29 Mayıs 2015 Cuma

                ÇAMARDI DA TARIM DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR..       
ÇİLEK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

İlçe Tarım Müdürü Kenan REYHANDALI bu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ;
“ Çamardı İlçesinde İl Özel İdaresinin Desteği ile İlçe Müdürlüğümüzce 130.000 çilek fidesi dağıtılarak vatandaşlarımıza 21 dekarlık alanda çilek dikimi yaptırıldı. Bu Proje kapsamında; Burç köyünde Ali Karaçay tarafından İlçe Müdürlüğümüze tahsis edilen 1.5 dekarlık alanda İlçe Müdürlüğümüzce demastrasyon olarak çilek dikimi yapıldı.
Hızla gelişen Türkiye de , hayat şartları ve çiftçilik gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Gelişen sosyal yaşam standartlarına uyum sağlayabilmemiz için ilk önce kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. İlçemiz merkez ve köylerinde yaşayan nüfusun önemli bir kısmının sosyal yaşamları ve gelir seviyeleri, normal yaşam standartlarının altında olduğu bir gerçektir.
 Hayatlarını burada sürdüren ve geçimini zor sağlayan bu vatandaşlar çoğu zaman iş bulmak amacıyla büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmaktadırlar. Dolayısı ile geçim indeksi düşük olan bu vatandaşlarımıza yeni iş imkanları sağlamak ve iş güçlerini değerlendirebilmeleri için yeni kaynaklar aramak ve bu kaynakları değerlendirmek bizim görevimizdir. Bu amaç ile çıktığımız bu yolda alternatif ürün olan çilek projesini hayata geçirdik ..

İlçemiz çilek üretiminde, iklim şartları sayesinde hasat döneminin Akdeniz Bölgesinden en az 1 ay daha geç olması nedeni ile çiftçilerimiz daha avantajlı ve karlı üretim yapabileceklerdir. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açacağımız çilek yetiştiriciliği kursları ile de çiftçilerimize uygulamalı olarak profesyonel bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Hasat Döneminde yapmayı planladığımız  Çilek Festivali ile de bir şenlik eşliğinde bu ürünün ilçemize faydalarını çiftçilerimize aşılayacağımıza inanıyorum.
            Bu projenin uygulanabilmesi için katkı sağlayan Çamardı Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Ziraat Odası Başkanlığına ,yer tesisi için Ali Karaçay’a , gübre temini için  Ulupınar Tarıma ve projenin yürütülmesi için canı gönülden çalışan İlçe Tarım Müdürlüğü personellerine de şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” Dedi.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder