 kişilik personel kadrosu ile her geçen gün daha da güçlenerek (personel,ekipman ve eğitim yönünden) halka hizmet etmeye devam etmektedir.
Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL  “İl Sağlık Müdürlüğümüzce organize edilen 4×4 Arazi Aracı Teorik ve Pratik Eğitimi ve Vinç Çekici eğitimi Nevşehir İli JAKEM Komutanlığı personelinden Kd.Bçvş. Özay ÇINAR’ın eğitmenliğinde ilimizden 25 UMKE personeli ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE personelinden 5 kişinin katılımı ile ilimiz Bor Yolu Bucakçayır Mevkiinde yapıldı.

 Yapılan son eğitimle birlikte ilimiz UMKE gönüllüleri gerektiğinde zor arazi koşullarında da 4×4 araçları daha etkin kullanılmasını sağlayarak Niğde UMKE olarak il içi ve il dışında meydana gelebilecek olağan veya olağan dışı durumlarda aktif olarak görev almaya devam edecektir.” Diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder